Advertentie

Opnieuw ’n boekje open over ’t megalomane Google..!!


x

x

Opnieuw ’n boekje open

over ’t megalomane Google..!!

2019 © WantToKnow.nl/be

x

Google is een megalomaan bedrijf geworden, waarvan de ware agenda steeds nadrukkelijk boven water is komen te liggen. Niet in de laatste plaats door enerzijds alle deelnemingen en complete overnames van andere bedrijven, maar vooral de laatste tijd door berichten van klokkenluiders, oud-Google-medewerkers, die vertellen over de ‘achter-de-schermen-politiek’ van dit bedrijf.

Het bericht dat er nu ook regelmatig onrust bij Google zelf is, mag blijken uit het feit dat Google, toch van oorsprong één van de meest vrije, werknemersvriendelijke bedrijven in de high tech-sector en een voorbeeld voor veel start-ups over de hele wereld, een streep heeft gezet door interne debatcultuur. Wat is de reden? Steeds vaker is GOOGLE onderwerp van heftige berichten over misbruik van de macht die het bedrijf heeft. Want daarbij gaat het natuurlijk niet alleen over de zoekmasjien met deze naam.  Google en haar gelieerde bedrijven, waaronder YouTube, zijn tezamen een megalomaan bedrijf geworden op het gebied van de handel in informatie en een regelrechte bedreiging voor onze privacy..

Beeld van de toekomst? Google in staatsdienst bij de bewaking van een ‘veilige maatschappij’..

De laatste cultuuromslag bij Google intern bestaat er dus uit, dat het bedrijf medewerkers op heeft geroepen, tijdens kantooruren niet meer te debatteren over onderwerpen die niets met het bedrijf te maken hebben. Google vraagt zijn werknemers ook, om minder te schelden.. Maatregelen en richtlijnen, die Google in een nieuw pakket richtlijnen (HIER), heeft vastgelegd en die het techbedrijf ook op zijn site heeft gepubliceerd.

Interne fora waarop medewerkers kunnen debatteren, worden nu voortaan gemodereerd. Gecensureerd is natuurlijk het woord, waarbij deze maatregelen keihard ingaan, tegen de vrijheid van meningsuiting van medewerkers. Ook volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal (HIER) komt zo een einde aan de open cultuur van Google, die juist zo uitermate karakteriserend was voor Silicon Valley in het algemeen en Google in het bijzonder.


GOOGLE wordt beschuldigd van onderhands verkopen data aan adverteerders..
Inmiddels wordt de techgigant wordt ervan beschuldigd persoonsgegevens uit te wisselen met adverteerders, zonder de gebruikers hiervan op de hoogte te stellen. Deze beschuldiging komt van ene Johnny Ryan, een van de bazen van ‘BRAVE’ een webbrowser, die o.a. met de webbrowser van Google, ‘Google Chrome’ concurreert. Hij heeft bewijs van deze praktijken van Google, ingediend bij de Ierse privacytoezichthouder, die de Europese activiteiten van de techgigant in de gaten houdt.

Het verhaal van Ryan was te vinden in The Financial Times. Naar zijn zeggen, kwam hij deze Google-datapraktijken op het spoor, toen hij bekeek, hoe zijn persoonlijke gegevens werden uitgewisseld op het advertentieplatform van Google. Hij ontdekte dat Google een unieke trackingcode met zijn informatie had gemaakt, die werd uitgewisseld tussen partijen die inloggen op een verborgen webpagina. Andere partijen konden de code weer gebruiken om een profiel over Ryan samen te stellen. Binnen een uur werd dit gedaan door acht andere bedrijven.

Natuurlijk verzamelt Google wel vaker gegevens van gebruikers, maar vraagt hier doorgaans toestemming voor. Dat is volgens Ryan niet het geval bij de uitwisseling van codes bij adverteerders. “Ik had er geen idee van dat dit gebeurde”, zegt Ryan, “Zelfs als ik mijn browsegeschiedenis zou uitpluizen, had ik dit nooit kunnen ontdekken.”

Google verbiedt kopers van advertenties ook om meerdere profielen van gebruikers aan elkaar te koppelen. Het zoekbedrijf zegt de aantijgingen van Ryan nog niet te hebben gezien, maar dat Google ‘nauw samenwerkt’ met de Ierse waakhond. En natuurlijk is het niet zo vreemd, wat deze Ryan heeft ontdekt, want het is onlangs nog maar dat Google zijn smerige gedrag diende te verantwoorden, bij het verzamelen van informatie over kinderen, die YouTube-filmpjes bekeken..

Google betaalt US$ 170 miljoen schikking i.v.m. het illegaal verwerven van privédata van kinderen..!
Google blijkt een schikking te hebben getroffen, met de Amerikaanse handelswaakhond FTC (HIER). Volgens deze FTC had Google-dochter YouTube de wet overtreden en wel in het bijzonder de ‘Children’s Online Privacy Protection Act’. FTC-voorzitter Joseph Simons over deze schikking, waarbij Google dus een rechterlijk vonnis ontwijkt: “Deze schikking is een grote overwinning voor miljoenen ouders wier kinderen video’s op YouTube kijken. En daarnaast stuurt dit een duidelijke boodschap naar iedereen die video’s voor kinderen maakt.” Deze schikking is nog niet definitief, want hij moet formeel nog worden goedgekeurd door een federale rechter.

YouTube verzamelde de gegevens van kinderen zonder dat ouders hier toestemming voor gaven. Bij YouTube-video’s, die speciaal bedoeld zijn voor kinderen, kon niet worden uitgesloten dat ook data van minderjarigen werd verzameld. De schikking verplicht YouTube om ook een nieuw systeem te bouwen waarbij contentmakers aangeven, welke video’s specifiek bedoeld zijn voor kinderen. Volgens Google-woordvoerder Rachid Finge wordt bij deze video’s in het bijzonder, het verzamelen van privégegevens beperkt.

En hoewel het bedrag maar liefst zo’n 30x dertig keer hoger ligt, dan wat ooit is betaald bij een schikking onder de COPPA-wetgeving zijn twee Democratische congresleden, die deel uitmaken van de FTC-board, uiterst kritisch, omdat het bedrag in schril contrast staat met de tientallen miljarden dollars die YouTube jaarlijks omzet ten faveure van Google..

We kunnen zo nog wel even doorgaan…
Google is heel direct gezegd, simpelweg een mens-gevaarlijk bedrijf, het is een gevaar voor de privacy van wereldburgers en dus ook voor jou! ZO SIMPEL IS HET.. Je kunt telkens met een hoofdschudden je wenkbrauwen ophalen, bij zoveel fraude, manipulatie en verborgen agenda’s, maar het is zaak dat WIJ ALLEMAAL Google links gaan laten liggen. Dus zo weinig mogelijk gebruik gaan maken van deze zoekmachine en haar illustere dochterbedrijven, zoals YouTube.. Er zijn zat zoekmachines die wel voldoen, zoals Duck Duck Go en Ecosia (HIER)

 

Vind jij het normaal, wanneer je op zoek bent naar bijvoorbeeld neutrale informatie over vaccinaties, dat Google vaccin-onvriendelijke informatie weghoudt uit de zoekresultaten.. Dan krijg je toch niet meer te zien wat je zocht? Erger nog, dan krijg je onvolledige informatie, op basis waarvan je onvolledige beslissingen (EN DUS FOUTE) gaat nemen..! Kijk eens naar ons artikel over hoe Google de zakken vult met vele honderden miljoenen van de cowboys van Big Pharma, door deze vaccin-onvriendelijke informatie gewoon weg te laten..!!

Tja, nogmaals zo kunnen we nog even doorgaan.
Wat te denken van het maatschappij-ontwrichtende bedrijf Monsanto, inmiddels onderdeel van BAYER, wat hetzelfde trucje heeft toegepast. Google opent de portemonnee en Monsanto gooit daar grote sommen geld in, waarna Google haar algoritmes zodanig wijzigt, dat journalistieke berichtgeving, die Monsanto negatief afschilderde, NIET in de zoekresultaten naar voren kwam.. En je weet het: Monsanto, het agrochemische bedrijf dat berucht is geworden om zijn glyphosaat-pesticide en genetisch gemodificeerde organismen, is een regelrecht gevaar voor de volksgezondheid.

Bekend is inmiddels dat Monsanto een speciale afdeling had, die overuren maakte om onderzoeksjournalisten die het bedrijf bekritiseerden in diskrediet te brengen. Carey Gillam, een journalist bij Reuters, rapporteerde een paar jaar geleden (HIER) over de gezondheidseffecten van Monsanto’s producten. Als onderdeel van een massale campagne om de schade te beperken, werkte het bedrijf eraan om haar werk zoveel mogelijk in diskrediet te brengen, zo blijkt uit een onderzoek van The Guardian. (HIER)

Carey Gillam is opgeleid in voedselproductie en landbouw en maakte eind 2015 de overstap naar de journalistiek; ze doet onderzoek naar de risico’s van voedsel en de invloed van de industrie op overheidsbeleid. Vergelijkbaar dus met de Nederlandse organisatie ‘Foodwatch’. Inmiddels werkt ze voor persbureau Reuters.

Misschien wel het meest verontrustend: het bedrijf zou Google hebben betaald om zoekresultaten te promoten die de bevindingen van Gillam in twijfel trokken – een verontrustende kijk op hoe gemakkelijk de stroom van online informatie gemanipuleerd kan worden. Gillam bereidde zich in 2017 voor op de publicatie van haar boek ‘Whitewash: The Story of a Weed Killer, Cancer, and the Corruption of Science’.

Toen ging Monsanto in overdrive en stelde een spreadsheet samen van 23 specifieke stappen die het zou nemen om Gillam’s belangrijkste bevinding te bagatelliseren en tegelijkertijd inhoudelijk te promoten, dat de Monsanto-chemicaliën veilig zijn. Het spreadsheet laat zien hoe Monsanto van plan was om een nieuwe website vol met hun discussiepunten te lanceren en te betalen om er zeker van te zijn dat deze opduikt wanneer mensen Gillam’s naam googlen.

“Ik heb altijd geweten dat Monsanto niet van mijn werk hield…. en werkte aan de druk van de redacteuren om me het zwijgen op te leggen,” vertelde Gillam aan de Guardian. “Maar ik had nooit gedacht dat een miljardenbedrijf zoveel tijd en energie en personeel aan mij zou besteden. Het is verbazingwekkend”. Kennelijk vond Monsanto in de directie van Google de handlangers om dit plan uit te voeren. Google is te koop en het zal het bedrijf worst wezen, of het ethisch of niet-ethisch is wat ze doen. De informatie-hoerderij van Google gaat alleen over poen & macht..!

Last but not Least: De klokkenluider die het allemaal bevestigt..!
Dat het allemaal nog veel heftige kan, bleek in het voorjaar, bij de onthullingen van het verkopen van data van 50 miljoen FB-gebruikers door Facebook, aan ‘Cambridge Analystics’ een bedrijf dat verkiezingscampagne zegt te kunnen beïnvloeden.. Nu is er ook een Google-klokkenluider naar buiten gekomen met claims van verkiezingsmanipulatie en politieke vooringenomenheid.

Volgens de journalistieke onderzoeksgroep ‘Project Veritas’, die het bewijs postte in de vorm van 950 documenten van Google-insider Zachary Vorhies, is Vorhies naar voren gekomen omdat hij “iets duisters en snoodaardigs met het bedrijf heeft gezien en ik realiseerde me dat ze niet alleen met de verkiezingen gingen knoeien, maar dat ze dat geknoei met de verkiezingen gingen gebruiken om de Verenigde Staten in wezen omver te werpen”.

Volgens Zachary Vorhies is Google van plan om met de Amerikaanse verkiezingen te gaan knoeien. Vorhies droeg een heleboel documenten over aan Project Veritas én heeft deze naar verluidt ook aan de antitrustafdeling van het ministerie van Justitie gegeven. Vorhies hierover:

Ik gaf de documenten aan Project Veritas en heb deze documenten over eenperiode van  meer dan een jaar verzameld. En de reden waarom ik dat deed, was omdat ik iets duisters en snoods zag bij GOOGLE en besefte dat er niet alleen met de verkiezingen zou worden geknoeid, maar dat ik dat geknoei met de verkiezingen zou gebruiken om de Verenigde Staten in wezen ten val te brengen..

Deze documenten waren beschikbaar voor elke fulltime-werknemer binnen het bedrijf en dus zocht ik naar enkele trefwoorden en deze documenten intern. Toen begonnen deze op te duiken, en toenik eenmaal één document vond, begon ik trefwoorden te vinden voor andere documenten en ik voerde dat in en ging door met deze cyclus tot ik een schat aan documenten had die het systeem duidelijk omschrijven, wat ze proberen te doen in zeer duidelijke taal.

Mijn boodschap aan degenen bij het hek, is dat ik de documenten heb vrijgegeven. Ze kunnen nu naar binnen gaan, ze kunnen alles zien wat Google doet en dan kunnen ze de omvang ervan zien. Omdat ik denk dat er veel ingenieurs zijn die een hint hebben dat er iets mis is, maar ze begrijpen de enorme schaal niet. En dus kijk voor die mensen, zeg ik, naar de documenten, neem de pols van Amerika, kijk wat er gebeurt en vertel de wereld dat je weet wat je al weet dat het waar is.

Wat komt er uit deze documenten naar voren?
De documenten die door Vorhies worden verstrekt, bevatten een aantal bestanden. Eén daarvan heet ‘News black list site voor Google Now’, waarvan Vorhies beweert dat het een ‘blacklist’/zwarte lijst is, die bepaalde websites beperkt van het verschijnen op nieuwsfeeds voor sommige Android Google-producten. De lijst bevat een aantal conservatieve en linkse websites, waaronder newsbusters.org en mediamatters.org. In het document staat dat sommige sites aan de lijst zijn toegevoegd vanwege een ‘hoge blokkeringsgraad van gebruikers’.

Een ander document heeft de titel ‘Fringe ranking/classifier: het definiëren van kanaalkwaliteit’. Het document stelt een rangschikking samen van verschillende nieuwssites op basis van hun ‘betrouwbaarheidsniveau’. In de getoonde steekproef-ranking, verschijnt de meest vertrouwde site ‘The Wall Street Journal’, terwijl het ‘Next News Network’ de minst betrouwbare ranking krijgt, net onder Alex Jones. Breitbart News is gerangschikt boven de YouTube-commentator Philip DeFranco, de Huffington Post, en The Young Turks, maar onder Russia Today, is CNN de minst betrouwbare site. Een ander document met de titelFake news & other fringe: Trashy recapitulation’ beweert dat video’s op Google’s platformen worden beoordeeld door meerdere ‘menselijke raters’.

Een ander intern document met het label ‘koffiebonen’, toont naar verluidt aan, dat Google-werknemers het hebben over diversiteit bij het inhuren van personeel op het bedrijf. Een interne communicatiedraad, ook met het bedrijf, lijkt een discussie te laten zien over het document tussen werknemers, waarvan er één zich zorgen maakt dat het document ‘een verkeerde voorstelling van Google’s wervingspraktijken lijkt te geven, op een manier die juridische vragen kan oproepen..’

Een andere interne discussiedraad lijkt Google-medewerkers te laten zien hoe ze het best de vertaling van de beruchte “covfefe”-tweet van President Trump kunnen veranderen. Vorhies vertelde Project Veritas, dat hij hoopt, dat meer Google-medewerkers naar voren komen, teneinde de praktijken van de grote technologiebedrijven tegen het licht te houden.. (HIER de volledige lijst met GOOGLE-documenten)

* * *

 

 

23 gedachten over “Opnieuw ’n boekje open over ’t megalomane Google..!!

 1. Het aanraden om Google links te laten liggen en gebruik te maken van andere zoekmachines is een goed advies maar ik denk dat het niet afdoende zal werken.We lijken nu in een wereld te leven waar geld alles bepalend is en dat betekend dat zij die het meeste geld hebben de dienst uitmaken.
  Wanneer regeringen minder vermogen hebben dan de grootste bedrijven dan worden regeringen buitenspel gezet en dat betekend dat er nog maar weinig tegen deze zaken te doen is.
  Het enige wat nog zou kunnen gebeuren is dat de rechtspraak nu eens gaat doen waar zij voor zitten en dat is meer tot sluiting overgaan van bedrijven ipv telkens met onzinnige niets voorstellende schikkingen te komen omdat de winsten van dergelijke bedrijven vaak vele miljarden hoger zijn.Wanneer de gewone burger schuld heeft bij bv de belastingdienst dan blijven ze hem/haar achtervolgen tot het bedrag betaald is ongeacht hoelang dat duurt en wat de gevolgen voor de persoon in kwestie is (zelfs al wordt hij of zij helemaal ten gronde gericht).
  We zien het bij onder meer ING schikking €775 miljoen,PON ook een schikking die laag was in verhouding tot de winst voor de top van dat bedrijf en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.
  Dat OM schijnt meer kwaad dan goed te doen want nu hoorde ik vanmorgen op gewoon het NOS nieuws dat ambtenaren van het OM aan gedrongen zouden hebben om Wilders hard aan te pakken ivm de zogenaamde Marokkanenuitspraak terwijl dat helemaal niet zou mogen.
  Ook werd gezegd dat financieel experts bekend hebben gemaakt dat zij toch bang waren dat over spaargeld rente betaald moet gaan worden aan banken.(negatieve rente).
  Wat is een definitie van expert wanneer zij dat kennelijk niet aan zagen komen terwijl gewone burgers daar al langer voor waarschuwen? zoals dat ook het geval is ivm de ECB en hun leningen aan landen om landen en burgers afhankelijk te maken van banken.Rutte staat op het punt miljarden van de ECB te gaan lenen en geloofd heilig in het gratis en voor niets krijgen van geld wanneer er geleend wordt.Dat dit de grootste kolder is dat er bestaat zou zelfs een kip zonder kop nog zien maar niet onze regering.Het gevolg zal dan ook zijn dat landen die hier in trappen straks wanneer de rente op leningen aanzienlijk zal stijgen ernstig in de problemen komen en vast zitten aan de ECB waardoor iedereen gelijk het slachtoffer is omdat belastingen nog meer kunnen gaan stijgen.Dit gebeurd bewust met als enig doel mensen onder dwang te laten doen wat banken willen,zij zullen de baas zijn over alles en iedereen omdat de zogenaamde leiders van landen en experts bewust daar aan mee geholpen hebben en naar toe gewerkt.Hetzelfde is het promoten van huizen kopen door makelaars die er grof geld aan verdienen net zoals de notarissen die alles voor veel te veel geld op papier vast leggen wat uiteindelijk door de huizenkoper met een hypotheek betaald zal moeten worden waarbij dan ook nog komt dat die hypotheek nemer voor vaak dertig jaar aan de bank vast zit.Waarom waarschuwt niemand juist mensen ervoor dit niet te doen omdat huren verstandiger is en vooral meer vrijheid meebrengt omdat mensen de huur binnen een paar maanden kunnen opzeggen en doen wat zij willen?Wanneer men huurt en men wil dat niet meer dan heeft men keuze terwijl men aan een hypotheek lang vastzit.Dan wordt vaak gezegd dat huur betalen geld weggooien is terwijl kopen elke maand wanneer je betaald iets oplevert en dat er stenen naar je toe komen,maar is dat zo?
  Wanneer je huurt heb je net als bij kopen de beschikking over hetgeen een huis te bieden heeft dus dat maakt niet uit.Dan zegt men vaak het is een spaarpotje voor later of een appeltje voor de dorst wanneer men met pensioen gaat bv,maar is dat zo?Niemand kan dertig jaar vooruit zien en we weten dat overheden telkens meer en hogere belastingen verzinnen wat inhoud dat er vroeg of laat problemen kunnen ontstaan met het betalen van de hypotheek waaruit dan weer ellende voortkomt en mensen mogelijk met een restschuld kunnen blijven zitten. Moest het toch lukken dat de hypotheek volledig betaald wordt dan krijgt men weer met vermogensbelasting of andere gelegaliseerde diefstalmaatregelen te maken om vooral te voorkomen dat mensen iets over houden en als het kan vast blijven zitten aan banken of hun handlangers de belastingdienst.Dan hebben we natuurlijk nog de gezondheidszorg waarbij het er steeds meer op begint te lijken dat alleen de winst voor de gezondheid van de mensen gaat en zelfs “medicijnen” lijken niet eens meer getest te worden behalve dan op het proefkonijn of te wel de patiënt.Zo lijkt het RIVM daar ook wel voorstander van te zijn en dat zorgt er mogelijk weer voor dat ook zij verkeerde niet wetenschappelijke adviezen geven in verband met vaccinatie bv maar eerder ook natuurlijk met kunstgras met rubbergranulaatkorrels erop terwijl er tal van bewijzen waren dat het kankerverwekkend is en wanneer we dan het blijven gebruiken van Roud UP verlengd in Europees verband erbij optellen terwijl dat ook enge ziekten met zich meebrengt dan kan men weten dat wij als mens niets meer voorstellen en lijken de overheden en hun handlangers alles te doen om de mens in aantal te doen verminderen.
  Conclusie: corruptie,mensen hebben geen enkele waarde meer voor overheden en hun opdrachtgevers vanachter de schermen,eerst halen ze nog op alle mogelijke manieren geld en bezit weg en sluizen dat naar de grote hoop die voor velen al bekend zijn wat dan weer onderbouwd wordt door het telkens korten op pensioenen terwijl de pensioenpot goed gevuld is doordat mensen daar enorm veel en lang voor betalen. Zolang we geld opleveren is het goed maar kunnen we geld kosten verrek dan maar dat is het punt waarop we met ons allen beland zijn.

 2. Een korte video met NL vertaling over hoe Google de verkiezingen in 2016 manipuleerde ten voordele van Hillary Clinton. De professor die het onderzoek naar Googles manipulatie deed (en nog uitgebreider gaat doen) is een Hillary aanhanger, maar tijdens zijn verhoor door de Amerikaanse regering geeft hij te kennen dat bij hem de feiten boven politieke voorkeur gaan en dat zijn onderzoek aantoont dat Google tussen de 2,6 en 10,4 miljoen zwevende kiezers zo heeft beïnvloed dat ze op Hillary stemden.

  GOOGLE MANIPULEERDE 2016 VERKIEZINGEN TEN VOORDELE VAN HILLARY CLINTON
  https://youtu.be/uUDtIrjM2Fc

  1. Op 1:22 heb ik in de video een vertalingsfout gemaakt, er staat: ‘bewakingsverrichtingen’, dat moet zijn spionageverrichtingen.

  2. Paul.
   Wie de video heeft bekeken kan niet anders concluderen dan dat het overheden zelf zijn die met medewerking van bedrijven zoals Google dus gewoon criminele activiteiten inzetten om hun doel te bereiken.In het artikel staat een foto met een camera in beeld en dat is wat ze willen namelijk controle over alles en iedereen.In China zou het al zover zijn dat er een camera is per twee personen.In Nederland ziet een oplettende kijker bij de reclame op TV een installateur op een voetbalveld camera’s ophangen met de smoes dat je dan via een APP op je mobiele telefoon de plaatselijke voetbalclub zou kunnen bekijken waar en wanneer je wilt.Dat het gewoon gebruikt kan worden om mensen in de gaten te houden daar staat men dan niet bij stil net zoals dat ook voor alle camera’s geldt die in steden en langs wegen geplaatst zijn/worden die je kunnen volgen waar je ook naar toe gaat.(meestal met de smoes voor uw eigen veiligheid) en ook op stations en andere openbare gelegenheden zien we dit.Je hebt gewoon nergens meer privacy en je wordt nu al voortdurend in de gaten gehouden en gevolgd.Ook de slimme meters in huis dragen aan de controle bij en met het 5G gebeuren (wat volgens de overheid onschadelijk zou zijn wat gisteren 9-9-2019 op het nos nieuws werd gezegd zonder te controleren of dat werkelijk waar is en zonder hun beweringen te onderbouwen met onafhankelijke wetenschappelijke bewijzen) zal dat nog erger worden.Zelfs nieuwe auto’s kunnen ze in de gaten houden en mogelijk per computer uitschakelen wanneer ze dat zouden willen want het is toch zo dat VW bv reklame maakt waarin te zien is dat zij precies kunnen zien hoeveel er nog in de tank zit en welke prestaties geleverd worden.
   Ook lijkt het erop dat officiële organisaties de boel bedonderen vooral wanneer het geld voor de overheid kan kosten voor de burger om bv iets aan armoede te doen.
   https://nos.nl/artikel/2301063-scp-meeste-nederlanders-tevreden-met-hun-leven-deel-blijft-achter.html Er zouden maar 400.000 mensen niet tevreden zijn en dat lijkt me sterk wanneer volgens het CBS 1.100.000 mensen afkomstig uit 590 gezinnen in armoede leven.
   Nou kan het zijn dat het geschrevene niet klopt of dat ik niet goed lees maar wanneer 1.100.000 mensen uit 590 gezinnen/huishoudens komen betekend dat 1.100.000 gedeeld door 590 =1864,4067 personen per huishouden.
   https://www.cbs.nl/nl-nl/publicatie/2018/03/armoede-en-sociale-uitsluiting-2018
   (klikt u op publicatie-armoede en sociale uitsluiting).
   Ook is bekend dat meer dan 300.000 werkenden niet of nauwelijks nog rond kunnen komen en veel ZZP ers zullen ook niet echt tevreden zijn omdat ook zij rake klappen te verwerken hebben.Er lijkt nog maar weinig te deugen bij officiële organisaties die voor de overheid werken en te vertrouwen zijn ze al helemaal niet meer. Het OM en de zaak Wilders,UWV geeft ten onrechte uitkeringen aan Polen 3 maanden lang en als het aan de EU ligt wordt dat mogelijk 6 maanden terwijl Nederlanders vaak gekort worden in een tijd van hoge werklooshied wanneer ze geen werk kunnen vinden.Kortom wanneer ik hoor van de MSM dat het goed gaat met de economie dan ga ik er al vanuit dat dat alleen voor grote bedrijven geldt die vaak belastingen ontduiken zelfs met hulp van de belastingdienst zelf en niet voor alle andere vaak hardwerkende Nederlanders.Ook zal voedsel in de toekomst mogelijk moeilijk te verkrijgen zijn wanneer gehoor wordt gegeven aan de wensen van Jetten D 666 om de veestapel te halveren het is natuurlijk wel zo dat het MKB hier het grootste slachtoffer van zal zijn zoals ik al meer geschreven heb dat dat kennelijk de bedoeling ook is om alleen de grootste bedrijven over te houden.

  3. Je hebt helemaal gelijk Arnold, de GEHELE maatschappij, wereldwijd, is corrupt tot op het bot en kan dat doen omdat het grootste deel van de mensheid te beroerd is wakker te worden voor de feiten. DAT IS(!) waarom ik nog steeds mijn hoop bouw op Trump, voorlopig komt hij nog steeds zijn verkiezingsbeloften na! Dat is niet duidelijk voor de mensen die alleen naar de gevestigde media luisteren met hun steeds hevigere nepnieuws campagne tegen Trump omdat ze zien aankomen dat de Deep State met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het loodje zal gaan leggen en daarmee de smerige praktijken van de media ook aan het licht zullen komen.

   Trump heeft iedereen de kans gegeven zijn/haar klachten over de techbedrijven (Google, Facebook, Twitter, Youtube) bij de Trump-regering kenbaar te maken, daarvoor was een speciale website opgericht. Inmiddels komen er gerichte onderzoeken naar het zomaar deleten van accounts door deze techbedrijven en dat zijn voornamelijk accounts van mensen die Trump steunen.

   Natuurlijk, natuurlijk(!) hebben de media en de techbedrijven alweer hun nepnieuws weerwoord hierop, maar wanneer stoppen mensen nu eens met het geloven van wat de media beweren over Trump?? 1 voorbeeld, maar er zijn er talloze, weet je nog dat bericht groot in de wereldwijde media dat Trump orkanen met een kernbom wilde aanpakken? Dat was nepnieuws! Een klein mediabedrijfje bracht die bewering en schreef erbij dat het was gebaseerd op ‘bepaalde bronnen’. Dat klinkt alsof het dan wel waar moet zijn, maar die bronnen bestonden niet of waren zo onbetrouwbaar als de pest, maar dat vertellen ze er niet bij. En de gehele wereldwijde media nam het ‘orkanen-kernbommen-nieuws’ klakkeloos over alsof het door Trump zelf aan hen was verteld. En ja… ook de vaststelling dat het nepnieuws betrof wordt driftig door de media tegengesproken. Weet je… gevangenissen zitten vol met mensen die allemaal beweren onschuldig te zijn, dus logisch dat de grootste schurken zoals de media NOOIT zullen toegeven dat ze nepnieuws verspreiden.

  4. Hier is een video (1 minuut) waaruit heel duidelijk wordt wat Google flikt. En als je kijkt naar de sites die door Google op hun blacklist zijn gezet, dan zijn het voornamelijk pro-Trump sites en dat klopt dan weer helemaal met de klachten die bij de Trump-regering zijn ingediend. Trump wil daar terecht wat aan gaan doen!

   En hoe denk je dat de media Google te hulp schieten met die aankondiging van Trump? Trump zou het vrije Internet willen censureren! Nepnieuws op en top, het enige dat Trump wil en waarvoor hij Google eventueel voor het gerecht wil slepen, is dat Google onbevooroordeeld alle zoekopdrachten behandeld, dus is het juist geen censuur!

   Google Insider Exposes Google Blacklists
   https://youtu.be/Y_XzcTINGOg

  5. De mensen zullen wakker worden op een manier waar niemand onderuit zal kunnen komen of weet wat hen overkomt laat staan dat ze oplossingen weten te verzinnen omdat die er simpel weg niet meer zijn doordat ze nu niet opletten terwijl zij die wereldheerschappij nastreven wel gewoon doorgaan met hun plannen.
   Wat betreft de MSM dat zijn gewoon criminelen die de zijde van het grote geld hebben gekozen en mogelijk denken zij dat hen dan niets zal kunnen gebeuren wat een grote fout zou kunnen zijn,want op het moment dat ook zij niet meer nodig zijn zullen ze evengoed net als anderen afgedankt worden.Over dat het gewoon criminelen zijn schrijf ik dit: we weten dat kinderen door mensen met veel geld en macht misbruikt worden en daar zouden ook politici bij betrokken zijn wat op zich al aanleiding zou moeten zijn voor de politiek en de MSM om dat breed in het nieuws te brengen en tot op de bodem uit te zoeken,ook zou dit alle instanties zoals justitie,politie en anderen in beweging moeten brengen om aan dat kindermisbruik een einde te maken en ook wijzelf (de gewone burgers) mogen ons schamen omdat terwijl we weten dat kinderen worden misbruikt en zelfs aangegeven is wie daar dan bij betrokken zouden zijn de meesten gewoon hun dagelijkse leventje blijven leven zonder ook maar enige aandacht voor al dat leed dat kinderen aangedaan wordt te hebben.Waarschijnlijk denken zij dat je er toch niets aan kunt doen en doen ze dus niets met als gevolg dat kinderen misbruikt worden en enorm veel lijden.Wanneer wij ouderen of gewoon volwassenen niets meer doen voor kinderen terwijl we het wel kunnen en zelfs verplicht zijn dan schaam ik mij dat ik tot het menselijke ras behoor en dan is het misschien wel terecht dat in de nabije toekomst leed over ons heen gegooid kan gaan worden.Egoïsme en eigenbelang heeft nog nooit iets goeds teweeg gebracht en ook nu zal dat niet gebeuren ten koste van kinderen die zichzelf niet kunnen verdedigen en op volwassenen rekenen waarop ze zouden moeten kunnen vertrouwen.

  6. JUIST! Arnold en wie denk je dat de pedofilie in de VS heeft aangepakt en de opdracht heeft gegeven Epstein te vervolgen, dat is Trump geweest en er komt nog veel meer gerotzooi met kinderen aan het daglicht omdat Trump opdracht heeft gegeven om duizenden en duizenden geheime documenten vrij te geven. Binnen kort komen wellicht nog eens honderden namen vrij van zeer hooggeplaatst schorem dat bij ‘Epstein-zaken’ betrokken was. Alleen zullen we het nooit van de gevestigde media horen. Van wie wel? Van deze zeer moedige Engelsman:
   https://www.youtube.com/user/derickatt/videos

  7. Paul 6.
   Volgens jou is het dus Trump die de strijd tegen pedofielen heeft in werking gezet?
   Dan wil ik graag een paar vragen voorleggen aan jou.
   Het is zo dat Trump in beeld pedofilie aanpakt maar:
   Dat zou evengoed een toneel stuk kunnen zijn waarbij tegenstanders of gevaren voor de elite uit de weg geruimd kunnen gaan worden waardoor alleen de elite overblijven.
   Is het niet zo dat veel door de elite op beeld is vast gelegd met een bepaald doel?
   Zou het zo kunnen zijn dat de elite buiten schot kan blijven terwijl zij die zich chantabel hebben gemaakt door deel te nemen aan die smerige praktijken wel aangepakt gaan worden waarmee de weerstand voor de elite verminderen zal?
   Die beelden hebben ze toch niet voor niets verzameld?
   En dan heb je het ook nog over de verkiezingen waar de Russen vrijuit zouden gaan,maar wat als die gewoon deel uitmaken van de elite? (In vele boeken staat dat ook beschreven dat de Russen gewoon meedoen).Vroeger waren de “vijanden” duidelijk terwijl het nu steeds meer door elkaar lijkt te lopen waardoor het steeds onduidelijker wordt wie de echte gevaren zijn of kunnen worden,zo waren de Russen tijdens de koude oorlog het gevaar voor ons in het westen terwijl Trump nu juist toenadering zoekt tot de Russen en de Duitsers zouden onze vijanden tijdens de tweede wereldoorlog geweest zijn terwijl die nu nogal veel te vertellen hebben samen met de Fransen,Engelsen en de VS. Dat de NAVO en de EU opgericht zijn met hulp en door veel oud Nazi’s weet jij toch ook?
   Zelfs tijdens en voor de tweede wereldoorlog waren het toch banken en industriëlen die Hitler in het zadel hebben geholpen (Duitsland was zo goed als bankroet door de herstelbetalingen door de geallieerden verzonnen).Later hebben ze dan weer de Russen van middelen voorzien. Geld werd via banken naar moederbedrijven in de VS gesluisd terwijl dat afkomstig was van grote bedrijven in Duitsland en zelfs onderdelen werden zowel voor geallieerde en Duitse voertuigen gebruikt terwijl ze van dezelfde fabrikanten kwamen.Het is gewoon één grote show waarbij willekeur de hoofdrol speelt waardoor niemand meer lijkt te weten wie nu echt een gevaar vormen.Vandaag zijn het vijanden en morgen weer vrienden en dat zorgt ervoor dat ik niet meer kan begrijpen waarom militairen worden ingezet en Nederland (NAVO) invulling blijven geven aan alles wat de VS vraagt.Niet voor niets wordt de NAVO door sommigen gezien als het priveleger van de Rothschilds zoals dat ook voor de VS zelf het geval kan zijn.

 3. Mr Harmans,
  Ik denk dat U te optimistisch zijt. Het gaat er immers niet alleen om wat Google doet en wat Trump al of niet gaat doen, maar wat er imo achter de schermen gebeurt, en met wie Google samenzweert. Een bron, waarbij ik enkele citaten toevoeg, maar de tekst dient in zijn geheel bekeken te worden voor een goed begrip :
  https://www.zerohedge.com/news/2019-09-07/webb-how-cia-mossad-epstein-network-are-exploiting-mass-shootings-create-orwellian
  “Following the arrest and subsequent death in prison of alleged child sex trafficker Jeffrey Epstein, a little-known Israeli tech company began to receive increased publicity, but for all the wrong reasons. Not long after Epstein’s arrest, and his relationships and finances came under scrutiny, it was revealed that the Israeli company Carbyne911 had received substantial funding from Jeffrey Epstein as well as Epstein’s close associate and former Prime Minister of Israel Ehud Barak, and Silicon Valley venture capitalist and prominent Trump backer Peter Thiel. …………
  Carbyne911, or simply Carbyne, develops call-handling and identification capabilities for emergency response services in countries around the world, including the United States, where it has already been implemented in several U.S. counties and has partnered with major U.S. tech companies like Google. It specifically markets its product as a way of mitigating mass shootings in the United States without having to change existing U.S. gun laws…
  Yet, Carbyne is no ordinary tech company, as it is deeply connected to the elite Israeli military intelligence division, Unit 8200, whose “alumni” often go on to create tech companies — Carbyne among them — that frequently maintain their ties to Israeli intelligence and, according to Israeli media reports and former employees, often “blur the line” between their service to Israel’s defense/intelligence apparatus and their commercial activity. As this report will reveal, Carbyne is but one of several Israeli tech companies marketing themselves as a technological solution to mass shootings that has direct ties to Israeli intelligence agencies………….
  Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu has made it no secret that placing Unit 8200 members in top positions in multinational tech companies is a “deliberate policy” meant to ensure Israel’s role as the dominant global “cyber power”, while also combating non-violent boycott movements targeting Israel’s violations of international law and stifling the United Nations’ criticisms of Israeli government policy and military operations abroad…………..
  Another funder of Carbyne, Peter Thiel, has his own company that, like Carbyne, is set to profit from the Trump administration’s proposed hi-tech solutions to mass shootings. Indeed, after the recent shooting in El Paso, Texas, President Trump — who received political donations from and has been advised by Thiel following his election — asked tech companies to “detect mass shooters before they strike,” a service already perfected by Thiel’s company Palantir, which has developed “pre-crime software” already in use throughout the country. Palantir is also a contractor for the U.S. intelligence community and also has a branch based in Israel………………………….
  Unlike many other Unit 8200-linked start-ups, Carbyne also boasts several tie-ins to the Trump administration, including Palantir founder and Trump ally Peter Thiel — another investor in Carbyne. In addition, Carbyne’s board of advisers includes former Palantir employee Trae Stephens, who was a member of the Trump transition team, as well as former Secretary of Homeland Security Michael Chertoff. Trump donor and New York real-estate developer Eliot Tawill is also on Carbyne’s board, alongside Ehud Barak and Pinchas Buchris………………… (=einde citaten)
  En vooral het volgende citaat is van belang :
  “It is unknown whether Epstein’s “damaging information” and apparent blackmail on notable individuals in the American technology industry were used to advance the objectives of Carbyne, which recently partnered with tech giants Google and Cisco Systems — and, more broadly, the expansion of Israeli intelligence-linked tech companies into the American tech sector, particularly through the acquisition of Israeli tech start-ups linked to Unit 8200 by major U.S. tech companies. “ (=einde citaat).
  Deze enkele citaten, met steeds de “usual suspects” of de crème de la crème, geven m.i. een duidelijk beeld van wat er gaande is. Het gaat hier dan ook om veel meer dan een loutere censuur, maar kort samengevat zie ik hier niet de NWO maar de JWO in volle expansie.Op basis van de volledige tekst in de link, zie ik dan ook niet wat Trump nog zou kunnen doen. U hoopt nog, ik hoop dat ook, maar ik ben wel een realist.

  1. Ik ben ook realist en zie al jaren en jaren de discussies hier op WTK (en elders) waarin iedereen terecht klaagt over de Deep State die wereldwijd op ELK GEBIED 10 vingers in de pap heeft. En dan komt er eindelijk een president die hetzelfde denkt als ons hier op het forum en beloofd er wat aan te gaan doen en dat ook daadwerkelijk doet (maar volg om dat te weten de juiste personen en niet alleen de berichten in de media) en vervolgens maken we met zijn allen ook daar weer een complottheorie van en beweren we doodleuk dat Trump de Deep State steunt en dat het niet mogelijk is om de Deep State aan te pakken en dat iedereen die op Internet aandacht aan de goede daden van Trump besteed blinde volgelingen zijn die op het verkeerde been zijn gezet. Want we willen blijkbaar niet inzien dat Trump wel degelijk HEEL VEEL GOEDS doet en pas nadat een paar maanden geleden het Mueller rapport was uitgekomen (waaruit duidelijk blijkt dat de Russen geen enkele invloed op zijn verkiezing hadden en dat Trump geen obstructie heeft gepleegd, iets dat de gevestigde media ons NOOIT duidelijk hebben verteld en ons in de waan laten dat het rapport aantoont dat het wel de Russen waren) kon Trump eindelijk beginnen met het daadwerkelijk aanpakken van de Deep State. Als hij dat eerder had gedaan was dat meteen als obstructie aangemerkt en liep hij kans afgezet te worden. Ik geloof veel meer van het volgende verhaal dan alle kritiek en nepnieuws in de media of van mensen die maar niet naar de andere kant van het verhaal willen kijken omdat hun ‘gevoel’ ze influistert, of op basis van zijn uiterlijk en manier van praten, dat Trump een domme slechterik is en dus niets goed kan doen.
   Did You Catch Trump’s Messages, Optics Are Important, [DS] Doomed
   https://www.youtube.com/watch?v=1sITV_MBhq8

  2. Paul.
   Je schrijft,ik citeer je: Ik geloof veel meer van het volgende verhaal dan alle kritiek en nepnieuws in de media of van mensen die maar niet naar de andere kant van het verhaal willen kijken omdat hun “gevoel” ze influistert,of op basis van zijn uiterlijk en manier van praten,dat Trump een domme slechterik is en dus niets goed kan doen.(einde citaat)
   Paul ik denk dat je mogelijk hier een te snelle en verkeerde conclusie trekt want je weet denk ik ook wel dat bv Sub Rosa en ikzelf trouwens ook juist veel tijd en energie steken in het uit proberen te zoeken hoe zaken in elkaar kunnen zitten waarbij we niet afgaan op alleen hetgeen de MSM schrijft of vertelt.Dit is overigens vrijwillig voor alle duidelijkheid omdat we willen weten wat er gebeurd en mensen duidelijk willen maken dat het niet goed gaat.Het is jouw goedrecht natuurlijk om alle geloof in Trump te hebben maar ik denk dat juist jij vergeet om de feiten omtrent Trump op een rijtje te zetten juist omdat je zo sterk in hem gelooft.Bij zijn inauguratie was toch ook een rabbij aanwezig die met vuiligheid in verband wordt gebracht wat zelfs tot in België zou reiken? Wat betreft de pedofiele Epstein die dreigde een gevaar te worden voor de hoogste lieden die zich eveneens met duistere praktijken bezig houden achter de schermen en hij is toch “op een niet zo subtiele manier geneutraliseerd” waarbij hij bewaakt had moeten zijn terwijl ze juist de bewaking hebben weggehaald.De politiek gaat gewoon verder terwijl bekend is dat er politici bij zitten die niet erg fris zijn maar wel nog de mogelijkheid hebben wet en regelgeving naar hun wensen aan te passen en daar gebeurd niets aan,dan zou je kunnen zeggen gisteren heeft Trump Bolton naar huis gestuurd maar wat komt ervoor terug?
   Dan hebben we nog de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël en natuurlijk de financiële bijdrage aan Israël voor defensie.Netanyahu maakte gisteren bekend dat hij gebied wil annexeren zoals de Russen dat met de Krim zouden hebben gedaan waar telkens sancties op volgden terwijl ik Trump nu niet hoor.De maatregelen tegenover China zouden zomaar tot een ramp kunnen leiden of erger en de FED bestaat ook nog steeds en we weten ook wie daar nog steeds de dienst uitmaken. En ik denk zelfs wanneer Trump echt een gevaar zou zijn hij allang opgeruimd zou zijn en misschien nooit als president aangesteld zou zijn ook al wordt dan over manipulatie van de verkiezingen gesproken en geschreven. Kijk ook eens naar Engeland waar zogenaamd de hele oppositie uitgeschakeld wordt door Johnson terwijl die ook samenwerkt met Trump,dit zou best wel eens een coup kunnen zijn waardoor de elite het openlijk in het Lagerhuis voor het zeggen krijgen voor zover dat al niet het geval was.(opvallend vind ik overigens dat er nogal veel politici aftreden in plaats van dat ze weerstand ).Dan de EU waar in november Juncker stopt en een dame zijn plaats inneemt die gezegd heeft enorm veel werk te besteden aan de milieuproblematiek wat enorm veel geld kost voor iedereen onder een bepaald inkomen.
   Dat is natuurlijk niet Trump die dat doet maar hij heeft er wel voor gezorgd dat de VS zelf het Parijs akkoord heeft opgezegd waardoor bedrijven (elite) kunnen uitstoten wat zij willen zonder gevolgen en natuurlijk de deal met Iran waardoor de wapenindustrie enorm profiteren kan wat nog beter wordt wanneer er oorlog zou uitbreken en natuurlijk alles wat ze uit lijken te lokken om in oorlog met Iran te komen wat tot nog toe mislukt lijkt te zijn.Jij weet toch ook dat ze het liefst hebben dat het volk zelf om actie vraagt waarbij ze het één zeggen en het ander bereiken wat alleen in het voordeel van de elite is en niet voor het volk door zaken verkeerd voor te spiegelen waardoor juist die elite hun zin krijgen?

  3. Wat Nederland betreft lijkt het erop dat ze gewoon verder gaan met het kaalplukken want ik nu de laagste inkomensgroepen tot op het bot financieel uitgekleed zijn wordt ineens gezegd dat (ik meen) € 400.000 niet belast zal worden. Dat is niet zo moeilijk natuurlijk want die groep heeft niets meer en is al kaal geplukt en nu gaan ze dan aan de middeninkomens beginnen door hun spaargeld en aandelen/obligaties te belasten en die zullen ook niets over houden en in de problemen komen.De pensioenen en de banken bv het is de DNB die die idiote voorwaarden oplegt voor buffers wat betreft pensioenen waardoor ouderen gekort worden wat totale onzin is.Steeds meer krijgen banken het voor het zeggen terwijl ze daar nooit voor in het leven zijn geroepen maar waar wel iedereen verplicht gebruik van moet maken.Dat banken een buffer moeten handteren dat kan de DNB beslissen maar dat ze ook pensioenfondsen waar de DNB normaal niets over te zeggen zou moeten hebben omdat dat zaken tussen werknemer,werkgevers en de vakbonden zijn gaat te ver en is mogelijk in strijd met de wet.Ook de opdracht van de DNB om rekeningen van gewone burgers te controleren op witwaspraktijken is in mijn optiek geen taak voor de DNB maar voor de daarvoor in het leven geroepen instanties zoals de FIOD bv dat de DNB banken controleert op witwaspraktijken is hun taak wel omdat zij banken moeten controleren en zelfs dat kunnen ze niet anders had ING nooit beboet kunnen worden voor juist witwassen mogelijk maken.Wanneer Rutte dadelijk miljarden gaat lenen dan voorspel ik nu al dat velen hun huis uitgezet gaan worden en hun op afbetaling gekochte auto’s moeten inleveren wanneer de ECB later de rente verhoogd waardoor automatisch meer belasting betaald zal moeten worden wat deze problemen zal veroorzaken.Het vreemde vind ik dat de meeste mensen kennelijk niet zien dat ze bestolen worden door overheden waardoor ze niets doen behalve dan bij het boodschappen doen kijken of ze een cent of tien op een pakje boter kunnen besparen.
   Wereldwijd gaat de elite gewoon door en heb jij Trump daar al over waarschuwen?

  4. Nou ben ik geen financieel expert en kan ik alleen maar schrijven hoe ik het zie wat de toekomst op financieel vlak betreft wat kan betekenen dat ik het mis kan hebben.
   Financieel experten die mogelijk de staat adviseren zien vaak de wereld te rooskleurig waardoor veel ellende kan ontstaan omdat zij dan ook niet waarschuwen.(dat is alleen maar mijn mening).Telkens op het nieuws wordt gezegd dat het goed gaat met de economie en dan denk ik dat ze daar alleen banken,grote bedrijven en hun aandeelhouders mee bedoelen maar zeker niet de “gewone man”. Banken hebben al helemaal geen problemen want wanneer het fout gaat dan mag “de gewone man” hen redden zoals uit het verleden te zien is. De staat geeft publieke omroepen “een soort subsidie” waardoor ze ook reclame voor geldlenen subsidiëren en natuurlijk reclame om vooral auto’s en andere overbodige troep te kopen wat mensen in de problemen kan brengen en vaak alleen vruchten afwerpt voor natuurlijk grote bedrijven en banken en daarmee ook de aandeelhouders.Of het ook doorgevoerd is weet ik niet maar eerder was er sprake van dat verzekeraars,banken en gemeenten op scholen les zouden gaan geven wat een totaal verkeerde ontwikkeling is omdat leerlingen juist gewaarschuwd zouden moeten worden om zo min mogelijk zaken met bv banken te doen. Waarom legt men niet gewoon uit dat we niet meer geld mogen uitgeven dan er beschikbaar is om niet vast te komen zitten aan banken en om problemen te voorkomen?De overheid zelf heeft vermoedelijk alles geprivatiseerd om voor zichzelf geld over te houden terwijl het de burgers alleen maar meer geld heeft gekost en nog meer gaat kosten.(In Amsterdam is gisteren iemand opgestapt die dat ook in Amsterdam wilde doen ivm een vuilverbrandingsinstallatie naar zijn eigen zeggen om kosten voor de gemeente zelf te beperken,dat het de inwoners van Amsterdam dan meer kan gaan kosten wanneer het eenmaal is geprivatiseerd daar hoorde ik hem niet over).
   https://nos.nl/artikel/2301324-koopkracht-wat-gestegen-maar-voor-bijna-helft-bevolking-gedaald
   Voor zover men de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek mag vertrouwen geven zij nu ook aan dat voor 48% van het volk de koopkracht is gedaald (eerder was dat 46%).
   https://nos.nl/artikel/2301341-daar-gaan-we-weer-rente-omlaag-geldkraan-open-spaarders-op-de-kast.html
   Nogmaals hier geef ik niet meer dan mijn mening en beschrijf ik het zoals ik het zie en wanneer er mensen zijn die wel verstand hebben van financiën hoop ik dat er iemand van hen is die reageert.
   Wanneer de ECB de rente gaat verlagen kan men moeten gaan betalen om spaargeld op de bank te hebben en ook penioenbeleggingen zullen minder opleveren waardoor nog meer korten op uit te keren bedragen niet uit te sluiten is.Er wordt ook geschreven dat het op alle rentes invloed zal hebben en nu is een lage rente op een lening of hypotheek natuurlijk niet erg maar het probleem zal zich gaan vormen wanneer de rente weer gaat stijgen.Alleen al het feit dat de ECB het schuldhulpprogramma weer wil gaan opstarten zegt voor mij genoeg en zou geen hulpprogramma genoemd mogen worden maar een in de problemen breng programma omdat wanneer zij schulden opkopen ook aan hen afgelost dient te worden.Mogelijk weten zij al dat ze later de rente gaan verhogen en dat betekend dat mensen en zelfs landen in de problemen gaan komen (en dat ze dan geen medelijden hebben hebben we gezien bij de Grieken).
   Rutte en K.Knot van de DNB zijn toch ook Bilderbergbezoekers en mogelijk hebben ze daar instructie gekregen die ze moeten uitvoeren.
   Waarom waarschuwt K.Knot niet om erg voorzichtig te zijn met geld lenen?
   Rutte heeft toch al duidelijk gemaakt dat hij geld wil lenen om in een onnodig potje te stoppen met de smoes dat Nederland dan gratis geld krijgt.
   Maar hoe zit dat wanneer later de rente stijgt en meer betaald moet worden dan we ontvangen hebben? Leraren van scholen staken of protesteren omdat ze meer geld en minder druk willen maar ze zouden beter focussen op het les geven op een juiste wijze en kinderen leren wat in hun belang is en niet van de staat en banken.
   Nog erger wordt het wanneer geschreven wordt dat de ECB zint op de pijn voor BANKEN te verzachten terwijl iedereen weet dat wanneer zij in nood komen Jan met de pet,de belastingbetaler ervoor mogen opdraaien terwijl de banken gewoon doorgaan met bonussen aan de top uitdelen.

  5. Godallemachtig, ik heb geen zin in een discussie onder gelijkgestemden. Het kan best dat jullie ‘onbevooroordeeld’ naar de Trump’s feiten kijken, maar telkens en telkens weer wordt dan toch weer de gigantische berg aan goede zaken van Trump vergeleken met een paar minder goede zaken. Trump kan NIET tegelijkertijd ALLES oplossen. Het Amerikaanse volk is voor een groot deel zo achterlijk dat ze Israël boven alles stellen en daar beslist geen kritiek op willen horen, door niemand en al helemaal niet door de president, dus moet hij zich op de vlakte houden. Hetzelfde met andere belangrijke zaken die opgelost moeten worden, maar waarmee Trump zich voorlopig alleen maar in de nesten werkt omdat het grootste deel van het volk dat nog steeds niet begrijpt en hem als een baksteen zou laten vallen. Denk daarbij aan 9/11, Trump kan dan wel beweren dat hij weet wie er werkelijk achter zit (de Deep State) maar hoeveel domme Amerikanen geloven nog steeds in de complottheorie van Bush en consorten?

   En verder zijn jullie commentaren VEEL te lang, met geen enkele spatie en dus bijna niet doorheen te komen. Neem van mij aan dat de meeste mensen dergelijke lappen tekst niet lezen. Daar komt bij dat ik pas vandaag weer tijd heb om erop te reageren en er inmiddels een stuk vier, vijf van dergelijke lappen tekst zijn verschenen, dat kost me de hele middag om ze te lezen en er de antwoorden op te gaan geven.

   Laat het verder allemaal maar, ik ben weg en kom voorlopig niet terug, we wachten wel af wat er gebeurt!

  6. Paul.
   Ik begrijp dat je veel te doen hebt en inderdaad zitten er grote lappen bij om te lezen en eventueel te beantwoorden,maar niet alles wat ik hier schreef gaat over Trump maar ook nog over andere (in mijn ogen) belangrijke zaken en soms kan het nodig zijn voor een goede uitleg zodat het voor iedereen duidelijk is dat het uitgebreid beschreven wordt.Veel dingen komen voort uit andere gebeurtenissen en hebben gewoon met elkaar te maken en velen kunnen dat persoonlijk merken.Ook het vertaalwerk dat je doet waardeer ik enorm waarvoor dank,maar dat je nu afhaakt vind ik nogal makkelijk nu je wat betreft Trump tegengesproken wordt maar goed dat is je goedrecht waar jij dus voor kiest en dat respecteer ik dan ook.

  7. https://nos.nl/artikel/2301455-ecb-verlaagt-rente-en-stort-geld-in-de-economie-wat-hebben-we-eraan.html
   De ECB maakt nu al bekend dat ze later de rente zullen verhogen.
   20 miljard per maand aan opkopen schulden en zolang zij nodig achten.
   Rutte wil 50 miljard lenen om in een pot te stoppen.
   De economie behoort niet door banken aangejaagd te worden maar door fatsoenlijke lonen te geven aan personeel die voor instanties en bedrijven werken en bedrijven een deel van de winst laten investeren voor groei.Wanneer Rutte beweerd dat nu geld gratis is dan kan hij ook gewoon de belastingen voor de burger verlagen en zorgen dat voedselbanken niet meer nodig zijn omdat het de staat dan simpel niets kost,maar geld krijgt ook hij niet gratis want er moet wel geleend worden.
   Wanneer landen hier in trappen gaan we dezelfde route afleggen die de Grieken eerder hebben afgelegd waarbij het juist de ECB was die totaal geen medeleven met de Grieken had en nu zouden ze ineens willen helpen? De vernieling in waarschijnlijk.

  8. https://nos.nl/artikel/2301450-google-schikt-voor-bijna-een-miljard-euro-met-franse-autoriteiten.html
   Zo werkt dat dus,je haalt miljarden binnen en ontwijkt de rechter vervolgens door te schikken wat natuurlijk veel goedkoper is.Waarom niet gewoon sluiten om dezelfde vieze praktijken in de toekomst te voorkomen?
   Multinationals zouden ook belasting gaan betalen wat volgens de MSM honderden miljoenen zou opleveren.Mijn mening is dat dit niet meer is dan de druppel op een gloeiende plaat omdat ze miljarden binnen halen maar het zal moeten waarschijnlijk omdat er teveel ophef over belastingontduiking kwam.
   Deze regering doet hen geen pijn maar doet alles om hen voordeel te geven wat te zien is aan het redden van banken en de plannen van Rutte om de dividendbelasting voor hen te verlagen wat elk jaar 2 tot 5 miljard voor de staat gekost zou hebben.
   Net zoals nu Google gebeurt dat ze de rechter ontwijken gebeurde dat ook in Nederland met ING met medewerking van het OM.De kans is groot dat wanneer dit over het MKB zou gaan het bedrijf wel gewoon vervolgd zou worden ook al zou dat leiden tot sluiting van het bedrijf.Dit deugd niet misschien iets om in de tweede en eerste kamer te bespreken zodat meer evenwicht en rechtvaardigheid kan ontstaan?

 4. Het gaat bij Google blijkbaar om heel wat meer, dan een loutere censuur :
  https://www.zerohedge.com/technology/big-tech-big-brother-are-going-join-forces-secure-elections
  met citaat :
  “Security teams for Facebook, Google, Twitter, and Microsoft met with the FBI, the Department of Homeland Security and the Director of National Intelligence’s office to coordinate a strategy to “secure” the 2020 elections. And by “secure” they mean to manipulate the results of the election in any way possible to get the outcome they desire….”(=einde citaat)
  Wat het “gevaar” is, blijkt uit de volgende zin uit de link :
  “Those vulnerabilities and threats are the free thinkers who don’t buy the official narrative and dissent against the ruling clas” (=einde citaat).
  Het voormelde zie ik dan ook als een verdere evolutie naar Big Brother met een “social credit score system” zoals reeds nu volop in uitvoering in China :
  https://www.zerohedge.com/technology/thanks-tech-totalitarians-us-already-has-china-style-social-credit-system
  met citaat :
  “. The Main Stream Media wields more power than the state itself, blithely doxing private citizens it wants to destroy because of their political views. Finally, the mysterious purge (and equally mysterious re-establishment) of some Dissident Right YouTube accounts shows that political debate is being managed from the top-down. Every American can have his job, constitutional rights, and reputation destroyed by a power structure that is completely unaccountable–and it’s being imposed on us in the name of “freedom.”
  (=einde citaat). Uiteindelijk gaat het hier om een Big Brother in de tiende macht, waarbij imo “1984” van George Orwell in het niet verzinkt. Een Big Brother met chips, intelligente camera’s, een volledig elektronisch betalingsverkeer met één virtuele wereld munt….!!

 5. De plannen van Google beginnen steeds meer en meer hallucinante vormen aan te nemen :
  https://themillenniumreport.com/2019/09/did-google-just-create-the-worlds-most-powerful-supercomputer-ai-is-now-on-super-steroids/
  met citaat :
  Did Google just create the world’s most powerful supercomputer? AI is now on super-steroids!Ghost post! Google creates world’s most powerful computer, NASA ‘accidentally reveals’ …and then publication vanishes.
  Google’s new quantum computer reportedly spends mere minutes on the tasks the world’s top supercomputers would need several millennia to perform. The media found out about this after NASA “accidentally” shared the firm’s research.
  The software engineers at Google have built the world’s most powerful computer, the Financial Times and Fortune magazine reported on Friday, citing the company’s now-removed research paper. The paper is said to have been posted on a website hosted by NASA, which partners with Google, but later quietly taken down, without explanation.
  Google and NASA have refused to comment on the matter. A source within the IT giant, however, told Fortune that NASA had “accidentally” published the paper before its team could verify its findings.
  In the research, Google reportedly claimed that it takes their new quantum processor just around 200 seconds to make calculations that existing supercomputers would require around 10,000 years to perform. They also said the processor requires mere 30 seconds to complete a task the Google Cloud server would need 50 trillion hours to do.
  Quantum computing allows evaluating multiple possibilities at once and performing complex calculations not possible on normal computers. So, if proven true, Google’s new processor would be a real breakthrough, propelling the firm way ahead of giants like Microsoft, IBM and Intel, all of whom compete in building quantum processors.
  Quantum processors will help create new, advanced chemicals and develop next-level artificial intelligence, among other things. (=einde citaten).
  Het voormelde valt buiten mijn kennis domein, maar het feit dat het bericht dan plotseling van een website van de NASA verdwijnt is m.i. al veelzeggend. Als de voormelde info inderdaad juist zou zijn, dan staan we imo voor een nooit geziene evolutie in het ICT domein, en waarvan de gevolgen niet te overzien zijn.. met daarbij een nooit geziene machtspositie voor Google. Ik laat het echter aan de kenners over om dit op zijn juiste waarde in te schatten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.