Advertentie

Het ‘Vrije Onafhankelijke Land’: doe je mee..?


certificaat van medeeigendom Eurostaete

Luca van Dinter is een van de zeven ‘gouverneurs’ op de Federatie van Soevereine Staten van ‘EuroStaete’, want van het totale vrijstaatgebied van Eurostaete zijn er zeven gebieden overgedragen aan soevereine beheerder van een deelstaat. Die van de initiatiefnemer Luca van Dinter  en zijn medestanders heet Wonderland. Een uitermate intrigerend verhaal, want puur formeel zijn er in Europa dus -sinds afgelopen weekend- een aantal staten in een nieuw land bijgekomen..!

Al eerder werd de Tweede Kamer op de hoogte gesteld van het grensconflict, met o.a. het aanbieden van een visitekaartje aan D’66-fractievoorzitter Alexander Pechtold, die met wat dedain de woordvoerder van EuroStaete de titel van koning of president toedichtte. Hij nam het gewoon niet serieus, wat na afgelopen zondag anders blijkt te liggen. EuroStaete kan zich namelijk ontpoppen als een serieuze concurrente voor het belastingparadijs van het Koninkrijk der Nederlanden. Dat wordt wel even slikken meneer Pechtold..!

Verder nodigen sympathisanten van dit EuroStaete iedereen uit om zich aan te sluiten bij een van de soevereine deelstaten op het grondgebied van de EuroStaete. Zie daarvoor de brief met aangezochte organisaties die de afbraak van de sociale bescherming door de Nederlandse overheid niet meer pikken. Om juridisch iets te kunnen ondernemen met bijvoorbeeld een WOB-verzoek aan een overheidsinstantie om uitleg te krijgen over het bestuur en  besluiten, is volgens de Nederlandse Algemene Bestuurswet een direct belang vereist van diegene die een rechtsprocedure aanspant.

Mede-eigenaren van een deelstaat zijn principieel en altijd belanghebbende, omdat zij als mede-eigenaar van de grondgebied in het aanpalende buitenland in alle gevallen voldoen aan de conditie van belanghebbende. (Zie daarvoor ook deze uitnodigingsbrief)

Voordat we het verhaal van Luca van Dinter laten lezen, hieronder een inleiding van Dr. G. Beukeveld over wat dat ‘Eurostaete’ nu eigenlijk is.. Van een stuk land IN twee landen naar een land TUSSEN 2 landen. Eurostaete, aangenaam..! Wil je de aanvullende presentatie zien van dhr. Beukeveld, die hij deed afgelopen zondag -zie hieronder het artikel hierover van Luca van Dinter-, dan kijk je even op deze link.

 

coevorden eurostaete

 

x

Doe jij ook mee met het nieuwe Vrije Onafhankelijke land?

2015 © Luca van Dinter/WantToKnow.nl/be

x

Logo, Soevereine Mens, cirkelvormig oranjeVanuit de Reünie van Vrije Mensen wordt hard gewerkt aan het oprichten van een onafhankelijke staat op het strookje ‘niemandsland’ tussen Nederland en Duitsland ter hoogte van Coevorden (Drenthe). In dit nieuwe landje is een groep mensen bezig om de Mens weer centraal te stellen. Dat gebeurt o.a. door de mensen over alles in dat ‘land’ mee te laten beslissen. En ja, daarom noemen we het land ook  ‘Wonderland’.

Het is immers heel gemakkelijk om ‘als stuurlui aan de wal’ kritiek te hebben op Nederland, Duitsland, Amerika, Rusland of welk land dan ook op onze wereld. Maar om daadwerkelijk in een eigen staatje zelf het goede voorbeeld te geven is een enorme uitdaging. Die uitdaging gaan wij als Vrije Mensen aan! En wij zien niets liever dan dat dit initiatief door jou en veel andere mensen ondersteund wordt.

Juist niet door te klagen wat in Nederland of in de EU allemaal fout gedaan wordt, maar het samen in het nieuwe landje beter te DOEN! Dit is mogelijk, omdat het internationaal Staatsrecht (Verdrag van Montevideo) slechts eist:

 1. Een gedefinieerd grondgebied (oftewel, een omgrensd, afgepaald grondstuk).
 2. Een grondwet (die de initiatiefnemers zelf schrijven mogen, zoals bijvoorbeeld in IJsland )
 3. Een volksvertegenwoordiging (2 of meer wijze mensen, die het land ‘regeren’)
 4. Een bevolking (niet perse mensen, het staatsrecht kent alleen Natuurlijke en Rechtspersonen; dus er hoeft fysiek niemand te wonen: als hij of zij maar ‘burger’ is van Wonderland.

De eerste bijeenkomst..
Afgelopen zondag 9 augustus, kwamen een aantal vertegenwoordigers van de alternatieve media in het Duitse plaatsje Salzbergen bijeen, om te brainstormen over dat onafhankelijke landje, dat een respectabele oppervlakte heeft van een ruwe 300 m². Van Duitse zijde waren er vertegenwoordigers uit de ‘Montagsdemonstrationen’ en de ‘Staatliche Selbstverwaltung’, sommigen waren zelfs vanuit Zuid Duitsland gekomen.

De bijeenkomst -die plaats vond op initiatief van de Reünie van Vrije Mensen- werd door mij, Luca van Dinther ‘voorgezeten’ en als je het tweetalige welkomstwoord, met toelichting over het programma wilt bekijken, kijk dan even naar deze opname..

Het is bijzonder te noemen dat de deelnemers er ook wonderwel in slaagden om af te zien van hun stokpaardjes en instinctieve reacties om ‘protest’ aan te teken tegen… Wonderland is en blijft een initiatief wat op niets of niemand kritiek levert, maar zuiver en alleen bezig is om zelf in alles het goede voorbeeld te geven. Het moge duidelijk zijn dat dit geen geringe opgave is. 🙂

De aanwezigen konden zich prima vinden in het stappenplan dat gepresenteerd werd om kort na de speciale Wonderlanddag van 30 augustus tot het daadwerkelijk uitroepen van de onafhankelijkheid van Wonderland te kunnen komen. De gedane suggesties en aanvullingen maken dit stappenplan alleen maar sterker. Wil jij je als bezoeker van WantToKnow ook aansluiten en/of meewerken aan Wonderland? Noteer dan de speciale ontmoetingsdag ‘Wonderland’ van 30 augustus in je agenda en meldt je aan via www.dereunie.info/index.php/ontmoetingsdag

Heb je nog vragen, opmerkingen, suggesties? info@vrijstraat-wonderland.org Samen zijn we met velen en met elkaar verbonden staan we sterk!

68 gedachten over “Het ‘Vrije Onafhankelijke Land’: doe je mee..?

  1. Als je goed kijkt en wellicht de moeite neemt om het artikel te lézen, Hupse, zul je zien dat het gaat over Eurostaete.. Vertel gewoon inhoudelijk wat je eigen ervaringen zijn, als je die al hebt met Luca, i.p.v. de roddeltante uit te hangen?

  2. Kanttekening bij dit filmpje. Er wordt gezegd dat Argusoog ook bij Stichting Emma is ontstaan. Dat is niet juist.
   Wel heeft Argusoog daar een paar keer een meeting gehouden, door de gunstige tarieven :).

  3. Precies, Jessica.
   De mensen die er in die tijd bij waren, weten hoe het werkelijk zit. Heel goed om meteen de feiten van de fictie te scheiden.
   Leuk trouwens om jou hier te treffen!

  4. Ik heb een rekening bij de Rabobank, dat is een coöperatieve bank ( als het hun uitkomt 😉 ) Dat betekent dus dat ik medeschuldig ben aan diverse bankenschandalen. Had ik nou nooit achter mezelf gezocht zeg!!!

  1. Wie zegt dat ik dit verhaal niet zou kennen..? Nogmaals: lees het verhaal hierboven en speel niet op de man, waarvan je van alles denkt te weten..

 1. Het gaat bij dit artikel niet om personen. Het gaat erom dat mensen opgeroepen worden om zich geheel vrijwillig aan te sluiten bij de EU met zelfs een soort EU-vlag, zonder de consequenties te kunnen overzien.
  Ieder mag doen wat hij wil, maar het zou wel wijs zijn om eens goed achter de oren te krabben.
  Hierbij wil ik het graag laten.

  1. Daar waar het om feiten gaat en blijft gaan, wil ik best op je zinnige opmerkingen in post nr. 3 reageren, hansje.
   Ons initiatief heet niet voor niks Wonderland. Binnen de Vrije Mens is, zacht uitgedrukt, weinig affiniteit met alles waar -Euro- bij staat.
   De uitdrukking “gouverneur van Eurostaete” komt ook niet uit mijn mond.

   Wonderland houdt zich nu niet en nooit niet bezig met kritiek op anderen, maar wil uitsluitend zelf het goede voorbeeld geven. Zo staat het ook letterlijk in het artikel. En op die feiten, plus op wat uit mijn eigen mond of pen komt, mag je me altijd aanspreken.

 2. Van dit soort dingen heb ik geen verstand.
  Maar het komt bij mij wel vreemd over want waren de grenzen niet komen te vervallen waardoor dit geen niemandsland meer zou zijn maar gewoon Europees grondgebied?
  Alles wordt tegenwoordig vanuit Brussel geregeld wat bij mij de vraag oproept of zij dan ook niet over dit stukje grondgebied gaan.
  En laten we eerlijk zijn het gaat hier over 100 vierkante meter en de handtekening is in Langraaf gezet door alleen maar de heer RTG Brekel wat niets meer is dan een bewijs van mede eigendom van de federatie souvereine staten van Euro Staete wat mij in de oren klinkt als mede eigenaar van een souvereine club en niet als mede eigenaar van dat grondgebied want de eigenaar van dat stukje grond heeft zo te zien niet getekend.
  En dan de vlaggen die wel heel erg op de EU vlag lijken .
  Nee met alle respect iedereen mag geloven wat hij/zij wil maar ik geloof hier echt niet in en het zou me niets verbazen als hier een addertje onder het gras zit.
  Nogmaals dit is mijn mening niet meer en niet minder.

  1. Binnen de EU zijn de landsgrenzen niet komen te vervallen, Arnold. Alleen de barrières tussen de lidstaten.
   Ik kan me voorstellen dat het voor lezers lastig is om onderscheid te maken tussen Eurostaete (en de door haar uitgegeven “certificaten”) en ons Wonderland.
   Achteraf had ik er misschien wijzer aan gedaan om meteen met een link naar onze website http://www.vrijstaat-wonderland.org te beginnen. Want zoals ik in post 3.1 al diplomatiek uit drukt, is Wonderland iets totaal anders dan Eurostaete.

  2. Wat schieten we ermee op als we dit steunen?
   Je kunt wel ingeschreven zijn als burger van deze souvereine staat maar zolang je daar niet woont en gewoon in een Duits of Nederlands huis woont dan leef je nog steeds op Duits of Nederlands grondgebied waar alle regels dan ook op jou van toepassing zijn die daar gelden.
   Je kunt misschien wel wet en regelgeving maken die voor dat stukje gelden maar wat heb je er dan aan als je daar niet leeft en hoe krijg je afwijkende regelgeving/wetten erdoor die tot over de omheining zouden moeten reiken?

  3. Ik blijf erbij dat als je denkt dat als je een brief naar een onwettig selfproclaimed koning stuurt, je daarmee soeverein wordt , je het geheel niet hebt begrepen. De mens is van geboorte uit een soevereine entiteit , wat welke door andere gemaakte wetten daar ook over zegt . Soeverein zijn is een onvervreembaar recht en status.
   Dan een stukje land claimen voor soevereine mensen??? en het wonderland noemen??? broeders Grimm zouden er een mooiere naamn voor verzinnen en een mooier verhaaltje over kunnen schrijven. Elk stukje land, elk gebouw, elke vorm van bezit( geestelijke bagage uitgesloten) is slechts energie te leen. Het nastreven van een eigen staat een eigen huis en eigen bezit is dan ook een aardige afleiding van waar het werkelijk om draait. Niet dat je er geheel van dient af te zien , maar je moet je wel realiseren dat het slechts geleende energie ( in welke gestolde vorm dan ook ) is.Als dan ook nog eens je uitgangspunt ligt bij wetten die niet door mij zijn erkent, en bij een staatkundige afspraak tussen mensen die daar imo totaal niet toe gerechtigt waren , dan zit je helemaal op een dwaalspoor.

  4. Luca even over 4.1 Het onderscheid tussen Eurostaete en Wonderland lijkt mij niet zo heel erg moeilijk namelijk Eurostaete heeft dit stukje grond doormiddel van certificaten uit te geven aan jullie toebedeeld en in die certificaten zijn ook bepaalde bepalingen opgenomen zeg maar voorwaarden waar aan voldaan moet worden en welke voordelen er te behalen zouden zijn.
   Wonderland is gewoon dat stukje grondgebied waar theoretisch de ingeschrevenen hun commentaarloze leven naar anderen toe zouden kunnen leven alleen lijkt het mij dat daar juist het probleem zit gezien de grootte van dit stukje grond.
   Zoals ik al eerder schreef heb ik van dit soort dingen geen verstand en kan ik er helemaal naast zitten maar dat hoor/lees ik dan graag van jou.

 3. @ Arnold 4.2:
  Op het moment dat jouw Natuurlijk Persoon (het Staatsburgerschap) in een ander land (Wonderland) verblijft = ingeschreven staat, behoor je ook tot dat land.
  Blijft natuurlijk overeind staan dat je in Nederland, Duitsland of waar dan ook, als Wonderlander je wel aan de plaatselijke regels te houden hebt.
  Het is beslist geen vrijbrief om in het buitenland de beest uit te hangen.
  Wat je er wel mee wint, is dat je reisdocumenten, kentekenplaten, etc. van Wonderland hebt (daar verblijft je Natuurlijk Persoon immers; het maakt voor de Wet niet uit waar de Mens is. De Wet kent alleen Natuurlijke Persoon en Rechtspersonen, dus geen mensen).

  1. Reisdocumenten? Kentekenplaten? maar wel gemeentelijke belastingen ( waarvan vele door mij niet gedragen zaken worden betaald) betalen en wegenbelasting , wat schiet ik daar mee op dan? Tenzij ik op dat stukje grond wonen kan en werken kan en rijden kan ,lk en dan in feite op vakantie naar nederland kan ….. Nee Luca , ik heb dit item al eerder met je besproken , door je ondergeschikt te maken aan een wetgeving en staatshoofd die je niet wenst te erkennen , erken je ze juist wel . Daar doe ik niet aan mee!

  2. Je schrijft “Wat je er wel mee wint, is dat je reisdocumenten, kentekenplaten, etc. van Wonderland hebt (daar verblijft je Natuurlijk Persoon immers; het maakt voor de Wet niet uit waar de Mens is. De Wet kent alleen Natuurlijke Persoon en Rechtspersonen, dus geen mensen).”
   Maar dat is in reëele zin natuurlijk helemaal niet waar. Als jij namelijk een huis huurt of koopt in nederland dien je wel belasting daarover te betalen ( ook als je wonderlander bent) of een woonvergunning aan te vragen bij de gemeente ( de nederlandse ) Ook gaan een aantal rechten die je hebt als nederlands ingezetene verloren , ook daar hoor ik je niet over. En je kunt nederland ( ook als je er woont als wonderlander ) uitgezet worden omdat je geen verblijfs vergunning hebt Nee het is idd wonderland maar dan in de termen van een sprookje beste Luca.

  3. Luca wat is dan het voordeel van Wonderland reisdocumenten of kentekenplaten etc?
   Wat betreft de kentekenplaten daar zou misschien belastingvoordeel te halen kunnen zijn net zoals in bv Luxemburg het geval is.
   Maar dat vind ik nou niet zo interessant wat ik wel interessant vind is dat het eerder ging over een groep mensen die hun leven zouden kunnen leven zonder kritiek naar anderen en als voorbeeld konden dienen van hoe het ook kan.
   Hoe krijg je dat voor elkaar op 100 vierkante meter?

  4. @ Marcel 5.1+5.2 samengevat:
   Uiteraard verplicht je je aan wetgeving als je als Wonderlander een vakantie(huur)huis op Nederlands grondgebied betrekt. Ook als je formele adres in Wonderland is.
   Theoretisch heb je gelijk dat je als Wonderlander Nederland “uitgezet” zou kunnen worden. Dat risico loopt iedere toerist in ieder land, dus wat is je punt?
   Wonderland staat uiteraard ook open voor sympathisanten, die er niet willen of kunnen wonen. Wij hebben daarvoor de term “uitwoner” bedacht. Voor het overige blijft het manoeuvreren tussen erkenning van allerlei zaken en bestaat het leven uit compromissen.

  5. @ Arnold 5.3:
   Nogmaals, we praten niet over 100 vierkante meter.
   Het grondstuk is 3000 vierkante meter. Als startpunt; met de wens om door te groeien.

   Ja, we willen graag het goede voorbeeld geven. Reisdocumenten en kentekenplaten horen daarbij, omdat ze uitgereikt worden aan mensen van Wonderland (niet aan geregistreerde staatsburgers).

  6. Luca
   Het fenomeen wonderland heeft een zeer bescheiden opvangmogelijkheid voor haar inwoners gezien het grondgebied. Het overgrote deel zal zijn heil elders moeten zoeken en met zaken als de nederlandse wetgeving blijven worden geconfronteerd. Wordt je dan uitgewezen is er dan een plekje voor je op die postzegel grond die jij wonderland noemt( hier noemen we dat achtertuin) Je bent helemaal niet duidelijk wat je wint met een wonderland paspoort en kentekenplaten .Mag je als wonderlander zomaar nederland in of dien je een visum aan te vragen , heb je een dubbele nationaliteit en wordt die wel geaccepteerd,mag ik als wonderlander nog een auto met nederlands kenteken rijden ,allemaal vragen waar ik geen enkel antwoord op zie . Ik zie dus veel meer ongemak dan het aan gemak oplevert. Oke voor de principieëlen onder ons een leuk speeltje maar als je leven wilt niet echt een optie in mijn beleving.

  7. Luca 5.5
   Volgens je eigen schrijven.
   Kentekenplaten en reisdocumenten worden uitgereikt aan mensen van Wonderland(niet aan geregistreerde staatsburgers).
   Zie ik het verkeerd als ik schrijf dat een auto bv op naam wordt gekocht en ingeschreven op adres en nationaliteit?
   Of zou dat in Wonderland anders geregeld worden?
   Reisdocumenten idem dito.
   Als je deel wilt uitmaken van dat souvereine staatje Wonderland zal je geregistreerd moeten worden om aan te kunnen tonen dat je daar ingeschreven bent anders kun je er ook geen rechten/plichten aan verbinden.
   4.2.
   De wet kent alleen natuurlijke persoon en rechtspersoon.
   Zijn mensen dan geen natuurlijke persoon?
   7.4.
   En wellicht is de voldoening van een huisje in een vrij land al die avonturen waard.voor mij.
   Als je dat schrijft is het dan niet normaal als ik dan denk OK Luca ziet het als avontuur dat kan en is mooi.
   Waar ik echter moeite mee heb is dat je het wel ziet zitten daar een huisje te hebben op het stukje grond waar eigen wetten en regels gelden waar jij dan gebruik van zult kunnen maken en eventueel nog een paar andere bewoners op dat stukje souvereine grondgebied.
   Het probleem is dat de overige in uit en bewoners daar geen gebruik van kunnen maken omdat zij simpel weg daar niet wonen en dus onder de wet en regelgeveing van het land zullen blijven vallen waar ze wel wonen wat in houd dat alleen jij en mogelijk nog een paar anderen echt profijt zouden kunnen hebben.
   Als ik het verkeerd zie mag je dat gerust schrijven want ik kan het misschien mis hebben maar zolang deze onduidelijkheden blijven wil ik het hier maar bij laten en laten weten dat ik iedereen zijn mening respecteer en blijf respecteren ook die van jou dat ik het er niet mee eens ben is iets anders.

 4. @ Marcel:
  In de Geest van je betoog kan ik me helemaal vinden. In een perfecte wereld zou het er in de praktijk ook zo uit zien.
  In deze niet helemaal perfecte wereld kun je je soeverein voelen, maar in de praktijk “gedwongen” zijn tot een staatsburgerschap. Aan een ieder de vrijheid om dit juridisch ongedaan te maken, praktisch of symbolisch.
  De naam Wonderland is een kwestie van smaak, uiteraard.
  In de praktijk geldt ook hier weer dat je er wellicht, doordat het een onafhankelijk landje is, met de overige be-, in- en uitwoners (zie http://www.vrijstaat-wonderland.org ) andere afspraken kunt maken, dan in de huidige buurlanden gebruikelijk zijn.

 5. @ arnold 4.4:
  De certificaten van Eurostaete wekken verwarring; het grondstuk is veel groter dan 10 x 10 meter.
  Tenminste 3000 vierkante meter.
  En het is absoluut niet geschikt voor een complete Vinexwijk, zolang er geen omliggende grond aangekocht is.
  Maar de ambities liggen ook niet direct bij een kopie van wat in Nederland al bij bosjes aangeboden wordt 🙂

  1. Luca kom op zeg 3000 vierkante meter kan je ook omschrijven als 30 bij 100 meter (kan ook andere afmetingen zijn zoals 50 bij 60 meter).
   Dan nog hoeveel personen zouden daar dan kunnen wonen?
   Hoeveel onderkomens zouden daar gebouwd kunnen worden.
   Nee Luca wat een ander er van vind mag hij/ Zij zelf weten maar ik vind het verloren energie met alle respect.

  2. Luca ik ken je niet persoonlijk en wat ik nu schrijf mag je ook niet als persoonlijke aanval zien want dat is niet mijn bedoeling.
   Maar waar je mee bezig bent zou zelfs gevaarlijk kunnen zijn.
   Zoals bekend is worden onze rechten steeds meer afgenomen en krijgen we steeds meer verplichtingen.
   Door nu vrij denkende mensen op te roepen zich te melden en te noteren kan je het voor overheden makkelijker maken om ze indien gewenst makkelijker op te sporen en dat kan toch nooit de bedoeling zijn neem ik aan.

  3. Mijn “geleende” terrein is 880 m2 Te klein om helemaal zelf redzaam te zijn maar ik kom een eind.Nee wonderland is een utopie en een afleiding van wezenlijke verandering.3000m2 is nog te weinig om een paard op te laten grazen het hele jaar door,laat staan een soeverein volk op te huisvesten. Btw hoe soeverein zijn ze dan als ze een staat stichten volgens de staatkundige wetgeving opgesteld door hen die juist soevereiniteit onder mensen bestrijden?

  4. @ arnold 7.1:
   3000 vierkante meter is het beginpunt.
   Er kunnen een beperkt aantal mensen daar wonen; toegegeven.
   Het is echter nog maar helemaal de vraag hoeveel mensen het op willen/kunnen brengen om het avontuur van een ander land met volledige vrijheid (= volledige verantwoording!) aan te gaan.
   Dit hele proces met alle juridische, sociale en morele aspecten is voor mij èèn groot avontuur! Daar geniet ik iedere dag weer van. En wellicht is de voldoening van een huisje in een Vrij land al die avonturen waard. Voor mij.
   Het is en was niet mijn bedoeling om aan jou of anderen op te leggen, dat zij dit ook zo moeten of horen te beleven.

  5. Zoals ik al eerder opmerkte is het grondstuk waarop jij wonderland tot uiting wilt brengen te klein om voor 1 gezin in alle behoeften te voorzien. Je bent dan dus nooit een onafhankelijke staat, altijd zul je etenswaar kleding etc. vanuit het buitenland dienen te importeren , hoe onafhankelijk is dat?
   Van “het avontuur aangaan om in een helemaal vrij land ( met alle verantwoordelijkheid van dien) te leven “, is dus niet van toepassing op wonderland.
   Bovendien als eurostate meer certificaten uitdeelt dan er grond is lijkt me dat de fundamenten te leggen voor een , aan het huidige monetaire systeem gelijkende ,piramidespel.

 6. Geinig 😀 Op zo’n lappie grond van 6 X 500 meter zou je 50 bouwketen achter elkaar kunnen plaatsen met nog een klein strookje grond ervoor om een terrasje te hebben. Ik zie het bijna voor me 🙂

  1. Weet je wat ook zo geinig is, dat er in de U.K. een politieke omwenteling zich aan voltrekken is, echte socialisme gesteund door de jonge mensen, de ouwe pseudo socialistische land verraders beginnen te panieke, Blair ziet zich al voor de rechter staan in verband met Iraq, zou mooi zijn als dit ook in Nederland zou plaats vinden.

 7. Eerst hebben we een waarschuwing en een verwijzing gekregen punt 1.
  Vervolgens werden er nog twee waarschuwingen gegeven punten 2 en 3.
  In eerste instantie was dit een stukje souvereine grond waar mensen hun leven konden leiden zonder op iets kritiek te geven en het goede voorbeeld te zijn voor anderen.(de vraag is waarom mag men geen kritiek uiten en is dat niet juist wat overheden willen?).
  Toen bleek dat het stukje grond te klein was om met een groep op te leven waren alleen nog kentekenplaten en reisdocumenten etc het enige voordeel dat er te behalen was/is.
  In het mooie certificaat wat rechtsgeldig zou zijn staat duidelijk vermeldt dat het over 100 vierkante meter gaat.
  Toen hier over verder geschreven werd brachten de certificaten verwarring en werd de oppervlakte naar 3000 vierkante meter gebracht.
  Zou bij de opstelling van een certificaat waarin de grond aan iemand toegewezen wordt zo,n grote fout gemaakt worden dat ze per ongeluk 100 vierkante meter schrijven terwijl dit volgens Luca 3000 vierkante meter zou moeten zijn?Ik denk het niet.
  Conclusie als je dit steunt doe je precies wat overheden willen namelijk je leeft een voorbeeldig leven waarbij je geen kritiek uit wat ze graag zien.
  En Voor het geval je ongewenst kritiek geeft hebben ze gelijk je naam en adres wat het makkelijker kan maken om je op te pakken en te berechten/straffen.
  Eergisteren heb ik een discussie gevoerd met een zogenaamde TROL (Ben) en een andere reageerder schreef dat je ze vaak kunt herkennen aan de onzin die ze gaan verkopen omdat het antwoord niet in hun draaiboek staat waardoor ze zelf onzinnige antwoorden gaan verzinnen waardoor ze hun eigen graf graven en door de mand vallen.
  Nu wil ik niemand betitelen maar als ik hetgeen hier nu gebeurd is op een rijtje zet dan lijkt het mij toch verstandig eens verder te kijken dan de neus lang is.

  1. Ik geef grif toe dat de certificaatactie van Eurostaete verwarring wekt, Arnold.
   Wat ik geschreven heb in iedere reacties, staat en daar mag je me op aanspreken. Het grondstuk is 3000 meter groot (in aanvang).
   Als Eurostaete dat in virtuele certificaten 100.000 x uitgeven wil aan mede-eigenaren, die daar nooit zullen gaan wonen, is dat hun goed recht.
   Tegelijkertijd is er Wonderland:
   Geen certificaten, alleen bewoners, inwoners en uitwoners. Oftewel, enkele bewoners (fysiek) en 7 miljard in- en uitwoners. Zie onze website http://www.vrijstaat-wonderland.org .
   En als je me in de ogen wilt kijken, is 30 augustus een prima gelegenheid. Dan kan ik jou ook recht in de ogen kijken.

  2. Luca wat ik in punt 9 geschreven heb geeft aan waarom ik de dingen zie zoals ik ze zie.
   Ook ik heb eerder al geschreven dat mijn mening niet altijd hoeft te kloppen en dat iedereen dit mag /kan tegenspreken maar dan wel met goede argumenten/uitleg.
   Aan ruzie maken of sarcastisch worden heeft niemand wat.
   Het was beter geweest wanneer het artikel geen ruimte had gelaten voor verwarring waar ik niet verantwoordelijk voor ben.
   En wat betreft het elkaar in de ogen aankijken daar heb ik tot op heden geen enkele behoefte aan omdat ik tot hier zoals ik ook al eerder schreef alle energie die ik hier in stop verspilde energie vind wat niet wegneemt dat dit kan veranderen mits je met goede duidelijke uitleg komt wat tot dusverre achterwege is gebleven waardoor ik de mening ben toegedaan die ik nu heb.

 8. @ Arnold 7.2:
  Wat jammer dat we elkaar niet kennen.
  Wat let je om 30 augustus vrijblijvend te komen kijken?
  De meeste mensen vinden onze Ontmoetingsdagen heel inspirerend.
  Het gevaar is natuurlijk dat dit besmettelijk is…. 🙂

  1. Luca jij vind het dan wel jammer dat je me niet kent maar dat wil niet zeggen dat ik er ook zo over denk.Wat mij let om op 30 augustus te komen kijken heb ik in 9.2 al uitgelegd.
   Wat de meeste mensen ervan vinden moeten zij weten en jij weet toch ook dat de meeste mensen in Nederland nog slapen ?
   En als dat dan ook nog besmettelijk is ja dat is dan natuurlijk niet zo gunstig.

  2. Oké Arnold, ik had blijkbaar al iets getypt, zonder 9.2 gelezen te hebben. Ik begrijp, zoals al gezegd, de verwarring. Achteraf…… is natuurlijk wijsheid achteraf, maar wel een goede leerschool.

 9. @ Marcel 7.3:
  Hoe graag ik de regels van het internationaal Staatsrecht ook naast me neer zou willen leggen; de wereld heeft er voor nu nog wel even mee van doen.
  Daarom opteer ik er voor om het systeem van binnenuit te veranderen volgens haar eigen spelregels. En daar waar die mogelijkheid niet geboden wordt, zullen we creatief zijn om te scheppen wat benodigd is.

  1. Om een systeem van binnenuit te veranderen zul je je er eerst aan dienen te onderwerpen. Bovendien is een systeem( probleem) niet te veranderen vanuit een zelfde frequentie , derhalve is het idee een systeem van binnenuit te vernietigen een illusie(imo). Je kunt beter opteren een geheel nieuw systeem te gaan gebruiken om corrumpering door het systeem dat je te gronde wilt richten , uit te sluiten.
   Volgens mij ga je namelijk eenzelfde weg als met jouw idee omtrent soevereiniteit namelijk , je vraagt aan een niet wettig ( in jouw ogen ) staatshoofd jou soevereiniteit te verlenen, waardoor je zijn status erkent! Dientengevolge ga je onherroepelijk deel uitmaken van het systeem zoals door dat staatshoofd wordt gebruikt. Tevens erken je dat zonder hem jij niet soeverein kunt zijn, een grotere misvatting is m.i. niet mogelijk.

  2. Volgens mij een paar denkkronkels Marcel.. Je ZEGT tegen het staatshoofd der Nederlanden, dat je voortaan niet meer meedoet. Je CLAIMT je soevereiniteit (terug). Simpel als maar zijn kan.
   Een systeem kun je wel degelijk veranderen, zónder je er eerst aan te onderwerpen.. Ik weet niet hoe je bij dat verhaal komt dat je je eerst zou moeten onderwerpen..?
   M.i. haal je formeel-juridische zaken door elkaar met moreel-ethische. Formeel-juridisch BEN je al door je ouders ‘aangegeven’ als ‘lid’ van de Bea-club en als zodanig ook ‘schatplichting’ je als Nederlander ’te gedragen’. FORMEEL..
   Moreel-ethisch ben je altijd vrij geweest, zul je nooit anders kunnen zijn, etc. Maar als mensen gaan samen-leven en formele afspraken gaan maken, kunnen ze elkaar daar ook op aanspreken natuurlijk; en dat lijkt me wel zo’n gezonde zaak.. Nietwaar?

  3. Guido
   Je gaat er volgens mij foutief van uit dat de staat der nederlanden daadwerkelijk bestaat en een staatshoofd heeft .Vervolgens ga je ook nog er van uit dat bij deze fictieve figuur jouw onvervreemdbare soevereiniteit terug te claimen valt( hetgeen impliceert dat het door hem afgepakt was)
   Allereerst is nederland volgens de door de staat gehanteerde regels en wetten een provincie van nazi duitsland en is het bedoelde staatshoofd derhalve daarom en vanwege de nederlandse grondwet ( dus zelfs als het geen duitse provincie was) onwettig.
   Wil je een systeem van binnenuit aanpakken zul je eerst deel uit moeten maken van dat systeem anders sloop je het niet van binnenuit !
   Verder staat imo nergens geschreven ( en al helemaal niet door mij onderschreven of erkent) dat wat mijn ouders deden een derde partij rechten kan doen gelden op mijn persoon( waarvan ik overigens maar een definitie van erken zijnde de incarnatie die ik hier pleeg te zijn).
   Tot zover geen denkfouten wat mij betreft!
   Gezien de onwettige status van het door jou aangehaalde staat der nederlanden en zijn staatshoofd , zijn ook alle wetgeving en regelgeving die door deze instituten zijn uitgevaardigt onwettig. Zodra jij dus stelt dat ik formeel schatplichtig ben aan de alexclub bestrijd ik dat , dat het mij wordt opgelegt onder dreiging van geweldpleging tegen mijn persoon , daar kan ik niet omheen .Dat dat gegeven iets compleet anders is dan het aanvaarden van onwettige regelgeving lijkt mij duidelijk, accepteren dat het wet is en je schatplichtig bent is imo dan ook het conformeren aan een ongewenste onwettige situatie.

 10. Zo’n strookje land van 6 bij 500 meter, ingeklemd tussen de moffen en de kaaskoppen, best een hoop meters grens te beschermen ten opzichte van het areaal, niet echt economisch dus.

 11. 15/08/2015 teletekt pagina 430;
  U wordt op uw wenken bedient, onze al oude Algemene Nederlandse Wielrijders-Bond (sinds 1883) heeft onlangs een paar fraaie wandelroutes uitgestippeld in de omgeving van Gramsbergen, het grensgebied van EuroStaete.

 12. Ik ben er erg trots op dat ik een certificaat heb en bij de officiele oprichting aanwezig zal zijn. Ik heb me aangemeld als toekomstige bewoner.
  Dat ik dit mee mag maken…………

 13. @ jeanine: nou en of!
  De wat zurige reacties tot post nr. 10 gaan helaas voorbij aan wat voor vele mensen in hun leven wellicht een eenmalige happening zal zijn = aan de wieg staan van de geboorte van een nieuw land(je).
  Iedereen zowat hier zal zich wellicht ook nog het kippenvel herinneren bij de beelden uit 1990 dat het Berlijnse Muur om ging.
  Op 30 augustus en de weken erna gaat een deel van de Nieuwe WereldOrde-muur ook om, die miljarden staatsburgers in gevangenschap houdt.

  1. Luca.
   Dat u een beetje gefrustreerd bij mij overkomt valt te begrijpen gezien de commentaren die ik en anderen eerder hebben gegeven. Dat u deze commentaren als zuur omschrijft snap ik niet omdat het misschien geen zure maar eerder critische vragen waren waar uzelf tot op heden nog niet alle antwoorden op heeft gegeven die ook echt duidelijkheid geven. Alleen al het feit dat u deze commentaren als zure omschrijft geeft aan dat u niet van critische vragen bent gediend en om dat dan ook nog op deze manier te uiten (uiteraard bij een voorstander van uw project)zegt genoeg.

  2. Arnold, je kunt toch ook zuur overkomen, omdat je voor de 100ste keer hetzelfde verhaal moet uitleggen. Aan mensen die redelijk vast zitten in bestaande denkpatronen/vorm-structuren..??

  3. @guido
   Als je je verhaal al 100 keer hebt uitgelegd , wordt het niet eens tijd dan dat je alle vragen al bij voorbaat beantwoord in dat verhaal? Bovendien als je met een dergelijk verhaaltje aankomt en er zijn vragen , dien je als initiatief nemer toch het doel door duidelijk en zonder omwegen de vragen te beantwoorden. De enige redenen die ik kan bedenken waarom je dat niet zou doen is als je er geen antwoord op weet,of niet wilt geven!
   Als je al van een paar vragen die enigzinds crities zijn sjachereinig wordt moet je helemaal geen land willen stichten!

  4. Guidoj.
   Guidoj als ik en anderen vragen stellen omdat iets niet duidelijk is dan kan voorkomen worden dat ik die vraag bij wijze van spreken 100 keer moet stellen door een duidelijk antwoord op die vraag te geven.
   Dat ik dan zuur overkom lijkt een gevolg van het niet duidelijk antwoorden van de beantwoorder of helemaal geen antwoord te geven.
   En wat betreft denkpatronen/vorm-structuren wat maakt dat uit een vraag is een vraag en daar kan gewoon antwoord op gegeven worden toch?
   Maar om dan op enigszins geprikkelde/geiriteeerde wijze iemand toch nog te kijk proberen te zetten vind ik een uiting van onvermogen om op simpele vragen een bevredigend antwoord te geven.

  5. Jaja, zoveel mensen zoveel meningen. Ik zou willen voorstellen om in dit nieuwe wonderland het kadaster anders te gaan noemen.. ‘Het criticaster’.. Ik vind het allemaal prima mensen. Volgens mij is het één groot experiment en is dit verhaal vergelijkbaar met de Jehova’s voet tussen de deur.. Ofzo..

  6. Flauw ….. uitermate flauw om nu Luca te gaan vergelijken met de jehova’s voet tussen de deur. Neehoor de man is visionair alleen kunnen wij dat schijnbaar niet zien, so be it. Geen wonderlandse papieren voor mij.

  7. @ Marcel: misschien is het woord “zuur” niet helemaal juist gekozen. Wat ik in reactie op Jeanine probeerde te zeggen, is dat de eerste reacties overwegend kritisch – vragend van toon waren, met in mijn beleving geen vrolijke of bekrachtigende insteek. Terwijl latere reacties wel een “goh, wat leuk!” stemming hadden.

   Uiteraard is er niets mis met kritisch zijn. En ik heb alle posts nog eens teruggelezen of ik vragen overgeslagen heb te beantwoorden. Hou me te goede, maar ik heb sommige zelfs meermalen beantwoord.
   En als er nog vragen zijn, zal ik ze graag alsnog beantwoorden.

  8. In de punten 5.6 van Marcel,7,3 van Marcel en 5.7 vragen van mij zie ik nog onbeantwoorde vragen staan maar dat zullen dan wel hallucinaties zijn vermoed ik zo omdat ik wel vragen zie en u niet.

  1. Zinvolle opmerking, Ferdinand.
   Ter nuancering ten behoeve van Wonderland kan ik daarop aanvullen dat we niet het eigendom van het land claimen, maar slechts het deelbare gebruiksrecht (waarop 8 miljard burgers welkom zijn om zich Mens te voelen).
   Zoals vele natuurvolkeren ook zeggen: “hoe kun je de aarde, de lucht en het water bezitten?”

  2. MEDE-EIGENAREN van een deelstaat zijn principieel en altijd belanghebbende omdat zij als MEDE-EIGENAAR van grondgebied in het aanpalende buitenland in alle gevallen voldoen aan de conditie van belanghebbende.(citaat uit artikel hierboven).
   DR G Beukeveld is eigenaar.
   Eurosaete geeft certificaten uit.
   De Nederlandse staat claimt stuk van drie meter breed voorbij grenspaal(wat volgens u niet zou kunnen).
   En nu wilt u er een eigen souverein staatje gaan oprichten.
   Ook schrijft u dat jullie niet het eigendom van het land claimen maar het deelbare gebruiksrecht.
   Nogal verwarrend toch of ben ik gek?

 14. Absoluut verwarrend, Arnold. Dus je bent zeker niet gek.
  Ik herhaal nog maar eens dat het achteraf gezien wijs was geweest om in het artikel een duidelijkere scheiding tussen Eurostaete en Wonderland aan te brengen, cq. alleen het Wonderlandgedeelte weer te geven.
  Nu worden onze activiteiten linksom of rechtsom steeds in een adem met Eurostaete genoemd of aan Eurostaete gekoppeld.
  Wonderland gaat in september de onafhankelijkheid uitroepen met ca, 3000 (of meer)als gedefinieerd grondstuk. Plus de overige 3 vereisten in het internationaal staatsrecht.
  Wij staan los van welke certificaat-acties of andere acties/communicaties of uitlatingen van Eurostaete.
  30 augustus wordt DE dag voor de WtK lezers, die willen meedenken of meedoen met het nieuwe onafhankelijke land (zoals de vraag in de titel van het artikel niet voor niets luidt)

 15. Luca.
  Eerst wil ik zeggen dat ik het idee van een groep mensen op een souverein stuk grond kan waarderen en zelfs er achter zou kunnen staan als deze mensen de kans zouden krijgen/hebben hun leven te leven zoals zij dat graag zouden willen namelijk vrij en onafhankelijk en misschien zelfs wel zelfvoorzienend in alles.
  Als we nu Eurostaete en de eigenaar de heer Beukeveld even vergeten en ook de claim van de Nederlandse staat hoe mag ik het dan zien?
  In 7.4 schreef je dat je het alle moeite wel waard vond met het beeld voor ogen dat je op Wonderland een huisje zou hebben.
  Alleen hierdoor komen er weer vragen bij mij op want voor een huis te bouwen moet je of eigenaar van dat stuk grond zijn of je moet het pachten(tenminste zo dacht ik dat het in Nederland geregeld was).
  Vervolgens moet het ook nog in het bestemmingsplan passen.
  Dus nu zie ik het geheel los van eerder genoemde betrokkenen maar hoe wordt dat dan geregeld?

  1. Nog een vraag is hoe zit het met de afvalwaterleiding van de NAM?
   In het filmpje wordt gezegd dat deze er illegaal zou aangelegd zijn.
   Als dat zo is dan zou het juridisch toch mogelijk moeten zijn om deze te verplaatsen/verwijderen?
   Of heeft de NAM ook gebruik gemaakt van gebruisrecht?

  2. Het volstaat volgens Nederlands èn internationaal recht als je met (mondelinge) instemming van de eigenaar ergens je huis bouwt. Handig is natuurlijk om dat op schrift te hebben….
   Aangezien het een soeverein land is, zijn bestemmingsplannen van Nederland of Duitsland er niet van kracht. Ook heb je niet te maken met bouwvergunningen of bouwvoorschriften, behalve die je met alle Wonderlanders onderling afgesproken hebt.

   Aangaande de NAM; door miscommunicatie en andere betreurenswaardige zaken uit het verleden, ligt die pijpleiding er nu eenmaal.
   Als welwillend buurland vinden we daarvoor met de NAM, Nederland en Duitsland vast wel een ecologisch verantwoorde oplossing voor met een win-winkarakter.

  3. Een win win relatie met de nam( inderdaad in kleine letters) Droom lekker verder . Ik heb de nam een pracht kado aangeboden en het is ze te innovatief!!!De nam is shell( ook in kleine letters)dat zou je genoeg moeten zeggen, kunnen ze niet dwars liggen via het recht dan wel via de shell en consorten . Of was je even vergeten wie daar hoofdaandeelhouder is ?Kleine hint het is iemand die denkt koning te zijn en het vast niet leuk vind als een aantal van zijn “onderdanen”op het soevereine onafhankelijke staten pad gaan , was je oranje vrijstaat alweer vergeten?

  4. @ Marcel:
   Daar noemen we het land ook Wonderland.
   Omdat we in plaats van lekker te dromen, gaan proberen te verwonderen; ofwel zaken te realiseren, die je normaliter voor onmogelijk zou houden.
   En het is helemaal in de Geest van Wonderland, dat dit op basis van dialoog geprobeerd zal worden.
   Of is het spreekwoord “niet geschoten is altijd mis”, niet meer bestaand?

  1. Aan een certificaat van Eurostaete zijn € 10,- administratiekosten verbonden; het virtuele mede-eigenaarschap is voor niets.
   In de praktijk is echter (tot nu toe) alleen Wonderland het enige tastbare project.
   Dus de ondersteuners op afstand zijn welkom bij Eurostaete, de doeners in praktijk ontmoeten we graag in Wonderland 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.