Advertentie

Vlaamse socialisten stemmen: ‘Vrije cannabis’..!


(klik voor lead)
Een van de vele, vele internetsites die de kennis en het gebruik van het natuurlijke product hennep willen stimuleren. (klik voor lead)

x

Vlaamse socialisten stemmen vóór vrije cannabis..!

z
2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Het verkiezingscongres van de Vlaamse SP.A heeft -tegen het advies van de partijtop- in een amendement van de Jongsocialisten goedgekeurd om de verkoop, het bezit en het gebruik van cannabis te legaliseren. Dat moet de verkoop uit de criminaliteit halen, de samenstelling kan beter gecontroleerd worden en er kan beter ingezet worden op preventie en informatie, vinden de Jongsocialisten.

x

x

Vlaamse socialisten stemmen: ‘Vrije cannabis’..!

x

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

De Vlaamse socialisten hielden zaterdag 22 februari in Brussels hun verkiezingscongres en daarvoor hadden de verschillende afdelingen de afgelopen weken bijna duizend amendementen ingediend. Het congres moest zich nog over enkele tientallen amendementen uitspreken. Het hoofdstuk ‘Solidaire zorg en welzijn’ op het congres leek vlot te verlopen tot de Jongsocialisten hun amendement over het legaliseren van cannabis toelichtten. Voorzitster Sanne Doms legde uit, dat men door de legalisering sterker kan inzetten op preventie en de kwaliteit beter kan controleren. Buitenlandse voorbeelden tonen ook aan dat het verbruik op termijn daalt.

De werkelijke waarde van hennep wordt steeds vaker onderkend!
De werkelijke waarde van hennep wordt steeds vaker onderkend! Het laten verdwijnen van wetten die zélf onnatuurlijk zijn, doordat ze de bijzondere eigenschappen van hennep niet bij de bevolking laten komen, lijkt overal ter wereld het politieke credo..! (klik voor lead naar de site van pro-cannabis strijder Jack Herer!)

Maar SP-parlementariër Hans Bonte vond de legalisering van cannabis een slecht signaal; het voorstel zou volgens hem ‘een monster van Loch Ness’ zijn, dat om de paar jaar weer opduikt en hij wees ook op de negatieve effecten van cannabis. De repliek hierop was echter veelzeggend. “Verbied dan meteen ook alcohol en tabak, meneer Bonte”, aldus de jongeren. Bij de stemming over het amendement bleek zowat de helft van de congressisten voor te stemmen. De andere helft van de aanwezigen stemden tegen of onthielden zich van stemming. Daardoor werd het amendement – tegen het advies van de partijtop- goedgekeurd..!

Maar niet alléén de Socialisten stemmen voor ‘Vrije Cannabis’..
Ook de jongerenafdeling van de Franstalige liberalen wil i.v.m. de verkiezingen van aanstaande mei, de wetgeving rond het gebruik van drugs hervormen. Een van de voorstellen van de ‘Jeunes MR’ is om cannabis te legaliseren. Begin januari pleitten ook de Vlaamse liberale tegenhangers van Jong Vld daar al voor..

Ook de MR-jongeren willen zowel de productie als de verkoop en de consumptie in een wettelijk kader gieten. Ze zijn voorstanders van gespecialiseerde zaken, naar het voorbeeld van de Nederlandse coffeeshops. Ze willen wel dat er ook strikte gebruiksregels worden gehanteerd, zoals ook de verkoop van alcohol en sigaretten aan (strenge) voorwaarden onderworpen is. Een woordvoerder van Jong Vld zei ‘dat het gebruik, de handel en de productie van cannabis gelegaliseerd moet worden, zodat controle mogelijk wordt en we problematisch druggebruik beter kunnen aanpakken’.

soft drug cannabisProfessoren: ‘Het huidige Belgische soft-drugsbeleid faalt’..
De Belgische hoogleraren, farmacoloog Jan Tytgat, econoom Paul De Grauwe en criminoloog Tom Decorte, meldden in november 2013 al dat het Vlaamse softdrugsbeleid, zeker rondom Cannabis, volledig heeft gefaald. De professoren lanceerden toen ook aanbevelingen om het tij te keren, die feitelijk neerkwamen op het legaliseren van softdrugs.

Farmacoloog Jan Tytgat stuurde daar eerder in 2013 al op aan. “De overheid moet zelf goede cannabis kweken en onder de straatwaarde verkopen. Zo zet het illegale kwekers en verkopers buitenspel en verkleint het risico op gevaarlijke rommel. De overheid zou op de verkoop accijnzen kunnen heffen. Het spreekt voor zich dat ook de hoeveelheid beperkt is en alleen volwassenen kunnen aankopen.”

* * *

 

6 gedachten over “Vlaamse socialisten stemmen: ‘Vrije cannabis’..!

 1. Het kan haas niet gekker, een partij die zich uitgeeft als socialist, terwijl niemand weet althans naar het schijnt wat socialisme is, en om dan toch nog mee wil doen, met een langgevoerde actie die uiteindelijk gehoor vindt van wege de overmatige crimineliteit die er woed in alles wat doet vergeten, vreemd, maar goed, ieder één wil uit de kast komen, ja en dan nu zij ook uit de wiet kast, typies Vlaams ludiek we pakken nog een pint en een goeie joint!

 2. Waar weer volkomen aan voorbij wordt gegaan is: Waarom gebruiken mensen drugs, drank enz. Voornamelijk om te kunnen ontspannen/ontladen. Is het dan niet beter om een maatschappij zo inelkaar te zetten, dat mensen van jongs af aan zich “prettig” voelen. Onderwijs zo inrichten dat je er mag wezen. Scholen zijn bedrijven en gaan ook steeds meer zo gedragen. Qua lesstof wordt er steeds meer geeist en dat al op basisnivo? Voorlichting is maar een onderdeel/pleister plakken. Ik ken al veel kinderen, waarbij de druk van school te hoog wordt. Dat geeft een onprettig gevoel en kinderen kunnen dan de hoop opgeven om nog te presteren. En dan komt pas het gevaar van drugs om de hoek kijken.
  Heb je kinderen? Ooit uitgezocht hoe die puntentelling(magister) werkt. Die trekt namelijk de uitkomst vlak. Heb je 1 keer een onvoldoende, dan moet je meerdere hogere cijfers halen om dat recht te trekken. Normaal gezien hoort dat bij 1 ruime voldoende al genoeg te zijn.

  1. Ja het is veel beter de maatschappij zo in elkaar te zetten; maar dat is niet in het belang van de heersende klasse.. Kijk deze documentaire en je zult zien hoe rot ‘het systeem’ is/werkt. Gericht op het tot robots maken van kinderen, hen de essentie van mens-zijn te ontnemen.. Door ze ‘iemand’ anders te laten worden dan ze zijn.
   Lees het boek van ‘De Ziel & De School’ dat je hiernaast in de column ziet staan..!

  2. Leren heeft te maken met aanleg en IQ, als er eerst eens zou worden verteld waarom er geleerd wordt, dat moet zijn om het weten, dan beginnen om te leren leren, want dat is niet gemakkelijk, en dan ook literatuur en pilosofie doceren, het onderscheid is bijvoorbeeld dat Nederlandse ministers weinig boeken lezen laat staan schrijven of gedichten schrijven zo als in Frankrijk, ik had graag een Engelse klassieke univesitaire opleiding gehad, waar je leerd de griekse proza te lezen, de moderne scholing is te veel op geld verdienen gericht in plaats van geestelijke verrijking, en de scholen worden te groot, onoverzichtelijk, en geen echte mooie resultaten, wat betreft fijn opgeleide en tevreden jongemensen.

 3. Het zou natuurlijk prachtig zijn als men daardoor de ‘Medie-Wied’ zou kunnen verkrijgen. Dan zouden duizenden mensen geen pijn meer hoeven lijden en mensen die kanker hebben hoeven niet meer bestraald, chemokuren en/of geopereerd te worden.

  Maar ja, de farmaceutische maffia zou daarop niets meer verdienen en krijg je lagere sterfte cijfers en dat mag natuurlijk niet.
  Zo wil Schippers ook de natuurlijke geneeswijze verbieden want dan moet men wel naar de gewone artsenij. En maar volhouden dat de griepprik werkt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.