Advertentie

PG van Justitie, Joris Demmink in vrije val?


Het Algemeen Dagblad lijkt vooralsnog de enige krant die haar plicht doet, om het verhaal van Joris Demmink te belichten.

x

PG van Justitie, Joris Demmink in vrije val?

2012 © Arend Zeevat (Argusoog)

x

Gisteravond 4 oktober om 20.00 uur Nederlandse tijd vond er een historische hoorzitting plaats voor de Helsinki Commission in de Verenigde Staten.

De ‘Commission on Security and Cooperation’ in Europa, die bekend staat als de ‘U.S. Helsinki Commission’, is een onafhankelijk agentschap van de Amerikaanse federale overheid dat tot taak heeft om de Helsinki Akkoorden inzake mensenrechten na te leven. Om daarbij voortgang te maken op het gebied van veiligheid, via de ondersteuning van mensenrechten, democratie, economische, milieutechnische en militaire operaties in 56 landen. De commissie bestaat uit 9 leden uit de VS-Senaat, van het ‘House of Representatives’, en één van 3 Departementen (Binnenlandse zaken, Defensie en Handelsbetrekkingen).

Het historische aan de hoorzitting van 4 oktober was, dat daar drie Nederlanders gehoord werden; advocate Adèle van der Plas, voormalige rechercheur Klaas Langendoen en een anonieme getuige. Zij werden allen gehoord over hun bevindingen en bewijzen ten aanzien van de Secretaris Generaal van het Ministerie van Justitie, Joris Demmink, met betrekking tot diens pedofiele activiteiten. Demmink wordt al jaren achtervolgd door beschuldigingen ten aanzien van pedofilie en nog ergere zaken.
Er zijn inmiddels zes aangiften tegen hem gedaan, die door Justitie onder zijn verantwoordelijkheid en verschillende hem beschermende ministers, ‘natuurlijk’ niet tot onderzoekingen en eventuele vervolging leidden. En het is Demmink zélf, die stelselmatig onderzoeken naar zijn handel en wandel heeft weten te blokkeren.

In de Verenigde Staten is dat twee groepen van activisten tegen kinderhandel, The Rebecca Project en Shared Hope International, opgevallen. Deze groepen hebben Amerikaanse Congeresleden benaderd en gevraagd onderzoek te doen naar de rol van Joris Demmink en de Nederlandse overheid in de internationale kinderhandel en het daarmee verweven seksuele misbruik. Drie congresleden hebben dit initiatief opgepakt. Hetgeen heeft geresulteerd in onder andere een brief aan de Turkse premier Erdogan, een brief aan de EU en een uitwisseling met de Nederlandse ambassadeur in de VS.

Uiteindelijk werden de eerder genoemde Nederlanders uitgenodigd voor de hoorzitting op 4 oktober in Washington. De anonieme getuige was een slachtoffer, die door Demmink in zijn jeugd misbruikt is. Hieronder is een opname van de hoorzitting te zien; vanaf ongeveer 26 minuten beginnen de beeldopnames.

x
Hieronder een deelopname van de hoorzitting, waarin Adèle van der Plas haar verhaal verteld:

Video streaming by Ustream

Micha Kat blijkt zijn dappere pogingen om de daden van Demmink in het licht te zetten, met vrijheidsbeperkende maatregelen van Justitie te moeten bekopen. (klik voor artikel)

Het Rebecca Project en Shared Hope International hebben zelfs een aparte website aan Demmink gewijd. Op deze website hebben zij een uitgebreid chronologisch overzicht geplaatst van de zaak Demmink. Net zoals de Demmink-aanklager in Nederland, Micha Kat, op zijn Klokkenluider Online een geheel Demmink Dossier heeft gevormd. In de alternatieve media is er de laatste tijd veel aandacht aan de zaak Demmink besteed, terwijl de MSM er de laatste jaren juist in alle talen over zwegen. Maar nu de internationale druk op de Nederlandse overheid toeneemt, zal deze er uiteindelijk niet meer onder uit komen om ten lange leste toch een officieel onderzoek naar Demmink en co uit te gaan voeren.

Het is spannend om te vernemen tot hoever de nu veroorzaakte rimpels in de corrupte justitiële vijver zullen doorgaan en welke koppen er zullen gaan rollen. Dat er koppen zullen gaan rollen is echter zeker. Over dit verhoor blijken de NL-MSM ineens wel te willen berichten. Zie het volgende overzicht HIER

Volgens dit artikel in het AD zou minister Ivo Opstelten, de feitelijke baas  van Joris Demmink, hem echter onvoorwaardelijk blijven steunen..! We citeren uit dit artikel:

Advocate Adèle van der Plas, die enkele vermeende slachtoffers van de topambtenaar vertegenwoordigt, en oud-recherchechef Klaas Langendoen spreken donderdag een commissie van het Amerikaanse Congres toe. ‘Men wil van ons horen wat er in Nederland niet gebeurt met aanklachten tegen mensen hoog in de top van het justitiële apparaat’, licht Van der Plas toe. Opstelten beklaagt zich daarover. Volgens de minister voeren enkele personen een campagne tegen de topambtenaar, waarbij ze ook suggereren ‘dat door diens vermeende misdrijven in ons land de rechtsstaat niet meer goed zou kunnen functioneren’.

* * *

Joris Demmink is sinds 1 november 2002 secretaris-generaal van het ministerie van Justitie.

 


20 gedachten over “PG van Justitie, Joris Demmink in vrije val?

 1. grote klasse van kat. Tien jaar lang voor gek versleten, en nu blijkt ie altijd gelijk te hebben gehad. Werkelijk ongelofelijk. Hulde aan die man! Een standbeeld!

  1. Micha Kat wordt niet genoemd in het VN artikel, zelfs niet als uit de pas lopende ADHDer ofzoiets. Gewoon helemaal niet. Terwijl hij de andere hoofdrolspeler is. Te bizar voor woorden deze zelfcencuur.

   En nu.nl schijnt 24/7 trollen in te zetten om dit te downgraden.
   http://www.klokkenluideronline.net/artikel/18272/nujij-nl-toont-ware-pro-demmink-aard

   Stel je nu voor dat het nieuws werkelijk doorzet -AD schijnt al te schrijven hierover-, kom je dan niet een beetje vreemd over als nu.nl, VN, alle andere kranten die niets te melden hebben hierover. En als ex-minister Donner met zijn ‘er is geen spoor van rook, laat staan vuur’.

   Vandaag eindpresentatie van de commissie Samson over kindermishandeling, waar NRC dan weer wel een behoorlijk schokkend artikel over had, afgelopen zaterdag al. Ben benieuwd…

  1. John.

   Jouw link zegt dat de rechterlijkemacht vergiftigt is door Demmink.Demmink installeerde officieren van justitie en rechters. Als slachtoffer wordt je daardoor vogelvrij verklaart.

 2. Vrij Nederland :

  De van misbruik betichte topambtenaar Joris Demmink ligt opnieuw onder vuur.

  Deze week schrijven Harry Lensink en Freke Vuijst in VN over ‘Het Demmink-complot’. Al tien jaar lang probeert een bont gezelschap van Nederlandse advocaten, ondernemers, ex-politiemensen en publicisten om de secretaris-generaal van Justitie van zijn troon te stoten. Daarbij wijzen ze keer op keer op Demminks vermeende pedofiele neigingen en daaruit voortvloeiende misdaden. Tot op heden is geen enkele aanklacht serieus in behandeling genomen. Nu probeert het Nederlandse anti-Demmink-kamp om Amerikaanse politici te mobiliseren. Onder meer de lobbyisten Jack Abramoff en de in Nederland werkende Robert Rubinstein zitten achter de campagne.

  Lees verder : http://www.vn.nl/Bladwijzers/Bladwijzer/Bladwijzer-De-jacht-op-Joris-Demmink.htm

 3. Kamer vraagt uitleg aan Opstelten over zaak-Demmink : Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie moet in een brief opheldering geven over zijn hoogste ambtenaar, Joris Demmink. Dat willen Kamerleden van VVD, PvdA, SP, CDA en 50Plus naar aanleiding van getuigenissen in het AD over contacten van de Justitietopman met een pooier van minderjarige jongens.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3328032/2012/10/08/Kamer-vraagt-uitleg-aan-Opstelten-over-zaak-Demmink.dhtml

 4. Verschillende omroepen ( RTL, Nieuwsuur en Brandpunt ) hebben meerdere pogingen gedaan onderzoek nav de escapades van Demmink en hun bevindingen met getuigen ect uit te zenden zie de ervaringen van Mischa Kat, echter alles werd op t laatste moment telkens weer gecanceld!!

 5. proficiat a.d dat u het aandurft ,eindelijk een proces ,hij zal wel niet persoonlijk aanwezig zijn, dat lef heeft hij niet. ben benieuwd wie hem nog een handje gaat geven op z,n feestje {handschoendjes meenemen} ik begin me te schamen dat ik nederlander ben ,al ben ik 67 jaar. wat ik in mijn buurt hoor over deze zaak [regentessebuurt den haag ,de kenner begrijpt dit} wat er in de top van dit land aan de hand is , laten ze elkaar maar dekken inplaats van onze jeugd. Mijn broer heeft het gebrobeerd om iets boven te krijgen ,maar is op slinkse wijze weggezet en mag nog wel even in de nor zitten. staatsgeheimen, laat me niet lachen. stelletje hufters. maar we doen er niets aan hij gaat met pensioen en over 2 maanden is hij weer vergeten , zit nu misschien de reiskrantjes na te kijken waar hij dalijk van zijn ” rust” kan genieten. ga zo door nederland, ik ben trots op jullie bah ,bah en nog een bah

 6. Opstelten en Demmink waren beiden lid van Societeit Minerva

  Minister Ivo Opstelten heeft jaren lang de hand boven zijn vriend Demmink gehouden vanwege Societeit Minerva. Beiden waren er lid van, sterker nog Opstelten was commissaris van de Societeit Minerva van het Leidsche studenten Corps, wat nu LSV Minerva heet.

  Ivo Opstelten studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden en stuurde af in 1969. Opstelten was commissaris van de Societeit Minerva

  Joris Demmink studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden waar hij lid was van MinervaDemmink is geboren in Laren Noord-Holland, op 11 december 1947 Ruim na de oorlog.

  Ivo Willem Opstelten is geboren in Rotterdam, op 31 januari 1944 nog zo goed als tijdens het einde van de Oorlog De feiten spreken voor zich, de heren kenden elkaar van vroeger al en misschien zelfs al van voor hun school periode.

  Grote vraag is, wat zou Demmink mogelijk weten over zijn vriend Opstelten, waardoor Opstelten hem al sinds jaar en dag de handen boven het hoofd heeft gehouden? Waar is Opstelten bang voor? Wat heeft zich afgespeeld in die periode op school?

  Onlangs is Minerva in het nieuws geweest vanwege brand, waarbij het tijdelijk dicht moest, maar niemand heeft de link gelegd tussen de 2 heren en de club.

  In 1959 brandde het pand van Minerva volledig af. Wat de oorzaak was van die brand is nooit opgehelderd. Het verhaal gaat dat er die avond een wedstrijd sigaren roken werd gehouden

  Staatssecretaris Albayrak was later betrokken geraakt in de kwestie met Demmink, zo bleek dat Albayrak de crimineel Mushin Yazicioglu heel goed kenden, simpelweg omdat ze familie van hem is.In de Zaak met de “Turkse chantage” heeft Albayrak in het geheim Mushin Yazicioglu op het ministerie van Justitie ontvangen.

  http://infomag.nl/nieuwsitem/opstelten-en-demmink-waren-beiden-lid-van-societeit-minerva/

 7. Ik zet net “bij toeval” mijn tv aan en ik val precies midden in de film “De Dominee” over het leven van Klaas Bruinsma……. Nog toevalliger is dat hij precies op het moment dat ik de tv inschakel wordt neergeschoten door mijn naamgenoot uit Amsterdam (Dick H).. En het meest “toevallig” is dat toen ik op de zoekfunctie van WTK ‘de dominee” intoetste ik uitkwam bij dit artikel…. ik voel de connectie al heel lang……. en laat ik vanmiddag dan ook nog eens in NRC lezen op de achterpagina een bijdrage van schrijver Anton Dautzenberg. Hij bespreekt daarin altijd boeken die nog geschreven kunnen worden. Vandaag besprak hij in dat kader “Omerta” van Bram Moszkowicz. In de laatste alinea van die “boekbespreking” zegt hij “Ook over prinses Mabel heeft hij opzienbarend nieuws. Uit piëteit met de koninklijke familie zal ik dat niet onthullen. Dat zal Bram binnenkort zelf wel doen, in RTL Boulevard of DWDD, als misdaaddeskundige, tafelheer of wie weet, als host”

 8. Ik ben de hele ochtend al bezig met volgen van info over Joris Demmink, maar als ik op links klik voor meer info, dan houden ze op te bestaan….
  Hoe zou dat toch komen, hè?

 9. Als het balletje een keer rolt dan zullen er meer hooggeplaatste koppen rollen en waar dit naar toe leid,…ik ben zeer benieuwd. Want ook Demmink is een hele goede vriend van het koningshuis.
  Demmink en ook Claus waren vaker gesignaleerd bij bar Pinoccio in Amsterdam. Aangezien Claus,Friso homo’s zijn zie ik daar inderdaad iets, wat niet in orde is. En dat te bedenken dat Bea voor Friso dik betaalde voor zijn satanische feestjes waar ook Demmink vertoefde.Mocht Demmink veroordeeld worden dan word er een beerput opengetrokken daar zou ik niet aan willen ruiken.

 10. Er is nog veel meer aan de hand met het Koningshuis,wat ik je brom.Ook zo bij het overlijden van Friso er werden ook nooit foto”s gepubliceerd. Wat hebben ze nog meer te verbergen.
  Dat ze niet eerlijk aan de troon zijn gekomen dat weet het klootjesvolk nu wel. Helaas worden we dom gehouden!!!
  Ikzelf heb het idee dat ook Friso ergens in Argentie z’n luize leven voortzet met vriendje Moosbrugge!!
  In londen het ziekenhuis waar hij in Coma?? lag heeft nl.ZWIJGPLICHT.Eens zal het toch uitkomen,we wachten af!!!!

 11. JORIS DEMMINK IN VRIJE VAL!!OPSTELTEN HEEFT HEM ALTIJD BESCHERMD.WAAROM ZOU HIJ DAT DOEN.ZOU IVO OOK KINDERTJES VERKRACHT
  EN BETAST HEBBEN??? ZOALS VELEN VAN DE TOPMENSEN BEDREIGD, GECHANTEERD EN MET DE DOOD MOESTEN BEKOPEN.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.