Advertentie

Het WEF vraagt jonge blonde meisjes in DAVOS…!


x

Het WEF vraagt jonge blonde meisjes in DAVOS…!

2023 WantToKnow.nl/be

x

Terwijl de laatste voorbereidingen getroffen worden voor de bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in Davos, in de week van 16 tot 20 januari, zoekt het Zwitserse bedrijf BNL Clean Energie nog naar zes hostessen om gasten te verwelkomen en te helpen op dat WEF. Maar de manier waarop dat gebeurt, stoot heel wat mensen tegen de borst.

In de advertentie wordt dan ook heel duidelijk gezocht naar één bepaald type van hostess. “We zoeken professionele blonde hostessen”, staat erin te lezen. De kandidaten moeten tussen 18 en 26 jaar oud zijn, minstens 1,70 meter groot zijn en “ze moeten ons bedrijf goed kunnen vertegenwoordigen”. Een “aangenaam en vriendelijk charisma” wordt vereist, zo staat er nog, en de kandidaten mogen niet verlegen zijn bij het benaderen van mensen. Ze krijgen een ‘vergoeding’ van € 150,- per dag plus onkostenvergoeding, vlucht en maaltijden.

“Tot zover vrouwenrechten en #MeToo”, schrijft de Zwitserse blogger die zich op Twitter ‘Russian market’ noemt. Je ziet zijn Tweet hieronder: “Dit is ongelooflijk.” Ook andere waarnemers bestempelen de advertentie als ‘seksistisch’. Het Zwitserse Blick bracht de zaak aan het licht en kreeg bij het bedrijf achter de advertentie te horen, dat het nergens van weet. Het posten ervan zou gebeurd zijn door een bedrijf in Duitsland dat voor hen werkt. Opmerkelijk is wel dat de advertentie heel snel na het telefoontje verwijderd werd. Het WEF zelf distantieert zich volledig van de advertentie.

Diversiteit en inclusie zijn in de promotionele uitingen, twee speerpunten van het World Economic Forum (WEF), maar blijkbaar niet als het op hun eigen evenementen aankomt. Op de website van het WEF is deze ‘doelstelling’ te lezen:

‘Professionals van kleur en etnische minderheden worden nog steeds geconfronteerd met raciale onrechtvaardigheid en ongelijkheid op de werkvloer, en ze zijn ernstig ondervertegenwoordigd in leiderschap.’

Maar in dat kader is de zoektocht naar specifiek zes blonde vrouwen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar, is natuurlijk ridicuul. Inmiddels is de wervingsfase vroegtijdig beëindigd, maar de rook van het voorval toont duidelijk aan dat er een ander ‘vuurtje’ woedde, dan bekend had mogen worden…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.