Advertentie

Hoe Windows 10 je bespioneert 2.0..


 

CREEPY Bill Gates slaat weer toe:

Windows10 luistert stiekem mee en..
neemt je toetsaanslagen op met verborgen keylogger
om deze vervolgens
naar Microsoft te uploaden..!

Hoe Windows 10 je bespioneert 2.0..

 2021 © Natural News/Ethan Huff | deze versie WantToKnow.nl/be
2021  Ned. vertaling: Frank Bleeker
 x

Hoe is het mogelijk zul je je afvragen.. Verborgen in de software van het Windows 10-besturingssysteem van Microsoft is een keylogger-spywaremodule ingebouwd, die de toetsaanslagen en stemmen van gebruikers registreert en deze privégegevens rechtstreeks naar ’het moederschip’ verzendt. Een andere griezelige ‘functie’ van een softwareplatform dat oorspronkelijk was ontworpen door miljardair-eugeneticus Bill Gates, de Windows 10-keylogger-add-on, was zogenaamd ‘bedoeld voor testen, niet voor dagelijks gebruik’. En toch is het ‘t laatste geworden, hoewel de meeste gebruikers geen idee hebben dat het bestaat.

Microsoft gaf met tegenzin toe, toen er in 2015, bij het uitkomen van Windows 10, op werd gewezen. dat er ‘spraakinformatie verzamelt kan worden’ en ook ‘getypte tekens’ van gebruikers, zonder hun medeweten en zonder dat zij daarvoor expliciet of uitdrukkelijke toestemming geven. We weten nu dat het in Washington gevestigde bedrijf precies dat doet. Lincoln Spector is redacteur van het toonaangevende computerblad ‘PC World’, en zei over deze ontdekking.

Ik zei in 2015, dat ik ten zeerste betwijfel of de ergste spywarefuncties in het eindproduct zullen blijven. Maar ik had het mis. De sectie ‘Veel gestelde vragen over spraak, handschrift, typen en privacy’ van Windows 10 geeft toe dat wanneer een gebruiker met een Windows-apparaat communiceert door ‘te spreken, te schrijven (handgeschreven) of te typen, Microsoft spraak-, handgeschreven- en getypte gegevens verzamelt, inclusief informatie over uw agenda en personen (ook bekend als contacten) …”

De privacyverklaring van Microsoft herhaalt dit, hoewel het allerlei andere informatie bevat in de vorm van 17.000 woorden die wat extra tijd en moeite kost om volledig door te lezen. Meer gerelateerd nieuws over de technische inbreuk op persoonlijke privacy is te vinden op Surveillance.news (HIER).

Microsoft: ook schuldig aan verraad met China..
Het goede nieuws is dat de keylogging-functie van Windows 10 kan worden uitgeschakeld, zo lijkt het althans. Door op ‘Instellingen’ in het linkerdeelvenster van het Start-menu te klikken, gevolgd door op de Privacy-knop te klikken, zal een Windows 10-gebruiker een keuzevak vinden om het uit te schakelen – helemaal onderaan natuurlijk. Lincoln Spector legt uit:

“Eenmaal in ‘Privacy’, ga je naar het gedeelte ‘Algemeen’ en schakel uit: ‘Stuur Microsoft informatie over hoe ik schrijf om ons te helpen typen en schrijven in de toekomst te verbeteren’  Onderzoek terwijl je daar bent de andere opties en bedenk of er hier nog iets is dat je misschien wilt wijzigen.”

Als u wilt voorkomen dat Windows 10 uw spraak verzamelt, moet je ook naar het gedeelte Spraak, handschrift en typen gaan en klikken op ‘Kennismaken met mij stoppen’. Ditzelfde gebied bevat opties om te voorkomen dat Microsoft gegevens verzamelt van uw camera, microfoon, contacten en agenda.

“Ik wou dat ik die mogelijkheid ook had in Android”, merkt Spector op. Hetgeen suggereert dat smartphones vatbaar zijn voor soortgelijke spionage. zonder de optie om het uit te schakelen. Het is belangrijk op te merken dat Microsoft een nauwe bondgenoot is van communistisch China en heeft samengewerkt met Huawei, het communistische Chinese bedrijf dat president Donald Trump door middel van een speciale ‘executive order’ (uitvoerend bevel) uit de Verenigde Staten had verbannen. (HIER)

Zoals we meldden, werkt Huawei nauw samen met de Chinese Communistische Partij (CCP) om mensen te bespioneren door middel van technologie en kunstmatige intelligentie (AI). Het bedrijf wordt ook onderzocht, of was, vanwege zijn deelname aan de nucleaire wapenovereenkomst met Iran. “Ik zou willen dat ik die mogelijkheid had in Android”, merkt Spector op, wat suggereert dat smartphones vatbaar zijn voor soortgelijke spionage zonder de optie om het uit te schakelen.

Het is belangrijk op te merken dat Microsoft een nauwe bondgenoot is van het communistische China en heeft samengewerkt met Huawei, het communistische Chinese bedrijf dat president Donald Trump door middel van een uitvoerend bevel uit de Verenigde Staten heeft verbannen.

Zoals gemeld, werkt Huawei nauw samen met de Chinese Communistische Partij (CCP) om mensen te bespioneren door middel van technologie en kunstmatige intelligentie (AI). Het bedrijf wordt of werd, ook onderzocht vanwege zijn deelname aan de nucleaire wapenovereenkomst met Iran. Microsoft stopte tijdelijk zijn samenwerking met Huawei, nadat Trumps uitvoeringsbesluit was ondertekend, maar het bedrijf besloot later zijn bestaande voorraad Huawei-laptops in Microsoft-winkels te blijven verkopen.

De officiële Microsoft-website verkondigt met trots dat het bedrijf zijn partnerschap met het communistische China en verschillende communistische Chinese bedrijven enorm waardeert. Microsoft heeft ook gepocht dat het een van de belangrijkste bedrijven is die verantwoordelijk zijn voor ‘het hervormen van de Chinese economie’. Ondertussen implementeert Microsoft stilletjes spionagetechnologieën zoals deze, die zelfs de meest radicale Chinese communist zouden doen blozen van jaloezie. De MS-website legt uit:

“Tegenwoordig bevindt onze meest complete dochteronderneming en grootste R & D-centrum buiten de Verenigde Staten zich in China. Microsoft heeft een robuust partnerecosysteem met zo’n 17.000 partners. Voor elke RMB (Chinese munt) die Microsoft in China verdient, verdienen Microsoft-partners er 16.”

 

Bronnen o.a.:

PCWorld.com

NaturalNews.com

 

Advertentie

1 gedachte over “Hoe Windows 10 je bespioneert 2.0..

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.