Advertentie

Hoe je Blackberry en/of I-Phone je bespioneert..!


Julian Assange geeft in zijn persconferentie, waarin hij de opening van Wikileaks-informatie-files rondom mobiele-telefonie-spionage aankondigt, zelf aan dat hij ook -via zijn IPhone- waarschijnlijk de pineut is, wat afluisterpraktijken betreft..!

x

Hoe je Blackberry en/of I-Phone je bespioneert..!

2011 © WantToKnow.nl/be – Guido Jonkers

x

Het is 2 December en de door rechtszaken achtervolgde Julian Assange van Wikileaks presenteert een sensationale nieuwe informatiegolf over de multi-miljarden grote markt van de wereldwijde afluister- en spionage-industrie. Hun database bevat honderden documenten die een licht werpen op de methodes die geheime diensten over de hele wereld gebruiken op het gebied van o.a. mobiele telefoons.

Hier is de video waarin Wikileaks-oprichter Julian Assange journalisten en studenten toespreekt  bij het begin van de persconferentie in de London-City op 1 December jl. Samen met een aantal andere gastsprekers sprak Assange daar en presenteerde tegelijkertijd de voortdurende Wikileaks-onderzoeken naar ‘spionage-softwarebedrijven’ en hun banden met bijna alle overheden over de hele wereld. Mocht je na het zien van de aankondiging van Assange nog meer willen lezen, het gaat ons een beetje té ver, maar ga gerust je gang op deze lead.
X

x

Tegelijkertijd verschijnt op het internet dit filmpje van een computer- en mobiele-telefoonnerd, die overduidelijk laat zien dat er ‘geheime software’ actief is in zijn Android-toestel. Het past dus preciés in het plaatje van wat Julian Assange bijna tegelijkertijd presenteerde..! Het filmpje is niet voor iedereen weggelegd om te volgen, tot onze spijt. In de eerste plaats wordt er Engels in gesproken en in de tweede plaats is het behoorlijk technisch. Ook wij van WantToKnow moesten onszelf regelmatig stevig achter de oren krabben, bij bepaalde passages.

Mogen we je een quote aanreiken over deze software, standaard ingebouwd op Android’s…? De tekst is van Trevor Eckhart en hij is ‘Android security researcher’, onderzoeker dus naar de veiligheid van Android’s..:

“The Carrier IQ application is embedded so deeply in the device that it can’t be fully removed without rebuilding the phone from source code.”
x
“De applicatie ‘Carrier IQ’ zit zó diep ingebouwd in het apparaat, dat het onmogelijk is het volledig te verwijderen, zonder dat je de telefoon helemaal moet her-bouwen vanaf de broncode”
x

Overigens is het niet zo moeilijk om ook als particulier je eigen Rupert Murdoch’je te spelen..! Software is te koop, die het mogelijk maakt een mobiele telefoon naar keuze te volgen en de gesprekken te volgen en SMS-jes af te tappen. Zelfs de voicemailberichten zijn gewoon van afstand toegankelijk, zónder dat de mobiele telefoonbezitter er ook maar enigszins erg in heeft..! We wensen je wijsheid..!
Dus denk nou niet dat die News Corporation van Murdoch zulke enorme investeringen deed om al die sterren en politici af te luisteren..! Binnenkort ook in een theater bij jou in de buurt..!

14 gedachten over “Hoe je Blackberry en/of I-Phone je bespioneert..!

    1. En gij gelooft dat dah wah gaat uitmaken..? Die software is er ws. ingezet op verzoek van CIA en andere glibberjongens..!?

    1. Fijn dat je erom kunt lachen, wij kunnen daar helemaal niets aan doen, welke reclames Google bij de artikelen ‘inschiet’.. Dat gaat idd op steekwoorden in het artikel. En dan kan deze idiote koppeling gebeuren. (En als je erop let, gebeuren op dat gebied de lachwekkendste voorbeelden..!)

  1. ja guido, ik geloof dat alex jones zegt dat in alle moderne gsm’s zit.. dit alles verplicht gesteld door onze amerikaanse vrienden sinds een jaar of 3.. zie ook de rare dingen rondom het opslaan en ongevraagd uploaden van tomtom info

  2. Een telefoon heb ik voor mijn gemak, niet voor mijn ongemak en waarom zou ik een mobiele telefoon willen hebben? Vroeger moesten we het ook zonder die dingen doen en de wereld verging ook toen niet, dus waarom moeten nu massaal nu die dingen gaan gebruiken. Die vaak afgaan als het erg ongelegen komt. Waarom zouden we ons 24 uur per dag bereikbaar zijn voor iedereen, is een beetje privacy niemand meer iets van zelf sprekend. En een mobiele telefoon zendt constant een verstorende straling uit aan zijn omgeving.

    1. zou wel eens willen weten hoeveel mensen er geen mobiel hebben,vind het intressant om het te weten jij niet?

  3. ik heb nog nooit een mobiel gebruikt,o nee ik heb er een gekregen voor 21 jaar terug en heb hem eenkeer gebruikt en daarna is ie in de la verdwenen en is nu antiek,je weet wel je moest er eerst een antenne uittrekken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.