Advertentie

Hoge bloeddruk? Naar de kerk!


x

Hoge bloeddruk daalt, wanneer je naar de kerk gaat. .!

Januari 2012 © WantToKnow.nl/.be

Bron: International Journal of Psychiatry in Medicine, 2011; 42: 13-28

x

Als jij last hebt van hoge bloeddruk, laat die medicijnen achterwege! Het enige wat je hoeft te doen is naar je lokale kerkgemeenschap gaan en naar de kerk gaan..!

Het blijkt dat mensen die meestal op Zondag naar de kerk gaan, een veel lagere bloeddruk hebben, dan mensen die niet, of zeer zelden naar de kerk gaan. Ervan uitgaande dat dit onderzoek neutraal is, niet gefinancierd is door geloofsgemeenschappen die de uitkomst wilden die er nu uitkomt, zijn dit toch intrigerende data..!

Onderzoekers van de ‘Noorse Universtiteit voor wetenschap en technologie’ waren verbluft over de resultaten van hun onderzoek op dit terrein. Hun onderzoek is gebaseerd op de  levensgewoontes van maar liefst 120.000 van één streek in Noorwegen. Dit is de zogenaamde ‘HUNT’-studie, die al decennia lang onderzoek doet naar gezondheid in relatie tot alledaagse gewoontes en handelingen van burgers in deze streek.

Bleek uit vorige studies al dat mensen met veel gevoel voor humor en mensen die sociaal betrokken zijn ook minder last hadden van hoge bloeddruk, nu is het de mate van commitment naar een kerkgemeenschap, die hiervoor zorgt.

De HUNT-studie
De ‘Nord-Trøndelag gezondheids studie of HUNT, is een van de grootste gezondheidsstudies die ooit gehouden is in de wereld. De onderzoeksgroep bestaat uit een unieke database van persoonlijke en familiaire medisch-historiche gegevens, die gedurende 3 intensieve studies werden verkregen. De fundamentele strategie achter deze studie is te trachten om het vertrouwen te winnen en het vertrouwen te behouden van de deelnemers achter deze studie, die noodzakelijk is om er een succesvol bevolkingsonderzoek van te maken.

De strategie blijkt inmiddels succesvol en heeft ertoe geleid dat de deelnemers in ‘uitzonderlijk hoge mate’ bereid zijn om deel te nemen aan de diverse onderzoeken, die in het kader van HUNT worden gehouden! Er is enthousiaste steun van uit de bevolking maar ook van politici voor het HUNT-onderzoek en de -onderzoekscentra. Het resultaat is, dat gezondheidsstudies die onder deze populatie gedaan worden, een hoge mate van nauwkeurigheid hebben.

x

* * *

31 gedachten over “Hoge bloeddruk? Naar de kerk!

  1. de mijne ook Ineke, ik denk dat we de verkeerde kerk hebben gehad om in op te groeien:))

 1. Ik denk dat dat een heel persoonlijk iets is, de kerk.
  Dat je binnen een gelijk gestemde gemeenschap al zingend en mediterend of zelfs dansend verandert in een ontspannen mens, daar hadden ze voor mij geen onderzoek voor moeten doen. Als je maar lol hebt. 🙂
  Ik ga daar in ieder geval absoluut niet voor naar een kerk. Maar dat is gewoon persoonlijk.
  Las ik ergens over een onderzoek dat als uitkomst had dat ingetogen mensen hulpvaardiger zijn dan arrogante mensen.
  Ja, hallo, waarom worden die mensen arrogant genoemd denk je. Ook al zo’n niksnutten onderzoek. Ik lach me een deuk.

  1. Bij een katholieke kerk wel ja. Bij een gereformeerde kerk is dat toeval.

  2. Als je net als ik toch niet van plan was om in de kerk te gaan , zoek dan een kattelikkers kerk uit 🙂

  3. Leuk naam voor een kroeg..!
   Na ‘Annie’s verjaardag’, ‘het Kantoor’, ‘Ons Opa’, ‘Mijn Broer’, hebben we nu ook ‘Toeval’..

 2. En zoals we dat nu eenmaal met onderzoek doen: één waarneming in nota bene hetzelfde gebied is niks, maar als we dit nu op ieder contingent vinden en dus in meer regio’s, wordt het spannend.

  Mijn eerste speculatie, na het zien van het kerkje. Dit is een niet zo rijke gemeenschap. Dus weinig vlees eten. Vandaar geen eiwitstapeling van collageen op het basaal membraan. Dusw hoeft de bloeddruk ook niet omhoog. Is te controleren door ook de cholesterol waardes te vergelijken (Zullen lager zijn) en het aantal diabetes 2 patienten zal ook lager zijn als gemiddeld.

  Ben benieuwd.

  EEn warme groet,

  Dzyan

  1. Ik denk: ‘Kom ik zet er zo’n ouderwets kerkje boven, boven het artikel’.. Weer niet goed.. Weinig mensen die van marmer houden kennelijk.. 🙄

  2. En ik kijk niet verder dan mijn neus lang is, en ga er meteen het schip mee in. LOL

 3. Ben uit de kerk weggebleven juist omdat mijn bloeddruk ongekende hoogten dreigde te bereiken bij het aanhoren van het vaak hypochriete geleuter vanop de kansel. Wat men vertelde druiste radikaal in tegen mijn diep en nog onuitgesproken aanvoelen van eenheid en gelijkwaardigheid tussen alle mensen. Van iets écht Hogers, dat ik op dat moment nog niet kon benoemen. Elke mens is z’n eigen kerk, met eigen rituelen. Mijn gebed is een gesprek met het Hogere. De ene keer heet die God, de andere keer Michael, of Magdalena, of Jeshua. Of is het een dialoog met mezelf (nogal vaak).
  Ik erken nochthans dat de kerk voor sommigen een toevluchtsoord kan zijn, vooral bij groot verdriet en grote zielennood. Zag dit bij mijn moeder na de plotse dood van mijn vader. Heb daar altijd begrip voor gehad, ook al werd zij door de meesten bekritiseerd omdat zij intussen haar gezin enigszins verwaarloosde. Maar wanneer iemand door een zware tegenslag nergens nog toe in staat is, maakt het niet uit waar die gaat zitten treuren. Dan kan de onderdompeling in rituelen en gebed wellicht de grootste troost bieden.

  1. Waar de meesten zich niet bewust van zijn : religieuze erediensten worden door mensen die gebruik maken van zwarte magie, bijna fanatiek bijgewoond. Hebben een voorkeur voor begrafenisdiensten, wegens de krachtige energie die verdriet met zich meevoert. Zij gebruiken de aanwezige energie om egregoren te creëeren. Deze mensen missen geen enkele dienst, want hun creatie moet permanent gevoed worden.
   In deze wereld van dualiteit, zie je dus dat alles zijn donkere zijde heeft.

 4. hallo guido
  naar de kerk gaan voor je hoge bloeddruk is niet perse nodig,en wel om het volgende
  mijn man [had hoge bloeddruk]doet twintig minuten per dag op een rustige plek een
  chi gong beweging ,door met z`n vingers van de ene hand over de vingers van de
  anderehand te strijken naar de pols toe. met de intentie de bloeddruk te laten dalen
  wat er gebeurd is wonderlijk ,de druk onder en boven verlaagt 12 tot 14 punten !!
  wat je nodig hebt is een goede bloeddruk meter,geen kerk .en natuurlijk het waterboek van dr batmanghelidj !

  groet louise

 5. Dat heeft allemaal niets met de kerk te maken. Het is namelijk algemeen bekend, dat mensen die zingen, hun bloeddruk ten goede komt. Dus zingen in koren, of in de badkamer etc. Daar heeft men geen enkele kerk voor nodig.
  Door de dogmatiek kan men wel hoge bloedrukverschijnselen krijgen.
  Dus remedie: Voor het zingen de kerk uit!

  1. Dat zei ik toch. Je moet gewoon dansen en zingen en vrolijk zijn. Dan voel je je prima.:)

  1. Zij willen storen waar zij denken dat dit nodig is, en waar er geen grote gevaren aan zijn verbonden, in India hoeven ze dit niet te doen, en daar zou het wel nodig zijn, het is nog steeds gebaseerd op het respect wat wij in het westen hebben voor vrouwen, en hun lichaam en het moeder zijn en worden, wij bekijken dit met een glimlach van liefde op ons gezicht, ons een beetje gênant voelend voor/door de blote dame.

  2. Jenne, heb net gezien dat het allemaal gefinancierd wordt vanuit de VS. Iedereen van die meisjes die meedoen krijgt 1000.- euro per maand… en de reiskosten, de kleding en de opmaak…het is gewoon de bewust ontwrichtende arm van een nooit ophoudende ‘false flag’…

  3. MONIKA, ja het is het GLADIO ontwrichtings ststeem, toen de witte oude protestante families het in de USA nog voor het zeggen hadden, was het niet zo mondiaal als nu met het Zionisme, ik vind het altijd zo vreemd dat de USA Citizen zich hier voor laat gebruiken.

  4. Jenne, de organisatie ‘Open World Leadership Center’ in de VS http://www.openworld.gov/ heeft de oprichtster van Femen, Anna Hutsol, getraind en gefinancierd. De VS richt zich op de ‘markt’ Eurazië.

 6. S’morgens in je stam café, bij je eerste noissettetje, krijg bij je kopje neer gesmeten ça Va Genne, door Giles die je koffie maakt, dan kun je terug antwoorden, ça Va, of als je iets dwars zit ça Va pas, en ga je je smart delen, om 10 uur komen de eerste kerkgangers binnen, voor hun dagelijkse petit blanc, dan is het ça Va niet van de lucht, alleen directe familie leden geven elkaar een lucht-kus, U weet Wang tegen Wang, wat ook in het hypokriete Nederland zo in de mode is, beetje nieuwtjes uitwisselen, gaat iederéén zijn weg, op naar huis, de familie wacht met het repas, ook daar even ontspannen met een apparatiefje, en smakelijk eten, niet te zout slecht voor de bloeddruk.

  1. Bonjour monsieur Jenne, ca va?
   Heb je al het filmpje van de Kölner Dom gezien?
   De 20 jarige Duitse Josephine Witt uit Hamburg, ‘filosofie’ studente van de ‘hysterische’ groepering dom-dommer-Femen staat op eerste kerstdag, ook de 80e verjaardag van de kardinaal, aandacht te vragen voor de ‘onderdrukking’ van de vrouwen door de kerk.
   Dezelfde stond laatst in Tunesië bloot voor een ambassade en was opgepakt en zat 29 dagen daar in het gevangenis.
   Over mind control gesproken….
   Als het een man was geweest zouden ze die opsluiten als ‘zieke geest’ maar ja het zijn ‘vrouwen’, hé?!

 7. Vier katholieke vriendinnen drinken thee, zegt er één; ‘mijn zoon is priester, als hij binnenkomt zegt iedereen Eerwaarde tegen hem.’ De tweede dame zegt; ‘poeh, mijn zoon is bisschop, tegen hem zegt iedereen Monseigneur!’ ‘Ah!’ schampert de derde vrouw, ‘mijn zoon is kardinaal, als hij ergens binnenkomt, zeggen ze Uwe Eminentie!’ ‘Och’ zegt de vierde vrouw bescheiden, ‘mijn zoon is 2 meter en hij zijn broek laat zakken roepen alle vrouwen ‘oh, mijn God!!’

  1. Jerry, ik vermoed dat er meer te lachen valt als je met 4 katholieke vriendinnen thee gaat drinken en dan je broek laat zakken 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.