Advertentie

40% Van ouderen krijgt foutief recept mee..!


Huisarts-in-ruste Dr. Hans Moolenburgh is een uitermate erudiete voorvechter van het natuurlijke evenwicht. Hij is ook de man die er o.a. voor heeft gezorgd dat jij niet elke dag fluoride via je drinkwater naar binnen krijgt..!

In het artikel over Autisme, de wanhoop voorbij’, ‘dat je HIER op de site vindt, schrijft Dr. Hans Moolenburgh in zijn voorwoord het volgende:
“Dit boek is een van die zeldzame werken, die een bres slaan in het dogmatische, uitsluitend symptoomdenken en dat tot de echte oorzaken van ziekte teruggaat. Daarom zal het meehelpen een nieuw medisch denken geboren te doen worden, want vergis u niet:
Ondanks de ontegenzeggelijk geweldige resultaten van de huidige geneeskunde, is die in wezen snel aan het vastlopen. Volgens exacte berekeningen is de reguliere geneeskunde doodsoorzaak nr. 3, direct na kanker en hart- en vaatziekten. Tel uit je winst!

Ondanks de hoge pet die velen op hebben met de geneeskunde, is deze zelfde geneeskunde dus ‘doodsoorzaak nr. 3′, aldus Hans Moolenburgh. Een beetje minder bewondering voor het gedokter’ is wellicht op zijn plaats. Even stil staan bij het feit dat we het zélf zijn die ONSZELF dienen te genezen, en dat de medische wetenschap ALLEEN in staat is het genezingsproces te stimuleren.. Geen dokter of pil kan je genezen, je doet het ZELF! Het zelfgenezend vermogen van ieder mens is de sleutel.. In dit kader is het onderstaande nieuwsbericht wellicht ook geen verrassing.. Het is de hoogste tijd dat we ervan doordrongen raken dat we de macht over ons eigen welzijn NIET volledig uit handen dienen te geven; dat we feitelijk ons eigen lot in handen hebben..
X

* * *
X

40% Van ouderen krijgt foutief recept mee..!
X

2012 © WantToKnow

x

Spreken we bij ouderen over mensen of spreken we over klanten van de medische wetenschap en farmaceutische industrie..?

40% van alle ouderen in Groot Brittannië krijgt van hun arts een recept overhandigd waar een fout in staat. En soms is deze fout zelfs fataal.. Het zou gaan om maar liefst 45 miljoen recepten per jaar, zo onthulde een nieuwe studie..! In 180.000 gevallen was de fout in het recept dusdanig groot, dat het tot de dood van de patient had kunnen leiden, aldus het onderzoek uitgevoerd voor de ‘Royal Pharmaceutical Society’.

Het is niet verrassend natuurlijk dat mensen boven de leeftijd van 75 jaar, het grootste risico lopen, omdat zij het ook vaak zijn die de meeste recepten voor hun kiezen krijgen.. En 40% van deze mensen kregen dus, tijdens het jaar dat het onderzoek duurde, een recept dat een fout bevatte..!

De meeste gemaakte fout in deze was een foute dosering, die op zichzelf genomen fataal kan zijn, maar ook het helemaal niet vermelden van een dosering kwam regelmatig voor. Het onderzoek werd gehouden in 15 huisartsenpraktijken in Groot Brittannië, en in het onderzoek werden 1777 patiëntendossiers en 6048 recepten geanalyseerd. (Bron: Royal Pharmaceutical Society).

Hoge bloeddruk nonsens-recepten..?
Mogelijk gaat het bij een (groot?) deel van deze recepten over medicijnen tegen ‘hoge bloeddruk’..  Maar dan is de vraag of het recept überhaupt uitgeschreven had moeten worden..! Wanneer je namelijk de leeftijd bereikt van 60+, krijg je van je arts vaak te horen, dat het noodzakelijk is dat je bloeddrukverlagende medicijnen moet gaan slikken. Hoge bloeddruk is immers voor oudjes verwoestend.. Zo is de gevestigde mening althans..

Het lijkt een soort ‘baat-het-niet-dan-schaadt-het-niet’-voorzorgsmaatregel te worden.. Maar wat blijkt.. De dokter had het niet erger bij het verkeerde end kunnen hebben, zo blijkt uit nieuw onderzoek..! In tegenstelling tot wat artsen de laatste 50 jaar als waarheid hebben uitgesproken, blijkt hoge bloeddruk helemaal niet zo gevaarlijk of risicovol voor mensen die ouder worden. Het blijkt helemaal niet dat het bloedvatziekten en slagaderlijke aandoeningen veroorzaakt..!

Feitelijk komt het erop neer dat bloeddrukverlagende middelen slechts zouden moeten worden voorgeschreven aan mensen die jonger zijn dan 60 jaar, aldus de onderzoekers van het ‘Prevention of Metabolic Disorders Research Centre’ in Teheran, Iran. Onder deze grens van 60 jaar blijkt wél dat hoge bloeddruk voor serieuze gezondheidsproblemen kan zorgen, aldus de onderzoekers.

Hun conclusies zijn gebaseerd op onderzoek onder 6273 personen van 30 jaar en ouder. Al deze personen hadden in meer of mindere mate last van hoge(re) bloeddruk. Deze personen zijn meer dan 9 jaar lang gemonitord.

(Bron: World Congress of Cardiology, April 20, 2012).

Ouderen trekken vaker aan het kortste eind
Het wordt ook wel de meest gemaakte fout genoemd in de medische wetenschap. En deze heeft betrekking op de helft van de mensen die 65+ zijn. Het blijkt dat maar 50% van deze mensen de specialistische zorg en behandeling krijgen, die hun huisarts hen feitelijk voorschreef, aldus een nieuwe studie van medisch auteur  Michael Weiner; hij beschrijft dit euvel als een ‘enorm structureel probleem’.

Hij ontdekte dat 71% van de ouderen van 65+ de exacte specialist te spreken krijgen die hun dokter hen voorschreef. Hiervan gaat slechts 70% feitelijk door naar deze specialist. Soms vergeet de arts een afspraak te maken, en soms is een administratieve fout de oorzaak van de falende verwijzing. Soms kan het zijn dat hieraan iets basaals ten grondslag ligt, als het ontbreken van een faxapparaat dat zonder papier berichten ontvangt..  (Bron: Journal of Evaluation in Clinical Practice, 2010; 16: 76-81).

20 gedachten over “40% Van ouderen krijgt foutief recept mee..!

 1. Had ook niks anders verwacht, hoge bloeddruk bijv. is natuurlijk een melkkoe voor de farmaceutische maffia. Net zoals al eerder aan het licht kwam, dat hetzelfde geldt voor cholesterol. Wordt het geen tijd, dat we onze hersens eens in beweging zetten en de dokter links laten liggen?

  1. Aart, je haalt me de woorden uit de mond! Alle leugens… wat goed is, is slecht en wat slecht is, is goed… Als je wat mankeert, is het eerste wat mensen zeggen dat je naar de dokter moet. Voor mij een laatste halte, want ik ga liever met kruiden en alternatieve therapie aan de slag. Als dat niet het gewenste effect heeft, is de dokter echt de laatste halte wat mij betreft.

  2. Een kennis van mij heeft een schildklierprobleem. Ze slikt een enorme vracht medicijnen op jonge leeftijd. Van de week kreeg ze er nog wat pillen bij, want de huidige medicijnen gaven zoveel bijwerkingen dat ze hartritmestoornissen kreeg.
   Toe maar, nog wat meer pillen…. je hoeft zelf echt niet na te denken. Blijf maar gewoon roken, je voedsel frituren en nachtdiensten draaien, de dokter lost het allemaal voor je op. Als ik dan voorzichtig iets opper dan is het “een mens mag toch ook wel wat genieten”….

  3. Begin dit jaar kreeg ik nog opdracht om 6 verschillende soorten medicijnen te slikken tegen me hoge bloeddruk, en 2 verschillende pilletjes tegen cholesterol want ik zou daar voor in aanmerking komen gezien de overlevings kans van die artsen. Dat ik helemaal onder de uitslag zat kwam niet door de medicijnen, het moest zelfs verdubbelen. Een dermatoloog deed onderzoek en deelde mede dat ik acuut stoppen moest met alles, licht therapie moest ondergaan en maar meer mierikswortel ala wasabi bij me eten moest toevoegen. Ook bietjes prefereerde hij me dat het een betere werking had, en inderdaad voel me nu stukken beter dan al die foutieve aannames en verkeerd aangeboden chemische sjit bij elkaar. In het ziekenhuis zie je altijd de omgekeerde wereld, allemaal hebben ze ’toevallig’ dezelfde ziekte en dezelfde medicijnen.
   Heren met witte jassen aan, terug naar school zou ik willen attenderen.

  4. Paul,
   sushi’s is ook mijn lievelingsgerecht vooral met ‘veel’ wasabi en die ‘kraaltjes zeewier’erbij die lekker ‘kraken’ en ‘smaken’ in mijn mond. Lekkoar hoar! Daar wil wel ‘ziek’ voor worden omdat ‘regelmatig’ te mogen eten. 😉
   Als je hart wil versterken is spaanse pepers eten gezond en vitamine C rijk.
   Kurkumawortel en veel knoflook in je maaltijden verwerken helpt ook bij tot een gezonder leven. Nooit overdrijven en vooral evenwicht zoeken in je eetpatroon. Verder ben ik helemaal gek op Indisch en Indonesisch eten. Recepten zijn op internet te vinden. Vooral dat allegaartje aan kruiden die ze erin gooien maken de maaltijden smakelijk en heel bijzonder. Oefening baart kunst. En als je liefde en veel gevoel erin stopt dan dan heb je echt iets op tafel om van te genieten. Ben je vegetariër dan is er nog zoveel over aan recepten, voor ieder wat wils. Het enige wat vele als ‘vervelend’ ervaren is de kooklucht die gewoon in je huis en kleren blijft hangen. En vooral ‘reacties’ van je buren! Maar een wierrookje opsteken wil wel eens helpen.

   Hoge bloeddruk? Kan vele oorzaken hebben. Vaak is het evenwicht zoek in je bloedvatenstelsel. Door medicijngebruik? Door uitdroging, te weinig h20 drinken per dag? Juist door zoutloos te eten kan je bloeddruk verhogen? Verder door stress, je zorgmaken? Ook door gebrek aan kalium, calcium, natrium en vooral magnesium?
   Wat bij mij helpt voordat ik aan een maaltijd bgint is 1 a 2 glazen kraanwater of afgekoeld kookwater vooraf. Het eten moet verteerd worden dus waarom zou ik die maag niet vooraf een beetje helpen? Als ik dat niet doe dan krijg ik zo’n opgekropt gevoel. Het ligt dan ‘zwaar’ op de maag. Want wij bestaan 70 % uit h2O. Dus dat betekent dat wij verhoudingsgewijs meer moeten drinken dan eten. Maar onze maakbare leven houdt ons voor de gek. Groetjes en succes.

  5. Sushi, lekker! Mmmm! Lekkere rauwe vis boordevol kwik en parasieten! Mmmm!

  6. @ Lezer

   Dank je wel voor je medeleven, ja voorheen was ik geheel okay en gezondheid ten top, tot je van je mountainbike afstuitert waneer je met 45 km aan het trappen bent en ziet dat je veter aardig om een trapper heen in de knoop zit. Ik weet dat ik ergens over me stuur ben gegaan en als een waterzak ter aarde gesmakt ben op me linkerborstkas pal op de straat verticaal. Zelfs een flink aantal tanden en kiezen zeiden vaarwel… Daar lig je dan… Zonder vragen en of ik niks gebroken had werd ik door omstanders weer trillend op me benen gezet, vooral enorme pijn in de borstkas. Kreeg en en drinken in me handen gedrukt en ik wist even zelf niet meer wie ik was. Geen dokter die kwam kijken, geen EHBO waar ik me kon melden, de wereld was erg vreemd en ik ook door die klapper. Volgende dag huisarts aangesproken en een heel klein onderzoekje vertelde hem dat ik me ribben wat had gekneusd, kreeg paracetamol voor geschreven en wat rust. Zo heb ik half liggen/zittend op de bank beneden 8 weken doorgebracht terwijl ik amper kon lopen, zitten kon staan. Een pijn waar geen pijnstilelr tegen op kon, in het ziekenhuis kon men ook niks vinden. Mijn benen werden zo vreemd heel erg dik door vocht, spieren zwakte ernorm af, voor ik het wist zat ik in een rolstoel. 3 Ziekenhuizen van binnen gezien met verschillende specialisten, allemaal een heel ander uitgangspunt en verkeerde diagnose.Het lag niet aan mijn val van de fiets maar aan me nieren, aan me ogen en aan me depressie en lol was tevens over als ‘NPS’ te boek van laat die maar stikken. Van gezond naar een wrak. Totally Loss! Vandaar al die medicijnen er andere rommel, zieker en zieker worden door verkeerde aannames, gevechten onderling door artsen vanwege verschillende diagnoses, verkeerde argumenten, zonder maar ook te luisteren naar de patient zelf. Dan gaat het fout erg fout, je gaat door een heel diep dal heen terwijl je zo terug verlangt naar die bergtop waar je het eerder zo goed had. Nu 2 jaar verder kom je langzaam weer terug op een natuurlijke basis. terug naar wat ik ooit was, heel langzaam alles met zelf doen ipv dat iemand anders het weer verkeerd doet. Nu de laatste tanden en kiezen er nog uit, want gelijk ben ik weer redelijk goed in balans, lopen gaat ook weer wat beter, tis nog wel vaak vallen als een klein kind. En hopen dat we met koken straks ook weer uit de voeten kunnen komen want wat ik nu naar binnen probeer te krijgen komt vast te zitten en als ik iets drink duurt het veel lang voor het er weer uitkomt. Ach weer iets ervaren zullen we optimistisch maar zeggen. Schuif nog wel een bij je aan voor een maaltje zo te lezen, krijg er honger van…. hahaha (ik hou ook van kokkerellen)

  7. @Paul & Co
   Wat erg ! Van het ene moment naar het ander letterlijk in een andere wereld terecht komen. Nu kan ik een en ander beter begrijpen en enigszins plaatsen…
   Ik wens je alle goede zorgen en herstel en moed toe.
   Misschien hoor je deze muziek wel graag ;-). In ieder geval, van harte.
   Irene Papas, met Vangelis bezingen de frele bloesems van het amandelboompje die de noorderwind kranig trotseren en hun fragiele schoonheid weten te bewaren.
   http://www.youtube.com/watch?v=V6zkGMbJ1L8&feature=related

  8. @ Anelle

   Het leven zit vol met ervaringen en fases, ben er niet echt depressief van geworden, maar ik zie het puur & louter als een stukje on uitgewerkt karma. Was bijten door de zure appel heen en de er achter komen dat het vinden van balans eerder in je zelf ligt dan er buiten, zoals Buddha dat ook ondervond. Hoe knap en inzicht vol een ander ook is in het oplossende helend vermogen zijn er maar slechts een paar die je een hint kunnen geven door weer op het juiste spoor te komen. De rest is allemaal maar afleiding aan het te ondergane proces. Alles is maar tijdelijk heb ik eens aangenomen, ook het lijden is niets meer dan een herinnering aan iets wat nooit meer terug keert aan het eerste moment van dat geluk. Als men een creator is dan moet men een nieuwe weg durven in te inslaan ongeacht de obstakels die er in het leven zijn. Heel veel mediteren is voor mij een invals basis van dat sommigen dingen waarheid zijn, vroeg en later altijd versterkt door bevestigingen door op de goede weg te zitten. Jou muziek draagt daar ook toe aan bij. Je bent een lieverd! en dat mag best wel eens gezegd worden, Vind Ik!…

  9. @Anelle,
   ik ben er (nog)niet ziek van geworden waarschijnlijk door de wasabi. Je kunt natuurlijk het ook ‘zelf voorbereiden’. En is niet alleen maar ‘rauwe’ vis maar ook van rijst gemaakt. Misschien is dat de reden dat ik het gelukkig niet elke dag eet. Ieder geval bedankt voor de tip. O ja, omdat kabeljauw uitsterft(?) wordt er voor de lekkerbek de pangius(panga) gebruikt. Deze longvis schijnt uit Vietnam te komen uit de Mekongdelta gebied. De ‘vis’ schijnt in zeer het ‘verontreinigde (met zware metalen)moddergebied’ te kunnen (over)leven. Ook dat komt ons bord terecht, maar ook deze vis wordt niet alleen maar in Vietnam geteeld.
   at wij kieperen aan verontreiniging in zee valt niet goed te praten maar de Natuur daar heeft ook een (zelf)regenerend vermogen zoals wij mensen ons zelf kunnen ‘genezen’. Ook kapotte Dna herstelt zich vanzelf in ons lichaam. Natuur zal het Evenwicht zichh herstellen ongeacht wij met haar rommelen. Want wij mensen kunnen de Natuur niet naar willekeur vervormen want overleving is altijd terug willen keren naar het Evenwicht naar de Volmaaktheid. Wat wij ook willen veranderen ten nadele van die Natuur wordt ‘grondig’ door diezelfde Natuur ‘afgestraft’. Elke keer als wij haar geen respect tonen zegt zij ons: met mij valt niet te spotten.

   @Paul,
   Vervelend dat akkavietje met de fiets. Ik zelf ga elke dag ook met atb fiets naar werk en terug. Ook paar keer over mijn stuur gevlogen maar wist elke keer mijn val te breken met schaafwond op elleboog en knie. Ook frontaal tegen een fietser met meer massa dan ik ook over stuur heengevolgen en vorkvork helemaal krom. Die fiets was niet meer te repareren. Ook met winter door sneeuw gereden en op gladde wegen begeven, gelukkig overleefd. Uiteraard met valhelm op! Ik vertrouw op mijn beschermengel en weet dat die mij goed gezind is. Ik heb ook te lange veters, dan wordt het altijd een dubbele knoop en de lusjes en de rest gaan de schoen in. Ik race niet meer zoals een 2 jaar terug, en dat beval mij prima. Ik geniet meer van mijn omgeving en maak contact met mens en dier die ik ’toevallig’ tegenkom. Niet van alle mensen krijg ik respons(dat is ook niet erg), maar ik zie het als een soort van spel om met waarneming op een situatie te reageren(verbinding maken kun je echt op ontelbare manieren, dus niet alleen maarbmet bloggen, maar dat wist je ook al) . Ik communiceer met vogels, die op mijn gefluit reageren, dat schept ook een zekere band. Dat scherp tevens je gehoor en bijna ‘elke getjilp’ is hoorbaar. En of dat alleen fysiek hoorbaar is of ook met mijn ‘hogere bewustzijn’ dat weet ik niet. Gek is ook dat je ‘daardoor’ gesproken taal beter kan ‘verstaan’. En zelf ‘het gesmoes’ binnen een drukke zaal of gang ‘beter’ kan volgen. Met een ‘mondvol tanden’ staan ken ik niet meer, juist ‘door de stilte’ in jezelf te ervaren, gaat het spreken mij ook gemakkelijker af. Ik heb in elke geval ‘het gevoel’ dat mensen me beter begrijpen en ik beter naar hun innerlijk luister. Het lijkt of ik nooit anders gewend ben om dat te doen. Alles in gehelen zien is ook een mooie ervaring. Details kun je daardoor precies plaatsen waar ze thuis horen. Niets probeer ik ‘vast te houden’ en daardoor schep ik weer juist ruimte om moeiteloos informatie uit die
   oneindige onuitputtelijke ‘koffer van onderbewustzijn, bewustzijn en bovenbewustzijn’ te halen. Ik voel dat ‘iedereen’ daartoe instaat is en besef jij/u dat kan .

  10. Errati. Begin alinea 2 : ‘at’ moet zijn ‘Alles wat’.
   Zo zijn hier en daar voorzetsels weggevallen of ontbreken er persoonlijke voornaamwoorden of staan ze niet op de juiste plaats. Mijn excuses het gaat uiteindelijk om de strekking van mijn verhaal.

  11. @Paul & Co 1.8
   Graag gedaan ! 🙂
   Eigenlijk is alles een vorm van meditatie, zolang het bewust gedaan wordt met de focus op het gewenste doel, al is het laatst niet noodzakelijk. Van in je centrum en het NU, zijn al je handelingen meditatie. Jouw huidige manier van leven is – maak ik er althans uit op – een vorm van permantente meditatie en beschouwing. Wellicht niet zonder reden.
   @Lezer
   Alle vis, gekweekt of gevangen, zit boordevol dioxines, kwik, ander gif en parasieten (door de zware vervuiling van onze zeeën). Het dioxinegehalte in de menselijke vetlagen is voor het grootste deel van vis afkomstig, daar niet uit te bannen, terwijl in de andere voedselketens streng op dioxines wordt gecontroleerd. Dit wordt doodgezwegen omdat de visserij voor vele landen een belangrijke bron van inkomsten is.
   Dat is de reden waarom er thuis nog slechts sporadisch vis op tafel komt, hoe graag wij het ook eten. Aten zou ik moeten schrijven, want mijn lichaam wijst resoluut vis
   af. Heb een viscerale afkeer voor vis ontwikkeld. Qua vlees komt hoofdzakelijk bio gevogelte aan bod, zolang mijn lichaam er nog akkoord mee gaat ;-).
   Niettemin, Lezer : geniet gerust van je lekkere sushi’s zolang je lichaam het je toestaat. 😉

 2. ’t Is ook een beetje de schuld van de mensen zelf. Ik ken er velen die uitpakken met wat ze allemaal moeten slikken van meneer doktoor! Vooral ouderen zijn medische melkkoeien. Mijn buurvrouw van tachtig krijgt wekelijks de huisarts over de vloer, zgn. voor haar bloeddruk en heeft doorlopend maagpijn door de vele pillen. Maar wat is ze trots op haar pillenarsenaal!
  Er wordt de mensen ook veel aangepraat. Zere knieën of heupen? Nieuwe steken! Alsof het om autobanden gaat.

  1. @Anelle
   Ik herken dat helemaal wat je schrijft, ben zelf bijna 68 en na het lezen van dit artikel dus gelijk gestopt met het gebruik van een tabletje tegen hoge bloeddruk en hoera medicijnenvrij. Mijn 4-jaar oudere broer slikt alles wat de dokter hem in zijn maag splitst, ondanks dat ik hem al vele malen heb gewaarschuwd zijn gezondheid in eigen hand te nemen. Ik heb een eigen website (http://uwgezondheid.weebly.com), die vol staat met producten, die ik zelf vrijwel allemaal gebruik. Ben dan ook een jaar of 40 niet ziek geweest en dat wil ik zo houden, als ik 100 wordt geef ik een feest in Bangkok. Daar mijn voorgenoemde site onlangs samen met een site, waar ik een ban op kreeg is gewist, worden de laatste artikelen de komende week weer teruggeplaatst. Als je de producten, die op die site staan vermeld, gebruikt, moet je wel 100 worden.

  2. Ook ik herken de macht van de pillendraaiers.
   Als spastische man is mij in het verleden herhaaldelijk gevraagd (gedwongen!) om baclofen (een spierontspanner) te slikken omdat mijn verzorgende zoveel kracht op mijn benen moesten zetten voordat ze deze krom kregen.
   Ik ben er twee keer in meegegaan. Alle twee de keren waren voor mij geen succes. De eerste keer werden mijn spieren zo zwak dat ik niet meer kon lopen en in een rolstoel belandde. De tweede keer sloeg het medicijn op mijn hersenen en werd ik sloom en depressief.
   Nee, Johan neemt in het vervolg geen medicijnen meer om zijn spasme te onderdrukken. Dan maar leven met een beetje pijn hier en daar, ik weet waar het vandaan komt. Bijkomend voordeel is dat ik me veel fitter voel dan met het gebruik van al die chemische rommel…

 3. Niet alleen pillen, maar ook zinloze behandelingen en operaties kunnen aan het het lijstje worden toegevoegd.

  Ben dan wel geen oudere, maar als ik klakkeloos had gedaan wat specialisten in het zkh voor me in petto hadden, was ik nu een wrak geweest.

  Vanaf mijn 6e begon het al…. met de voeten. Die stonden volgens hun niet goed. Moest gebroken worden en spieren en pezen doorgesneden, boel weer aan elkaar naaien en botten zetten en 6 weken gips om beide voeten… tja en waarom.. het loopt nog alijd prima.
  Later volgde mijn rug… die moest helemaal vastgezet worden met ijzer, want ik zou voor mijn 30e verlamd zijn volgens de heren deskundigen….. Ben de 30 inmiddels ruimschoots gepasseerd en ben alles behalve verlamd.

  Ik heb jarenlang pillen moeten slikken waar ik niet mee mocht stoppen…. ben er gewoon zelf mee gekapt en het voelt beter dan ooit. Hallo wereld!!

  Ben zo blij dat ik altijd mijn gevoel heb gevolgd en mijn meridianen intact zijn.
  Ziekenhuizen mijdt ik als de pest….. ik ben mijn geloof in de kunde verloren.

 4. IK NEEM AL 10JAAR FOSAVANCE OM EEN VASTGESTELDE BOTAFBRAAK TE STOPPEN NU BLIJKT DAT DIT MEDICAMENT OOK DE BOTOPBOUW STOPT.wat is de waarheid ik heb klachten pijn in de heupen degeneratie van kaakgewricht pijnlijke pols.
  ik dacht artrose ik ben 69 jaar of is er meer aan de hand.Orthodontist srak mij hierover en zei dat hij waarschijnlijk geen implantaten kan aanbrengen na verwijdering van loszittende stifttand.Graag een antwoord op e-mail
  denise.cabus@telenet.be

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.