Advertentie

Wordt Ron Paul in de VS besodemietert?


x

Wordt Ron Paul in de VS besodemietert?

2012 © WantToKnow.nl/.be

x

Er zijn voorverkiezingen in de Verenigde Staten; de Republikeinse partij is bezig een kandidaat te laten kiezen door de Republikeinse kiezers, om het, tijdens de presidentsverkiezingen op te nemen tegen Barack Obama. Maar je weet, zeker wanneer je een regelmatig bezoeker bent van WantToKnow, dat het Amerikaanse verkiezingsstelsel zo ingeruild kan worden voor dat van een Afrikaanse bananenrepubliek dat zogenaamd ‘vrije verkiezingen’ heeft.. Alleen spreken we hier dus over het machtigste land in de wereld en naar verluidt: ‘het land van de vrije en onafhankelijke geesten’…!

Maar het enige verschil met een Afrikaanse bananenrepubliek is dat er in de VS geen officiële waarnemers bij de verkiezingen zijn. Ohja, en er is natuurlijk nog een verschil..! Een GROOT verschil.. Want de Afrikaanse republieken stemmen niet met computers.. En de VS wél..! Want jongejonge, wat een vooruitgang voor de democratie was dat zeg, die stemcomputers.. Een stuk sneller, een stuk degelijker en vooral: betrouwbaarder.. Betrouwbaarder?? Fraudegevoeliger zul je bedoelen..? Kijk eens naar deze YouTube over de

Wij durven hier simpel de stelling te plaatsen, dat de presidenten die de VS sinds 40 jaar heeft gehad, niet door het Amerikaanse volk zijn gekozen, maar door een kleine groep machthebbers, die HUN president als marionet op die plek wilden hebben.. Zo simpel is het feitelijk, want als je goed achter het nieuws kijkt, leest en luistert, dan is dit plaatje helemaal duidelijk.

En hoewel het stemmen in Iowa grotendeels met stembiljetten plaatsvond, wil dat niet zeggen dat er dan geen stemfraude kan plaatsvinden..! Wel degelijk natuurlijk, want de Republikeinse partij is feitelijk ‘gewoon’ een soort vereniging, net zoals wij de politieke partijen in ons land hebben. De vraag is dus of er aanleiding is om je achter de oren te krabben, m.b.t. de ‘officiële’ uitslag van deze verkiezingen..? Nou die is er, maar laten we eerst Ron Paul, de man die het niet mag worden, bij je introduceren.

Het gezicht van de verandering.. Ron Paul, de Republikeins senator, arts en 76 jaar oud, lijkt HET symbool van de Amerikaan die niet meer onderdrukt wil worden door een kleine machtselite. Ondanks deze blik van berusting en ‘kennis van tegenwerking’ gaat Ron Paul onverdroten verder.

Ron Paul
De Texaanse Republikein Ron Paul lijkt bezig met een comeback voor de Amerikaanse verkiezingen in 2012, daar waar hij in 1987, 24 jaar geleden dus, juist tekort kwam voor een Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen.

Ron Paul is niet de favoriet van de neoconservatieven en de agressieve nationalisten binnen de Republikeinse Partij. Ron Paul is eigenlijk méér een nationalist, meer nog, dan menige Republikein dat feitelijke zou moeten zijn. Vaderlandslievend en de schurft aan alle bedreigingen van de VS, of die nou van buiten OF VAN BINNEN KOMEN..! Ron Paul neemt in dat opzicht ook geen blad voor de mond.

Ron Paul is 76, arts en spreekt al sinds mensenheugenis over de ineenstorting van de VS en zou hier op de site menig column kunnen vullen over de bizarre invloed van ‘de krachten achter de schermen van de VS’.  Ron Paul heeft een broertje dood bijvoorbeeld aan de Amerikaanse nationale bank, de FED (-eral Reserve), die in het bezit is van privé-bankiers, waardoor de burgers van de VS feitelijk niet eens meer de zeggenschap hebben over hun eigen munt, de US-dollar. De FED die ervoor zorgt dat het financiële stelsel volledig is geplunderd.. (Kijk eens naar de afbeelding, onderaan het artikel over de film Thrive, HIER)

Excentriekeling
Hoewel de vele neoconservatieven en nationalisten die Romney, Santorum en de andere Republikeinse kandidaten adviseren, gruwen van de redeneringen van Paul, stelt deze kennelijk tóch precies de vragen die de Amerikaanse kiezers zich zouden moeten stellen, zeggen sommige opinieleiders.  “Soms is er een excentriekeling geen angst kent nodig om de vragen te stellen die zowel de Republikeinen als de Democraten zich niet durven te stellen”, schreef columnist Russ Douthat vorige week over Ron Paul in de New York Times.

De Republikeinse kandidaat?
Hoewel Paul dinsdag zijn aanhang teleurstelde door als derde te eindigen bij de voorverkiezingen in Iowa,  eindigde hij vlak achter Mitt Romney en Rick Santorum, de favoriete kandidaat van uiterst rechts.

Paul mag dan niet de favoriete kandidaat zijn, zijn aanhang onder jongeren is zelfs regelrecht bedreigend voor de machthebbers binnen de partij. Uit een onderzoek van de New York Times blijkt dat maar liefst 48% de 17 tot 29-jarigen die meededen aan de caucussen, heeft gekozen voor Paul. Romney haalde in deze groep slechts 13%.
Maar wat misschien nog wel het opvallendste is: 44% van degenen die zichzelf omschreven als ‘onafhankelijk’ of ‘anders’ (dan Republikein), zegt Ron Paul te steunen! En onafankelijken, die volgens de meeste onderzoeken ongeveer 40% van het electoraat uitmaken, zijn vaak bepalend voor de uitslag van de verkiezingen.

En zo simpel is het nou! Elke dummy kan het leren.. Verkiezingen manipuleren (klik voor het opzienbarende artikel hier op de site)

Waarom onafhankelijken, jonge kiezers en jongeren die voor het eerst aan een caucus meededen zich zo aangetrokken voelen tot Paul, is inmiddels het onderwerp van uitgebreide speculatie en onderzoek. Paul heeft onorthodoxe, en in sommige gevallen schijnbaar inconsistente, ideeën op veel terreinen.

Maar er is iets uiterst vreemds aan de hand..!
Het plaatje hierboven laat het duidelijk zien: dit zijn de uitslagen van de Exit-polls tijdens de voorverkiezingen voor de Republikeinse partij in Iowa, afgelopen week. En misschien weet je niet wat exit-polls zijn? Dit is een vorm van verkiezingsonderzoek, die in de loop der tientallen jaren uiterst betrouwbaar is gebleken.

Personen die net uit het stemhokje komen, en het stembureau verlaten, wordt meteen gevraagd wat zij gestemd hebben. Het blijkt al jaren, ook in Nederland, dat het meten van deze antwoorden, een uiterst betrouwbare indicatie geeft van de werkelijke uitslag van alle stemmen, die natuurlijk pas later die dag duidelijk wordt, wanneer alle stemmen zijn geteld..

Misschien herinner je je de uitslag in Iowa, nadat ‘alle stemmen geteld’ waren..? We geven je deze hieronder even op een plaatje. Kijk naar de verschillen met de Exit-polls..!

Er zijn dus veel Republikeinen die, waarschijnlijk samen met de TPTB, de powers that be, niet willen dat er een kandidaat komt, een ervaren kerel, die het land gaat duidelijk maken, dat verkiezingen in de VS niets meer te doen hebben, met welke partij je kiest, maar met arm en rijk. En dat rijk de dienst uitmaakt, en dus ook de verkiezingsuitslag naar haar hand wil zetten. Het worden interessante tijden, deze voorverkiezingen..!!

 

Tot slot, last but not least..
Wat is er mooier dan een reporter, een ‘onafhankelijk’ journalist, die haar mond voorbij praat.. Haar onafhankelijkheid te grabbel gooit, en in één klein zinnetje, de mega-zwendel aantoont die achter dit plaatje zit. Kijk naar een opname van CNN-journaliste Dana Bash, die op 2 Januarie commentaar geeft op de verkiezingsuitslag. Enthousiast wordt en in dat enthousiasme zichzelf voorbij gallopeert..!

x

47 gedachten over “Wordt Ron Paul in de VS besodemietert?

 1. Ron Paul zou een zegen zijn voor de verrote politiek in de US en voor alle landen die direct of indirect met de US vandoen hebben.
  Helaas denk ik ook niet dat ’the powers that be’ dit laten gebeuren.
  Zelfs als dit wel het geval is denk ik niet dat hij lang zal leven.

 2. Er is maar een macht in de US en dat zijn de bedrijven. Bedrijven kiezen kandidaten en bedrijven maken wetten. Heel Amerika is in handen van een handvol giga bedrijven. Zij bepalen wat er gebeurt en zolang de Amerikaan dit pikt zal dit altijd zo blijven. Mooi hoor die American Dream.

  1. Had het snel gedownload en opnieuw geuploaded op YT, omdat ik op diverse plaatsen te lezen kreeg dat ze het van YT aan het halen waren. Dus in de haast wilde ik het verspreiden, zodoende komt het misschien wat paniekerig over 😉

   @ Cozmic
   Ben het met je eens dat het geen nieuw nieuws is. Maar omdat nu iemand het zegt die een ‘status’ heeft, zal dit bericht wellicht ook mensen bereiken waarvoor het wel nieuws is. Ach ja misschien uiteindelijk wel een overdreven reactie van mezelf.

   @ Marcel
   Lol 🙂

 3. ALLES ligt al op de voorhand, niemand die dat ontdekt of in wil zien hoe dat nou in elkaar kan zitten, zie bv het onderstaande filmpje van Ron Paul uit 2020:

  Ron Paul’s 2002 Predictions All Come True – Incredible Video!

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ifJG_oFFDK0#!

  Daarom wordt Hij dus 100% onder de voet gelopen, want wat je WEET mag je NIET WETEN volgens de anderen, je moet DOM BLIJVEN om de ELITE aan de MACHT te houden…

  1. Als meneer Paul dat allemaal al wist dan had ie dus voorkennis. Eng mannetje.

 4. Ja natuurlijk wordt Ron Paul besodemieterd.

  Maar er is nog nooit in de geschiedenis van de VS in de campagne voor de president gepraat over monetair beleid, naar eigen zeggen. Nu horen miljoenen Amerikanen daarover. Dat is zeer interessant. Welke alternatieve website bijvoorbeeld heeft zoveel aandacht als Ron Paul om naar buiten te brengen wat hij naar buiten brengt? Besef eens hoe revolutionair dat is.

  Een citaatje uit zijn speech van gisteren toen hij tweede werd in New Hampshire:

  “You know, in studying monetary history from the beginning of our country, and even throughout all of history, monetary policy on periodic occasions will come — become the dominant issue. And we have emphasized that, and it has become an important issue.

  Just think: This is the first presidential campaign that the subject ever came up since the Federal Reserve was started. So we are now — because of what is happening, it will remain a dominant issue. There’s no way they’re going to put it to bed, because they have destroyed our money. It’s worldwide. There’s a financial crisis going on. And it’s only sound money and personal liberty that can solve the crisis that we have today.

  (APPLAUSE)

  But the one reason — the one reason I talk about the monetary system so much, it was a sneaky, deceitful way to pay the bills. You know, an honest government that wants to be a big spending government would tax the people, and then the people would know what they were doing. If — if we had to pay taxes for everything that they do, you know, the people would rise up and — and stop it. So then they started borrowing money a lot, and then people didn’t notice that quite as much, because they didn’t pass that on.

  But then they resorted to the printing of the money. And that is why the Federal Reserve was established, to take care of the powerful interests, the military industrial complex, the banking system, and deficit financing. And there’s a couple of reasons they have deficit financing. Sometimes there are conservatives that want deficit financing, and sometimes there are liberals who want deficit..”

  bron: http://www.infowars.com/second-in-new-hampshire-ron-pauls-speech-and-transcript/

  Als je dit leest snap je waarom hij geen media-aandacht krijgt. Hij is veel te gevaarlijk voor de ‘Powers that where’.

  1. Ik denk dat het een grote truc is om de massa weer in een bepaalde richting te krijgen. Je denkt toch niet dat er 1 mannetje is dat zoveel macht zou hebben dat het een eeuwenlang goed in elkaar getimmerd, door geweld in banen geleid systeem kan omver werpen omdat de mensen op hem kiezen? Na Obama met zijn leugens waar vele zo diep van onder de indruk waren moeten ze wel met iets hel bijzonders komen. En dat is Ron Paul. Enig idee hoe hij aan de enorme bak met geld komt van waaruit hij zijn campagne financiert? Van wie krijgt de media zijn opdrachten waar wel en waar niet over te publiceren? Ik vrees dat je een aantal figuren die het wereldtoneel beheersen een klein beetje onderschat. En dat is precies de reden waarom we al zo lang slaaf zijn. We onderschatten want we denken niet zoals zij. Wij denken nog menselijk. Je moet onmenselijk leren denken om te kunnen zien waar ze naartoe willen. Dit is allemaal in elkaar gezet. Mark my words.

 5. Het was vlgs mij bij DWDD dat ik het resultaat zag van een Franse tv-show waarbij kandidaten andere deelnemers een stroomstoot geven om hen antwoorden te ontfutselen. Er zitten gradaties in de kracht van de stroomstoot en het is gebleken dat er kandidaten zijn die gewoon doorgaan voor de winst. Medogenloos zonder enige blijk van inlevingsvermogen of besef van gevaar. Zolang we in zo’n maatschappij zonder enig normbesef leven, sta ik nergens meer van te kijken.

  Met andere woorden: natuurlijk wordt ook Ron Paul een oor aangenaaid. En we stonden erbij en keken er naar…

 6. Kom Hoppa, wat doen de vrijmetselaars nou preciés verkeerd..
  Straks hoor ik nog iets in de trant van: “Brinkman van de PVV heeft bij de politie gezeten”… of: “Die ‘Gamble’ van de film ‘Thrive’ is van het Proctor & Gamble concern. Heb je het logo weleens gezien van dat bedrijf? Daar zit de duivel in”.

  Vakjesdenken of gevaarlijk? En hoe dan ‘gevaarlijk’..

  1. Apart vind ik dat, Guido… je vond die oprichter van Avaaz ook al niet verdacht omdat ie uit de stal van de Rockefellers kwam.. Erg apart..

  2. In Amerika kun je bijna geen hoge functie krijgen zonder vrijmetselaar te zijn of bij skull&bones te horen. Is dus ook geen nieuws.

   Noemen ze ook wel ‘vriendjespolitiek’. Hoe kun je de verkiezingen winnen zonder de juiste vrienden? De oprichter van USA was ook al een vrijmetselaar en daarmee weten we eigenlijk wel genoeg.

   Is vrijmetselarij slecht? Ik denk het niet. Ik weet wel dat een oude kennis altijd vrijmetselaars opzoekt, ook de kapper bv. Krijgen ze korting he…

  3. Er stond hier ergens trouwens op Wanttoknow een erg goed artikel over de pijnappel. Vrijmetselaren hebben die pijnappel overal en nergens afgebeeld. In huizen bijvoorbeeld, als versiering op de trappen, in gietijzeren hekwerken in hun voordeuren, overal waar je kijkt, als je er op let… pijnappels. Wat moeten ze daar mee? Waarom neemt dat ding zo’n prominente plek in, in hun symbolenrij?

  4. Lekker hoor pijn-appeltaart.. Met té grote stukken, die zéér doen bij het inslikken..
   Kom op zeg, lááát die jongens nou..
   Als ze die pijnappel overal afbeelden, dan is het toch duidelijk dat JIJ DAT MOET ZIEN.. Ze lieten dingen zien, die ‘anderen’ niet mochten, en weer anderen pas weer láter zouden BE-GRIJPEN.. Dat is mijn idee. Let it be, het is geen wedstrijd volgens mij.

   Kan het ook zijn dat het ook hier weer om ‘en/en’ gaat ipv ‘of/of’…?? Er zijn dus goede en slechte vrijmetselaars.. En als je een schoorsteentje laat optrekken, doe dat dan met een goede-vrij-metselaar. Dan heb je pas een écht vuurtje, dat je ‘huis’ heeel laat. 🙄

  5. Ik volg jou echt niet, Guido.. En “wordt besodemietert” is met een d. Mijn glazuur springt iedere keer van mijn tanden als ik het zie staan.

  6. @ Guido, niemand kan in mijn visie “iets” verkeerd doen; alles wat gebeurt heeft een betekenis! Ik heb echter wel moeite met de organisatievorm van de vrijmetselaardij, met verschillende loges, en met ook hierarchien tussen meester en gezel e.d. Ik geloof niet meer in dit soort organisatieverbanden. Ik voel meer voor een “dienend” Leiderschap, waarbij een ieder Meester is over zijn eigen Leven! Dat is voor mij de weg die we NU aan het gaan zijn…..

  7. Ik heb er hele enge dingen van gezien. Helaas allemaal verteld door mensen van buitenaf of door een mafkees die zegt 33th degree te hebben en dat ie zo naar de hoogste regionen mocht omdat ie priester was in een satanskerk.

   In het echt zijn vrijmetselaars iets heel anders. Vrijheid van geloof bv.
   Hun symboliek heeft alles met bouwen en met spiritualiteit te maken.

   Dat ze hogere sferen aanroepen (moet ook wel gelijk duivels zijn) is geen argument daar dit bij elke religie en spirituele zoekers gebeurd. Behalve dan degene die hier niets mee hebben omdat ze wel beter weten. Channeling is dus zoiets wat vast ook in hun kringen gebeurd. Ik vind hun symboliek razend interessant, jammer dat alles zo geheim moet blijven.

   Ook wel logisch overigens. Vroeger werden ze ervoor vermoord en nu zouden ze voor gek verklaard worden als ze met hun dingen naar buiten zouden komen.

   De pijnappel is de opening naar verlichting. Naar alwetendheid. Het is waar alle waarnemingen in worden gezien als objectieve waarnemendheid. Het ligt dus hoger dan het ego met zijn oordelen. Van hieruit is de stap heel klein naar totale verlichting. Wel eens gezien dat boeddha ook zo’n ding op z’n hoofd heeft? Het staat ook gelijk aan de duizendbladerige lotus. Derde oog, kruinchakra en wat daarboven is.

   M.a.w. alles wat met paranormale en spirituele waarnemingen te maken heeft.

  8. Eugenie, zolang je je zo ergert dat iemand het fokschaap, ’t kofschip, niet geheel en goed gebruikt, kun je je maar beter HELEMAAL NIET bezig houden met dit soort onderwerpen. Unbelievebleeehhh!

  9. En ‘Eugenie’ (12.1) die ook geen ‘Eugenie’ is, en een e-mailadres heeft dat ook al een warme draai aan alles geeft.. Wat kan ik voor je doen om je te vertellen dat er ook goede mensen zijn onder de ‘slechte’..? Ken je dit verhaal al hier op de site..? (met dank aan Dick 12.8)
   Het was zelfs een hoofdartikel waar mensen van gingen ’tollen’.. HIER dus.

   En Eugenie, besodemietert is een werkwoord, en werken doe je in het ‘nu’, dus is het met een ’t’. Nog een kopje ‘Eugenie’ (Einegeu)..? Dank voor de tip, ook wij zijn een mens.. 🙄

  10. Hai Martijn,

   Ik erger me helemaal niet. Het staat alleen als een lul op een drumstel als een aanhef zo’n fout in zich heeft. Verder niks. Maar ik ga hier afhaken want de toon zakt weer ver beneden peil hier.

  11. Jou willen ze zeker niet hebben bij de vrijmetselaars. Het zijn namelijk vrijdenkers, vrienden van elkaar met kennis die beter niet voor de zwijnen gegooid dient te worden.
   Dus lul lekker verder met je drumstel, dan beginnen we hier gewoon onze eigen lodge van vrijdenkers die niet zo muggenzifterig zijn.

  12. Oh ja, laat de zwijnen maar lekker meelezen, dan weten we weer wat het verschil is tussen vrijdenken en hokjesdenken.

  13. Zat vaak genoeg dat ik ruzie heb met een fokschaap op het VOC Schip van Balkie en z’n minister Bleekjes van het Departement van verse lekkere voorjaars groentjes voorzieningen, werving en selectie en pr in het Narcistische NRC krantje van de haven baronnen in de olie haven stad.

   Beter een vrij goede nestelaar die vrij is en ingewijd in iets geheimzinnigs, waar we weinig van weten, dan een benepen uitgeknepen bange bitsende burger, maar euh ik snap wel Eus, een tijdje terug als ik het woord VN zag of het woord ‘De GRoep’ of de enge scheiding in het haar van STevan de Roeier de spiri broer van Lex uit Tex, terwijl ik hum helemaal niet ken, Assumpties Vooronderstellingen noemt men dat in het Anglicaans, er op los zwetsen met de natte vinger in de lucht, ik heb meer moeite de laatste tijd met het verraad van ‘de gewone man / vrouw’ weet juh,

   volgens mij dat Daffie Duck uit Labiel Labyrinth Labia Libya nog betrouwder was in veel opzichten dan menig Henkie Ho & Ingrid INcorporated, de belichaming van de oneindige gebruiksRente Users Usury krijtstreep smoelen assurantie smiechten premie A woning brigades, zonder balkon en zonder fietsenberging en zonder tuintje en verstikkende kringloop ventilatie zonder open ramen, je weet wel die peperdure stapel Hotels bij Schiphol waar nog steeds de ramen niet van open kunnen Aaaaahrggggh…

   Trouwens ik geloof dat ik die Talitha onderhand nog hoger heb dan die kale Karskens met z’n opgeblazen Reutelende granaten Reuters studio Retoriek Voor de NOSnense Sasja dur Broer en colloquiale auto koe CONsortiums…

   Quote:

   ” Etymology Colloquial

   1751, from earlier term colloquy (a conversation), from Latin colloquium (conference, conversation), from con- (together) + loqui (speak).
   http://en.wiktionary.org/wiki/colloquial

   Ik heb net giftige koffie op, vandaar dat ie goed gaat, als ik het morgen terug lees denk ik wie is daar aan het ranten en razen.. zijn naam is opgeblazen Roelie, niet mijn handELsFictie en waar is jouw en ons private geboorterecht gebleven.. ergens in Roma bij de Poop, en ben ook ik ergens een Teeh vergeten, Talitha here I C*mm.. (zal Talitha een worst zijn, haar illusies zijn al heel lang geleden in rokende dollar tekens opgegaan) Wat is er eigenlijk met haar gebeurd, toen wij dachten dat we nog jong en onschuldig waren?!

   Quote:

   ” Former photo model Talitha is unwilling to say what she was recently doing in Libya. She is friends with one of Colonel Gaddafi’s sons, Mutassim. Last week, journalist Arnold Karskens helped her sneak out of the country because she feared for her safety. The Dutch Secret Service is apparently investigating her relationship with the Gaddafis and there are accusations that she runs an escort service that caters to wealthy men in the Arab world. ”

   What was Talitha doing in Libya?
   http://www.rnw.nl/english/video/what-was-talitha-doing-libya

  14. Als je het opzoekt dan zal je zien dat er een T achter moet omdat de handeling op het moment van spreken plaats vindt;

   Quote:

   ” Een Handeling die op het moment van spreken plaats vindt:

   Onvoltooid tegenwoordige tijd (ott)
   Deze tijd geeft een handeling weer die op het moment van spreken plaatsvindt.
   ik besodemieter
   jij besodemietert
   hij besodemietert
   wij besodemieteren
   jullie besodemieteren
   zij besodemieteren ”

   http://www.mijnwoordenboek.nl/werkwoord/besodemieteren

  15. Hyper, sorry maar wat je zegt klopt niet. Je besodemietert de boel. Je wordt besodemieterd waar je bij staat. Zoiets?

  16. Maar goed, we zitten niet meer op school en iedereen weet dat een foutje menselijk is en daarom hou ik niet van dat domme gelul over d’s en t’s.
   Spirituele mensen die over d’s en t’s praten, nu moet ik echt ophouden anders kom ik echt niet meer bij hoor, haha.

   Zo praten spirituele mensen over van alles en nog wat. Hoe spiritueel. Woorden zijn woorden en daden zijn daden en daarmee is de kous eigenlijk wel af.

   Ik heb trouwens ook helemaal geen zin meer om hier de spirituele eikel uit te hangen zoals ik dat wel gedaan heb. Ja, je draait de tijd niet terug, gelukkig maar want we nemen het wel in ons mee en de volgende keer zullen we bewuster zijn.

   Ik kan van mezelf zeggen dat ik lange tijd in dromeland heb verkeert, het is net als die heerlijke Jim Carry het zegt, sinds ik dat heb ervaren wilde ik er alles aan doen om erin terug te komen. Alleen de controleur in onszelf moet juist het schip verlaten om het weer terug te vinden. De controleur is niet de ware zelf…

  17. Naaah zeg, nou weet ik ut niet meer Martijn, wat een rot taal om te leren dat Nederlands, Monica weet dat soort dingen wel, dat die even de helpende hand kan toereiken in deze grammaticale onvoltooide tegenwoordige en toekomende verwarde tijden?!

  18. Ja, kijk, ik had een Nederlands leraar in de 3e klas en die gaf iedereen een onvoldoende en praatte tegen ons zoals ze hier ook wel eens doen. (Domme koeien, weet ik het wat meer). Toch heeft ie het me aardig kunnen uitleggen al maak ik ook wel eens een foutje, so what? Die kerel heeft onder schooltijd trouwens nog heel wat shag van me opgerookt… Ook met werkweek, iedereen z’n spullen aan de leraren gegeven. Flikkeren hun niet uitgerekend gelijk om? Alle shag en sigaretten weg, dure merkkleding e.d. Vervolgens ging iedereen dus mijn shag oproken, ik vertrouwde mezelf toen al meer dan de leraren, haha!

  19. Jah maar ‘de handeling’ die op het moment van spreken plaats vindt is nog niet afgerond en zal nog in de toekomst plaats vinden, Ik Snap Er Niks meer van, Nederlands is de moeilijkste verwarrendste Taal die er isz, alleen Martijn & EuGenie kunnen daar voor slagen…

   Juf ik heb last van een concentratie stoornis, dat ik en de logica en het overzicht kwijt ben, mag ik nu een pilletje Juf, een pilletje op prescriptie?!

   Juf Dawn wil mij niet meer zien maar ik mag niet klikken. Het klikte zo goed Juf, dat dacht ik tenminste, of ben ik een Autist in het fatalistisch DSM Spectrum Juf, waarom reageert Sarah nooit op Wtk Juf? Ook de Juf zegt dat ik m’n bek moet houden…

   Waarom zijn schakers op schrift niet aardig Juf? Waarom geeft Berenstroop als je hem een trap na geeft nooit geen antwoord Juf? Waarom heeft Eye zelden tijd voor mij Juf?

   Juf heeft het te druk om te antwoorden.. Dat zouden die Quakers van weleer wel anders gedaan hebben, ik wil allesz van die tijd weten, in het korte tijd raam nog juist voor de industriële revolutie, in de tijd dat immigranten in de nieuwe wereld zich uit het beklemmende donkere Europa los geworsteld hadden van ondergrondse Roomse banken terreur,,

   Quote:

   ” Voltooid tegenwoordige toekomende tijd (vttt)
   Wordt gebruikt voor handelingen die gezien vanuit het moment van spreken in de toekomst plaatsvinden en afgerond zijn.

   ik zal besodemieterd hebben
   jij zult besodemieterd hebben
   hij zal besodemieterd hebben
   wij zullen besodemieterd hebben
   jullie zullen besodemieterd hebben
   zij zullen besodemieterd hebben ”

   http://www.mijnwoordenboek.nl/werkwoord/besodemieteren

   Quote:

   ” Genootschap der Vrienden (algemeen bekend als: quakers);

   vormt een groep ondogmatische gelovigen, die zijn wortels vindt in de christelijke traditie. Het leven en de overgeleverde uitspraken van Jezus vormen een belangrijke inspiratiebron.

   Dit genootschap werd in 1649 door George Fox gesticht. Quakers geloven dat er iets van God in ieder mens is, wat door ieder mens ervaren kan worden. Zij noemen dat ook wel het “innerlijk licht” of “inwaartse licht”. Zij herkennen zich in de gedachte dat allen door dezelfde bron geïnspireerd kunnen worden. In de quakergemeenschap in Nederland, evenals elders in de wereld, bestaan verschillende affiniteiten waaronder een evangelische, vrijzinnig-christelijke en universalistische. Deze sluiten elkaar wederzijds niet uit. Deze verscheidenheid ervaren quakers als waardevol. Quakers proberen, vaak met anderen samen, mensen tot elkaar te brengen om verzoening, gerechtigheid en vrede te bevorderen. In de V.S. speelden zij een belangrijke rol bij de afschaffing van de slavernij.

   Een (sinds eind negentiende eeuw klein) deel van de quakers verwerpt het werelds genot en streeft een ascetisch leven na. Deze groep is vooral bekend uit de Verenigde Staten, waar de groep vergeleken wordt met andere christelijke minderheidsgroepen als de Amish en de Mormonen. Daartegenover kunnen veel quakers in bijvoorbeeld het oosten van de VS, in Engeland en in Nederland juist tot de radicale vrijzinnigheid worden gerekend. Een bekende Nederlandse quaker is de schrijver, Jan de Hartog. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Genootschap_der_Vrienden

  20. @Hyper, dan zullen we zelf maar moeten gaan kweken. Vergeet sodom(ie) en mietjes. We are the One, together, feel it before you believe it. http://nl.wikipedia.org/wiki/Sodom_en_Gomorra

   Vrouwen zijn mooi maar vaak ook heksen. Het zijn moeilijk te begrijpen wezens voor ons. Toch, ga ervoor daar zij het leven schenken. Het leven is niet verdorven, het zijn de mensen die dat doen. Het leven is in essentie Goddelijk dus ben jij dat in essentie ook.

  21. @ Hyper…..wat heb je toch weer een mooi verhaaltje neergezet en wat speel je mooi met de Nederlandse woorden 🙂
   Ik als buitenlander kan alleen maar beklemtonen dat Nederlands niet 100 % logisch is. Opvallend is dat het Duits ook niet 100 % logisch is…..daarom zijn er regels….
   Net als in het gewone leven….voor alles wat niet logisch is heeft men regels nodig,
   en wat logisch is krijgt meestal geen kans 😉

 7. Eugenie 18 januari 2012 om 19:01
  U heeft mijns inziens een punt:
  bijv. werkwoordstijden: ww: besodemieteren, o.t.t. hij/zij besodemietert, o.v.t. hij/zij besodemieterde, v.t.t. hij/zij wordt besodemieterd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.