Advertentie

Californië: 160 aardbevingen in 21 uur..!?


Het gebied rondom het plaatsje Brawley zou je als epicentrum van alle 160+ bevingen kunnen zien.

x

Californië: 160 aardbevingen in 21 uur..!?

2012 © WantToKnow.nl.be

x

Wat is er aan de hand in Zuid-Californië..? Waar iedereen zit te wachten op de ‘Big One’, de verwoestende aardbeving die naar verluidt zowel San Francisco als Los Angeles op zijn grondvesten zal doen schudden, komen er nu rapporten van een uiterst bijzonder aardbevingsfenomeen..! Het afgelopen weekend en maandag 27 Augustus zijn méér dan 160 aardbevingen waargenomen in een periode van slechts liefst 21 uur.

Meer dan 8 sterke bevingen hebben de kleine woongemeenschap in Brawley getroffen in Californië, deze 21 uur. Na alles te hebben opgeteld komt er een totaal uit van 162 bevingen, in het gebied tot aan de Mexicaanse grens. De getroffen gebieden liggen op de zogenaamde ‘Imperial Fault Zone.’, een breuklijn die direct zuidelijk ligt van de San Andreas breuklijn, de grote breuklijn, die dwars door Californië loopt. 6 Van de bevingen hadden een sterkte van boven de 4 op de Richterschaal en de sterkste gaf op deze schaal maar liefst 5,5 aan.. Maar het bijzondere is dat de bevingen soms met tussenpozen plaatsvonden van zo’n 5 minuten..! Een uiterst ongebruikelijk gedrag van bevingen in deze streek..

Volgens geologen zijn deze bevingen het gevolg van de aardbevingen rondom het eiland ‘El Hierro’ in de Canarische Eilandengroep, die in Juli 2011 begonnen. Toen verscheen er een nieuwe vulkaan, na een serie van duizenden kleine bevingen, aan de zuidelijke kant van ‘La Restinga’. Dit gebied ligt ver buiten de bewoonde wereld. Maar wat hier weer zo bizar was, is dat de nationale geologische dienst in de VS, de USGS HELEMAAL GEEN RAPPORTAGE heeft gegeven over deze bevingen..! Maar wat natuurlijk bizar is, dat een aardbevingenreeks rondom de Canarische Eilanden, westelijk van Afrika, in verband wordt gebracht met een aardbevingenserie aan de Westkust van Californië..

 

10 gedachten over “Californië: 160 aardbevingen in 21 uur..!?

  1. Geweldig, je kan mooi zien aan die versnelde beelden dat er tegelijk contractie en expansie plaatsvind.

  1. Ja daar ligt toch een grote bergwand die op instorten staat. Als dat gebeurd krijg je enorme hoge golven.

  1. ben er mee eens, en klopt ook. Zoals we weten het Klimaat Draaid zicht.
   En het antwoord op de vraagt weet iedereen. ” Sommige landen worden hoe dan ook van de kaart geveegt”.
   wat ik niet snap ze weten het, en toch blijven ze er wonnen.euh.
   hoeveel keer moet hun land nog doden eisen eer ze verhuizen naar andere gebieden nu het nog kan op een normale manier dan straks op een panieke.

   ik ben zeker : die usa nasa geeft al maatregelen in andere landen,
   maar de burgers hm..ohwel op een dag barst het en dan is het telaat.
   zo is het.

   ik het een Achtervolgende droom , de werld is een vuurbal in een paar sec..soort achtige Zonnevloed zoals nooit tevoren.
   wat het betekend weet ik niet maar is omschrijvbaar.

 1. volgens edgar gayse , die man ik weet zijn naam niet zo goed, zou na tokio, de volgende calafornie zijn en daar snel nog even achteraan europa en zou er weer wat gebeuren, dus als het echt gaat gebeuren in califorinia, wat ook de paranost de mevrouw met de rode haar van het zesde zintuig zei dat het zou gebeuren. haar site is al gesloten. zij waarschuwde als ik dat doe dan komt het eraan. het lijkt allemaal te kloppen, we hebben nog even. pffff

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.