Advertentie

Johan Oldenkamp, De Reünie en de discussie…


Johan Oldenkamp
Johan Oldenkamp

@All,

Samen met 17 ‘klasgenoten’ (eindexamenjaar 1984/85) ben ik te gast geweest in het tv-programma De Reünie. Deze aflevering wordt uitgezonden op donderdagavond 15 oktober a.s. op Nederland 1 vanaf 20:25 uur.

In een kort filmpje mocht ik uitleggen waarom ik dit jaar zoveel boeken heb geschreven.

Ook mijn kinderen komen hierin aan bod, en zeggen heel mooie dingen (althans dat vind ik).

Het zal geen verrassing zijn dat mijn beweringen nogal wat discussie losmaakte in de ‘klas’. Normaal lukt het de programmamakers goed om de opnames te laten passen in  een aflevering van een uur. Vooral door de discussie naar aanleiding van mijn ‘filmpje’ duurde de opname bijna twee maal zo lang. De KRO heeft me echter beloofd om na de uitzending alsnog de gehele discussie op het internet te plaatsen.

Rob Kamphues presenteert 'De Reünie'
Rob Kamphues presenteert 'De Reünie'

Dit programma bereikt meer dan een miljoen landgenoten, en zou wel eens precies op tijd mee kunnen gaan helpen om de komende vaccinatiedreiging weg te blazen met een verhoogd collectief bewustzijn.

Ook is de gehele uitzending na afloop via internet te bekijken op deze site: http://www.dereunie.kro.nl/ (de foto’s e.d. staan er nu al op).

Johan Oldenkamp

26 gedachten over “Johan Oldenkamp, De Reünie en de discussie…

 1. Heb je de aflevering zelf al gezien? Ik hoop dat ze je in je waarde laten en je niet als gek afschilderen. Misschien ben ik te sceptisch! Ik kijk uit naar de uitzending en ik hoop van harte dat het een positief effect heeft op veel kijkers!

 2. Ik zal zeker kijken (als ik het niet vergeet). Normaliter kijk ik weinig televisie, maar dit keer zal ik van de partij zijn. En inderdaad hoop ik dat ze je met respect zullen behandelen en dat ik niet “met kromme tenen” hoef te zitten. Ook ik vind dat men vaak de mensen die niet direct in hun straatje passen op onbeschofte wijze behandelen. Ik hoef geen voorbeelden te noemen; iedereen hier op de site weet best van die praktijken.

 3. Klopt, Willie. Wat mij dan altijd opvalt is dat die mensen die brutaal en beledigend worden zelf denken dat ze de waarheid in pacht hebben omdat ze zich zo verbonden voelen met het geaccepteerde kudde-gedrag. Vaak is het zo dat die personen juist heel onzeker worden op het moment dat ze echt bij zichzelf moeten gaan peilen wat voor hen waar is. Lekker makkelijk om dan af te geven op mensen die dit al veel beter kunnen. Handjes voor Johan in ieder geval, ook al heb ik de uitzending nog niet gezien, weet ik nu al dat ik dit geweldig ga vinden.

 4. HAHA wat goed! let the media do the work! Ben benieuwd over welke onderwerpen en uitspraken het meest gediscussieerd is en wat de uitzending voor een na-invloed heeft, hopelijk bied het podia voor meer mediamomenten waarin de zorg over en belang van wakker worden etc. naar voren kan worden gebracht….

  MvDg GalliLéon

 5. Hallo Johan. Heb de uitzending gezien. We kennen elkaar van de Hogeschool Drenthe (Kenniscampus). Mooi hoe je je gedachten hebt heuit. Zou er graag eens met je over willen praten.

  Groeten,
  Jan Smit

 6. johan, ik vindt het geweldig dat je dat in je eigen klas verteld, het is dan wel jaren later het zijn toch belangrijke mensen in je leven en de reacties tellen haast dubbel denk ik.

  ik vond het trouwens ook wel leuk je in levende lijve te leren kennen. weet ik iets beter wiens woorden ik lees.
  hartelijke groet van selene

 7. Prachtige uitzending van de Reunie deze keer, mede door Johan Oldenkamp. Zijn inzichten raken volledig aan mijn levensmissie om het belang van de stilte onder de aandacht te brengen. Daar begint het wakker worden mee; zelf ervaren dat we alle belangrijke vragen over leven en dood aan ons zelf moeten stellen, waarbij de antwoorden minder belangrijk zijn omdat ze nooit vastliggen.
  Zoals Guido ook mooi verwoord in zijn redactioneel intro: de stilte ten diepste ervaren maakt veel gepraat overbodig en kan zelfs erg verstorend werken.
  Woorden, maar ook muziek, die uit de stilte voortkomen zijn van een ander niveau, hebben een andere lading.
  Het is hoog tijd de werkelijkheid te ervaren zoals ie is, in plaats van zoals we graag zouden willen dat ie is.
  Stilte is niet eng maar ons medicijn.
  En het kost niets!

 8. Paradoxaal genoeg kan ik de aflevering in mijn progressieve digitale wereld van vrijheid, onvoorwaardelijke liefde en onbaatzuchtige vrijgevigheid (Linux) niet bekijken, maar moet ik vanwege een gesloten codec een Microsoft ® programma installeren… Jammer, had hem graag gezien.

  Hoe dan ook, veel dank aan Johan!

 9. hoi Johan, ik kijk er ook naar uit om deze afl. van de reunie te zien! Ik volg al lang de discussie over de vaccinaties en gisteren nog kwam iemand bij mij over de vloer die ze hadden wijsgemaakt dat t verplicht was een inenting te halen gezien t werk wat deze meneer doet!!bij een overheidsinstantie!! Hij en vele collegas hebben braaf de inenting gehaald, en helaas was ik te laat met mn waarschuwing. Maar dankzij jou en vele anderen probeer ook ik vele andere mensen te vertellen wat er volgens mij aan de hand is. Bedankt voor al je tijd energie en inzet voor dit soort zaken, groetjes, yvonne

 10. Johan ik heb al diverse dingen van je gezien en ik neem de dingen die we hier zeggen serieus
  ook op Argusoog en Niburru.
  En toch krijg ik de indruk dat je bent doorgeslagen.
  Het zou best waar kunnen zijn dat in 2012 de eindtijd is maar ik haal het niet in mijn hoofd om daarvoor mijn baan op te zeggen.
  De kans bestaat ook dat er helemaal niets zal gebeuren.
  Ik blijf gewoon met beide benen op de grond staan.
  Jou uitleg wijkt ook af wat ik wil geloven ik snap het gewoon niet.
  Ook jouw uitleg van de 4e dimensie lijkt me vreemd licht en ether golven zijn van de zelfde soort en de wetenschap heeft hiervoor een redelijke verklaring.
  Er zijn veel dingen die we nog niet weten maar de moet niet gaan forceren.
  Het spijt me maar ik denk dat je dat aan het doen bent.

 11. Hoi Berma,

  Ik forceer niets, volgens mij. Ik kom uit voor mijn waarheid. En ik conformeer me nadrukkelijk niet aan wetenschappen waarvan ik weet dat deze gepaard gaan met grote oogkleppen (geheel een gevolg van de druk van het conformisme waarop al onze wetenschappen zijn gebaseerd). De weg van conformeren staat haaks op die van leren. Ik kies bewust voor leren. Dat ik me daarmee niet conformeer aan wat de meerderheid vind, dat is daardoor een consequentie die ik bereid ben te dragen. We kunnen nu eenmaal niet beide, zoals ook te lezen in mijn gastcolumn op deze site.
  Dank voor jouw reactie, zodat ik dit mag uitleggen.

 12. Johan, Ik ben blij dat eindelijk iemand voor zo,n groot publiek dit soort zaken heeft kunnen verkondigen. Kun je het alleen niet voortaan de “Begintijd van de liefde” gaan noemen? Het lijkt me dat het woord eindtijd wordt geassocieerd met de doomsday films en allerlei eerdere berichten in de media over groeperingen die dachten dat de wereld verging. Ik ben bang dat men anders afhaakt omdat het negatief klinkt en in het andere geval men nieuwsgierig wordt omdat het positief klinkt. Groet en bewondering…. Barry

 13. Gelukkig zijn er meer van Johan Oldenkamps, die om dezelfde redemn alles los gelaten hebben, daarmee ben ik er helaas ook 1 van, heb zo enorm veel tegenwerking gehad in mijn verleden om na studie een baan te mogen hebben en na verschillende andere toegevoegde opleidingen als nog niet te kunnen slagen op een niks zeggende baan in de maatschappij waarin je totaal niet vrij bent naar je kunnen waar van je zelf weet daar ben ik echt een kei in, dan maak je de keuze om gewoon de boel de rug toe tekeren omdat je in een fase raakt van totale afbraak met jezelf en de buiten wereld die niks totaal van je snappen wil laat staan luisteren wil.

  Johans keuze kan ik me achter plaatsen opdat ik nu veel meer kennis tot me toe kan nemen, dingen beter kan begrijpen dan ik eerst volgens een Indiaanse kastenprocedure en andere niets zeggende opgelegde regeltjes uit Den Haag van verplichte stress gevende zaken me de rest van mijn leven te moeten laten vergallen.

  Als je een boel dingen kunt loslaten krijg je er ook enorm veel dingen voor terug, je komt echt niet stil te zitten zoals de meeste mensen denken, je hebt het eerder veel drukker dan als je als loonslaaf vast zit bij baas en bank.

  Wat Johan op de TV probeert aan te geven is al door velen voor hem gedaan, kan in de afgelopen 25 jaar er meer dan op 1 hand opneomen die ik persoonlijk ken.

 14. Dag mensen,
  Persoonlijk vind ik het fantastisch hoe Johan dit deed in de uitzending. Zagen jullie hoe zijn klasgenoten echt geintresseerd zaten te luisteren en probeerden te toetsen aan hun gevoel? Geen enkele vraag is op dat moment verkeerd, het gaat om het proces. Alhoewel Johan zijn antwoorden kort hield en natuurlijk niet echt uitgebreid kon toelichten, werd hij door wat onrust bij de presentator steeds weer midden in zijn zin onderbroken. Als dat gebeurt weet je eigenlijk wel dat het mensen raakt, dat er over echt relevante zaken geproken wordt. Woorden schieten me steeds vaker te kort, maar ik voel wel de muziek.
  Dankjewel Johan, dankjewel.

 15. Hartelijk dank, allemaal, voor alle bovenstaande reacties.

  Zelf ben heel erg dankbaar dat ik in dit programma niet ben neergezet als de zoveelste malloot die de weg volkomen kwijt is. Het team van KRO’s De Reunie heeft dit naar mijn mening heel erg knap gedaan. Het mocht allemaal zo zijn.

  Het is volgens mij nu heel belangrijk om een publieke omroep als de KRO duidelijk te maken dat dit andere geluid veel meer aandacht verdient dan het tot nu toe heeft gekregen. Daarom het verzoek bovenstaande reacties via knippen en plakken (en eventueel bewerken) te plaatsen op:

  http://dereunie.kro.nl/uitzendingen/2009-3/2009-10-15/index.aspx

  of

  http://reunie.kro.nl/uitzendingen/2009-3/2009-10-15/internetdiscussie.aspx

  (de reacties komen in dezelfde lijst)

  Bij voorbaat dank hiervoor. In gezamenlijkheid zorgen we samen voor de omwenteling in het bewustzijn op deze planeet.

 16. @Paul,

  Zoals ook op Pateo.nl vermeld staat heb ik de afgelopen 360 dagen (= 1 Tun) voornamelijk besteed aan woorden (via boeken, lezingen en artikelen) om te helpen het bewustzijn op deze planeet omhoog te laten springen. De komende periode van 1 Tun ga ik gebruiken voor daden. Samen met geestverwanten wil ik gaan werken aan het opbouwen van een zuivere manier van leven, helemaal zelfvoorzienend en volledig in harmonie met onze Moeder en alles wat verder op, om en in haar leeft. Om inspiratie op te doen (en om persoonlijke redenen) ga ik daarvoor nu eerst naar het Midwesten van Afrika. Via de website Pateo.nl zal ik hierover informatie beschikbaar gaan stellen, zodra dit zinvol is. Artikelen op deze site als bijv. http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/consumptie-en-niet-de-bevolking-is-onze-grootste-bedreiging-voor-ons-milieu/ helpen enorm om onszelf te bevrijden van waanideeen. Alles is mogelijk, maar we mogen het wel zelf doen, vanuit zuivere intenties.
  Dank voor jouw vraag, Paul, en ook bedankt dat je zo actief bent op deze site. Pas alleen op dat jezelf niet verliest in (uitgelokte) reacties die jou misstaan.

 17. Ja dank je Johan, ik strijd met je mee, op het moment dat jij in het Midwesten zit, doe ik Afrika een bezoekje aan in Egypte, niet alleen geografisch maar ook geometrisch, oudheids kundig en vooral een zere oude ziele trilling oppakken gata mij een deugd doen om heel veel oude dingen los te gaan laten.
  Ik ben veel verder dan ik me hier eigenlijk laat zien of ontplooi, wees gerust mijn reis zal het zelfde zijn als de jouwe, want weet wat de spiegelzaal is en wat er achter ligt, tijd om in kracht te trekken als Meester onder de Meesters (elders).
  Jou wens ik ook zeer veel sterkte in kracht en voorspeod toe en dat alles gaat lukken wat er in je hart zit.

  In la’kesh.

 18. @ Gait Zoek uw eigen waarheid Gait, neem niet klakkeloos een berichtje op het nieuws van een of andere wetenschapper over. Heel oppervlakkig zoals veel te veel mensen. Wake up!

 19. dag Johan ,

  even een bericht naar aanleiding van afgelopen zaterdag.
  ben benieuwd naar de film over het rekenen die je me gaat toesturen.
  ik hoop dat je deze site nog bekijkt.
  anders probeer ik je op een andere manier te bereiken.

  groeten nameste Jaap

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.