Advertentie

Laatste referendum: Orgaandonatie. Teken mee!!


Afgezien van allerlei regelrechte ‘misstanden’ in de gezondheidszorg, rondom orgaandonatie (waarbij bijvoorbeeld de donor volstrekt nog niet dood is, wanneer zijn/haar organen worden verwijderd!), is er nóg een veel diepere vraag die zelden aan de orde komt in dit kader.

x

Laatste referendum: Orgaandonatie. Teken mee!!

2018 WantToKnow.nl/be
x

Zoals D’66 het referendum volledig de nek heeft omgedraaid, zo is het bezig geweest het Nederlandse volk de ‘Ja, maar..’-donatiewet in de strot te duwen. Een wet die bepaalt, dat je je organen kwijt bent, tenzij.. Tenzij je besluit dat de Nederlandse Staat er NIETS over te zeggen heeft en deze onvervreemdbaar van jou zijn. Je dient dus te tekenen voor het behoud van je organen.. Wie zijn er dus de dupe straks..? De mensen die niet zoveel begrijpen van wat er speelt, de minder-bedeelden en sociaal-minderen.

Het is dus eigenlijk ‘bezopen’ dat er nog zoveel voorstanders zijn van deze wet, die feitelijk alleen hun beslissing verdedigen om voor de wet te stemmen, doordat het aantal orgaandonoren zo achterblijft.. Net alsof je op het dievenpad gaat, omdat je inkomsten zover zijn terug gelopen..!

Vraag anderen ook om te tekenen en stuur deze pagina dóór naar zoveel mogelijk mensen alsjeblieft: de tijd dringt en 300.000 in zes weken is véél. Maar we gaan het halen! Wat wij naast de ‘menselijk maat’ missen in de discussie omtrent de orgaandonatie is dat de nieuwe wet dan weliswaar verkondigt dat nabestaanden het laatste woord zouden hebben, maar dat er op schrift staat -wettelijk bepaald is!- dat de chirurg beslist ! Daar wordt telkens OOK NIET over gesproken. Op de schop met dit wetsvoorstel, dat ook begin juni tot wet wordt gebombardeerd, als we niets doen!!

* * *

Stem vóór 14 juni a.s.
x

LAAT HET (LAATSTE REFERENDUM EEN KNALLER WORDEN! DOE MEE!

De Kiesraad heeft vastgesteld dat de eerste drempel voor het aanvragen van een referendum over de nieuwe Donorwet (u weet wel, die kwalijke wet die in beginsel iedereen tot potentieel orgaandonor maakt) is genomen. De vereiste 10.000 handtekeningen zijn ruimschoots gehaald. In werkelijkheid waren het er meer dan 40.000. Nu is er tot 14 juni as. de tijd om 300.000 handtekeningen te verzamelen van mensen die een referendum over de nieuwe donorwet willen afdwingen.

Voor alle duidelijkheid:

Je eerdere ondertekening telt niet mee voor de ronde van 300.000..!!

Dus heb je al eerder heeft getekend voor de eerste ronde,
dan dien je opnieuw te tekenen!

Steun alsjeblieft het verzoek om een orgaandonatie-referendum. Het kost je slechts enkele minuten.
Ga naar deze website en teken digitaal.

KLIK OP DIT KAARTJE EN JE BENT DIRECT OP DE SITE VOOR JE STEM

En door te tekenen spreek je jezelf niet fundamenteel uit over de nieuwe donorwet zelf.  Je kunt straks, als het laatste ‘raadgevend referendum’ zal verdwijnen, via een normaal referendum, vóór of tégen de wet stemmen. En zo hoort het bij een dergelijk fundamenteel-menselijke ingreep als een orgaandonor-wet, die jou je organen ‘afneemt’, tenzij..!!

Stuur deze link svp ook zoveel mogelijk door. Dan gaat het zeker lukken om voor 14 juni de vereiste 300.000 handtekeningen te halen.

Dank voor je medewerking!!

PS Let op, het kan zijn, dat -nadat je getekend hebt- er een pop up verschijnt, waarin de vóóordelen van orgaandonatie worden ‘bezongen’. Schrik er niet van, maar besef, dat het duidelijk is, dat de organisatoren achter de website geen flauw benul hebben van wat het zijn van orgaandonor inhoudt.ef niet minder waardevol. Het gaat hen, nét als ’tegenstanders’ van de wet, om het ONDEMOCRATISCH ONVOLLEDIGE KARAKTER van de nieuwe wet.. Er hoort door elke Nederlander gestemd te kunnen worden over een orgaandonor-wet JA/NEE..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.