Advertentie

Oproep: proefproces ElektroMagnetische straling!


Oproep: proefproces ElektroMagnetische straling!

x

krantenartikel electrostressTegelijk met het bericht over de Vlaamse minister van Volksgezondheid die mobiele telefoons wil verbieden voor kinderen (HIER), bereikt ons het volgende bericht van Brenda de Jong. Ze is van plan een proefproces te starten tegen de Nederlandse staat, om publicitair en wellicht wettelijk een beweging te krijgen, die mensen met EHS, Elektro Hyper Sensitiviteit, in hun waarde laat. Want daar is op dit moment helemaal geen sprake van, zo blijkt keer op keer.

Niet alleen lijken commerciële belangen véél en veel groter dan de gezondheid van deze mensen, en waarschijnlijk alle mensen.. (Dat je geen klachten heb vooralsnog, wil natuurlijk niet zeggen dat er géén invloed is van Elektromagnetische Straling..!)

Wie de dupe van dit geneuzel..? De zwakkeren onder ons! Dat zijn kinderen en gevoelige mensen. Maar maak geen vergissing dat jij gespaard zou blijven van de invloeden van EMS..! Ook al val je niet in deze categorieën, je ZULT de invloed van EMS ondervinden. Via je DECT (draadloze) huistelefoon, je mobiel, je draadloze laptop, de draadloze spelcomputer, enz.

En als je de overheid en energiemaatschappijen laat doen, krijgen we er binnenkort nog zo’n heftige stralingsbron bij.. De ‘smartmeter’..! Nou daar is natuurlijk niets ‘smart’ aan zoals je zult begrijpen. Hier een reactie van mensen die deze smartmeter in hun huis hadden geïnstalleerd gekregen:

 “As soon as the smart meter was put onto my sisters home last year, her family began experiencing ringing in their ears, headaches and malfunctioning of electrical devices such as their cell phones, laptop and baby monitor…”

vert.:

“Direct nadat de smartmeter in het huis van mijn zus was geïnstalleerd, begon haar gezin hiervan de gevolgen te ondervinden, in de vorm van oorsuizen, hoofdpijnen en ook elektrische apparaten raakten van slag, zoals mobiele telefoons, de laptop en de babyfoon.”

Dat de oproep van Brenda dus niet op lucht is gebaseerd, zal je duidelijk zijn. Daarom plaatsen we haar oproep hieronder. We vragen je steun voor dit initiatief.

* * *

Wij willen u vragen om een oproep proefproces op uw site te willen plaatsen. De tekst is als volgt: 

 

Oproep:

Medestanders gezocht voor proefproces

tegen de Nederlandse staat.

Waarom?
Sinds een aantal jaren heb ik ernstige EHS (Elektro Hyper Sensitiviteit)-gezondheidsklachten, waardoor ik niet normaal meer kan functioneren in de maatschappij. Dat betekent: niet kunnen werken, wonen en recreëren zoals ik zelf zou willen, omdat ik geen elektromagnetische velden (EMV’s) en straling van o.a. zendmasten meer kan verdragen. En deze zijn overal! De overheid strijkt hier miljarden voor op, maar dit gaat ten koste van mijn gezondheid en mijn leven.

Enkele bronnen van EMS, elektro-magnetische straling
Enkele bronnen van EMS, elektro-magnetische straling

Ik heb contact gehad met een advocaat over een mogelijk (proef-)proces tegen de Nederlandse staat. Dit i.v.m. de ernstige gezondheidsklachten en ontregeling van een normaal leven die ik, en u wellicht ook, ondervind van de ongebreidelde blootstelling aan EMV’s door onder meer zendmasten voor telefonie en hulpdiensten.

Nog steeds worden zij in overmate bijgeplaatst, waarbij nu ook 4G in aantocht is. Ik ben het zat! U ook? Ik heb geen zin meer om weggestopt te zitten, omdat ’men’ vindt dat iedereen overal moet kunnen bellen en internetten. Ik zou graag een rechtszaak / proefproces beginnen om dit onrecht aan de kaak te stellen. Ieder mens heeft recht op een gezonde leefomgeving, en dat wordt nu niet gewaarborgd door de overheid. Wie doet er mee?

Wat?
Een proces zou een belangrijk signaal zijn aan de overheid en telecomindustrie, en met hoe meer mensen we zijn, hoe sterker de zaak wordt. Ook niet onbelangrijk: hoe kleiner het bedrag wordt dat we investeren. (Bijvoorbeeld: met 100 mensen kunnen we met € 250 p.p. al een hele goede start maken).

elektrosmog1Let op: mensen die niet genoeg financiële middelen hebben om zelf deel te nemen aan het proces, maar dit wel in naam of met hun ervaringsverhaal willen ondersteunen, worden ook nadrukkelijk gevraagd toch te reageren! 

Welk doel?
Het doel is om de overheid verantwoordelijk te stellen voor de ons toegebrachte gezondheidsschade door ongevraagde en ongewenste bestraling, en een schadevergoeding te eisen voor alle materiële en immateriële schade. Daarbij geven we, mede door de publiciteit rondom zo’n zaak, een waarschuwingsteken af aan de samenleving.

Wie doet er mee?
Of ken je mensen die misschien geïnteresseerd zijn? Of heb je wellicht een rijke tante die nog een goed doel zoekt? 😉

Neem ajb contact op via het volgende e-mailadres: proefprocesemv@hotmail.com.

genius studie voorwoord
Klik voor pdf over deze studie

x

* * *

49 gedachten over “Oproep: proefproces ElektroMagnetische straling!

  1. Beste mensen, wunjo en Yas,

   Bedankt voor de positieve reacties. Even voor de volledigheid: aanmelden kan alleen via het e-mailadres proefprocesemv@hotmail.com. Graag hoor ik daar nog van jullie!

   Hartelijke groet,
   Brenda de Jong

 1. Ik wil het proces wel steunen met een Tv-interview over het initiatief, of misschien nog beter: ene HealingSoundMovement Tv-debat met 3 sprekers en publiek over het onderwerp (was ik namelijk toch al van plan)?

  Ik probeer Dr. Michiel Haas hiervoor te benaderen en misschien nog wat experts vanuit nulpuntenergie-groep, Floww, etc. Iemand anders nog suggesties, Guido?

  Mail het me maar via info@healingsoundmovement.com dan gaan we er aandacht aan besteden.

  1. Leest u onderstaand het verslag van de gedwongen opname van Karen van Loon in een psychiatrische kliniek. Over de volslagen onwetendheid van medici over de aandoening EHS. Verantwoordelijk voor deze wantoestanden zijn al degenen die ontkennen dat elektromagnetische velden op sommige mensen een desastreuze uitwerking kunnen hebben. Die verantwoordelijkheid ligt in eerste instantie bij het Kennisplatform EMV, spreekbuis namens de Nederlandse overheid, die zich verschuilt achter de halsstarrige opstelling van de CIe. EMV van de Gezondheidsraad en in tweede instantie bij Providers, GGD en het Antennebureau die stralingsslachtoffers bij voorkeur weg willen zetten als psychisch gestoord.

   http://www.ehs-ervaringen.nl/blog/2012/02/mishandeling-karen-van-loon-ehs-er/

   Slachtoffers/auteurs/websites : http://www.ehs-ervaringen.nl/blog/anderen/

  2. Precies, Ellen. Het gaat om de erkenning van de schade aan de gezondheid als gevolg van de straling. Pas daarna kun je spijkers met koppen slaan. Ik zie wel een parallel met het rookverbod in openbare ruimtes. Dus waarom niet de straling beperken tot een bepaalde omgeving, zodat de rest van de openbare ruimte voor iedereen vrij van klachten toegankelijk blijft.

  3. @ Ellen: over de kwestie van Karen van Loon, stralingsslachtoffer dat in de psychiatrie belandt: zij blijkt ook de ziekte van lyme onder de leden te hebben. Niet toevallig, want straling maakt pathogenen virulenter.

   En mensen met de ziekte van lyme worden ook over het hoofd gezien door opzettelijk onbetrouwbare tests te gebruiken en niet- of onder te behandelen op basis van richtlijnen die niet deugen.

   Lymepatienten belanden regelmatig onterecht in de psychiatrie: http://www.telegraaf.nl/watuzegt/21340531/__WUZmail__Ziekte_van_Lyme__.html
   Dit overleden meisje hebben ze ook eerst 8 maanden in een psychiatrische inrichting opgenomen zonder haar gericht op de lyme te behandelen: http://denisesmit.webs.com/mijnverhaal.htm
   Haar verhaal is behandeld in het programma medische missers 7 mei 2010, maar daar bleef men tot het laatst volhouden dat zij de ziekte niet onder de leden gehad heeft terwijl ze een tekenbeetvlek heeft gehad en ook positieve bloeduitslagen.
   Moeders van kinderen met de ziekte van lyme die zeker weten dat deze ziekte hun kinderen velt krijgen het etiket: munchausen by proxy opgeplakt:
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15925450 http://www.youtube.com/watch?v=gijHMG_KHLQ http://www.msbp.com/
   Ik had ook de ziekte van lyme en mij hebben ze ook geprobeerd weg te zetten met een psychiatrisch etiket.

 2. Héél goed initiatief! Ik heb mezelf al aangemeld!
  Trouwens, waar blijft minister Schippers met een verbod op DECT telefoons?
  Dat zijn de de grootste killers, wat zijn dat een gemene apparaten!
  Ook vanuit het oogpunt energiebesparing…
  Een toestel wat niet stopt… steeds maar hoogfrequent blijft stralen, idem met wifi, 24 uur per dag ENERGIEVERBRUIK… erg ongezond allemaal!
  Zó gaan onze welverdiende €uro’s gelijk de prullenbak in.

 3. Goed initiatief. Ik doe mee. En Drs. John Consemulder er zijn misschien wel wetenschappers in ons land die ook weten dat de straling van DECT, WiFi, smartphones en antenne- installaties meer effecten geven dan wat de GR ons doet willen geloven (thermisch effect). Laat de wetenschappers uit de kast komen.

  1. @ Ria: het probleem is niet de hoeveelheid studies die aantonen dat LEVEN bedreigd wordt door onnatuurlijke stralingsbronnen bedreigd wordt (aangezien alle cellulaire communicatie en regulatie binnen en tussen cellen o.a. bio-elektromagnetisch is, zie mijn boek Blauwdruk), of dat juist de ‘zwakke’ velden op quantum-niveau een groot ‘butterflyeffect’ kunnen veroorzaken op moleculair niveau, of dat het juist ook de ‘non-thermische’ effecten zijn die ernstig schade kunnen berokkenen….die het ‘probleem’ vormen!

   het is de leugenachtige industrie die net als de farmaceutische industrie en de voedingsindustrie niet VIT (verantwoordelijk, Integer & Transparant) wil zijn…Het gaat allemaal om BERIEDWILLIGHEID om eerlijke wetenschap te bedrijven, maar de onafhankelijke studies liegen er niet om!

  2. Maar is de wetenschap dan wel eerlijk? Er zullen toch ook in ons land wetenschappers zijn die bereid zijn om eerlijk te zeggen dat de kunstmatige frequenties een neurologische- en biologische impact kan hebben? Zonder voor hun baan te vrezen? Hoe meer wetenschappers dit durven, hoe sterker je staat. Dat bedoel ik met, laat de wetenschap uit de kast komen. Ze zijn er, weet ik.

   Het probleem is dat een grote groep mensen in ons ‘welvarend’ land geen toekomst heeft!4G wordt uitgerold en 5G staat alweer in de wacht.Het is nu elke dag al overleven. Als elektro hypersenstieve person weet ik niet hoe lang ik dit nog volhoud. EHS gemaakt door de 2G op de kerktoren! Mag de EHS’er ook erkenning? Of zijn het deze mensen die af moeten vallen in de digitale maatschappij? Wij bestaan toch ook?

 4. Een proefproces heeft momenteel geen schijn van kans. Ik heb de volgende vraag aan de Gezondheidsraad gesteld:
  -op de vraag in hoeverre er gezondheidsklachten te verwachten zijn bij elektrosmog, luidt het antwoord van de GR steevast:
  Wanneer men binnen de grenswaarden blijft is het niet schadelijk.
  Gaarne mocht ik een antwoord ontvangen met een duidelijke omschrijving wat de GR onder *schadelijk* verstaat.
  *Wanneer is iets schadelijk voor de gezondheid?
  Waar wordt hier een grens getrokken?
  M.a.w. hoeveel kilo hoofdpijn is schadelijk?
  Men kan hier hoofdpijn vervangen door slapeloosheid, hartritmestoornissen, en dergelijke.
  Daarop kreeg ik het volgdne antwoord van dr. Van Rongen namens de GR:

  De grens tussen ‘schadelijk’ en ‘niet-schadelijk’ is niet altijd even gemakkelijk te trekken is. Je zou kunnen zeggen dat als er met goed wetenschappelijk onderzoek een duidelijk verband is aangetoond tussen blootstelling aan een bepaalde factor en het optreden van wat voor negatieve effecten op de gezondheid dan ook, dan is die factor schadelijk. Daarbij is het lastiger om dat te doen voor subjectieve klachten zoals hoofdpijn, dan voor klachten die objectief vastgesteld kunnen worden, zoals hartrimtestoornissen en slapeloosheid. Onderzoek op individueel niveau is hierbij maar van zeer beperkte waarde; dergelijk onderzoek moet aan groepen mensen gedaan worden. Maar ook dan kan de interpretatie lastig zijn.

  M.a.w. totdat er door goed wetenschappelijk onderzoek een duidelijk verband is aangetoond tussen expositie en elektromog heeft een rechtsgang geen zin.
  Want dat verband is tot op heden nog steeds niet onomstotelijk aangetoond.
  Het zou beter zijn, wanneer de betroffenen in plaats van protestdemonstraties en rechtzaken eens geld zouden steken in een deugdelijk onderzoek om te bepalen wanneer iets als schadelijk aan te merken valt.
  Pas wanneer die grens bepaald is, heeft men een argument in handen.
  Alle momentele rapporten en aanwijzingen zijn helaas geen bewijzen.

  Mijn kernvraag: *Hoeveel kilo hoofdpijn is schadelijk* is nog steeds niet beantwoord.
  En kennelijk wil ook niemand dat uitzoeken.
  Stel je voor dat aangetoond zou zijn dat elektrosmog gevaarlijk zou zijn.

  Het is nu al zo’n getouwtrek. De GR stelt dat hoogspanningsleidingen geen leukemie veroorzaken, terwijl het RIVM dat wel stelt.

  1. Het lijkt heel erg op de vaccinatie discussie: hoe kan het nu zo zijn, dat ondanks dat aangetoond is dat vaccinaties niet beschermen tegen de ziekte maar de ziekte juist uitnodigen en verspreiden, zeer ineffectief zijn (tenzij je dit wilt meten aan juist het krijgen van de ziekte!)en potentieel levensgevaarlijk…dat de wetenschap en de overheid ons nog steeds vertelt dat alles ‘veilig en effectief’ is!!!

   a Geld en macht en verschuivingen in geopolitiek status quo…?

   b Sociale druk (van collega’s, druk vanuit de overheid en/of industrie, angst voor karaktermoord of ontslag…?

   c Angst voor aansprakelijkheid en vele grote rechtszaken als eenmaal wordt toegegeven dat “ik habe es nicht gewust” nooit heeft gegolden…?

   d Intentioneel? Depopulatie en onvruchtbaarheid?

   e Anders?

   f All of the above?

   Wie het weet mag het zeggen…Feit blijft dat onnatuurlijke straling de ware cellulaire communicatie en regulatie in ons lichaam verstoort, met vele neurotoxische, immunologische, neuroendocriene en kankerverwekkende gevolgen!

   En ook hier geldt weer: de cumulatieve en synergistische effecten kunnen en worden niet bestudeerd en men is niet geinteresseerd in lange-termijn studies…En wat je in de industrie niet wilt weten, zul je in de wetenschap vervolgens niet vinden…

   Ook hier geldt dus weer: bottum-up, vanuit sociale druk van onder af gaat de verandering komen. Sponsoring van onafhankelijk onderzoek wordt niet of nauwelijks gedaan op dit gebied (omdat de uitkomsten voor de industrie sponsor niet wenselijk zijn) en anders zijn er nog de ‘peer-reviewed collega’s’ en de door advertenties vanuit de industrie gesteunde medische tijdschriften die het op dat niveau blokkeren…

   Corruptie, fraude, belangenverstrengeling en collusie bestrijd je alleen door het systeem te veranderen, want anders blijft het spel hetzelfde terwijl er wat spelers stuivertje (of miljarden vanwege draaideurenbeleid0 wisselen!

   Maar hoe? Ook daarover wil ik het graag hebben met mijn gasten op 21 april (zoals het er nu naar uitziet, dan organiseren wij een Tv-debat met publiek over het thema ‘Biologische effecten van draadloze straling’. reacties, gedachten, wensen zijn welkom, mailen kan via onze website.

  2. Er zijn degelijke studies gedaan rond een mogelijk effect van ‘electrosmog’ op bvb slapeloosheid, hoofdpijn,… Die vonden dat er geen effect is. Daarop baseert de Gezondheidsraad zijn adviezen. Er is ook enorm veel degelijk onderzoek gedaan naar het effect en de bijwerkingen van vaccinaties (6.1). Iemand die met goede achtergrondkennis en onbevooroordeeld dergelijke studies bekijkt, komt tot de conclusie dat vaccinatie veilig en nuttig is.

   Maar er blijven ook enorm veel mensen zijn die met beperkte kennis en een vaste overtuiging dat iets gevaarlijk is, veel informatie negeren, anekdotes selectief gebruiken, studies misinterpreteren, enz, zodat ze tot de conclusie komen dat ‘de waarheid’ onderdrukt wordt, dat bedrijven, politici, wetenschappers, doktors,… hen doelbewust vergiftigen enzovoort. Kortom, iedereen met meer kennis over het onderwerp wordt eigenlijk als onbetrouwbaar aanzien. Een neuropsycholoog zoals John zou hier toch het Kruger-Dunning effect in moeten herkennen.

  3. Wellicht eens wat vaker vanuit je eigen optiek praten Feniks..? Gewoon eens roepen: “Naar mijn mening”, “Wat ik heb uitgevonden” en “Mijn ervaring leert”…

  4. @ feniks
   Hey man ook weer aan de bak hier? Maar zet je alle mensen die claimen last te hebben van die elektrosmog, op deze manier niet in het beklaagdebankje? Zet je ze niet gewoon weg als leugenaars of mensen waarbij het ’tussen de oren zit’? En waarom doe je dat dan vanwege dat iemand die een onderzoek heeft gedaan ( en er geen last van heeft) meent te kunnen aantonen dat je er geen last van kan hebben? Soms mijn beste feniks geven wetenschappelijke onderzoeken niet dat weer waar aan mensen lijden , dat kan bewust zo zijn of gewoon uit een onbewust motief ,of omdat het er niet is . Toch verkies ik het naar mensen te luisteren die mij kunnen vertellen wanneer ze last hebben van deze electrosmog. Mensen die kunnen vertellen wanneer de buren hun dect telefoon gebruiken en wanneer niet.
   Blijf je vooral verlaten op ‘wetenschappelijke bewijzen ‘en vergeet de menselijke factor, ik weet zeker dat men ook jou dan snel vergeten zal zijn , immers we praten over mensen en niet over onderzoek.

  5. @ Marcel & John

   Zoals het ook met LAZARUS het geval was, zal na een wederopstanding van een ‘Arise’ profilage en wel degenlijk voorspelt terugslag plaats vinden die kort en ten tijde van dr. Hyde & dr. Heckle syndroom, op het Feniks associatie.
   Ach in beide gevallen schieten vaak aan beide kanten zaken te kort wanneer met iets probeert in te kleuren, marginaal is het een toetsing van ingestelde normen die wellicht de vernieuwde innovatie high Tech overkoepelen. Anders zouden we nog steeds in een Darwins Cave bezig zijn met soepbotten koken. Als je een arts vraagt of een wetenschapper dan hoor je vaak toch iets heel anders dan wat sommige betitelde figuren betaald of onbetaald voorschotelen, het verder niet waard zijn om er een overtuiging van hun gelijk aan over te houden.

   John & Marcel, bravo ga verder met U opdracht en verblijd iedereen die eens iets anders wilt horen dan de afstandse wellus en nietes geratel, we hebben nieuwe inzichten nodig om verder te kunnen komen.

 5. Feniks, hoe staat het met onbevooroordeeld kijken nar studies die herhaaldelijk aantonen dat vaccinaties wel schade kunnen berokkenen.

  En hoezo: “vaste overtuiging, veel informatie negeren, anekdotes selectief gebruiken, studies misinterpreteren, enz, zodat ze tot de conclusie komen dat ‘de waarheid’ onderdrukt wordt, dat bedrijven, politici, wetenschappers, doktors,… hen doelbewust vergiftigen enzovoort.”

  Volgens mij sta je tegen je spiegelbeeld te praten………….

 6. Van minister Schippers kan men niets verwachten, als zij al zonder
  kennis van natuurgeneeswijze de homeopathische middelen uit de schappen wil hebben en daardoor meer zieke mensen krijgt.

  Electro Magnetische Velden/straling is al jaren geleden bewezen door Duitsland en Amerika.
  Als o.a. radiesthesist hebben we al enige zendmasten van flatgebouwen afgekregen doordat bewoners er ziek van werden.
  Van hoogspanningskabels weten we nog uit onze jeugd, dat we in duister met een T.L. buis schuin in de hand en gericht onder die straling zijnde,
  de lamp flauw ging branden. Als je schuin onder die bekabeling woont wordt je op de duur wsel invalide.
  Vandaar dat in Barendrecht de kabels onder de grond moesten anders werd er geen huis verkocht.

  Zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Conclusie: Al decenia bekend.

 7. Resultaten verwacht 2030-2040:
  COSMOS is an international cohort study investigating possible health effects from long term use of mobile phones and other wireless technologies.
  For this study the cohort is a large group of people who are using mobile phones in their daily lives.
  The UK cohort will follow the health of approximately 90-100,000 mobile phone users (18+ years of age) for 20 to 30 years. The international cohort will follow the health of approximately 250,000 European mobile phone users.
  To carry out long term health monitoring of a large group of people so that we can identify if there are any possible health issues linked to using mobile phones and other wireless technologies over a long period of time.
  http://www.ukcosmos.org/faqs_1.html

  Resultaten verwacht rond 2014:
  MOBI-KIDS is an international case-control study which aims to assess the potential associations between use of communication devices and other environmental risk factors and brain tumours in young people.
  The study is funded by the European Community’s Seventh Framework Programme (FP7/2007-2013) under Grant Agreement 226873- the MOBI-KIDS Project.
  http://www.mbkds.net/

 8. Hallo Ria,

  nee de wetenschap, of wat voor doorgaat, is beslist niet eerlijk.

  Wat betreft die kerktoren hoeft dat geem probleem te zijn.
  De Oplossinf had ik al jaren geleden opmijn website geplaats.
  Maar ja, als je eigenwijs bent.

 9. Prima zaak om hier mee door te gaan.
  Ik ken een huisartspraktijk waar Bioresonantie-therapie vaak met succes wordt toegepast bij patienten met allerhande klachten.
  De behandelingen slaan echter minder of niet aan als de patient in kwestie een electromagnetische belasting heeft, door bv het ’s nachts slapen met een mobiele telefoon die aanstaat of een radiowekker,enz.
  Veel succes gewenst!!

  1. Dat is helaas al jaren een feit Monika dat het lichaam daardoor last krijgt.
   Ik draag het meestal op de heup maar dat is gevoelsmatig zeer merkbaar.
   Thuis kan men deze straling iets filteren middels het plaatsen van zwarte toermalijn maar wegens de vierjaargetijden moet men er steeds rekening mee houden dat de polen van de stenen meegedraaid worden.
   Deze straling is in de radiesthesie anders maar net zo schadelijk als geo pathogene straling (negatief aardmagnetisme). gelukkig bestaat er ook postief aardmagnetisme maar zelfs dat kan schadelijk worden als men er lang op/in verblijft.

 10. Ik heb een handy-chip gekocht van BioGenesis en die achter de batterij van mijn mobiel geplaats. Er vormt zich een tachyonenveld die de straling neutraliseert. Zo heb je van Bio Genesis ook bescherming voor computers e.d. Kijk maar eens op de site. Ik ondervond tijdens een gesprek via de mobiele telefoon altijd een scherpe energie mijn oor ingaan, en dat is nu volledig weg. Mijn dochter heeft altijd haar telefoontje op haar nachtkastje liggen en is nu niet moe meer. Het werkt fantastisch.

 11. Geachte mevrouw de Jong,

  Graag wil ik aangeven na bovenstaande oproep, dat ik het vooraf opgestelde doel van het proefproces; de Nederlandse Staat verantwoordelijk stellen voor de elktrosmog en stralingsvervuiling incorrect vind. En daar een financiele schadeclaim aan verbinden.
  Wij zijn met zijn allen verantwoordelijk voor de huidige staat van zijn betreft deze situatie.

  Ikzelf heb eveneens enorme last van deze vervuiling; ik ervaar dit in de zin van ‘ ruis op mijn gehoor, een soort storing’ , op het moment dat mijn telefoon aan zet, een enorme moeheid zodra ik op internet ga; als een soort energetische vervuiling die je niet kunt zien, proeven, ruiken, horen maar voor mij wel waarneembaar is. Vergelijkbaar met het TL-licht; veel mensen zien enkel het licht, maar nemen niet de fijne trillingen/flitsen/frequentie van het licht waar.
  Op het moment dat ik mijn telefoon uitzet ervaar ik vaak een subtiele rust. Vergelijkbaar met als je lang in een drukke ruimte met veel gepraat heb gezeten en je loopt hieruit; het word stil.

  Echter ik persoonlijk zou graag zien dit uitgebreid wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd kan worden, met onomstotelijk bewijs, zodat er een duidelijk fundament gelegd kan worden voor het begrenzen van deze vervuiling voor mens, dier en al wat leeft. Voor nu en in de toekomst. Mij lijkt dat het doel is waar eenieder baat bij heeft.
  Daarin wil ik graag mijn steentje bijdragen.

  Met vriendelijke groet,

  Jacobine Weggen

 12. Beste Jacobine,

  Misschien heb je mijn toevoeging op deze website niet gelezen, maar de tekst van mijn oproep, zoals op deze site weergegeven, is al een tijdje niet meer up-to-date. Lees a.u.b. de juiste tekst op http://www.stopumts.nl/doc.php/Verhalen/7212/oproep_medestanders_gezocht_voor_proefproces_nl_staat.
  Daar zul je zien dat het niet om een financiële claim gaat, maar om een veel basaler en algemener doel. Een doel dat iedereen dient.

  Onderzoeken waar je naar verwijst, met bewijs voor allerhande biologische effecten, zijn overigens al ruimschoots aanwezig.

  Je claim dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor deze vervuiling vind ik overigens niet terecht. Ik heb nooit gevraagd om deze technieken, noch om overal in de natuur zenders te plaatsen.

  Mocht je mee willen doen aan het proefproces, dan kun je je aanmelden op proefprocesemv@hotmail.com .

  Hartelijke groet,
  Brenda de Jong

 13. Het enige wat de mensen bewuster maakt van de echte feiten en de industrie en de politiek (die in het geval van de telecom niet alleen belangen heeft, maar vooral ook grootaandeelhouder is, zoals in het geval van KPN!) uiteindelijk zal doen zwichten is PUBLICITEIT…

  Steun daarom ons werk en geef je nu op met vroegboekkorting om verzekerd te zijn van een plekje bij onze derde HealingSoundMovement Tv-debat over ‘BIOLOGISCHE EFFECTEN VAN STRALING’ met o.a. de speciale gasten dr. ir. Michiel Haas (Professor TU Delft, NIBE, auteur van het boek ‘ ElektroStress & Gezondheid), dr. Leendert Vriens (natuurkundige, webmaster van StopUMTS.nl) en Hayo Bol (natuurgeneeskundig therapeut, Floww consulent).

  We hebben geen sponsoren en werken volledig onafhankelijk, elke bijdrage is daarom welkom, een Tv-special produceren met meerde camera’s kost veel geld. Aanmelden en betaling a 10 Euro p.p. voor 19 april via info@healingsoundmovement.com (Let op: als je vooruit betaalt voor drie personen dan is de derde persoon gratis; de entree is 15 euro p.p. aan de deur op de dag zelf).

  Zondag 21 april, 14-17 uur (zaal open 13.30) in de mooie theaterzaal van ‘ t Podium te Kudelstaart (Kudelstaart ligt naast Aalsmeer, half uur rijden van Amsterdam of Haarlem!)

  Er is ook een rechtstreekse busverbinding 172 vanaf Amsterdam (zie HIER de opstaphaltes). Vanaf Amsterdam CS vertrekt deze bus tegenover het Victoria hotel, stap uit bij de halte ‘De Rietlanden’, 100 meter rechtdoor, gelijk rechts en dan ligt de locatie ‘T Podium’ .aan het einde van de weg links!)

  Locatie en adres:

  ’t Podium
  Kudelstaartseweg 239
  1433 GH Kudelstaart
  0297-326289

  Wat is elektromagnetische straling eigenlijk? Wat zijn de risico’s van elektromagnetische velden en waarom weet het grote publiek hier weinig van? Wat zijn de biologische effecten van draadloss internet, GSM, UMTS, DECT telefoons, hoogspanningskabels? Zijn er praktische oplossingen om eventuele schadelijke ffecten te minimaliseren of tegen te gaan? wat is de rol van de Gezondheidsraad en de overheid?

  Vraag het aan de experts dr. ir. Michiel Haas (Professor TU Delft, NIBE, auteur van het boek ‘ElektroStress & Gezondheid’), dr. Leendert Vriens (natuurkundige, webmaster van StopUMTS.nl) en Hayo Bol (http://hayobol.nl/) tijdens het afsluitende paneldebat en geef je op als publiek voor het 3e HSM Tv debat 21 april.

  Het aanwezige publiek krijgt tijdens onze HealingSoundMovement Tv Ronde Tafel gesprekken de unieke kans om al je gedachten, mening, vragen, bezwaren en suggesties interactief af te vuren op de gasten tijdens de afsluitende paneldiscussie en vragenronde! En uiteraard is er de mogelijkheid om achteraf persoonlijk contact te maken met de inspirerende en bewustmakende gasten. De gespreksleider en organisator tijdens de Tv-debatten is John Consemulder.

  Let op: Aanmelden en betaling a 10 Euro p.p. VOOR 19 april via info@healingsoundmovement.com (Let op: als je vooruit betaalt voor drie personen dan is de derde persoon gratis; de entree is 15 euro p.p. aan de deur op de dag zelf!). Je kunt het entree bedrag van 10 Euro p.p. voor 19 april overmaken (graag ook alle namen doorgeven!) op rekening nummer 558121322, op naam van John Consemulder, Abn/Amro bank te Aalsmeer (o.v.v ‘Tv-debat)

 14. Ikzelf heb al gedurende 20 jaar last van zware migraine aanvallen.
  Sinds ik zelf een Smartphone heb heb ik last van kleine spiersamentrekkingen en een branderig gevoel op mijn huid.
  Vreemd is echter dat ik ook niet in bijv. de Mediamarkt kan lopen zonder ‘aangevallen’ te worden door electromagnetische velden die a.h.w. mijn energetisch lichaam binnendringen.
  Ik ben op dit moment onder behandeling van een neuroloog die alleen maar medicijnen voor kan schrijven en niet ingaat op mijn gevoel(weten) dat mijn migraine wordt veroorzaakt door een straling van buitenaf.
  Het lijkt erop dat de echte oorzaak niet aan het licht mag komen en dat iedereen die aangeeft last van straling te hebben niet serieus wordt genomen.
  Goed initiatief van jullie om dit proces aan te spannen.
  Ik weet wel dat Zweden extra onderzoek wil naar het stralingsnivo ,omdat volgens hen de gestelde richtlijnen wellicht niet voldoen.
  Kort samengevat :
  Wij wonen in een Magnetron !

 15. Beste Brenda,
  Ik ben Vancampo Chantal wonende te Oostende in Belgie.Het is reeds 3 jaar dat ik te kampen heb met dezelfde symtomen als U. We hebben tot de hoogtste instantie geweest bij de Belgische overheid. We werden gewoon afgescheept. Resultaat nada of niets. Ze verschansen zich achter de Europese normen. Uit Uw schrijven meen ik te begrijpen dat U wil aanvechten echter enkel op Nederlands gerecht.Mijn inziens is dat U het zou moeten overwegen om dit probleem voor het Europees rechtshof aantekaarten.

  Bij deze zou U vermoedelijk ook meer partizanten kunnen bereiken wat ook meer geld in het laadje zou brengen voor de kosten te dekken van de advokaat. Indien U daar voor bereid ben zal ik ook mijn bijdrage tot U storten. Mijn huidige situatie is als volgt.

  Ik neem deze frequentie op als geluid.Als een geluid waar ik horendol van wordt. Iedere morgen hoofdpijn-Kaakgewricht kraakt. Branderig gevoel nekpijn Trillingen in nek en been Druk in hoofd,neus, ogen Verkampte spierpijn in hoofd.Kan niet meer in mijn eigen huis wonen ,en dat na 28 jaar
  Nu is het al mijn tweede jaar dat ik op een camping in een caravan woon in Spanje.Maar het is evenerg in Spanje als Frankrijk en Friesland wat ik geprobeerd heb.Kan niet meer normaal naar de steden gaan,overal waar ik die masten voorbij loop slaat mijn hoofd op hol en wordt ik ijl.
  En te zeggen dat ik nooit maar nooit iets gehad heeft van ziekte. Daar ik constant buiten leef is het voor mij iets dragelijker geworden.

  De avonden en nachten moet ik constant een c.d draaien om het geluid te masceren. Mijn bed moet volledig bestand zijn tegen de stralingen
  Dit is in het kort mijn verhaal.
  Hopend op een antwoord
  Met vriendelijke groeten
  Vancampo Chantal

  1. Beste Chantal,

   Hartelijk dank voor je reactie. Helaas staat op deze website nog steeds de verouderde oproep.

   Lees de juiste tekst op http://www.proefprocesemv.nl .
   Daar lees je dat ik het Nederlands recht moet doorlopen met als doel naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens te gaan.

   Je kunt contact opnemen op proefprocesemv@hotmail.com.

   Ik hoor graag van je!

   Hartelijke groet,
   Brenda de Jong

 16. Samen met mijn buurvrouw zijn wij al geruime tijd bezig om te voorkomen dat er een 2e 4g antenne geplaatst wordt. Wij wonen op de Slaghaam, te Hoogvliet Rotterdam. Op de Voornflat aan de Botreep, te Hoogvliet Rotterdam staan in totaal +- 8 antennes, waaronder UMTS, 3G en 4G. Wij hebben al jaren last van gezondheidsklachten door deze antennes, zoals slapeloosheid, hoofdpijn, hartritmestoornissen, haaruitval, woordverhaspeling, gewrichtsklachten en concentratieproblematiek. De woningcorporatie Vestia wil overgaan tot het vervangen van een 2e 3G antenne van Vodafone naar een 4G antenne. Sinds de plaatsing van de 1e 4G antenne van KPN zijn onze gezondheidsklachten toegenomen, met name de hoofdpijn, slapeloosheid en geaggiteerdheid. Wij hebben geen financiële middelen om een rechtszaak te beginnen. Wij zijn wel bereid om te getuigen in deze zaak. Met ons nog meer mensen. Wij hebben door ons actievoeren een 2e bijeenkomst op 22 mei 2014 om 19.00 uur in de Antwoordkerk, Kruisnetlaan 200, te Hoogvliet Rotterdam met woningcorporatie Vestia en iemand van het Antennebureau, om over de 4G te praten. Wij weten dat het Antennebureau door de overheid in het leven is geroepen, om de mensen ervan te overtuigen dat de antennes in dit land geen kwaad kunnen. Wij zouden het op prijs stellen als er mensen zijn die dit kunnen/willen weerleggen. Misschien dat er daardoor mensen bereid zijn om een bijdrage te leveren aan een eventuele rechtszaak.

  Wij hebben inmiddels al actie gevoerd en hebben 100 handtekeningen van de bewoners van de Voornflat (hier zijn 120 woningen), de bewoners zijn intussen geïnformeerd over de schadelijkheid van de antennes en hierdoor zijn mensen gaan nadenken en komen tot de conclusie dat hun gezondheidsklachten en welbevinden gerelateerd kunnen zijn aan de straling van de antennes.

  Met vriendelijke groet,

  C.A.M. Crielaard J. Edixhoven
  Hoogvliet
  cola-carola@hotmail.com hedixhoven@online.nl

 17. Een proefproces maakt geen enkele schijn van kans.
  Want daarvoor moet de *schadelijkheid* zijn aangetoond, en dat is niet het geval.
  Roeptoeterenm heeft geen zin.
  Jullie dienen eerst zelf een studie uit te voeren, waarin de schadelijkheid van elektrosmog wordt aangetoond.
  En zo’n studie dient door medici ondernomen te worden, niet door kooplieden, techneuten of ingenieurs.
  Zo’n studie is een zeer kostbare zaak, ik heb daar al vaak over geschreven op mijn website.
  Kijk, je kunt wel aantonen dat elektrosmog wat doet met het lichaam, maar daarmee is niet bewezen dat dit ook *SCHADELIJK* is.
  Er wordt bijvoorbeeld vaak geschermd met *geldrollenvorming* in het bloed, maar dat is *NIET SCHADELIJK*, want het verdwijnt weer.
  Men kan beweren wat men wil, maar het laatste woord ligt toch bij de Gezondheidsraad, en daar gaan de rechters op af.
  Mobieltjes, smartphones, DECT en Wifi zijn qua elektrosmog veel schadelijker dan zendmasten. En die kan men ook niet verbieden, ook niet bij de buren.
  Nee, eerst dient de schade aan de gezondheid aangetoond te worden, en dat kan enkel een medicus doen.
  Er zijn gevallen bekend dat een enkele arts dat verklaard had, maar dat werd later weer ingetrokken.

 18. Dat moet lukken want in Maassluis hebben wij zeker al 13 jaren geleden ook op die manier voorkomen dat er zo’n antennemast geplaatst zou worden op het dak van de Elzendal (Elzenflat).

 19. hallo,
  voor mij is dit gewoon waarheid. ik weet wel zeker dat iedereen er klachten of heel veel klachten en gezondheidsproblemen van van krijgt. gevoelige mensen merken dat direct ,minder gevoelige indirect.

  1. Bij de overheid en gemeente instanties moet dit inmiddels zo’n 30 jaren
   wel bekend zijn, want z.g. elektriciteit huisjes mogen daarvan niet minder dan 12 meter (wat ook te weinig is) van woonhuizen geplaatst worden.

  2. Zg. transformatorhuisjes vormen op 2 meter afstand geen enkel gevaar.
   Op sommige vindt men na lang zoeken op bepaalde plekken op de muur wel 50.000nT, maar op 2 meter afstand is dat nog slechts 30nT wat in ieder huis normaal is.
   Iets geheel anders zijn hoogspanningsleidingen. Die kunnen op 250 meter afstand nog wel 250 nT geven.

  3. Inderdaad zijn hoogspanningskabels grote boosdoeners.
   Als je er schuin onder woont kan je er op wachten dat je ziek wordt dat is duidelijk te meten ook met de wichelroeden.

   Is niet te neutraliseren. Vandaar dat in Oostenrijk er al decennia daar niet onder gebouwd mag worden voor permanente bewoning.
   Sinds een paar jaar, gooien zij voor de bebouwing de kabels onder de grond
   (Barendrecht) anders verkoopt men geen huis meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.