Advertentie

Belgische minister: Verbiedt kindermobieltjes..


Minister voor Volksgezondheid, Laurette Onkelinx (PS) wil het zekere voor het onzekere nemen. Zij wil dat gsm’s verboden worden voor kinderen onder de 7 jaar. En tegelijkertijd dient reclame voor gsm’s, bedoeld voor kinderen onder de veertien jaar verboden te worden.

Het NSZ reageert boos: “‘Het is de taak van de overheid en vooral de ouders om te wijzen op de kwalijke gevolgen van bepaalde producten. Dit heet opvoeding en dit is tot nader order nog geen taak voor een handelaar.‘Men moet stoppen met een dreigende vinger uit te steken naar de handelaars.”

Het lijkt allemaal zo leuk, maar het is feite ONVERANTWOORD!
Het lijkt allemaal zo leuk, maar steeds vaker blijkt dat het feitelijk ONVERANTWOORD is!

Het NSZ staat in België voor ‘Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen’; een ondernemersclub die dus niet te spreken is over het voorstel van de minister. Zo  schrijft althans NSZ-voorzitster Christine Mattheeu.

Kennelijk is mevrouw Mattheeu slechts geïnteresseerd in de omzet van de ‘zelfstandigen’ die zij zegt te vertegenwoordigen. En kennelijk heeft ze daarbij geen belang bij de gezondheid van de klantenkring en familiaire aanhang, van haar leden… Mevrouw Mattheeu lijkt met haar uiterst rechts-liberale ondernemingsopinie,want wat te denken van deze opmerking:

‘Ouders die kinderen op de wereld zetten zijn daarvoor verantwoordelijk. Zij moeten er maar voor zorgen dat hun kind op jonge leeftijd geen gsm krijgt’, schrijft Mattheeuws. Het NSZ hekelt dat commerciële activiteiten beknot worden omwille van een eenzijdig wetgeving die enkel de verkoper sanctioneert, zoals ook het geval is voor alcohol-, tabak- en loterijproducten. Steeds weer blijkt dit soort kortzichtigheid de boventoon te voeren in deze discussie over de aangetoonde gevaren van mobiele telefonie.

Daarbij zijn ook de nog niet volledig geopenbaarde onderzoeksresultaten in dit kader, ook internationaal, het ‘ondergeschoven kind van de rekening’..!

x

* * *

Vergelijking van het absorptieniveau van EMS (electro magnetische straling) in schedels van jongeren en volwassenen.
Vergelijking van het absorptieniveau van EMS (electro magnetische straling) in schedels van jongeren en volwassenen.

x

Belgische minister: ‘Verbiedt kindermobieltjes’..

x

De Belgische minister van Volksgezondheid, mevrouw Laurette Onkelinx wil mobiele telefoons voor kinderen onder de zeven jaar verbieden. Ze wil ook dat reclame voor mobiele telefoons, speciaal gericht op de jongerendoelgroep onder de 14 jaar wordt verboden. Onkelinx is bezorgd over de mogelijke effecten van de straling van mobiele telefoons. Volgens het Internationaal Agentschap voor Onderzoek naar Kanker zou er ‘beperkt bewijs’ zijn dat die straling kankerverwekkend is.

De Belgische minister van Volksgezondheid, mw. Laurette Onkelinx

Daarom wil Onkelinx ‘het zekere voor het onzekere’ nemen en kinderen beschermen tegen de straling. Daarom moet de verkoop van speciale kindermobieltjes, bijvoorbeeld de ‘Mickey Mouse’-telefoons, worden verboden. 

Luc Verschaeve is hoogleraar ‘Biomedische wetenschappen’ aan de universiteit van Antwerpen. Hij zegt het plan van Onkelinx volledig te steunen. “De maatregelen om kwetsbare jonge kinderen te beschermen, passen in de algemeen aanvaarde visie dat jonge kinderen waarschijnlijk veel gevoeliger zijn dan volwassenen, onder meer door hun dunnere schedel.
Maar ook omdat zij veel langer dan volwassen zullen blootstaan aan de gsm-stralingen. Zij worden er immers hun hele leven aan blootgesteld, volwassenen maar een deel van hun leven. Laatstgenoemden hebben nog een tijd gekend dat er geen gsm’s waren.'” (zie HIER artikel op deze site)

Binnen de wetenschap bestaat al lange tijd onenigheid over de vraag of mobiele telefoons kankerverwekkend kunnen zijn. Volgens veel partijen, waaronder het Nationale Kankerinstituut van de Verenigde Staten, is die link echter nog niet bewezen. Ook KWF Kankerbestrijding in België zegt dat er geen oorzakelijk verband is getoond, hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie van de VN in 2011 wel sprake van een ‘klein risico’ op kanker door het gebruik van mobieltjes (.pdf). Kennelijk is dan is deze discussie voor de WHO kennelijk teruggevoerd tot het begrip ‘klein’.. Met andere woorden: wat is ‘klein’ en wat is ‘groot’..

Overigens vond een Deens onderzoek onder 350.000 deelnemers, dat in 2011 werd gepubliceerd, geen specifiek verband tussen mobiele straling en hersentumoren. Onderzoek naar de effecten van de zogeheten ‘cumulatieve stapeling’ van elektro-magnetische straling op het menselijk lichaam, zijn tot op heden niet uitgevoerd. De Raad van Europa vond het kennelijk wél noodzakelijk om in 2011 al een waarschuwing af te geven, om ernstig op te passen met mobiele telefoons, in het bijzonder voor kinderen.

Zie voor relevante artikelen in dit verband, HIER, HIER en HIER.

8 gedachten over “Belgische minister: Verbiedt kindermobieltjes..

 1. Eigenlijk zouden alle gsm’s moeten verdwijnen, idem alle toestellen met wifi en aanverwanten.

  Mensen die toestellen op de markt brengen die schadelijk voor de gezondheid zijn , zijn een gevaar voor de maatschappij. Alsook mensen welke foutieve informatie daarover verstrekken.

  Zeker als er voldoende alternatieve middelen zijn.

  Maar blijkbaar zijn economie en allure belangrijker dan gezondheid. Zeker als alles in een zweem van verdachtmakingen en ontkenningen wordt gepresenteerd. Is helaas nu eenmaal geest van de tijd!

  1. Denk dat de schade welke onze technologische maatschappij ons aanricht, vele malen het nut ervan overstijgt! Hoelang denk je nog dat deze technologische maatschappij kan doorgaan?

   Dit krijg je als een technologische ontwikkeling niet gevolgd wordt door een spirituele ontwikkeling!

  2. Simpel, lid van het kuddevolk denken altijd in onderhuidse controlle chips, assertieve lui denken aan het aansmeren van een nieuw mobieltje die meer over je verraad dan je het zelf niet eens beseft hebt. Zelfs een spiritueel iemand zit vaak op een verkeerde golflengte dan de Fortuin-naki’s ons wil doen laten geloven. Hoe vaak zijn we al niet in getuind in hun streken van bedrog en boeren zwendel. Wakker zijn is de andere kant op kijken en snappen wat er gaande is dan denken dat men het verlkeerd met je heeft. Zelfs de known how Guru’s weten ook niet alles….

 2. Ik ben op dit moment bezig met de voorbereiding met onze tweede en derde HealingSoundMovement Tv-debat met publiek. De eerste editie ging over het thema’ Vaccinaties en ware immuniteit’.

  De tweede editie is 24 maart en behandelt het thema ‘ nieuwe Economie’ met de bijzondere gasten Ad Broere (econoom en auteur van het boek ‘Geld komt uit het Niets’), Peet Verbeek (Fair4all)en iemand van OnsGeld.nu).

  De editie in april zal gaan over ‘Biologische effecten van Straling’, met waarschijnlijk de gasten Dr. Michiel Haas (TU Delft, auteur van het boek ‘Elektrostress & Gezondheid’, Dr. Leendert Vriens van StopUMTS en Charles Claessens van Milieuziekten.nl!

  Waarschijnlijk wordt het 21 april, hou de news sectie op onze site in de gaten, er komt een kort artikel over de onderwerpen binnenkort.

  1. http://www.healingsoundmovement.com/news

   Het is zover! 21 april speciale the Tv-debat over ‘ Biologische effecten van Straling’!

   Geef je nu op met vroegboekkorting om verzekerd te zijn van een plekje bij onze derde HealingSoundMovement Tv-debat over ‘BIOLOGISCHE EFFECTEN VAN STRALING’ met o.a. de speciale gasten dr. ir. Michiel Haas (Professor TU Delft, NIBE, auteur van het boek ‘ ElektroStress & Gezondheid), dr. Leendert Vriens (natuurkundige, webmaster van StopUMTS.nl) en Charles Claessens (milieuziekten.nl, minderstraling.nl). Aanmelden en betaling a 10 Euro p.p. voor 19 april via info@healingsoundmovement.com (Let op: als je vooruit betaalt voor drie personen dan is de derde persoon gratis; de entree is 15 euro p.p. aan de deur op de dag zelf).

   Zondag 21 april, 14-17 uur (zaal open 13.30) in de mooie theaterzaal in Dorpshuis Kudelstaart (naast Aalsmeer, half uur rijden van Amsterdam, er is ook een rechtstreekse busverbinding 172 vanaf Amsterdam). Meer info volgt bij aanmelding.

   Wat is elektromagnetische straling eigenlijk? Wat zijn de risico’s van elektromagnetische velden en waarom weet het grote publiek hier weinig van? Wat zijn de biologische effecten van draadloss internet, GSM, UMTS, DECT telefoons, hoogspanningskabels? Zijn er praktische oplossingen om eventuele schadelijke ffecten te minimaliseren of tegen te gaan? wat is de rol van de Gezondheidsraad en de overheid?

   Vraag het aan de experts dr. ir. Michiel Haas (Professor TU Delft, NIBE, auteur van het boek ‘ElektroStress & Gezondheid’), dr. Leendert Vriens (natuurkundige, webmaster van StopUMTS.nl) en Charles Claessens (milieuziektes.nl, minderstraling.nl) tijdens het afsluitende paneldebat en geef je op als publiek voor het 3e HSM Tv debat 21 april24 maart.

 3. Smart cities, hotspots, chronische Wi-Fi blootstelling en het dodelijke ‘Moscow Signal’ Dat straling ver onder de ICNIRP/Gezondheidsraad-normen dodelijk kan zijn als je mensen maar langere tijd consistent bestraalt, is bij overheden al decennia bekend. Tijdens de koude oorlog werden leden van de Amerikaanse ambassade in Moskou met exact dit doel voor ogen tussen 1953 en 1975 letterlijk ziek- of doodgestraald met het zogenaamde ‘Moscow Signal’. Na deze periode bleef het bestralen doorgaan met een zwakker signaal.

  Volgens U.S. National Security Advisor Zbignew Brezhinski had het Amerikaanse ambassadepersoneel in Moskou destijds het allerhoogste kankercijfer ter wereld. Stedelijke hotspots als Earthlink en het geplande Draadloos Groningen zijn theoretisch zo dodelijk dat ze feitelijk gewoon als tienjarenplan-genocideconstructies kunnen worden aangemerkt. Er gaat veel meer dan een sterke suggestie uit van de overeenkomst tussen klachten gerelateerd aan Wi-Fi en die veroorzaakt door het Moskou Signaal. Wi-Fi zit op 2,450 of 2,485 gigahertz (net als de magnetron). Het Moskou Signaal varieerde steeds tussen 2,5 en 4,1 gigahertz. De frequenties waren door de Russen opzettelijk gekozen vanwege de lichamelijke schade die deze frequenties aanrichten, zoals leukemie en kanker en psychische en mentale ontregeling.
  Lokale bestuurders gaan lichtzinnig om met het chronisch blootstellen van burgers aan Wi-Fi en kunnen met geen mogelijkheid de veiligheid hard maken. In tegendeel, in het verleden bleek een dergelijk experiment 22 jaar achtereen ernstig ziekmakend, de geestelijke gezondheid schadend en in veel gevallen dodelijk voor mannen, vrouwen en kinderen. Met deze testcase in het achterhoofd is het voorzorgsbeginsel hier derhalve niet eens aan de orde; hotspots, smart cities, kortom alle Wi-Fi accesspoints op openbare plaatsen dienen onmiddellijk verboden te worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.