Advertentie

Planeet Venus oorzaak explosie UFO-meldingen


venusBij Britse, Duitse en Belgische instanties zijn de laatste weken tientallen UFO-meldingen binnengekomen. Van een buitenaardse invasie is echter geen sprake, verzekeren sterrenkundigen: de planeet Venus is momenteel veel helderder dan normaal.

Avondster

Venus is na de aarde en de maan het helderste hemellichaam van ons stelsel. Afhankelijk van de hoek tussen de aarde, Venus en de zon is de kleine planeet momenteel vanaf aarde zichtbaar, kort na zonsondergang.

Van januari tot april is Venus in het zuidwesten te zien tot ongeveer half negen ’s avonds. Daarna ligt Venus vanaf aarde gezien te dicht bij de zon. In mei is Venus opnieuw te zien, maar dan als ochtendster – dus rond zonsopgang.

Bij de Belgische Volksterrenwacht Urania komen sinds medio december gemiddeld tien UFO-meldingen binnen, veel meer dan gewoonlijk.

Lees verder op Elsevier.nl

Is Venus bewoond?

Volgens George Adamski wel. Als Adamski de waarheid heeft gesproken, dan mag die ontmoeting in 1952 in de buurt van Desert Center fabelachtig genoemd worden: Op dat ogenblik zou dan een mens oog in oog hebben gestaan met een wezen dat afkomstig was van Venus. Lees hier het stuk dat onlangs op WTK.nl is geplaatst. Ben je meer geinteresseerd in een wetenschappelijke benadering, lees dan dit interview (Engels) met onderzoekswetenschapper David Grinspoon. Hieronder een kleine Nederlandse introductie (vertaling Henry Bortman).

Venus lijkt op planeet Aarde

Grinspoon
Grinspoon

De planeet Venus lijkt in veel opzichten op de planeet Aarde. Ze heeft een soortgelijk gewicht en ongeveer dezelfde massa en is dichterbij dan welke andere planeet dan ook. Bovendien is ze waarschijnlijk gevormd van dezelfde soort materialen als waar de Aarde van is gemaakt. Jarenlang hebben wetenschappers en science fiction-schrijvers gedroomd van exotische oerwouden en levensvormen die de tweelingzuster van de Aarde moeten bewonen.

David Grinspoon is onderzoekswetenschapper aan het Southwest Research Institute in Boulder, Colorado. In deel 1 van dit interview legt Grinspoon uit hoe Venus zich van een natte planeet net zoals de Aarde, zich ontwikkelde tot de hete, uitgedroogde vuurhaard van vandaag. In deel 2 bespreekt hij de mogelijkheid van leven op Venus.

5 gedachten over “Planeet Venus oorzaak explosie UFO-meldingen

 1. Ik vrees dat de ufo-meldingen gebruikt worden door de overheid zelf .
  Er komen helemaal geen extra ufo-meldingen binnen .
  De meeste mensen, die weinig afweten van de stand van sterren en planeten, zien het lichtpuntje, [nu al iets rechts onder de maan], gewoon als de zoveelste sateliet .
  Maar voor een bekrompen en belerende overheid is het wel de manier om de ufo-gelovigen terug wat belachelijk te maken .

  leve belgie,
  leve de barsten

 2. George Adamski is een desinformant van de CIA, vrij te vinden op het net. Alsook bevestigd door getuigen.
  Dus de woorden dat Venus bewoond zou zijn zou ik maar niet te serieus opnemen.
  Ikzelf zie zelf vaak die planeet als een heldere ster. Het is soms echt TE opvallend ! Een keer was die zelfs enorm verlicht alsof het van binnenuit kwam, maar het is maar een onbewoonde planeet die dichter is, dat is alles.

 3. ik denk dat er leven is op venus en dat daar een soort mensen wonen
  met gekleurde huid zoals rode groenen blauwe mensen .
  met groeten van de heer Eric stoker uit landgraaf limburg nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.