Advertentie

Sandy zet € 28.000 miljard onder water..


Het DTCC ligt in het zuidelijke puntje van Manhattan (zie pijl)

x

Sandy zet € 28.000 miljard onder water..

2012 © WantToKnow.nl

x

Een kluis van handelshuis Depository Trust & Clearing Co. (DTCC), dat effectentransacties verwerkt in de Verenigde Staten, staat onder water door toedoen van de orkaan Sandy. DTCC is het bedrijf dat opslagcapaciteit biedt voor meer dan 3,6 mln stuks waardepapieren, zoals obligaties en eigendomspapieren. Deze waardepapieren vertegenwoordigen een geschatte totale waarde van US$ 36,5 biljoen (ruim €28.000 mrd). Volgens DTCC zijn echter alle computerbestanden rondom deze papieren intact gebleven, waardoor er precies kan worden vastgesteld, wat er in de kluis lag, op het moment dat het onder water kwam te staan.

Sinds zo’n ruwe 35 jaar zorgt het DTCC ervoor, dat kapitaalmarkten worden bediend met een gestroomlijnde service op het gebied van eigendomsoverdrachten van waardepapieren. Het bedrijf werd in 1973 opgericht met de bedoeling om kosten te besparen en internationale transacties efficiënter te doen verlopen. Feitelijk doet het DTCC daarbij niet anders dan de waardepapieren opslaan en de eigendom overboeken tussen partijen, zoals banken en effectenhandels-kantoren.

In de kluis lagen waardepapieren zoals aandelencertificaten. De kluis was weliswaar afgedicht, voordat de orkaan aan land kwam, maar het is onduidelijk of dat het water heeft kunnen tegenhouden. De kelder waarin de kluis zich bevindt, staat op dit moment nog altijd onder water. DTCC kan daarom nog niet bepalen wat de schade is en wil daarbij ook nog geen schatting geven, want dit zou, volgens het DTCC in een persbericht weten, ‘neerkomen op speculeren’.

 

2 gedachten over “Sandy zet € 28.000 miljard onder water..

  1. of topic vele ufokenners en mensen die vroeger in ufo’s geloofde? die geloven steeds minder in vliegende schotels bron. telegraaf en het ad
    er zijn meer mensen die geloven dat de aarde het enige bewoonbare planeet in het heelal zijn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.