Advertentie

Van nucleaire top naar Borssele flop..??


Is dit een symbolisch plaatje over de situatie in de kerncentrale in Borssele..? Donkere wolken die stevig 'onweer' voorspellen..?
Is dit een symbolisch plaatje van de situatie rondom de kerncentrale in Borssele..? Donkere wolken die stevig ‘onweer’ voorspellen..? Volgens klokkenluider Jeroen Ghuijs spelen er heftige zaken rondom de veiligheid van deze kernenergie-centrale.

Hoe ironisch kan het zijn.. Een nucleaire wereldtop in Nederland en scheurtjes in de kerncentrale van de reactor in Borssele.. Dat is althans het verhaal van een klokkenluider, Jeroen Ghuijs, die het verhaal over Borssele vertelt. Onze collega’s van grenswetenschappen interviewden hem en feitelijk is het huiveringwekkend genoeg om er als overheid volle aandacht aan te besteden! Dit is het artikel zoals het op Grenswetenschappen is verschenen. Met dank aan Jurgen Deleye voor het artikel én camera- en montagewerk.

* * *

x

 

Klokkenluider: scheuren in kerncentrale Borssele
x

Van nucleaire top naar Borssele-‘flop’..??

2014 WantToKnow.nl/.be – (© Grenswetenschappen.nl)

x

Om de titel te completeren: scheuren in de reactorvaten én betonrot in de kerncentrale van Borssele. Wij vinden dat pittig. Te midden van de nucleaire top in Den Haag vertellen we dat het allemaal niet écht snor zit met die kerncentrales in ons land. Sterker nog: volgens onze bron, deze klokkenluider is het een kwestie van tijd totdat het fout gaat. Dan hebben we het nog niet eens over de aardbevingen en vliegtuiginslagen die de kerncentrale niet kan dragen. Dat is in dit geval bijzaak; kunt u nagaan…

Borssele kerncentrale

Onze man is ‘kernklokkenluider’ Jeroen Ghuijs. Hij hielp jaren geleden met het digitaliseren van de (inmiddels zwaar overtijdse) kerncentrale in Borssele en kent de centrale op technisch gebied vanbinnen en vanbuiten. Tijdens zijn onderzoek botste hij op enkele ‘onregelmatigheden’ die naar de buitenwereld toe geminimaliseerd worden. Meerdere, durven we zeggen ontelbare, scheurtjes in het reactorvat dat is niet iets om licht over te doen.

Er kwam dan ook een officieel onderzoek, door de ‘Kernfysische Dienst’, maar die jongens-onderzoekers bleken kennelijk vooral te zoeken op plaatsen, waarvan ze kennelijk wisten dat er niets te vinden viel.En op 16 mei 2013 kan Henk Kamp als minister de Tweede Kamer én het Nederlandse Volk gerust stellen: ‘U kunt weer rustig gaan slapen’…

brief Kamp Borssele

Maarrrr…
Niet alles werd dus onderzocht!! Of het verhaal over de betonrot, nog zoiets. Vergelijkbare centrales, die hier en daar zelfs betere onderdelen hebben, werden lang gesloten omwille van het gevaar. En men is er nog steeds érg voorzichtig mee. Borssele niet. Daar werd de levensvatbaarheid van de centrale nog eens voor een hoop jaren verlengd want er is geen haarscheurtje aan de wolken.

Borssele baas! Tig redenen om dit interview met klokkenluider Jeroen te beluisteren en -kijken, maar de meest belangrijke is dat er een tijdbom in uw voortuin tikt. Binnen enkele dagen plaatsen wij van GW het volledige interview met Jeroen, rauw en ongemonteerd. Omdat ‘Onze Man’ ook belangrijke dingen vertelde die de montage niet haalden… Kwestie van het geluid helemaal te laten horen en de boel niet te laten afhangen van onze (reeds uitvoerige) selectie. Want is wel meer niet in de haak daar…! Zo zal blijken.

34 gedachten over “Van nucleaire top naar Borssele flop..??

 1. Natuurlijk hebben deze mensen gelijk, maar hun tegenstanders be kijk ze maar eens goed, voor al Kamp die man is één grote wandelende leugen, een gladstrijker, vreselijk soort mens, en dit soort bestuurd Nederland, dat hele Atoom gedoe gaat de mensheid een enorme prijs betalen, dit soort vergiftigingen werken langzaam maar zeker, en als wij niet de wapens oppakken veranderd er niets, die paar honderd mensen die de wereld beheersen zijn geestes ziek, en hun handlangers idem dito, opsluiten en de sleutel weggooien.

  1. Lieve jenne, ik snap je passie om het onrecht te bestrijden.

   Met alle giftige uitstoot van fabrieken om me heen, chemtrails, straling van alle kanten waar ik het zelfs niet eens zou zoeken, gif in ons eten, water, lucht en nergens om het te ontwijken, idiote volksmenners die het alleen nog erger willen maken met fracking etc., word ik soms erg verdrietig tot zelfs depressief.

   Het enige wat me helpt is mijn ogen dicht doen en me realiseren dat ik ben. Ik ben, nu en ik leef en ik heb een lichaam wat (nog steeds) een zelfherstellend vermogen heeft. O ja, en een beschermengeltje, eentje op elke schouder die me helpt iedere dag weer te genieten van de warmte van de zon, de geur van bloemen en mijn hondje dat meermalen per dag weer blij is om me te begroeten.

   …ik wil soms zo graag hier niet zijn, dat het pijn doet en toch houd ik vol. Jij ook?

  2. @ Allaya

   Wat heb je dit prachtig onder woorden gebracht, Allaya. Hier word ik stil van. De pijn is door velen telkens weer te voelen…………maar gelukkig houden de meesten vol. Ik ook.
   Want niets gebeurt voor niets. Ook het volhouden niet.

  3. Allaya, waar wil je dan zijn samen met je hondje, wij hebben geloof Lapsa Apso, zwart met witte bef, zo oud als ik ben, heb altijd een hond als vriend gehad, ja geeft veel leef plezier!
   Weet Allaya het is zo verdomd zonde wat we met onze mooie planeet doen, koste wat het kost kapot maken, soms begrijp ik er echt niets van, wat behelst sommige, ze moeten wel geestes ziek zijn.

  4. Lekker simpel waarschijnlijk, maar ik schiet steeds in de lach als ik dat plaatje zie met : Drunk octopus wants to fight.
   Little things can make my day.

  5. FF los van deze betonrotte kerncentrale…. wat ik me afvraag: Auto’s worden steeds schoner qua uitlaatgassen, als je achter mijn 150pk dieselbus staat dan ruik je niks, hooguit een chloorachtig luchtje. Hetzelfde met benzine auto’s.
   Rijdt er echter een scooter/brommer voor me dan begint mijn hond al te proesten van de ellende die er uit die uitlaat komt, snel zet ik dan mijn ventilator uit, maar mijn auto is dan al vergeven van de stank. Ook een wandeling in het park wordt vaak op die manier wreed verstoord. Zo loop je de frisse lucht op te snuiven en te genieten, komt er zo’n rotscooter voorbij dan is de lucht bijna een kwartier vergeven, en dat is dan maar 1 scooter!!!
   Waarom stinken die krengen zo en waarom is dat wél toegestaan?

  6. Geen idee waar ik zou willen zijn, jenne. Ergens waar het schoon is? Ergens waar ik me in alle rust kan bezighouden met de dingen waar ik plezier aan beleef. Ergens waar ik betekenis kan geven aan mijn bestaan. Tjonge, wel erg diep filosofisch op de vroege ochtend hoor 😀 .

   Coz, wat ik niet snap is dat we met die verbrandingsmotoren blijven aanklooien, terwijl vrije energie voorhanden is. Het kan toch niet zo zijn dat enkel vanwege het geld en economie de “leiders” van deze wereld willens en wetens blijven volharden in het huidige stelsel?

   Waarom worden de oerbossen nog steeds gekapt, terwijl ik dagelijks reclame voorbij zie komen over hoe “wij” als bevolkingssukkels met ons geld dat wel eventjes kunnen voorkomen, zolang we maar blijven storten? Ik geloof er werkelijk geen hout meer van!

   Ik ben er zo klaar mee, hoe de wereld momenteel wordt vergiftigd door hebzucht en afgunst! Wat ik eerder al schreef bij een ander draadje: het heeft geen enkele zin om elkaar uit te moorden. De energie van onenigheid zullen we hoe dan ook ergens ooit een keer uit moeten klaren, dus waarom niet nu en hier? Ik weet het, veel lezers hier op WTK voelen dit net zo, maar waar beginnen we?

  7. Cozmic, zelfde gevoel bij mij meest waardevolle culturele créatie, op deze site is dronken octopus, wat een créatieve gedachte/moment!
   Even oppassen le petite particul ruik je niet maar veroorzaken wel long kanker, ook een glaasje helder vocht kan klinklaar vergif zijn, soms is een flinke walm minder gevaarlijk als uitgefilterde gassen.
   Het mooiste zijn waterstof motoren afval beetje water, is door Ford in 1956 op de markt gebracht en met Jack Nicholsen op youtube te zien, maar de Arabische olieboeren wilden dit niet, dus!

  8. Haha Jenne, de arabische olieboeren wilden dat niet? Volgens mij waren er nog anderen die dat niet wilden. Gewild is het misschien pas als Nestlé alle waterbronnen in handen heeft, en aan water geld te verdienen valt of zoiets.
   Maar je hebt helemaal gelijk, het gaat om de nano-deeltjes. Blijkbaar heeft zich in de loop van de evolutie de mens aan ‘gewone rook’ aangepast. Bij de nieuwere deeltjes is dat niet mogelijk, zijn te klein…

  9. Allaya, ach het is overal niet meer zo schoon, ook de vervuiling is een mondiale kwaal geworden, doe wat je zelf kunt doen, en doe dat zo goed mogelijk, en neem van mij aan, dat geestelijke vervuiling nog het ergste is, de mensen beliegen en bedriegen, dat is wat ons echt ziek maakt, maar helaas Allaya dat is inherent aan het mens zijn, en door het weg vallen van de sociale banden, de sociale contrôle weten de zwakkere absoluut niet waar ze zich aan moeten houden.
   Je zal zeggen wat heeft dit nu met vervuiling te maken, nou alle vervuiling begint bij het denken, van dat kan wel, en dat moet kunnen, zo heeft de chemische fabriek DSM in Amsterdam noord de hele vogelpolder en omringend waterland/broek in waterland voor zeker 100 jaar vergifticht, met de overblijfselen van agent orange gefabriseerd voor de USA, om Viet Nam te ontbladeren, ja begrijp je, dat is wat we niet weten, en zo zijn er duizende voorvalletjes in Europa geschied, daarom ben ik soms beetje somber, maar bij het zien van de natuur, ach dan stop ik mijn kop ook maar in het zand, wat kan je anders doen.

  10. Weet je MONIKA, er staat een grote fabriek hier in zuid Frankrijk waar met Nanodeeltjes wordt gewerkt, de meest vreemde visjes zwemmen daar in het omliggende water, maar er wordt weg gekeken, want er werken mensen, dat is de nieuwste chantage, Nanodeeltjes penetréren ook levende huid en lichamen, men weet helemaal niet wat dit op de lande duur te weeg gaat brengen.

  11. Geestelijke vervuiling, jenne, zegt inderdaad precies wat er aan de hand is.

  12. @ allaya 1.8
   We beginnen hier en we beginnen nu. Kan het anders dan dan hier en nu beginnen?
   Ik creer mijn eigen leefruimte hier achter mijn huisje een ecosysteem waarvan ik niet de baas maar een onderdeel ben. Alles in de zoektocht naar; liefde, wijsheid, kracht, harmonie en overvloed. En het werpt langzaamaan zijn vruchten af ;meer eieren dan ik kan eten , meer groenten dan ik nodig heb, en een heerlijk rustige tuin met uitzicht op de lammetjes.

  13. Inderdaad marcel, zo ben ik ook bezig. Ik heb een heerlijke tuin en hoef nergens heen, want waar is het schoon en veilig(er)? We zijn waar we moeten zijn, zelfs als de lucht op je hoofd valt 🙂

   Vorig jaar had ik zijdehoentjes en een haan, met later natuurlijk ook kuikens. Daar heb ik zo van genoten! Overal fruitstruiken, vlinderstruiken, zonnebloemen, pompoenen, kruiden en biologisch. Mijn eigen oase 🙂

 2. Tja, minister Henk Kamp….
  Ministre = Latijns voor “dienaar des konings”.

  Maar wie zijn toch al die honderdduizenden over de risico’s van kernenergie bezorgd zijnde staatsburgers, die eerst Maxime Verhagen en nu Henk Kamp de macht vrijwillig verlenen om er een nucleair zootje van te maken??????
  “Ik maak me zorgen om Borsele en de gevaren voor…”
  “Maar ik geef ze wel mijn stem en de macht.”
  Tschk, tschk, rare jongens, die Nederlandse burgers…. 🙂

  1. LUCA, nou die vraag beheerst zo’n beetje de laatste dertig jaar van mijn leven, maar sinds ik het internet heb leren kennen, begrijp ik ook beter de positie van Goebbels uit de laatste wereld oorlog, het was eerst als je de banken bezat was je de Bos, maar daar is nu duidelijk bijgekomen de Media, ik bedoel niet de vrijje nieuwsgaring, maar de duidelijke dagelijkse brain f..k, en natuurlijk de gemakzucht van het individu, lees het commentaar op NU.JIJ.nl, dan begrijp je er helpt geen lieve moeder aan, domme schapen klaar voor de slacht !

 3. haha Luca, je hebt gelijk, alle stemmers lopen als makke schapen achter de beleidsmakers aan, ik heb er ook héél erg lang over nagedacht voordat ik hier mee zou komen. Misschien dat het mensen aan het denken zet om zelf de verantwoording te nemen over je leven in plaats de leugenachtige beleidsmakers te volgen.
  Verder wil ik er ook nog wel even over kwijt dat het niet onaardig zou zijn om al die energieverslindende apparaten en gadgets te laten staan die nu eenmaal een vraag oproepen naar méér energie, wordt het onderhand niet eens tijd dat we na gaan denken over echt vrije energie en het opheffen van allerlei stralingsvelden die ons allemaal nagenoeg beletten om zelf ook nog maar ergens over na te denken en /of beslissingen te nemen.

 4. Om de belgen onder ons een hart onder de riem te steken, HIER OBAMA ;
  Klein moedig België U bent onze dichste bondgenoot, dank U!
  Deze formule wordt in elk land bezocht herhaald in steeds iets andere versie, de leugenaars.

 5. De belangen op energiegebied zijn groot en de politiek wordt vakkundig ingepakt, monddood en volgzaam gemaakt door de energielobby (overigens, door welke lobby niet; Banken, Monsanto, Farmaceutische industrie,enz.).

  Er is echter een nog groter schandaal gaande en dat is dat een andere vorm van kernenergie, de koude kernfusie, wel degelijk werkt. Het is 25 jaar geleden door wetenschappers die miljarden aan fondsen voor hun onderzoek naar hete kernfusie kregen (en dat vandaag de dag nog steeds krijgen) zogenaamd onderzocht en als vals bestempeld. Fleischmann en Pons (de uitvinders van koude kernfusie) werden uit hun carrière en de wetenschap geschopt en de duizenden wetenschappelijke banen die aan de hete variant werkten waren daardoor veiliggesteld.

  Het verhaal is veel te omvangrijk om dat hier even uit te leggen, maar binnen een aantal maanden zal beslist duidelijk worden dat koude kernfusie (ook wel LENR genoemd) werkt en dan zal de wereld kennis maken met deze vorm van energie. Ik hoef hier op WTK niet uit te leggen wat de rol van de gevestigde media al jarenlang op dit gebied is.

  Ik heb zojuist een artikel van Joe Shea (Verslaggever American Reporter) (met de titel: WIE GAAT HET GROTE GEHEIM VERTELLEN? vertaald waarvoor ik nog op zijn toestemming zit te wachten om het op mijn website te zetten. Hij vraagt zich af welke grote krant of nieuwszender nu werkelijk met het nieuws naar buiten komt en hij vraagt zich tevens af hoe het mogelijk is dat zoiets nog steeds niet is gedaan, wie houdt dat tegen? In het artikel oa. het volgende:

  BRADENTON, Florida, 19 maart 2014 — Van Forbes Magazine tot Foreign Policy Journal, van Wired Magazine tot de Washington Post CrowdBlog, van ‘60 Minutes’ tot ‘Motley Fool’, van NASA tot de Defense Intelligence Agency is het woord over de hernieuwde ontdekkingen op het gebied van koude kernfusie en de hydrino en hoe die onze levens kunnen veranderen, doorgesijpeld richting de gevestigde media en het bewustzijn van het Amerikaanse volk.

  Ondanks dat CBS een klein deel van het verhaal bracht via het programma ‘60 Minutes’, hebben de belangrijkste nieuwsuitzendingen van ABC, CBS en NBC het hun kijkers nog niet verteld.

  NASA maakte braaf een video op hun Langley Research Institute waarin Dr. Joseph Zawodny, één van hun topwetenschappers, te zien is en NASA heeft een aanzienlijke groep wetenschappers die zich wijden aan het ontwerpen van een toekomstig ruimtevaartuig gebaseerd op koude kernfusie/LENR principes. Druk vanuit de ‘hete’ kernfusie industrie dwong Zawodny ertoe zijn video te corrigeren, maar het origineel is nog steeds beschikbaar op NASA’s website.

  Tot zover wat tekst uit het artikel waarvan je de Engelstalige versie op de volgende link vindt: http://www.e-catworld.com/2014/03/who-will-tell-the-great-secret-guest-post

  En laat iedereen die denkt te weten dat koude kernfusie onmogelijk is, eerst maar eens goed kennis nemen van wat er de laatste jaren op dat vlak allemaal al is bereikt en welke onthullingen voor de deur staan:
  http://www.e-cat.co.nl

  1. Wanneer je je werkelijk realiseert hoeveel mensen er werken in de energiesector, inclusief petrochemie, besef je pas dat er hele volksstammen zonder werk komen te zitten als vrije energie binnen handbereik komt van de massa. Da’s de enige reden waarom we als hamsters in het draaimolentje moeten blijven rondtollen.

   De basis om jezelf in je levensonderhoud te voorzien moet op de schop! Drastisch en dringend, want de aarde verzuipt in de vervuiling en het contrast in een menswaardig bestaan wordt steeds schrijnender.

  2. @ Allaya 5.1

   Een algemene reactie op onderstaande quote:

   “De basis om jezelf in je levensonderhoud te voorzien moet op de schop! Drastisch en dringend, want de aarde verzuipt in de vervuiling en het contrast in een menswaardig bestaan wordt steeds schrijnender.”

   Klopt en gaat ook gebeuren, maar zal niet worden gerealiseerd door huidige bestuurders. Zij zullen hun konten zo draaien, dat de firma list en bedrog waar o.a. de B.V.-Nederland deel van uitmaakt als onderdeel van een veel groter, achter de schermen werkende organisatie, geen blaam treft. En dit gaat ze niet lukken.

   Andere tijden, andere mensen v.v.

   (pssst, hoe lang nog? nou niet zo lang meer! `t komt goed

  3. Allaya – reactie 5.1: Dat er vele banen verloren gaan als de fossiele brandstoffen zullen verdwijnen is niet het enige waarom andere vormen van energie worden tegengehouden. Denk maar eens aan de vele triljoenen dollars die de olie-elite met de handel daarin verdienen en aan de vele en vele miljarden aan belastingen en accijnzen die overheden over de verkoop van energie heffen. Politici hebben een gigantisch pak boter op het hoofd als ze beloven voor schone energie te gaan, maar vervolgens rap de andere kant opkijken als er zich een dergelijke vorm van energie aandient. Ze trachten die vorm van energie het zolang mogelijk uit te stellen om de kip met de gouden eieren (die de fossiele brandstoffen voor hen zijn) vooral niet te vroeg te slachten.

   Maar moeten we doorgaan met de fossiele brandstoffen en daarmee de vervuiling van de natuur en het milieu en de vele daaraan gerelateerde ziektes en doden omdat er anders ontslagen vallen? En vergeet niet dat met een zeer, zeer goedkope vorm van energie, zoals de koude kernfusie is, er ook weer heel veel banen en activiteiten geschapen worden. Er zal even een omslag moeten komen en net als met de crisis waarin we in 2008 door banken en politiek zijn gestort en die vele miljoenen banen heeft gekost (en nog kost!), zullen we de wereld weer opbouwen en zal iedereen beter af zijn in een schone wereld.

  4. @Paul 5.3 Met dat gezegd hebbende, is de cirkel dus weer rond. Exact zoals in dit artikel beschreven staat en in vele andere artikelen over bedrijven die veiligheidsnormen geweld aan doen omwille van economische resultaten. En de burger betaalt of laat uiteindelijk het leven. Hier staat vol in de schijnwerpers waarom “de burger” niet teveel hoeft te weten.

   @Harrie 5.2 “Duurt het nog lang Grote Smurf?” 😉

   Dat het goed komt, is zeker. Hoe? Wanneer we richting uit blijven zetten naar een mogelijke oplossing, gaan er vanzelf meer mensen over nadenken en vergroot je de kans dat een oplossing bedacht wordt.

   Nee, het zittende kabinet gaat dit niet oplossen. Ook het wereldwijde systeem staat haaks op wat zou moeten gebeuren en we weten onder invloed van welke belangen.

   Hoe meer mensen het concept werk-beloning-bestaansrecht durven loslaten, des te dichter we bij een andere samenleving kunnen komen.

 6. Ik werd vanmorgen dus door één vandaag gebeld met het verzoek of ik bereid was mijn verhaal voor hen te doen en liefst vandaag, daar heb ik in toegestemd en ze zijn direct mijn kant opgekomen voor een interview van maar liefst een half uur tot 3 kwartier , vanavond bleek dus dat er van het hele interview een paar minuten van overgebleven was.
  Wel kreeg de woordvoerder van de EPZ ruim de kans om nogmaals te vertellen dat er in Borssele niets aan de hand was en als ik vragen had ik die hem kon stellen.
  Nee meneer van Gent, ik had geen vragen ik heb wat te melden, maar jullie zijn daar blijkbaar niet van gediend.

  http://www.eenvandaag.nl/buitenland/50221/kernreactoren_belgi_opnieuw_stilgelegd?autoplay=1

  1. Beetje Groen, Jeroen? Bij een interview dwing je af de edited version te zien e goed te keuren. Met knip en plakwerk laten ze je dingen zeggen die je nooit hebt bedoeld.

  2. Ja, ja, de gevestigde media beloven je altijd dat je vooraf inzage krijgt in je interview dat ze publiceren en dat je dan mag aangeven wat daarin niet klopt. Vergeet het maar, dat vertikken ze simpelweg en die ene keer dat ze je wel vragen of er iets niet klopt, dan ‘vergeten’ ze je verbetering door te voeren. Wat denk je waarom ik NOOIT meer toestem in een interview met dergelijke idiote volksverlakkers.

  1. Er staan hier twee centrales in de eemshaven , waarvan ze niet goed weten wat ze met de op te wekken stroom moeten , lijkt me dus geen enkel probleem om brselle te vervangen.

  2. het is nog sterker, er wordt maar 3 % van de energiebehoefte geleverd, daar komt nog bij dat de hele energiestroom op gaat aan de daar ter plaatse aluminium productie tegen zéér lage energieprijzen.

 7. @Cozmic heeft niets met groen te maken, het is kiezen of delen bij de een vandaag anders kom je er sowieso niet op, maar ben al blij dat de aandacht nogmaals gevestigd wordt op het fenomeen, ook die hoogleraar Turkenburg zwamt, in de vorige documentaire had hij een heel ander antwoord, en ook hij moet weten dat wat er nu gebeurt met vuur spelen is.

 8. Ander grapje, als we op het net overproductie hebben aan energie zetten we de alternatieve energie uit, en dan bedoel ik dus de windmolens en de zonnepanelen, en gebruiken we de goedkope groene stroom uit Frankrijk (kernenergie dus)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.