Advertentie

Verboden medicijnen nog gewoon bij de apotheek..


Steeds vaker komt medisch, keihard het grote probleem aan het licht.. Jouw goede gezondheid is niet gunstig voor Big Pharma.. Hun winstgevendheid komt via de verkoop van medicijnen, jouw ‘ziekte’.. Simple as that! ‘Gewoon’ een industrie dus: de zogenaamde farmaceutische industrie..!

x

Verboden medicijnen nog gewoon bij de apotheek..

2012 © wanttoknow.nl/.be

xx

Tja, een goeje.. Realitycheck. Want waar ligt dé achilleshiel van de hele medische wereld? In de wijze waarop farmaceutisch onderzoek naar nieuwe medicijnen is georganiseerd EN de wijze waarop goedkeuring voor deze medicijnen wordt verkregen, o.a. via publicaties van medisch-farmaceutisch onderzoek.

Wij vragen ons regelmatig af of de zotheid van de Amerikaanse samenleving nog niet ver genoeg gaat.. De uitroep ‘Hoe is het mogelijk?‘, klinkt in dit verband al lang niet meer.. Want het blijkt namelijk allemaal wél mogelijk, dáár in het land van de onbegrensde mogelijkheden.. Wellicht is dát de reden.. Dus wij zetten er tegenwoordig een uitroepteken achter.. Achter de uitroep:

Hoe is het mogelijk..!
Wat blijkt? Apothekers in de VS reiken nog steeds gevaarlijke medicijnen uit aan patienten, die met een herhalingsrecept komen voor een medicijn, dat zij al tijden gebruiken. Het gaat dan om medicijnen die natuurlijk eerst wél veilig waren…! Het gaat dus om patiënten van artsen die op hun beurt deze medicijnen óók nog gewoon voorschrijven… ! Hoe dat kan? Tja, het blijkt namelijk ‘gewoon’ dat niemand hen (patiënt en dokter) verteld heeft dat de medicijnen niet meer mogen worden verkocht/gedistribueerd..! Tja, dat kan kennelijk ook nog.. En het gaat hier niet om kattenpies, in de vorm van ‘een paar gevalletjes’.. Jaarlijks gaat het in de VS namelijk om zo’n 1.200 medicijnen die verboden worden.. Maar toch nog gewoon te koop/verkrijgbaar zijn.

Het verbod op een eerst nog goedgekeurd, in de handel zijnd, medicijn is natuurlijk op zich al een bizar verhaal. Want waar is/was de overheid op voorhand in haar keuring van deze geneesmiddelen..? En waar is Big Pharma, dat zich er toch op laat voorstaan, dat zij, via uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, figuurlijk gesproken, de vinger aan de pols houdt van de argeloze burger..?
En zou het niet alleen netjes zijn, maar vooral medisch etisch, als dan blijkt dat er fouten zijn gemaakt, dat ‘Big Pharma’ deze rommel ‘zsm’ uit de schappen liet halen EN ook artsen hierover bericht? Zodat deze artsen o phun beurt bijvoorbeeld weer hun patiënten kunnen informeren over een mogelijk alternatief? Maar veel van de afgekeurde medicijnen zijn dus nog gewoon leverbaar en sterker nog: apotheken in de VS reiken deze nog uit aan mensen, die met hun herhalingsrecept bij deze apotheken komen..

En zijn nu achter deze misstanden gekomen in de VS? Juist, dat waren onderzoekers, die toevallig ontdekten, tijdens een onderzoek naar de wereld rondom de doktersrecepten, dat dit verhaal overal terug kwam. Het is dus een marktonderzoek dat aan de alarmbel trekt, in plaats van bijvoorbeeld een of andere overheidsdienst. (Maar mogelijk hebben deze het in de VS nog allemaal te druk met de ‘Warrr on terrrorrr’..?)

Vergeef ons de ironische ondertoon in dit artikel, maar het is toch écht te krankzinnig voor woorden? Niet? Wanneer we bijvoorbeeld 2009 als voorbeeld nemen, blijkt dat er in dat jaar zo’n 1275 medicijnen op de ‘verboden’-lijst terecht kwamen. Maar waarom ze dan tóch bij de apotheek terecht komen? Nou simpel eigenlijk.. Het blijkt dat er geen dienst is, noch publiek, noch particulier, onder wiens verantwoordelijkheid het valt om apothekers en doktoren te informeren over het formeel niet meer verkrijgbaar zijn van het betreffende, verboden medicijn..! Hoe is het mogelijk!

De gevolgen..
Het gevolg van het gebruik van de verboden medicijnen blijft dan natuurlijk ook niet uit.. Het blijkt dat zo’n 12% van de patienten die de verboden medicijnen nemen, nádat ze dus al uit de handel genomen hadden moeten worden, serieuze bij-effecten krijgen van de betreffende ‘medicijnen’.. Het gaat daarbij om lage bloeddruk, allergische reacties, hoofdpijnen en keel-, neus- en oorklachten.

Tot slot, last but not least..
Als je bedenkt dat er jaarlijks zo’n 1200 medicijnen nog in de schappen liggen die afgekeurd zijn, om hoeveel afgekeurde medicijnen gaat het dan wel niet in totaal..? Nou, uw stoelriemen vast.. Het gaat over 1,5% van de medicijnen dat dus nog te verkrijgen is. Maar.. dat betekent dat het totaal dus gaat over zo’n 85.000 medicijnen dat jaarlijks wordt stopgezet.. Uit veiligheidsoverwegingen.. En dat 1,5% daarvan nog steeds door mensen wordt ingenomen, hadden we u al verteld, toch? Sorry hoor, maar wij zijn het spoor even bijster..  Hulde aan de marktonderzoekers, die bij toeval deze ontdekking deden.. Hoe is het mogelijk?

x

* * *

 

4 gedachten over “Verboden medicijnen nog gewoon bij de apotheek..

  1. Ik weet ook dat dit artikel waarheid bevat maar als men de klok luidt moet men ook zeggen waar d klepel hangt.
   Dus om welke medicijnen gaat het precies? Dat wordt door de auteur niet weergegeven helaas.
   Nu worden we a.h.w. op zee gestuurd zonder kompas.

   Grt, Wim

 1. Dit hele artikel klinkt als een hoop nonsens. De FDA heeft maar een duizendtal medicamenten goedgekeurd (www.accessdata.fda.gov/scripts/cder/drugsatfda). Hoe is het dan mogelijk dat er “85.000 medicijnen dat jaarlijks wordt stopgezet”? Volgens wikipedia zijn er maar 53 medicamenten die van de markt werden gehaald (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_withdrawn_drugs) sinds de jaren ’50.
  Zoals je in de illustratie aangeeft: “reality check”! Geef bijvoorbeeld de lijst van afgekeurde medicamenten, of de lijst van 1.200 die nog in de schappen liggen. Of geef gewoon eens een bron vanwaar deze (mis)informatie komt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.