Advertentie

25% Van de kinderen in VS aan de medicijnen..


x

Meer dan 25% van alle kinderen in de VS hebben een ‘chronische medicijngebruik’..

By Ethan A. Huff – NaturalNews (Origineel artikel)
December 31, 2010

x

Het gebruik van recept-voorgeschreven medicijnen onder kinderen en teenagers in de VS, blijft maar stijgen. Aldus een nieuw rapport van Medco Health Solutions Inc. Het komt er in middels op neer dat maar liefst 25% van alle kinderen in de VS regelmatig farmaceutische medicijnen ‘moeten’ nemen.

Volgens dit rapport zijn dit over het algemeen ook nog eens medicijnen die oorspronkelijk bedoeld waren voor volwassenen. Hiermee komen deze kinderlijven ook nog eens extra heftig onder invloed van de bijwerkingen van deze medicijnen, waarop de vergunning rust afgegeven o.b.v. de werking voor volwassenen..

In het absolute vertrouwen in arts en farmaceut, dienen ouders hun kinderen de voorgeschreven medicijnen toe. Dit artikel is het bewijs om niet alles meer te slikken!

Over de lange termijn effecten zijn van deze ontwikkeling is natuurlijk niets bekend..! Het is kennelijk‘afwachten geblazen’.

De Wall Street Journal noemt in het artikel over dit ge/misbruik van volwassen-medicijnen de voorbeelden van medicijnen voor ADHD en astma, waarvoor kinderen slaappillen krijgen, pillen tegen suikerziekte en zelfs hartziekte-gerelateerde medicijnen, die al helemáál exclusief voor volwassenen werden voorgeschreven.. Het rapport haalt het voorbeeld aan van een 8-jarige jongen die al bloeddrukverlagende medicijnen krijgt toegediend, sinds dat hij een baby was.

Dr. Danny Benjamin, een hoogleraar kindergeneeskunder aan de Duke University, geeft toe dat het voorschrijven van chronische medicamenten aan kinderen een serieus probleem aan het worden is. “We weten ook dat we fouten maken in het doseren van medicijnen en de veiligheidsmarges”, aldus professor Benjamin. Maar hij merkt ook op dat ouders niet als willoze toeschouwers vanaf de zijlijn moeten blijven staan kijken, en meer vragen moeten gaan stellen over de veiligheid van de medicijnen die doktoren voorschrijven voor hun kinderen..

Experts spreken hun grote zorgen uit voor dit maar steeds stijgende gebruik van medicijnen bij kinderen en roepen dat het deze jonge mensen ernstige schade kan toebrengen. Ouders zouden veel meer moeten kijken naar de soort voeding die zij hun kinderen voorschotelen en naar de manier waarop zij samen met deze kinderen hun levens inrichten. Maar omdat veel artsen medicijnen lijken voor te schrijven als snoepgoed, ondanks de gevaren die bekend zijn, accepteren veel ouders deze medicijnen voor hun kinderen, kennelijk zonder enige twijfel..

En ook de FDA, de Amerikaanse warenautoriteit, heeft uiterst weinig gedaan in dit verhaal. Met name van deze kant zou een waarschuwing aan de Amerikaanse bevolking op zijn plaats zijn. Een waarschuwing waarbij wordt gewezen op de gevaren van een chronisch gebruik van medicijnen, in het bijzonder voor jonge kinderen. Veiligheidsstudies blijken niet écht nodig te zijn, vóórdat artsen medicijnen voor volwassenen mogen voorschrijven voor kinderen. Zolang deze medicijnen maar voldoen aan de FDA-normen, die ooit werden afgegeven op basis van het wetenschappelijk onderzoek van de farmaceuten, vaak en alleen uitsluitend gericht op de werking ervan op volwassen lichamen.
In deze vergunningen wordt echter met geen woord gerept over het voorschrijven van deze medicijnen-voor-volwassenen aan kinderen.

2 gedachten over “25% Van de kinderen in VS aan de medicijnen..

  1. In Europa zijn al zwaardere eisen opgezet voor nieuw te registreren geneesmiddelen en kinderdoseringen & kindveiligheid. Tevens is het zo dat in de US er directe consumentenreclame gemaakt mag worden voor receptgeneesmiddelen. Dit is in Nederland niet toegestaan (anders dan de mazen in de wet, waarvoor er reclame gemaakt wordt voor ‘last van schimmelnagels?’ en ‘erectieproblemen?’). Daarnaast is het zo dat er veel te weinig aan voorlichting gedaan wordt over gezond eten en drinken en dat ouders hun kinderen niet gezond laten eten (ja, ook dat hoort onderdeel van een goede opvoeding te zijn!). Daardoor zijn er veel te veel dikke kinderen, wat weer leidt tot meer type 2 diabetes bij kinderen (kwam voorheen m.n. bij ouderen voor en bij te dikke volwassenen). En dan is er natuurlijk nog het probleem dat er wel heel snel naar de ADHD medicatie wordt gegrepen tegenwoordig (misschien meer tijd voor je kinderen nemen en een strengere opvoeding? en niet direct het kind op methylfenidaat zetten?).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.