Advertentie

Maansverduistering 28.11.2012: ‘Man en Vrouw’


In Nederland startte de gedeeltelijke maansverduistering rond 13:13 uur…

 

x

Maansverduistering van 28 november 2012:
x

Nieuwe verbindingen tussen man en vrouw!

2012 © Manuela van der Knaap www.inzichten.com

 

De gedeeltelijke Maansverduistering is zichtbaar aan de andere kant van de wereld in Azië, Australië enz. Om 15:45 west Europese tijd is het moment van de maximale imprint en verduistering. Hieronder kun je de beschrijving lezen van de hoogste potenties die de imprint van deze Maansverduistering te bieden heeft.

Manuela van der Knaap

Met de maansverduistering van woensdag 28 November 2012 wordt er een belangrijke imprint gegeven voor een nieuwe verbinding tussen het mannelijke en vrouwelijke. (Venus uitgaand conjunct Saturnus in Schorpioen sextiel Mars uitgaand conjunct Pluto en de Diamant in het 9de huis) Er is een innige verbondenheid tussen het mannelijke en vrouwelijke, waardoor alles mag zijn wat het is en niet anders hoeft te zijn. (Pluto in Steenbok in receptie met Saturnus in Schorpioen)

Het actieve en passieve in ons, krijgen de mogelijkheid om in evenwicht te komen, zodat de essentie van wie wij in Wezen zijn, belichaamd kan worden en in het bestaan mag en kan worden verankerd. (evenwicht door de receptie tussen Pluto en Saturnus en de Apex van de Yod die wijst naar de zwarte Maan in tweelingen conjunct de Maan en Jupiter).

De verschuivingen in de relatie tussen mannelijk en vrouwelijk zal ook te ervaren zijn in het elektrische (mannelijk) en magnetische (vrouwelijk). Dit heeft weer effect op de energieën en manieren waarmee wij creëren. Ik zelf ben erg nieuwsgierig naar het effect hiervan op termijn.

Voor de afgescheiden, niet hele persoonlijkheidsdelen (ego) in ons is genezing mogelijk onder andere door het innemen van de natuurlijke plek in verbinding met jouw Zijn. Als wij onze natuurlijke plaats innemen en daarmee de Goddelijke bedoeling van wie wij in Wezen zijn, dan valt alle spanning en negativiteit weg. Er ontstaat een diepe innerlijke vrede en een opgenomen worden door de liefde en wijsheid van onze Goddelijk kern (zijn).

Er is dan geen noodzaak meer voor afgescheiden persoonlijkheidsdelen in ons om te vechten en angstig te zijn. (Yod: Mars/Pluto Sextiel Saturnus/Venus in conjunct zwarte Maan in Tweelingen) Een Yod is een vingerwijzing van God, die aangeeft dat het nu toch echt MOET gebeuren. De Yod in de horoscoop van deze Maansverduistering wijst aan: Ga nu je essentie leven, neem je heilige plaats in in het geheel.

In deze intense transformatie periode waarin wij nu leven, willen (Heilige) Geest, Ziel en Lichaam/persoonlijkheid/ego samenvallen. Je kunt herinneringen en herbelevingen hebben van trauma’s uit vorige levens, maar ook uit existenties op andere planeten en dimensies die als herinneringen allemaal opgeslagen liggen in de Ziel. Deze herinneringen willen worden geïntegreerd, een worden met het geheel van wie wij zijn. En deze herbelevingen, herinneringen zijn soms nodig om kosmische trauma’s te integreren.

Alle ervaringen die wij hebben opgedaan op andere niveaus van deze Schepping (dimensies) van onze Multi-dimensionale Hoger Zelven, willen integreren. Maar ook het ego en de persoonlijkheid hebben hun natuurlijke plaats in dit geheel. De (Heilige) Geest, het zijn maakt dat wij in vrede kunnen zijn met hoe het is en creëert ruimte en voldoende ontspanning, zodat wij onze plaats durven innemen in de Schepping, die natuurlijke plaatst die ons naadloos past, ons de grootste voldoening schenkt en de minste inspanning vraagt.
Dan kan het echte feest dat leven heet pas beginnen en kunnen we als broeders en zusters naast elkaar leven in onze natuurlijke levensstroom. Dit is de hoogste potentie die deze imprint van deze gedeeltelijke Maansverduistering ons te bieden heeft.

De horoscoop van deze gedeeltelijke maansverduistering laat ook nog iets anders zien. Als wij onderdeel zijn van een groep, dan zien wij de eigenschappen die wij veroordelen in onszelf vaak geleefd worden door de andere deelnemers. Wij krijgen dan door middel van spanningen aspecten (van onszelf) te zien die we liever niet zien. Voor optimale integratie van het gewonde en niet hele in ons, is het van belang de eenheid die de groep om je heen terug spiegelt door middel van irritaties te (h)erkennen. Wie is die andere jij voor jou? Wat wordt er geprojecteerd? Erkennen en liefdevol zien voor wat het is maakt dat de heelheid werkelijk plaats kan vinden. (Cheiron conjunct Neptunus in Vissen in het 11de huis)

 * * *

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag vrij en in zijn geheel worden gedeeld en doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.

* * *

x

Aanvullend op de analyse van Manuela, plaatsen we deze beschrijving van nog andere aspecten van deze gedeeltelijke maansverduistering van de hand van Petra Stam, uit haar boek ‘In het licht van de maan’.

Deze volle maan wordt de Bloedmaan of de Offermaan genoemd: vroeger werden er in deze tijd (bloed)offers gebracht om de winter door te komen of om de goden te eren. De natuur is stil en in zichzelf teruggetrokken. Haar winterslaap lijkt op de dood, maar dat is schijn. In haar buik slaapt het zaad der verlangen, de hoop voor het nieuwe leven. Voor ons is dit een belangrijke tijd om opgedane kennis om te zetten in wijsheid.

Offer oppervlakkige bezigheden wat vaker op voor verbinding met je hogere zelf of je ziel, want daar vind je welke droomzaadjes er liggen te sluimeren…

De volle maan staat in het teken Tweelingen (communicatie, contact, levendigheid en luchtigheid) en de Zon schijnt zijn licht op de Maan vanuit Boogschutter (kennis uitdragen, expansie, idealisme, optimisme, vrijheid). Maar… er is ook een maansverduistering deze dag: Zon, Aarde en Maan staan precies op één lijn. De volle maan komt in de schaduw van de Aarde te staan en het zonlicht bereikt de Maan tijdelijk niet.

Dit kan een explosie van gevoelens brengen en het kan weken duren voordat je de werkelijke betekenis ervan begrijpt. Flap er niet te snel dingen uit, maar neem de tijd om ergens op te reageren of om een boodschap over te brengen. Zoek verborgen obstakels of blokkades in jezelf en laat die los. Zie situaties uit het verleden in een nieuw licht, zodat je de toekomst in kunt stappen zonder dat het verleden je belemmert.

Een eclips werpt licht of waarheid op een belangrijk aspect in je leven, het kan als een katalysator werken bij een belangrijke beslissing. Wees dus alert op wat je voelt en wat er van buitenaf tot je komt.

Lilith als de ‘donkere maan’, de slang, de 13e, maar verborgen kracht..

Bijna alle planetaire energieën gaan nu als een kosmische pijl richting de Maan. Venus en Mars, de goddelijke geliefden, staan aan de basis van deze pijl en staan samen met de planeten Saturnus en Pluto voor serieuze en diepe verbindingen. Hierdoor kunnen soul mates en tweelingzielen elkaar herkennen en weer bij elkaar komen. Het principe van de Maan is vrouwelijk, moederlijk, de ziel. De pijl legt de nadruk op leven vanuit je gevoel en je ziel. Maar… ook de Zwarte Maan, Lilith, staat in de schijnwerper, omdat die direct naast de Maan in Tweelingen staat.

Lilith is het archetype van de heks of de donkere zijde van de vrouw en roept naar je vrije, wilde kant. Lilith is je essentie en is er niet om je ego te dienen (daarom word je hierop ook vaak afgewezen). De samenstand van Maan en Zwarte Maan kan dus lichte én donkere emoties benadrukken en een innerlijke strijd opleveren (even zwart-wit gesteld): ga je voor applaus, omdat je braaf de (maatschappelijke) regels volgt en voor anderen zorgt, óf ga je je wilde, vrije kant uitleven.

Jezelf herontdekken, ook al staat niemand daarvoor te klappen? De Zon staat recht tegenover de Maan en de Zwarte Maan, wat deze innerlijke strijd kan vergroten. Het ego kan zelfs zeggen dat het niet veilig is om vanuit je hart te leven en kan diepe gevoelens veroordelen om zichzelf te handhaven. Laat het licht juist schijnen op de sluimerende dromen en verlangens. Mens, Ken u zelve!

Laat het verleden los, laat los wat of wie niet langer je ziel dient (werk, vriendschap, relatie, een overtuiging, etc.), vier het leven, verleg je horizon, spreek uit wat je verlangen is en leef je talenten!

x

* * *

12 gedachten over “Maansverduistering 28.11.2012: ‘Man en Vrouw’

 1. Mooi ook de numerologische kant van het verhaal… de gedeeltelijke maansverduistering start op 1:11 in de middag, bereikt haar hoogtepunt om 3:33 uur en eindigt als het 5:55 wordt! Natuurlijk realiseer ik me dat dat Nederlandse tijd is, maar dan nog!

 2. Monika ik had net een soort Ahaa Erlebnis op mijn fietsie, ik voel weer ruimte, er is iets van mijn schouders af gevallen, een soort druk die steeds maar toe nam en toe nam, heel beklemmend, ik kon niet vrijuit doen en spreken, zo voelde dat, en nu lees ik dit Maan Verhaal van vandaag!!

  1. Ja Hyper het is weer volle maan 🙂
   …en nog steeds zit ik met de foto van Manuela…wie zal wel die andere helft zijn, die ze hebben weggeknipt…?

  2. Die andere helft is niemand minder dan: Arjan Willekes. (huisgenoot) @ Yahoo.com hebbes…

  3. Nou dan zitten we op dezelfde golflengte Monika want ik wilde net Manuela en jou en mij als de nieuwste Driehoek van de Week zien, en dan Eye Carola er nog bij… Dan hebben we 4, de flowers of life, dat overspoelt mij soms, dat soort ‘Alpen’ Dromen, maar dan in positieve zin of sin..

 3. Haha, Monika, ik dacht al een tijdje zo, misschien heeft ze helemaal geen foto’s waar ze alleen op staat. Ik zie dat bij facebook ook vaak. Een foto met een stukje van een “vreemdeling” er op. Maar ook vaak gewoon samen met iemand. Sommige mensen willen nu eenmaal niet alleen op de foto omdat ze zich dan geen houding weten te geven. Zelf ga ik liever helemaal niet op de foto. Maar om dan je kat als id te gebruiken is ook nog al overdreven.

  1. Ja Selene, ik ben dan altijd nieuwsgierig…en mijn fantasie gaat met me aan de haal…soort filmscript…dat heb ik ook als ik b.v. in de trein zit en ik zie mensen dan ga ik altijd iets ‘be-denken’.
   Zelf ga ik ook niet graag op de foto…het is bij mij altijd het verkeerde moment..filmen is leuker dan zie je meer van een mens…want we zijn meer dan een momentopnames.
   Er was zelfs ooit een opera zangeres die nooit zang-opnames deed omdat ze zei dat het altijd een moment is en die is dan weer geweest…

  2. Monika, fantaseren is het leukste wat er is. Zeker op die momenten dat er van alles je blik passeert. Daarom blijft mensen kijken het beste tijdverdrijf.

 4. Maansverduistering heeft helemaal geen invloed op welk menselijk gedrag dan ook. Ook niet de sterren van ons zonnestelsel. Kan het tegendeel zwart op wit bewezen worden?

  1. Eerst bewijzen dat jij ‘Teddy’ bent.. En geen last hebt van Eb noch Vloed.. Jij beweert iets en de ‘ander’ dient jouw bewering te ontkrachten.. vreemde snuitert die ‘Teddy’..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.