Advertentie

Monsanto vernielt honingoogst..!


Niet alleen de bijen, maar ook dit soort plaatjes met uitsterven bedreigt..?
Niet alleen de bijen, maar ook honing van de bijen nu bedreigd door enerzijds Monsanto en anderzijds door het gebrek aan wettelijke maatregelen..!

x

x

Imkers moeten de oogst van een heel jaar vernietigen

x

Monsanto vernielt honingoogst..!

x

2014 WantToKnow.nl/.be (bron: HIER)

(dank aan Monika voor de vertaling)

x

Een honingbij bevrucht een maïsplant. Maar de bij weet niet of het een GMO- of natuurlijke maïsplant is..
Een honingbij bevrucht een maïsplant. Maar de bij weet niet of het een GMO- of natuurlijke maïsplant is..

De pollen van de Monsanto-GMO-maïs hebben de honing van de imkers in Beieren verontreinigd en op grond hiervan werd hun honing de (voedsel-)goedkeuring geweigerd – zonder de minste schuld van die imkers zélf..!. Zelfs het gratis weggeven van deze honing zou deze imkers nog strafbaar maken.>! Het Bundesverwaltungsgericht (de Federale rechtbank) heeft nu besloten, dat de bijen van de imkers van de Monsanto-velden moeten worden weg gehouden…!

Een groep Duitse imkers verweert zich al 6 jaar tegen de verontreiniging van hun honing door Monsanto. Zij spanden een rechtszaak aan tegen Monsanto aan, omdat zij effectieve maatregelen ter bescherming willen, tegen de gevolgen van het verbouwen van genetisch gemanipuleerde maïs van de soort MON810 van Monsanto. Een verontreiniging van de honing met de mais-pollen zal via een dergelijk verbod, of maatregel, kunnen worden vermeden. En toch heeft het Bundesverwaltungsgericht in Leipzig nu de eisen van de imkers verworpen.

Het Beierse Landbouwinstituut voor akker- en tuinbouw heeft in de jaren 2005 tot 2008, op een proefveld,  genetisch gemanipuleerde maïs van Monsanto verbouwd. De bijenkorfen(huizen) van de imkers die klaagden over pollenverontreiniging, lagen tussen 1 tot 3 kilometer van deze proefvelden verwijderd. En hoewel imker Karl-Heinz Bablok, één van de aanklagers, de bijenkorven van hun plek weghaalde, werden in zijn honing tóch sporen van genetisch gemodificeerd DNA gevonden…!  

verwijdert zijn bijenkorven.
Karl-Heinz Bablok verwijdert zijn bijenkorven, nadat hij hoorde van de mogelijke verontreiniging van zijn honing door GMO-maispollen..!

De imker schakelde de rechtbank in en sommige van zijn collega’s sloten zich bij Bablok aan. Zij klaagden gezamenlijk de provinciale staat Beieren aan en bij de rechtbank werd feitelijk vastgesteld, dat de honing door de Monsanto-pollen ‘wezenlijk aangetast’ is/was aangetast.. De honing verliest daarmee haar kwaliteit om goedgekeurd te kunnen worden,  als levensmiddel – zonder dat de imkers ook maar een beetje schuld treft. De honing is niet verkoopbaar en mag daardoor -zoals gezegd- niet eens als cadeau worden weggegeven..! De ‘vrijstaat Beieren’ ging vervolgens telkens in hoger beroep, tot uiteindelijk zelfs het Europese Strafhof (Hof van Justitie) in het belang van de imkers oordeelde. (HIER)

In de actuele rechtszaak wilden zij maatregelen die wettelijke bescherming zouden bieden tegen genetisch gemanipuleerde akkers en velden. Maar in deze zaak werd dus afwijzend gevonnist door de rechtbank in Leipzig. In de onderbouwing van dit vonnis van deze rechtbank (Bundesverwaltungsgericht) staat, dat aan de eis om grotere veiligheidsafstanden aan te houden, tussen de bijenkorven en de GMO-proefvelden niet hoeft te worden voldaan, terwijl ook andere preventieve maatregelen niet ‘evenredig’ zijn, aldus het oordeel van deze rechtbank.

Het ligt bovendien niet in de verwachting, dat GMO-maïs opnieuw op dezelfde plaats zal worden verbouwd. Naar verwachting zal deze Monsanto-maïs pas dán weer in omloop worden gebracht, wanneer de goedkeuring als levensmiddel ook op de GMO-pollen betrekking heeft, aldus de rechtbank. “Deze beslissing is een grote teleurstelling voor ons”, vertelt Thomas Radetzki aan de Deutschen-Wirtschafts-Nachrichten . “De rechtbank heeft deze eenmalige kans niet gegrepen om stelling in te nemen tegen de GMO-opmars”, zei de initiator van de ‘Bond voor de bescherming van Bijen‘, die deze juridische aanklacht van de imkers financiert.

De imkers brengen hun afgekeurde honing naar verbrandingsovens..
De imkers brengen hun afgekeurde honing naar verbrandingsovens..

“Denk je eens in, de gehele oogst van een jaar moest worden vernietigd, ondanks het feit dat Karl-Heinz Bablok en zijn collega’s alle voorzorgsmaatregelen hadden getroffen. Hij had zijn bijenkorven ver genoeg van de proefvelden met gen-maïs gezet, op het moment dat hij erover hoorde. Toen was het echter al té laat, sommige pollen waren al in de honing terecht gekomen”,  meldt Radetzki.

Bijen vliegen gemiddeld niet verder dan 3 kilometers om zich voedsel te halen en bloemen/bloesems te bestuiven. Als er maar 2% van de Beierse maïsvelden worden gebruikt voor GMO-soorten maïs, dan zou er in Beieren geen plek meer zijn, waar bijen niet met GMO-gen-pollen in aanraking zouden komen, volgens de berekeningen van Radetzki. Desniettemin is deze 6 jaar durende gerechtsgang via allerelei overheidsinstanties ook succesvol geweest: “Via het Europees rechtsoordeel hebben we bereikt, wat wij wilden: Nul(zero) tolerantie tegenover genetisch gemanipuleerde gewassen.

Opgeven zullen de honing-imkers het zeker niet. “Wij wachten nu de verslagen van de advocaten af. Wij willen naar het Federale Constitutionele Hof in Karlsruhe, de hoogste rechtbank van Duitsland. Want uiteindelijk gaat het ook over de beschadiging van ons eigendom”, laat Radetzki weten. Hij voegt daar gekscherend aan toe, dat als alternatieve optie de imkers ook kunnen verklaren, dat met onmiddellijke ingang, hun bijen tot huisdieren zijn geclassificeerd, die niet over het hek mogen vliegen. Vroeger bestond het recht van de natuur en tegenwoordig lijkt het alsof de natuur ieder recht verbeurd is verklaard..

 * * *

15 gedachten over “Monsanto vernielt honingoogst..!

 1. Dit is echt angstaanjagend. En wat kunnen die pollen aanrichten bij mensen. Ik bedoel bij inademen via neus of mond? Stel je hebt een chronische verkoudheid en die kan niet achterhaald worden. En in hoeverre zijn er al problemen in Nederland/Belgie? Het vieze is dus, dat Monsanto gewoon de kosten incalculeren, zoals een winkel diefstal incalculeert.

 2. Geeft maar weer eens aan op welke machtig corrupte troon de smeerlappen van Monsanto (mijn gezondheid) zitten.
  Dit bedrijf is niet alleen voor het oog van ieder verkeerd bezig, ze dient ook nog Agenda 21. En daarom mag dit loeder onder toeziend oog van ‘onze beleidsmakers’, gewoon lekker doorgaan!
  Waar ieder boertje die zich effe niet aan de De Regels houdt, gelijk door de AID in de boeien geslagen kan worden, zo rotzooit dit POKKEbedrijf al jaren door.
  Plat die handel!!!

 3. En het is nog slechter als je kan vermoeden.

  Op de landbouw Hogeschool waar veel buitenlandse studenten zijn is veel lesmateriaal door Monsanto en o.a. Bayern aan geleverd.

  Je wordt er met de voordelen van gen- tech gebombardeerd.
  Indien je niet wenst te weten slaag je niet voor je bull of eindopdrachten.
  Subtiel Joodse manier van zaken doen heet dat in vaktermen.

 4. Monsanto Holland B.V.
  Wageningse Afweg 31, 6702 PD Wageningen ‎
  0317 468 468

  ‎De hogeschool is vlakbij. Deze Monsanto is alleen voor lesmateriaal afleveren met af en toe stage bij de gen tech aanwinsten.
  ‘ Alles in strijd tegen hongersnood e.a….’ Zo verkoop je dit.

 5. 1. Grote bedrijven hebben teveel macht, omdat de staat zich veel te veel moeit. De corruptie tussen staat en multinational kan alleen maar verkleinen als er minder inmenging is. In een vrije markt worden zo’n scenario’s gecorrigeerd. Helaas ziet 99% van de mensen dit niet, en vragen zij net meer overheidsinterventie.
  2. Ik ben geen verdediger van Monsanto en ook geen blind verdediger van GGO’s. Maar: de schade bestaat niet door de pollen, maar door de wetgeving die geen pollen in honing toelaat. Dat is dus “schade op papier”, veroorzaakt door… de overheid, opnieuw. Schaf die wet af en het probleem bestaat niet meer!
  3. Binnen deze wettelijke context (die iedereen kent) zou een rechter eventueel kunnen oordelen dat Monsanto niet voorzichtig genoeg is geweest, en de imkers tijdig had moeten inlichten.
  4. Als ik honing mét GGO-pollen wil eten, wie houdt mij dan tegen? Is er overigens iets ongezond aan?

  1. Matthias, bedankt voor je toelichting.
   Ergens is me eens niet duidelijk. Je stelt dat de overheid de ‘boosdoener’ is en niet de grote bedrijven. Ik denk dat dit een beetje erg kort door de bocht is. Onze overheden worden ‘gemaakt’ door de grote bedrijven dacht ik, of tenminste ze werken samen.
   Je bent dus voorstander van wetten afschaffen ter gunste van bedrijven. Dat is op zich niet zo verkeerd, als de bedrijven deugen. Een bedrijf als monsanto die ter plekke haar studies bedrijft en nog niet eens helemaal zeker weet wat de lange termijn effecten zijn, en ook nog eens de boeren hun existentie beroofd, moet door wetten kunnen worden tegen gehouden.
   De pollen zijn niet het probleem, maar de pollen van een GGO veld wel, juist omdat men geen idee heeft wat het met je lichaam doet.
   In de VS is blijkbaar 95% GGO voedsel. Ze rijden daar afhankelijk van het bloeiseizoen de bijen te vervoeren, met vrachtwagens door de hele VS.
   Als je graag GGO voedsel eet, ik hou je niet tegen, maar voor mezelf prefereer ik echt voedsel waar niet aan gesleuteld werd en niet is verontreinigd door GMO-pollen of wat dan ook. Misschien eens tijd voor de landbouwuniversiteiten om eindelijk oplossingen te vinden voor goede, volwaardige grond waarop fantastische echte groentes kunnen gedijen, da’s pas feest.

 6. De complete gekte ten top. Ik ben geen barricaden-opwerper, maar Monsanto MOET gestopt worden. Waarom worden we niet door onze overheden hiertegen beschermd. Regeren is vooruitzien, hoe kan men zo kortzichtig zijn??

 7. Monsanto is een heel gevaarlijk monster dat veel meer bedreigt dan de meeste mensen weten.De meeste mensen willen het ook niet weten omdat
  het dan betekent dat je beseft dat dit bedrijf tegen alle vrijheid van handelen is ,tegen het vrij beoefenen van een hobby of een beroep.Het beknotten van iedere vrijheid van handelen en vrij uitruilen van zaden
  en dus van tuinieren en verbouwen op een gezonde en verantwoorde manier.
  Daardoor onbewust meehelpt dat dit soort bedrijven de wereld vergiftigt
  met hun ‘producten’.In feite voert dit bedrijf een hele gemene sneaky
  oorlog ten koste van de de natuur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.