Advertentie

Vuile omgeving bekrachtigt immuunsysteem..!


children-with-dog

x

Vuile omgeving bekrachtigt immuunsysteem..!

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

De hygiënehypothese lijkt opnieuw waar te zijn. Een Amerikaans onderzoek toonde aan dat kinderen die gedurende hun eerste jaar vaak aan dierlijke huidschilfers, allergenen en normale huishoudelijke bacteriën werden blootgesteld, minder vaak last kregen van astma, allergieën en piepende ademhaling. De resultaten van het onderzoek werden onlangs gepubliceerd in het ‘Journal of Allergy and Clinical Immunology’.

Eerdere studies hadden al aangetoond dat kinderen die op een boerderij opgroeien minder vaak leden aan astma en allergieën, terwijl kinderen die in de stad opgroeien er vaker last van hadden. Hoewel het onderzoek dat door de Johns Hopkins University in Baltimore werd uitgevoerd dit bevestigde, bleek dat timing een doorslaggevende rol speelt. Als kinderen die in de stad opgroeiden  grotendeels vóór hun eerste verjaardag aan dierlijke huidschilfers, allergenen en huishoudelijke bacteriën werden blootgesteld, verminderde het aantal gevallen van allergie en asthma in vergelijking met kinderen die later met deze factoren in aanraking kwamen.

baby dogsHet onderzoek omvatte 467 pasgeborenen in de binnenstad van Baltimore, Boston, New York en St. Louis en duurde tot de 3e verjaardag van de kinderen. In deze tijd werden de kinderen regelmatig onderzocht door ze te testen op allergieën, de ouders werden ondervraagd en er werden bacteriemonsters uit hun woonomgeving genomen. Het bleek dat kinderen die al vroeg in aanraking waren gekomen met  dierlijke huidschilfers, uitwerpselen van kakkerlakken en bacteriën, tot hun derde verjaardag gezonder waren..!

Het beschermende effect bleek zelfs cumulatief te zijn: hoe meer allergenen waaraan een baby blootgesteld wordt, des te lager het risico op astma en allergieën. Van de kinderen die aan het eind van het onderzoek gezond waren, groeide 41% tijdens hun eerste levensjaar op in huizen met veel allergenen en bacteriën, maar dit was slechts het geval bij acht procent van de kinderen die leden aan allergieën en ademhalingsproblemen.

Huisdieren beschermen baby’s, peuters en kleuters tegen allergieën..
Ook andere onderzoekers komen met gelijke uitkomsten, zoals de wetenschappers van de ‘University of California – San Francisco’ en de ‘University of Michigan’, die ontdekten dat een kind veel minder kans loopt, op het ontwikkelen van allergieën en asthma, wanneer ze ‘blootgesteld’ zijn geweest aan een lievelingshond. Het samenleven met een hond, vanaf zeer jonge leeftijd, blijkt het menselijke immuunsysteem aan te moedigen, om de darmflora nieuwe prikkels te geven, hetgeen de prikkel op gewone allergenen reduceert.

Bevindingen uit de recente studie tonen aan dat een specifieke bacteriënsoort, die in de darmen van de hond voorkomt, bij muizen een bescherming te zien gaf tegen bepaalde allergieën. Daarenboven is deze bacterie dus -indirect- in staat ontstekingen aan luchtwegen te voorkomen, die veroorzaakt worden door allergene stoffen. De onderzoekers geloven dat de manipulatie van micro-bacterieën op een dag ook gebruikt zal gaan worden voor het voorkomen van asthma en allergieën, of om bestaande gevallen te behandelen..!

Dr. Susan Lynch, die teamleider was van deze onderzoeksgroep, zegt hierover: “The compositie en de functie van darmflora heeft een enorme invloed op de functie van de immuunreacties van het menselijke lichaam; hierdoor wordt een zee van mogelijkheden geopend, voor de ontwikkeling van therapeutische behandelingen van zowel asthma als allerlei andere allergische ziekten.” De studie was opgezet om te onderzoeken of blootstelling aan specifiek huissto, dat geassocieerd wordt met vooral honden, een beschermend effect zou kunnen hebben op het menselijk immuunsysteem. En de resultaten zijn bijzonder veelbelovend op het gebied van het ontwikkelen van medicijnen tegen allergische luchtwegziekten in de nabije toekomst..

 

* * *

x

kind met hond slaap

17 gedachten over “Vuile omgeving bekrachtigt immuunsysteem..!

 1. Het zou goed zijn om aan te geven wat je met een vuile omgeving bedoelt in de kop van dit artikel. De vuile omgeving die wekelijks werd besproeid met pesticiden waarin ik opgroeide heeft mijn immuunsysteem voor altijd verwoest.

  1. Er is vuil en er is vuil-vuil. Pesticiden zijn het smerigste vuil. Sterkte Richard11.

  2. Nu als je vuil wilt vergelijken met chemische oorlogs voering, want dat is het, kunnen we wel stoppen, huisvuil dus stof, bestaat uit oude huid schilfers , oud haar en resten van van alles, vermengd met dode en levende huis mijten.
   Verder de onmetelijke hoeveelheid menselijk afval, met daar in residuen van allerlei medicijnen, wordt quasie gezuiverd, en dan in het oppervlakte water van Nederland gepompt, het Italiaanse Como meer zijn water inhoud is +/- gelijk aan al het oppervlakte water van Nederland, dus U begrijpt, wasse neus.
   Ons grondwater is, en wordt steeds verder vervuild met illegale en klandistiene lozingen.
   Over de lucht valt niet veel te vertellen, 50 jaar geleden was het al bekend dat mensen die onder de aan en af vliegroutes van Schiphol woonden, 3X meer kans op kanker en andere fijne ziektes hadden, Swanenburg is zo’n kanker plek, maar niemand wil het weten vanwege de huizen prijzen, 4 uit een falie van 6, kanker, tumoren, allen vroetijdig aan overleden, toeval zeggen ze dan.
   En nu de gebruikte vergiften, het begon met DDT, en nu hebben we uitroei middelen, van de zelfde fabrieken die chemische oorlogs voerings middelen brouwen, stoppen hier mee NU dan zitten we toch nog zeker 50 jaar met de résiduen in onze leefomgeving.

  3. @ Jenne
   Zwanenburg is mijn geboorte dorp. Ik ken de aanvliegroutes maar al te goed en ook de 20% hogere kanker kans die men er al in de jaren 70 80 liep.De huizenprijzen dregen even te zakken toen is er voor heel veel geld extra isolatie aangebracht, buiten kun je nog steeds niet zitten. De vliegtuigen vliegen er zo laag dat je de pulkjes in de neus van de chauffeur kan zien zitten. Ook de vele keren dat er beweerd werdt dat schiphol niet verder zou mogen groeien staan mij nog helder voor de geest. Uiteindelijk wint de economie het weer van de mens.

  4. Je hebt er inderdaad groot verschil in.
   Je kinderen in een buiten zandbak laten spelen levert inderdaad een verhoging van het immuunsysteem. Echter de luchtvervuiling en het verpesten van de oogst door allerlei te bespuiten is een andere zaak.

   Als ik met vakantie in buitenland ben raak ik meteen de (geringe) uitslag in mijn gezicht kwijt.

   Thuis moet ik het weer behandelen. De dokter schreef Rozex voor (een soort antibiotica zalfje) maar Echinaforce helpt beter.
   Volgens de medicie is de oorzaak onbekend. voor is bewezen dat het luchtvervuiling is want voedingstoffen en waspoeder hadden we al uitgetest.

  5. In de ontlasting van practies alle dieren, bevinden zich ziekte kiemen, en eitjes van allerlei intestinale wormen, daar wordt je kind niet résistent van maar doodziek, dus zandbakken geen goed ideé.

 2. Met huisdieren loop je ook een risico, mijn vrouw heeft haar/ons eerste kindje verloren, door dat onze hond ziek was, en hij haar de ziekte heeft over gedragen, toxoplasmose, en onze huisdokter vertelde later, dat het zo maar beter was, de kans was groot op hevige mismakingen, het is niet allemaal koek en ei, ze nemen ook veel rotzooi van de straat mee naar binnen, luizen, vlooien, en ook andere gevaarlijke insecten.

 3. MARCEL, ben er ooit wel op visite geweest, was het niet Swaneburg-halfweg of zo iets, je moest voortduren je gesprek onderbreken, van wege het gebulder, ook bij het trimmen in Bosplan als er een overkwam liep je heerlijk in de kerosine dampen te sporten, wij besloten van wege dit soort ervaringen te verhuizen, heb het over de zuster van mijn vrouw, zij vroegtijdig aan botten kanker, haar man aan tumoren in zijn hoofd bezweken, hun schoonzoon, jong aan kanker bezweken hun zoon met grote problemen in zijn hoofd 45 ook overleden, maar er wonen nog steeds mensen en alles wend, hangen ook!

  1. @ Jenne
   Het dorp heet Zwanenburg en net over de ringvaart( rond de haarlemmermeerpolder ) ligt het dorp halfweg, waar heeeel vroeger de trekschuit van amsterdam naar haarlem een tussenhalte had.

  2. Jullie vergeten de suikerbieten fabriek te hslfweg waar het vaak naarvgekookte bieten stonk. De rest was een klein gehucht welke een station had voor sluis en fabriek werknemers.

  3. Was de oude naam niet Swanenburg, naar de burgt die daar ooit lag, ja halfweg, was daar ook niet een beroemde speeltuin, als wij naar Zandvoort fietsten stopten wij daar altijd even om uit te rusten, vooral de terug weg en altijd tegenwind.

  4. MARCEL waar ben je verslaafd geweest, ik heb twee vrienden gehad beide zwaar verslaafd, de één is er in gebleven, da ander leefd in new Mexico USA, heeft een Klein Motel, Motel California, ha ha maar goed, hij gebruikt alleen Canabis, en schijnt hem goed te gaan heeft een beeldschone Mexicaanse vrouw die hem dik de baas is gelukkig maar, het is toch niet gek dat je die fijne momenten wil verlengen, die liefdes roes je zou er wel in willen blijven toch, gebruik je helemaal niet meer, ik rook nog wel eens met mijn kleinzoon, ze moeten leren er mee om te gaan, ook met vrouwen, ha ha alleen praten natuurlijk respect en tendernes bijbrengen, geen spijkerhard macho gedoe in mijn familie, love and peace men!!!

  5. MARCEL, die gene die er in is gebleven was de beste van ons allemaal begaafde tekenaar, hart van goud mooie man ook vrouwen aanbeden hem, but he whas cool as ice, nou niet echt maar het was zijn act, de rest is er wel aardig uitgesprongen, sommige rijk andere arm financieel, maar als het moet springen we bij, wat een tijd van vriendschap en diepe diepe liefde, ik zou het deze generatisch ook zo graag gunnen, Jezus al dat marteriaalisme, een vrouw is mooi zo als ze gebnoren is de één meer als de ander maar de charme is er, en niet te vergeten hun odeur, Jezus van binnen blijven we toch BONOBONO’s dat is wat mijn vrouw ook altijd zegt, maby!

 4. Nou zeg dit is wat je noemt een open deur!!!!!!!!!!!!!
  Het was in de jaren 50 al bekent dat mensen die in de metaal of bouw werkten minder last hadden van infecties door wonden etc.

 5. ik heb een jaar of wat in de straatmakerij gewerkt ook daar hadden we meestal wel een wondt aan de handen dan stopten we onze handen in de berg zand. maar we hadden nooit geen last van zweren of ander zins de katten en honden deden hun behoeften in dat zand en we bleven gewoon s c h o o n !en nu tegenwoordig moeten ze de handen wassen in onzin materiaal .en trouwens vieze handen eten smakelijker dan schone hoor.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.