Advertentie

Griepvaccin ondermijnt immuunsysteem kind!


Het lijkt wel of we worden doodgegooid met vaccinatieberichten, deze laatste dagen. Misschien beter dan doodgespoten, zo zou je kunnen denken.. Eerder plaatsten wij een artikel over de aanmaak van weerstand bij kinderen en volwassenen, door het krijgen van o.a. griep en stevige verkoudheid. Waren het niet onze eigen ouders die deze wijsheid meedroegen en aan ons doorgaven..? Ziek zijn en een stuk BETER worden..!

Waarom moeten mensen dan worden geïnjecteerd met een vage, vermeende anti-griepstof, waar ook nog eens allerlei vage toevoegingen bij zitten, terwijl het lichaam zélf in staat is een ziekte te bestrijden, sterker nog: juist door dat gevecht, dat bestrijden, een stuk sterker wordt..!

Want is het niet één van de grootste natuurwetten dat we tegenslag meemaken en hier JUIST krachtig uitkomen en er sterker door zijn dan daarvóór..?
Maar dat betekent dus ook het omgekeerde.. Dat we er zwakker uitkomen, als we deze tegenslagen proberen te vermijden, deze kuilen in de weg proberen te omzeilen..? JA, dat klopt en dat is nu ook wetenschappelijk bewezen! Seizoensgriepprikken ondermijnen het immuunsysteem van kinderen..! Lees het hele artikel hieronder.

Maar eerst wijzen we je nog graag een keer op een prachtig artikel hier op WantToKnow, over een uitmuntend onderzoek dat de Nederlander Ing. Harry Zandvliet uitvoerde en dat op nóg dramatischer effecten wijst van de vaccinatie-gekte. Mensen die gevaccineerd zijn tegen infectieziekten lopen een grotere kans op verschillende kankers. Het blijkt, aldus Zandvliet, dat vooral het krijgen van koorts het lichaam letterlijk in vuur en vlam zet, waardoor het in staat is om nieuwe wapens te smeden tegen virussen en vijandige indringers. En het is dus juist deze koorts die de grote vaccinatie-goeroes uit willen bannen. Want stel je voor.. je zou eraan dood kunnen gaan. Hoe cynisch, maar het omgekeerde beeld lijkt steeds meer op te doemen. Hier het artikel met het nieuws van vandaag.

x

* * *

x

Griepvaccin voor kinderen ondermijnt het immuunsysteem..!

November 2011, bron: Science Daily

(Oorsponkelijk bericht: ‘Journal of Virology’, 2011; 85: 11995).

x

Vaccinatie is de enige vorm van preventie die de gezondheid probeert te ondersteunen door ons afweerstelsel klaar te stomen voordat de ziekteverwekker zijn intrede doet. Het idee lijkt zinvol, maar het tegendeel blijkt steeds duidelijker!

Kinderen met een verzwakt immuunsysteem dienen elk jaar een griepvaccin te halen, maar het is JUIST DIT VACCIN dat hen méér kwetsbaar maakt voor dodelijke virussen en epidemieën.

Het standaard griepvaccin breekt hun immuunsysteem verder af, en ondermijnd de kracht van het lichamelijke mechanisme om zogenaamde ‘killer T—cells’ te maken. Deze cellen zijn het figuurlijke leger van het lichaam, het natuurlijke defensiesysteem om bijvoorbeeld indringers, in de vorm van bijvoorbeeld virussen, aan te vallen en te vernietigen.

Wetenschappers van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, dezelfde universiteit waar Ab Osterhaus de scepter zwaait op het gebied van virologisch onderzoek, ontdekten dat de hoeveelheid van de genoemde ‘T-cellen’ in veel grotere mate aanwezig waren bij kinderen die NIET gevaccineerd waren met het ‘jaarlijkse’ griepvaccin.

De angst bestaat nu dat er –juist door deze routinematige vaccinaties- een generatie kinderen ontstaat die bijzonder kwetsbaar zullen zijn voor griepvirusaanvallen en –pandemieën.

Opnieuw blijkt dat de volkswijsheid over ziekten, ‘die goed voor je weerstand zijn’, een keiharde kern van waarheid bevatten!

85 gedachten over “Griepvaccin ondermijnt immuunsysteem kind!

 1. Ik ken echt werkelijk NIEMAND die zijn of haar kinderen laat inenten tegen griep, en al helemaal niet jaarlijks, dus waar hebben we het over?

  Misschien in Amerika maar goed daar leven we gelukkig niet.

  1. We hebben het over Niemand, inderdaad QM. Of eigenlijk heet ie, pastoor Martin Niemöller.
   En omdat JIJ Niemand kent, moeten wij onze mond houden.. “Waar hébben we het eigenlijk over?”. Nou simpel: je hebt het ALTIJD over jezelf.

  2. @QM. In het jaar 2009 zijn er vele jonge kinderen ingeent tegen griep. Ze noemden dat de Mexicaanse Griep. Die inentingen zijn ook in Nederland gegeven. Ik ken ouders en een aantal van deze kinderen. Ook op deze site is daar best het een en ander over geschreven.

   Maar ook als je als kind niet bent ingeent tegen griep, krijg je heus wel je coctailtje binnen. dan maar weer de Hepatitus B erbij, of de cocktail niet groot genoeg is (24 stuks voor kinderen onder de één jaar in NL)

   Nu verwijst Niburu naar een onderzoek naar deze coctail en kindersterfte:
   http://www.niburu.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1633:grootschalig-onderzoek-onthult-exacte-samenstelling-vaccins&catid=17:gezondheid&Itemid=30

   rechtsstreeks naar het onderzoek: http://het.sagepub.com/content/30/9/1420.full.pdf+html

  3. Oh nee?, ik wel, 3 zelfs in mijn vrienden en familiekring: alle 3 met astmatische klachten.
   De een is 3, de ander 7 en die van mn vriendin is 5.
   Het zijn al “zwakke kindjes”, dat is ook de reden dat ze die spuiten krijgen volgens de ouders…..omgekeerde wereld want ik kan er geen speld tussen krijgen als ik wil vertellen dat dit juist niet slim is om te doen…..
   Wordt er zo moe van soms van die mensen die niet willen luisteren naar de andere kant van het verhaal en liever hun kop in t zand steken omdat ze volledig vertrouwen op ” de dokter”.
   Ik bedoel maar wie ben ik ? Wat weet ik er van? Dan ben je uitgeluld…..

  4. Mensen geloven dat de vaccinaties hun angst voor ‘heftige dingen’ weghalen. Dát is de diepere motivering voor ouders, en daar is niets mis mee. Het vraagt om begrip en geruststelling. En voor openheid van hun kant, om een neutrale positie te blijven innemen, te DURVEN innemen. Om te snappen dat er HELE GROTE BELANGEN mee gemoeid zijn om babies, kleuters, ouderen, risicogroepen, gezonde mensen, eigenlijk de hele wereld, in te enten om ‘gezond te blijven’…!! Niet ziek te worden.. Want stel je voor.. Je wordt toch eens ziek.. En dan.. Dan ga je misschien wel dooohoood.. Kom op zeg, laat je geen angst aanpraten.

   “Ja maar, dat zou de overheid nooit toelaten!” krijg je dan te horen.. Het enige antwoord daarop is, dat er geen overheid bestáát..!! Het zijn allemaal politici, die max. 4 jaar op een positie zitten. En als ze ergens naar kijken, is het naar bezuinigingen.. Weg focus..! Dat overheden het WEL toestaan dat uiterst bedenkelijke (om het mild te kwalificeren!) samenwerkingsverbanden bestaan tussen overheid en INDUSTRIE..!!
   Dan kom je bij de ambtenaren, nou die laten het over aan de wetenschappers, die gaan hun vingers (lees ‘carrière’) toch niet op het spel zetten, door ze te branden..?!
   En dan zijn er toch de ‘deskundigen’ de wetenschappers…? Mannen van ‘Jan de Wit’.. Zij doen hun hele kleine deeltje en roepen van hun kant, dat zij niet de uiteindelijke beslissing nemen. Overheid, ambtenaren, huisartsen die het voorschrijven..! De wetenschappers doen niets kwalijks, zij geven advies…! Ethiek is daarbij kennelijk een ondergeschoven kindje.

   En kon het gebeuren in die dagen dat iedereen toekeek, niemand wat deed en de ouders/volwassenen als kinderen zo bang hun eigen kinderen lieten lekprikken..! Ohja, er doen wel wat mensen wat… De wetenschappers, die ambtenaar zijn én (semi-)overheid.. Die werken HEEL NAUW met Big Pharma samen. Big Pharma die in hen de dikste vrienden heeft.. Hen bij de voornaam mag noemen..
   “Hallo Ab, hallo Roel. We komen even ons roeltje wenkbrauwkerst(aandelen)pakket brengen”.. Jeetje, ik geloof dat ik weer een beetje cynisch werd.. ZORRY!

  5. @ questionmarc,
   Massa’s mensen die zich hebben laten inenten en dat jaarlijks doen. (in Nederland) Persoonlijk ken ik er ook die zich bang hebben laten maken door de horror verhalen het RIVM.
   De algemene instelling is.. “Als het RIVM het zegt moet het wel waar zijn”

  6. @ QM – In mijn ogen een kortzichtige reactie. Dat jij niemand kent die zich laat vaccineren, wil niet zeggen dat dit NIET op grote schaal gebeurt. Ik kende ook niemand die zich liet vaccineren totdat ik er vrij over begon te spreken. Toen waren er toch mensen die gehoor gaven aan de oproep. Ik ben blij met ieder persoon die tot het inzicht komt dat het wel eens helemaal niet zo goed is, dan de MSM, de Osterhausen en Coutino’s iedereen door angstzaaierij doen geloven.
   Dus QM, of jouw leefwereld is heeel klein, of je brengt het niet te berde. Mensen aan het denken zetten om de materie helder te bestuderen, brengt wel enig doorzettingsvermogen met zich mee.

  7. @ Guido

   Super.
   Mooie reacties….ik wist het wel…gewoon gaan met die banaan 🙂

 2. questionmarc

  Nou dat is toch duidelijk. We hebben het hier over “Kinderen met een verzwakt immuunsysteem”. Nu zullen er waarschijnlijk niet hele bergen zijn maar toch. Het zal je kind maar wezen.

  1. Een verzwakt immuunsysteem door alle baby/peuter-vaccinaties..! Het is Tinus Smits, die ik in een presentatie een verhaal hoorde vertellen van een baby die VOLLEDIG was platgespoten, groene snot uit de neus. En maar doorgaan met de volgende vaccins..!

   En de ouders…? Die keken toe waarschijnlijk. Schaapachtig, want als je goed luisterde kon je wellicht het lieflijke ‘beèèhèèèh’ horen.. 🙄

  1. HyperAlert
   Ze hebben geld nodig he, dus de o zo eerlijke politici doen er nog een schepje boven op. Ze moeten 3 a 4 miljard meer bezuinigen volgend jaar. Dit is 1 van de vooruitlopende maatregelen. Maar ja bezuinigen tewijl de Nl Staatsschuld om blijft gaan heeft weinig zin dacht ik zo. Kortom ze nemen gewoon de boel in de maling.

 3. Volkskrant van vrijdag 25 november 2011. Pagina 5. Kop: “Onrust over zeer dodelijk griepvirus”. “Subkop: Nederlandse onderzoekers zijn erin geslaagd een superdodelijke variant van de vogelgriepvirus te creeren. De VS vrezen dat eventuele publicaties hierover terroristen in de kaart spelen”. Bioterrorisme. Zet je schrap mensen. Hier komt deel 2 van de vaccinatie-ellende.

  1. Fase 1 is gestart….. angst zaaien en het aannemelijk maken. Ik vond ooit eens een communistische handleiding over hoe je een volk in bedwang kunt krijgen en houden. Ook dit weer (in fases dingen naar buiten brengen) is een voortvloeisel van ditzelfde document. MSM wordt gemanipuleerd en de kudde trapt erin…. oeiiiii bang om ziek te worden net als H1N1 destijds.

 4. Ik zag op TV een verbijsterend spotje van het RIVM met weer een nieuwe hoax over kinkhoest.
  Ze willen nu alle mensen die in aanraking komen met kleine kinderen opnieuw laten vaccineren omdat ze drager kunnen zijn van het virus en dit zgn zeer gevaarlijk is.

  Zoals we van ze gewent zijn dreigt de RIVM ook hier weer met dood en verderf als heir geen gevolg aan gegeven wordt.
  Misschien onnodig te melden dat ook dit verhaal geheel uit de dikke duim wordt gezogen door het RIVM.

  De RIVM is ondertussen een HELE GEVAARLIJKE organisatie geworden.
  Wie gaat ze stoppen vraag ik me wel eens af.

  1. Ik zag dat van de week op teletekst voorbij komen.
   Mijn eerste gedachte was; ze verwachten grote verliezen met de griepprik dus wordt het een andere prik.
   En wie is er weer het eerst het haasje? De verpleging en verzorging van kwetsbare kinderen. Maar als het nu weer eens andersom blijkt en men juist drager wordt van het virus?
   Om te huilen, al die stomme ideeën.

  1. Heb je er ooit last van gehad dan? Veel inentingen vind ik namelijk wel nuttig en juist door systematisch inenten van hele grote groepen komen die ziektes ook bijna niet meer voor. Ik heb het dan niet over een griepje maar over bijv polio, tetanus etc.
   Ik zou mijn kinderen nooit voor griep laten inenten (ze zijn trouwens ook kerngezond en vrijwel nooit ziek)…

 5. Mijn stelling is altijd geweest (gebaseerd op vele tientallen boeken, honderden studies en bergen indirect en direct bewijsmateriaal) dat vaccinaties ineffectief, onwetenschappelijk en potentieel levensgevaarlijk zijn (zie alle artikelen hier op WTK voor onderbouwing). En dat vaccinaties potentieel neurotoxisch, kankerverwekkend en immuunsysteem onderdrukkend zijn.

  Hoe kan het ook anders als je slechts een beperkt deel van het immuunsysteem ‘prikkelt’ met giftige stoffen die juist ziekte uitnodigen, terwijl je daardoor niet alleen de rest van het complementair werkend immuunsysteem uitschakelt en zelfs latente ziekten ‘naar de voorgrond haalt’ en dus eerder ziekte in de hand werkt?

  En waar werkt dit principe het sterkst? Inderdaad bij die doelgroepen die al ene gevoelig of afgezwakt of nog in ontwikkeling zijnd immuunsysteem hebben dus: ouderen, bij reeds zieke of zwakke patiënten, bij zwangere vrouwen en bij baby’s en kinderen…Kucht u even?

  1. o ja misschien helpt het als ik meldt dat wij drie kinderen hebben die volledig gezond zijn omdat ze de volledige natuurlijke kinderziektes (zou er een reden zijn dat ze zo heten?) hebben doorlopen, waarbij het HELE immuunsysteem wordt ingezet!

   Kerngezond, want geen zelfhelend vermogen afbrekende en immuunsysteem onderdrukkende giftige stoffen (en ‘hulpstoffen’ en adjuvanten of genetisch gemanipuleerd materiaal, naast de vervuilde kweekbodem, etc) mogen ontvangen. Helaas geen gratis iPod voor hen, maar dat moeten ze dan maar op de (afwezigheid van) koop toenemen.

   En als ze een kier grieperig zijn en wat verhoging hebben: gezondheid!

  2. Ik kuch even mee.. u heeft het over de risicogroepen. Als ik een beetje nuchter nadenk, kom ik tot de conclusie dat de term risicogroepen-gifstoffen direct via de bloedbaan inspuiten niet rijmt met elkaar. Risicogroepen zou je naar mijn idee juist moeten uitbannen vanwege het vermeende risico. Blijft over een gezonde groep mensen.. die het niet nodig hebben…. What’s left? Kuch!!

 6. Neem maar gewoon groene thee, schijnt veel beter te werken.

  Groene thee haalt een score van 75% tegen de 60% van griepvaccinatie.
  Gisteren nog gelezen: http://www.star-people.nl/index.php?module=news&id=8141

  Groene thee heeft dan ook nog eens een sterke anti-kanker werking, vandaar dat mijn vader het al jaar en dag in zijn kruidenpoeder heeft zitten…

  Heel wat minder kanker in Aziatische landen, alleen al door de groene thee die ze dagelijks drinken. Als supplement werkt het waarschijnlijk beter omdat het niet gekookt wordt? Best interessant, voor alles bestaat een plant of kruid.

  1. @ Martijn

   Weet je wat een goede bescherming is tegen heel veel ziektes en beslommeringen?

   Onze zon……die zorgt voor de aanmaak van vit. D 3 in ons lichaam.
   Project Camelot heeft een interview met Gabriele Stähler, die geeft een uitleg daarover in het Engels.

   Misschien verbaas je je ook waarom de zon zo weinig schijnt…d.w.z. waarom de hemel zo wit is/was??

   Hier is een lijst van een Nederlandse arts:

   VITAMINE D speelt een rol bij: (in willekeurige volgorde)

   * 1- het voorkomen van botontkalking
   * 2- het “maken” van sterke botten bij kinderen
   * 3- het voorkomen van KANKER (77% lager)
   * 4- valpreventie bij ouderen (70% lager)
   * 5- wondgenezing
   * 6- voorkomen van autisme indien gebruikt tijdens de zwangerschap
   * 7- voorkomen van multiple sclerose (62% lager)
   * 8- de stemming en cognitieve vermogens bij ouderen
   * 9- het voorkomen van infecties
   * 10-het voorkomen van diabetes mellitus type 1 (=suikerziekte) bij kinderen 80%
   * 11-het voorkomen van cardiovasculaire (=hart en vaten) complicaties
   * 12-werkt positief bij hypertensie (hoge bloeddruk) 20% lager
   * 13-kanker–een betere prognose indien geopereerd in de zomer
   * 14-verminderen van heupfracturen bij ouderen (26% lager)
   * 15-werkt ontstekingsremmend mn in de vaatwand bij aderverkalking
   * 16-een vermindering van chronische pijn
   * 17-voorkomen en behandelen van (winter) depressies en chronische vermoeidheid
   * 18-geeft verbetering bij bestaande Alzheimer
   * 19-voorkomen van influenza (griep)
   * 20-minder pancreaskanker (alvleesklier) 43%
   * 21-beschermt DNA (telomeren)(=celmateriaal)
   * 22-beschermt tegen diabetes type II (=overgewichtssuikerziekte)
   * 23-beschermt tegen cataract (=staar)
   * 24-voorkomen van colorectale (dikdarm- endeldarm) kanker 72 % lager
   * 25-(is antioxidant)
   * 26-psoriasis (=huidziekte)
   * 27-het voorkomen en behandelen van schizophrenie
   * 28-behandeling en preventie van TBC
   * 29-het voorkomen van pre-eclampsie (=zwangerschapsvergiftiging)
   * 30-verkleint de kans op hartcomplicaties 50%
   * 31-verkleint de kans op een hartinfarct (2.4x lagere kans)
   * 32-bij lage inname verhoogde (60%) kans op hartinfarct en beroerte
   * 33-dood door hart- en vaatziekten (26% lager)
   * 34-voorkomt waarschijnlijk Parkinson
   * 35-voorkomt waarschijnlijk Alzheimer
   * 36-voorkomt age-related mental decline
   * 37-hogere kans op keizersnede (4x hoger) bij te lage spiegel
   * 38-verlaging van de kans op migraine
   * 39-de ernst van astma bij kinderen
   * 40-veel betere sportprestaties
   * 41-sterftecijfer 26% hoger bij een bloedspiegel {25(OH)D} van 17 ng/ml (=erg laag) terwijl het streven nu is naar 60 ng/ml
   * 42-30% kleinere kans op bloedstolsels
   * 43-speelt een zeer belangrijke rol in het immuunsysteem
   * 44-speelt belangrijke rol bij het voorkomen van gehoorsverlies
   * 45-bij deficiëntie een verhoogde (150%) kans om te overlijden agv alle oorzaken bij 700 elderly women

   Alles is gebaseerd op officiele publicaties.

   Dr J.A.P.Hooykaas

 7. Niet alleen jonge kinderen krijgen een verzwakt immuunsysteem ook ouderen die zich hebben laten inenten.
  Ik was gedurende vele jaren mantelzorger van oudere familieleden, welke in het verpleeghuis verbleven.
  Het viel me op dat er na de jaarlijkse ‘preventieve vaccinaties’ in het verpleeghuis juist die ouderen welke gevaccineerd waren ziek werden, en er velen door een verzwakt immuunsysteem overleden.

 8. Ik ben van `54 en heb gewoon de meeste kinderziekten gehad,bof, mazelen,rode hond, waterpokken, roodvonk, kinkhoest enz. en natuurlijk gingen er soms kinderen dood aan complicatie`s bij hoge uitzondering en niet massaal!net zo als er nu soms kinderen overlijden tengevolgen van vaccinatie`s dat is dan helaas nog het duidelijkste effect, erger zijn de effecten die je niet ziet die zich binnen in het verstoorde immuunsysteem afspelen en dit voorgoed totaal verprutsen, als je de bovenstaande ziekten hebt doorlopen ben je levenslang beschermd, vaccinatie`s daarintegen raken naar verloop van jaren uitgewerkt en moeten worden herhaalt( zoals nu bij kinkhoest)een baby heeft het eerste half jaar de beschermende stoffen van de Moeder( alleen als die Moeder de ziekten zelf heeft doorgemaakt)heeft Moeder nu deze ziekten zelf nooit gehad dan zal zij niet over de goede beschermende antistoffen beschikken om die door te geven aan haar kinderen,bovendien willen ze nu bij de consultatie bureaus al dat je begint met een baby van twee maanden met vaccineren( nog even en dan wordt het voor de geboorte in de baarmoeder)veel te jong dus, het gehele immuunsysteem is nog niet volledig ontwikkeld, het zenuwstelsel is nog zo teer, ik ga misschien wel ver maar ik vind het een vorm van bewust letsel toebrengen,zeker omdat men nooit voor honderd procent wil zeggen dat veilig is en wat de conserveringsmiddelen en het verzwakte virus voor effecten kunnen hebben op de ontwikkeling van het kind, soort garantie tot de voordeur, achteraf is er geen klagen meer mogenlijk, ook is het nooit meer aan te tonen of een vaccinatie verantwoordelijk is voor eventuele afwijkingen.Maar met dit vaccineertereur kweekt men dus zeer zwakke mensen omdat het natuurlijk afweer mechanisme niet de noodzakelijke prikkeling heeft ontvangen om goede antistoffen te maken.Een consultatiebureau arts van Afrikaanse origine ging met mij in discusie,( ik had mijn dochter gezegd om mijn kleinkind zeker niet met twee maanden te laten vaccineren) deze arts zei; in afrika zouden ze god danken voor vaccinatie`s,ja, in afrika wel, daar is mazelen meteen dodelijk,ik merkte wel weerstand als je zegt geen gebruik te maken van vaccinatie`s, bijna beledigd reageren deze mensen,ze willen weten waarom? je zo dan denkt.

  1. de effecten van het immuunsysteem kunnen door het geven van borstvoeding zelfs bij baby`s tot 9 maanden effectief zijn, de natuur heeft dit zo geregeld.

  2. @ Lida

   Als je het vaccinatieprogramma van de WHO etc doorneemt dan snap je ook hoezo in Africa alle kinderen ingeënt worden. Het zijn niet de leukste plannen b.v.(google Bill Gates en zijn ‘kijk op de wereld’).
   Ik ben van 65 en heb met kleine 2 jaar de mazelen gehad. Toen kreeg ik longonsteking,abzessen in mijn bovenbeen en rippenvlies, darmverlamming, hoge koorts. 3 maanden ziekenhuis 1967, daarvan 2 maanden isolatie. Niemand mocht binnen ook mijn ouders niet (slecht voor genezingsproces zeiden ze toen). Een rot tijd voor mijn ouders…..toch heb ik mijn zoon die nu boven de 14 is, niet aan het vaccinatieprogramma laten deelnemen. Was inderdaad niet makkelijk tegen de stroom te zwemmen. Maar gaf 14 maanden borstvoeding, 6 maanden allen maar, dan met gezond eten erbij. Kind gedragen in doek geïnspireerd door het boek van Jean Liedloff ’the continuum concept’ geweldige ervaring. Kan het iedereen aanraden je kind steeds mee te dragen. Het hoeft niet te schreeuwen voor eten of lichaamscontact.
   Dat doen de Afrikanen wel veel beter dan wij hier. Deze Afrikaanse dokter zou dit moeten promoten…maar ja wat verwacht je van een consultatiearts, die doet wat het beleid vraagt.

   Dus ik vind dat je goed bezig bent om jouw kinderen te stimuleren ook eens anders dan de mainstream te gaan denken.

  1. Misschien is het slimmer om de bron van kanker aan te pakken, dan opnieuw te vaccineren tegen kanker..! Wat een ge-OH, sorry hoor, hier zakt écht mijn broek van af.
   Laten we een pil nemen voor de bijwerking van die andere pil, die we namen omdat we zo’n last hadden van slaapziekte, veroorzaakt door het Mexicaanse Griepvaccin, dat we namen omdat de doktoren zeiden dat er een pandemie aankwam, die er niet kwam…! Snap je? Ik vind dat geen nieuwsbreker, maar een nieuwsafbreker..

  2. @ anti nwo

   Ik wil je even attent maken op het feit dat in Israël een bedrijf bestaat die DNA !!! kan kopiëren…dus stel je voor. Je neemt dna van jou via een haar, sigarettenpeuk etc. en voegt dit aan een bloedmonster toe, dat dna-vrij is gemaakt. Dus er ontstaat een bloedmonster met jouw dna. Knap, hé ?!

   Ik heb er ook moeite mee dat er eerst kanker ‘gemaakt’ wordt en dan zoeken ze als gekken voor een remedie….

  3. En zo komt de volgende mening weer binnensluipen met prachtige woorden omgeven 🙂

   Als we nu 1 ding hebben geleerd is dit het wel: laat deze nieuwe mening buiten de gedeelde cirkel & buiten Nederland BV. Laat het daar waar het thuis hoort: op de eigen plek; een eigen weblog & een eigen bedrijf.

   Zo werkt open info-deling het beste. Ieder mens beslist over zijn eigen domein. Het gedeelde domein blijft vrij van ge-occupeerdheid van ….

   Statische MENINGEN
   En zo ?
   Zo horen domein en bereik netjes gescheiden te blijven in een stelling die – wat mij betreft – liever nu dan morgen wordt
   Opgesteld door de Wetgeving aan te passen ! 🙂

 9. L.S. ik begrijp prima dat het laatste woord over vaccinatie nog niet is gesproken, maar dit Rotterdamse onderzoek vergelijkt appels met peren: gezonde kinderen gebruiken bv. nauwelijks medicatie, terwijl Cystic fibrosis patientjes volgepompd worden noodgedwongen met heel veel sterk werkende medicatie waar onder corticosteroiden die allemaal invloed op de T-cellen kunnen hebben en deze kinderen groeien in een heel andere omgeving op, worden waarschijnlijk meer beschermd tegen infectiemogelijkheden door gedrag van hun verzorgers. Daarom is het veel te kort door de bocht om de verschillen in T-cellen te koppelen aan het gebruik van griepvaccin. Deze kinderen krijgen bovendien bv ook standaard vaccinatie tegen pneumococcen. Dit soort artikelen werken negatief omdat de iets slimmere lezer het al snel allemaal onzin zal vinden.

  1. Estehr, je reactie komt vrij chaotisch over.. Wat is er nu preciés verkeerd aan dit artikel..?? Wat zeg je nu eigenlijk?
   Weet je wat het is, de vaccinatie-doktoren koppelen alles aan elkaar, om hun gelijk aan te tonen, laat ik zeggen: hun ongelijk te verbergen..!
   FEIT is dat mensen die lekker gewoon ziek worden af en toe, en ook stevig, sterker uit het proces tevoorschijn komen dan gevaccineerde ‘papkindjes’. Die vechten zich een ongeluk om de vaccinrommel uit hun lijf te krijgen, totdat de groene snot van de slijmvliesontstekingen hun neus uit komt.. Letterlijk!

 10. Abstract denken maakt aan alles een onmiddellijk einde cq maakt alles transparant: Een mening = het echte ziektebeeld Guido 🙂

  Alles wat zich in onze omgeving heeft vastgezet binnen ons waarnemings-spectrum = a-synchroon.
  Daarin vallen injecteren en pillen slikken als NORMAAL onderdeel van het WAARNEMENDE VERMOGEN vanzelfsprekend; het IS NIET NORMAAL OMDAT het een MENING IS.

  Daarom dienen ALLE MENINGEN uit het GEDEELDE WAARNEMINSSPECRUM VERWIJDERD worden; Daarna valt alles op zijn/haar plek 🙂
  Het is de abstractie die alles inzichtelijk maakt; het is HET DOEN wat tot dusverre er (nog heel even) aan ONTBREEKT ! 2012 wordt wat mij betreft een heel erg mooi opgeschoond jaar voor de gedeelde cirkel & de gedeeelde waarneming !

  1. Ik zie een heel stuk dat jouw mening verkondigt… Laten we elkaar als robots tegemoet treden? Ieders uniciteit en ‘mening’ vertrappen. Dát is de kwade genius in deze wereld.
   Voorbeeld? Het IS zo dat er een ‘war on terror’ is. Niks met jouw mening te maken! Wij hebben het uitgevonden en democratisch is de ‘Patriot Act’ tot stand gekomen. Jij vindt het niks? Niks mee te maken, objectiviteit meneertje, niets te maken met ‘wat jij vindt’…! Het lijkt wel of we weer in de jaren 1960 zijn beland met ‘ons Yge’..

  2. Beste Guido ?
   Een mening aan boord = een computer zijn
   Jij draait alle om vanuit mijn perceptie en je hebt je ware aard nu naar mij toe ge-uit of je hebt mijn toelichting niet begrepen; zeg het maar. Dit is de laatste kans voor mensen in mijn omgeving om afstand te houden en zich als een computer (met een mening aan boord) te gedragen

   De tijd zet ik nu stil Jij bent aan zet Guido 🙂

  3. Ik zal het hier voor de laatste maal uiten: ik snap zelden alles wat je bedoelt.; naar schatting slechts zo’n 30%… Misschien meer man en paard noemen. Naar mijn idee? Minder in absolute waarheden spreken, alsof jij de Verlosser bent..? Una momento dado..
   De zender en de ontvanger. Is er sprake van schuld. Monopolie ipv schaken?
   Tijd voor een normaal gesprek. Het is zoals het is. Let it be.

  4. ps

   Het was me al duidelijk geworden tijdens de presentatie in Soest dat je niet helemaal het verschil begrijpt tussen een mening en de waarneming (fysiologisch) vertaald in verbale logische taal.
   Ik zou het daarom op prijs stellen – ook voor de lieve vrede tussen jou en mij – dat je stopt met het delen van de mis-informatie over dit onderwerp; het KLOPT niet wat je deelt over dit onderwerp & het klopt niet wat je suggereert over hetgeen ik deel.

   Daarmee creeer je niet alleen voor mij een lastige positie om het uit te leggen; je schoffeert me vanuit mijn wnp & weet je wat ik doorgaans doe met mensen die dat doen ? Die schop ik heel hard uit mijn omgeving; en dat poog ik nu – hiermee – te voorkomen 🙂

  5. Prima Yge, het is hier jouw feestje kennelijk.. 🙄
   En als ik je schoffeer dan doe ik dat vanuit het onbegrip van je -in mijn ogen- abacadabra. (30% weetjewel?) Het komt over als ’toverspreuken met glimlachjes en veel hoofdletters’. 😉

  6. Guido ?

   Toverspreuken of helder vermogen m.b.t. onze verbale taal ? Als je mijn woorden/zinnen niet begrijpt dan zou dat wel eens kunnen betekenen dat je er niet helemaal 100% (verbaal) bij bent ?

   Verbale taal = logica Guido; het is de echte wiskunde waar de echte wiskundigen het over eens zijn.
   Ik neem je niet kwalijk dat je dit niet begrijpt maar omdat er op internet en op fora zoveel gebruik wordt gemaakt van verbale interacties is het – lijkt mij – niet onverstandig om dit onderwerp eens helder uit-1 te zetten alvorens de wartaal en de chaos elkaar ontmoet op fora en in allerlei artikelen ?

   Ik snap best dat ik wat streng over kan komen; maar hey; ik dien mij ook aan te passen aan datzelfde fundament ok ?
   Ik ben ondergeschikt aan de logica van alles en dat is hetgeen ik poog over te brengen; het zijn de verbuigingen van ons verbale fundament (woordenboek = troep) die ons laat struikelen in het delen van waarnemingen 🙂

   En dat ? Dat wilde ik heel graag tenslotte nog even kwijt !
   ps Guido; dit forum bestaat uit woorden en letters; is het niet verstandig om eerst eens het spel van letters en woorden in kaart te brengen alvorens te gaan spelen ?

  7. Yge,

   Dit artikel gaat niet over jouw perceptie, jouw ego of over een wollig abstract waarnemings dilemma.
   Prachtig en poëtisch allemaal over “abstact denken binnen ons waarnemings- spectrum” maar je hele betoog raakt kant nog wal.
   Dit prima artikel refereert naar de praktische kant van een reëel probleem in onze samenleving waardoor kleine kinderen ziek, misvormd worden en soms zelfs dood gaan. Door daar een wazige deken van abstracte nonsens overheen te draperen ontken en bespot je de dagelijkse problematiek en realiteit van talloze mensen die dagelijks geconfronteerd worden met deze verre van abstracte problemen.

  8. En nog wat Yge,
   en hier moet ik Guido toch even bijvallen.
   De functie van taal in z’n algemeenheid is communicatie.
   Als iemand z.g. heel slimme dingen zegt die totaal niet begrepen worden is dat geen teken van jouw intelligentie en inzicht maar juist precies het omgekeerde.
   Denk daar maar eens goed over na.

  9. @ jasper
   Dat hele betoog van jou is dan toch ook alleen jouw mening over Yge’s post ,niet?
   Verder begrijp ik dan weer niet van wie of waarom je guido MOET bijvallen? In mijn wereld is “moeten” dwang en per definitie niet oke( behalve bij poepen dat moet).
   Echter is deze hele discussie te vangen onder een noemer DUALITEIT , of te wel ik: weet meer , denk beter, snap het tenminste e.d. vage kretelogieen. En ik ben van mening ( i.i.g. voor mijzelf)dat we dat dienen te ontstijgen, los zouden kunnen komen van oordelen en strijd . De discussie kunnen vervangen door de dialoog in harmonie. Het lijkt mij een fijnere wereld opleveren.

  10. En snap je het taalgebruik van de ander niet vraag je gewoon even om verduidelijking, in plaats van gelijk te vervallen in oordelen en aannames. De oorzaak dat een boodschap niet aankomt, ligt namelijk zelden aan alleen de ontvanger of alleen de zender.

  11. @ Marcel,

   Mag best wel eens gezegd worden als iemand wartaal uitslaat en als zo iemand zichzelf dan ook nog verheft boven anderen qua intellect, MOET ik Guido inderdaad even bijvallen. Daar excuseer ik me niet voor en daar IS ook niets mis mee.
   Misschien zou het ook eens goed zijn eens op te houden met dat geneuzel over meningen/moeten/mogen/denken/weten. Natuurlijk is alles in dit forum een mening en dat weet iedereen, maar dan hoef je dat er nog niet overal voor of achter te zetten.
   Echter.. sommige dingen zijn nou eenmaal feit.. Of je het nou leuk vind of niet.

  12. Volgens Yge 🙂 zijn alle meningen stront op de spiegel en een ieder die zich met woorden niet duidelijk uit kan drukken moet zijn bek houden . Slechts Yge mag zijn mening verkondigen en als je zijn oeverloze geneuzel dat kant nog wal raakt niet begrijpt dan ben je een üntermensch en moet je oprotten . Probeer je hem met zachte hand er op te wijzen dat niet iedereen zo abstract denkt als hij dan komt de ware paranoïde despoot omhoog en wordt je uitgemaakt voor leugenaar en diverse rotte vissoorten .
   Kortom , bij mij kan ‘ie me rug op .

  13. Ik ken Yge persoonlijk en heb geen zin hem te negeren. Wat ik zei wilde ik wel zeggen, omdat ik persoonlijk werd en wordt aangesproken over wat ik hier allemaal zit te hapsnurken op de site, en dat is prima, gefundeerde kritiek. Alleen, en dat meen ik, kon ik geen chocolademelk maken van zijn teksten. Dát hem vertellen was ook tegen het zere been, had ik de indruk.
   Het komt hoop ik een keer in een persoonlijk gesprek. Basta.

  14. @ jasper
   Even voor de goede orde ,jij vind dat ie wartaal uitslaat, Jij vind dat ie zich boven jou verheft, en ga zo nog maar even door
   Overigens “moet “je guido dus niet bijvallen in zijn voortdurende pogingen om mensen hier te bewegen de toevoegingen als; ik vind, volgens mij e.d te gebruiken. Dit gezien de volgende door jou gemaakte opmerking
   “Misschien zou het ook eens goed zijn eens op te houden met dat geneuzel over meningen/moeten/mogen/denken/weten. Natuurlijk is alles in dit forum een mening en dat weet iedereen, maar dan hoef je dat er nog niet overal voor of achter te zetten.”
   Is mij nog steeds niet duidelijk van wie je zaken dan moet? Echter het feit dat jij je overstegen voelt door Yge en dat jij schijnbaar dingen moet( zonder aan te geven voor wie of waarom) doet mij vermoeden dat je niet geheel in je eigen kracht staat. En dat is geen aanname slechts een afgeleide van jouw taalgebruik, of bedoelde je dat allemaal toch een beetje anders?
   En dan nog deze, wat is hier een feit?Dat jij Yge niet begrijpt of dat Yge wartaal uitslaat? Of dat jij wartaal uitslaat en je onder Yge plaatst? Kortom een ( naar mijn mening) onnodige en onjuiste voorstelling van zaken door jou.

 11. Domein & Bereik & Gedeeld Domein.
  Het zijn logische fundamenten die op orde dienen te komen als menselijke evolutie fascisme terzijde wil kunnen leggen. Thats all.

  En als meningen van mensen zich hier tegen verzetten ? Dan is er altijd de uitweg om middels – bv – de kogel dat fascisme de mond te snoeren; en zo ? Zo kijkt de kosmos tegen die aparte meningen van fascisten/fascisme aan 🙂
  Moet zulke teksten en gedrag worden geproduceerd om mensen zover te krijgen dat ze hun grensoverschrijdende uitingen tot de orde gaan roepen ?
  Want weet je:
  Als apartheid zichzelf nog steeds niet heeft gereflecteerd dan zal apartheid door anderen (moeten) worden gespiegeld 🙂
  De kosmos kent een nogal logisch en voorspelbaar natuurlijke golfbeweging om de balans te (willen) herstellen 🙂
  Apartheid ? Get out of the kitchen; its getting hot here & now !

 12. @ Marcel,
  Even voor de goede orde.
  Als je mijn commentaar goed had gelezen zou je hebben opgemerkt hebben dat:
  – IK niet vind dat Yge zich boven MIJ verheft. Ik reageer alleen op zijn arrogante houding tov van iedereen die zich kritisch uitlaat over zijn ‘briljante’ maar onbegrijpelijke uitspraken.

  Als ik vind dat ik iets MOET dan doe ik dat. Door te zeggen dat ik niet MOET denk jij te kunnen bepalen wat ik moet of niet moet? Proef ik daar toch enige contradictie in je ‘mag niet moeten’ preken.

  – Kun je uitleggen wat je bedoeld met deze zin.
  >quote . “Is mij nog steeds niet duidelijk van wie je zaken dan moet? ”
  Heb je deze van Yge ‘geleent’?

  – Wat zeg je precies met deze zin?
  > quote “En dat is geen aanname slechts een afgeleide van jouw taalgebruik”
  Prachtig geformuleerd…maar , Is dit nou een feitelijke conclusie of alleen jouw mening?

  Tot slot. gebaseerd op het groene boekje van de taal der Nederlanden mogen we feitelijk vast stellen dat Yge inderdaad wartaal uitkraamt.

  1. @ jasper
   Over het boven een ander verheffen:
   Je kan je niet boven een ander verheffen , behalve dan als de ander jou die macht geeft. Waarmee jij dus suggereert dat “iedereen” die macht aan Yge geeft. Dit rechtvaardigt imo de vraag; wie geeft jou het recht dat zo te stellen?

   Ik wens in geen enkele vorm te bepalen wat jij moet doen of laten.Ik meen alleen in dit taalgebruik ,een afstand nemen van de eigen verantwoordelijkheid, te herkennen .En daar vraag ik verduidelijking over.Er is dus geen sprake ( volgens mij ) van enige contradictie in mijn tekst noch denken.

   “Is mij nog steeds niet duidelijk van wie je zaken dan moet? ”
   Deze zin is een duidelijke verwijzing naar het niet duidelijk stellen van jouw kant wie de opdrachtgever voor jouw handelen is.

   Bedankt voor je compliment , echter duidelijk was het voor jou schijnbaar niet. De zin”” En dat is geen aanname slechts een afgeleide van jouw taalgebruik”Had beter gekund namelijk: “in mijn beleving is dit geen aanname mijnerzijds echter vloeit het voort uit jouw taalgebruik.

   Ook het feit dat je het groene boekje boven jezelf als taalgebruiker stelt, geeft mijns inziens te kennen dat je graag de verantwoordelijkheid over jouw gebruik van taal afschuift op de regels gesteld door anderen. Hetgeen in mijn ogen een heel dubieuse manier van handelen is, gezien het feit dat het Nederlands een levende en zich continu ontwikkelende taal is. Derhalve loopt het groene boekje consequent achter de feiten( het zich ontwikkelende taalgebruik)aan ,en is dus niet leidinggevend in deze.

  2. @Marcel

   Te veel fantasie. Draai alles nog maar eens om en schud maar in m’n pet.
   Ik reageerde op Yge’s arrogante houding en jij meent me terecht te moet wijzen en blijft ageren als ik iets over hem zeg. Yge en jij in hetzelfde team, of vrienden of zo?

  3. @ jasper
   Ik fungeer in deze slechts als spiegel. Het geeft geen pas tegen het eigen spiegelbeeld te ageren zoals jij nu lijkt te doen.
   En inderdaad we zitten allemaal in het zelfde team , ook jij mijn vriend. Alleen niet iedereen lijkt zich daarvan bewust te zijn. Zo lijkt het jou dat ik tegen jou ageer terwijl ik slechts jou in de hoek zet waar jij Yger plaatst. Als die hoek jou niet bevalt geeft dat te denken over de manier waarop je hem bejegend.
   Wat ge niet wilt dat u geschied doet dat ook de ander niet.

  4. @Marcel, het is een beetje vreemd in mijn ogen dat jij ‘als een spiegel’ fungeert.. ‘PROBEERT als een spiegel te fungeren’, kan ik me iets meer bij voorstellen.. Akkoord? Er zijn namelijk spiegels en spiegels..

  5. Guido misschien tijd voor een bezoekje aan hans anders, Of niet, het is tenslotte ook maar jouw mening nietwaar? Maar als je moeite hebt met mijn taalgebruik staat het je vrij om verduidelijking te vragen hoor. En nee ik probeer niet te spiegelen ik spiegel
   ( weliswaar op mijn manier maar toch)

  6. @Marcel,
   Mensen met de retoriek EN de looks van een clown behoren zeker niet tot mijn vrienden kring. Zodoende mag je mij van je lijstje schrapppen.
   Krijg een beetje buikpijn van je goedkoop geleende cliché uitspraken. Hebt waarschijnlijk een boekje naast je liggen waar je je standaard zinnetjes uit haalt.
   Je bent een spiegel..?? Lekker veilig en op afstand oordelen is je op het hart geschreven. Slikt ook zo makkelijk weg hé, zo’n uitspraak. Er komen een boel synoniemen voor je op maar een spiegel hoort daar zeker niet bij.

  7. En als je het op jouw manier doet, PROBEER je dus te spiegelen. Een spiegel is NEUTRAAL en jij bent subjectief Marcel, dát is nou preciés wat ik bedoelde met: ‘je hebt spiegels en spiegels’..!!
   Vuile spiegels, heldere spiegels, spiegels met het ‘weer’ erin. Er zijn zelfs, zo heb ik weleens gehoord, ook ‘lachspiegels’..!
   Overigens is het vreemde dat wanneer je in de spiegel kijkt, datgene wat links op je gezicht zit, dan ineens aan de andere kant zit, en andersom natuurlijk..!
   En absoluut niet ondermijnend voor je immuunsysteem, griepprikken voor kinderen wel..

  8. Tjonge jonge wat zijn we geprikkeld, lekker. Daar wordt je nou wakker van, en nee niets van mijn teksten komen uit boekjes ( ze komen er soms wel in voor) als je goed leest zie je mijn eigen persoon door de teksten heen. Overigens zijn mijn teksten niet beschermt door copyright dus voel je vrij ze te gebruiken.

  9. @ jasper ik laat de oordelen over mij en andere graag voor je eigen rekening. En het is heel triest als er geen humor in je leven past, imo is humor een hogere vorm van beleven. En ja hoor dat wil ik best nog eens uitleggen ,als je dat wilt tenminste.
   Verder zou je als je werkelijk even verder kijkt comments van mij kunnen tegenkomen waarin ik mijn hele ziel en zaligheid bloot geef. En dat is (lijkt mij) iets heel anders dan clichees te berde te brengen uit “het groene boekje”.
   Verder wil ik je nog even het volgende meegeven ,als je iets niet begrijpt moet je niet gelijk gaan lopen mopperen en piepen, vraag dan gewoon wat de ander bedoeld.
   Dat is dialoog in harmonie.

  10. @ guido
   Proberen is imo te vrijblijvend, je best doen om , das je ware. Als je probeert iets te bereiken kan je al gauw zeggen ik heb het geprobeerd maar het ging niet. Je best doen om iets te bereiken stopt niet op dat zelfde punt,dat gaat maar door en door. Dus als je iets probeert is het eigenlijk al bij voorbaat gedoemd te mislukken.Je best doen houd in dat je alles geeft ,proberen dan geef je eigenlijk niet het beste uit jezelf . Ergo ik doe mijn best te spiegelen en probeer helemaal niets.

  11. Zonder proberen doe je niets. Wie heeft het over dat wat je probeert bij voorbaat tot mislukken is gedoemd… Ik probeer de hele dag van alles, en het meeste lukt..! Kan dat ook nog..??! Beetje kromme logica Marcel, maar laat het zo joh. Wat een verhálen over ‘proberen’. En elke keer moet er kennelijk weer een ander woord op de pijnbank. Eerst ‘spiegelen’ en nu ‘proberen’.. Mag ik het volgende woord uitkiezen? ‘Pijnbank’..! Let it be!

  12. @ guido
   wat jij wilt . Het lijkt erop dat je je op de pijnbank gelegd voelt daar ik een duidelijkheid van taalgebruik verkies boven het gerommel in de marge. Echter deze pijnbank heb je zelf gecreeert, en is op zijn best een illusie. Je kunt er naar believen een rustbank van maken, of pijn blijven lijden al naar gelang je verkiest. Zoiets?

  13. @ guido
   “Wie heeft het over dat wat je probeert bij voorbaat tot mislukken is gedoemd…”
   Dacht dat je wel begrijpend lezen had gehad vroeger. Ik zeg dat, Ik zeg er zelfs bij dat dat voor mij zo is ,niet zo moeilijk toch. Dat dat gegeven voor jou heel anders is , vind ik prima voor mij is het zo als ik het boven uitleg. En ik doe dat heel genuanceerd en zet het niet als ultieme waarheid. Dus waar val je nu eigenlijk over?

  14. Marcel , je hebt het er maar druk mee hè ? Kost dat duur , zo’n woordenweegschaaltje ?

  15. @ cozmic , ach ik weeg niet , wel tracht men mij te wegen. En ik moet dat over mij heen laten komen? Tja dat kan ik natuurlijk doen( is wellicht ook het slimste) maar ik verkies de stoeipartij zoals die mij wordt aangeboden. Zeg maar dat dat fout is……soms lijk ook ik bijna een echt mens.

  16. Marcel , tja it takes two to tango . Als je er maar van geniet , anders is het verspilde energie ( wat in een contenu universum een contradictie op zich is ).

  17. He Marcel, probeer de lege spiegel eens. 😉

   Het leven spiegelt, wij hoeven niet te spiegelen, in de leegte vervalt alles behalve het werkelijke. Marcel, ik ben nog geen lege spiegel, zitten nog wat nare veegjes op haha. In absolute leegte vindt men de heilige graal, gevuld met alles en dan blijkt ook alles nog eens liefde te zijn. Te mooi, kon ik maar zo blijven, zoals zo nu en dan, zoals een kind.

  18. @ martijn
   soms houd het leven je een spiegel voor,soms door middel van een gebeurtenis, soms door middel van een persoon. Als je die persoon durft te zijn durf je ook in de lege spiegel te kijken. :)Zelfs als het een lachspiegel is!

  19. Marcel , ik ga ff proberen die zin af te maken , je had het waarschijnlijk even te druk .
   Een dag niet gelachen , was een dag geen cliché ?

   nou maar hopen dat ik het goed had .

  20. Weet je soms heb je helemaal geen spiegels nodig, om je weerspiegeling van je eigen schoonheid in des spiegel te zien. Nog leuker is als wanneer je er niet bent er dan ook geen spiegeling waarneembaar is om te zien of het spiegelbeeld wel op de juiste plaats aanwezig is. Kortom voor mij persoonlijk is het beter kijken in de koekenpan naar een vers gebakken stuk spek met ei, die tenminste goed terug lacht en hoogst waarschijnlijk een Michelin ster verdient.

   http://video.google.com/videoplay?docid=-8764845581181577799

  21. Ja, die Willem de Ridder, ik ken dit filmpje nog van toen je hem mij toespeelde. Moet zeggen dat er geen week voorbij gaat of ik denk eraan. Vooral als ik moet parkeren ergens, spiegologie, er is altijd een plekkie net voor mij, haha.
   Zeker waar ook.

 13. Lieve mensen: (Ver-of dichtbij)Oordelen ondermijnt ook het immuunsysteem…Zie het vakgebied psycho-neuroimmunologie. Positieve emoties, mooie overtuigingen en liefdevolle gedachten daarentegen stimuleren juist de echte immuun-response…

  Onlangs kreeg ik een vraag over dat afzwakken van het immuunsysteem door vaccins…

  Goede vraag, want in feite maken we het zelheldend vermogen juist ‘hondsdol’ (geen vaccin tegen opgewassen), we over-activeren het juist door vaccinaties (en ook nog eens door ene beperkte en selectieve immuun-reacties, antilichamen zijn bij lange niet het antwoord). Het immuunsysteem wordt doodmoe, reageert niet meer met de fijne balans en gevoeligheid zoals het normaliter wel doet…

  Het is een beetje zoals bij Aspartaam, MSG en andere excitotoxinen: ze stimuleren neuronen (hersencellen) letterlijk tot de dood! In feite zijn het de cascades aan vrije-radicalen productie lawines die dit proces verder op gang helpen. Vandaar dus juist dat wij anti-oxidanten nodig hebben (voor te stellen als ‘vrije -radicalen scavengers’). Vitamine, mineralen, spoorelementen dus…En dus ECHT en LEVEND voedsel!!! Vers, ecologisch, biologisch en organisch verantwoord…

 14. @ Marcel,

  Behalve je spiegel (?!)activiteiten; Heb je ook wel eens iets positiefs bij te dragen direct gerelateerd aan het gepubliceerde artikel. Kan me herinneren dat je in de piramide discussie het ook nodig vond om te “spiegelen” omdat je je stoorde aan enig commentaar. Kan me vergissen maar verder heb ik niets van je kunnen ontdekken wat inhoudelijk iets toevoegde of zelfs maar iets met het artikel te maken had.

  1. @ jasper beter zoeken vriend
   Bovendien is niet alleen topic gerelateerd reageren van belang, ook de interaktie, naar aanleiding van een artikel, van de reageerders is vaak erg leerzaam.
   En zoals je misschien al gemerkt hebt zie ik zaken niet als positief of negatief. Ik zie het als een geheel en positief danwel negatief al naargelang het zichtspunt dat je inneemt.

  2. Oh ja ..spiegelen was het toverwoord. Geen mening, niet positief of negatief. Alleen commentaar geven en reacties terug kaatsen zonder enige verantwoording.
   Heel ingenieus.

   ps.
   Je leeft hier voorlopig gewoon op deze 3d aardkloot met alle bijhorende aardse misère en geneugten.
   Ga me aub niet vertellen dat je het aardse bent ontstegen en alles neutraal ziet. Als je ook maar iets in de buurt was van deze verlichte staat van bewustzijn zou je niet op deze site zitten te ‘spiegelen’.

   Dus poten op de grond en gewoon weer piepers met vlees zo dadelijk.
   Smakelijk!

  3. Beste jasper ,het feit dat ik geen kant wens te kiezen laat onverlet dat ik wel degelijk een mening heb. Zelfs de stelling dat ik geen kant kies kun je zien als een mening, maar dat gaat je waarschijnlijk te ver.
   Verder neem ik alle verantwoordelijkheid voor mijn uitspraken, terwijl jij je schijnbaar in vele bochten wringt om aan de jouwe te ontkomen. Als jij in een 3D mentaliteit wenst te blijven hangen is dat je goed recht, ik daarentegen doe alles wat in mijn vermogen ligt die denktrant te ontstijgen. Als je daar moeite mee hebt ( misschien denk je nu dat ik me boven jou stel) is dat jouw probleem . Ik wens me in geen enkel opzicht tegen te laten houden door lieden als jij, die een ontstijgen aan de dualiteit als iets wezensvreemd en ongewenst zien.
   Er wordt hier namelijk de hele tijd wel gepraat over het ontstijgen van de 3D dualiteit ,maar zodra iemand daartoe daadwerkelijke stappen zet wil men hem hier tegenhouden. Dat is pas een contradictie, en imo een angst voor het (in jouw ogen) vreemde nieuwe denken.
   Het feit dat jij me nu gaat vertellen hoe ik dien te handelen in een verlichte staat van zijn, gezien je volgende opmerking.
   “Ga me aub niet vertellen dat je het aardse bent ontstegen en alles neutraal ziet. Als je ook maar iets in de buurt was van deze verlichte staat van bewustzijn zou je niet op deze site zitten te ‘spiegelen’.”.
   Geeft wel aan dat je er weinig tot niets van hebt begrepen. Ik wens je derhalve veel succes in je zoektocht naar eigen verlichting, en het “groene boekje hoe te handelen in geval van verlichting”.
   Verder zou je je eventueel kunnen voorstellen dat ik het spiegelen hier ten gunste van b.v. jou pleeg te doen. Spiegelen geeft namelijk een heel groot inzicht in het eigen handelen . Wil ik je als laatste een schijnbaar nog niet door jou overdachte cliche aanbieden: wat ge niet wilt dat u geschied doet dat ook de ander niet. Ik zou zo zeggen ga je gang, waarmee ik welzeker verantwoordelijkheid op me neem betreffende mijn uitspraken hier.

  4. Marcel,
   Elke keer weer proef ik een soort van superioriteits gevoel in je betoog en dat wekt enorme weerzin op. Vanaf je eerste commentaar, over hoe anderen volgens jou met elkaar om zouden moeten gaan, en dat jij ze wel even op het goede spoor zal spiegelen.
   Ook steeds opnieuw je verzonnen aannames mbt hoe iemand anders in de wereld staat en zou omgaan met spiritualiteit, dualiteit en verlichting. Waar haal je het toch allemaal vandaan en wat een arrogantie??
   Spiegelen Marcel? Spiegelen is geen techniek zoals jij denkt maar een automatisch en vanzelf sprekend resultaat van een verlichte staat van bewustzijn. Niet iets dat je kan leren maar dat er vanzelf is zodra je die verlichte staat hebt bereikt.
   En zeker geen kwestie van oefenen op een forum.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.