Advertentie

VVD-stel Schippers & Co.: Geld uit de zorg..


Edith Schippers en echtgenoot Sander Spijker.
Edith Schippers en echtgenoot Sander Spijker.

x

x

VVD-stel Schippers & Co.: Geld uit de zorg..

2016 WantToKnow.nl/be

x

De website Follow the money komt met een bevestiging van een opmerkelijk verhaal, dat wij hier al eerder brachten. Maar nu lijkt het totaal uitgewerkt: de echtgenoot van VVD-er Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, de man met wie ze al 20 jaar getrouwd is, Sander Spijker, blijkt zorginstellingen te helpen om ‘slimmer’ declareren. Lucratief advieswerk dat volledig in strijd lijkt, met de ‘zinnige en zuinige zorg’-agenda van zijn vrouw.

Het is kennelijk het zoveelste VVD-schandaal dat weer ‘normaal’ lijkt te zijn binnen de VVD-kringen. Deze Sander Spijker is werkzaam in de gezondheidszorg sinds zijn Edith daar minister van is. Eerst was Spijker interim-manager van het Slotervaartziekenhuis, dat later in een wolk van rechtszaken ten onder ging. Nu als goedgeïnformeerde deskundige, die ziekenhuizen leert, hoe ze zoveel mogelijk geld kunnen binnen hengelen, ondanks de bezuinigingen van Edith.

Hij adviseert instellingen met name over de vraag welke patiënten moeten worden behandeld omdat dat veel geld oplevert en welke patiënten financieel gezien uitbehandeld zijn. Kortom: Spijker is het wandelend voorbeeld van marktwerking in de zorg. Slim stel, die Edith & Co..!

Al eerder stond Edith Schippers onder zware druk om afstand te doen van haar banden met de tabaksindustrie.. Dat deed ze uiteindeljik en droeg het 'tabakdossier' over aan haar staatssecretaris. Is het ook de grote vriendin van Big Pharma..? Waarom anders geen gedegen onderzoek naar de werking van het griepvaccin..? Is het deze mevrouw de minister gewoon om het even, of er wellicht € 60 miljoen griepvaccinatiebudget over de balk gegooid wordt zoals veel huisartsen, medici en wetenschappers zeggen..?!
Al eerder stond Edith Schippers onder zware druk om afstand te doen van haar banden met de tabaksindustrie.. Dat deed ze uiteindeljik en droeg het ’tabakdossier’ over aan haar staatssecretaris. Is het ook de grote vriendin van Big Pharma..? Waarom anders geen gedegen onderzoek naar de werking van het griepvaccin..? Is het deze mevrouw de minister gewoon om het even, of er wellicht € 60 miljoen griepvaccinatiebudget over de balk gegooid wordt zoals veel huisartsen, medici en wetenschappers zeggen..?!

Edith Schippers bekent op uiterst ongenuanceerde wijze kleur..
Niks een toonbeeld van ‘boven-de-partijen’ staan en een ‘vrouw van visie’ proberen te zijn. Nee, daar waar deze minister al eerder over de schreef ging in haar steun voor de Tabaksindustrie (zie artikel over deze ‘Minister van Tabak’ HIER), ging ze daarna opnieuw de fout in, door impliciet, onomwonden en uiterst onzorgvuldig af te geven op de complementaire zorg in Nederland. Daarmee indirect een pluim stekend in het achterste van Big Pharma. Hoe onzorgvuldig kun je te werk gaan..? En Wiegel ziet in haar de opvolger voor Mark Rutte…??

En ja, dezelfde minister Schippers, die ook al in opspraak was, over haar rol in de crisis rondom het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, waar haar man Sander Spijker een hoofdrol bleek te vervullen als ‘medisch adviseur’ in de rol van ‘hoofd innovatie’…?

Het was Renske Leijten, SP Tweede Kamerlid die dit zei over deze belangenverstrengeling: “Ik vind het zeer onverstandig dat de echtgenoot van een minister, die gaat over de toekomst van ziekenhuizen, de top van een ziekenhuis adviseert. De schijn van belangenverstrengeling kan daardoor opspelen en vragen over integriteit moet je als bewindspersoon gewoon altijd vermijden.”

Wat bezielt deze vrouw om telkens dit soort onzorgvuldige praktijken te ondersteunen of uit te halen.. Ten faveure van eigen belangengroeperingen…? Je zou bijna vermoeden dat er andere -voor haar grotere- belangen spelen, dan het belang van de Nederlandse bevolking..!

Hoe deze Sander Spijker geld verdient voor de behandelaar en zichzelf..
Het declareren van de zorg in bijvoorbeeld de GGZ gebeurt vooral aan de hand van diagnosebehandelcombinaties (DBC’s). Aan elke diagnose is een behandeling gekoppeld, die wordt betaald in verschillende tijdvakken. Voor ieder tijdvak geldt  een bepaalde vergoeding. Zo krijgt een behandelaar voor de behandeling van depressie in het tijdvak 3.000 tot en met 5.999 minuten een bedrag van € 7.850,67.

‘Je krijgt dus voor 3.000 minuten behandelen evenveel geld als voor bijna 6.000 minuten. Dat is de perverse prikkel in het systeem,’ vertelt een behandelaar. ‘Het levert dus het meeste geld op door laag in een tijdvak te blijven, of  wanneer je hoog in een tijdvak zit nog een aantal minuten extra te behandelen, zodat je net in een hoger tijdvak komt dat ongeveer twee keer zo veel geld oplevert’. De adviezen van Spijker zijn erop gericht te werken met de winstgevendste behandeltijd.

* * *

24 gedachten over “VVD-stel Schippers & Co.: Geld uit de zorg..

 1. Verslaving aan geld en liefde voor zijn vrouw lijken daardoor de drijfveren te zijn voor deze man.
  Geef ziekenhuizen het advies hoe ze voor zo min mogelijk behandelen zoveel mogelijk kunnen vragen.
  Vervolgens heeft de minister dan weer een stok om mensen nog meer geld uit hun zak te kloppen doordat de zorg onbetaalbaar wordt waardoor de zorgpremie dan weer verhoogd kan worden zodat mensen minder overhouden waardoor haar man dan weer het advies aan ziekenhuizen kan geven die is uitbehandeld omdat hij/zij het niet kan betalen.
  Hiermee bewijst dit stel dat ze totaal niets om de gezondheid van mensen geven maar des te meer om geld.

 2. Wat mij onuitsprekelijk verbaasd is dat ze er nog blijkbaar mee weg kan komen ook!
  Hetgeen kan betekenen dat de rest van onze ministers net zo corrupt zijn of erger!

 3. Tja, Nederland is een groot (elitaire) bolwerk van ‘netwerken’ om zijn zakken te vullen. Mr. en Mrs. Schippers horen daar dus ook bij. Waarom mag ze toch nog minister zijn…o ja…de antwoord staat al in de eerste regel.

 4. Alweer blijkt dat ze wel heel erg goed voor zichzelf zorgen. Over dat griepvaccin wordt niet meer gesproken 60 miljoen naar de filistijnen.Iedereen heeft griep gehad, die inenting was alweer overbodig en dat is al jaren zo. Corrupt is het woord dat hier past.

 5. Zo ‘schippert’ de politiek in Nederland, eigenbelang staat voorop! Voor deze minister is er straks een goed betaalde baan weggelegd bij juist die instanties die ze nu bevooroordeeld ten koste van het volk dat ze behoort te dienen.

  Schippers op 0:15 sec: “…als je kijkt naar de zorgverzekeringspremie van mensen met een laag inkomen, dan zie je dat ze minder betalen dan 10 jaar geleden, als je de zorgtoeslag erbij rekent”
  YouTube: Edith Schippers interviewen? Politie aan de deur!:
  https://www.youtube.com/watch?v=nkOe1srrJkI&list=PLiHYrtRSmyzlntirEsRTkhEFDFsTMnOXZ

  Natuurlijk een volkomen ontwijkend antwoord dat slechts op weinigen van toepassing is, als het al klopt, want liegen is tegenwoordig zo’n beetje standaard in de politiek. Ik denk dat dat ‘minder betalen voor de zorg dan 10 jaar geleden’ alleen opgaat voor mensen in de bijstand, maar die hebben dan ook absoluut het geld niet om een goede zorgverzekering en het eigen risico te betalen, waardoor als ze werkelijk iets ernstigs gaan mankeren, ze pas goed het schip ingaan.

  Vroeger hadden we de ziektewet voor mensen met een laag inkomen en een particuliere ziekteverzekering voor mensen met een wat hoger en hoog salaris. Om dat gelijk te trekken werd de ziektewet afgeschaft en werden alle Nederlanders ‘gelijkgesteld’. We werden allemaal particuliere verzekeringnemers. Er kwamen meer verzekeraars en dat zou volgens de politiek wel zorgen voor onderlinge concurrentie en dus voordeel voor de consument omdat de zorg goedkoper zou worden. Ja, ja, heb je het gemerkt, hoe ‘goedkoop’ het daarna allemaal is geworden?!

  Hetzelfde gebeurde met bijvoorbeeld de PTT, het openbaar vervoer en de energiebedrijven. Allemaal geprivatiseerd en dus in handen van graaibedrijven die voor de volle winst gaan. Concurrentie? Het zal er alleen zijn in de vorm van ‘onderlinge prijsafspraken’, zodat wat wij er als klant/consument van merken alleen maar gigantische prijsverhogingen zijn!

  1. ‘Bevooroordeeld’ in mijn bovenstaande reactie, moet natuurlijk bevoordeeld zijn.

 6. Mevrouw Schippers blijkt het ook niet zo nauwkeurig te nemen met betrekking op medicinale goederen die door de fabrikant op de markt gebracht worden.
  Dit werd door Tros Radar naar voren gebracht ivm sterilisatie bij vrouwen doormiddel van een veertje.
  Vanaf minuut 14.30 en net daarvoor was er ook nog iets anders waar mevrouw Schippers ook genoemd werd.
  http://www.npo.nl/radar/07-03-2016/AT_2046496

  1. Het onderschrift bij haar foto is exact to the point: ‘Brengt u en anderen in uw omgeving ernstige schade toe’. Zou ze zelf weten hoe correct dat in de praktijk is?

  2. Nou het lijkt erop dat zij niet weet wat haar functie als minister van volksgezondheid inhoud.
   Als zij namelijk wel zou weten wat haar functie inhoud zou ze niet de gezondheid van de portemonnee van de farmaceutische industrie dienen maar die van de zorgbehoevenden.
   Maar ja wat moet je dan gaan doen als je straks geen minister meer bent?

  3. ja.. extra ” geld ” voor het onderzoek tussen mannen en vrouwen MET BETREKKING TOT het verschil… de puzzel is makkelijk gelegd Arnold

  4. Luna.
   Het klopt dat ze ik meen 12 miljoen Euro uittrekt voor onderzoek naar het verschil tussen man en vrouw.
   Waar ik aan denk is dat dit een compleet nieuwe markt voor de farmaceutische industrie gaat opleveren omdat ze dan medicatie kunnen verkopen die alleen voor de vrouw of alleen voor de man geschikt is.
   Nu kunnen ze dat niet omdat de verschillen nog niet bekend zijn.

  5. Het begint er sterk op te lijken dat ze ernaar toe werken om vrouwen van vaccinaties te gaan voorzien.
   Eerst hebben we onderzoek naar verschillen tussen mannen en vrouwen wat het mogelijk maakt om medicatie voor elke afzonderlijke doelgroep te ontwikkelen waardoor een compleet nieuwe markt aangeboord wordt.
   Daarbij komt nu dat Zika niet alleen door een mug die in Nederland niet voorkomt wordt veroorzaakt maar kennelijk ook door gemeenschap met elkaar te hebben.
   Was dat met AIDS ook niet het geval?
   http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=134

 7. Schippers Vaart onder valse vlag , verward over verwarde mensen en dat spiegelt haar eigen verwarring en wanneer geeeft ze eens ruiterlijk toe dat ze zich heeft latten omkopen

  1. tijd geleden :

   volgens schippers waren mensen die het in de alternatieve en homeophatische zochten ‘wanhopige ” mensen.. wie is er nu verward ??
   en alle etiketten van Vogel en VSM niet meer mochten vermelden waar het middel voor is.. GEWOON DE NATUUR OM ZEEP HELPEN heet dat !!
   Raar mens, dominant en narcistisch ook lijkt me

 8. triest en ” zieke ” minister ( een van de velen.. en ja.. WEER UIT DE KAST VAN ROTTE RUTTE, valt wel op de laatste tijden denkt U ook zo niet ?
  en schippers maar denken dat er een complot is afgeroepen op de partij.. om te lachen maar meest om te lachen van het janken wat er allemaal achter ons rug om GESLIKT moet worden etc. etc.

  Die griezelige wattenbol Klink was dan nog ” eerlijker ”
  heb de Radar gezien afgelopen avond over de VEERTJES die in de lucht hangen en in de eileiders worden gepropt terwijl er nog nooit echt onderzoek naar was/gedaan naar de eventuele bijwerkingen en zo
  ook was er ooit een uitzending over matjes die worden geplaatst wat gewone GOEDKOPE MANDARIJNENNETJES waren en die worden dan gewoon doodleuk in de lichamen van de patient geplaatst!!!

  Ook worden veel mensen die ` iets ` hebben wat op kanker lijkt gelijk aan de dure en zware chemo gezet, terwijl dit met cannabis en geelwortel kan worden bestreden..

  .. maar daar gaat deze PION van de elite zich echt niet mee bezig houden, want ze laat haar man liever de extra dukaten opstrijken met hele smerige en bijna corrupte zaken.. kortom … WAAROM IS ELS BORST ECHT VERMOORD vraag ik me wel eens af

  In ieder geval stinkt de zaak als een vies verbandje

  1. Luna.
   Als we goed opletten en als het klopt dat vaccinaties autisme bij kinderen veroorzaken dan moet dat binnen afzienbare tijd zichtbaar en dus aantoonbaar zijn.
   Laatst kwam ik een lijst tegen waarop beschreven werd hoeveel vaccinaties baby,s krijgen de laatste jaren en dat was/is niet mals.
   Misschien wist mevrouw borst wel van smerige plannetjes en wilde zij daar mee naar buiten treden wat misschien wel een rol bij haar overlijden gespeeld heeft wie zal het zeggen?

 9. de laatste ” lacher ” van deze incompatibele bewindspion :

  JODIUMPILLEN AAN BURGERS UITDELEN DIE IN GEBIEDEN VAN KERNCENTRALES WONEN.. HIET TE GELOVEN ALLEMAAL, WAT IS DIT VOOR KABINET??

  zogenaamd om de vele kanker die mensen krijgen in die gebieden, wat een misselijke streken halen ze uit daar zeg!
  Ze weet van gekkigheid niets meer te verzinnen dat zijn dan weer extra centen voor de JOZO
  Slecht bewind, slechte en ONGEZONDE minister die ons GEK denkt te maken met haar onkunde
  ER IS MAAR 1 WET : die van de gezonde waarheid

  1. @luna

   CITAAT:”Er is maar 1 wet: die van de gezonde waarheid”

   Klopt als een bus, dit wordt niet voor niets ‘De Tijd van de Openbaringen’genoemd. Vele leugens, corruptie en malversaties zullen nog boven tafel komen op elk niveau.

   Met vriendelijke groet uit zonnig Tukkerland,
   Harrie

  2. Als ze jodium pillen uitdelen en als ik dan zie dat Belgie een kerncentrale waar ernstige twijffels op het gebied van veiligheid over bestaat weer in gebruik neemt dan zou je bijna denken dat ze niet zeker van hun zaak zijn of misschien juist wel.
   Het beste komt in ieder geval niet uit Belgie kijk maar naar de EU.

 10. Het wordt tijd dat er een Partij voor de Mensen komt zoals er en Partij voor de Dieren is. De dieren hebben het nu beter dan de mensen.
  En Edith Schippers moet weg! Ik heb haar zelf het rapport van de Zwitserse Regering toegestuurd, die een uitgebreid onderzoek naar de natuurgeneeskundige vormen heeft gedaan. Duitsland ook trouwens. En beide hebben vastgesteld dat die wel degelijk werken.
  Maar het gaat allemaal om het grote geld; wij zijn de proefkonijnen waarop chemische middelen worden gebruikt zodat je nog zieker wordt en nog meer op gaat brengen.

 11. Nu ook al weer over de h e r o i n e winst bij het Slotervaart..

  KAN NIET OP MET DEZE HAVIK
  dat zo een persoon MINISTER is van gezondheid .. baart ZORGEN!!
  Overal denken ze mee weg te komen, dit moeten en mogen we niet meer SLIKKEN VAN HAAR!

  Els Borst is echt niet ” zomaar ” dood hoor, geloof me

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.