Advertentie

Wéér duidelijk: spermakwaliteit verzwakt door EMS..


x

x

Wéér overduidelijk:

spermakwaliteit verzwakt door EMS..

2019 © WantToKnow.nl/be

x

In Hong Kong werd begin mei het ASPIRE-congres gehouden. ASPIRE staat voor ‘Asia Pacific Initiative on Reproduction’. Een bijeenkomst van meerdere dagen, met lezingen, workshops en symposia voor vakmensen die zich bezig houden met de menselijke voortplanting en -vruchtbaarheid.  De gezondheidsindustrie krijgt er ook altijd de kans -ASPIRE werd voor de 9e keer gehouden- haar nieuwste producten te presenteren.

Eén van de presentaties betrof de presentatie van een team van onderzoekers van de Kliniek van Yamashita Shonan Yume Yume van Yamashita in Japan. Het betrof een onderzoek naar de invloed van elektromagnetische golven van bijv. Wi-Fi en mobiele telefoons op de de mannelijke vruchtbaarheid. Hun studie toonde opnieuw aan, zoals ook al eerder was ontdekt, dat de kwaliteit van de mannelijke zaadcellen, ernstig vermindert. Wat blijkt is:

De beweeglijkheid van het sperma – het vermogen van het sperma om zich te verplaatsen en een eicel te bevruchten – wordt bijna gehalveerd door de golven, en mannen die elke dag twee uur of meer een mobiele telefoon bij hun lichaam houden, kunnen het meest getroffen zijn.

De Japanse onderzoekers testten sperma van 51 mannelijke proefpersonen in een IVF-kliniek, waarbij het steekproef-sample/het sperma telkens geplaatst werd, naast een Wi-Fi router. Dit komt overeen met het blootstellen van sperma aan een mobiele telefoon in een broekzak. Een simulatie van periodes van 30 minuten, één uur, twee uren en 24 uur.

En wat blijkt: de verschillen in sperma-mobiliteit, de beweeglijkheid, begonnen na twee uur zichtbaar te worden. Het sperma dat 2 uur blootgesteld was aan deze EMS, elektro-magnetische straling, bleek maar 29% mobiliteit te zien te geven, in vergelijking met de 53% die in steekproeven zichtbaar is, wanneer er geen stralingsblootstelling is.

Interessant, het monster dat was beschermd door een Wi-Fi-schild had een 44% mobiliteit, hetgeen suggereert dat het mogelijk is met een bescherming/schild tegen de meeste van de schade veroorzaakt door de golven beschermd te zijn. Na 24 uren, was 23% van het sperma gestorven, dat aan de golven werd blootgesteld. Vergelijk dit met de slechts 8% gestorven spermacellen, uit de, niet met WiFi-bestraalde steekproef en 18% van de beschermde steekproef.

Onderzoek bevestigt eerder onderzoek!
Deze test komt overeen met de bevindingen van eerder onderzoek, waarover we HIER een artikel plaatsten. Bij deze studie kwam de conclusie naar voren, dat het opladen van de telefoon in de buurt van het bed, óóok een bedreiging kan vormen voor zaadcellen. Dit onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift Reproductive BioMedicine. Professor Martha Dirnfeld van de Technion University in Haifa, waar dit onderzoek werd uitgevoerd, verklaarde:

“We hebben de hoeveelheid actieve zaadcellen en de kwaliteit geanalyseerd en vonden een stevige achteruitgang. We denken dat dit wordt veroorzaakt door een opwarming van het sperma door de telefoon en door de elektromagnetische straling.

Langdurig gebruik van mobiele telefoons, kan een ernstig negatief effect hebben op de mannelijke vruchtbaarheid en kwaliteit van menselijk sperma. Dit is in deze studie zichtbaar geworden in de kwaliteit en kwantiteit van het onderzochtte sperma.”

Bekrachtiging van een studie uit 2004.
Dr. Imre Fejes van de Universiteit van Szeged in Hongarije, deed in 2004 een studie onder 221 mannen gedurende een periode van 13 maanden en vergeleek het sperma van ‘actieve mobiele telefoongebruikers’ uit deze groep, die het grootste gedeelte van de dag met hun mobiele telefoon in de hand zaten, met het andere deel van de groep: mannen die helemaal géén mobiele telefoon gebruikten, noch bij zich droegen. De resultaten van zijn onderzoek waren gelijkluidend, met die van de hierboven genoemde wetenschappers.

Er wordt aan gewerkt, o.a. via het BioInitiative 2012
Dit rapport verscheen op 6,5 jaar geleden, op 31 december 2012. Je kunt het HIER gratis downloaden als PDF. Het is een rapport opgesteld door 29 ONAFHANKELIJKE wetenschappers en gezondheidsexperts van over de hele wereld, inzake de mogelijke risico’s die draadloze technologie en elektro-magnetische velden (EMS) met zich meebrengen. In die zin is het ook een update van het eerste ‘BioInitiative 2007 Report’.(HIER website)

Dit zijn die onderzoekers, die bijdragen aan kennis over de schadelijkheid en invloed van EMS op de mens en zijn natuurlijke omgeving:

Het rapport bestrijkt de wetenschappelijke kennis omtrent genoemde risico’s, de publieke gezondheidszorg, politieke beleidvoering en de wereldwijde response op het groeiende ongerustheid over de dagelijkse, chronische en steeds intensere blootstelling van miljarden mensen aan elektro-magnetische velden in hun dagelijkse leven. Het onderzoek bestrijkt ook het veld van de gevaren op hersentumoren door het (intense) gebruik van mobiele telefoons, de schade die onmiskenbaar wordt toegebracht aan DNA en onze genen, de effecten op het geheugen van mensen, het leren, gedrag, aandacht en slaapstoornissen. Maar ook mogelijke kankergevaren en neurologische ziekten als Alzheimer.

Een screenshot uit de documentaire van Zembla over de effecten van EMS, elektro-magnetische straling..

Ook wordt een wetenschappelijke studie gedaan naar de effecten van EMS op de vruchtbaarheid, zoals spermakwaliteit en miskramen. De effecten van draadloos op de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen en de foetus, evenals de effecten van draadloos op scholen/in klaslokalen. Ook wordt de discussie gevoed over mogelijke actie en reactie van het publiek in verschillende landen. Ook het gebruik van therapeutische inzet van lage-intensiteit EMS en radiogolven, komt aan de orde.

Wat is nieuw in het 2012 rapport:  Deze update bevat ca. 1800 nieuwe studies, die rapporteren over de bio-effecten en negatieve invloed van EMS op de gezondheid, zoals elektriciteitskabels, elektrische bekabeling in huis, elektrische apparaten in huis en draadloze handheld-apparaten en andere draadloze apparatuur en technologieën. Draadloze DECT-telefoons, zendmasten, WiFi, draadloze laptops, draadloze routers, babyfoons, bewakingssystemen en de zg. ‘smart meters’.

* * *

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.