Advertentie

Wifi-straling om je batterij weer op te laden..


Kijk.. als het niet schadelijk is voor mensen, dan kun je er maar beter gebruik van maken, toch? Straling. Electromagnetische straling is ‘here to stay’? Het laatste woord is er allerminst over gezegd, zeker hier niet op de site. Maar wij kwamen dit apparaatje tegen en vonden het wel ‘apart’.

Met deze ‘RCA-Airnergy’ haal je energie uit de lucht. Je tapt af van WiFi-signalen, en zodra deze signalen in ‘de lucht hangen’, laad dit apparaatje zich op..! Dus.. Zit je toch bij de McDonalds je lichaam zit te verzuren, tussen de ‘gratis’ Wifi-signalen, die je er –ongevraagd- ineens bij krijgt, maak er dan gewoon ook nuttig gebruik van.. Toch?

Dit is het masjientje: de 'Airnergy' WiFi-loader.

Het idee is niet nieuw, de gedachte om ‘stroom uit de lucht’ af te tappen, bestond al, maar het is voor het eerst dat een bedrijf er daadwerkelijk een commercieel product van heeft gemaakt.

De ingebouwde antennes ontvangen de WiFi-straling en zetten deze om in een wisselstroom, die je kunt gebruiken voor het opladen van kleine batterijtjes, of weinig-stroom-vretende apparaatjes.  (Denk nou niet dat je je stofzuiger nu ineens bij McDonalds kunt opladen…!)

Je hoeft het masjientje niet eens ‘aan’ te zetten; zodra het voelt dat er WiFi’s in de lucht hangen, begint ie met het opladen vanzijn interne Lithium batterij. Wanneer je dit apparaatje bij de hand hebt en je MP3-speler begeeft het omdat de stroom  op is, dan ben je gewoon effe lekker uit de brand. Ook een GSM kun je even bijladen op deze ‘wijze’..

En natuurlijk is het allemaal geen rozeschijn en manegeur.. Het apparaat gaat over een paar maanden, wanneer het in de winkels komt te liggen, rond de € 30,- kosten. Het wordt uitgerust met een USB-kabel, waardoor het ineens niet meer compatible is met een I-Pod of I-phone, zonder een converter-kabeltje.

Het is bovendien wéér een apparaatje dat je geacht wordt mee te sjouwen, waardoor je dagelijkse last alleen maar weer groter wordt.

Maar dit apparaat geeft wel een kentering aan in tijd. Want het is met deze ontwikkeling nog maar een kwestie van tijd, vóórdat draadloze apparaten worden uitgerust met een oplaadonderdeel IN het apparaat zelf. Jouw draadloze telefoon laadt zicht dus in een paar jaren zélf op, zodra hij (of zij!) in aanraking komt met WiFi-signalen.

Steden en netwerken zijn steeds méér aan het experimenteren met WiFi-‘wolken’ die als een deken boven bepaalde gebieden worden gehangen. Het is dus een kwestie van tijd voordat we uit één en hetzelfde signaal, onze e-mail downloaden, onze Twitterpagina’s bijwerken en de batterijen van draadloze apparatuur opladen. Dat is een ‘Brave New World’, die zich wellicht eerder dan we denken zal aanmelden.

Een kleine stap wellicht om de batterijen in je pacemaker, je gehoorapparaat en -uiteindelijk- je scootmobiel ook op te laden..?

28 gedachten over “Wifi-straling om je batterij weer op te laden..

 1. En hoe zit het dan met verstoring van apparatuur? Een mobiele telefoon mag nog steeds niet op b.v. een ic afdeling in het ziekenhuis maar als het gewoon allemaal al in de lucht hangt……..

 2. Een leuke en voor de hand liggende vondst, maar zo komt er nog meer straling in onze woon en leefruimte, want die energie moet door de antennes wel geleverd worden.
  Voor mij geen goede zaak, niet goed voor ozne gezondheid.
  Mvgr Jan

  1. Volgens mij snap je het niet zo?

   dit apparaat zendt niets uit het ontvangt alleen en zet dit om in energie dus ik snap niet zo goed wat je nu zegt?

  1. Herinnert u zich hem nog Tesla. Hij vond toen gratis geluk voor iedereen heel gewoon. En herinnert u zich J.P Morgan en Westinghouse nog, die vonden het maar niks dat gratis gedoe. Het geluk is voor hen nog steeds heel gewoon, maar bij hen nooit een keer iets gratis.
   Dus ook WiFi binnenkort af te rekenen via de JPM & W kassa’s?

   Mvgr Voyager

   Live long and prosper

 3. Ohm mani padme hum.
  Ohm mani padme hum.
  Ohm mani padme hum.
  Ohm mani padme hum.

  Ohm tare tutare tare.
  Ohm tare tutare tare.
  Ohm tare tutare tare.
  Ohm tare tutare tare.

  Ohm shanti.
  Ohm shanti.
  Ohm shanti.
  Ohm shanti.

  Namsate.

 4. Voordat jullie over gaan (na het zien van deze geweldige sluipreclame/marketing van dit poep product) tot kopen, even het volgende:

  (Guido let ook even op svp :))
  Je mobiel opladen met dat ding? om een voorbeeld te noemen.. een nokia 5.6 wh lithium bat. enig idee hoe lang dat gaat duren om dat ding op te laden met zo’n crap airnergie device? (70000 uur mr Guido!) Hoe lang gaat het duren om bijv. een scootmobiel op te laden denk je?
  Misschien is het handig als jullie even naar dit filmpje gaan kijken : http://www.youtube.com/watch?v=P8s3Xjeg0sk
  maakt een hoop duidelijk.

  (Het is natuurlijk niet te hopen voor Guido B.V. dat er een promotie deal is gemaakt met RCA Airnergie =))

  1. Misschien is die Guido wel veel naïever dan je denkt..?!
   Hoe werkt zo’n ‘deal’ dan..? Je schijnt er ‘verstand’ van te hebben? Misschien wil je voor mij die deals afsluiten?
   Kan best wel wat inkomsten gebruiken UNKA, UNKA, UNKA..! (UNKA bv?)
   Of heb je het idee dat het bij WantToKnow met bakken binnenkomt..??!! Beetje aanmatigende reactie vind ik het. (Vroeger noemde ik dat een blabla..)
   Gewoon feiten noemen bij je calculaties, swa! Waarom moet daar een heel ik-verafschuw-commercie-verhaal bij?

  2. Ho Ho Ho Guido, relaxed man! Het is niet aanvallend bedoeld.
   Het is een reactie met een glimlach..kijk eens naar die smiletjes in mijn eerste reactie. Waarom doe je nou zo lelijk? Wat is er aan de hand?

   Kijk nou eerst is even naar dat linkje (http://www.youtube.com/watch?v=P8s3Xjeg0sk)

   Dat is de onderbouwing/feiten waarna je op zoek bent swah! 🙂

   En vraag mij niet naar de bekende weg mr uitgevert, niet in 1 keer doen als of je een domme swah bent. 😀

   Laat even weten wat je van het filmpie vindt, ben ik wel nieuwsgierig naar.

  3. Ja zorrie hoor Unka, maar je kan overal wel smileys bijzetten :roll:, maar dat betekent niet dat de woorden niet meer leesbaar zijn.. hahahaha..

   Je hele bericht zit vol sneren; en dat vind ik jammer. Zo, dat is de samenvatting van hierboven..!

   Wat me opvalt in het filmpje dat deze ‘Dozy Dave’, zijn hele calculatie beroept op EEN (stralings-)BRON..!! Terwijl het om ons heen BARST VAN DE STRALING.., die dit apparaatje natuurlijk ook oppikt..! Of heb ik dan iets verkeerd begrepen..?!

  4. @ Unka,

   Ik dacht al dat het aan mij lag, maar Guido doet tegen jou ook al lelijk.

  5. nee hoor hij is ook regelmatig boos en pissig op trijntje en op Wilma en op mij , maar uiteindelijk zijn we allemaal welkom !!

   dus Guidje adem in vasthouden en ….. loslaten !

  6. Citaat uit verkooppraat: “De ingebouwde antennes ontvangen de WiFi-straling en zetten deze om in een wisselstroom, die je kunt gebruiken voor het opladen van kleine batterijtjes, of weinig-stroom-vretende apparaatjes”

   Met wisselstroom kun je geen batterijen opladen, wisselstroom-batterijen bestaan niet hahaha. Batterijen leveren gelijkspanning en bij het aansluiten van een “gebruiker” gaat er gelijkstroom lopen. Sjezus wat een artikel……..

  7. @ Geit

   Jeetje, nog een bevestiging.
   Guido heeft een kort lontje en komt snel tot ontbranding…..misschien bruikbaar voor de geit-motor :-))

  8. ah, ok ik schrok al. Om terug te komen op je vraag…Ik denk dat je nog een keer rustig dat filmpie moet kijken.

  9. Roep het maar Unka, het lijkt wel een raadsel.. Tell me, I’m curious!
   En wat mij betreft. Dit artikeltje staat gewoon bij nieuws, ik dacht dat het wel aardig was, maar voor de rest niet doorgerekend ofzo.. Die meneer Dave’s filmpje zal dan wel beroemd worden. Zeker als het om bedrijf als RCA gaat, dat het groot op de markt gaat brengen..

  10. Hij is er weer. Dat dan weer wel..
   Ik dacht dat jij het graancirkelboek bij me kwam ophalen voor € 14,-. Én je zou toch niet meer terugkomen op deze site.. Toch? Omdat wij zo ‘achterbleven in onze ontwikkeling’..? Of was jij gewoon die ‘Bruna-Mohammed’.. hahaha.. 🙄

  11. Als sitebeheerder zou je aan het ip-adres kunnen zien dat ondergetekende niet de bruna-mohammed is. Maar goed, dan moet je daar wel verstand van hebben.
   De reden dat ik nog reageer is om anderen te waarschuwen voor onwaarheden meneer met het korte lontje.
   Wat is het adres om dit geweldige indrukwekkende prachtige machtige unieke boek op te halen voor 14 Euro?
   Laten we eerlijk zijn, zonder dit adres blijft het een loze belofte…..een luchtige aanbieding zal ik maar zeggen.

 5. Toch is dit ontvangertje niet nieuw, het bestond al toen ik jong was, begin jaren ’60 en heb hem nog zelf gebouwd.
  Toendertijd zat er een grote spoel in met een blok platte ferriet in het midden en een zelfgemaakte diodebrug van 4 snelle germaniumdiodes (nu zou je Schottky-diodes gebruiken) erachter. Er konden flinke spanningen uitkomen van de vele ballasten in TL-buizen etc en inductiekookplaten.
  Ikzelf gebruikte het ding vaker als telefoonafluisteraar omdat van toenmalige telefoons wel 3 meter in de omtrek nog een detecteerbaar signaal afkwam. Ook TNO heeft glazen beeldbuizen van computers nog een straat ver kunnen afkijken en dat is nog rond 1990 gepubliceerd.

  Daarna heb ik hetzelfde ding gemaakt van 2 korte dipooltjes om rf-energie uit een magnetron op te vissen en daar leuke knalproefjes mee te doen. Wel een glas water als ballast in die oven zetten maar het werkt wel.
  Ook overhangende hoogspanningsleidingen bleken op deze antenne-manier nog “aftapbaar” te zijn dus om doorgebrande TL-buizen als tuinverlichting in te zetten, echter die experimenteerder leefde hierna nog maar 3 maanden maar het bleek dus mogenlijk.
  Wat in beschreven apparaatje zit is dezelfde omvormerchip die het blad Elektor een 10-tal jaartjes geleden aan abonnees mee verstuurde en waarmee je restspanningen uit een appel of de nood-pisbatterij in de wintersport inzet om een lege gsm weer mee op te laden. Deze chip zit ook in enkele Nikon cameramodellen verwerkt om bij lege batterijen toch nog naar een stickje te kunnen copiëren en bedoeld voor verslaggevers in de sport etc. Betreffend Elektor-artikel is nog steeds op Internet beschikbaar mits abonnee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.