Advertentie

Mobiele telefoons veroorzaken mannelijke onvruchtbaarheid!


Mobiele telefoons oorzaak onvruchtbaarheid bij mannen!

Guido Jonkers, 25 Mei 2011, Bron Science Daily

x

Jong getrouwde stellen, die -zonder succes- proberen kinderen te krijgen, zouden rekening moeten houden met de tijd die de man bezig is, mobiel te bellen. Het ziet er namelijk naar uit, dat nieuw onderzoek aantoont, dat de heftig-stralende mobiele telefoons, bijv. de generatie internet-telefoons, de kwaliteit van het mannelijk sperma aanzienlijk negatief beïnvloedt.

Het mobiel bellen krijgt steeds meer het imago van ‘gevaarlijk’. Al wordt nu door onderzoek pas duidelijker, wat de gevolgen zijn.

Daarentegen blijkt ook dat -volledig haaks op de negatieve spermakwaliteit- het testosteron-gehalte in het bloed van de man, doet stijgen..

Onderzoekers van het studieteam aan de medische Universiteit van Graz in Oostenrijk en de Universiteit van Queens in Canada, die deze ontdekking deden, vermoeden dat de elektromagnetische golven van de mobiele telefoons, de kwantitatieve productie van sperma bij mannen én de kwaliteit ervan, negatief beïnvloeden.
Dit zou dan worden veroorzaakt door de verlaagde niveaus van het hormoon luteïne, dat wordt afgescheiden onder invloed van de hypofyse in het menselijk brein.

Het onderzoek bevatte geen tests, waarbij gekeken werd naar de afstand van de mobiele telefoon tot de testikels van de onderzochtte mannen. Veel mannen dragen immers hun mobiele telefoon los in de broekzak, waardoor de elektromagnetiche signalen wel erg dicht bij de mannelijke geslachtsorganen komen.

 

 

5 gedachten over “Mobiele telefoons veroorzaken mannelijke onvruchtbaarheid!

 1. Hoewel onze kinderwens ruimschoots is vervuld zitten wij er aan te denken om de mobieltjes hier weg te doen. Buiten het gezondheid probleem kleven er genoeg gevaren aan al dat mobiele gedoe. En als je logisch nadenkt, waarom zou je altijd bereikbaar moeten zijn? Ze bellen maar naar het vaste nummer of mailen maar. En als je even niet bereikbaar bent is er niets aan de hand, ook weleens prettig. Daarnaast scheelt het weer in de kosten en ben ik niet meer traceerbaar voor allerlei instanties. Denk dat het mobiel bellen maar eens “game over” moet zijn…

  1. Het draadloze tijdperk blijkt een waar massavernietigingswapen; kanker,gedragstoornissen en allerlei onbekende syndromen. Zelfs de bomen laten zien wat de effecten van al die fijne masten in ons landschap teweegbrengen. Ik ben opgegroeid ZONDER mobieltje en ZONDER computer en voel me vaak een ouwe zeur wanneer ik mensen attendeer op hun onpersoonlijke en vaak onbeschofte communicatieve (digitale) vaardigheden of talloze taal- en spellingsfouten.Men is onderhand nergens meer toe in staat ZONDER draadloos internet.Als de stroom uitvalt kan het grote gros NIETS meer ondernemen.(Hoezo afhankelijk gemaakt?) Nee,de nadelen openbaren zich al geruime tijd en stapelen zich alleen maar op (voor degenen die het willen inzien) Wat me nog het meeste verbaast is het gegeven dat de meesten gemakzucht verkiezen boven hun eigen gezondheid!

  2. @Mb: het is misschien gewoon heel slim om ‘alles bewust’ met mate te doen. Er gebeurt naar mijn idee helemaal niets, als je mobiele telefoons met grote mate van voorzichtigheid gebruikt. Zet ‘m idd UIT als je thuis komt en gebruik daar een telefoon-met-draad. Maar het aanlaten van je mobiel, wanneer je thuis bent, het zelfs plaatsen van de mobiele telefoon náást je bed, op ’t nachtkastje als wekker.. Het is werkelijk krankzinnig.
   Mensen voelen zich vaak verantwoordelijk om thuis hun mobiel aan te laten. En komen dan tot de conclusie/vraag, dat/wat hun thuistelefoon nog doet. Er wordt bijna niet meer mee gebeld.. Ja, dank je de koekoek..

   En wat eigenlijk het allerbelangrijkste is, is dat er NERGENS onderzoek is gedaan naar de cumulatieve schade die ALLE DRAADLOZE apparatuur opleveren! Wifi-computers (lekker op je schoot!!), draadloze DECT-telefoons (gebleken schadelijker te zijn dan telefoonmast naast je huis!), draadloze consoles van computerspelletjes, draadloze HiFI-verbinding van geluidsinstallatie en dan nog de mobiele telefoons..! Wie telt het eens op en kijkt naar de mogelijke schade..?? Is het niet één van de meest fundamentele gezondheidsvraagstukken, zeker als er kindjes rondlopen, wiens lichaampjes de hele dag niets anders doen dan ‘celdelen’..?!!

 2. Ik ben denk ik ook een van de weinigen die nauwelijks mobiel belt. Ik heb een telefoon van de zaak ivm diensten maar thuis hebben we geen mobiel. Zowiezo heb ik een hekel aan bellen. Het komt nooit uit, en breekt altijd in in mijn leven.
  Wellicht daardoor was mijn vriendin zo snel zwanger, 2 keer achter elkaar 🙂
  Telefoon doe ik nooit in mijn broekzak want ik heb altijd het idee dat het dan een beetje warm wordt daar…kan nooit goed zijn!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.