Advertentie

Zembla: glyfosaat via belangenverstrengeling akkoord..??


Nog zo'n lekker middeltje van Monsanto, dat met veel lobby-werk in de EU ook werd goedgekeurd.. Glyphosaat. Inmiddels door de WHO als 'zéér waarschijnlijk kankerverwekkend' gekarakteriseerd..!
RoundUp, het ‘onkruidmiddeltje’ van Monsanto, dat met veel lobby-werk in de EU ook werd goedgekeurd.. Op basis van onderzoek van.. MONSANTO ZELF..!! Glyphosaat. Inmiddels door de WHO als ‘zéér waarschijnlijk kankerverwekkend’ gekarakteriseerd..!

We vragen je attentie voor dit indringende bericht. Ondanks vele, vele wetenschappelijke onderzoeken, die aantonen dat het onkruidverdelgingsmiddel glyfosaat, dat in Monsanto’s ‘RoundUp’ gebruikt wordt, ernstig kankerverwekkend (HIER) is, blijkt de Europese Gemeenschap haar rug niet recht te kunnen houden en zal ze mogelijk opnieuw stemmen voor goedkeuring van het gebruik van het middel, voor een nieuwe periode van 10 jaar..! Lees hoe de redactie van ZEMBLA de noodklok luidt en ons attent probeert te maken op het manipulerende karakter van al die ‘ambtenaren’, die kennelijk links- of rechtsom door Monsanto zijn ‘bewerkt’, of ‘be-lobby’d’, hoe je het noemen wilt..!

Het wordt tijd dat onze volksvertegenwoordigers nou eens wakker worden en hun ruggen WEL rechten en opkomen voor het volk, dat voedsel vraagt, dat niet ‘onbewezen gevaarlijk is voor de volksgezondheid’, maar simpelweg NIET-GEVAARLIJK voor ieders lijf en leden..!

x

zembla

x

Zembla: glyfosaat via belangenverstrengeling erdóór..!?

2016 © Zembla – deze versie WantToKnow.nl/be

x

Het panel van de Verenigde Naties, dat afgelopen dinsdag oordeelde dat glyfosaat waarschijnlijk niet kankerverwekkend is, is verwikkeld in een ruzie over potentiële belangenverstrengeling. Gebleken is dat het instituut dat geleid wordt door de voorzitter van de Joint Meeting on Pesticide Residues (JMPR) een donatie heeft ontvangen van Monsanto, het zou gaan om een bedrag van 6 cijfers. Monsanto is de producent van Roundup waarvan het hoofdbestanddeel glyfosaat is.

Boobis MorettoProfessor Alan Boobis die de bijeenkomt van de FAO/WHO leidde, werkt ook als vice-president van het Internationale Life Science Institute (ILSI). De vice-voorzitter van de sessie was professor Angelo Moretto, een bestuurslid van ILSI Health and Environmental Services Institute. In 2012 ontving de ILSI groep een donatie van 500.000 dollar van Croplife International (Monsanto, Syngenta e.a.). Dit meldt de Engelse kwaliteitskrant Guardian.

De WHO / JMPR meldde twee dagen voor de EU conferentie over de verlenging van de licentie voor Glyfosaat, dat het onwaarschijnlijk is dat onkruidverdelgingsmiddel glyfosaat voor mensen kankerverwekkend is. De pesticide, die onder de naam Roundup wordt verkocht door biotechnologiereus Monsanto, heeft volgens deskundigen van WHO en FAO evenmin schadelijke gevolgen voor het dna in menselijke cellen.

guardian row on conflict of interest monsanto
Het opzienbarende artikel in de Guardian. (klik op illustratie voor link)

WHO gedraaid..

(2013) Het onderzoeksteam van professor Séralini, dat de uiterst funeste invloed van GMO-rommel op de gezondheid van ratten aantoonde. Inmiddels heeft de WHO de kankerverwekkende eigenschappen van RoundUp of glyphosaat wereldkundig gemaakt.. GMO-producten blijven gewoon overal te koop..
(2013) Het onderzoeksteam van professor Séralini, dat de uiterst funeste invloed van GMO-rommel op de gezondheid van ratten aantoonde. Inmiddels heeft de WHO de kankerverwekkende eigenschappen van RoundUp of glyphosaat wereldkundig gemaakt.. En.. weer ingetrokken. En GMO-producten blijven gewoon overal te koop.. Evenals de benodigde, kankerverwekkende onkruidverdelger ‘RoundUp’..

Maar vorig jaar nog kwam een belangrijke afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, namelijk het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) met een alarmerend rapport. Glyfosaat is waarschijnlijk kankerverwekkend. Een keiharde bevestiging van het onderzoek dat de Spaanse wetenschapper al met laboratoriumratten IN 2013 had geconstateerd.

Tussen de WHO en de Europese instituten (o.a. EFSA) barstte toen een fel debat los. De WHO kankeronderzoekers zijn zeer kritisch over de Europese rapporten. Rapporten over de veiligheid van het smerige goedje glyfosaat zijn vooral afkomstig van…  Monsanto zelf.. En.. het bedrijf wil zijn onderzoek niet openbaar maken, vanuit ‘concurrentie-overwegingen’.. Voel je welk smerig spelletje hier gespeeld wordt. Over de ruggen van Europese burgers en ten koste van miljoenen kankerdoden de komende jaren..!!

Ook Frankrijk heeft zich in de discussie gemengd. De Franse voedselveiligheidsautoriteit Anses heeft alle rapporten bestudeerd en deelde de zorgen van de Wereldgezondheidsraad. Er zijn veel rapporten verschenen over Glyfosaat. Zie HIER een overzicht van de belangrijkste rapporten.

x

* * *

x

Hugh Grant Monsanto bonus

17 gedachten over “Zembla: glyfosaat via belangenverstrengeling akkoord..??

 1. Ook jij en ik zouden in dezelfde situatie met dezelfde voorgeschiedenis en ingrediënten tot hetzelfde in staat zijn. De reden waarom het nu zo tot een uitvergroting komt is omdat we collectief het zover hebben laten komen. Dus mogen we het ook collectief ombuigen. Zonder angst en vergeldingsdrang (dualiteit). We kennen immers in het “klein” ook onze eigen rol in het geheel. Toch??
  Zo niet…. Tja dan blijven we evolutieloos projecteren.
  Een gemiste kans.

  1. Wat daarop te zeggen… “We” eten biologische en ik doe mijn best ook niks in pakskes verpakt te kopen… Beperkt, maar wel iets…

 2. Te bedenken dat Nederland op No 3 staat wat betreft het gebruik van pesticiden over het voedsel . Een schrale troost bij leden van deze boevenclub die dit hebben ondersteund ( omgekocht) is bij onderzoek in de urine ook glyfosaat aangetroffen. Het wrange van dit verhaal is dat het goed bedoelde goevolk het vuur uit de sloffen ; loopt, fietst, zwemt etc om het KWF fonds te voorzien van extra middelen ten bate van het kanker onderzoek en dit soort griezelillige multinationals als Monsanto , Bayer etc alles weer vernietigen ; voedsel ,mens en dier. ( dweilen met de kraan open?)

  1. Hans

   Dit was en is onze samenleving, het systeem is nooit anders toegepast, gelukkig of ongelukkig is het internet er nu, door onze manier van leven, vergroten wij dit gebruik alleen maar, wie wil er een stuk pseudo welvaart inleveren niemand, in de eind 60 iger, begin 70 iger werd de vervuiling al gesignaleerd, en toen haalde heel Nederland de schouders op net als nu, het sterven wordt bespoedigt, dus meer kinderen om de boel aan te vullen, wij zijn op weg naar een eind tijd, hoe en wanneer weten we niet, ook daar kan misschien het internet uitkomst brengen !

 3. Op de vraag of belangenverstrengeling nu toch wel onze gezondheid zal ondermijnen: antwoord is gewoonweg “ja dat doen ze” Al jaren (en altijd zo geweest) en natuurlijk “weten” we dat wel, maar wat doe je eraan? Dat geld en die macht zitten overal alles te bepalen… Als ik goed begreep zou Monsanto voor het Den Haag gerechtshof worden gedaagd, maar Bayer zou het overkopen… de loeders…

 4. In Frankrijk zijn nu demonstraties waar je bij de NOS of RTL maar weinig over hoort behalve als ze de publieke opinie ten nadele van de demonstranten kunnen beinvloeden zodat als er militair of politie geweld gebruikt gaat worden de meerderheid van het volk uit onwetendheid dit geweld zal goed vinden.
  Eigenlijk zou heel Europa moeten demonstreren maar dan TEGEN DE EU in Brussel want dat zijn de marionetten van de grote multinationals zoals Monsanto en dergelijke.
  Zowat alles wat de EU doet is ten nadele van het volk maar in het voordeel van grote bedrijven en willen we dat het stopt dan zal er actie tegen de EU moeten komen.

 5. Dit is weer een staaltje New World Order waarbij de macht (het kapitaal) áchter regeringen bepalen welke strategie wordt gehanteerd om profits binnen de Landbouw en Farmacie veilig te stellen.
  Volkomen ridicuul dat de CEO van Monsanto Hugh Grant een bonus van 600 miljoen opstrijkt met de wetenschap dat de komende jaren grote aantallen mensen kanker krijgen die vervolgens door farmaciereuzen worden “geholpen” aan hun aandoening met, jawel, chemische preparaten waarvan de werking eveneens zeer discutabel is gebleken. Er is eigenlijk maar één manier om deze bedrijven een halt toe te roepen en dat is via de kracht van ons allemaal. De rijkste man is niet Bill Gates maar dat zijn de oude families Rothschild, Rockefeller etc. Zij bezitten vermogens ter grootte van staatsschulden, let op de openbaringen vanuit de Panama papers, echter dat wordt nergens vermeld. Probeer eens wat te Googelen en zie wat er wordt geblokt omdat deze groep ook de media in handen hebben. Het volk, de Future Worldorder, moet zich vergewissen, bewijzen aanreiken en deze schatrijke groep dwingen een knieval te maken. Deze parasitaire groep is immers totaal overbodig indien we willen overleven op een schone, rechtvaardige aarde. De feitelijke macht ligt bij het groeiend aantal mensen dat het totaal oneens is met deze handelwijze.U en ik dus. Doe er wat mee in het belang van onze toekomst!!

  1. Dat de NWO (New World Order) hierachter zit, staat vast. Maar dat die ook gesteund worden door vele, vele organisaties en genootschappen weet lang niet iedereen. We praten er wel over maar doen er niets mee. Bilderberg, TriLateralCommission, Vaticaan, United Nations,
   Daarom gaan de TATP en TTIP waarschijnlijk gewoon door. Het blijft stinken!

 6. Veelmensen hebben de trucs inmiddels allang door en weten zelf hun conclusies te trekken. Monsanto in gebleken één van de meest smerige bedrijven te zijn die nu samen gaan met Bayer.
  Het TTIP zal dit alles een duwtje verder gaan geven. Daartegen zal komend weekeinde gedemonstreerd gaan worden.
  Net als Brexit is het belangrijk dat ook Nederland uit die Eu valstrik stapt. Dat is de beste stap naar zeggenschap voor ons land.
  https://www.youtube.com/watch?v=ifttU7yLnEo&feature=youtu.be

  1. Bovendien,de smeerpijperij van Monsanto gaat nu nog over voedselplanten maar een stap verder en het gaat over de genetische modificatie van de mens.De transhumane mens is slechts één stapsteentje verder!

 7. Zag dit artikel,

  zegt genoeg over de handel en wandel van Monsanto…

  “Jerry Rosman, a pig farmer in Iowa, was cultivating GMO corn,(Roundup Ready and BT) and fed this corn to his pigs.
  Result: his sows became infertile, and then after one year he went bankrupt.”

  http://beforeitsnews.com/alternative/2013/06/gmo-feed-turns-pig-stomachs-to-mush-shocking-photos-reveal-severe-damage-caused-by-gm-soy-and-corn-2680972.html

  Hier de studie.

  http://www.organic-systems.org/journal/81/8106.pdf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.