Advertentie

Frankrijk verbiedt glyfosaat, ongeacht EU-besluit..!!


Langzaam maar zeker lijkt er beweging te komen in de, door Monsanto in de EU zo zorgvuldig opgebouwde vesting van acceptatie van onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat, het kankerverwekkende gifgoedje, dat gebruikt MOET worden bij de productie van de Frankenstein-GMO-producten van dit bedrijf en haar collega’s, zoals Bayer en Syngenta.

Hugh Grant Monsanto bonusWellicht schrik je van ons taalgebruik over kankerverwekkend en Frankenstein-voedsel, maar helaas moeten we deze woorden gebruiken, omdat ze voor ons de waarheid weerspiegelen. Immers, het lijkt niet meer te gaan over  ‘alléén-toepassen-bij-bewezen-veiligheid’, maar ’toepassen-totdat-onveiligheid-’toch’-mocht-blijken’. De manier waarop de rotzooi die Monsanto produceert is geaccepteert door de EU-landbouw-’terzake-kundigen’ destijds, duidt keihard op het toepassen van steekpenningen en andere persoonlijke giften.

Een normale commissaris van Landbouw zou namelijk NOOIT een onderzoek accepteren, waaruit de vermeende veiligheid van glyfosaat zou zijn bewezen, wanneer dit zou worden aangeleverd door Monsanto zélf…!! En precies dát is gebeurd. En wat probeert Monsanto nu te doen? Dit onderzoek geheim houden, wat dus kennelijk ook nog als voorwaarde is geaccepteerd door de nitwitten van EU-overheidsfunctionarissen, die nu verantwoordelijk zijn voor de vergiftiging van de halve EU-bevolking. En voor de honderduizenden kankergevallen, die ongetwijfeld al zijn voortgekomen uit het gebruik door boeren van glyfosaat.

Wat is er verkeerd aan de opstelling, dat je pas een middel toestaat voor gebruik, bij ABSOLUUT BEWEZEN VEILIGHEID voor de bevolking.. Je laat toch niet een dergelijk middel, dat in miljarden liters jaarlijks over gewassen en akkergrond gespoten wordt, gebruiken, wanneer uit diverse wetenschappelijke onderzoeken keihard blijkt, dat deze stof uitermate kankerverwekkend is, fundamenteel verwoestend voor de voortplanting van mensen(!) en waarvoor GEEN BEWIJZEN zijn aangeleverd van onjuistheid van de wetenschappelijke onderzoeken die de kankerverwekkende eigenschap van glyfosaat weerleggen..

Voor veel landen is het echter overduidelijk: glyfosaat moet van de markt. De EU-regelgeving zit in een impasse, waarbij kankerexperts bij hoog en laag beweren en zelfs eisen, dat glyfosaat ONMIDDELLIJK van de markt gehaald moet worden. Als was het maar in ‘afwachting van’ nadere, NEUTRALE onderzoeken. Aan de andere kant is de rol die de Duitse voedsel- en warenautoriteit speelt, uiterst dubieus. Het lijkt alsof je naar een medewerker van Monsanto luistert, als je naar de baas van deze club luistert.. Het werkt allemaal averechts op de geloofwaardigheid van deze man EN op die van Monsanto. En inmiddels haken steeds meer landen af. Frankrijk bijvoorbeeld:

x

x

* * *

monsanto glyfosaatx

x

Frankrijk doet glyfosaat in de ban, ongeacht EU-besluit..!

x
2016 © WantToKnow.nl/be

x

 

Minister Marisolle Touraine
Minister Marisolle Touraine

Of het de EU deze week nu wel of niet lukt te gaan beslissen of de goedkeuring voor het gebruik van glyphosaat op landbouwgewassen verlengt gaat worden, Frankrijk heeft inmiddels, bij monde van haar Minister voor Volksgezondheid, Marisol Touraine, gezegd, dat zij het middel zullen verbieden, eind van het jaar.
In een interview met ‘France Info Radio’, meldde deze minister dat de Franse president François Hollande, tijdens de laatste milieubijeenkomst had gezegd, dat glyfosaat GEEN GOEDKEURING zal krijgen in Frankrijk en dus niet meer gebruikt mag worden.

 

Een van haar uitspraken in dit kader tijdens het interview, is veelzeggend: “Ongeacht de uitkomsten van het debat, of deze stof nu kankerverwekkend is of niet, blijkt uit wetenschappelijke studie-resultaten die wij in handen hebben, dat deze stof een endocrine verstoring vormt voor het menselijke lichaam.”

De uitspraken van deze minister komen op het moment dat leden van het EU-parlement deze week dienen te stemmen over het continueren van de toestemming voor het gebruik van glyfosaat als landbouwverdelgingsmiddel bij het gebruik van GMO-gewassen. Mogelijk echter wordt de stemming opnieuw uitgesteld.

Er is door de EU een deadline opgesteld over de keuze van wel/niet doorgaan met glyfsosaat van 30 juni a.s. Maar de verhitte discussie gaan door tussen ‘experts’ en de verschillende lidstaten van de EU. Uit een marktonderzoek, begin 2016 gehouden, blijkt dat maar liefst 2/3 van de Europeanen wil dat het middel glyfosaat wordt verboden. Volgens het onderzoek van onderzoeksbureau ‘YouGov’ onder 7000 mensen in de EU’s 5 grootste lidstaten, wordt de ban van glyfosaat gesteund door 75% van de Italianen, 70% van de Duitsers, 60% van de Fransen en 56% van de Britten..!

GMO science experimentVoor het goedkeuren van de verlening van glyfosaat, is een ‘solide en gekwalificeerde meerderheid’ nodig van de EU-deelstaten. Die is tot nu toe niet bereikt, waardoor de stemming telkens wordt vooruit geschoven. De EU-commissie heeft zich ten doel gesteld, om een oplossing te zoeken voor ‘gerezen vragen’ en te kijken naar een oplossing die de grootste draagkracht mag verwachten onder de lidstaten. En die een hoge mate van bescherming geeft aan de EU-burgers en het milieu, overeenkomstig EU-wetgeving.

Eén van de commissie-leden liet weten: “Het is misschien goed te melden dat het regelgevende systeem binnen de EU, al operationeel is sinds 1991 en is bekrachtigd in 2009 en dat het één van de strengste systemen in de wereld is. Het is daarnaast ook te verwachten dat aanvullende wetenschappelijke onderzoeken naar glyfosaat binnen niet al te lange tijd beschikbaar zullen zijn.

Vreemd offensief van WHO en VN
Eerder werd de wereld opgeschrikt door een soort offensief van een VN-comité van ‘experts’ van de FAO (the Food and Agriculture Organisation) en de WHO, die eensgezind kwamen vertellen, dat het onwaarschijnlijk is, (let op: ze sluiten het niet uit!!) dat het gebruik van glyfosaat door mensen,  het risico zou opleveren voor kanker.

Een bijeenkomst van deze beide organisaties, waarvan je überhaupt af kunt vragen, wiens belang de bestuurders van deze organisaties dienen, vond plaats in het hoofdkantoor van de WHO, van 9 tot 13 mei, in Genève. En hoe het mogelijk is dat specialisten op het gebied van kanker, het ‘International Agency for Research on Cancer’ (IARC) vorig jaar maart, WEL tot de conclusie kwamen dat glyfosaat de kankerverwekkende eigenschappen WEL heeft, blijft dan in nevelen gehuld.

seralini glyfosaatHet rapport van deze beide clubs, komt als een soort aanvulling op een rapport van de EFSA, de European Food Safety Authority FSA) in november jl., waarin ook werd geconcludeerd dat het zéér onwaarschijnlijk  is dat glyfosaat enig kankerverwekkend risico vormt voor de mens. De vraag is dan natuurlijk altijd nog of deze mensen NIET zijn beïnvloed door de uiterst geraffineerde lobby van Monsanto en in de tweede plaats of ze kennis hebben genomen van het wetenschappelijk gedegen en fundamenteel onderzoek van professor Seralini.

 

 

 

29 gedachten over “Frankrijk verbiedt glyfosaat, ongeacht EU-besluit..!!

 1. La Patrie

  Ja die stomme ouderwetse lozers, geven toch even een voorbeeld aan al die super vooruitstrevende vergif eters, ja juist lekker gezond is een stuk beter als lekker rijk en doodziek !

  1. Ja natuurlijk de kracht van het volk, maar het is dan ook een volks republique, en hopelijk is dit het begin van een nieuwe era !

 2. En terecht!

  In Duitsland heeft het bundesamt fur sichrheitbewahrtung
  gewoon de conclusies van Monsanto overgenomen!!

  Kan het nog korrupter?

  De WHO wordt via een omweg gesubsidieerd door Monsant!!

  1. Vindt dat niet zo vreemd gezien het feit dat Bayer een bod op monsanto heeft gedaan. Economische belangenverstrengeling om het kartel, dat reeds bestaat van voor WO1 en dat tegenwoordig EU heet, overeind te houden.

 3. Mensen, natuurlijk is glyfosaat, lees roundup, vergif, ook voor mensen. Er komt zeker een toekomst waarin mensen en ook de wet stelt dat het misdadig is wat er nu gebeurt. Weg er mee, verbieden en niet via de achterdeur (lees TTIP) toch weer naar binnen.
  NEE IS NEE. Weg met die vuiligheid.

 4. En nu maar afwachten tot mevr. Marisol Touraine (noodzakelijkerwijs) wordt vervangen door iemand die “er meer verstand van heeft” en wél inziet dat Monsanto het beste met het milieu voor heeft.

  Dan begint de hele poppenkast weer van voor af aan.

  1. Jupiler is zo goedkoop en heeft zo’n snelle groei kunnen maken omdat ze in de USA de GMO graanoogsten opkopen die ze daar nergens anders kwijt kunnen……

   Jos.

  2. Jupiler heeft zo’n snelle groei kunnen maken omdat het redelijk lekker is en omdat hun marketing stukken beter is dan de rest. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat ze in Jupille graan importeren uit de VS, daar geloof ik geen snars van. En wat betreft de prijs : die is gelijkaardig aan andere pilsbieren uiteraard.

  3. Jupiler is niet goedkoper dan andere vergelijkbare pilsbieren en het is een lachertje dat AB-INBEV amerikaans graan zou transporteren naar Jupille voor de productie van Jupiler.

   Dat geloof je toch zelf niet? 🙂

  4. Het was een medewerker van Jupiler die me dit toevertrouwde.

   Jos.

  5. Ook in biologische producten zit glyfosaat.Het is inmiddels zo weidverbreid dat het overal terug te vinden is.

 5. Het menselijke Glysofaat !

  Er bestaat ook een soort menselijk Glysofaat, die de hele boel vergiftigt, denk hierbij aan DENK, het nieuwe aglomeraat van vergitige haat, in wezen is dit vergif vele malen groter als probleem, en ook moeilijker te bestrijden.

 6. Triest dat van een chemisch goedje als Glyfosaat men eerst wil aantonen dat het niet kankerverwekkend is, terwijl iets onschuldigs en natuurlijks als groene Stevia eerst moet aantonen veilig te zijn! De corrupte idioten die dergelijke dubieuze beslissingen nemen horen niet op de plek te zitten waar ze nu zitten.

 7. Als Glyfosaat werkelijk verboden zou worden, dan stort meteen de gehele Franse landbouwindustrie in, die goed is voor het grootste deel van ’s lands inkomsten, dat gaat dus echt niet gebeuren.
  Round UP schijnt al sinds maanden verboden te zijn voor particulieren, echter de schappen in de winkels staan er nog vol mee.
  Toen Glyfoosaat op de markt kwam, wer DDT verboden.
  Logisch, glyfosaat is 5000 x giftiger.
  Wat gaat thans de glyfosaten vervangen?
  De club van Rome heeft destijds besloten dat er teveel mensen op de planeet zijn, een leugen, er zijn teveel idioten die menen dat alles van hen is, en de rest laat dat toe.
  Er is toen ook besloten er iets aan te gaan doen, echter wat en hoe is nooit bekend gemaakt.
  Echter, wie met een open mind naar onze huidige ‘samen’leving durft te kijken, aanschouwt de resultaten van die beslissingen in volle vaart.
  Als glyfosaat echt berboden zou worden, kan men er gif op innemen dat er alweer een nieuw goedje op de plank ligt wat nog effectiever werkt.
  Alles wat in de supermarkt ligt komt uit de industrie.
  De meeste producten bevatten landbouwgif, herbeciden, pesticiden, kunstmest, antibiotica, medicijnen, gmo rotzooi.etc.
  U bent wat U eet.

  Stay Human,

  Jos.

 8. Zouden deze mensen ook deze gif eten??? Vast niet. Zij weten allang dat je er KANKER vam krijgt Wat maakt hen het uit. Dat de bevolking wordt vergiftigd!!!Geld 💵 en macht is het belangrijks?
  !!!

 9. Wat hebben we te verwachten van de lobby’s binnen Nederland zelf waar chysofaat gewoon in veel tuincentra,s zoals bijvoorbeeld Groenrijk Alphen a/d Rijn gewoon te koop is . Het is zo wie zo schandalig van woorden dat onder het mom van een groeiende Wereld bevolking en te weinig voedsel de wetgeving op grote schaal wordt aangepast en overtreden met GGO technieken uit het laboratorium van bijvoorbeeld Wageningen die worden betaald door de voedselproducenten als UNILEVER etc. Nederlandse voormalige ministers hebben geen goed reputatie bij het gebruik van landbouw pesticiden . Ook voormalige Gerda Verburg is mede verantwoordelijk voor de late overheidsreactie met betrekking tot vele toelatingen en ingrijpen bij dierziektes uitbraak Q koorts epidemie . Waarbij zeker 27 dodelijke slachtoffers zijn te betreuren en een veelheid aan chronische patiënten . Dit kan allemaal ongestraft in dit land en verantwoordelijke gaan vrijuit en zitten inmiddels in het geldverslindende molog van de EU cq Brussel.

 10. Jullie horen er misschien niet zo veel van, maar er is nog steeds onrust, stakingen nemen toe, en de regering bezint zich op nieuwe ingrepen, toch vreemd zich socialisten noemend, en dan toch de kleine man op laten draaien voor alle problemen, ze doen er beter aan uit de EU te treden, en weer gewoon Frankrijk worden, zo als van ouds, niet zich laten ringeloren door het zionisme, of die dronken vretende zwijnen in Bruxel !

 11. Is politiek nu werkelijk zo moeilijk? Als ergens twijfels over zijn op mogelijk kankerverwekking, dan is dat toch voldoende om iets stop te zetten. Eventueel kan je dan verder zelf onderzoeken. Het laatste wat je wilt is een onderzoek van de belanghebbende.

 12. Volgens mij zal Brussel hier niet snel een beslissing nemen, als ze met het goedje door gaan krijgen ze de de wetenschap & EU bevolking op hun dak. Gaan ze niet meer door dan erkennen ze eigenlijk een fout gemaakt te hebben en kunnen kankerpatiënten en nabestaanden het Europese hof (zal vrij ingewikkeld worden wel) aanklagen voor ziekte/dood door schuld. Natuurlijk word het lastig bewijzen dat het daar aan ligt.

 13. Huphup Nederland! …Sta eens op en neem het op voor je eigen volk! Jullie kunnen hier een voorbeeld aan nemen Foei! In de hoek! En daar mogen jullie wat mij betreft, blijven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.