Advertentie

Appels zijn natuurlijke statines..! En gezonder..


apple a day doctor away

x

x

Appels zijn natuurlijke statines..! En gezonder..

2016 © WantToKnow.nl/be

x

applesHet eten van slecht 1 appel elke dag, zou de kans op een fatale hartaanval weleens met zo’n 60% terug kunnen brengen. Het eten van dat appeltje zou even goed kunnen zijn, als de chemische statines, die nu te pas en te onpas worden voorgeschreven door artsen, om cholesterol-niveau’s in het lichaam naar beneden te brengen. Ook de positieve invloed van een apple-a-day op de bloeddruk is waarschijnlijk niet te onderschatten.. Dus met alle eer aan het oer-oude spreekwoord: ‘An apple day, keeps the doctor away’..

En verrassend genoeg zijn deze gezondheidseffecten van fruit niet aanwezig, als je dagelijks maar 100 gram eet, het equivalent van een halve appel. Daarboven is het essentieel dat het fruit vers is en schoon is; niet vergeven is van insecticiden en andere chemische bestrijdingsmiddelen..! Een zuiver-biologische appel voldoet dus het best.

De studie
De essentiële functie van fruit op de gezondheid van het menselijk lichaam kwam weer eens naar voren, toen de gezondheid en het dieet van maar liefst 512,891 Chinese vrouwen en mannen werd onderzocht. Chinezen eten weinig fruit in hun dagelijkse voedsel. Onderzoekers van de Universiteit van Oxford, die deze studie deden, vonden sterke contrasten in deze groep in vergelijking met een minderheid van Chinezen, die dagelijks en regelmatig fruit eet.

Mensen die regelmatig fruit eten, reduceren de kans dat ze worden getroffen door een fatale hart-aanval, met zo’n 60%..! De kans dat deze mensen ernstige hartproblemen krijgen en/of überhaupt een hartaanval, is 66%. Dit viel bij de onderzochtte groepen ook waar te nemen in verminderde bloeddruk en cholesterolniveau’s.

De studie van Oxford nam zo’n 7 jaar in beslag en bekrachtigde de resulaten van eerdere studies, die ook lieten zien, dat een gebrek aan fruit in een dieet, één van de voornaamste oorzaken is in de vele premature doden in China. Volgens de onderzoekers, zou het eten van vers fruit in China kunnen leiden tot een vermindering van maar liefst 500.000 doden door hartfalen, elk jaar.. En zelfs tot vermindering van een nog groter aantal hartaanvallen.

rode bietensapNiet alleen appels, maar wat dacht je van.. Bietensap..?!
Een glas bietensap elke dag, zorgt voor een meer reguliere bloeddruk; zelfs al ben je boven de 60 jaar en heb je mogelijk al eens met een hartkwaal/falen te maken gehad. Het sap is rijk aan niet-organisch nitraten, en zorgt ook voor een groter uithoudingsvermogen bij lichamelijke oefeningen. Één glas bietensap, dat ongeveer 6 milligram an-organisch nitraat bevat, blijkt al genoeg om je uithoudingsvermogen met 24% te verhogen, binnen 1 week.

Er waren geen bijwerkingen te noteren, bij de tests met het drinken van bietensap onder 19 ouderen, die hartfalen hadden gehad en waarbij ademhaling en uithoudingsvermogen ernstig waren aangetast. De onderzoekers van Wake Forest Baptist Medical Centre gebruikten als placebo een ‘dummy drankje’ of een glas van het sap, voordat de hele groep het sap te drinken kreeg, dagelijks, een week lang.

Een doel in het leven.. Nog zo’n hartversterker..!
Bijzonder, wanneer we het hebben over hartversterkende middelen, bleek het onderzoek dat werd uitgevoerd door onderzoekers van het Mount Sinai Medical Center. Bij dit onderzoek is sprake van een duidelijke link tussen het lichaam en de geest. Want uit het onderzoek bleek overduidelijk, dat mensen met een doel in het leven of mensen die een ‘betekenisvol’ leven menen te leven, minder kans hebben op een hartaanval of hartfalen én een mindere kans hebben op bypass-operaties van het hart..

De kans dat mensen met ‘een hoger doel in het leven, of mensen die ‘een zinvoller leven leiden’, maar liefst 23% minder kans hadden om te sterven aan ziekte, en 19% minder kans lopen op een hartaanval of een hartfalen. Aldus de onderzoekers van het Mount Sinai Medical Centre. Tja, wat is dan een doel in het leven..? De onderzoekers definiëren dit als ‘een zin in het leven, een bedoeling en/of richting aan het leven, met het gevoel dat het leven het waard is geleefd te worden’.. 
De onderzoekers ontdekten dat het hebben van een dergelijk ‘zinvol leven’, een significante impact heeft op onze gezondheid en levensduur. Toen zij 10 eerdere studies analyseerden, en tot dezelfde conclusies kwamen, bleek dat de gezamelijke onderzoeken, meer dan 137,000 mensen omvatte.En bijzonder bewijs is dat het omgekeerde ook waar bleek.. Mensen met geen doel of richting in het leven, mensen die het leven als niet-zinvol beschouwen, zijn eerder geneigd aan een hartaanval of een ernstig hartkwalen te sterven..

x

* * *

xstatines

 

7 gedachten over “Appels zijn natuurlijke statines..! En gezonder..

 1. Een apple a day, keeps the Dokter away, Sneeuwwitje was van een heel andere mening, en om niet te spreken over Willem Tell zijn zoon, en dan ja de wormstekkige Appel uit het Paradijs, nee Appels zijn niet zo onschuldig als dat ze er uit zien, wel natuurlijk die onschuldige meisjes, die boerinetjes met wangentjes als rijpe appeltjes, en dan mijn vader zijn gedroogde appeltjes op zolder, eind van de winter niet veel van over, ja Appeltjes ?
  kun je over filosoferen, groet Jenne

 2. Laat dei cholesterolverlagende pillen, staan , daar wordt je pas echt ziek van!
  Neem geregeld 1 hand havermout (goed kauwen)
  en je chol. zakt als een baksteen.

 3. Elke dag een appel!.doe ik ook, maar wist niet dat dat ook helpt om het cholesterolgehalte (LDL) te verlasgen.
  Ik gebruik i.p.v.statines rode rijstkorrels met hetzelfde doel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.