Advertentie

Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk…!


Virapen FB

x

x

Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk..!

2012 WantToKnow.nl/.be – John Virapen

x

Afgelopen april is het 1 jaar geleden, dat Dr. John Virapen, op 72-jarige leeftijd, overleed. Deze man was één van de grootste klokkenluiders die we kennen in de farmaceutische industrie. Ter ere van zijn nagedachtenis, plaatsen we dit artikel van 2012 nogmaals, met aanvullende informatie over deze strijdvaardige kerel. Door zijn openbaringen blijkt opnieuw dat websites als WantToKnow geen ‘samenzweringstheorieën’ verkondigen, maar de schandalige excessen in deze maatschappij -zoals in de farmaceutische industrie- aan de kaak stellen..! Preciés dáár waar de ingedutte en slaapverwekkende main-stream-media het laten afweten en steeds méér met regelrechte regeringspropaganda zich lijken bezig te houden..

Geboren in Brits Guyana, ging John Virapen als jongeman de weg van 12 baantjes en 13 ongelukken. Hij was deurventer, popster, om uiteindelijk in de farmaceutische industrie te belanden, waar hij het met zijn verkooptalent snel carrière maakte. Uiteindelijk, na zo’n 30 jaar in deze industrie te hebben gewerkt, werd hij directeur van één van de grootste farmaceutische bedrijven in de wereld; John Virapen werd directeur van de Zweedse vestiging van Ely Lilly.

Maar al snel begon juist op die positie, zijn geweten te knagen.. Het leek alsof hij juist op dié positie zich bewust werd van de malversaties die dagelijkse kost zijn in deze industrie.. Dr. John Virapen bevestigt dat hij zich heeft schuldig gemaakt aan omkoping, aan het verstrekken van valse informatie en meedeed aan de oplichterij rondom het lanceren en vermarkten van enige van de meest populaire, meest voorgeschreven ‘geneesmiddelen’. Maar diezelfde medicijnen waren vaak ook de meest gevaarlijke..!!

drug-companies-money

Uiteindelijk probeerde hij zich te bevrijden van de demonen en besloot hij de taktiek en de gevaren van ‘Big Pharma’ bloot te gaan leggen, door een boek te schrijven over deze manipulatie van de grootste industrie in de wereld: de farmaceutische industrie. Informatie over dit boek, ‘Side Effects: Death’, vind je hieronder..

Opvallend veelzeggend vinden wij dit kleine artikeltje, dat John Virapen plaatste op zijn Facebook-pagina. Hierin spreekt hij niet alleen over de honderden-miljoenen-dollar-boetes, die farmaceuten accepteren alsof het parkeerboetes zijn, maar impliciet laat hij zien, hoezeer deze Big Pharma-cowboys schijt hebben aan officiële regels, door hun producten/medicijnen te verkopen voor volstrekt andere doeleinden dan ze zijn goedgekeurd..!

“Ben je benieuwd wat er allemaal loos was in de farmaceutische industrie in 2010? Ik zal je een klein overzichtje geven.. En je denkt toch niet dat ik overdrijf of me aanstel..? Bedenk bij dit verhaal dat het zogenaamde instrument van ‘off-label marketing’ betekent dat medicijnen worden verkocht voor onbedoelde en niet-goedgekeurde indicaties..

30 September 2010: Novartis wordt het eens met een ‘regeling’ van US$422,5 miljoen, voor het ongeoorloofd vermarkten van een epilepsie-medicijn, voor ongeoorloofde doeleinden. En voor het betalen van commissies aan artsen die het middel (én 5 andere) voorschreven.

15 September 2010: Het bedrijf ‘Forest labs’ krijgt haar boete toegekend voor het illegaal vermarkten van het middel ‘Levothroid’. Een boete van maar l

De doelstellingen van Big Pharma om macht te krijgen en geld te verdienen, staan haaks op de doelstelling van iedere burger, om voor lage kosten gezond te blijven, ZONDER medicijnen..

iefst US 313 miljoen. Deze regeling besloeg ook de straf voor de illegale verkoop van het middel ‘Celexa’ voor gebruik door kinderen..

1 September 2010: de deal die Allergan maakt met het Amerikaanse ministerie van Justitie, van US$ 600 miljoen, wordt in 2 delen gebroken. US$ 375 miljoen als boetedeel en US$ 225 miljoen als strafrechtelijke boete. Beide boetes komen voort uit het ongeoorloofd verkopen van ‘Botox’ als hoofdpijnmiddel, pijnstiller en ruggewervel balsem.

15 Juli 2010: ‘Elan’, een Ierse farmaceutische reus, krijgt een boete opgelegd van maar liefst US$ 203,5 miljoen voor oneigenlijke gebruik van haar product ‘Zonegran’. Een middel dat is goedgekeurd als medicijn bij epileptische aanvallen bij volwassenen boven 16 jaar. Maar Elan had het middel aangeprezen als (ongeoorloofd en niet-goedgekeurd) medicijn tegen stemmingswisselingen, bipolaire storingen, migraine-hoofdpijn, gewichtsverlies en flauwvallen bij kinderen…!

29 April 2010: Twee onderafdelingen van farmaceut Johnsen & Johnson, krijgen een boete opgelegd van een slordige US$ 81 miljoen, voor het promoten van ‘off label’-gebruik van het middel ‘Topamax’, officieel een goedgekeurd epilepsie-medicijn..

27 April 2010: ‘AstraZeneca’ krijgt een boete van US$ 520 miljoen voor de kiezen, voor het misleiden van artsen en patiënten over de veiligheid van haar product ‘Seroquel’, een anti-psychoticum.

Maar op het moment van de ‘deal’ van deze farmaceuten met overheden, is de winst al lang binnen, en is deze boete niet meer dan een krasje op het project. De schade is echter terecht gekomen bij goed-vertrouwende burgers en de miljarden winsten zijn binnen..!

John Virapen’

Hieronder de bespreking van het boek dat hij naliet. ‘Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk’ luidt de titel in het Nederlands. Feitelijk zou het ethisch en moreel gezien, verplichte kost moéten zijn op elke medische opleiding en zou het boek aan de basis moeten staan van nieuwe justitiële wet- en regelgeving.

 

De cover van het boek van dr. John Virapen. (klik op deze coverafbeelding voor link naar uitgever Succesboeken)

Wist jij dat:

 • grote farmaceutische bedrijven ± € 35.000 per jaar per praktiserende arts besteden om de arts ertoe te bewegen hun producten voor te schrijven?
 • meer dan 75 procent van de vooraanstaande wetenschappers in medicijnen betaald wordt door de farmaceutische industrie?
 • er voor veel nieuw toegelaten medicijnen alleen kortetermijnonderzoek is gedaan en dat niemand de effecten kent op patiënten die de medicijnen over langere periode of zelfs de rest van hun leven gebruiken?
 • de farmaceutische industrie ziekten verzint en ze met doelgerichte marketingcampagnes promoot om de afzetmarkt voor hun producten te vergroten?
 • er medicijnen in de handel zijn, waarbij omkoperij een rol speelde bij het goedkeuringsproces?

De voorouders van John Virapen komen uit India, maar hij werd geboren in Brits Guyana. Daar bracht hij ook zijn jeugd door. Zijn familie had geld gespaard zodat de kleine John in Amerika en Engeland kon gaan studeren. Dat werd uiteindelijk een studie medicijnen en psychologie.

Een uitgelicht stuk uit het interview hieronder..
Een uitgelicht stuk uit het interview hieronder..

Daarná, in 1968, begon zijn carrière in de farmaceutische industrie en John Virapen werkte zich op tot lokaal directeur van een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. Dat was in Zweden. John Virapen is inmiddels weg bij het bedrijf waar hij werkte, Ily Lilly, waar hij inmiddels de klok over luidt..!

In zijn directie-functie heeft hij meegewerkt aan corruptie, omkoping van ambtenaren e.d. om medicijnen goedgekeurd te krijgen. Later begon hij zich te realiseren dat de farmaceutische industrie uitsluitend geïnteresseerd is in winst en in het geheel niet in de gezondheid van de consument. De farmaceutische industrie creëert zelfs nieuwe ziekten om verzekerd te zijn van omzet. Hij wilde deze praktijken kwijt aan de wereld.

In 2008 heeft hij zijn boek ‘Side Effects: Death’ gepubliceerd als e-boek. Dit boek is in het Nederlands op de markt met als titel ‘Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk kunnen zijn’. Dit boek zal een ‘wake-up call’ zijn voor diegenen die het verhaal willen horen, van wat zich achter de schermen van Big Pharma afspeelt. Over de megalomane corruptie, die ervoor moet zorgen dat de farmaceutische industrie de volledige macht in handen krijgt over onze gezondheid. En daarbij geen enkel middel schuwt..!

Wil je een exemplaar verder inzien, klik dan op de cover van het boek hierboven; je komt dan direct op de pagina van Succesboeken, waar je het boek kunt bestellen. (Of klik HIER)

‘Fabrikanten van pillen zijn door en door verrot’

Algemeen Dagblad: ‘Omkoping, fraude en corruptie zijn schering en inslag in de farmaceutische sector. Dat beweert John Virapen, in de jaren ’80 directeur van ‘farmareus’ Eli Lilly in Zweden. Zelf staat hij ook in het beklaagdenbankje, schrijft hij in zijn boek’ …  Lees hieronder het artikel over John Virapen uit het AD van 8 Januari 2010 (Tip: klik met rechtmuisknop op de illustratie en kies ‘bekijk afbeelding’ uit het menuutje. Klik dan nogmaals op de foto en voila, je hebt een vergrote versie van deze illustratie)

x

14 gedachten over “Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk…!

 1. Ik heb het boek een jaar geleden al gelezen. Ik hou niet echt van de Amerikaanse manier van schrijven, maar het was wel verhelderend. Het is zeker geen gebakken lucht zoals die Van den Broek beweert.

  En boete voor “promotionele activiteiten” klinkt niet zo erg, dit komt anders over
  For years, Lilly has been accused of influencing doctors to prescribe Zyprexa to treat disruptive children and tranquilize nursing home patients. The FDA has not approved the drug for children or the elderly and the side effects of the drug are significant: inducing heart failure and pneumonia in the elderly and increasing the risk of significant weight gain and diabetes in children. According to the Sheller Complaint, some of the tactics used by Eli Lilly to push Zyprexa sales beyond the drug’s approved use were:
   During off-label lectures and audio conferences for physicians Lilly sales people posed as persons in the audience who were interested in Zyprexa’s expanded use and asked “planted questions;”
   While knowing the significant risk for weight gain posed by Zyprexa, Lilly minimized the connection between Zyprexa and weight gain in a widely disseminated videotape called “The Myth of Diabetes” which used “allegedly scientific studies of questionable integrity as well as the haphazard reporting of adverse events;”
   Providing evidence that, in the summer of 2003, Lilly management ordered the destruction of sales literature with misleading information, “core sales aids, flip charts and acetates;” and
   Promoting the sublingual version of Zyprexa, called “Zydis,” by claiming that it did not have the same weight-gain effects as Zyprexa.

 2. uiteraard zegt Lilly dat het boek gebakken lucht is, ze willen toch doorgaan met hun praktijken! stel dat het boek waarheid was, dat is niet zo best voor Lilly…..

 3. Het boek heb ik nog niet gelezen maar ga dat zeker doen. Mijn zoon(42jaar) is op 28maart dit jaar overleden aan een primaire leverkanker. Hij was een aantal jaren psychotisch/schysofren en gebruikte lange tijd zyprexa,hij had erg veel last van de bijwerkingen en kwam vele kilo’s aan. Daarna is hij overgegaan naar een milder medicijn.Ik heb al die jaren een naar gevoel gehad bij de zyprexa om dat één van de bijwerkingen was dat de lever beschadigd. Men was in het ziekenhuis verbaasd dat hij op zo’n jonge leeftijd een primaire leverkanker kon krijgen.Deze ziekte komt het meest voor bij zo’n 6á700 mensen per jaar en dan vaak boven de 70jaar Er was geen aanleiding om dat te krijgen, hij had geen lever cirrose en er waren geen anti stoffen te vinden van hepatitus of een lever vervetting.Wie van de lezers heeft dit vaker meegemaakt of heeft hier een antwoordt op. Vriendelijke groet Mevr. E. Jongsma

 4. De EMEA is de Europese beoordelaar van medicijnen voordat het op de markt komt.
  Dat roept naar aanleiding van steeds meer berichten dat medicijnen ernstige bijwerkingen hebben en vaak niet voorgeschreven worden voor de ziekte waar het voor bedoeld is maar voor geheel andere aandoeningen de vraag op tot in hoeverre deze instantie beinvloed wordt door de farmacie.
  Welke medewerkers hebben financieel gewin betaald door fabrikanten of heeft de organisatie misschien inkomsten betaald door dezelfde fabrikanten?
  Wordt het niet eens tijd dat ministeries van volksgezondheid hier onderzoek naar doen of hebben ook zij belangen in het geheel?

  1. Arnold, het is meer een kwestie van snelheid van produceren om het bedoelde product op de markt te krijgen. Er wordt niet zo zeer op bijwerkingen gelet maar meer op het ‘gewenste’ resultaat waarom gevraagd wordt van en bepaald medicijn waardoor er veel bijwerkingen van het medicijn aan de kant worden geschoven als niet belangrijk genoeg.
   Mijn zwager is werkzaam als zo een man die medicijnen beoordeeld in Canada. Hij heeft de bijnaam Dr.No omdat hij om de haverklap nee! zegt omdat er teveel bijwerkingen in zitten. Z’n collega’s worden regelmatig hor en dol van hem om dat het weer om uitstel vraagt van een bepaald medicijn.

 5. Ben benieuwd wat er nu gebeurt met zijn verzameling zwart op wit feiten/bewijzen/documenten die hij, vlgs eigen zeggen tijdens z’n lezing in Gent (2010), uit angst voor represailles ‘van hogerhand’ in een kluis op een geheime plaats had opgeborgen…

 6. In de volksmond zeggen ze Paardenmiddel zijn medicijnen, je raakt je oorspronkelijke kwijt, wat überhaupt de vraag is, en krijgt zoveel aandoeningen voor terug? Goede zaken gewenst medici!

 7. Misschien een rare vraag, maar heeft iemand er wel eens bij stil gestaan hoe ‘ze’ toch aan die zeer aparte namen komen voor die pillen? De ene naam klinkt nog onheilspellender of prozaïscher dan de ander. Het lijkt wel of er soort een andere taal gebruikt wordt. Neem “Prozac” bijvoorbeeld. Wát staat daar eigenlijk? Als ik het ontleed dan staat er “Pro” en “Zac”. “Pro” is “voor” en “Zac”, tja, dat weet ik niet. Maar ik denk bij “Zac” wel aan zak, balzak. Maar ja. Ik dwaal wat af. Wat ik in de groep wil gooien is dat de namen van de middelen volgens mij ‘iets’ betekenen, iets dat wij in het algemeen niet weten. Dit is denk ik een belangrijke dimensie bij het probleem. Of niet. Maar ergens zou ik wel eens willen weten wíé zulke namen nou bedenkt. Ja, of niet. Kan mij dat verborgen wereldje eigenlijk schelen. Wat ik wél heel fijn vind is dat deze site laat zien dat je niet alles zo maar moet slikken.

  (Dat taal-dingetje is mijn interessegebied, vandaar. Maar toch hoop ik dat er een taalvaardig historicus of een dieper geschoold persoon wat licht op het gegeven werpt.)

 8. Dit soort verhalen kan men al tientallen jaren lezen. Het bedrog gaat tot geen eind. Een van de meest sprekende voorbeelden vind ik Aids. Een uit de duim gezogen syndroom dat men te lijf gaat met het equivalent van rattengif, alleen is het wel honderd keer zo duur. AZT….. te giftig bevonden in de zestiger jaren maar anno 1986 ofzo was het ineens een life-saving miracle drug.

  De beste remedie tegen het wetenschappelijk bedrog is mijn inziens de Nieuwe Geneeskunde van Ryke Geerd Hamer. Ben je daarmee bewapend, dan hebben de drugpushende geneesheren geen vat meer op je.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.