Advertentie

Inspirience Live: Een reis naar de verborgen schatten in jou


Het leven lijkt een strijd en een lijdensweg, maar hoeft dat niet te zijn. Jarenlang zochten we naar de Heilige Graal buiten onszelf maar wat als jij ontdekt dat je deze schat altijd al in jezelf hebt gedragen? Kunstenaar Janosh reikt je met de Inspirience Live – Geometrie en de zoektocht naar de Heilige Graal in jezelf een prachtig gereedschap aan om een einde te maken aan de verwarring over wie jij bent en wat jouw doel is hier op Aarde. Deze unieke multimedia presentatie – die op 19-09-09 plaatsvindt in het Spant in Bussum – wordt ondersteund met krachtige muziek en laat je zien & ervaren dat je zelf de schepper bent van jouw realiteit. Janosh: “Er zijn werkelijk geen grenzen zijn aan wat je wilt creëren. Waarom wachten?”

Geen tijd van wanhoop

Een Graalcode
Een Graalcode

Als je naar de wereld om je heen kijkt lijkt er weinig aanleiding voor vreugde, de ene crisis volgt de andere crisis op. Je houdt waarschijnlijk je hart vast wanneer de economische crisis jou gaat treffen, als hij je niet al heeft getroffen. En je hoopt vurig dat de Mexicaanse griep aan jou voorbij gaat. Wat nou zelf je eigen werkelijkheid scheppen?! Janosh: “Maar wat gebeurt er als je het omdraait? Wat als blijkt dat dit geen tijd is van desparatie maar van reparatie? Wat als deze woelige tijden jou de unieke kansen bieden om het beste uit jezelf naar boven te halen en je ontdekt dat jij wel degelijk de kapitein bent op jouw schip? Dat is hoe ik de mensen wil inspireren met mijn werk.”

De Beleving

De Kunst van Creëren, Puur Contact, Geometrie & 2012, het zijn zo wat thema’s van de diverse lopende multimedia presentaties, die Janosh onderbrengt onder één noemer: De Beleving. Die naam heeft het niet voor niets. De presentaties zijn een unieke beleving, waarbij de toeschouwer wordt geïnspireerd door de geometrische, kleurrijke beelden, informatie over filosofie, religie, oude culturen en geometrie, ondersteund door krachtige muziek. Janosh: “Uitgangspunt van deze presentaties is het inspireren van mensen hun eigen passie te ontdekken, om dromen en wensen in werkelijkheid om te zetten.”

Janosh: “Uitgangspunt van deze presentaties is het inspireren van mensen hun eigen passie te ontdekken, om dromen en wensen in werkelijkheid om te zetten.”

Inzicht krijgen in valkuilen

De Beleving – Inspirience Live – Geometrie en de zoektocht naar de Heilige Graal in jezelf – is het vervolg op de gelijknamige succesvolle online workshop, die dit voorjaar van start is gegaan. Gedurende 11 weken ontvangen mensen in hun mailbox inspiratie en informatie uit de Mysteriescholen van het oude Egypte, aangevuld met weekopdrachten. “Ik was overdonderd door de hoeveelheid deelnemers en hun positieve reacties. Daarom heb ik besloten ook van de workshop een beleving te maken. Het kan mensen helpen om inzicht te krijgen in hun valkuilen, uitdagingen en uiteindelijke levensdoel. Het is leuk om je hierbij te beseffen dat vroeger alleen enkele heiligen, mystici, apostelen en hogepriesters en hogepriesteressen toegang hadden tot deze kennis.”

Uitnodiging van VN

Maar de tijd is er nu rijp voor, volgens de kunstenaar, die vijf jaar geleden het roer in zijn leven drastisch omgooide en zijn baan als grafisch ontwerper verruilde voor dat van (zoals hij dat zelf noemt) inspirator. In 2003 ‘zag’ hij van de een op andere dag allerlei driedimensionale vormen en hij kreeg, op helder horende wijze, informatie door over de betekenis ervan. Pas later ontdekte hij dat er – met name in Engeland – ook graancirkels verschenen van precies dezelfde figuren! Omdat hij passie miste in zijn werk, besloot hij zijn spirituele gave te combineren met kunst om zo mensen te inspireren. Inmiddels reist Janosh de hele wereld over met zijn multimedia presentaties, gebaseerd op Heilige Geometrie. Zelfs de Verenigde Naties vereerden hem tot tweemaal toe met een uitnodiging in hun hoofdkantoor in New York.

In 2003 ‘zag’ hij van de een op andere dag allerlei driedimensionale vormen en hij kreeg, op helder horende wijze, informatie door over de betekenis ervan.

2012: een nieuw tijdperk breekt aan

Janosh: “We leven in een unieke periode in de menselijke geschiedenis. Alles is aan het transformeren. De mensheid beweegt zich richting een nieuw bewustzijn, een nieuw paradigma. 21-12-2012 is daarbij een datum die vaak wordt genoemd. Op die dag lopen de kalenders af van allerlei heilige geschriften, zoals die van de oude Egyptenaren en de Maya’s. Volgens hun profetieën maakt de mensheid in deze tijd een kwantum sprong van intellectueel denken naar intuïtief voelen.” Volgens Janosh ontstaat zo op het oog chaos, maar je zou het ook kunnen aanschouwen als de barensweeën voor de geboorte van een nieuw tijdperk op Aarde, dat uitgaat van vrede, vreugde en overvloed.

De Heilige Graal

Maria Magdalena onlosmakelijk verbonden met Heilige Graal
Maria Magdalena onlosmakelijk verbonden met Heilige Graal

Het passeert allemaal de revue in de Inspirience Live. Als toeschouwer word je meegenomen op een reis door de tijd, die begint bij de grootste zoektocht uit de westerse wereld; de queeste naar de Heilige Graal. Onlosmakelijk verbonden met deze zoektocht is de geschiedenis van Maria Magdalena. Haar energie staat symbool voor harmonie en het Heilige Vrouwelijke. Van Maria Magdalena wordt gezegd dat zij de tempel van Isis diende en was ingewijd op verschillende mysteriescholen. Deze scholen staan bekend als het Linker Oog van Horus en het Rechter oog van Horus. Waarbij de eerste symbool staat voor ons linkerhersenhelft (het verstand, het mannelijke) en de tweede voor ons rechterhersenhelft (ons gevoel, het vrouwelijke). Janosh: “Alleen door beide ‘ogen’ te openen, zullen we een nieuw begrip van de kosmos en onszelf vinden.”

Janosh: “Alleen door beide ‘ogen’ te openen, zullen we een nieuw begrip van de kosmos en onszelf vinden.”

Wij zijn geometrie

Gelukkig laat Janosh je deze oude kennis ook van binnenuit ervaren. Tijdens de Inspirience Live onderga je een aantal sterke activaties met hulp van geometrische codes, die je dichter bij je eigen Heilige Graal brengen. Wie vertrouwd is met Janosh zijn werk, weet dat elke code – met in deze Beleving namen als De Slaper/Openbaring, De Lafaard/Onwetend – invloed heeft op een specifiek deel van ons onderbewustzijn. “Het is verbazingwekkend dat een geometrische vorm bepaalde processen in ons onderbewuste kan opstarten,” aldus Janosh. “Maar in essentie zijn wij geometrie. Alles wat bestaat, elke trilling en frequentie bestaat uit geometrie. Om die reden zal het concentreren op Heilige Geometrische vormen ons beroeren, raken en betoveren. En als je ermee leert werken, de verborgen schatten in jou blootleggen.”

Bang, bang, bang

Bij veel mensen ligt hun schat diep verborgen, omdat ze – volgens Janosh – vastgeroest zitten in oude patronen en overtuigingen gebaseerd op angst. Bang om niet goed genoeg te zijn, bang om te falen, bang voor te weinig geld, bang voor de toekomst, bang, bang en nog eens bang. Dat is overigens zeer begrijpelijk in deze tijd, waarin we ook nog eens gewend zijn te leven vanuit vooral onze linkerhersenhelft: het verstand.

Janosh
Janosh

Maar – zegt Janosh – “Je staat er niet dagelijks bij stil dat gedachten en intenties energieën zijn, die ongelooflijk veel invloed hebben op ons leven van alledag. Op hoe we ons voelen, wat we creëren, welke mensen en situaties we in het leven aantrekken. Ik probeer mensen ervan bewust te maken dat ze zelf aantrekken wat ze uitzenden. Als je dat eenmaal snapt, kun je ervoor kiezen aan jezelf te werken en te leren luisteren naar je eigen gevoel, je eigen waarheid. Je zult in de praktijk gaan ondervinden dat je geen slachtoffer hoeft te zijn van de omstandigheden, maar het roer en dus je eigen levensgeluk in eigen hand kunt nemen.”

Bereid je met de Inspirience Live maar voor op grote veranderingen. Je zou kunnen zeggen dat jouw Heilige Graal de blauwdruk van je ziel vormt en je ware potentie herbergt. Dat ontdekken staat gelijk aan jezelf bevrijden.

Jezelf bevrijden

Daarmee beweert Janosh niet dat ieder leven vrij kan zijn van pijn. “Je weet nooit wat de ziel op het programma heeft staan om in dit leven te ervaren. We zijn hier op Aarde om te leren. Het is echter belangrijk je te realiseren dat het er niet zozeer om gaat wat je overkomt, maar vooral hoe je ermee omgaat. Er zit een groot verschil tussen pijn en lijden. Het leven lijkt een strijd en is dat ook voor velen, omdat we gaandeweg onze evolutie zijn vergeten wie we zijn en onze macht uit handen hebben gegeven. Het is NU tijd om onszelf weer te gaan herinneren. Bereid je met de Inspirience Live maar voor op grote veranderingen. Je zou kunnen zeggen dat jouw Heilige Graal de blauwdruk van je ziel vormt en je ware potentie herbergt. Dat ontdekken staat gelijk aan jezelf bevrijden.”

De Inspirience Live kun je op zaterdag 19 september van 10.00 uur tot 17.00 uur in het Spant in Bussum beleven. Of je kunt de Inspirience workshop online volgen. Meer informatie vind je op de website www.janosh.com.

35 gedachten over “Inspirience Live: Een reis naar de verborgen schatten in jou

 1. Waarom stopt een kalender? Is het niet simpel te veronderstellen dat dat betekent, dat er daarná geen tijd meer is..? Dan kan er dus ook geen kalender meer gemaakt worden..
  In het verhaal van Drunvalo, zie Niburu en YouTube, komt dit precies zo naar voren. Tijdloos zijn, in het Altijd Nu leven. Let je dagelijkst goed op, dan zitten we er al midden in. Time flies! ‘Even 5 minuutjes’ zijn al lang niet meer dezelfde 5 minuutjes van vroeger of straks..!

 2. @guido
  toch weer even offtopic(ahum, vind ik zo raar off of on, whatever het gesprek/info-wisseling brengt ons toch waar het ons brengt),dat van die tijd ,5 minuutjes zijn niet meer de 5 minuutjes van vroeger.
  heeft dat ook niet te maken met de verhoogde trilling van de aarde? is dat dan niet de schumann reonantie?
  p.s. ik val je wel lastig vandaag hè, met mijn vragen. xcuse me

 3. Wat ik eigenlijk wilde weten was….hoe kom je tot zo’n conclusie? En wat de tijd betreft zo ervaar ik het niet. Voor mij gaat de tijd niet sneller ( al is dat misschien wel het geval..)Ik heb overal genoeg tijd voor en heb ik dat niet dan heb ik te veel hooi op mijn vork genomen.. Een kalender is een verzonnen iets..toch? Dus of die nou wel of niet blijft bestaan heeft geen consequentie. Behalve natuurlijk de consequentie van het menselijke reactie.
  Waarom is 2012 nu en waarom denk je dat te weten? De westerse mensen interpreteren het zo en wordt niet ondersteund door de maya’s (@Peter..) Hoe kom je daarop dat is eigenlijk alles wat ik wil weten. Is het intuïtie of …? ThanksXXX

 4. @Willing
  De Maya kalender is metafysisch, d.w.z ze meet niet alleen lineaire tijd (zoals een klok), maar de relatie tussen lineaire tijd en je bewustzijn.
  Dus hoe je tijd interpreteert, wat is tijd eigenlijk, is het louter zintuigelijk en dus gewoon het gedeelte tussen A en B (lineair), of heeft het meerdere dimensies zoals b.v. een gevoelsdimensie, en zo ja, wat is dan bepalend of een uur kort of lang schijnt te duren voor je gevoel en bestaan er misschien kosmische cyclussen die je gewaarwording t.o.v tijd een handje helpen etc.
  Je zou kunnen zeggen als je tijd kan zien als niet strict lineair, dan geef je tijd ruimte.
  Ik vergelijk deze bewustzijns-expansie altijd graag met de bewustzijnsverschuiving in de middeleeuwen van een platte naar een ronde Aardbol, je moet het even schieten.
  Zo is het ook met 2012, wat voor veel mensen al is begonnen, een verruiming in je perceptie.
  Ik persoonlijk krijg dan altijd zoiets van, jeetje, wat dom dat ik dat niet eerder zag, en dat is voor jou waarschijnlijk niet anders.
  Je intuïtie leid je naar de climax, volg je die niet dan stomp je dit proces af en ben je al snel niet meer vooruit te branden.

  Groet

 5. @Jerry
  Zou je me kunnen uitleggen wat je bedoelt met je laatste zin.
  “Je intuïtie leid je naar de climax, volg je die niet dan stomp je dit proces af en ben je al snel niet meer vooruit te branden”

 6. @Willing.
  Maya calender of de natuurlijke tijd calender is gebaseerd op de beweging van de zon, de aarde ten opzichte van het centrum van de melkweg.
  Iets verzinnen ziet er niet bij, want alles is gebaseerd op de reeele beweging van de zon in ruimte. Dat zijn natuurlijke tijd cycli.
  De natuurlijke tijd is de reeele bestaande meting van de tijd en ruimte.
  Het hier en nu fenomeen 2012 of beter 2013 is de natuurlijke tijd dat terug te vinden is alle aspecten van het zijn.
  Het hele fenomeen van tijd en verandering van de tijd meting is terug te keren naar de natuurlijke zijn. Wij leven in de wereld waarbij, de tijd wordt gemeten door middel van de gregoriaanse kalender in combinatie met de klok.

  De gregoriaanse kalender is puur menselijk verzinsel. De maanden zijn onregelmatig en sluiten aan bij geen een tijd cyclus in de natuur. Bijv. Juli en Augustus zijn allebei 31 dagen dat is omdat Julius Cezar een grote ego had en de emperor Augustus wou niet achter blijven op de ego, hebzucht en macht dus hebben beide maanden 31 dagen. Romeins wordt Cale was de oorsprong van de woord calender.Cale betekent kasboek, vandaar tijd is geld! Gregorianse kalender, de huidige wereldstaandart werd ingevoerd met het doel belasting te innen en wat doet men met de belasting geld, oorlog voeren. Zo was het vroeger en zo is het nu. De kalender is de grap van Vatican. Eigenlijk door gebruik van de gregorianse kalender zijn we met ons allen in de ban van het Vatican. In de jaren “30 van de vorige eeuw was er een heel beweging voor het invoeren van de 13 maanden, maar het Vatican heeft het invoeren van de 13 maanden kalender of synchronometer belemerd.

  In de wereld der natuur vindt alles plaats binnen de natuurlijke tijd. Als de mens de harmonie wilt bereiken met de natuur dan is de eerste logische stap leven volgens de natuurlijke tijd. Natuurlijke tijd wordt ook weleens de 13:20 tijd freaguantie genoemd. 13 want er 13 maanen in het jaar elk 28 dagen, dan is er 20, de zonnecylus.
  De mens is de afschpiegeling van het universum, in het menselijk lichaam zijn er 13 grote gewrichten en 28 kleine gewrichten.

  20 aminozuren, 10 vingers + 10 teenen en 20 de twintig hersencircuits, de twintig delen waarin onze hersenenfuncties zijn verdeeld, onze twintig fysieke bestuursorganen waarmee we omgaan met de werkelijkheid. En ga zo maar door.

  13:20 is werkelijk terug te zien in alle aspecten van de aarde.

  Er is nog meer waarom de natuurlijke tijd belangrijk is, misschien voor een andere keer.

 7. @Lianne

  Subtiele (hogere zelf) hints in je belevingswereld met inbegrip van de bevestiging (synchronisiteit) geven je de mogelijkheid snel een ruimer perspectief op te pikken.
  Als je dit proces (nog) niet herkend, of ontkend, dan is meer platvloers dualistisch ervaren nodig om je wakker te maken tot de grotere realiteit.
  En dat duurt vaak een stuk langer, zeker voor je gevoel.

  @Willing

  Wat EA hierboven weergeeft is een correcte weergave van cyclische tijd.
  Toch gebeurt alles vanuit een hoger perspectief in het heden, omdat de ervaring van tijd onlosmakelijk verbonden is als referentiepunt aan de groeimogelijkheden van je bewustzijn.
  Maar daar mag je zelf eens over nadenken.:)

  groet

 8. @willing intuitie en verschillende ervaringen buiten de tijd hebben bij mij veel van de dingen bevestigd waar ik vol facinatie over las kan het niet anders zeggen

  er speelt zoveel mee op zo’n grote schaal kosmisch maar ook persoonlijk gezien dat ik mezelf tot een kort antwoord beperk ik zou het onderwerp simpelweg te kort doen

 9. @Jerry
  Ik blijf liever mijn al dan niet subtiele zelf.

  Mijn intuïtie zegt trouwens dat je zelf nog niet helemaal snapt wat je zegt. Ofwel als beeldspraak: een boom moet, om in de hemel te kunnen reiken stevig met zijn wortels in de grond verankerd staan.

  En ken je deze: Panta rhei. (

 10. Zomaar een mijmering
  Ik leef in een hutje op de heide met een koe, een geit en kippen . Ik heb een eigen moestuintje. Ik ga naar bed als de zon onder gaat en word wakker als de haan kraait. Ik dans rond een vreugdevuur tijdens de zonnewendes, mijn vrouwelijke cyclus volgt de maan, ik zie aan de stand van de sterren en het vergaan van de seizoenen hoe oud ik ben. Mijn stoffelijke ik is volledig in harmonie met de natuur. Mijn ego speelt af en toe nog op,maar ik raak het snel kwijt,want de Kosmos heeft complete invloed op mij(er zijn geen chemtrails,umts,haarp). Af en toe wissel ik van gedachten met wijze mensen,die mij vertellen (wat ik gevoelsmatig al weet) dat mijn geest in verbinding staat met mijn hogere zelf en dat mijn ziel al meerdere levens heeft gehad. Dat dat zo is omdat ik in een leerproces zit. Deze wijzen zijn geen goden, zij zijn zoals ik alleen verder in hun leerproces. Zij delen hun kennis en wijsheid met mij, zij zeggen dat we allemaal een god in ons hebben en dat deze geactiveerd wordt vanuit de hartenergie en pijnappelklier. Ik heb best veel meegemaakt maar heb daar het positieve uit kunnen halen. De mensen om mij heen helpen elkaar,zij doen dit niet uit eigenbelang . We hebben allemaal een verhoogd empatisch vermogen. Er zijn ook geen regels. Iedereen weet wat wel en niet kan. Als iemand ziek is, proberen we die persoon energetisch te helen (Muziek , handenergie)en af en toe gebruiken we ook geneeskrachtige kruiden. Als iemand de engel van de stoffelijke dood heeft gezien, laten we die persoon los en vieren zijn of haar leven. Het leven is hard maar wel duidelijk en eerlijk!
  Als ik mijn lessen heb geleerd ,en mijn licht volledig terug heb,kan ook ik uiteindelijk teruggaan naar waar ik vandaan kwam!

 11. @ EA, wat je schreef over de gregoriaanse kalender is eigenlijk ook wat ik bedoelde met verzonnen kalender. Ik had het niet over de natuurlijk tijd en ritme.X
  Heel erg bedankt voor al jullie antwoorden. Ik heb er heel veel aan……soms zie ik even door de bomen het bos niet meer. X

 12. @Lianne….Heerlijk!
  Gisteren naar een film gekeken..Into the wild.. Is misschien wel de moeite waard gaat over een jonge man die in deze tijd terug gaat naar ..the wild dus. Heel mooi.X

 13. Ik denk niet dat een perfecte wereld kan bestaan. Perfectie is in m’n ogen weer net zoiets als…….. Beauty is in the eye off the beholder. Voor iedereen is dat verschillend.
  Opgelegd (vaak onhaalbare..) streven naar de beelden van derden of jezelf..
  Ik geloof wel in een respectvolle wereld waar dankbaarheid en liefde de boventoon heeft met….kinderenX
  En jij Droppie?X

 14. Ik ben dol op kinderen. En mensen die hun stukje kind niet hebben verstopt of erger, vermoord.
  Kinderen zijn mijn spiegel, mijn leermeesters, zij zijn de toekomst. Ik hoop ook altijd zelf een beetje kind te blijven.
  De aantrekkelijkheid van een samenleving wordt door mij ook (misschien wel voor een heel groot deel) bepaald door de manier waarop die samenleving omgaat met kinderen.
  ADHD pilletjes, prikken, methodieken om spiritueel te groeien, onderwijs zoals het nu is, zijn voor mij allemaal creepy pogingen tot kindermoord.

 15. @Droppie, ja ik reken er gewoon op dat er altijd kinderen zullen zijn
  ik ben echt niet vergeten dat ik zelf kind was en ben
  ben blij te ontdekken dat jij ook zo’ n mens bent.

  als je naar kinderen kijkt zie je eigenlijk al hoe de wereld in elkaar hoort te zitten

  groetjes van selene

 16. @Droppie
  Wat zijn kinderen?
  Wij hebben grote en kleine mensen.
  De kleine mensen spelen vaak buiten,helpen af en toe in de tuin. Ze leren lezen ,
  schrijven ,sterrenkunde ,geometrie.Na 12 zonnewendes gaan ze voor het eerst naar de wijzen,daarna bepalen ze zelf wanneer ze de wijzen weer willen zien .De vissen constellatie heeft ons verteld dat de kleine mensen van nu bezig zijn met hun laatste lessen. Zij hebben hun licht bijna terug.
  Ze zijn onze vreugdebrengers. Ze zorgen ervoor dat onze geest jong blijft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.