Advertentie

Al genoeg kaarsen en water in huis..?


Heeft u ook uw wenkbrauwen opgetrokken de afgelopen weken bij het horen van radiospotjes van de overheid waarin wordt gevraagd of u wel voldoende water en kaarsen in huis heeft met het oog op eventuele calamiteiten? Er wordt mooi niet bij verteld wat die calamiteiten dan wel mogen inhouden. De overheid is namelijk wel heel erg voorzichtig met het geven van informatie over wat ons mogelijk te gebeuren staat.

“We willen de mensen niet onnodig de stuipen op het lijf jagen”, zo is de bemoederende achterliggende gedachte. De dagelijkse journaals gaan gewoon weer over tot de orde van de dag: het uitzenden van zielig uitgemolken non-informatie over “de dingen die de mensen echt bezighouden”.

Hier is het echte nieuws dat de laatste weken in wetenschappelijke nieuwsmedia wereldwijd uit en te na wordt besproken. De meeste bezoekers van Wanttoknow.nl weten het natuurlijk al lang, maar voor nieuwkomers en alle sceptici, hier dan toch een ‘scoop’. Zorg dus in ieder geval voor extra kaarsen en water waarmee je het zeker tien jaar kunt uithouden…

x

“Heeft u wel genoeg kaarsen en water in huis…?”

Peter Farquhar,
redacteur technologie news.com.au
(bron: HIER)

vertaling © augustus 2010 Jan Smith

X

Planeet Aarde zal naar alle waarschijnlijkheid worden getroffen door een zonnestorm ‘met de kracht van 100 miljoen waterstofbommen’…! Na 10 jaar van relatieve stilte, wordt de Zon weer wakker – en de astronomen zijn allemaal in de hoogste staat van paraatheid.

Deze week berichtten veel Amerikaanse media dat NASA waarschuwde dat de reusachtige zonnevlam die eerder deze maand zorgde voor een spectaculaire lichtshow op Aarde, slechts een voorbode is voor een enorme aanzwellende zonne-uitbarsting die het volledige energienetwerk van de Aarde mogelijk kan platleggen.

NASA heeft die berichten inmiddels alweer tegengesproken door te zeggen dat iets dergelijks net zo makkelijk pas over 100 jaar kan plaatsgrijpen, maar ook al binnen 100 dagen het geval kan zijn. Een Australische astronoom heeft echter gezegd dat de ruimtevaartdeskundigen eerder inzetten op het spoedige scenario dan op het lange termijnwerk.

Grafische weergave van de zonne-activiteit in de tijd.

Ondanks de weerlegging kijkt NASA al sedert 2006 uit naar deze storm en berichten uit de VS van deze week beweren dat de storm in 2012 zou kunnen plaatsvinden – het jaar dat in zoveel Hollywoodproducties wordt genoemd. Vergelijkbare stormen die in respectievelijk 1859 en 1921 optraden, veroorzaakten destijds wereldwijde chaos waarbij het volledige telegraafverkeer werd uitgeschakeld. (zie link HIER). De storm van 2012 heeft de potentie om zelfs nog vele malen rampzaliger te worden.

“De algemene consensus onder vele astronomen (en zeker degenen die zich bezighouden met de Zon) is dat het aanstaande Zonnemaximum (2012, maar mogelijk later ergens in 2013) het meest gewelddadige zal zijn in honderd jaar,” vertelde docent astronomie en columnist Dave Reneke.
Hij gaat verder: “Een stoutmoedige verklaring en eentje die heel serieus moet worden genomen door hen die het hardst zullen worden getroffen, namelijk luchtvaartmaatschappijen, communicatiebedrijven en iedereen die werkt met het moderne GPS. Zonnewinden kunnen zelfs circuitonderbrekers doen doorbranden en om de Aarde cirkelende satellieten uitschakelen, zoals reeds eerder dit jaar is gebeurd.”

Afgezien van het punt dat de astronomen proberen te maken doet het er niet eens toe of het aanstaande Zonnemaximum al dan niet het ergste wordt in onze geschiedenis, noch of het even erg zal worden als de stromen van 1859 en 1921.Het gaat erom dat er niet een zonnewind is geweest sinds het midden van de jaren 80. Commodore had toen juist haar ‘Amiga’ gelanceerd en de enige digitale storm die toen het nieuws haalde was die van ‘Tetris’. Niemand weet precies wat het effect zal zijn van de storm in 2012-2013 op de zo gedigitaliseerde wereld van vandaag.

Dr. Richard Fisher, directeur van NASA’s ‘Heliophysics Division’ (de afdeling die zich binnen NASA bezighoudt met het bestuderen van de Zon – vert.), vertelde aan de heer Reneke dat de verwachte superstorm weleens zou kunnen “inslaan als een bliksemflits”, daarbij catastrofale gevolgen veroorzakend voor de wereldgezondheid, de hulpdiensten en de nationale en internationale veiligheid, tenzij er adequate voorzorgsmaatregelen worden getroffen.

De Amerikaanse regering nam eerder dit jaar in Boulder, Colorado deel aan een simulatieoefening conferentie om in kaart te brengen wat mogelijk zou kunnen gebeuren als de Aarde zou worden getroffen door een net zo hevige storm als die in 1859 en 1921. De storm van 1859 was van vergelijkbare kracht als door NASA werd voorspeld voor de komende drie jaar – en met verminderde activiteit maar met veel krachtiger uitbarstingen.
NASA zei dat een recent rapport van de Nationale Academie voor Wetenschappen vermeldde dat wanneer een vergelijkbare storm vandaag zou gebeuren hij met gemak een schade kan veroorzaken aan de Amerikaanse hightech infrastructuur die naar schatting zal liggen tussen 1 en 2 biljoen dollar en waarvan de herstelwerkzaamheden makkelijk 10 jaar zullen vergen.

De leiding van het ‘Space Weather Prediction Center’ (het centrum voor voorspellingen aangaande het ruimteweer – vert.) in Colorado, die de oefening had georganiseerd, zei dat een dergelijke uitbarsting de Aarde, door ons volledige vertrouwen op satelliettechnologie, zou kunnen worden getroffen met een kracht die vergelijkbaar is met een wereldwijde orkaan of aardbeving. De reden voor deze zorg is gelegen in het feit dat de Zon nu een fase binnengaat die bekend staat als Zonnecyclus nummer 24.

Een zonnevlam, zoals die uit het oppervlak van de zon ontsnapt, op weg het heelal in.

Alle alarmerende berichtgeving rond dit gebeuren wordt gevoed door twee zaken.

Ten eerste door het boek van rampendeskundige Lawrence E. Joseph, getiteldGuilty of Apocalypse: The Case Against 2012’, waarin hij beweert dat “Orkaan ‘Katrina’ voor de Aarde” op de hele planeet nog nooit eerder vertoonde ontreddering zou kunnen veroorzaken. (zie HIER link)

Ten tweede is er de theorie die beweert dat zonnevlekken via een zogenaamde ‘transportband’ door de Zon worden getransporteerd, die te vergelijken is met de ‘Great Ocean Conveyor Belt’ die het weerpatroon op Aarde beheerst. Deze ‘transportband’ draagt de magnetische velden door de Zon en wanneer zij aan de oppervlakte van de ster verschijnen exploderen die in de vorm van zonnevlekken. Afgezwakt reizen ze daarna weer terug door de kern van de zon om weer opnieuw opgeladen te worden.

Dit gebeurt volgens zonnefysicus David Hathaway van het ‘National Space Science and Technology Center’ allemaal in een cyclus die ruwweg 40 -50 jaar duurt. En naarmate de ‘transportband’ meer snelheid krijgt, aldus Hathaway, zullen er meer magnetische velden worden verzameld, hetgeen wijst op intensievere toekomstige activiteit.
“De band draaide tussen 1986 en 1996 erg snel,” vertelde Professor Hathaway. “Oude magnetische velden die toen werden opgestuwd zouden in 2010-2011 opnieuw kunnen verschijnen als grote zonnevlekken.”

De meeste deskundigen zijn het hiermee eens, hoewel zij die het jaar 2012 als datum van het Zonnemaximum opgeven, zich het meest in de belangstelling van de pers mogen verheugen. Zij beweren dat satellieten binnen vijftig jaar verouderd zullen zijn, waardoor het GPS  onbruikbaarder zal worden als ooit tevoren en dat de uitbarsting het energie-equivalent zal hebben van 100 miljoen waterstofbommen.

“We weten dat het eraan zit te komen, maar we weten niet hoe erg het allemaal zal worden,” vertrouwde Dr. Fisher aan Reneke toe in de meest recente uitgave van ‘Australian Science’. “Systemen zullen gewoon niet meer werken. De Zonnevlammen veranderen het magnetisch veld op Aarde en snel, als bij blikseminslag. Dat is het gevolg van de activiteiten van onze Zon.”

Read more:

HIER,

14 gedachten over “Al genoeg kaarsen en water in huis..?

 1. Mooi bericht,
  Ik vertel mensen al jaren dat we ons kunnen voorbereiden op de tijden die gaan komen. Geen hopeloze rampverhalen maar logisch nadenken en tot de conclusie komen dat het net als een verbanddoos handig is om een aantal zaken in huis te hebben. Met de spotjes van de regering heb ik mijn twijfels of ze al op de hoogte zijn van de ophanden zijnde dijkdoorbraken of wintertijden. Met de technologie is er veel mogelijk om bepaalde weersomstandigheden te maken daar waar ze dat willen.

  Op de website heb ik een discussie willen openen wat er onder de bevolking leeft hoe een noodpakket eruit zou kunnen zien. Wellicht dat je niet alles van de lijst in huis haalt maar wel nadenkt wat voor jou makkelijk zou zijn om te hebben.
  Zeker denk ik dat we een meer en meer periodes krijgen waar er geen electra voorhanden is en daar kun je op voorbereid zijn, ook met bv verwarming, koken en licht.
  Mensen vinden al snel dat ik dan een te erg scenario presenteer maar je hebt ook een verband doos in huis en hopende dat je hem niet hoeft te gebruiken maar wat is het makkelijk dat je een pleister op een wondje kunt plakken.
  Hopelijk hebben jullie iets aan deze informatie,
  Groeten Klaske Goedhart- Lumeria

 2. “Planeet Aarde zal naar alle waarschijnlijkheid worden getroffen door een zonnestorm ‘met de kracht van 100 miljoen waterstofbommen’…!”

  Stel dat dit nou gebeurd dan heb je toch niks aan kaarsen (die smelten zo allemaal weg) en al die pallets met water (verdampt voor je het weet). Lijkt mij allemaal repetilian denken, de angst voor wat er komen gaat, tis niet zo leuk als het lijkt maar misschien wel de noodzaak om bewust in een andere tijdslijn te willen stappen als dit dan ook gaat gebeuren.

  Ga liever wat anders doen, een goede lezing bezoeken over een autritaire onderwerp wat me meer intresseert dan het beleid dat we massaal straks gevaporized zijn.
  Het bekende onderduiken zoals ook Project Camelot al eerder bevestigd heeft, zijn er veel mensen die weg gaan duiken voor groot gevaar, het massaal gaan bunkeren wat nu al gebeurd als de kerstdagen + aanvullende weekend dagen van de partij zijn.
  Ik zie wel waar de boot strand, en maak me er niet zo druk om, zit in het NU gevangen en wil daar graag in blijven hangen zolang mogelijk…
  Nu leef ik en geniet ik van alles wat er is!

  1. Ik ben het helemaal met je eens. Het gebeurt nu eenmaal, zoals zoveel dingen gebeuren. Je hebt volgens mij ook niets aan die paar dagen extra(door het noodpakket). Liever gelijk dood, dan hopen en lijden. Ik leef NU en geniet, zonder al die enge gedachten in mij. Gegroet. Ineke

  2. We are reflections of one another, therefore I know that you are part of me and I am part of you because we are all projections of the universal principles of creation/destruction polarities of the same infinite consciousness that we call God.

   ”Infinite love is the only truth everything else is illusion”

  3. Heerlijk hè Paul, na drie en een half jaar nog steeds geen Apocalyps. We doen nog steeds de dingen waar we van houden om te doen. 🙂
   Het bijgaande filmpje vond ik toch wel bijzonder genoeg om hier te plaatsen, Apocalypse in rhyme;
   http://vimeo.com/83327350

 3. Ik heb per toeval 1,5 jaar gewerkt aan onderdelen die bedoeld waren voor het misterie van financien.Nieuwe kelder/schuilplaats onder gebouw.

  Lucht dicht eigen energie voorziening en eten etc etc etc.
  Plaats voor ca 2000 personen.

  Project naam::::second life.

 4. De zon heeft verschillende cycli. 200-jarige,40-50-jarige en 11 of 22 jarige.
  Die activiteit is mede bepalend voor het klimaat en onte blootstelling aan electromagnetisme op aarde.

  Interessant wordt het wanneer bepaalde cycli zouden samenvallen. Wanneer dsat gebeurt is echter volledig duister. Het kan ieder moment zijn,het kan ook duizenden jaren duren.

  1. 21-12-2012 soms??!

   Dat de Maya’s ervan uit gaan dat er een grote verandering gaat plaats vinden, zou dat dus die ontladings mogelijkheid kunnen zijn van de zon ?!

   Maar ja het kan nog eeuwen gaan duren als men er naast mee zit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.