Advertentie

Als insecten geen besproeid fruit eten…


Waarom zou jij dat dan wel doen? Het lijkt zo logisch.. Stop je geld in goed voedsel, het beste ‘standaard’-voedsel dat je kunt kopen. Want met een lagere prijs heb je dus ook een lagere kwaliteit te pakken. Kortom 10 redenen om gezond, biologisch voedsel te eten. En het aandeel biologisch eten in de supermarkten is alsmaar stijgende… Het enige marktaandeel dat een stevige groei laat zien!

 

10 redenen om biologisch te eten..

 

1. Biologisch voedsel is bewezen gezonder voedsel. Het is bewezen dat dit voedsel meer vitamine C en essentiële mineralen bevat dan niet biologisch voedsel. Het idiote is dat we daarom eigenlijk niet meer moeten spreken over biologisch; het ‘andere voedsel’ zou je in feite bio-onlogisch voedsel moeten noemen.. “Hoe lang eten jullie nu al bio-onlogisch..?”

Het EU-logo voor biologisch gecertificeerde landbouwproductie
Het EU-logo voor biologisch gecertificeerde landbouwproductie

2. Biologisch voedsel bevat geen dubieuze additieven; dus geen kunstmatige stoffen die de smaak, kleur en/of geur positief dienen te beïnvloeden. Op verpakkingen van biologisch voedsel zul je geen E-nummers aantreffen..

3. Geen pesticiden. Biologisch voedsel wordt per definitie niet bespoten. Het gevolg daarvan is wel dat de boer daardoor dus een mindere opbrengst heeft van zijn land en een hogere prijs nodig heeft en vraagt. Wist je dat inmiddels van pesticiden bekend is dat ze levenslang in levensprocessen werkzaam blijven. (het voorbeeld van het inmiddels verboven DDT was helemaal duidelijk)

4. Geen genetisch gemanipuleerd voedsel (GM)!  Biologisch voedsel is NOOIT genetisch gemanipuleerd! Wereldwijd zijn er heftige discussie over GM. Het blijkt meer en meer dat onder de ‘valse vlag’ van meer opbrengst multinationals bezig zijn hun dominante positie in de wereld, via patenten op zaden e.d., te verstevigen. Maar allereerst is de onschadelijkheid van GM is nog nooit bewezen..! En het blijkt inmiddels dat de geclaimde meeropbrengst één grote leugen is, van o.a. de Monsanto-boeven. Zie dit stuk op WantToKnow.nl

5. Geen antibiotica. Biologisch vlees komt van dieren die absoluut niet zijn ingeënt met allerlei antibiotica om ziektes te voorkomen. Ziektes die met name ontstaan, door juist de dieren op een kluitje te plaatsen en onnatuurlijk te behandelen..

6. Liefde voor dieren. Dieren in een biologische omgeving worden liefdevoller behandeld en hierdoor is niet alleen de opbrengst hoger, maar het blijkt dat ook de synergie tussen boer en dier een grote meerwaarde krijgt.

In liefde voor de natuur!
In liefde voor de natuur!

7. Hoge(re) voedselstandaard. Het bijzondere is dat biologische producten aan hogere standaards dienen te voldoen, bóvenop de reguliere wetgeving. Zeker BD-producten die een Demeter-kenmerk hebben..! Een prachtige test voor deze tak van voedselsport.

8. Verborgen kosten. Door antibiotica en pesticiden toe te passen, komen later verborgen kosten aan het licht, die niet direct in de prijs van het product zitten dat je nu regulier koopt in de winkel.

Wat dacht je bijv. van drinkwater dat vol zit met pesticiden en medicijnresiduen waar o.a. dieren mee zijn behandeld. Viasteeds duurder wordende drinkwater-reiniging betalen we -indirect- toch een hogere prijs dan we dachten..!

Dit is misschien wel een van de meest duidelijke voorbeelden van verborgen beschadigende krachten achter onze economie, waar we letterlijk onszelf voor de gek houden. Of is deze prijscalculatie een overkoepelende taak voor de overheid…? Zouden we bespoten voedsel extra moeten belasten, zodat er een eerlijk vergelijking met onbespoten voedsel ontstaat..?

De Italiaanse kunstenaar Archimboldo schilderde een smakelijk hoofd...
De Italiaanse kunstenaar Archimboldo schilderde een smakelijk hoofd...

9. Beter voor het milieu. Biologische boeren zijn meer in balans met de omgeving waarin zij leven. Dit heeft meer respect en balans tot gevolg. People, planet, profit! Duurzaamheid gewoon heel basic vanaf moeder Aarde in een mooie kringloop.

10.  En natuurlijk wanneer het over voedsel gaat, praten we over Smaak! Over smaak valt niet te twisten; proef het gewoon eens…!! Over smaak valt te twisten, maar als 9 van de 10 personen het erover eens zijn dat biologische tomaten beter smaken, dan is dát een belangrijk onderdeel van het gesprek over smaak.

Tomaten zijn al lang een prachtig voorbeeld van méér en diepere smaak. De spoorelementen die in biologische grond voorkomen, zijn niet te vervangen in mest die wordt toegediend in glaswol-tomatenteetlt! Dat Albert Heijn een paar jaar geleden een apart doosje ‘Smaaktomaten’ had, is natuurlijk een gotspe, toch? Ze zijn overigens inmiddels uit de handel; steeds meer en meer tomaten en andere groenten, krijgen hun smaak weer terug..

7 gedachten over “Als insecten geen besproeid fruit eten…

 1. biologisch eten
  biologisch wonen
  gezond leven en werken
  wij doen dat al jaren
  achttien jaar nu, van bij de geboorte van onze zoon
  het heeft ons een kapitaal gekost,
  want duur is het wel
  maar je krijgt alles in de plaats: lichamelijk en geestelijk

  alleen: de overheid is zich zo’n tien jaar geleden beginnen moeien, en ze hebben de gezonde “lastenboeken” ietwat uitgeholt, zodat “de vriendjes” konden meegenieten van de duurdere prijs,
  spijtig, maar het is nog steeds zo, ondanks wat gesjoemel: gezonder en natuurlijker bestaat nu niet meer, dus doen
  sinds 1 januari 2009 moet je er nu ook 0,9% ggo
  (genetisch gemanipuleerde onzin) bijnemen,
  een geschenkje van onze “gelefde” europese regering

 2. dankjewel voor het delen Riek. We willen heel graag iedereen attent maken op de Codex Alimentarius. Een wet die binnenkort bepaald, dat jij geen natuurlijke preparaten mag kopen, want wat is ‘natuurlijk’..? Chemisch mag wel natuurlijk, eh, vanzelfsprekend, want dat past logisch in je hoofd.. En dat hebben we onder contrôle. Maar niet heus..

  Hou je oren en ogen open voor dit verhaal..! Codex Alimentarius. Er zitten mensen achter de schermen, die ook achter de schermen van de 2e wereldoorlog werkzaam waren. Laten we het zo maar noemen.. ‘Werkzaam waren’. Om een begin te maken, kun je hier kijken: http://www.wemos.nl/nl-NL/Content.aspx?type=Themas&id=2319 Er is nog veel diepere info te vinden. We praten over een wolf in schaapskleren.. Informeer jezelf!

 3. ja guido … het klinkt zo logisch
  als je dit zo schrijft dan denk je echt bij jezelf: hoe hebben we zo ver bij onszelf verwijderd kunnen raken? het doet me denken aan de kikker en het water, pas toen het kookte probeerde hij eruit te springen. toen was het echter te laat
  gelukkig heb ik nu het gevoel dat we op tijd zijn… maar we moeten niet te lang wachten!

 4. Wat ik me afvraag als ik dit zo lees, wij hebben geen toegang straks tot gezonde producten, maar hoe zit dat voor die mensen achter de schermen , koningshuizen, hebben die aparte tuinen, veestapels etc om wel gezond te blijven???

 5. king charles heeft alleszins wel bio-boerderijen,
  en die maken heel lekkere koekjes

  de codex allimentarius komt er aan eind dit jaar,
  we zijn zo’n drie jaar aktie aan het voeren,
  met nul resultaat
  de meeste mensen geloven het ook niet,
  geen natuurlijke vitamines meer te koop,
  dat is dus heel erg,
  vanaf dat moment zijn we volledig overgeleverd aan de “good-will van industrie en overheid

 6. Het laatste wat we kunnen missen is ANGST!
  Iemand van jullie al gehoord van Effectieve Micro-organismen. EM wordt wereldwijd in 150 landen toegepast en kan terecht de titel “An earth saving revolution” dragen! Het doel is de biodivirsiteit vanaf het microbieel leven te verhogen. Micro-organismen staan aan de basis van ALLE levensprocessen. En zijn in staan om een positieve omwenteling teweeg te brengen. Alleen kunnen ze het niet meer alleen aan omdat de ziekteonderdrukkende micro-organismen terrein verliezen. Effectieve Micro-organismen helpen om dit levensvernietigend proces een halt toe te roepen. De uitdagingen zijn enorm maar de oplossingen zijn er ook (weliswaar nog niet bekend bij het grote publiek en compleet genegeerd door de massamedia). Tik maar eens “Teruo Higa” in en je zal begrijpen welke enorme weredwijde samenwerkende beweging zijn opwachting maakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.