Advertentie

De nutteloosheid van negatieve emoties, en..


 

x

De nutteloosheid van negatieve emoties, en..

© 2009 Guido Jonkers – WantToKnow.nl/.be

x

Er gebeurt iets; er vindt een acceleratie plaats, waardoor de dingen sneller veranderen dan ooit tevoren. Zelfs als je het niet kunt verklaren, dan kun je het toch voelen. De sleutel tot het ‘ontwaken’ in ons hoogste potentieel en het gracieus doorlopen van deze snel veranderende tijden, ligt niet in politieke oplossingen. Die ligt in onze gedachten en onze woorden.

Deze prachige tekst én gratis nieuwsbrieven kreeg ik een paar jaar geleden bijna dagelijks doorgemailed. Ze hielpen me om inzicht in mijn doelen en mijn handelen te krijgen. De response van mezelf op de dagelijkse gevoelens die door mijn lijf en geest zwierven werd gestroomlijnder. De website van deze ‘organisatie’ raad ik je van harte aan.

Schrijf je in en ontvang 44 keer de gratis berichten van de ‘Intenders of the highest good’ in je mailbox. Ik beloof je dat er prachtig materiaal tussen zit, materiaal dat je zal helpen je gedachten te bepalen om jezelf te bekrachtigen! Onderaan dit artikel alvast de vertaling van één van deze berichten. Het gaat over de nutteloosheid van negatieve emoties. Wellicht lees je dit eerst voordat je de site bezoekt.

intenders-header

Dit is de Nederlandse vertaling van het filmpje dat je op deze homepage kunt zien:

 

 

 

“Er gebeurt iets; er vindt een versnelling plaats, waardoor de dingen sneller veranderen dan ooit tevoren. Zelfs als je het niet kunt verklaren, dan kun je het toch voelen. De sleutel tot het ‘ontwaken’ in ons hoogste potentieel en het gracieus doorlopen van deze snel veranderende tijden, ligt niet in politieke oplossingen. Die ligt in onze gedachten en onze woorden. Je moet begrijpen dat, vanaf de tijd dat we kleine kinderen waren, ons is voorgehouden, wát we moeten denken. Maar al die tijd is ons niet geleerd HOE we kunnen denken. Dit was ons eerste uitgangspunt toen we begonnen met ‘The Intenders’.

Onze gedachten creëren onze wereld, onze gedachten zijn de bouwstenen van onze toekomst. En we leerden ook dat we datgene zouden krijgen, waarvan we zeiden dat we het zouden willen en dat we ook datgene zouden krijgen, waarvan we zeiden dat we het NIET wilden. Dit zorgde ervoor dat we nog meer waakzaam werden op onze gedachten en woorden en dat we onze aandacht alleen op die zaken richtten die ons dienden, en dat we de gedachten veronachtzaamden, die niet voor ons leken te werken.

Je hoeft geen tol te betalen om deze brug over te steken, je mag dat gratis doen, je krijgt er toegang toe vanuit de Geest van schenken, genadigheid en dankbaarheid. Het enige dat je nu hoeft te doen, is de eerste stap op de brug te doen en je inschrijven voor de gratis e-mails. Volg ons nu wanneer we de Brug overgaan.”

Eenheid in verbondenheid
Eenheid in verbondenheid

Wij creëerden The Intention Process, omdat wij ook het verschil niet konden maken in onze eigen levens, TOTDAT we handigheid kregen om met de Wet van Manifestatie te werken. Wij hebben praktisch gezien, de laatste 12 jaar duizenden mensen hun intenties zien manifesteren in onze Intenders Cirkels.

En we ondervonden dat zij die dit Intentie Process gebruikten een totaal verschillende ervaring beleefden dan zij die dit proces niet gebruikten. Hun leven was in staat zichzelf te richten, de zaken gingen hen gemakkelijker af. En dat is wat onze intentie die we voor jou hebben.. Dat jij in je eigen kracht stapt en je leven volledig gaat leven.

De ‘Intenders Bridge’ is een programma van korte berichten en succesvolle verhalen, die ontworpen zijn om jou in dit Intentie Proces wegwijs te maken. Voor ons is De Brug de snelste manier die we voor je kunnen bedenken, om jezelf te bekrachtigen, zodat je niet langer afhankelijk bent van mensen en krachten buiten jezelf.

 

Negatieve emoties leveren helemaal niets goeds op..!

De meeste mensen zijn zich niet bewust van hun negatieve emoties. Het is niet alleen zo, dat negatieve emoties, zoals haat, boosheid, zorgen, zelfmedelijden, hebzucht, bezorgheid en dergelijke, helemaal niets goeds brengen in ons leven, maar het is zelfs zo, dat wanneer we ze uiten, de zaken alleen maar erger maken!
En inderdaad, negatieve emoties zijn een van de belangrijkste oorzaken van snel ouder worden. Als we de negatieve emoties zouden stoppen, zich in ons te nestelen, dan zouden we kunnen beginnen met ons zelfs te verjongen.

Maar deze zaken leer je niet op school; in plaats daarvan wordt ons geleerd om voor ons recht op te komen om je bekommerd te voelen, zorgen te maken. We voelen ons bijvoorbeeld diep gegriefd wanneer we een geliefde verliezen, ons helemaal niet bewust van het feit dat er helemaal niets uit die boosheid kan groeien. Je slecht voelen is een lagere energie die zich manifesteert en die bloeit op allerlei ongewenste gevolgen van ons leven..
We hebben simpelweg niet door, dat zelfmedelijden, zorgen, droefheid en bezorgheid zelfs ons immuunsysteem ondermijnen en ons vroeg oud maken. Als we ons werkelijk zouden realiseren hoeveel schade we onszelf met deze ‘houding-uit-negatieve-emoties’ toebrengen, om nog niet eens te spreken over datgene wat we er anderen mee aandoen, dan zouden we onmiddellijk ons gedrag heroverwegen.

Als we met positieve emoties al ijskristallen meer in balans kunnen brengen..!
Als we met positieve emoties zelfs ijskristallen meer in balans kunnen brengen..!

Onze negatieve emoties hebben nog nooit een positief effect gehad, op niemand. Helaas lijken de meeste mensen het prima en ‘cool’  te vinden om anderen te haten en dat als iemand iets doet dat haatdragend is tegen ons, dat het dan volkomen gerechtvaardigd is, zelfs min of meer noodzakelijk, dat je hen ’terughaat’ en ook dient te beschadigen…

De simpele waarheid is echter, dat deze negatieve emoties onszelf niet alleen beschadigen, maar dat ze in feite de situatie verergeren, doordat ze het vuur van onze ’tegenstanders’ voeden, zodat zij zich des te meer willen revancheren! Onze negativiteit zorgt er dus voor dat we in een vicieuze cirkel terechtkomen van waaruit slechts 1 pad leidt. De enige manier om onze argumenten het zwijgen op te leggen, onze haat te stoppen en onze oorlogen te beëindigen, is om van onze ’tegenstanders’ te  houden. Liefde is namelijk in staat de negatief geladen conflicten te neutraliseren, zodat deze verdwijnen en oplossen door gebrek aan voeding! De wakkerende vuren van oorlog en haat, doven automatisch wanneer we ze niet meer voeden.

Liefde is in staat negatief geladen conflicten te neutraliseren, zodat ze verdwijnen en oplossen door gebrek aan voedende energie.

De vernietigende vuren van oorlog en haat, doven automatisch wanneer we ze niet meer worden gevoedt.

Je kunt negatieve emoties vergelijken met de manier waarop klittenband werkt. Als je goed naar klittenband kijkt, dan heeft dit een hele boel kleine haakjes aan de ene kant, die de duizenden oogjes aan de andere zijde van het band grijpen en vasthouden. Wanneer iemand nou kwaad is en tegen je loopt te schreeuwen, dan zijn wij de oogjes en dien je dus op te passen dat je jezelf niet laat inhaken en vastklemmen door je eigen angst en boosheid. Angst en boosheid zijn de oogjes die het schreeuwen en de boosheid van ‘die ander’ bereiken. Maar als je je werkelijk verbindt in de liefde naar die ander, dan lijkt het alsof al die oogjes zijn gladgeschuurd van jouw kant van het klittenband. De haakjes van ‘de andere kant’ zijn dus zinloos op zoek naar houvast. Onze argumenten zouden ook oplossen wanneer er geen negatieve emotie is waaraan iemand anders zich onbewust aan vast wil houden. Er is dan alleen liefde!

Mijn intentie voor vandaag is om mezelf in toom te houden, wanneer een negatieve emotie opdoekt in mijn leven en dat ik dan alleen vanuit liefde zal handelen.

41 gedachten over “De nutteloosheid van negatieve emoties, en..

 1. Ja, klopt helemaal.

  Toch niet altijd gemakkelijk als iemand je tot in het diepst van je ziel heeft gekwetst, juist omdat je die andere vertrouwde en de deur openzette. Dan kan je door een hatelijke en vernietigende houding van een ander, juist door de pijn die het veroorzaakt, die persoon ook bijna gaan haten…

  Maar inderdaad, at the end of that road, is er toch alleen maar liefde…

 2. Jazeker, het feit is zo. Alleen als je in de niet positieve spiraal zit is het niet gemakkelijk om dan opeens positief te denken. Zeker als je bijvoorbeeld gekwekts zou worden lijkt met dat helemaal niet gemakkelijk. Liefde is alles uit opgebouwd en is de essentie v/d schepping. Dat is inwezen het enige wat geneest.

 3. Liefde en licht is zeer belangrijk, maar het is te hopen dat mensen eindelijk wakker worden, want er staat ons nog een hoop te verwachten.
  En met liefde en licht kan men dit allemaal verzachten.
  Als alle mensen zich hier voor open staan, gaat het allemaal des te beter.

 4. het zo al wat negatief wordt uitgezonden,komt in meervoud naar u zelf terug ook al heb je een negatief in gedachten en emotie’s,vergeef je- zelf en anderen,zet liefde in de plaats en verwerp negatieve gedachten zo bouw je aan uw eigen mooien godelijke tempel,en je zal zien dat werkt zo goed dat het als van zelf gaat je verwerpt de emoties, je wordt hellemaal jezelf je eigen ik ben.voel liefde in de eerste plaats voor je zelf en al wat is anita

 5. de sleutel van de hemel op aarde voor jezelf,is liefde liefde voor anderen mensen,het al wat is,vul u zef met het licht adem het in bewust,vul er u helemaal mee gevult — — — ,neem het uit het universum adem het in via uw kruin,mensen dat is het geschenk voor ons allemaal licht en liefde. kijk in een spiegel,ijk in je eigen ogen,blijf kijken en zeg ik hou van mezelf van uit je hart, doe zo dikwijls als wil je wordt een vrolijk mens. anita

 6. Kwetsen is iets van het ego. Dit heeft niets te maken met wie je werkelijk bent. Zodra je de eenheid van alles en iedereen ziet, het “spelletje” snapt zul je beseffen dat je niet gekwetst kan worden. En sta je open voor onvoorwaardelijke liefde.

 7. Er word geschreven:

  De ‘Intenders Bridge’ is een programma van korte berichten en succesvolle verhalen, die ontworpen zijn om jou in dit Intentie Proces wegwijs te maken. Voor ons is De Brug de snelste manier die we voor je kunnen bedenken, om jezelf te bekrachtigen, zodat je niet langer afhankelijk bent van mensen en krachten buiten jezelf.

  Betekent dit dat de verhalen van de Galactische Federatie en dergelijke door jullie gemaakt worden.?

 8. Interessante vraag Samuel. Ik heb er even bij stilgestaan en kom tot het volgende antwoord:

  Als je bedenkt dat licht energie is en ALLES uit energie bestaat, dan snap je dat we niet alleen op Aarde maar ook daarbuiten onderling zijn verbonden.

  We kijken niet alleen op aarde via de ander naar onszelf (spiegelen) maar dus ook via andere beschavingen, op een groter niveau. Dus dan zijn de berichten van oa GF berichten van een deel van onszelf.

 9. Dat is inderdaad een goede manier om het te omschrijven, bedankt daarvoor. Maar hoe weet ik dat ik het juiste pad volg als dat pad gecreerd is door de mens en niet door de verder ontwikkelde lichtwezens?

 10. Alleen met werkelijke Liefde, overwin je elke strijd hoe zwaar die ook kan zijn. Immers werkelijke Liefde bestaat enkel uit het goddelijke Licht. Een Licht dat ons allemaal Een maakt zo gauw als we dat (h)erkennen.
  Denk met je hart en nimmer met je verstand. In je hart zit immers al het weten.

  In Liefde, Jana

 11. Het menselijk lichaam bestaat voor een groot deel uit … water.
  Wanneer men negatieve geluidstrillingen veroorzaakt door negatieve dingen te schreeuwen, zeggen, fluisteren, of alleen maar lipbewegingen die horen bij negatieve woorden of zelfs alleen maar negatieve gedachten produceert, dan heeft dat de meeste invloed op de persoon zelf, want het waterdeel van het lichaam zal daardoor die trillingen overnemen. Natuurlijk heeft dat ook invloed op anderen die daar getuige van zijn, maar wel veel minder. Mijn conclusie is, dat iemand die zich zo gedraagt, als het ware het risico loopt, om in de wel eerder onder woorden gebrachte “negatieve spiraal” te raken. Het is dus zaak om negatief gedrag zo spoedig mogelijk om te buigen naar positief gedrag. Ombuigen, want het proberen te stoppen houdt het risico in dat men als het ware meegezogen wordt, doordat men tegenstand biedt. Het is vergelijkbaar met “schuin naar de kant zwemmen” in plaats van “tegen de stroom inzwemmen”, of “laveren” in plaats van “tegen de wind in zeilen”.

 12. “We voelen ons bijvoorbeeld diep gegriefd wanneer we een geliefde verliezen”

  Zoiets heet rouwen, en komt nagenoeg bij alle volkeren en lagen van de bevolking voor, en ook bij dieren.
  Om weer echt plezier in het leven te kunnen hebben, schijnt het zelfs heel belangrijk te zijn om dit rouwproces goed en kompleet te doorlopen. Hetgeen tijd en ook onnoemelijk veel energie en moed vergt. Zo zijn er ook termen als uitgestelde rouw, voortijdig afgebroken rouw…
  En dan is het inderdaad aan de omgeving van de rouwenden, om liefdevol, vol mededogen en empatie deze, in wezen geboorte naar een nieuwe fase te ondersteunen.
  Helaas lijkt dit onderdeel van liefde een beetje ondergesneeuwd door, vind ik, oppervlakkig new age ge-etc., waardoor veel mensen zich ten onrechte schuldig voelen over hun diep menselijke pijn. Deze mensen moeten zo hun worsteling moederziel alleen tot een goed einde zien te volbrengen.

 13. Helemaal met je eens Droppie.
  Een niet goede afsluiting van een rouwperiode werkt langer door en doet meer pijn dan er goed doorheen gaan.

  Bij dat proces horen allerlei emoties, verschillende fasen en dat kost tijd. Behalve dat de omgeving vaak wil dat je er snel doorheen komt, wil je zelf vaak ook verder met je leven omdat nu eenmaal iets voorbij is. Dat zijn gewoon menselijke gevoelens.

  Als je omgeving je in die periode niet ondersteunt wordt het vaak nog pijnlijker en langduriger. Rationeel kun je het wel willen sturen, maar het achterhaalt je toch wel. De manier waarop iets tot een pijnlijk eind komt kan de situatie ook verergeren of langduriger maken.

  Liefde van jezelf en je omgeving maakt het dragelijker. Geen steun en onbegrip daarentegen maakt het ondragelijker.

 14. Hoe krijg je een volk vol haat voor een ander volk zover dat ze overlopen van liefde? Dat zou naar mijn idee pas wereldvrede opleveren. Probeer die jongens te bereiken die met haat in hun ogen vechten voor hun land .In staat om elke tegenstander om te leggen zonder pardon. Want ook zij hebben familie en vrienden waar ze van houden, dus diep binnenin moet er toch een kleine kern van liefde aanwezig zijn die behoorlijk aangewakkerd dient te worden zodat ze besluiten het leger te verlaten. Het liefst daarbij hun beste maten ervan overtuigendd dat die dat ook moeten doen.

 15. Het grappige is dat veel commentaren in dualiteit spreken; in de trant van: “Ja, dat is prima hoor… MAAR…” enz. En: “als zij er ook zo over denken, ja dan..”
  Als je gewoon luistert, lees het stukje over de vrouw in de vredesmars hier: http://www.wanttoknow.nl/overige/het-joods-palestijnse-conflict-in-een-ontmoeting/

  Stilte = eenheid. Vanuit die stilte in jezelf is eenheid naar buiten te brengen. Andere krachten doen niets liever, dan jou verwarren/ontvoeren naar extreme dualtiteit: goed – slecht, terreur -angst, extreem – gematigd. Dan ben je UIT JEZELF WEG!! En ben je vervolgens een speelbal voor degenene die dat zo graag zien gebeuren.
  De eerste de beste geleerde of wie dan ook, die exact de grens kan aangeven tussen ongeacht wat voor dualiteit(en), is een heel knappe jongen. Dus waar eindigt goed en begint kwaad, of andersom. Wie is zonder zonde, wie is helemaal perfect. Vanuit je hart ben je één met alles, WANT HET DEURTJE DAAR GAAT NAAR BINNEN OPEN EN NIET NAAR BUITEN. JEZELF ALTIJD MEENEMEN IN DE SCHIJNWERELD VAN DE DUALITEIT. Het is een hele klus, maar daar zijn nou juist die zelfbekrachtigingsmethodes voor. En er zijn er veel, nog niet gesproken over al die lieve mensen die elkaar helpen!!!

 16. Maar in de Stilte.. zijn alle boeken al geschreven.. daar heb je gelijk in Guido. Voor mij is dit een herinnering van toen ik 5 jaar was.. onschuldig en ik voelde me omringd met de Eenheid.. zoals de vele mooie woorden die ik hier lees op jullie site..

  Maar we moeten kiezen.. ergens de focus op leggen.. en ik hoop dat mijn expressie daar deel aan mag nemen.

  🙂

 17. Er zijn positieve krachten en ook negatieve. Ze zijn er in alles wat is. Zoek en leef de positieve,maar benoem ook de negatieve en laat ze er ‘zijn’. Alleen dan ontstaat er balans en kunnen we genieten van de positieve.
  Licht IS er dankzij het duister.
  En alles IS er dankzij DELING.
  Liefde en deling en vertrouwen.
  GMG

 18. We weten het allemaal zo goed.. alleen jammer genoeg omgekeerd.. benoem de negatieve en LEEF ze uit.. b.v. via een Blog en stop de oorzaak.. voor het andere kwaad doet..

  Niets doen, ogen sluiten voor al het kinderleed in de wereld.. en toch genieten van een uitgebalanseerd ‘lichtpuntje’.. daar verander je de wereld niet mee.. daarmee investeer juist in duisternis

  Er zijn mensen allang wakker en die zijn het beu.. het wachten..

 19. We leven in een wereld van dualiteit waarin we allerlei ervaringen mogen opdoen voor onze ontwikkeling. Alles mag er zijn, is er niet voor niets… Door deze ervaringen leren we onszelf kennen en maken vanuit onze eigen vrije wil onze keuzes. Wanneer je nooit het donkere hebt ervaren hoe kan je het licht dan benoemen? Hoe ben je dan in staat om een keuze te maken, want die is er niet.Het één kan niet zonder het andere.Door aan jezelf te werken, door te begrijpen waarom bepaalde dingen gebeurd zijn kunnen negatieve emoties, die je naar beneden halen losgelaten worden. Onbewust kunnen je gedachten teruggaan naar ervaringen uit het verleden doordat je getriggerd wordt door een bepaalde gebeurtenis in of om je heen, het beinvloedt je gemoedstoestand in positieve of negatieve zin. Als je je daar bewust van wordt kun je hieraan werken. Niemand kan iemand anders veranderen, we beginnen bij onszelf. Door bewustwording kunnen we onze trilling verhogen en daarmee een bijdrage leveren.

 20. Mensen die zich druk maken of al het andere ‘slechte’ in de wereld ooit ophoud.. en hoe lang het nog duurt etc etc.. voor iedereen ‘wakker’ wordt…

  Dan zeg ik:
  Richt je aandacht maar mooi op jezelf… heel maar eerst jezelf.. en de rest komt vanzelf. Je kunt een ander niet helen.. je kan een ander niet helpen… tenzij zij daar zelf om vragen.

  De wereld veranderd pas als jij zelf veranderd.. en NIET als de rest veranderd.

  Eerst het ZELF .. want iedereen is 1. we zijn allen dezelfde bron. Alleen is ieder een vonk van deze bron die in deze realm van ervaringen een eigen perspectief creert van de bron.

  De wereld of het universum is niet daarbuiten… je bent altijd het middelpunt van JOUW universum..

  Kijk toch eens om je heen.. en zeg eens.. DIT is het het universum. En niet daarboven. Nee ik sta er nu midden in!

  Dan zul je begrijpen hoe het ECHT in elkaar zit.. je creert je eigen wereld. Dus ga geen vingers wijzen naar mensen die zogenaamd in jouw ogen misbruik maken. en slecht zijn. of slachtoffer zijn.. als je daar op blijft hammeren.. dan zul je daar altijd een conflict mee hebben. en zal het nooit opgelost worden in jouw realiteit.

  JIJ bent het Universum! Ik ben het Universum… wij ZIjn het universum!

  1+1=3~!

 21. Brian O’Leary een nogal bezige bij,(googelen), Eh… very interested in the phenomena of consciousness, how Combined Positive Human Intention can really and truly change the material world. These ideas, now, are proven by quantum physics, and paranormal phenomena.

  Beschrijft mijn gevoelens als volgt: In fact, what’s happening now on the planet is that we are grieving the loss of Mother Earth. This is a subconscious thing. We go through various phases of grieving, this is those of us that are sensitive and aware of the problems that are unfolding on the planet.
  Many of us are in denial about the severity of the problems. After this phase there is anger: The truth’ll set you free, but first it will piss you off. Then there is bargaining: How can we fit the new within the context of the old? And that’s not going to work. So when none of these things work, then, we go into depression. And then, finally people get into acceptance.
  We need to seek the truth. Awakening to sustainable solutions, and many of them lie far outside the box of conventional thinking.

 22. De oplossing is om te leren met je hart en ziel te praten vanuit je ratio!!! En leer van jezelf hoe je ratio te werk gaat!!

  Met je ratio kan je al het mogelijk zelf verzinnen,en dat uit zich vroeg of laat in je leven!! Zie de waarheid zoals het is en niet zoals je denkt vanuit je schuldgevoel of angst want dat is je geleerd vanaf je kind zijn!!

  Alles wat je denkt is fout,dat is je ingeprent vanuit de media en de massageest!!! Voel waar het leven voor bedoeld is en maak jezelf geen slaaf van je gedachte of je angsten!!!

  Je zal je bewust worden dat er niks is waarvoor je bang hoeft te zijn, angst zit in je hoofd niet in je hart!! En bedenk alles wat je voelt dat de ander dat ook zo voelt alleen durven ze het nog niet te uiten,bang dat ze zich kwetsbaar opstellen!

  Zo leer je andere mensen sneller kennen en te openen,want wat je geeft krijg je ook terug!!! Open jezelf en durf jezelf te zijn, en te zeggen wat je voelt dan zal automatisch je uiterlijke wereld veranderen!!! En dat geeft wonderen in je leven!!!

 23. Hoi Petra, misschien ken je de uitspraak van Einstein, maar ik zal hem hier neerzetten:

  ‘The Gift

  The Intuitive mind is a Gift, the rational mind its faithful servant.
  We have created a society that honours the servant,
  and has forgotten about the Gift’.

  Mijn ratio is mijn gereedschap. Dat zegt meer over mij dan over mijn gereedschap.. En plotseling zullen we ontdekken dat we geen gereedschap meer nodig hebben. The Gift is meer dan genoeg.

 24. Lieve mensen,

  Is het jullie ook wel eens opgevallen dat er maar bar weinig “Lichtmensen” ook rolmodellen zijn voor de rest van de samenleving?

  Geen bestuurder, geen bekend tv-hoofd, geen succesvolle kunstenaar, geen noemwiedanook maar op, is (openlijk) “in het Licht”. Ja, Yomanda en vm prinses Irene, maar die worden hierboven denk ik niet bedoeld.

  Weet je, ik twijfel niet aan een grotere Waarheid achter deze realiteit. Ik twijfel wel aan de zogenaamde deskundigen die ons klootjesvolk de weg daarnaartoe kunnen wijzen.

  Eenzelfde soort jeuk ervaar ik trouwens ook bij een andere ‘verlichte groep’: mensen uit de duurzame en groene communities. Zie onderaan.

  Meer en meer vermoed ik dat het te maken heeft met energie. Wie veel tijd en energie besteedt aan bovenbedoelde zoektochten, heeft minder aandacht voor anderen en zijn/haar omgeving. Goed bezig zijn verwordt hiermee tot goed met jezelf bezig zijn. Op zich is daar niets mis mee natuurlijk, maar het echte licht, de echte realisatie van eenheid is daar niet bij gebaat denk ik.

  We moeten op zoek naar iets dat we met z’n allen kunnen doen. Waar we ons met z’n allen mee kunnen identificeren.

  Zolang wij dagelijks Auschwitz-plus-toestanden toestaan met betrekking tot dieren, zolang wij toestaan dat dagelijks vijfduizend kinderen onder de 10 jaar de hongerdood sterven en zolang wapens belangrijker zijn dan ontwikkeling, is iedere zelfrealisatie een grote wassen (fop)neus.

  Richard – bijna terug – Reekers

  NB – Goed bezig zijn, is vooral goed bezig zijn met jezelf. Een vergelijkend veldonderzoek uit eigen ervaring:
  http://www.voordewereldvanmorgen.nl/site/list_messages/399

 25. @Richard Reekers
  Heel herkenbaar.
  Lijkt soms wel of die groep “lichtmensen” uit een verzameling over het paard getilde arrogante egocentrische kakkers bestaat. Ook behoorlijk geïnfiltreerd met uh tja… .
  Gunstige uitzonderingen daargelaten. Overigens Yomanda en Ireentje hebben voor mij ook wat verdachte kantjes.
  Mijn meest dierbare gesprekjes zijn die met ‘gewone mensen’ en non professionals.
  Kun je nagaan wat voor bagger er van die verlichte zweefteven vandaan komt.

  Inderdaad de hoogste tijd om es wat nuttigs te gaan doen.
  Waar zijn eindelijk die uitgestrekte hennep velden?
  Waar zijn cursussen om zelf mijn energie apparaatjes in elkaar te knutsenen en een lange neus te maken naar ‘hullie’?
  Waar kan ik leren zelf groente te verbouwen. Dus wat te doen tegen slakken, hoe bemesten etc. etc.
  Wanneer gaan mensen die het kunnen betalen oneerlijke voeding boykotten en zich wezenloos lachen om die slome supermarkt campagnes?
  Alleen dat laatste zou een hoop verlichting (letterlijk, figuurlijk) brengen.
  En waar zijn hier bijvoorbeeld verwijzingen naar kleine bedrijfjes die echt duurzaam produceren.

  Al dat geneuzel over in het hier en nu leven, je ego opgeven, vibraties, dementies, Kots.

 26. @Ik ben gewoon mezelf. Speel mijn eigen spel.
  @Richard. Wat je stiekem bedoelt is dat de wet van 1 + 1 = 3 op zou moeten gaan. ‘met z’n allen’ is voor velen heilig, maar volledig NIETS waar(d) als elke 1 (een) niet ALLEREERST voor Zich Zelf zorgt. Want zoniet, wordt daarmee de tovertelling volledig anders.. Zorg ook dat je zelf héél bent, voordat je de wereld wilt helpen. En daar gaat in feite ieders zoektocht over. Wanner je niet heel bent, toch voor het geheel wilt zorgen, krijg je een optelling van ‘breuken’… Kom je ook nooit aan 3..
  1/2 + 2/3 (bijv.) = 1,16, waar je 3 denkt te krijgen als uitkomst van samen-werking. Snapje?
  Volgens mij is het net als in het vliegtuig: “Ouders horen EERST zichzelf van een zuurstofkapje te voorzien, vóórdat zij hun kinderen helpen”..

  Ik merk aan mezelf en aan mensen om me heen, als je deze wet-van-voor-jezelf-zorgen niet toepast, het dweilen is, dweilen met de kraan open.
  En misschien dat dát nou juist de titel van de carnavalshit (carnaval-shit?) van 2012 wordt..?!

  Nee hoor, het komt allemaal goed. Nog niemand tegengekomen overigens, die wetenschappelijk heeft bewezen dat het niet goed komt! Elk proces is in feite je EIGEN proces. Geen spiegeling zonder reflectie!

 27. Graag bevestig ik even dat de Intenders berichten erg mooi, postitief en verhelderend zijn. Als je wilt kun je er zelf effectief mee aan de slag of gewoon deze mooie berichten lezen. Het werkt volgens de Law of Attraction. Ik adviseer iedereen zich echt voor deze (bijna) dagelijkse berichten aan te melden!!

  Overigens blijft het niet bij 44 berichten; vandaag ontving ik ‘Bridge Step’ nummer 79…

  Echt een aanrader!!

 28. mensen die negatieve gevoelens omzetten in haat en onruststokers kun je maar beter uit de weg gaan. Oppositie voeren om de oppositie zelf. Als het a is moet het b. Zijn en geven je niet wat je wenst. En dat ook wel in een dienstbare functie.ze zijn op zoek naar onheik om het spanningsniveau op te krikken. Dit vanuit de eigen innerlijk gevoelde leegte.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.