Advertentie

Burgerinitiatief MH17: jouw steun is nodig..!


MH17 crash wrakstukx

Burgerinitiatief MH17: jouw steun is nodig..!

2014 WantToKnow.nl/.be

x

Als regelmatige bezoeker, trouwe lezer van Want-to-Know, ben je vanzelfsprekend bekend met het van alle kanten rammelende dossier over de MH-17, de op 17 juli boven de Oekraïne neergestorte Boeing 777, met o.a. 193 Nederlandse passagiers aan boord. Al 2 uur na de ramp, toen er nog niks onderzocht was, wezen al de eerste vingers in de richting van de Oekraïense separatisten en het Rusland van Vladimir Putin. En natuurlijk zijn de grootste schreeuwers té vaak degenen die de publieke opinie ‘bepalen’.. Zoals ook dit keer weer bij ’t Telegraafje bleek. Maar de vraag is of ook jouw opinie op deze wijze is verkracht..!

De Telegraaf kan premier Rutte bellen en het resultaat van hun onderzoek meedelen. Natuurlijk hebben ze het onderzocht. Zij weten toch ook dat Valse Vlag-operaties bestaan en dat je voorzichtig moet zijn, met zeker DEZE conclusie.. Iemand van 'moordenaar' beschuldigen..! Ze weten het zeker, anders zouden ze toch dit soort koppen niet maken. zonder vraagteken achter de beschuldiging.. Wat een toppers, die jongens van deze krant..!
De Telegraaf kan premier Rutte bellen en het resultaat van hun onderzoek meedelen. Natuurlijk hebben ze het onderzocht. Zij weten toch ook dat Valse Vlag-operaties bestaan en dat je voorzichtig moet zijn, met zeker DEZE conclusie.. Iemand van ‘moordenaar’ beschuldigen..! Dat doe je niet zomaar.. Ze weten het zeker, dat moet haast wel, anders zouden ze toch dit soort koppen niet maken. zonder vraagteken achter de beschuldiging.. Wat een toppers, die jongens van deze krant..! Teken nu voor een ander geluid, het geluid van PROTEST..!!

Want deze hersenspoeling is tot op de dag van vandaag doorgegaan. Blijkbaar is het niet mogelijk dat in dit land kritische vragen grote aandacht krijgen in de media. Terwijl er toch alle aanleiding is voor kritische vragen, want de regering onder Mark Rutte sluit een geheim akkoord met Oekraïne over een vetorecht op publicatie van bewijsmateriaal, WOB verzoeken worden bij herhaling afgewezen, het blijft doodstil over wat er op de banden van de vluchtrecorder staat, die al maanden in Londen liggen om beluisterd te worden en ga zo maar door..!

Het Ondersteuningsteam van de Reünie vond en vindt deze situatie onacceptabel. Zeker als je het afzet tegen de hypocrisie dat Nederland enerzijds economische sancties tegen Rusland handhaaft, maar anderzijds de Russische wapenfabrikant ROSTEC, maker van de BUK raket, waarvan de regering beweert dat die gebruikt is om…., met een geheim belastingakkoord € 65 miljard euro in Nederland laat parkeren via een brievenbusonderneming op de Amsterdamse Zuidas.

Dan wordt het dus tijd voor een burgerinitiatief en dat zijn we inmiddels gestart, ten einde voldoende handtekeningen te verzamelen om het op de
agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Daarmee krijgen we ook spreektijd om het Burgerinitiatief nader toe te lichten en dan is er een podium voor het belichten van FEITEN..
Plus we maken heel concreet dat de regering in lijn met haar ingevoerde economische sancties tenminste beslag legt op de 65 miljard van Rostec en daarmee zowel de nabestaanden van de MH-17 slachtoffers, als ook alle door steeds meer bezuinigingen getroffen burgers compenseert. Het mes snijdt op deze manier aan 2 kanten…! En dat is andere koek dan de volstrekt loze woorden van onze premier, de dag ná de aanslag:

Mark Rutte de belofte

x

En ja, dat klopt meneer Rutte, dát zijn we precies aan de onschuldige slachtoffers en nabestaanden verplicht: OPRECHTHEID EN OPENHEID. En geen gekonkel en politieke spelletjes, waar u een meester in bent. Door met name te goochelen met de waarheid en zich te verschuilen in allerlei dubbelzinnigheden..! Stop daarmee aub!

Het ligt niet in onze bedoeling een mens, partij of land te beschuldigen. Uiteindelijk zijn er heel veel vermoedens en theorieën, maar zeker weten doen weinigen het. Het enige wat wij zeker weten, is dat het Nederlandse onderzoek absoluut onder de maat en een rechtstaat onwaardig is. En dat  willen en kunnen wij met dit burgerinitiatief veranderen. Want samen staan we sterk! Mogen we op je medewerking rekenen? Er zijn 2 initiatieven, die via 2 kanten de overheid zullen bereiken. Het ‘burgerinitiatief’ en de ‘petitie.nl’.

Klik op deze tablet voor een directe link naar

het burgerinitiatief.

burger initiatief MH17

En wil je svp ook de andere petitie tekenen, die via Petities.nl is opgezet?

Klik daarvoor op deze button:

petitie button nl

 

76 gedachten over “Burgerinitiatief MH17: jouw steun is nodig..!

 1. Ben met stomheid geslagen!
  We zijn tegen de oneerlijke sancties tegen Rusland.
  Maar we gaan wel even 65 miljard confisqeren.
  Wat is het verschil??
  En dan ook nog willen gebruiken om de bezuinigingen op burgers te compenseren??
  Welke idioten hebben dit bedacht?

 2. Geen slecht idee op zich, van die confiscatie van Rostec, maar dan wel na het eindrapport van de OVV, waar uiteindelijk maar 1 conclusie kan uitkomen uiteraard. Het staat nu wel officieus volkomen vast dat de daders gezocht moeten vonden bij de russische 53ste luchtmachtdefensie brigade uit Kursk, enkel nog Buk-shrapnel resten op de brokstukken zouden het plaatje nog net iets meer kunnen afmaken.
  Wat betreft de vraag naar de zwarte dozen van MH17 : er zijn toch transcripts gepubliceerd in september?

  http://www.airsafe.com/events/reports/malaysia-mh17-prelim.pdf

  1. Dit is nu precies de gelaagdheid in dit burgerinitiatief waartegen ik ageer.
   Indirect wordt Rusland weer als schuldige aangewezen!

  2. Maar ze zijn natuurlijk ook gewoon schuldig, alleen mag je dat nog niet officieel zeggen tot het OVV rapport er is, dan is het pas officieel en kan er juridische actie genomen worden.

   Uiteraard zal rusland nooit ofte nimmer toegeven dat ze schuldig waren, dat staat nu al vast. Kijk maar naar hoe indertijd het neerschieten van Korea Airlines 007 werd afgehandeld door het Kremlin L leugens, bedrog en misleiding van A tot Z.

  3. Erico, wat mij betreft is er niks natuurlijks aan.
   Het rapport is sowieso niet transparant of geloofwaardig, door de clausule tot zwijgplicht door de ondertekenaars.
   Notabene één van de mogelijke daders participeert in dit verdrag!!
   Terwijl Malaysië nooit een officiële uitnodiging heeft gehad om onderdeel te zijn van het onderzoekteam.
   Dit lijkt absoluut op het manipuleren van de waarheid.

  4. @ VforVendetta:
   Je verwart ons Burgerinitiatief met de tekst van de petitie.
   Wij wijzen Rusland niet als schuldige aan; wij manoeuvreren juist langs allerlei klippen.
   Zou een idioot zoiets kunnen bedenken? 🙂

  5. Er staat in het initiatief…..zouden hebben neergeschoten en NIET….hebben neergeschoten. Het initiatief gaat er alleen om: als je een lijn trekt, moet je het goed doen.
   En er staat duidelijk:
   Het ligt niet in onze bedoeling een mens, partij of land te beschuldigen. Uiteindelijk zijn er heel veel vermoedens en theorieën, maar zeker weten doen weinigen het.
   En er staat ook:
   Daarmee krijgen we ook spreektijd om het Burgerinitiatief nader toe te lichten en dan is er een podium voor het belichten van FEITEN..
   Plus we maken heel concreet dat de regering IN LIJN met haar ingevoerde economische sancties tenminste beslag legt op de 65 miljard van Rostec.

   Als men dit niet doet namelijk is dat hypocriet en achterbaks. Daar gaat het om.

 3. Ja hoor, het stikt weer van de anonieme stemmers onder de petitie, WAAROM???? Waar zijn die mensen toch bang voor? Hoeveel indruk denk je dat een petitie maakt waaronder bijna de helft van de stemmers zijn eigen naam niet durft te zetten? Kom op!

  1. Dat is het nadeel met petities; je kunt veilig in je “comfortzone” blijven zitten, schrijven, klagen en reageren.
   Bij een Burgerinitiatief moet je uit de kast komen, want er wordt spreektijd “afgedwongen” in de Tweede Kamer.
   En je kunt er van op aan dat ik, zelfs met maar 5 minuten spreektijd, 150 Kamerleden (“volksvertegenwoordigers”) grijze haren en schaamrood op de kaken zal bezorgen.
   Maar dan liever met 400.000 i.p.v. 40.000 ondertekenaars.

  2. Niet helemaal waar. Ook bij het burgerinitiatief staat je naam NIET openbaar.
   Om redenen van privacy publiceren we GEEN namen van ondertekenaars, maar kan aan de teller gevolgd worden hoeveel mensen het initiatief ondertekend hebben.

   Ik heb overigens beide getekend. En ik heb Luca ooit horen spreken in België en ja….ik geloof wel dat hij in staat is om het schaamrood op de kaken te bezorgen.

  3. Ger (3.1), ik blijf erbij, WAAR ben je bang voor?? Bang dat de werkgever het leest? Bang dat een klant het leest? Bang dat een opdrachtgever het leest? Bang? Bah!

  4. Ja, je zegt bah, misschien heb je enerzijds wel gelijk, maar mag iedereen, omwille van privacy, anderzijds daarin zijn eigen afwegingen maken?
   Ik mag aannemen dat jij ook niet met een naaktfoto op het internet staat, en al zeker niet met naam erbij. Thans, elke man heeft het zelfde, dus waar ben je bang voor?
   Als dit soort onderwerpen aangesneden worden in mijn wereld zal ik zelf een inschatting maken hoe ik daar op reageer. Soms plant ik voorzichtig zaadjes, soms geef ik wat meer informatie, en soms ga ik een behoorlijk stuk verder en heel soms hou ik maar beter mijn mond….helaas….om de vrede te bewaren.
   Of dat goed is of niet…daar kan je over in discussie gaan, maar uiteindelijk bepaald ieder voor zich wat en hoe hij iets doet.
   Je kunt niet ontkennen dat men soms met de nek aangekeken wordt omtrent onze zienswijzen of afgeschilderd worden als een stelletje malloten.
   Allemaal prima, heb ik er ook voor over. Ik denk dat ik een hoop doe, maar ik wil het wel allemaal zelf in de hand hebben.
   Voorbeeld: Guido heeft met zijn website wel een bepaalde reputatie opgebouwd. Voor mij is dat een goede. Het heeft zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Voor anderen is hij meteen afgeschreven. Jijzelf ook, wat betreft MMS, voor velen ben je dan meteen afgeschreven en ben je geen waardige of beter gezegd geloofwaardige gesprekspartner meer. Je wordt veroordeeld.
   Ik wil op straat kunnen komen zonder meteen veroordeeld te worden als de dorpsgek (om het in Peter Vereeckes) woorden te zeggen, want dat is helaas wel de werkelijkheid waarin we nog leven, hoewel gelukkig steeds meer mensen wakker worden.
   Hopelijk komt eens de tijd dat ik wel mijn naam zal schrijven, nu doe ik dat voorzichtig aan en bepaal ik zelf waar ik mijn naam openbaar maak of petities of burgerinitiatieven anoniem teken.
   De intentie waarmee ik teken is overigens in beide gevallen hetzelfde.

  1. Hallo Luca

   Ik zit al een jaartje tegen de mogelijkheid aan te hikken om een politieke partij uit de grond te stampen. Een politieke partij met geen enkele ander doel dan het opentrekken van de beerput van ’s Neerlands politiek…… en de stank er van onder de neus te houden van dat slapende zootje ongeregeld van de Nederlandse bevolking. Grijns…….kijken of ze wakker willen worden. Onderwerpen genoeg. Ministers die door banken en/of bedrijven zijn gekocht zijn zó aan te wijzen. Wie dit niet gelooft hoef je alleen maar op Woutertje Bos/Wimpie Kok/en die die VVD-griezel van een Gerrit Zalm te wijzen……maar dat terzijde.
   De vraag waar ik mee worstel luid als volgt; is het mogelijk om als souverein Nederlander een politieke partij te beginnen? Het lijkt mij zo te botsen met die status. Het moet mij overigens wel van het hart dat als je zoiets gaat doen……wie dat dan ook zou moge zijn……de rest van zijn leven muurvast komt te zitten in de spiraal van die puur negatieve energie ván die beerput. ‘T stinkt nogal. Echter…. gezien alle informatie die ik op wanttoknow tegenkom zou dát geen punt hoeven te wezen. Als alleen een petitie al genoeg is……????

 4. Waarom zou ik een petitie tekenen die een bedrijf verantwoordelijk houdt omdat het Buk raketten maakt?

  De mh17 is niet door een buk neergehaald.
  Dit tekenen is meegaan in een waan van de Nederlandse regering.
  Nee dank u.

  1. Mensen….lees aub eens een keertje wat er staat.
   Er wordt helemaal geen bedrijf verantwoordelijk gehouden. Er zijn sancties tegen Rusland…alle of nagenoeg alle bedrijven wel te verstaan. Waarom dan dit bedrijf niet? Dat het nou net een wapenbedrijf is, is alleen maar, en zeker in dit geval, een onsmakelijk detail.
   Het gaat gewoon om het hypocriete ervan.
   Vervolgens staat er duidelijk: Het ligt niet in onze bedoeling een mens, partij of land te beschuldigen. Uiteindelijk zijn er heel veel vermoedens en theorieën, maar zeker weten doen weinigen het. Het enige wat wij zeker weten, is dat het Nederlandse onderzoek absoluut onder de maat en een rechtstaat onwaardig is.

   Niemand wordt dus beschuldigd en de initiatiefnemers zullen alles aangrijpen om juist de feiten onder de aandacht te brengen en gaan dus niet mee in de verzinsels van o.a. onze politici, maar als men, zoals nu het geval is, sancties oplegt aan Rusland, ja…dan moet je ook consequent zijn. Voor alle duidelijkheid…de initiatiefnemers beschuldigen Rusland hiermee niet en dat is ook niet hun bedoeling.

   Maar wellicht is het goed dat de initiatiefnemers de tekst nog eens heroverwegen en misschien zelfs aanpassen omdat er zoveel misverstanden zijn. Dat moet je niet hebben volgens mij.

  2. @ Ger: Een tekst aanpassen of achteraf wijzigen, die al ondertekend is, kan (gelukkig) niet.
   Maar je hebt helemaal gelijk; er wordt slecht gelezen. Dat blijkt ook uit de reacties van Madelief en Matt.
   Nergens wordt beweerd dat het een BUK raket was; er wordt alleen gesteld dat regering Rutte dat beweerd.
   Een integer onderzoek zal de feiten boven water brengen; ongeacht wat er allemaal op internet beweerd wordt.

  3. De begeleidende tekst misschien wat verduidelijken dan.
   Zonde, er gaan zo een hoop stemmen verloren.

  4. Daar zullen we, gelet op de reacties hier, zeker nog eens naar kijken, Ger. Dingen kunnen altijd beter…. 🙂

 5. Mijn eerste reactie is; prima initiatief maar als ik verder lees, nee, om te beginnen; nu word weer duidelijk gemaakt dat het verzet de aanslag gepleegd ‘zou’ hebben. Dat is nog lang niet bewezen.
  Als ze hun schadevergoeding van een wapenfabrikant willen halen moeten ze die allemaal pakken en die lijst is lang, heeel lang, dan hebben ze nog wat te doen, want er zitten heel wat Amerikaanse ‘vriendjes’ bij.
  De eventuele opbrengst verdelen onder de belastingbetalers; hier gaat het dan helemaal mis want natuurlijk word dat weer inkomensafhankelijk geregeld en wie krijgt dan weer het meeste geld? juist, diegene die voor alle ellende zorgen, die de verderfelijke belastingsystemen toelaten. Ze lachen zich een hoedje als dit doorgang zou vinden.
  Het zou juist zo moeten zijn dat de regering aangeklaagd word voor samenwerken met de dader (want er zijn steeds meer tekenen dat het Kiev zelf is geweest) en ze naar huis sturen zonder riant wachtgeld. zo straf je ze en niet anders.
  Begrijp me niet verkeerd, ik hoop dat de initiatief nemers er iets op vinden om genoegdoening te vinden cq te krijgen, en dat de echte daders ook gepakt worden.

  1. @ Matt:
   Je drukt je prima uit: “er zijn tekenen dat….”
   Feitenonderzoek gaat uitwijzen wat het nu echt is. En dan nog is het de vraag of de echte daders ook gepakt zullen worden.

   Over de verdeling van 1 van die belastingvrijstellingen (65 miljard van Rostec) staat ook duidelijk dat zulks onbelast aan alle burgers verdeeld dient te worden ter compensatie van…..

   Wiens belang is er gediend door niet te ondertekenen en gewoon vanachter de computer te blijven bekritiseren of lekker anoniem tig petities te ondertekenen????? Niet het belang van de nabestaanden van 193 slachtoffers. En niet het belang van een voorgelogen Nederlands volk.
   Het Burgerinitiatief is ons middel om genoegdoening te krijgen. Dan staan we op 27 januari vòòr het Binnenhof en ergens in het voorjaar in het Binnenhof =lees in de Tweede Kamer.

 6. Burgerinitiatief????? DIT wil ik niet tekenen… op een indirecte manier wordt Rusland hier weer als schuldige na voren geschoven.
  Waar gaat dit om… geld cashen of de waarheid naar boven halen.
  Go wat vorstelijk 10 % voor de slachtoffers en 90% voor de burgers
  Ik ben helemaal sprakeloos en eigenlijk vind ik het een beetje onsmakelijk verhaal.
  We moeten zeker vragen om het naar boven halen van de waarheid…. wij hebben het recht niet om met losse flodders een veroordeling te geven. Er is een overvloed aan materiaal dat duidelijk maakt dat het NIET om een BUK raket ging maar waarschijnlijk om jachtvliegtuigen .. er zijn zat aanwijzingen dat Kiev vuile handen heeft… veroordeel niet maar vraag om de waarheid… nou geloof mij die kunnen we wel op ons buik schrijven dit is een spelletje geopolitiek en het Russische Barbertje moet hangen…. de mogelijke dader zit in het onderzoek met veto recht .. wat verwachten we dan nog.

  Geld maaktinderdaad nooit meer goed wat hier gebeurd is..jammer maar ik vind dit absoluut GEEN goed idee

  ik kan mij helemaal vinden in de woorden van VforVendetta… zo iets doe je niet

  1. @ Madeliefje:
   Is 6,5 miljard euro voor de nabestaanden van 193 slachtoffers niet een net gebaar? Hoewel geld nooit het verlies compenseert, zie ik rekenkundig er een aantal miljonairs bij komen. Maar wellicht heb jij een beter idee?
   Dan lees ik daar graag over.

   En anders is ons initiatief (misschien niet het allerbeste idee, maar toch een idee of poging) wellicht het best haalbare/denkbare voor deze lastige tragedie.

 7. Beste Guido,
  Ik begrijp je logica: de Nederlandse regering voor het blok zetten.
  Hun consequentie doortrekken.
  Doch begrijp toch dat Nederland onbelangrijk is. De Nederlandse regering zijn enkel marionetten voor de financiele sector.
  Wat men beter kan doen naar mijn inziens:
  – daag de verantwoordelijken voor de rechter zodat ze verklaringen onder ede moeten afleggen
  – schoenmaker blijf bij je leest, blijf gewoon de waarheid op deze site benoemen, de straaljager die in opdracht van de CIA MH17 neerschoot, maak er een mooi boek van
  – benoem de valse propaganda van de Telegraaf, Geen Stijl, Elsevier, etc, leg mensen de psyops en media manipulatie uit en de motieven van de financiele elite om oorlogen te voeren

  Mensen die geliefden hebben verloren dienen zelf persoonlijk wraak te nemen. Het rechtsysteem, de politiek, zijn allemaal gecorumpeerd in Nederland.
  Wat je doet met deze actie is vertrouwen wekken in een corrupt systeem. De politiek is door en door corrupt. Wij leven onder een Amerikaanse bezetting.
  Voor wraak en genoegdoening moeten de nabestaanden zelf in actie komen.

  1. Wat is wijsheid?
   Blijkbaar zijn er krachten aan het werk die zo groot zijn dat 100derden mensen bang zijn voor de krachten.
   Misschien hebben ze wel gelijk.
   Deze 300 mensen zijn dood.
   Die kunnen we toch niet meer terug krijgen.
   Amerika is macht aan het verliezen in de wereld. Kat in het nou maakt vreemde sprongen.
   Wat is wijsheid.
   Ik ben er zelf niet eens uit.
   Ik heb eens gekeken op de Telegraaf en de reacties geturft. Minstens 90% Nederlanders hebben al door dat het een CIA massamoord is door middel van een Ukrainse straaljager.
   Dus blijf die boodschap herhalen. Focus daarop.
   Burgerinitiatief is enkel bedoelt om de burgers voor de gek te houden.
   Net zoals de onderzoeksraad er enkel is om fabrikanten, vlieftuigmaatschappijen en regeringen te beschermen. Hun belangen. Niet de waarheid dienen of de passagiers.
   Wat is wijsheid?
   Misschien kunnen we beter even afwachten hoe dit verloopt. Zoals ik al zei, reeds 90% van de Nederlanders ziet Amerika als de schuldige.

  2. Het Chinese spreekwoord zegt: “Als je uit bent op wraak, graaf dan TWEE graven.”

   Wij zijn niet uit op wraak. Noch willen wij een land, partij of mens beschuldigen. We willen wel de Waarheid.
   En de geschiedenis gaat ons leren of we dat door middel van een Burgerinitiatief gaan bereiken.

   Of dat Wijsheid is, weten we dus ook pas achteraf.
   Maar naar onze overtuiging volstaat het niet met publiekelijk maken; laat staan dat je recht kunt halen in recht”banken” waar rechters benoemd zijn door een kindermisbruikende Secretaris Generaal op Justitie en die trouw gezworen hebben aan het Staatshoofd (maar laat ik vooral on topic blijven)

  3. Beste luca
   Jij bent toch een vrije mens? Nou vraag ik me af hoe jij een burger initiatief kunt starten als je door middel van je vrije mens zijn,nederland niet als jouw staat erkent en er dus ook geen burger van bent. Houd dat niet gelijk tijdig in dat je geen ( nederlands) burgerinitiatief kunt starten maar dat je dan dus ‘groter’ dient te denken( ik neem aan dat je je wel als wereldburger beschouwt)? En in dat zicht past de link die ik gaf dan niet feilloos in het groter denken plaatje? Absoluut geen aanval , wel verwondering en vragen . Groet marcel

  4. Hele goeie opmerking, marcel!
   Technisch en juridisch gezien zal ik, als vrij mens die overigens het bestaan van de Staat der Nederlanden niet betwist, maar juist tot de ware proportie terug brengt, het Burgerinitiatief als vertegenwoordiger, auteur en eigenaar van de Trust/Natuurlijk Persoon in die hoedanigheid aan de Tweede Kamer aan bieden.

   Je begrijpt natuurlijk wel dat de toegewezen spreektijd een juweeltje gaat worden…. 🙂

  1. Helemaal goed, Marcel. Heel inspiratief!

   Maar wat moeten we nu met MH-17? En met al die geheime belastingakkoorden, waarvan VPRO Tegenlicht die in haar uitzending becijferde op ca. 12 duizend miljard euro??????
   Daarbij is de 65 miljard van Rostec maar een schijntje, eigenlijk.

  2. Luca
   Heb je werkelijk doorgrond waar de link die ik neerzette toe leid?
   Imo is mh17 ‘slechts’ een voortvloeisel van wat je middels mijn linkje afschaft. Wat zijn euro’s eigenlijk , niets meer dan een papieren geloofsbriefje. Dus wat moeten we met mh17? de oorzaak wegnemen leek mij een aardig begin.

  3. Ik vond de commentaren van TechFormer en Spam4me ook prachtig over het artikel 🙂 en daardoor ook Henry David Thoreau leren kennen, wat had die een mooie en heldere geest.
   http://en.wikiquote.org/wiki/Henry_David_Thoreau
   “There are a thousand hacking at the branches of evil to one who is striking at the root.”

  4. uniek in de historie van de afgelopen 300 jaar geld creatie monopolie misbruik ; dwdd de wereld draait door op de publieke tv omroep, vandaag 13 januari; toneelgezelschap en vanaf nu actiegroep ‘De Verleiding’ over money = debt en hun veelal verbijsterde publiek uit alle lagen van de bevolking, van bankier tot boer… velen in shock na het zien van de reality voorstelling…

  5. @ Marcel:
   In heel veel breder verband, ook vanuit spiritueel opzicht, zijn we met dit Burgerinitiatief natuurlijk fragmentarisch bezig. Symptoombestrijding zelfs, zo je wilt.
   In de wereld van Maya is het allemaal slechts illusie. In de Cursus van Wonderen zijn “wij” dat zelfs ook en is ascensie alleen maar een bevestiging van afgescheidenheid.
   Maar om on topic te blijven, blijft het de vraag wat er mis mee is om langs deze weg te proberen iets te doen aan een “regering”, die zo om gaat met ons.

  6. Luca, goed werk, het is niet de bedoeling, te denken, ‘het boeit me niet wat in de wereld geschiedt’ want dan geef je ook niet om jezelf. Want jij bent de wereld, en de wereld is jij. Toch?

  7. Vragen of wensen om on topic te blijven in een dergelijk draadje ,is fragmenteren en daardoor de werkelijke topic uit het oog verliezen of zelfs onzichtbaar maken . Waarom werken aan een illusie als je die al doorgeprikt hebt?

  8. Het zou kunnen (in alle bescheidenheid) dat die illusie voor mij en een beperkt aantal andere mensen al doorgeprikt is.
   Maar als ik om mij heen kijk en ik zie de drommen mensen in de steden, op de snelwegen, in de winkels, voor de televisie; dan kan ik het af en toe niet nalaten om iets aan te raken, waarmee ze zichzelf (want ik kan en zal het niet voor hen doen), wat bewuster kunnen maken van de wijze, waarop ze door de Belastingdienst en de regering ge…….. (censuur)…. worden.

  9. Luca
   Die slag is u lol . Ook ik kan me soms niet bedwingen een emmer water in het bedje van een slapende medemens te gooien……

 8. 27 januari staat u voor het binnenhof en ergens in het voorjaar in het binnenhof.
  In het burgerinitiatief schrijft u dat via geheime akkoorden en rulings met de nederlandse belastingdienst een kapitaal van 65 miljard euro enz.
  Heeft u daar bewijs van?
  Rostec dat volgens de nederlandse regering indirect verantwoordelijk wordt gehouden voor het neerhalen van MH 17 met de dood van alle inzittenden tot gevolg enz.
  Wat als de kamer daarop antwoord we hebben nog geen definitief onderzoeksrapport waardoor we nog geen schuldigen kunnen aanwijzen.

  1. Ja, daar hebben we bewijs van, Arnold. (we staan niet graag voor schut op NOS 24 in een Tweede Kamer).

   De Kamer wijst nu al schuldigen aan door economische sancties tegen Rusland aan te kondigen en door in te stemmen met de non disclosure agreement met Oekraïne en door goed te vinden, dat de ministeries stelselmatig onze WOB verzoeken afwijzen.

  2. Luca.
   Door in te stemmen met non disclosure agreement. zal u misschien gezegd gaan worden omdat Oekraine het land is waar het gebeurd is is het logisch dat zij niet alles naar buiten kunnen brengen en verder kunnen wij daar geen mededelingen over doen ivm het onderzoek.
   Wat betreft de sancties kunnen ze het gooien op de annexatie van de Krim en de troepenbewegingen .
   De wet openbaar bestuur u snapt natuurlijk wel dat gaande het onderzoek daar geen gehoor aan gegeven kan worden.
   Dit zijn zomaar antwoorden die gegeven zouden kunnen worden dus ik geef dit als voorbeeld omdat ik natuurlijk ook niet kan voorspellen wat ze gaan antwoorden maar ik weet wel dat wanneer ze het moeilijk krijgen ze zulk soort antwoorden geven.

  3. Klopt, arnold. We beweren ook niet dat het een gemakkelijk debat in de Tweede Kamer zal worden of dat de hele MH-17 kwestie een gelopen race is; het Burgerinititief is niks meer dan een poging om langs een andere weg zicht op de feiten en de Waarheid te krijgen.

   Mits tenminste 40.000 Nederlanders die poging natuurlijk de moeite waard vinden….. Wat dat betreft is het natuurlijk democratie pur sang.

 9. Wraak/genoegdoening voor de nabestaanden:
  – hoeft geen geweld te zijn, raad ik af, voor je het weet tref je een onschuldige
  – ga een campagne voeren 10 jaar lang op het internet met als doel het aantal vliegtuig passagiers wereldwijd 10% te laten dalen, zal ze leren om vliegtuigpassagiers te gebruiken als pionen in geo-politieke spelletjes
  – trek de rest van je leven een uitkering, en werk nooit meer, iets wat elke Nederlander sowieso zou moeten doen (passieve wraak)
  – probeer zo weinig mogelijk belasting te betalen en roep iedereen op om zo weinig mogelijk belasting te betalen
  – start een campagne zodat mensen grote aankopen 2e hands doen, zodat de staat geen BTW vangt, dus koop nooit een nieuwe auto

  Ik heb wel 1000 ideeen.

 10. Luca.
  Er wordt veel de vraag gesteld of we vanachter de computer commentaar blijven uiten of dat we ook nog iets gaan ondernemen.
  Dat is aan de ene kant wel begrijpelijk omdat onrecht bestreden moet worden maar door mensen min of meer een schuldgevoel aan te praten omdat ze niks zouden doen waardoor men een soort druk opgelegd krijgt om actie te ondernemen is ook niet goed.
  Ik kan het zeer waarderen dat dit burgerinitiatief genomen wordt en dat u zich daar uitermate voor inspant.
  Gisteren keek ik naar het debat over Parijs en daar zie ik tot mijn stomme verbazing dat Rutte het woord doet voor Plasterk terwijl die er gewoon bijzat.
  Dit is een logisch gevolg omdat Plasterk in eerdere debatten heeft laten zien dat hij zich nogal makkelijk in de problemen laat brengen.
  Met dit burgerinitiatief staat veel op het spel en gezien dat de kamer ook al meerdere keren door Rutte is buitenspel gezet door simpelweg ontwijkende antwoorden of zich te beroepen op uitingen zoals om de buitenwereld geen inzage te geven in hoe onze diensten werken doe ik geen mededelingen daar om trend en telkens komt hij daar mee weg.
  Dan denk ikzelf dat het misschien beter zou zijn om waar hier op deze site ook over geschreven is eens na te gaan hoe het zit met de rechtmatigheid van alles wat de kamer leden doen.
  Daarmee doel ik op dat elke wet of wetverandering door de koning of koningin moet zijn ondertekend,is dat ook gebeurd?

  1. Arnold
   Besef ter degen dat ook al wordt elk wetsontwerp en wijziging door de “koning”alex dus ondertekend , het nog onwettig is , daar alex staatsrechtelijk een onwettig koningschap bezet. Daarmee zijn alle wetten zo’n beetje de laatste 100 jaar onwettig . Om dit feit te verdoezelen staan de oranjes geen dna af. Anders zou blijken dat ze geen rechtstreekse afstammeling zijn van willempie de eerste. Bovendien zoals bea al zei was zij koningin bij de gratie gods, dat wil ik dan wel even bewezen /bevestigt zien aub.

  2. Marcel.
   Wat u schrijft is precies wat ik ook bedoel stel je voor dat men dit kan aantonen dan heb je in een keer alles en is Rutte klaar.

  3. Ik denk eerder dat een staatshoofd die niet is gekozen door mij of wie dan ook van zijn “onderdanen moet aantonen dat hij rechtens de troon bezit. Kan hij dat niet is ie geen koning , anders kan ik ook wel zeggen dat ik koning ben .

  4. ‘bis’, het eerste dat ik dacht toen ik dit net las; ‘echt goed geschreven dit’, conform het eerste posting commentaar van zjoz,

   http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/sukkelaars

   op de pet put-ietsie petite kleine knop onderaan het onderhavig bovenstaand wtk artikel zie ik een mannetje met een vuilnisbak in z’n rechterhand, of is het een pamflet, of een vieze zakdoek, tegen het bloeden zeker. Haaah Marcel for King, ik vind best, als u zijt wellekome afwisseling, weer eens wat anders. Hmmm nu lees ik het pas goed, jah dat toneelgezelschap ‘De Verleiding’ had het ook al over de Amsterdamse Zuid-As Luca, op de red Unie van vrije mensen kwam ik net nog het volgende linkje tegen, een nabestaande doet het woord;

   http://joostniemoller.nl/2015/01/brekend-dringende-open-brief-van-nabestaande-mh17/

   de gehele webstek van joost tijden niet meer gezien gelezen, laat staan dat deze open brief in 1 teug goed tot mij doordringt. Maar goed op de Amsterdamse Zuid-As, daar gebeurt het kennelijk, de postbus maatschappijen en advocatuur met het accent op duur. Om even stupid simpel te gaan, durf te wedden dat de gemiddelde goed ingelezen wtk’er geen notie heeft waarom nu ineens niet meer over ‘mensch van vleesch ende bloed’ wordt gesproken, afschuwelijke uitdrukking overigens, laat staan dat ik even zou kunnen opboeren wat nu eigenlijk met een “natuurlijke persoon” bedoeld wordt; behalve dat ‘persona’ masker betekent, en onder wat voor jurisdictie vlag vaart de staat der Nederlanden eigenlijk werkelijk? Zitten we in een maritieme common law hybride kruising, of bestaat de staat überhaupt wel? We know nothing om met het Spaanse hulpje van hotel naïvo op stelten te spreken. Oh is Geert weer nieuwe zieltjes aan het ronselen.

  5. of was het Luka met een K? zo zie je maar weer, het venijn zit hum in het klein.

  6. HyperAlert.
   Als ik in de brief welke door een nabestaande is geschreven lees dat zelfs onze overheid bij gebrek aan goede antwoorden en argumenten iemand die toch al zwaar getroffen is uit durft te maken voor complotdenker betekend dat meerdere dingen.
   1.Het ontbreekt onze overheid aan fatsoen en mededogen.
   2.door tekortkomingen en geen antwoorden wetende op vragen gesteld door nabestaanden zoeken zij een uitweg door die persoon van complottheorie te betichten.
   3.Ervan uit gaande dat de overheid weet wat complottheorie is moeten zij dus meer weten want hoe weten zij anders dat het complottheorie is?

  7. Wat een boel reacties ineens onder elkaar….

   Leuk liedje, Hyper. Het deuntje klonk bekend; had alleen nooit de tekst goed beluisterd. Maar “mijn” luca komt van (de apostel?)Lucas. Of van mijn opa, naar wie ik liever vernoemd zou worden,

   @ Arnold: het is geenszins de bedoeling om mensen onder druk te zetten in actie te komen. Ik wilde alleen wel aanstippen dat het soms in de realiteit niet volstaat met alsmaar petities (al dan niet van Avaaz) in te vullen, want petities hebben hooguit een signaalfunctie. En belanden nogal gauw in het ronde archief.

   @ allen: los of Alexander nu wettig koning is of niet, hij heeft samen met de minister van Financiën ingestemd met geheime belastingakkoorden. En om minister Dijsselbloem politiek verantwoordelijk is, krijgt hij, samen met Eric Wiebes, de strafaangifte op zijn naam van de rechtbank-president Arnhem (waarover het overigens oorverdovend stil blijft….). Wat ik vooral op Facebook zie gebeuren, is dat er heel veel geschreven wordt. Maar wat wordt er daadwerkelijk gedaan?????? Het is meer dat het mij zorgen baart, als dat ik het mensen verwijten zou.

  8. Luca het is absoluut een voor mij al een langere tijd bekend euvel en onbalans, dat ik redelijk vlot veel blah blah kan bewoorden bedenken maar de daadkracht van daden raakte daarmee steeds verder en verder weg op de achtergrond, ergens in de mist van de beneden afgrond van mijn confetti brein, in die zin zijn ‘de mensen’ kennelijk aan het worden zoals ik vaak vroeger was, de durf om iets te Doen, tsjaaah ik geloof dat ik dat maar weer eens moet gaan herontdekken, nu zijn ‘ze’ kennelijk aan het verworden zoals ik vroeger was en ga ik weer meer worden zoals de meute vroeger was, actie in de fractie en zo, maar reken maar dat je dat achter een schermpje snel sneller snelst verleert…. zieh hier het gevaar van personal computer verslavings boxen van Skinner…. elk muisklik is een opiaten dosis, dieren training zonder bezieling en dusz benul waar je eigenlijk feitelijk mee bezig bent, die Don Eli die wordt genoemd is de godvader geprogrammeerde instructie opleider inspirator geweest van mijn Amerikaanse opleider die dacht dat ik het net niet genoeg begreep waar ik mee bezig was, gedeeltelijk had ie gelijk, aan de andere kant was er een kant van mij die toen al het ingebouwde ‘verraad’ wilde kunnen bloot leggen, Charlotte geeft mij vandaag de Eye opener, je kan nog zo veel termen uit je hoofd geleerd hebben, werkelijk begrip van de onderliggende materie en drijvende krachten kan daar tegelijkertijd compleet los van komen te staan. Dat maakt onze collega verscheurde schizo geleerden en uitvoerenden levensgevaarlijk; grote kans dat ze geen benul hebben waarom ze iets doen, laat staat wat ze doen, om maar niet te spreken over de kwalijke gevolgen..

  9. Hyper het is toch niet zo dat ik me nu meer op de uw bekende wijze ga uiten? (grapje).

 11. Luca
  Ik ben blij dat u schrijft dat u niemand onder druk wilt zetten.
  Wat mijn grote zorg is is dat als dit voor u naar tevredenheid verloopt er nog zoveel andere dingen die ook niet deugen nog gewoon blijven bestaan zoals de wets verandering artikel 60 wat veranderd is in artikel 120 meen ik wat rechters de macht ontneemt om dingen te toetsen.
  Ik ga nu zeker in overweging nemen of ik teken of niet daar ga ik nog even over nadenken en ik ben het ook met u eens dat er veel geschreven wordt en te weinig gedaan maar dat heeft misschien te maken dat mensen bang zijn voor eventuele gevolgen waar ik dan op zeg dat men zich nooit mag laten leiden door angst.

 12. Nieuwe hele goede docu over de MH17 van RT. Oekraine leidt het onderzoek, niet Nederland:

  De tragedie van MH17 waarbij 298 mensen om het leven kwamen, maakte het conflict in Oekraïne voor veel andere landen realiteit. Terwijl de internationale gemeenschap wacht op de uitkomsten van het crash onderzoek, blijven speculaties in de media het vuur aanwakkeren over het wie-is-de-dader spel. RTD reisde heinde en verre om internationale experts te interviewen over wat het onderzoek heeft gehinderd, welke procedures er nodig waren om het vitale bewijs te verzamelen en wat de noodlottige MH17 omlaag heeft gebracht.

  https://www.youtube.com/watch?v=fwC9RJopkHU

 13. Beste initiatienemers van dit Burgerinitiatief,

  Mijn eerste reactie was “waar moet ik tekenen”, maar nadat ik even doorlas zie ik toch een redelijk beperkte insteek. Het gaat hierbij niet om waarheidsvinding of gerechtigheid, maar slecht om ergens geld vandaan te halen. Hoezo beslag leggen op tegoeden van Rostec? Omdat er een BUK raket gebruikt zou zijn? Daar is geen enkel, maar dan ook geen enkel bewijs voor geleverd. Geen inslagkrater in de wrakstukken, geen getuigenverklaringen die de BUK hebben gelanceerd zien worden geverifieerd door de OCSE, etc. Een domme aanname dus die alleen maar de ‘officiele’ versie bevestigd dat er een BUK gebruikt is. En ja, die BUK is van Russische makelij, maar dat zijn ALLE wapens die KIEV gebruikt om seperatisten te vermoorden in hun voortuin. Geen reden dus om een Russisch bedrijf da wapens maakt hiervoor verantwoordelijk te houden. Dat het vliegtuig uit de lucht geschoten is door een straaljager is meer geloofwaardig. Daar stinkt de hele zaak en daar wil ik een Burgerinitiatief voor tekenen. Niet voor een stel schapen wat al met de vingers wees naar die ‘Boze Russen’ voordat het vliegtuig uitgebrand op de grond lag. Schaam jullie voor jullie ongenuanceerde stelling waarbij weer de emoties misbruikt worden voor een ouderwets spelletje manipulatie van de volksgeest.

  Jean-Paul Kersten

  1. chapeau Jean-Paul Kersten, goed te zien dat er nog mensen zijn die hun verstand gebruiken

  2. Dat “chapeau” zou ik pas delen, als uit het gebruiken van het verstand blijkt dat de B.I. tekst ook helemaal gelezen èn begrepen is, Marijke.

   Het gevaarlijke laagdrempelige van internet is soms irritant, als iedereen gelijk maar iets roept (en roepen mag) zonder een half A4 aan tekst goed te lezen.

 14. Helemaal mee eens JanPaul. Ik dacht tekenen dat initiatief, tot ik het las. Kennelijk is er nog steeds niets bij de initiatiefnemers doorgedrongen.
  Ga eerst eens die recente docu van RT over MH 17 bekijken, waar o.a. advocaten kantoor Groen uit Soest, haarfijn uiteenzet hoe het in elkaar zit en kom dan nog eens met een burgerinitiatief. Dan wil ik wel tekenen.

  1. Jean-Paul, , Marijke, Ingrid,
   Ik vind het triest dat jullie niet kunnen en/of willen lezen wat er in de tekst staat.
   In de tekst staat helemaal niet dat Rostec, het bedrijf dat o.a. Bukraketen maakt, verantwoordelijk wordt gehouden. Dat maken jullie ervan.
   Maar gezien de economische sancties, waarvan zeker niet wordt gezegd of beweerd dat de initiatiefnemers het daarmee eens zijn, zou je mogen verwachten dat dit bedrijf, of beter, zeker dit bedrijf, ook getroffen wordt door die sancties. Waarom andere bedrijven wel en nu juist dit bedrijf niet? Dat is wel erg bizar.
   Verder staat nergens dat de initiatiefnemers Rusland beschuldigen, ook indirect niet, wederom maken jullie dat ervan.
   De initiatiefnemers willen juist dat men bij de feiten blijft. Wat dus neerkomt op…….daar is hier op de site al genoeg over geschreven en zijn wij het allemaal over eens. Oftewel, jullie stelling, die jullie in jullie antwoorden aangeven (grofweg…meer wijst richting Oekraïne dan naar Rusland als dader) onderstreept hier iedereen, ook de initiatiefnemers. Echter wel zonder iemand te beschuldigen. Zij willen uitdrukkelijk niemand beschuldigen en noemen het Nederlands onderzoek rechtstaat onwaardig. Ze willen bij de feiten blijven en dát gebeurt nu juist niet. Daar zijn we het toch ook allemaal over eens dacht ik zo.
   Het zou fijn zijn dat jullie, kritische mensen, ook kritisch zouden lezen. Dan zou je zien wat er staat en dat is niet hetgeen jullie schrijven.
   Maar goed, dit initiatief is al mislukt, dus daar is toch geen redden meer aan. Het had inderdaad wel duidelijker gekund, maar het is nu eenmaal gelopen zoals het is.
   Jammer dat jullie zo uithalen naar mensen die aantonen dat er bizarre dingen gebeuren. Zij verdienen beter.
   Guido plaatst dit artikel toch ook niet voor niets? Hoeveel artikelen heeft hij al over MH17 geplaatst? We hebben allemaal dezelfde insteek.

 15. Wat een extreem slappe tekst en dus insteek.

  Riekt naar opzettelijk de aandacht afleiden van het echte probleem, en het BUK-verhaal meer en meer in de schijnwerpers zetten.

  JA, Nederland moet verantwoorden waarom ENIGE wapenleverancier zo in de watten gelegd wordt. Maar EERST moet het uitleggen waarom er een anti-Russische lijn in zowel poitiek als medie uitgezet is, gebaseerd op NUL feiten.
  Nu ligt de NL agrarische sector in de prak, waarom? Omdat VS ons vroeg sancties af te kondigen. Sancties waarom? Dat weet geen mens.
  Als je de krantenkoppen leest en die arrogant Rutte hoort, is het net alsof Rusland vreselijke dingen doet in Oekraine.
  Maar WIE stuurde er meerdere voedselkonvooien? Wie nam een miljoen vluhtelingen op?
  Welke kant van deze “oorlog” heeft burgerslachtoffers? In Kiev vallen sinds de machtsgreep van de nazi’s geen slechtoffers meer. In het oosten dat niet wil buigen voor het nazi regime (ontken het, het verandert niet wat het is) vallen tienduizenden doden. Waarom? Omdat het verzet slechts een verzet is, zoals in NL tijdens WO2. En aan de andere kant een nationaal leger staat, versterkt met CIA intel en Amerikaanse huurlingen. Ontken het gerust, het wordt er niet minder waar door.
  En EU en NL, die weten dat allemaal best, maar ontkennen de genocide op Donbas. Zelfs Gaza heeft die status nog niet. Maar omdat het niet op NL TV komt maakt het niet minder waar: Donbas is zoals Rotterdam in WO2, alleen veel erger. En NL staat nu aan de kant van de nazi’s. LETTERLIJK.

  Waarom steunt NL openlijk een nazi regime dat 1e logische verdachte is in neerhalen MH17? Dát is een burgerinititief waard.

  Wie half werk levert als het gaat om de waarheid, is onderdeel van het probleem.
  Achter onwetendheid of domheid kan niemand zich verschuilen. Nee ook politici niet. En zeker niet een burgerinitiatief. Dit wordt onthouden. Denk goed aan welke kant je staat.

  1. Ben het met je eens over wat je inhoudelijk schrijft. Behalve dan over dat burgerinitiatief. Jij leest niet goed. Zie mijn commentaren hieronder.

  2. Ik schaar mij achter Ger’s reactie dat je de tekst van het Burgerinitiatief niet helemaal goed gelezen hebt, Willem.

   Maar zodra jij met een Burgerinitiatief komt, dat oproept de steun aan een nazi-achtig bewind in de Oekraïne in te trekken, zal ik direct ondertekenen. Enig idee wanneer je dat initiatief gaat lanceren?

  3. Waar is uw Burger Initiatief petition? Totdat U een betere heeft zou ik maar Uw mond houden als ik u was. In plaats van te jammeren zou ik het ondertekenen, dan doet u tenminste iets nuttigs.

 16. Ik heb niet gestemd voor deze bestuurders ( rutte en consorten)Ze vertegenwoordigen niet mijn ideeën en idealen. En ik ben niet de enige , ergo deze regering is niet een volksvertegenwoordiging , en is derhalve hoofdelijk aansprakelijk voor het gevoerde beleid! Vergis je niet ook in Nederland is verkiezigsfraude een gewone zaak!!!

  1. Het gaat NIET om U of dat den Haag de Nederlandse bevolking niet representeerd. Dat is NIET het onderwerp. Het onderwerp is een petitie. Wilt u een verandering omtrent de bizarre gang van zaken i.v.m MH17 teken dit ding. Als u een beter idee hebt laat het ons weten.

 17. Terwijl ik dit initiatief veel te wensen overlaad is het een “beginning”
  Mijhn waardering daarvoor.

  Het is eerste!!!
  Als u een betere heeft “bring it on” Tot dan, hou aub uw mond dicht en teken dit ding. Doe WAT!!!

 18. Bij tijd en wijle zit ik fout…..En deze keer GOED fout.
  Wat ik oorspronkelijk dacht te lezen, lees ik nu niet.
  Ik was slordig. Mijn excuses. Een grondig lezen van deze petitie is inderdaad nergen op gebaseerd. Het is niet een burger initiatief voor opheldering, of voor een onpartijdig onderzoek. De waarheid. Het spelen van aanklager, jury en rechter zonder enige bewijs spreekt van grote ignorance and does the victims no justice.
  My apologies for speaking too quickly .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.