Advertentie

’n Zoet vergif brengt eerst MS, dan ’n langzame dood..


De lezersbrief van Ans Corbee is belangrijk genoeg om te delen met jou en de mensen om je heen. Het minste dat deze brief moet doen, is je ogen te openen voor de onvoorstelbare sluipmoordenaar die Aspartaam is. Ooit ontwikkeld als oorlogsgif, is het nu kennelijk goed genoeg om als zoetstof te dienen, zodat je niet te dik wordt, zeg maar..

Eerder schreven wij hier op WantToKnow al een stuk over Aspartaam, dat je HIER kunt lezen. Daarin veel achtergronden over de machtige lobby achter dit goedje, een lobby die het kennelijk worst zal wezen of je van dit goedje de pijp uitgaat, of er verlamd van raakt. Het is officieel goedgekeurd, dus hebben ze kennelijk  niets te vrezen. Het artikel toont een experiment met ratten die heftige tumoren ontwikkelden, toe zij op een inname van Aspartaam werden gezet. Dokter H.J. Roberts is een mondial opererende arts, die inmiddels expert is geworden op het gebied van Aspartaam en -toepassingen. Deze uitspraak van hem zegt eigenlijk alles: “Aspartaam is een gif, dat neurotoxisch werkt en meer dan 92 (!!) ziekteverschijnselen kan veroorzaken. Dit additief had NOOIT TOEGESTAAN MOGEN WORDEN”.

De verdediging van Aspartaam wordt op dezelfde leest geschoeid, die je tegenwoordig vaker terugziet. Natuurlijk is het giftig, maar JIJ MOET BIJHOUDEN HOEVEEL JE ERVAN GEBRUIKT…! M.a.w. het is veilig binnen bepaalde grenzen, net zoals dat bij straling van mobiele telefoons e.d. is komen vast te staan. Maar overdosis schaadt, dat weet iedereen. Dus verschuilen overheden zich achter deze opstelling, in plaats van de gevaarlijke zooi in eerste instantie überhaupt te verbieden..!!

Officieel wordt maar volgehouden dat Aspartaam volledig onschadelijk is. Zelfs Coca Cola meldt op haar website dat het verstandig is om maximum gebruik aan te houden. WAAROM DAT DAN? (Klik op het plaatje)
Officieel wordt maar volgehouden dat Aspartaam volledig onschadelijk is. En deze ratten dan? Zelfs Coca Cola meldt op haar website dat het verstandig is om maximum gebruik aan te houden. WAAROM DAT DAN? (Klik op het plaatje)

De onderstaande brief geeft je door zijn openhartige eenvoud en toegankelijkheid ruimte hier je gedachten over te laten gaan. Laat de lightfrisdranken gewoon staan, let bij andere producten op, of ze niet gezoet zijn met Aspartaam, wat vaak niet zo benoemd is, maar onder E951 benoemd MOET worden. E951 dus uit je voedselpakket schrappen!

Waarom deze stof dan wel in Europa mag worden gebruikt? In de eerste plaats volgen wij in Europa kennelijk blind de VS in dit soort zaken, en heeft de Europese Commissie respect voor de -inmiddels zwaar corrupt bebleken- Amerikaanse medicijnen- en warenautoriteit, de FDA. (Food & Drug Administration)

Maar in de tweede plaats is kennelijk iedereen in slaap gesust door de kennelijk ongelooflijke controverse. Zo van: “Hoe kan een oorlogsgif nou in hemelsnaam in een zoetstof veranderen? Dat zijn weer van die Indianenverhalen..”

En toch is dat de essentie van deze giftige stof Aspartaam. Als Aspartaam zo veilig is, waarom heeft een mega-concern als de Engelse supermarktketen Sainsbury dan ALLE producten die Aspartaam bevatten, in de ban gedaan?

Deel het in hemelsnaam met anderen, de onwetenden en goedgelovigen om ons heen. In ieder geval, laat deze rotzooi zelf staan! Met dank aan de ingezonden brief van Ans Corbee, die geheel voor zichzelf spreekt. ‘Aan den lijve ondervonden’, heet dat dan!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

-LEZERSBRIEF-

Ans Corbee:

ZOET VERGIF, EEN “MUST”OM TE LEZEN

In oktober 2001 werd mijn zus erg ziek. Ze had maagkrampen en ze had het heel zwaar. Lopen was een enorme opgave. Ze had al haar krachten nodig om uit bed te komen, zoveel pijn had ze.

“Aspartaam is een gif, dat neurotoxisch werkt en 92 (!!) ziekteverschijnselen kan veroorzaken. Dit additief had NOOIT TOEGESTAAN MOGEN WORDEN”.

In maart 2002 had ze al verschillende weefsel- en spierbiopsies ondergaan en had ze 24 verschillende medicaties voorgeschreven gekregen. De artsen konden niet vinden wat zij mankeerde en zij had zoveel pijn en was zo ziek dat ze wist dat ze ging sterven.
Zij zette haar huis, bankrekeningen, levensverzekering etc. op naam van haar dochter en regelde alles voor de verzorging van haar jongere kinderen. Zij wilde nog één keer echt genieten en plande voor 22 maart een reisje naar Florida (voornamelijk in een rolstoel).

In dit simpele boekje staat een heel uitgebreid hoofdstuk over Aspartaam en andersgenoemde broertjes en zusjes uit dezelfde 'familie'..
In dit simpele boekje staat een heel uitgebreid hoofdstuk over Aspartaam en andersgenoemde broertjes en zusjes uit dezelfde 'familie'..

Op 19 maart belde ik haar hoe de meest recente tests waren verlopen en zij zei dat men bij de tests niets had gevonden, maar dat men dacht dat ze MS  had. Toen herinnerde ik me een e-mail die een vriend me gestuurd had en waarin hij vroeg of mijn zus frisdrank Light dronk. Zij bevestigde dit en stond zelfs op het punt om een flesje open te maken. Ik raadde haar aan om te stoppen met het drinken van Light drankjes en e-mailde haar het artikel dat mijn vriend, advocaat van beroep, mij had toegestuurd.

Mijn zus belde me binnen 32 uur na ons telefoongesprek en vertelde me dat ze gestopt was met het drinken van Light frisdrank en dat ze kon lopen. De spierkrampen waren zelfs verdwenen. Ze voelde zich nog wel geen 100%, maar wel stukken beter. Ze zou met dit artikel naar haar dokter gaan en me later bellen. Toen ze me terugbelde vertelde ze dat haar arts verbaasd was. Hij zou al zijn MS-patienten bellen en navragen of zij kunstmatige zoetstof van wat voor soort dan ook gebruikten.

Kortom, mijn zus werd vergiftigd door het aspartaam in de Light drankjes en was letterlijk bezig dood te gaan. Toen zij op 22 maart in Florida aankwam, hoefde zij nog maar 1 pil te slikken en dat was een pil tegen de aspartaam-vergiftiging. Inmiddels is ze goed op weg naar een compleet herstel en ZE LOOPT, geen rolstoel. Dit artikel redde letterlijk haar leven.

Dus: Wanneer er op een label “SUIKERVRIJ” staat : VERGEET HET!! Er zit dan gegarandeerd ASPARTAAM in.

Ik heb inmiddels verscheidene lezingen gegeven op de Wereld Milieu Conferentie over Aspartaam, op de markt gebracht als Nutrasweet en diverse andere namen.
Tijdens een lezing door de “EPA” was bekend gemaakt dat er in 2001 in de USA een epidemie was van MS en “systemic lupus” (een het gehele gestel betreffende huidziekte). Het was moeilijk te bepalen welk vergif hier de oorzaak van was. Ik stond op en vertelde dat ik daar was om een lezing juist over dat onderwerp te geven.

Ik zal uitleggen waarom juist aspartaam zo gevaarlijk is. Als de temperatuur van deze zoetstof boven de 32º Celcius komt, verandert de methylalcohol in aspartaam in formaldehyde en vervolgens in mierenzuur, dat op zijn beurt weer stofwisselingszuurvergiftiging veroorzaakt. Mierenzuur heet zo, omdat het vergif voorkomt in de steek van vuurmieren.

En het bizarre is dat de methanol-vergiftiging heel erg veel lijkt op MS en systematische lupus.

Dat betekent dat waarschijnlijk dus heel veel mensen hebben de verkeerde MS-diagnose hebben gekregen!

En het bizarre is dat de methanol-vergiftiging heel erg veel lijkt op MS en systematische lupus. Dat betekent dat waarschijnlijk dus heel veel mensen hebben de verkeerde MS-diagnose hebben gekregen. Ofschoon MS geen doodsvonnis betekent, is methanol vergiftiging dat wel.
Systematische lupus komt bijna net zoveel voor als MS, vooral bij Dieet Cola en Pepsi drinkers..!!
Het slachtoffer weet gewoonlijk niet dat aspartaam de boosdoener is. Waardoor hij of zij het blijft gebruiken; de Lupus wordt zodanig geïrriteerd dat het levensbedreigend kan worden.
Wij hebben patienten gezien waarbij de symptomen van systematische Lupus verdwenen zodra zij geen Light drank meer gebruikten. In gevallen van mensen met MS verdwijnen de meeste symptomen. We hebben veel gevallen gezien waarbij het zicht terugkwam en het gehoor aanmerkelijk verbeterde. Dit is ook van toepassing op gevallen van tinnitus en fybromyalgie.

Gedurende een lezing zei ik: “Als u aspartaam gebruikt en u lijdt aan fybromyalgie, krampen, pijnscheuten, gevoelloosheid in benen, duizeligheid, hoofdpijn, tinnitus, gewrichtspijn, onverklaarbare depressie, angstaanvallen, onduidelijk spreken, vertroebeld zicht of geheugenverlies, dan heeft u waarschijnlijk een aspartaam-vergiftiging.”

Toen mensen opstonden gedurende mijn lezing en zeiden: ik heb sommige van deze symptomen, is het omkeerbaar?, kon ik gelukkkig: JA! JA! JA! roepen. Stop met het drinken van Light drank en wees alert op aspartaam op voedsellabels. Veel producten worden hiermee versterkt. Dit is een serieus probleem.
Dr. Espart (een van mijn sprekers) merkte op dat zoveel mensen symptomatisch schijnen te zijn voor MS en dat, gedurende zijn recente bezoek aan een ziekenhuis, een verpleegster hem meldde, dat 6 van haar vrienden, allemaal zware Cola Light verslaafden, allen de diagnose MS hadden gekregen. Dit kan geen toeval meer zijn. Light dranken zijn geen dieetproducten. Het is een chemisch gewijzigd, veelvoudig sodium (zout) en aspartaam bevattend product, dat juist maakt dat je verlangt naar koolhydraten..!

Rumsfeld verkocht eerst als Sarle-directeur, Aspartaam aan Monsanto en later de war-on-terror aan het Amerikaanse volk..Reden genoeg voor deze spotprent.
Rumsfeld verkocht eerst als Sarle-directeur, Aspartaam aan Monsanto en later de war-on-terror aan het Amerikaanse volk..Reden genoeg voor deze spotprent.

Het lijkt er eerder op dat je juist meer gaat wegen. Deze producten bevatten formaldehyde, wat opgeslagen wordt in de vetcellen, vooral op de heupen en dijen. Formaldehyde is absoluut vergif en het wordt voornamelijk gebruikt om lichaamsweefsel te conserveren. Je kent wel die potten in musea, met ‘sterk water’. Veel producten die wij elke dag gebruiken bevatten deze stof, die wij niet in ons lichaam zouden moeten opslaan.
Dr. Roberts vermeldde in zijn lezingen dat, eenmaal verlost van de ‘dieetproducten’ en met geen beduidende toename van oefeningen, zijn
patiënten een gemiddelde van 19 pond verloren gedurende een proefperiode.

Ironisch genoeg is Aspartaam vooral gevaarlijk voor diabetici. Wij ondervonden dat sommige artsen, die meenden dat zij een patiënt hadden met retinopathie, in feite te maken hadden met symptomen veroorzaakt door aspartaam. De aspartaam zorgt dat de bloedsuiker oncontroleerbaar wordt.
Dientengevolge kunnen diabetici lijden aan acuut geheugenverlies tengevolge van het feit dat aspartaamzuur en phenytalaline neurotoxisch zijn als ze zonder de andere aminozuren worden genomen die nodig zijn voor een goede balans.

Diabetes behandelen gaat helemaal over BALANS. Vooral bij diabetici passeert het aspartaam de bloed/hersenen grens en maakt dan de neuronen van de hersenen slechter. Het veroorzaakt dan diverse soorten van hersenbeschadiging, infarcten, depressie, manische depressie, paniek-aanvallen, oncontroleerbare woede-aanvallen!!!

Consumptie van aspartaam veroorzaakt deze zelfde symptomen ook bij niet-diabetici. Documentatie en observatie onthullen ook dat duizenden kinderen met de diagnose ADD en ADHD een complete omslag kregen in hun gedrag als deze chemische producten niet meer gebruikt werden. Zogenaamde gedragsveranderende medicijnen (Ritalin e.a.) zijn dan ook niet meer nodig. De waarheid is dat ze eigenlijk in de eerste plaats nooit nodig waren. De meeste van deze kinderen werden dagelijks ‘vergiftigd’ met juist het voedsel dat ‘beter voor hen zou zijn dan suiker’..

Het vermoeden bestaat ook dat de aspartaam in duizenden pallets met Coke en Pepsi Light drank, die gedronken werd door mannen en vrouwen in de Golfoorlog, gedeeltelijk schuld heeft aan het bekende ‘Golfoorlogsyndroom’.

Het vermoeden bestaat ook dat de aspartaam in duizenden pallets met Coke en Pepsi Light drank, die gedronken werd door mannen en vrouwen in de Golfoorlog, gedeeltelijk schuld heeft aan het wel bekende “Golfoorlog syndroom”. Dr. Roberts waarschuwt dat deze zoetstoffen, die nog steeds wettelijk zijn toegestaan, geboortegebreken kunnen veroorzaken, zoals verstandelijke handicaps. Vooral als lightdranken worden gebruikt gedurende de tijd van conceptie of de zwangerschap.
Kinderen lopen vooral het risico van neurologische kwalen en zouden NOOIT kunstmatige zoetstof moeten krijgen. Er zijn verscheidene gevallen bekend van kinderen die lijden aan epileptische aanvallen en andere neurologische storingen die rechtstreeks veroorzaakt worden door het gebruik van dit dodelijke vergif.

Hierin ligt het probleem. Er was een hoorzitting van het Congres waar grote bezwaren werden ingediend tegen het gebruik van aspartaam.Sinds dezehoorzitting zijn er nog twee gevolgd en nog steeds is er nog niets aan gedaan.
De medicijnen en chemische lobbies hebben kennelijk veel in de melk te brokkelen.

Helaas is het patent van MONSANTO op aspartaam verlopen, waardoor het nu meer dan 5000 producten op de markt zijn, die dit dodelijke chemische product bevatten en er zullen er nog wel veel meer worden geïntroduceerd. Iedereen wil kennelijk een stukje van de ‘Aspartaam-cake’. Maar ik kan u verzekeren dat Monsanto, de uitvinder van aspartaam, weet hoe dodelijk het is..!

En is het niet ironisch dat Monsanto o.a. de Amerikaanse Diabetes Vereniging, de Amerikaanse Dieet Vereniging en de Conferentie van het Amerikaanse College van Artsen sponsort? Dit is onlangs aan het licht gebracht in de New York Times. Bovengenoemde organisaties kunnen geen kritiek leveren of hun link met Monsanto bekend maken, omdat zij geld krijgen van de voedselindustrie en achter hun producten moeten staan.
Senator Howard Metzenbaum schreef en presenteerde een wetsontwerp, dat men labelwaarschuwingen moest aanbrengen op producten die aspartaam bevatten, vooral voor wat betreft zwangere vrouwen, kinderen en babies. Het wetsontwerp zou ook onafhankelijke studies moeten instellen over de bekende gevaren en de bestaande problemen bij de bevolking betreffende aanvallen, veranderingen in de hersenen, neurologische veranderingen en gedragssymptomen. Het wetsontwerp werd afgewezen.

Het is bekend dat de machtige medicijnen en chemische lobbies hier verantwoordelijk voor zijn en deze ‘honden van ziekte en dood’ los te laten op een argeloos en ongeïnformeerd publiek. Wetsmakers beïnvloeden door het aanwenden van hun miljarden kapitalen om deze situatie in stand te houden.

Maar u bent dus nu ook geïnformeerd. U HEEFT HET RECHT OM DIT TE WETEN!!! PRINT DIT VERHAAL A.U.B. EN/OF E-MAIL HET AAN UW FAMILIE EN VRIENDEN ZIJ HEBBEN OOK HET RECHT DIT TE WETEN!!!!!!

26 gedachten over “’n Zoet vergif brengt eerst MS, dan ’n langzame dood..

 1. Je kunt aspartaam gewoon in de supermarkt kopen, in kilo pakken/bussen naast de echte suiker. Jammie… Ik geloofde mijn ogen destijds niet. Volgens mij is het nog steeds zo.

  En veel mensen vinden het denk ik nog steeds allemaal doemdenkerig gezeur. Mooi artikel…

 2. Goed goed. IK krijg regelmatig een schok. Eerst was die schok niet opvallend maar later draafde deze door naar de hersens. Ik ben af. Kan geen keuze meer maken. Je kent dat wel een huid wat ff omhoog komt. 1 seconde later dreun naar de hersens. Je kunt het aan zien komen. Niemand weet wat. Ging voor een klacht aan hoofdpijn naar de arts. licht epileptisch. De dokter begrijpt geen epileptie. Tot hij mij een middel voorschreef voor epilepsie. Na testen kwamen we erachter dat he de communicatie hersens zijn die beschadigd zijn. Mensdiek. Het lopen. De houding. Uitbehandeld. Voor de schok krijg ik Rivatril. Uitbehandeld. Zo kwam ik erachter dat zoetjes de schok verzachten. Nu zit ik aan de melk met zoetjes en die pillen. En wat erger is ik snoep nu regelmatig en weet dat ook. Soms kan ik het laten. Ik heb sterk het vermoeden dat kwik in mijn lichaam zit. Kwik zit overal ook in. De verandering heeft me wel goed gedaan. Maar is nu anders. Die schok is soms zo onbeschofd groot dat ik het graag ervan af wil. Die pillen werken niet meer goed. Je houdt geen vrienden meer over. Wat nu?

 3. Ik wil eraan toevoegen dat ik eerst geen zoetje aanraakte en nauwelijks melk dronk. De dietiste. De dokter gaf geen enkel uitkomst. Minderen met eten maar wat. Uitbehandeld. De schokken zitten regelmatig overal. Overgewicht door Cola-light nog wel. Allang gestopt met cola en leef nu gezonder. Ik wil mijn lichaam nog langer houden. Wil wel eens weten welke producten eten zijn? Zoetjes dus niet.

 4. Heb veel collega’s en familie die zoetstof gebruiken en ben al jaren bezig ze er vanaf te brengen bij 2 mensen is het me gelukt !
  Gelukkig !
  Nu de rest nog

  groetjes
  Pietje

 5. Beste mensen, het is nu wel duidelijk dat het een poging is om ons willens en wetens te vergiftigen. Aspartaam en ook de smaakversterker E621 zijn de meest ernstige stoffen die ons lichaam slopen en tegelijk vrijwel overal in voorkomen. Kijk ook op de site van Ron Fonteine:
  http://www.fonteine.com/
  Hij heeft een uitgebreide voorlichting en doet al jaren goed werk op dat gebied.
  Verder niks aan de hand natuurlijk, maar wel naar handelen!!!

 6. Stevia geeft een zoet-prikkel af waar de alvleesklier van in de war raakt, is mij verteld.
  Misschien alleen “eerlijke” suiker gebruiken en zoet een beetje afwennen.
  Verder is het goed mogelijk dat de energie huishouding van zoetekauwen (om wat voor reden dan ook) niet helemaal optimaal is.
  Een gebrek aan bepaalde mineralen, vitamines, te veel stress, te weinig slaap….
  Ai, dat brengt me op een idee!

 7. Suiker is verwoestend. Simpel geredeneerd: Suiker werd vroeger, door onze darmen uit voedsel gehaald om onze spieren te voeden. Een hele klus, dus als ons lichaam in staat was (EN IS) om suiker te pakken te krijgen, waarvoor het niet zo hard hoeft te werken en de spieren er meteen door gevoed worden, wauw, dat is lekker. En lekker handig.

  Jajaja, maar je systeem is daar niet op gebouwd. En zeker niet op Sacharose (Riet- en Bietsuiker), want deze suiker is de zwaarst afbreekbare suiker, DIE DAN OOK NOG EENS DOOR DE MAAG GAAT.. (waar suiker dus bijna NOOIT doorheen ging..)

  En ons lichaam is ZEKER NIET gebouwd om dit soort giga-hoeveelheden door je maag te verteren. Dus verkeerde suiker en de bezopen hoeveelheden!!!

  Vind je het gek dat een lichaam helemaal naar de gallemiezen is, wanneer je overal maar suiker in sodemietert.. Laat staan die troep. En je proeft weer ECHT. Thee, koffie. etc. Eén week zonder suiker in je thee en koffie en je wilt niks anders meer. Per ongeluk daarna weer in je koffie of thee, BAH, heb ik dat vroeger gedronken..??!!

  En probeer anders gewoon lichte suikers, zo weinig mogelijk. Honing, fruitsuiker, e.d
  En weet dat ook in bier suiker zit, de zg. maltose. Dat wordt weleens vergeten.

  En in fluor zit geen suiker; dat is gewóón gif..!!

 8. hey guido ik ken mensen die nou net met witte gerafineerde suiker zijn gestopt en overgegaan zijn op rietsuiker omdat dat gezonder zou zijn nou ja gezonder dan gerafineerde suiker wel ff een onderzoekje waard vanuit mij zit me hier ff achter de oren te krabben

  in veel worst zit ook enorm veel suiker mja het eten van vlees is zowiezo dubieus, verlaagd ook nog eens je frequenties

 9. slecht en goed… Gewoon een glijdende schaal van slecht naar goed. Zoals boter een smelttraject heeft, geen smeltpunt. Suiker is ergens op de lijn niet goed. Rietsuiker iets MINDER SLECHT, wat je dus ‘beter’ kunt noemen, maar waarmee je dan verwarring zaait, of kunt zaaien. Pffff… Witte, geraffineerde suiker is echt shit.
  Suiker in worst..?? Heb je het over die marsepeinen SintNiklaas worsies.. 😉 Koop gewoon het boekje ‘Wat zit er in uw eten?’, zie hierboven, dan ben je al redelijk bij.

  1. Suiker is suiker, zoek maar eens op. Of je nu rietsuiker of witte suiker gebruikt alle 2 gif!

 10. Ruwe (ongeraffineerde) rietsuiker is helemaal niet slecht, het bevat veel koolhydraten.
  Stevia is een ideaal zoetmiddel zonder enige bijwerking (volledig natuurlijk).
  Deze zgn bijwerkingen worden in het leven geroepen om het mensen tegen te maken….

 11. Kent iemand tagatose? Van Damhert. Te koop bij de C1000 bij mij in de de buurt.Is dat eigenlijk wel te vertrouwen? Schijnt gedestilleerd te zijn uit lactose.

 12. Nu al een tijdje gestopt met Aspartaam en een velletje papier wat slecht is. Het gelukt om die hevige schok te minderen. Dit heeft geen dokter gevraagd of ik Aspartaam vergifting had. Dokters moet je hier echt programmeren net zoals anderen het doen. Misschien worden ze dan zelf wakker.

  Hoe krijgt iemand een tik in zijn lichaam. Een tik kan wijzen op radioactief afval. Een tik. bijvoorbeeld frequent gedwongen handelingen doen. zoals roken.

  Ik rook niet meer. Stopte al jaren geleden.

 13. 15 jaar geleden hebben ze bij mij ook de diagnose MS vastgesteld, waar ze later weer op terug zijn gekomen…
  ik heb nooit geweten wat de oorzaak is geweest, de neuroloog dacht aan een virus of vit. b12 tekort. na dit artikel denk ik het nu te weten..
  p.s ik ben veslaafd aan cola light…

  1. Ik heb mega last van onrustige benen
   Verslaafd aan de cola light
   Last van depressies, gevolg van verkeerde voeding
   Alles wat stimulerend werkt is gevaarlijk (cafeïne, theïne, suiker) als je gevoelig bent voor depressie.
   Als kind epilepsie gehad.
   Ik weet hoe belangrijk voeding is en welke invloed het kan hebben op lichaam, ziel en geest.
   Koffie heb ik beperkt tot 1 kopje per dag.
   Thee, ik drink alleen nog maar kruidenthee
   En nu dus de cola light nog de deur uit.
   Suiker gebruik ik bijna ook niet meer.
   Harde vetten en transvetten dus ook niet meer.
   Het is wel lastig om met een minimaal budget nog een beetje gezond te kunnen eten.
   Humor: vaak maak ik onderscheid tussen voedsel en maagvulling.

  2. Momo,

   Gezond eten heeft niets met een budget te maken, s’morgens en s’middags kom havermout met water koken, niets toevoegen, na één week vind je het heerlijk,
   avond maal, gestoofde groente, kruiden, snuifje zout, je kunt ook enkele Ansjo visjes toevoegen, grof zee zout, zwarte peper, paar sneetjes goed brood, één groot glas rode wijn !
   Het is karig dat is waar, maar na een mand ben je herboren, en dan gun je je zelf op Zondag iets exstraas, mooi visje, ?

  1. Stevia produkten in supermarkt zijn namaak.oppassen hiermee,de echte natuurlijke stevia verkrijg ik v vriendin.de echte dus

 14. Ik ben 29 jaar heb al 12 jaar MS en heb nooit Cola of andere frisdranken gedronken, ik drink alleen water en koffie, dus ik heb natuurlijk wel mijn twijfels bij het artikel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.