Advertentie

Is de VS überhaupt nog te redden met dit beeld..?


x

oligarchy

x

x

Is de VS überhaupt nog te redden met dit beeld..?

2013 © WantToKnow.nl/.be

x

We zijn over het algemeen gewend woorden te gebruiken om onszelf duidelijk te maken. Maar daar waar het gaat om cijfers, cijfers en nog eens cijfers, blijkt dat het veel en veel duidelijker is om beelden te gebruiken. We noemen dat infographics. Grafieken die in één oogopslag zoveel laten zien, dat je aan de inviduele cijfers eigenlijk geen aandacht meer hoeft te besteden; de grafiek spreekt eigenlijk voor zichzelf.

"WAT?.. Hoe bedoel je? 'Geld is alléén wat waard als je het uit-gééft'...?"
“WAT?.. Hoe bedoel je? ‘Geld is alléén wat waard als je het uit-gééft’…?”

Dit artikel gaat in die zin om de verdeling van de rijkdom in de VS, over alle, ruim 300 miljoen inwoners van de Verenigde Staten van Amerika, de USA.  Het is weliswaar een filmpje van ‘infographics’, van een paar jaar geleden, maar de trend die je ziet is duidelijk. Om het in andere woorden te zeggen: ‘Kun je voorstellen dat je naar een tijdbom zit te kijken?’.. De inkomensverschillen en steeds maar doorgaande geilheid voor bezit en macht, lijkt op niets anders te kunnen uitdraaien dan verwoesting.. Je zou immers zeggen, dat er in mensen, ook de zogenaamde ‘filthy rich’, de ‘vies-rijken’, een besef zou moeten komen om te stoppen met manipulaties, zoals wetsvoorstellen, belastingstructuren, politiek lobby-werk en regelrechte smeergeldpraktijken. Omdat dit sprookje toch niet dóór kán gaan..

Genoeg gepraat, want het gaat over beelden hadden we gezegd. Nou kijk rustig en kijk wellicht nog een keer rustig, als je niet zo gewend bent om dit soort grafieken te zien. Het gaat om de verschillen tussen rijk en arm, over de ‘eerlijke verdeling’ van de oogst van onze Aarde. Maar daar waar in andere landen nogal eens het ‘sociaal principe’ wordt gehanteerd, zodat de rijken op een bepaalde manier (bijv. via het belastingstelsel) voor de armen zorgen, daar is het in de VS preciés andersom.. Je crepeert als je niet kunt of wilt werken, lichamelijk of geestelijk gehandicapt bent, van een ‘mindere’ bevolkingsklasse bent, enz. Grafieken dus, die het land simpel opdelen in 5 klassen van 20%. Daar begint het filmpje mee. En het eindigt met de creatie van een nieuwe klasse.. De ‘smerigste rijken’ (in de trant van ‘filthy rich’), die 1% van de bevolking uitmaken, maar 40% van de rijkdom van het Bruto Nationale Inkomen naar zich toetrekken.

x

11 gedachten over “Is de VS überhaupt nog te redden met dit beeld..?

 1. Onbegrijpelijk dat er nog zoveel mensen eigendom van dit systeem willen zijn.
  Natuurlijk is dit de Amerikaanse situatie. De Nederlandse situatie is minder schrijnend, maar ook verslechterend.

  1. Zie mijn reactie, ik denk dat we hier,en de EEG veel dieper in de tirannie zitten, want daar waren ze ons “socialisme”niet gewend. GAS boetes zijn de laatste dictaten gemaakt door onbekwame garnalenkoppen, die zijn schrikbarend hoog, en om niets, ook vanwege het bloemetjes plukken voor oma door kleinkinderen, alsjeblieft oma 250 Euro! De mens tot een angstig schaapje omtoveren is hun succes. Je mag niets, niets en ook niets meer.
   Waarom de zaden patenten en vreselijke boetes als je zelf je eigen zaden geeft? MonSatan is de antwoord, Agenda 21 wordt Corporatisme a la Washington DC, Financiën a la Londen city, en geloof a la Vaticaan.Alle drie met een obelisk met het alziend oog als symbool!

  2. O nou ik denk dat we in Europa al veel verder zijn als in de USA,
   het spel is gespeeld in de EU, we zitten in het fuik, de Amerikanen, komt ook door de grote van het land en de toch nog steeds onafhankelijke staten, wapen bezit, zijn nog niet helemaal ingelijfd.

 2. De VS met Obama is duidelijk de Zionistische NWO Bilderberg Nazi Illuminati Agenda21 aan het pushen, hoewel we hier net zo erg midden in zitten en er ook niets over gemeld wordt, toch iets wat officieel is (verdrag van Rio) en openbaar is via de VN site en tot onze kleinste gemeentes. Het verschil ligt aan het feit dat ze daar een illusie op na hielden dus de val gaat in een keer snel, en hier zijn we in feite al verder maar alles wordt in stilte en met een fluwelen handschoen ingevoerd. Voor we het weten zitten we 100% gevangen in het elektronisch concentratiekamp.Nu hebben we de schijn van enkele vrijheden nog.
  Zeg ronduit NEE tegen de Agenda21, je hoeft niet eens TEGEN de EEG zijn want de EEG moet ook van dit globalisten NWO goorlappen plan af.Roze brillen af mensen, anders wordt het veel grimmiger.

  1. Je kan ook gewoon Das Kapital, van Karl Marxs lezen, weet je precies hoe het zit, ook Upton Sinclair geeft een goedbeeld van een verworde wereld.
   In de verenigde staten was er in de beginne gelijkheid, althans gevoelsmatig, en ook vrijheid, maar ook daar zijn de mensen tot slaaf gemaakt door het systeem.

 3. Gisteren langdurig gesproken met mijn vriend Sean, uit de verenigde staten, hij zegt alle mensen die nadenken en bewustleven, kunnen dit niet meer in de US doen, volgens hem zijn de gemiddelde Amerikanen zo ignorant, and blind for the reality, with their flag waving.
  Heel veel Schrijvers denkers vestigen zich in andere landen, ze voelen instinctive dat het niet goed zit in de US, de media en uitgeverijen zijn allen in de zelfde handen verzeild, van mensen die alle anderen racisten en anti semiet noemen, en in hun diepe wezen dit zelf zijn, racist anti humain!
  Volgens de denkende bewuste Amerikanen, is de US niet meer te redden, als door een revolutie, en ja een bloedige, dat is ook waarom hij zegt dat lieden als hij zo streng worden bespioneerd en afgeluisterd, ze kunnen je zonder meer arresteren bij binnen komst in de US, en opsluiten, en eventueel ombrengen.

 4. At this moment, there are 6 million Americans in the 16 to 24-year-old age group that are neither in school or working. In fact, a whole bunch of major U.S. cities currently have more than 100,000 “idle youth” living in them…

  Just look at some of the nation’s largest cities. Chicago, Houston, Dallas, Miami, Philadelphia, New York, Los Angeles, Atlanta and Riverside, Calif., all have more than 100,000 idle youth, the Opportunity Nation report found.

  It is only a matter of time until we see massive riots and huge crime waves in many of those cities.

  The conditions for a “perfect storm” are already here.

  All we need is a spark.

 5. Indien de auteur de top 0.1 percent had vergeleken met de armere en middenklasse dan was het filmpje nog veel dramatischer geweest. Er is een enorm verschil in de verdienste van de top 0.1 percent in vergelijking met de volgende 0.9 percent.
  Men kan het niveau van corruptie van verschillende landen vergelijken door te kijken naar de verhouding van de staatsschuld per gemiddeld jaarinkomen (wat overblijft na taxatie) per belastingbetaler; of ook nog door te kijken naar de verhouding tussen het gemiddeld inkomen van de top 0.1 percent tegenover het gemiddeld inkomen van de armste 20%. Er moet enorm veel veranderen, niet alleen in de USA maar ook in Europa en andere…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.