Advertentie

Anti-depressiva en magnesium..


magnesium-tekortMagnesium wordt het ‘wondermineraal’ of ‘de vonk van het leven’ genoemd. Wist jij dat in de ’top drie’ van de meest essentiële levensbehoeftes van een mens, magnesium op plaats drie staat? Nummer één en twee zijn.. zuurstof en water.
Het blijkt dat magnesium voor de broodnodige ontspanning van alle skeletspieren, ingewanden en van de hersenen (!) zorgt. Het zorgt voor een goede slaap en is minstens zo belangrijk voor een goede botopbouw als calcium.. Studies hebben aangetoond dat 75% tot 95% van de mensen een magnesiumtekort heeft, met alle daaruit voortvloeiende gevolgen. Lees het verhaal van Cora hieronder..

Wat zijn dan die gevolgen van een magnesiumtekort..? Deze zijn indrukwekkend te noemen en zeer uiteenlopend. We noemen er hier ‘maar’ een paar..
Verstijfde, verharde en verkrampte spieren; uitputtingsverschijnselen en (chronische) vermoeidheid; overspannenheid; slaapstoornissen; onrust en nervositeit; prikkelbaarheid; concentratie- en geheugenstoornissen; hoofdpijn; duizeligheid; een té hoge of juist té lage bloeddruk; hyperactiviteit en onhandelbaarheid bij kinderen..

Vooral vijftig plussers hebben vaak een ernstig chronisch magnesiumtekort, bij hen komen vaak problemen met circulatie, spijsvertering, spieren en het zenuwstelsel voor.

Magnesium ontspant spieren en zenuwen op een heel natuurlijke wijze. Het zorgt voor evenwicht in de calciumopname en het herstelt het magnesiumgehalte in het lichaam tot een gezond niveau. Bij dagelijkse inname van magnesium verbetert vrijwel onmiddellijk de slaap en het vermogen om met stress om te gaan. En ook treden er minder gewrichts- en spierpijnen op. Hoe zeer magnesiumtekort een heftig resultaat tot gevolg heeft, blijkt uit dit verhaal van Cora. (e-mail bij de redactie bekend)

x

* * *

x

Anti-depressiva en magnesium..

2013 © Cora / wanttoknow.nl/.be

x

“In Nederland slikken 1 miljoen mensen antidepressiva! Ik vind dat heel erg veel… Wist je dat het veel mensen niet lukt om met dit middel te stoppen, omdat zij en de artsen vaak niet genoeg op de hoogte zijn van informatie over het afbouwen ervan? Zoals: wat zijn de ontwenningsverschijnselen, hoe kun je deze beperken? Hoe kun je het verschil herkennen tussen ontwenningsverschijnselen en een eventuele terugkeer van de depressie. Een antidepressivum lost geen problemen op! Er wordt naar mijn mening vaak te weinig gekeken naar de oorzaken van een depressie, zoals een tekort aan.. Magnesium. Ik vertel nu graag mijn verhaal.

5 Jaar lang was ik ernstig depressief. Nadat ik ontslagen werd, was ik een maand lang erg verdrietig. Dit vond ‘men’ te lang, dit was dus een depressie, de officiële diagnose. Vervolgens heb ik alles meegemaakt wat een mens zich daar maar bij kan voorstellen. Het ging zelfs tot een poging tot zelfdoding en de isoleercel aan toe..; het leven was voor mij een hel. Na 5 jaar besloot ik dat ik letterlijk en figuurlijk lang genoeg van alles had geslikt in de GGZ, en heb ik de behandelaars gevraagd één medicijn af te bouwen. Maar ze waren hier faliekant tegen; volgens hen had ik toch écht deze medicatie nodig.

magnesium-tekort2Zonder hen begon ik toch af te bouwen. Er was geen instantie die mij hierbij wilde helpen, ook bij de apotheek kon ik geen afbouwschema lospeuteren. Ook zij wezen mij terug naar de behandelaar..! Op een van de afspraken was duidelijk aan mijn gewicht te zien, dat ik aan het afbouwen was gegaan. Want door de medicatie in die tijd, was ik zeker 25 kg zwaarder geworden. De behandelaars kon ik niet meer bezoeken, omdat ik erachter kwam dat mijn lichaam sterk reageerde als ik alleen maar het gebouw betrad! Mijn bloeddruk en hartslag stegen enorm en mijn energie daalde! Ik heb geprobeerd dit met de behandelaars te bespreken, maar er kwam geen oplossing of doorverwijzing.

Ik had iemand nodig die de recepten voor mij uitschreef om af te bouwen. De psychiater schreef toen uit wat ik voorstelde, verder was er ook per mail geen sprake van begeleiding. Dat kon volgens hem ook niet, als ik het pand niet wilde bezoeken. Intuïtief begon ik toen met het slikken van.. Magnesium. En toen.. toen begon ik RAZENDSNEL op te knappen..! Na het eerste middel te hebben afgebouwd volgde ook de andere medicaties. Álles heb ik zelf uit moeten zoeken: wat de ontwenningsverschijnselen zijn van elk van de medicaties, hoe de ontwenningsverschijnselen te beperken en hoe het verschil te herkennen tussen ontwenningsverschijnselen en de terugkeer van een depressie..

magnesiumVerslaafd zijn en verslaafd houden..?
Volgens de behandelaars kon ik niet zonder medicatie. Maar het tegendeel bleek waar: ik werd hoogstwaarschijnlijk alleen maar zieker van al die medicatie, zag het leven niet meer zitten. Vaak sprak ik het niet uit, maar het spookte wel steeds door mijn hoofd!! Deze bijwerking staat zelfs in de bijsluiters vermeld, bij de verschillende medicaties die ik kreeg. In een gesprek, op mijn verzoek (dat ik na een half jaar dacht aan te kunnen) werd mij veel duidelijk. Zij waren volgens mij op veel gebieden ondeskundig! Want zij wisten niets van afbouwen af, wisten niet hoe je verschijnselen kon beperken of hoe je het verschil tussen een depressie en ontwenningsverschijnselen kan herkennen!!! Ik was de expert geworden..

Ik herstelde zo snel nadat ik was begonnen om magnesium te slikken. Het is een stof die wij in Nederland écht te weinig binnenkrijgen, en die ook steeds minder in onze voeding zit.  Magnesium wordt extra hard door het lichaam verbruikt bij stress. Mensen met een vertraagde schildklier (zoals ik) hebben vaak een tekort aan magnesium. Mensen die een zelfmoordpoging doen hebben zelfs vaak een aanwijsbaar groot tekort aan magnesium..! Ik ben zo dankbaar dat ik na al deze ervaringen, zélf de weg uit mijn depressie heb gevonden.

Ik ben tegen alle adviezen van professionals en naaste omgeving ingegaan en soms was de weg erg eenzaam…. Mensen zeggen nu dat zij een metamorfose bij mij hebben gezien in het laatste halfjaar. Nu ben ik zo blij; naast dat de depressie als sneeuw voor de zon is verdwenen, zijn ook alle bijwerkingen weg.

 

Wil je dit boek willen aanschaffen, dan kun je dat doen, door simpel op deze boekcover te klikken. Je komt dan bij de uitgever van het boek terecht. (Succesboeken)
Zou je dit boek willen aanschaffen, dan kun je dat doen, door simpel op deze boekcover te klikken. Je komt dan bij de uitgever van het boek terecht. (Succesboeken)

En de professionals?
Zij hebben mij werkelijk laten vallen als een baksteen. Had ik met medicatie elke 14 dagen een gesprek nodig, nu reageerde de verpleegkundige, nu ik zonder medicatie was, zélfs niet eens meer op mijn e-mails.. Had ook net het medisch dossier gelezen wat ik na een half jaar gevecht met haar, had weten te ‘bemachtigen’… Het bleek dat ze dat steeds achtergehouden hadden, omdat ik hiervan helemaal in de war zou raken. Volgens hen.. Het laatste stukje hiervan had ik net gelezen… Ik wil nu niet zeggen dat iedereen op zal knappen van magnesium, maar wat ik wel belangrijk vind, is dat de reguliere geneeskunde soms ook verder zou kunnen kijken. Helaas willen, mogen of kunnen zij dit niet.

Ik denk dat ieder goed zijn/haar eigen verantwoordelijkheid zal moeten nemen, niet klakkeloos moet slikken wat de ‘professionals’ hen voorschotelen. En MIJN MOTTO? Luister goed naar jezelf! Naar jouw wijsheid en vaar je EIGEN koers! Ik hoop dat jullie wat met mijn verhaal kunnen, want ik zou zo graag willen dat deze ‘hel’ voor mensen korter zal zijn dan die voor mij was, en/of dat deze hen helemaal bespaard zal worden! Ik zou het daarom erg fijn vinden als jullie dit bericht zouden willen verspreiden.”

Met vriendelijke groeten,

Cora

 

353 gedachten over “Anti-depressiva en magnesium..

  1. Hoi Lala,

   Ook mijn lichaam moest afkicken van de antidepressiva e.d. dus heb ook vervelende verschijnselen gehad.

   Door de magnesium kon ik het echter beter handelen. De magnesium ontspande mij en het leek of ik daardoor de tijdelijke verschijnselen beter aan kon.

   Verschillende verschijnselen die ik door het magnesiumtekort had verdwenen toen ik mijn magnesium begon aan te vullen, zodat ik naast de afkickverschijnselen direct ook al verbeteringen zag. Dat stemde mij hoopvol.

   Doordat ik heeeel langzaam afbouwde, meer ging bewegen, gezond begon te eten en veel water dronk bleven de ontwenningsverschijnselen zoveel mogelijk binnen de perken

 1. Beste lezers,
  Ik ben toch wat sceptisch. Ik lees dat Cora tegelijkertijd met het extra innemen van magnesium met meer bewegen, gezond eten en water drinken begon. Dat is tot nu toe altijd nog de basis geweest van de lange weg naar het vangen van de sluipmoordenaar depressie. Ben bang dat er te veel waarde gehecht wordt aan èèn soort middel( in dit geval magnesium.
  En over het algemeen is de psychiater professioneel genoeg om te kunnen begeleiden met afbouwen. Onderschat hun hulp niet, ga niet zelf experimenteren.

  1. Kijk ook eens naar de rol van Resistent Zetmeel. Er wordt n.l. 80% serotonine in de darmen aangemaakt.
   Ik kreeg de tip van Ron Fonteine. Pre- biotica en Resistent Zetmeel. Voor mij niet voor depressies maar eczeem. Toch is mijn humeur erop vooruit gegaan. Resistent Zetmeel kan ook een positieve invloed hebben op depressies. Zoek het maar eens op.

 2. Na behoorlijk veel opzoekwerk zijn volgende merken magnesium heel werkzaam bij depressies; magnesium met taurine (te bestellen bij de Koopjesdrogist) en de formule met magnesium ‘ D-stress’ die magnesium en vitaminen bevat die magnesium beter opnemen in je lichaam..Ik nam tijdens een zware depressie ongeveer 6 à 8 pillen per dag…Na 1 week was de depressie verdwenen !! Als onderhoudsdosis neem ik er nog 4 per dag.. Het is kostelijk, maar je krijgt korting als je grotere hoeveelheden bestelt.Echt het proberen waard !

 3. Nog even vermelden dat de zeer werkzame magnesium met taurine van het merk Plantina is, en D-stress ven het merk Synergia is.Echt het proberen waard !!! Na amper 1 week voelde ik me stukken beter !!

  1. Lies, je zegt je bent dépresief, waarom ?, welke rede ben je angstig,
   je moet eerst uitzoeken waarom, en dan ga je jezelf beter maken met de homeopathie, die smerige tranquilizers maken je niet beter, alleen afhankelijker, Magnesium versterkt de zenuwen, maar te veel verhoogt de bloeddruk, één maal per week je bloeddruk meten, weinig zout gebruiken, veel drinken, en zoek een goede homeopathise arts, want die anti depresie maken je op de duur zieker, groet Jenne

  2. hallo Jenne,

   ik heb deze medicijnen gekregen ivm paniek en angst, gelukkig niet depressief.
   ik durf niet goed te stoppen met de medicijnen..
   ik zou het er evt naast willen gebruiken.

  3. Beste Lies,

   Tijdens mijn afbouw van antidepressiva begon ik zelf met magnesium en dat werkte voor mij prima. Wanneer je twijfelt overleg dan even met jouw arts.

   Ik had baat bij magnesium citraat.

  4. Zelf heb ik jaren in de psychiatrie gewerkt en gezien welke soms destructieve werking antidepressiva hebben op mensen. In een psychiatrisch vakblad las ik een uitgebreid artikel over de positieve werking ven Sint Janskruid en vond het eigenlijk crimineel dat men die werking wel erkend, maar het geneesmiddel niet voorschrijft.

 4. hallo cora,
  ik gebruik al 10 jaar antidepressiva, de laatste tijd gaat het niet zo lekker met me, terwijl ik alle dingen die mijn depressie veroorzaakte heb aangepakt. in vind het wonderlijk wat je schrijft en ik ga hier zeker mee aan de slag. dank je wel hoor?!!!!!

  1. Hoi Marieke,

   Wat vervelend dat je je de laatste tijd zo naar voelt terwijl je al zoveel gedaan hebt.

   10 jaar antidepressiva slikken is niet niks.

   Wanneer ik het over zou doen, zou ik voor deskundige begeleiding van het afbouwen gaan. Zeker als je al zo lang slikt is het fijn als iemand met verstand van zaken je zal helpen.

   Ik wens je veel sterkte en succes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.