Advertentie

Is deze humanitaire oproep fout?


Menselijk drama in Gaza
Menselijk drama in Gaza

In Engeland is veel onrust over het besluit van de BBC en SKY om een spotje niet uit te zenden dat de Engelse bevolking vraagt om humanitaire hulp voor de mensen in Gaza, die zeer ernstig getroffen zijn door het oorlogsgeweld van de afgelopen maand.

Beide omroepen zijn eigenlijk ‘bang’, bang om te worden beschuldigd van partijdigheid; het uitzenden van het spotje zou wel eens kunnen betekenen dat de wereld denkt dat deze omroepen Hamas-voorkeur hebben, en ‘dus’  tegen Israël zijn… Hoe is het mogelijk vraag je je af!

Hoe kan nou in hemelsnaam humanitaire hulp partijdig zijn?

Straks worden Rode Kruis en Amnesty, om maar eens wat te roepen, ook voor partijdig uitgemaakt. One step away? En om de kans te worden geschuldigd van partijdigheid te elimineren, wordt het spotje niet uitgezonden.  Zit hier misschien meer achter..?

Natuurlijk gaat het om de inhoud en niet om de buitenkant, dus kijk zelf naar het spotje en oordeel zelf!

Jij mag het zeggen! Als je ziet dat ca. 10 officieel erkende en gerespecteerde hulporganisaties uit Engeland achter het spotje zitten. Zij onderstrepen dat dit spotje niet gaat over wie goed of fout is. Zij vragen HULP. Dit spotje, dat we hieronder voor je plaatsen, vraagt simpelweg om mede-menselijkheid.

De mensen in Gaza lijden:

 • want er is niet voldoende schoon water en voedsel
 • want de ziekenhuizen liggen vol en er is niet voldoende medische hulp en medicamenten.
 • want veel mensen, vooral kinderen, zijn ernstig getraumatiseerd en hebben hulp nodig
 • want vele duizenden mensen hebben geen dak meer boven hun hoofd, alles wat ze hadden is platgegooid.
 • want het rioolsysteem in Gaza staat op barsten, met de vele beschadigingen. De Gazastrook huisvest 1,5 miljoen mensen.

Gelukkig heeft deze actie inmiddels al ruim 1 miljoen Euro opgebracht, via de uitzendingen op andere netwerken. En laten we hopen, dat de afwijzing van het spotje door de BBC en SKY bijdraagt aan de focus van de Engelse bevolking op deze actie, waardoor alsnog een hogere opbrengst kan worden gehaald !! Lees hier het hele verhaal van de score van deze actie.

Wat vind jij van het spotje en dit verhaal?

10 gedachten over “Is deze humanitaire oproep fout?

 1. Het is een schot voor de boeg maar misschien heeft het te maken met praktijken die Joris Luyendijk aankaartte in zijn boek ‘Het zijn net mensen’. Theatrale falsificaties in video en foto wbt slachtoffers.
  En vele grote hulporganisaties(jawel, de zeer gerenommeerde) liegen en photoshoppen dat ze barsten. Ik heb dit uit de mond van een pr-vrouw die hoog in die toppen zat. “Als ik naar buiten zou brengen wat ik allemaal weet, hoe ze de kluit belazeren, dan zou het hele kaartenhuis omvallen”. Haar letterlijke quote.
  Hiermee wil ik niet zeggen dat elke hulporganisatie per definitie de waarheid verdraaid en liegt, maar er is verdomd veel loos in die wereld. Quote van een cameraman die 10 jaar geleden in Afrika draaide, opnamen in de kampen van de genocide-overlevers in Rwanda: “Het was zo bizar. We kwamen daar aan met een colonne van 30-40 spiksplinternieuwe Landrovers die waren witgeschilderd. Sta je mensen te draaien die letterlijk voor de camera sterven aan honger of hun verminkingen. ‘S-avonds kom je in het hotel waar luxe bufetten klaarstaan met al het eten wat je maar kunt bedenken. Het was zo dubbel, zo onwaarschijnlijk”. Wat weer aansluit op een passage uit Luyendijks’ boek, waarin hij verhaalt over dat zodra er ergens 1 of meerdere hulporganisaties neerstrijken, er accuut een nachtleven ontstaat. De lokalen beginnen een primitieve bar waar de hulpverleners even kunnen bijkomen onder het genot van een glaasje.
  Tsja.
  Buiten dit alles nog gefiliciteerd met het initiatief van deze site! Heel veel succes ermee en ik hoop dat jullie de beoogde doelen behalen.

 2. dag Mosselman, ik geloof niet dat het daar mee te maken heeft hoor, maar sluit de mogelijkheid niet uit, hoewel BBC dan ook boter op het hoofd heeft… Toch?
  Surf maar eens op het internet over slachtoffers Gaza, jeweetniet wat je voor narigheid ziet.
  Laten we eens omdraaien? Waarom gaat Israël een stad binnen waar je ALTIJD in staat bent om die raketten te verstoppen. Hun missie is per definitie niet gericht op het uitschakelen van de installaties. Het is gewoon een strafexpeditie geweest in mijn ogen. Pleit daarmee de Palestijnen vrij? Om de duvel niet, want waar 2 vechten hebben nog steeds 2 schuld, ook al is het dan een stoffig gezegde..!
  Dank voor je complimenten! Help door ons bekender te maken via je internet-kanalen…

 3. Dag Guido,

  Waar 2 vechten hebben 2 schuld is het inderdaad. En ik zie dit nog voor lange tijd niet goed komen…
  Hamas heeft zichzelf mede op kunnen richten d.m.v. inzamelingsacties in Amerika voor het Palastijnse Volk. Maar deze giften vloeiden rechtstreeks naar de kas van Hamas.
  Natuurlijk vind ik het verschrikkelijk wat daar gebeurd. Zoals ik alle oorlog waanzin vind. Maar ik heb de laatste jaren ontdekt dat ik al die goede doelen etc. voor geen meter meer vertrouw, hoe gerenommeerd ze ook zijn.

 4. Waar 2 vechten hebben 2 schuld vind ik toch wel kort door de bocht.Indien je macht hebt,kennis hebt,mogelijkheden hebt,zoals o.a. de V.S. , Israel, Rusland, en ga zo maar door en je belangen: olie , gas , water, belangrijk zijn kun je conflicten dus danig manipuleren dat je z.g. het groene licht krijgt om hard toe te slaan.Wat Israel betreft moeten wij eens ophouden met dat overdreven schuldgevoel t.a.v. de 2de wereld oorlog.Wat ze nu doen is op rooftocht ivm land,water en gas belangen.Wat het verleden betreft heeft Israel een soepel en geweldig lopend Public Relation en kunnen daarmee heel wat smeerlapperij weg poetsen….en helaas trappen wij er nog steeds in.Hamas moet stoppen dat is zeer zeker, maar Israel moet keihard terug gefloten worden.

 5. @ronneman, soms zitten mensen gevangen in wat wel en niet ‘waar’ is. Heb je er weleens over nagedacht dat er een ruimte is.., zelfs in jeZelf, waar Eenheid is. Als ik lees wat je schrijft, lijkt het alsof jij voor het een of het ander MOET kiezen… Wie kiest? JIJ dus… Kijk eens naar het filmpje op de inspiratiehomepage. Jill Bolte Taylor vertelt het zoals het is. Waar kies je voor. De Een, of de Ander, of de Kiezer..
  Trialiteit is niet laf, maar het Midden…

 6. Ik voel me gelukkig niet gevangen in wat wel of niet “waar”is.Waar ik voor kies is “eerlijke”, informatie en draai mijn hoofd niet weg als de informatie die ik “krijg”, hard aan komt.Wat er nu allemaal gebeurt en nog allemaal gaat gebeuren;gestuurd en gemanipuleerd door de heersende wereld elite is beangstegend.De info op DeepJournal draagt net als jullie bij tot een transparantere kijk op het hele gebeuren.Ik wil niet kiezen voor het “Midden” want hiermee kun je alle kanten op…..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.