Advertentie

Kijk die AirPods, kek, want je loopt er ‘stralend’ bij..!


*
*
Kijk die AirPods, kek!
Je loopt er ‘stralend’ bij..!

2023 © WantToKnow.nl/be

x

Apple heeft voor zijn nieuwste creatie, de iPhone 7, de hoofdtelefoons vervangen door draadloze oordopjes. Deze zogenaamde AirPods hebben wereldwijd voor opwinding gezorgd: ze zijn slank, waterbestendig, van hoge kwaliteit en maken een einde aan draden die altijd in de knoop lijken te raken. Het is de eerste stap, zei CEO Tim Cook woensdag, naar een ‘draadloze toekomst’. Gezondheidsdeskundigen waarschuwen echter dat de kleine witte apparaten een verwoestende invloed op de gezondheid kunnen hebben..! En dat ze zo rond de € 200,- in de winkel liggen, betekent nog niet dat ze ‘foutloos’ zijn..!

De AirPods worden aangedreven door Bluetooth-technologie en zenden radiogolven van lage intensiteit uit in je oren. En uit onderzoek blijkt dat deze straling na verloop van tijd de bloed-hersenbarrière aantast, die essentieel is om chemische gifstoffen buiten te houden..

‘We spelen hier met vuur, je zet een apparaat dat microgolven uitzendt naast je hersenen.‘ Dr Joel Moskowitz, is hoogleraar aan de UC Berkely School of Public Health. Hij verbaast zich, waarom de exacte frequentie die de AirPod Bluetooth uitstoot nog niet is vrijgegeven. Apple’s ingenieurs en marketing directeuren houden vol dat, omdat ze Bluetooth gebruiken, de microgolf uitstoot ruim binnen de FCC richtlijnen valt.

Bluetooth-emissies zijn veel zwakker dan bijvoorbeeld straling van magnetrons. Maar dát is geen enkel criterium, want Joel Moskowitz waarschuwt, dat meer dan 200 wetenschappers, die de effecten van elektromagnetische velden bestuderen, van mening zijn dat de richtlijnen van de FCC onvoldoende zijn om de menselijke gezondheid te beschermen. En Dr. Leif Salford, ’s werelds beste onderzoeker op het gebied van straling van mobiele telefoons, beweerde onlangs dat je mobiele telefoon schadelijker kan zijn een paar centimeter van je hoofd (bij gebruik van een luidspreker) dan wanneer je hem aan je oor gedrukt houdt (bij een telefoongesprek).

De bevindingen zijn niet nieuw, legt Dr. Moskowitz uit:
“Dit is al tientallen jaren waargenomen. Het is alsof we blijven herontdekken dat Bluetooth schadelijk is en proberen het te vergeten omdat we niet weten hoe we er beleidsmatig mee om moeten gaan.”

Hoewel we de langetermijnrisico’s van het gebruik van Bluetooth-apparaten niet kennen, is dus de vraag waarom iemand apparatuur met microgolven in zijn oren zou stoppen -in de buurt van zijn hersenen- als er veiliger manieren zijn om een mobiele telefoon te gebruiken? In wezen raad ik het gebruik van headsets met snoer of handsfree gebruik van mobiele telefoons aan; in ieder geval geen draadloze oordopjes..!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.