Advertentie

De ontkrachting van de mens loopt ten einde..!


Het eerste hoofdartikel van het nieuwe jaar wil ik je graag met deze inleiding aanbieden. WantToKnow bestond afgelopen 8 december 4 jaar; we startten in 2008 met de idee dat we een soort kopie zouden gaan maken van onze Amerikaanse zustersite, WantToKnow.info. Maar tot onze grote verbazing bleek al snel, dat de WantToKnow-karakteristieke informatie die wij in Nederland voor onze neus kregen, minstens net zó belangrijk was als de vaak specifiek Amerikaanse informatie, die beschikbaar voor ons is op de WantToKnow.info-site.

Het is o.a. David Icke die ons al jarenlang probeert bewust te maken van precies dátgene wat wij je hier op de site ook willen laten (in)zien..!
Het is o.a. David Icke die ons al jarenlang probeert bewust te maken van precies dátgene wat wij je hier op de site ook willen laten (in)zien..!

We werden in februari 2009 bijvoorbeeld verrast door de schrikbarende informatie over de achtergronden van de HPV-baarmoederhalskanker-vaccinatiecampagne. Het bleek dat het RIVM feitelijk met een experimenteel vaccin zou gaan werken, waarbij het ook nog eens zou gaan om het vaccineren van vele tienduizenden meisjes, om enige tientallen mogelijke gevallen van baarmoederhalskanker te voorkomen..

Informatie van ándere kanalen, vaak collega’s van WantToKnow.nl/.be, bleek ons gevoel telkens te bevestigen: er was genoeg informatie beschikbaar om mensen bewuster te maken van de achtergronden van het werkelijke wereldtoneel. Het gespeelde toneelstuk blijkt -zoals zo vaak- niet hetgeen te zijn waar we naar kijken, maar het gaat om de mensen die aan de touwtjes trekken, achter de coulissen van het toneelstuk dat wij als ‘realiteit’ zijn gaan beschouwen. Steeds méér mensen ontwaken in de realiteit van de dagelijkse ‘matrix’, die zo écht lijkt, dat de overeenkomsten met de filmversie van de ‘matrix’ onzin lijken. Maar niets is minder waar, zo komt steeds vaker en heftiger aan het oppervlak.

Het mensenras is en wordt onderdrukt, in een wereld van schijnbare vrijheid. Gevangen genomen in die uiterst intelligente gevangenis, waaruit maar op één manier een uitweg is te vinden.. Via compassie, mede-menselijkheid en zelf-liefde. De gevangenisbewakers, de krachten-achter-de-schermen, zoals wij ze zo vaak noemen, zijn bijvoorbeeld door vele staatshoofden (o.a. Roosevelt en Kennedy), spirituele wereldleiders (o.a Buddha en Christus), industriëlen (o.a. Henry Ford) en anderen (o.a. David Icke en David Wilcock)  genoemd. De namen van deze wezens, de powers-that-be (TPTB) blijven vanzelfsprekend verborgen, maar hun daden daarentegen, zijn overal te zien. Áls je er tenminste ogen voor hebt..

Daarom bieden we je hieronder het artikel aan dat deze maand ook in Spiegelbeeld verscheen, over deze ‘ontkrachting van de mens’. Want precies dát is wat er plaats vindt; mensen worden ont-kracht.. Het is voor deze krachten achter de schermen namelijk onverteerbaar, letterlijk bijna…, dat mensenzielen hun volle licht laten schijnen..! Waarom? Simpel, omdat dát precies het einde betekent van hun heerschappij..

Deze krachten zijn namelijk niet zo gewend aan licht, om het maar simpel te zeggen.. Dus als wij je iets mogen toewensen in het nieuwe jaar… (Je voelt hem al aankomen…) Laat ajb je lichtje schijnen..! Want je zult versteld staan, hoeveel licht jij in de duisternis kunt en zult brengen! Alleen al door ‘ernaar te kijken’.. Door je alleen al ‘bewust’ te zijn van.. Maar dan moet je wel ‘even’ weten wat er ‘speelt’… Veel genoegen en vooral herkenning bij dit eerste hoofdartikel van het jaar! We hopen dat jij, net als alle andere 180.000 bezoekers die we per maand bedienen, jezelf kunt bekrachtigen met deze informatie.

  x

* * *

x

 

De ontkrachting van de mens loopt ten einde.

2013 © WantToKnow.nl/.be – Guido Jonkers

x

Dit artikel is niet bedoeld om je bang te maken, laat ik dat voorop stellen. Integendeel zelfs! De bedoeling is om jou in dit artikel zaken en feiten te presenteren die essentieel zijn om jezelf te wapenen met kennis en inzichten, om je feitelijk te bekrachtigen! Zodat je de ‘bedreigingen’ die hier besproken worden, beter het hoofd kunt bieden. Veel doorgewinterde wanttoknow-ers weten al waar we over spreken, maar toch zijn bij veel mensen die grote lijnen niet zichtbaar. Maar.. We beginnen bij het begin; wat is er aan de hand?

henry-ford-on-banking-smallerEr spelen op het grote wereldtoneel veel zaken die bedoeld zijn om mensen fundamenteel te ontkrachten. Opgezet en uitgevoerd door ‘figuren’ die het dus ook op jouw eigen kracht voorzien hebben. Zaken die gewoon en alledaags lijken, maar die zó enorm doortrapt zijn, dat ze in het alledaagse leven bijna niet opvallen. Zelfs niet voor de mensen die er elke dag mee werken en er gewoon hun brood mee verdienen..!
Door de mogelijkheid om kennis en inzicht te verkrijgen in deze materie zul je in staat zijn deze bedreigingen in de ogen te kijken en zal het resultaat dáárvan dus juist een bekrachtiging voor jou zijn, geen ontkrachting! Je ervan bewust zijn, is dus een essentiële eerste stap om het tij te keren.. Kennis is ook hier macht!

Misschien klinkt het allemaal wat cryptisch, maar toch is het niet zo heel ingewikkeld. Dat zijn over het algemeen alleen mummies.. De basis van dit hele artikel is ook al bij veel mensen bekend, soms in stukjes en beetjes, als puzzelstukjes. Het hele plaatje toont een beeld van een ‘groep’ die op Aarde actief is en de macht stevig in handen heeft en.. deze natuurlijk niet wil afgeven.

En dat dit ten koste van jouw vrijheid gaat en dat we daarmee feitelijk daarin hun ‘slaven’ zijn, behoeft neem ik aan geen uitleg. Een groep die leeft doordat ze in staat is, mensen te ontkrachten en niet in hun ware potentie te laten komen. Daarbij is het zaaien van ‘angst’ voor hen een belangrijk middel, een manier van het wegnemen van kracht bij mensen. Want waar angst huist, vind liefde heel moeilijk, tot helemaal niet, zijn weg..

Klein houden
Het klein houden van de mensheid, is dus één van de zaken die deze groep perfect beheerst. We lijken vrij, maar zijn het niet.. Vrijheid in gevangenschap, de perfecte illusie..! Want het lukt hen de mensen klein te blijven houden, waarbij getracht wordt vooral hun ‘lichtkracht’ te temperen, zodat deze mensen zoals jij en ik, héél moeilijk (of zelfs helemaal niet) in hun eigenlijke kracht komen.. Het resultaat is simpel: het is voor deze machtige elite dan eenvoudig te blijven regeren; mensen vormen dan geen bedreiging meer voor hen.
Deze machtige groep die op Aarde actief is, kunnen we ‘de machtselite’ noemen, of zoals ik ze zelf altijd noem: de ‘krachten achter de schermen’. Want deze ‘krachten achter de schermen’ hebben namelijk een broertje dood aan publiciteit en laten liever ‘anderen’ het wereldtoneel betreden, waarbij zij natuurlijk wel zélf aan de touwtjes blijven trekken..! Inderdaad: achter de schermen.. In dit artikel vind je een aantal van hun ‘manieren’ terug. Zaken waarmee deze groep continue probeert fundamenteel ontkrachtend te zijn.

De knipoog van volksvertegenwoordiger Albert Thomas, in het vliegtuig ná de moord op Kennedy, spreekt boekdelen: 'Goed gedaan Jochie!'
De knipoog van ‘volksvertegenwoordiger’ Albert Thomas, in het vliegtuig ná de moord op Kennedy, spreekt boekdelen: ‘Goed gedaan Jochie!’ Mission accomplished.. Opdracht vervuld.. De democratische Kennedy is dood, leve de nieuwe koning.. Lyndon Johnson was die nieuwe koning, die het pad ging plaveien voor een democratisch-fascistische samen-leving. Presidenten ná hem, zouden dit pad verder plaveien..

Een kleine terugblik
Deze groep sloeg in de jaren 1960 haar grootste slag; het grootste land ter wereld, de Verenigde Staten, werd als het ware van-binnen-uit overgenomen. De burgers van de VS werden nog wel gewaarschuwd.. Nota bene door hun eigen presidenten.. Zowel president Dwight D. Eisenhower als John F. Kennedy waarschuwden in het begin van de jaren 1960 voor deze ontwikkelingen; zij zagen het gebeuren, maar konden het tij niet meer keren. Het enige wapen dat deze presidenten hadden, waren hun toespraken.
x
Dit is één van die waarschuwingen; van president Dwight Eisenhower in zijn afscheidsspeech in 1961:
“In de overlegstructuren van de overheid, moeten we ons wapenen tegen de pogingen van het militaire industriële complex, om ondemocratische invloed te krijgen, of deze nou wel of niet zo bedoeld is. Het potentieel van een catastrofale opkomst van misplaatste macht bestáát en zal volhouden.
Wij mogen nooit het gewicht van deze combinatie onze vrijheden en democratisch proces laten bedreigen. We dienen niets voor kennisgeving aan te nemen. Alleen een alerte en goed geïnformeerde burgerij kan de correcte samenwerking afdwingen van deze enorme industriële en militaire defensiemachine, met onze vreedzame methodes en doelen. Hierdoor kunnen veiligheid en vrijheid sámen opbloeien.”

Uiteindelijk was deze waarschuwing vergeefs; zijn opvolger, president John Kennedy werd vermoord en het was vice-president Lindon Johnson, die het militair-industrieel complex in de VS de macht stevig in handen gaf. En daarmee was een staatsgreep feitelijke gepleegd..! (zie hier een artikel over de ingreep die John Kennedy als president nam, een paar maanden voor zijn dood!)

De democratie in de VS is sinds die tijd uiterlijk vertoon geworden, waarbij congresleden EN de president worden gekozen met budgetten van grote bedrijven. Er vind verkiezingsfraude op grote schaal plaats, met gemanipuleerde stemcomputers. En de leiders van de grote, multinationale bedrijven bepalen feitelijk, door hun invloed, wie er aan ‘de macht’ komen. De CIA werkt als geheime macht achter de schermen, met een volledig geheim budget en is de feitelijke geheime politie die het vuile werk opknapt en vuile zaakjes vooral voorbereid.

De methodes
Ik wil hier niet uitgebreid vertellen over deze uiterst intelligente ‘krachten achter de schermen’, hoewel dit natuurlijk wel een essentieel onderdeel is, maar het zou té ver voeren en té veel ruimte vergen. Wil je hier echter meer van weten, dan is er op het internet en in gedrukte literatuur genoeg informatie over te vinden! We raden je aan om o.a. het werk van bijvoorbeeld David Icke of Marcel Messing eens te bekijken; je zult verstelt staan van het werkelijke vuile spelletje dat wordt gespeeld..!
Wat ik wel in dit artikel plaats, zijn zaken waarvan je wellicht niet zo snel gedacht had, dat ze het kenmerk ‘ontkrachtend’ zouden kunnen dragen. Maar toch zijn dit de zaken die wel degelijk fundamenteel verwoestend zijn..! Voor degene die ‘ziet waar zij/hij naar kijkt’ is dit proces al lang duidelijk. Mogen we je hier een aantal van deze zaken, in vogelvlucht presenteren..?

 • Medicijnen en vaccinaties. De farmaceutische industrie is een van de grootste industrieën in de wereld en veel van de topmensen in deze industrie weten exact wat er speelt. Veel medicijnen en vaccinaties zijn bewezen schadelijk voor de mens, met name voor het mentaal-spirituele lichaam. De grote machten binnen de farmaceutische industrie leggen de nadruk op de wel-werkende component, maar laten de verwoestende bijwerkingen buiten beschouwing. Wat te denken bijvoorbeeld van het steeds vaker laten toedienen van zware anti-depressiva aan steeds jongere kinderen, zoals ‘Ritalin’ en ‘Prozac’..?
  In een geraffineerd spel van beïnvloeding van wetenschap, publiek en overheden, is het ‘Big Pharma’ gelukt, hun miljardenindustrie uit te rollen. De afgelopen jaren zijn farmaceuten zwaar beboet, en we spreken dan over miljarden dollars, maar dat is slechts een schijntje van hun enorme winsten.
 • De ontkrachting van voedsel. Het voedsel dat we eten is letterlijk en figuurlijk van levensbelang. Een feit waarmee de machtselite al sinds de Tweede Wereldoorlog een strijd voert, om het produceren van voedsel en het ‘eigendom van zaden’ in bezit te krijgen. Het was Henry Kissinger, een van de mensen achter deze machtselite, die in dit kader deze uitspraak deed:

Wie de voedselvoorziening controleert, controleert de mensheid;
Wie de energiestromen controleert, kan hele continenten controleren;
Wie de geldstroom controleert, controleert de wereld.”

loesje monsantoHet is inmiddels mogelijk patent aan te vragen op levende zaden, zodat bedrijven als Monsanto in staat zijn om via genen-manipulatie zaden te ‘maken’, die niet in de natuur voorkomen. Daarmee verkrijgen zij een monopolie op essentiële zaden, zoals soja, mais, bieten en vele andere soorten gewassen. De kletskoek dat GMO-gewassen zorgen voor hogere opbrengsten, die een steeds maar groeiende wereldbevolking dienen te voeden, is inmiddels volstrekt achterhaald..! Moedwillig vertelde leugens, dat zijn het. Of diplomatiek gezegd: ‘niet op feiten gebaseerde uitlatingen’..

En als WantToKnow bezoeker heb je natuurlijk al lang gelezen over de ‘prachtige’ werking van de ‘Codex Alimentarius’ die onlangs van kracht werd..? Internationale voedselwetgeving omtrent het voeren van al dan niet ‘wetenschappelijk bewezen’ claims door voedselproducenten.. Feitelijk komt het neer op het omarmen van technologische, veelal gepatenteerde voedselproducten, die ‘wetenschappelijk bewezen’ nuttig zouden zijn. Terwijl de doodgewone alledaagse voedselclaims, als ‘Een appel per dag houdt de dokter van je bed’, eigenlijk verboden zullen worden.. Het is namelijk niet wetenschappelijk-bewezen…!

En ook journalisten mogen niet meer schrijven over de werkzaamheid van bijv. vitamine D-supplementen, als deze artikelen niet stoelen op ‘wetenschappelijk bewijs’.. En wie hebben het geld om met dit soort wetenschappelijk bewijs voor de dag te komen? Juist, de grote industriële voedselfabrikanten..! Zij financieren vaak onderzoek naar de ‘juistheid’ van hun claims.. Met alle gevolgen vandien!

Het resultaat van al deze ontwikkelingen? Wij krijgen steeds minder voedzaam voedsel binnen en worden wel steeds zwaarder.. Dat is echter een vertekend beeld; zwaarlijvigheid komt vooral door (een teveel aan) verkeerd (bijv. teveel suiker!) voedsel. De oplossing is dus duidelijk: eet vooral biologisch voedsel, vers en gevarieerd en vooral voedsel van niet-gemanipuleerde oorsprong!

 • De krachten achter de schermen zijn druk bezig de lucht die we ademen te vervuilen. Dat gebeurt in eerst instantie door het dwarsbomen van initiatieven die ervoor moeten zorgen dat we motoren, gebaseerd op het verbranden van koolwaterstoffen, achter ons kunnen laten. Deze motoren zorgen immers voor uitstoot van CO2, lood en fijnstof in de atmosfeer, waardoor mensen continue giftige stoffen inademen. Toch zijn er al volop motoren die op vrije energie werken, en zijn er uitvinders genoeg die ons schone energie-motoren bieden, maar het wordt fundamenteel gedwarsboomd.Het monopolie van de ‘krachten achter de schermen’ op olie, het ‘levensbloed’ van alle economieën van deze wereld, dient van kracht te blijven. Het wereldwijde olie-imperium blijf in de handen van een kleine groep beslissers. We zijn verslaafd aan olie, die door de ‘dealers’ voor stevige prijzen worden verkocht. Maar onze lucht wordt ook vervuild door de chemtrails..We hebben hier niet de ruimte om uitgebreid op dit technische verschijnsel in te gaan, maar je kunt op het internet duidelijk en haarfijn de  invloed zien van de chemische belasting voor de burgerbevolking die via deze spray-trails wordt veroorzaakt..!
 • Dan is er de eathervervuiling door ‘Elektro-Magnetische’(EM-) smog. Doordat wij feitelijk zelf ook uit cellen en atomen bestaan, die door uiterst fijne elektro-magnetische pulsen worden gestuurd, is de elektromagnetische straling (EMS) die we de hele dag te verduren krijgen, absoluut van invloed op onze gezondheid en ons welbevinden! Er wordt veel onderzoek gedaan naar de schadelijkheid van bijvoorbeeld mobiele telefoons, maar er wordt daarbij GEEN onderzoek gedaan naar de schadelijkheid van al die draadloze apparaten BIJ ELKAAR..! Want álle apparaten die draadloos werken, zijn in principe storend op het elektro-magnetische veld van mensen zélf. En keer op keer blijkt de verwoestende werking van deze EMS. Behalve in studies die (mede) zijn gefinancierd door de telecom-industrie zélf..!
  Wereldwijd worden er ernstige waarschuwingen door overheden, wetenschappers en organisaties gemeld op het beperken van mobiel bellen door kinderen.. Wist jij dit..?
  Wereldwijd worden er ernstige waarschuwingen door overheden, wetenschappers en organisaties gemeld op het beperken van mobiel bellen door kinderen.. Wist jij dit..?

  Steeds meer waarschuwingen komen er van officiële instanties, om vooral kleine kinderen en baby’s goed te beschermen tegen deze straling. Maar het introduceren van schadelijke apparatuur, lijkt maar door te gaan.. Draadloze laptops, spelcomputers, babyfoons, DECT-telefoons en binnenkort waarschijnlijk ook draadloze geluidsinstallaties, zorgen ervoor dat we feitelijk rondlopen in een elektromagnetische kooi. De schadelijke kanten van deze apparaten zijn NIET geneutraliseerd…!
  De oplossing lijkt dus simpel: laat deze rommel zoveel mogelijk staan, gebruik het zo min mogelijk en gebruik anti-stralingsartikelen om schadelijke straling zoveel mogelijk te neutraliseren. En hou in ieder geval kleine kinderen weg van stralingsbronnen!

 • De fluoridering van drinkwater en het niet verbieden van kwik in voedsel, vaccinaties en tandheelkunde. Beide stoffen zijn zwaar giftig en het is alleen al vanuit dát oogpunt volstrekt krankzinnig dat er ooit met gezond verstand gesproken kon worden over het fluoriseren van ons drinkwater. Het is aan mensen als de onvolprezen dokter Hans Moolenburgh te danken, dat wij onvergiftigd drinkwater uit de kraan krijgen, in tegenstelling tot bijna de gehele Amerikaanse bevolking, zo’n 270 miljoen mensen.En dan is er natuurlijk de ontkrachting van onze lichamen door middel van het grootste gif dat we kennen, namelijk kwik.Er is het kwik dat we binnenkrijgen via de beruchte vaccinaties; dit kwik dient als conserveermiddel in die vaccinaties en is toch het giftigste metaal dat we kennen. Bizar is dat kwik als giftig afval dient te worden afgevoerd, dus hoe denk je dat de miljoenen niet-gebruikte griepvaccins worden vernietigd..? Als chemisch afval!
  Gelukkig wordt kwik als conserveermiddel steeds vaker niet meer in vaccinaties gebruikt, maar de alternatieven zijn ook geen pretje..Maar wist je dat ons lichaam vooral door het kwik in onze tandvullingen, het zogenaamde ‘amalgaam’ wordt ‘aangetast’..? Terwijl het al meer dan 80 jaar (!) bekend is, dat deze amalgaamvullingen, die voor maar liefst 50% uit puur kwik bestaan, gaan lekken en dat het kwik uit die vullingen dan in ons lichaam terecht komt..! De resultaten daarvan zijn vooral een slopende vermoeidheid, want je lichaam werkt zich rot om dit zware gif eruit te krijgen, wat heel veel energie kost. Kijk eens op het internet naar de lijst met kwikbelastings-symptomen. De oplossing is ook hier weer simpel: zorg dat je tandarts in een paar jaar tijd de kwikvullingen uit je mond verwijdert, zodat je van deze vullingen af bent! Kwik is dus een van de meest ‘effectieve’ manieren om onze lichamen te ‘ontkrachten’..!
  x
 • Oorlog. En dan is er natuurlijk het ‘instrument’ oorlog..! Gebaseerd op het tegen elkaar opzetten van groepen mensen, wat uiteindelijk leidt tot volledig geregistreerde oorlogen.. De oorlogen in Irak en Afghanistan zijn daar perfecte voorbeelden van. Bij Irak diende dit te gebeuren door het uitvoeren van een zogenaamde valse-vlag-operatie’ zoals we de aanslagen van 9/11 inmiddels kennen..! Er zijn nog vele, vele andere voorbeelden te geven, maar deze ‘valse vlag’-aanslagen leiden altijd tot het voeren van enorme, winstgevende, maar vooral misdadige oorlogen, via een oorlogsmachine die zijn weerga niet kent.Wist je dat het defensiebudget van de VS in 2011 een slordige US$ 690 miljard bedroeg..? Dat is bijna US$ 100.- voor elke wereldburger..!
  En we hoeven je niet te vertellen dat het resultaat van deze oorlogen voor gewone mensen niet minder dan catastrofaal is. Er zijn alleen al in Irak, bijna 1,5 MILJOEN mensen omgekomen als gevolg van de misdadige oorlog tegen dit land. Je zult versteld staan wat er op dit gebied ook nog wordt verzwegen! Bijvoorbeeld de invloed van het radio-actieve uranium, dat gebruikt wordt om munitie te ‘harden, maar nu als stof door de woestijn waait..! Het resultaat is natuurlijk een volledige ontwrichting van een samenleving, zie de Amerikaanse, Afghaanse en Irakese maatschappij.
  x
 • woodrow-wilson1En last but not least: Vanzelfsprekend heeft de wereldelite het financiële systeem op Aarde, en met name in de VS, volledig in handen! Jij en ik, alle mensen zijn ‘slaven van dit stelsel’. Dáár waar er overvloed zou moeten zijn voor iedereen, valt de Aarde ten prooi aan de ‘hebzucht van enkelen’. Schaarste en ellende is het gevolg!
  Wist jij bijvoorbeeld dat de Amerikaanse dollar NIET van de Amerikaanse burgers zelf is? Dat de FED, de Federal Reserve Bank in de VS het eigendom is van particulieren..? En dat in 1913 president Woodrow Wilson een wet tekende, die deze FED het monopolie gaf op het uitgeven van de Amerikaanse dollar…!? Kun jij het je voorstellen… Een president die de nationale munt als het ware ‘weggeeft’, in de veronderstelling dat de overheid geen verstand heeft van financieel-economische zaken…??!
  x
  Toch is dat het geval en je kunt je, om kort te zijn, voorstellen wat het betekent, dat sinds die tijd een klein clubje particuliere banken, de Amerikaanse dollar, de wereldmunt, beheert. Het gaat daarbij logischerwijze om triljoenen dollars..! Het was Henry Ford die, na het bekijken van de financiële structuur in de VS in de jaren 1920, deze uitspraak deed: “Het is maar goed dat de mensen van deze natie (VS) niet weten hoe ons bancaire en monetaire systeem in elkaar zit. Als ze dat wel zouden weten, ben ik er zeker van dat er morgenochtend  een revolutie zou uitbreken..”
  De woorden van president Woodrow Wilson, die hij sprak als spijtbetuiging over het besluit om de FED-monster zich te laten creëren, spreken boekdelen en achtervolgen de Amerikaanse bevolking tot op de dag van vandaag:
  “I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated Governments in the civilized world – no longer a Government by free opinion, no longer a Government by conviction and the vote of the majority, but a Government by the opinion and duress of a small group of dominant men.”
  -President Woodrow Wilson-
  x
  (Vertaling: “Ik ben een hoogstongelukkig man, want onbedoeld heb ik mijn land geruïneerd. Een grote industriële natie is afhankelijk van haar geldsysteem; ons systeem is gecentreerd. Daarom is de groei van onze natie en al haar activiteiten nu in de handen van een paar mannen. Wij zijn daardoor tot een van de slechts geleide landen verworden, tot een van de meest gedomineerde en gecontrolleerde overheden in deze beschaafde wereld. Er wordt niet langer meer geregeerd vanuit Vrije Meningsuiting, we worden niet meer geregeerd door overtuigingen en de stem van de meerderheid. We worden geregeerd door de meningen en de dwang van een kleine groep mensen.” )
  Het was weer president John Kennedy die krampachtig getracht heeft de macht te breken van deze FED en hoe hij het waarschijnlijk is, dat hij dat hiermee met zijn leven heeft moeten betalen..!

Wat kun je hier nou allemaal aan doen?
Feitelijk valt er voor het individu, wat we natuurlijk allemaal zijn, geen directe invloed uit te oefenen op deze diep-fundamentele verstoringen van ons leven op Aarde. Maar toch zijn we sámen sterk en natuurlijk hangt het in de basis TOCH af van de kracht van het individu! Want samen máken we het collectief! De ontkrachting van de basiseigenschap van het individu is dan ook het doel van alle bovengenoemde ‘methodes’ van de machtselite. Een lijst die overigens nog lang niet af is.. De elite snapt dat het collectief begint bij het individu..!

Hoe simpel wil je het verhaal feitelijk hebben..!
Hoe simpel wil je het verhaal feitelijk hebben..!

Maar de ontkrachting loopt ten einde!
We leven echter in een bijzondere tijd, die ervoor zorgt dat veel mensen wakker worden, zich bewust worden in wat voor ‘gouden kooi’ wij feitelijk gevangen zitten. Want hij kan dan van goud zijn en ons de illusie geven dat we vrij zijn, maar het is en blijft een illusie..! Lees er meer over en wéét dat dit wellicht een ontwaken voor je is, het bewust worden van de feitelijke situatie; een nieuwe ‘realiteit’..

Zelfbekrachtiging komt in de eerste plaats vanuit het bewustzijn dát we worden ‘gepiepeld’ en in de tweede plaats vanuit het streven van de menselijke ziel om VOLLEDIG VRIJ te zijn. En gelukkig is er die bewustzijnsgolf, die over de hele wereld rolt en het menselijk collectief wakker maakt. Ondersteund door die kosmische verschuiving, die zijn hoogtepunt/doorbraak had op 21-12-2012.

Het is dus essentieel dat ook jij wakker wordt, bent en vooral blijft..! Geïnformeerd vooral, want zoals gezegd maakt kennis macht! Blijf dus wakker en zorg ervoor, in de eerste plaats, dat je geen ‘schaap’ meer bent, dat achter ‘de leider van de massa’ aanloopt, achter de valse herders.. Maar dat je de ‘wijsheid van het hart’ blijft gebruiken in plaats van het wegduiken voor de angsten.

En leer in de tweede plaats de ‘wolven in schaapskleding’ te onderscheiden, door kritisch te zijn en niet alles voor zoete koek te slikken..! Zogenaamde leiders, zich ‘goede herders’ noemend, die omwille van jouw ‘veiligheid’ bereid zijn oorlog te gaan voeren! Of zoals Bush jr. het zei in de aanloop naar de Irak-oorlog: ‘We gaan vechten voor vrede’..!

De oudste truc van de wereld, hij werkt kennelijk nog steeds: Doe je voor als iemand anders! Met het oog op gezondheid en 'veiligheid' in het vaandel, een proces uitrollen, dat uiteindelijk uitmondt, in het monddood maken van burger en pers..!
De oudste truc van de wereld, hij werkt kennelijk nog steeds: Doe je voor als iemand anders! Met het oog op gezondheid en ‘veiligheid’ in het vaandel, een proces uitrollen, dat uiteindelijk uitmondt, in het monddood maken van burger en pers..!

Het zijn deze schijnheilige praatjes en lege beloftes die maken dat we keer op keer in de maling worden genomen, door deze wolven in schaapskleren. En dat lukt hen alleen, als wij onze eigen angsten blijven wegstoppen en vooral doordat we onze macht uit handen geven, aan hén waarvan we denken dat ze ons beschermen.. Kijk eens hoe massaal de Amerikanen, vlak ná de aanslagen van 9/11, hun macht uit handen gaven. En kijk eens hoe zij inmiddels bijna volledig hun bewegingsvrijheden kwijt zijn en op dienen te passen wat ze doen, zeggen en hoe ze zich gedragen..

Dít is dus de belangrijkste zaak van dit hele verhaal, willen we onze vrijheid behouden en zover nodig weer herwinnen:  ‘Laat je niet ontkrachten; blijf soeverein en geef je macht niet uit handen’..!  

50 gedachten over “De ontkrachting van de mens loopt ten einde..!

 1. Wees je bewust van het feit dat je iets, iemand of ‘autoriteiten’ juist macht geeft door ze als ‘vijand’ te beschouwen (of jezelf als slachtoffer). We zijn zelf mede-creatoren van onze eigen zogenaamd onmachtige positie zolang we denken dat men macht over ons heeft en we houden het juist in stand door complottheorieën en strijd. Voed het niet!
  Vanuit onze eigen angst voeden we juist zulke ‘gedrochten’. Alles waar je aandacht aan besteedt, groeit. Dus richt je vooral op alle positieve ontwikkelingen en de vrijheid in jezelf. Wij zijn van nature vrij. We hebben kracht. We hebben vrije wil. We kunnen keuzes maken. Onze eigen keuzes. De verandering komt van binnenuit. Niet van buitenaf!

  1. @ Guido,
   Petra heeft het gras voor mijn voeten weggemaaid, in dit geval niet erg. Maar wat zij zegt is zo waar!!! Steeds maar aandacht blijven geven aan wat wij niet goed vinden dan voeden wij dat juist. Niet alleen de reguliere zorg doet aan symptoom bestrijding, de hele maatschappij doet aan symptoom bestrijding. En de oplossing ligt echt alleen in onszelf. Focussen op wat we willen en niet op wat we niet willen. Want dan blijft het een struikelblok. Het nieuwe paradigma is gericht op eenheid en liefde, niet meer op afgescheidenheid. Dat was de illusie. Daarom Guido, blijf naast de artikelen die je hier boven noemde ook vooral positieve berichten brengen, spirituele want zij zijn “medicijnen” voor ons hart, en vergeet vooral de humor niet want lachen is altijd nog beter dan boosheid. Imo wordt er te weinig gelachen, het meeste wordt zo serieus genomen. Sensatie berichten zijn er genoeg, maar positieve waar een mens zich kan optrekken zijn er te weinig.

  2. Petra en Alice, dank voor jullie bijdragen/reacties. Het is idd waar dat je deze krachten bevestigd door er aandacht aan te geven, tegenop te kijken. Maar het is essentieel dat je je bewust bent van dit fenomeen, want het ‘niet kunnen geloven dat het zo is’, lijkt me ook geen gezonde houding.
   Energy flows where the attention goes..! Heel juist, maar stuur dan positieve energie, ‘liefdeslicht’ zoals dat mooi heet, naar situaties en personen, zodat deze energetisch bekrachtigd worden.
   Daarbij is ‘neutraal’ kijken naar zaken waar je geen gevoel bij hebt om je mee te verbinden, ook essentieel. Het is er, OK, let it be, maar.. ‘ik maak een keus voor’..

  3. saint peter angstige new age blij blij lange jubel zweef tenen ontwijken complotten negeren het forum en willen niet weten wie wat waar waarom of zijn voornamelijk met hun hypotheek bezig in plaats van een gemeenschappelijk opgebouwde diep gelinkte bibliotheek?

  4. @Hyper Alert,

   Zo is het niet met alle respect. Wel eens gehoord van het collectieve bewustzijn en Carl Gustav Jung en de innerlijke duisternis? Eerst eigen duisternis oplossen dan wordt de duisternis van de wereld ook opgelost. En imo lost zich dat niet op door juist de duisternis te vergroten. Ik sluit mijn ogen echt niet voor wat er gaande is, maar maak het niet negatiever dan het is. Ik ben niet voor het herhalen van de geschiedenis, geen symptoom bestrijding zoals ik al zei; maar de oorzaak bij de wortel aanpakken. En als een ieder de schuld bij een ander legt komen we er nooit. Dat zou toch erg jammer zijn want een ieder wil: Vreugde, Vrede en Heelheid, en dit begint door jezelf dit te gunnen want dan gun je het n.l. ook een ander.

  5. okay okay Alice, daar zit wat in, wat je nu zegt, eerlijk is eerlijk, ik had net nog even een oprisping, een week geleden zag ik een historische opname van Maartje van Weegen te gast in het legendarische Sonja Barend avond interview programma van vroeger, andere tijden, ik was direct prettig geschokt geraakt door de ontzettende frisse oprechte leukheid van Maartje die daar nog heel oorspronkelijk bescheiden aan tafel aan het uitleggen was hoe zij in het 6 uur journaal een reactieve deels geïmproviseerde vertaalslag maakte naar een publiek dat niet op wollig haags taal gebruik zat te wachten, met terugwerkende kracht was ik plots fan van haar en haar benadering geworden en dat terwijl ik mij de afgelopen decennia voornamelijk kan herinneren dat ik mij kapot geërgerd had aan de stijl en carrière koers van Maartje die stap voor stap meer en meer Maarten werd, in een tijdmachine op tv zag ik hoe haar oorspronkelijkheid door de jaren heen gesloopt is en dat heeft weinig met natuurlijke rijping te maken;

   in dienst van de groene draken kroon en hoe haar oorspronkelijke zalige ontvankelijkheid stapsgewijs werd verruïneerd door haar onfrisse gewetenloze broodheren, my god wat was het een top wijffie back in 1978, en nu na al die jaren spreektoeter onzin verkocht te moeten hebben, look kijk in haar versteende gezicht, unie x kapsel en vals schel doffe blikkerige lichtend pad neellie nijlpaard onder water nEuro ogen, of wat er van haar over is in anno 2012, is dat de prijs van valse schijn heilige veiligheid?! Zoals Martijn vannacht gemakkelijk voor altijd de weg kan kwijt raken door wat twijfelachtige opportunistische interventie gemene gemeentelijke geeuwende gemeende politiek, gelukkig was Cozmic vannacht de oplettende Verlossende StormRam die mij mijn dreigende, voor de zoveelste keer uit de moeras mist opdoemende Wtk blokkade gevangenis deur aan gort getrapt heeft, ik mag er uit en vrij ademenen en hoef niet op een ondoorzichtige manier lam geslagen in een hoekje te staan kijken hoe men kennelijk weer eens moedwillig niets van mij begrepen had, hulde aan het Kosmisch geweten die niet deed of we het niet hadden geweten!!

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Maartje_van_Weegen

   2012
   http://static0.parool.nl/static/photo/2011/11/13/8/20110510114202/media_l_824003.jpg

  6. He Hyper, ga je mee verdwalen? Ik vind m’n weggetje wel weer terug. Soms met een behoorlijke omweg maar goed…

 2. Ik denk niet dat de TPTB vanuit zichzelf initiëren. Het gaat om de achterliggende – corrumperende – krachten. Zeg maar datgene dat Eva heeft verleid om van de appel te eten. De mens is slechts een instrument waar doorheen die krachten werken. Een ‘avatar’ zo je wilt. Speelbal van de krachten. De meeste mensen zijn volledig verstrikt in die krachten en menen dat het de enige werkelijkheid is. En je zult dan altijd zien dat sommige mensen een tijd lang heel goed overweg kunnen met die krachten, met als gevolg dat zij in de maatschappij als bankiers of bestuurders enige tijd aan de macht zijn. Zij hebben toevallig een groot talent om met geld en macht te kunnen omgaan. Zoals anderen heel goed kunnen golfen of tennissen. Dan kom je vanzelf bovendrijven en begrijp je niet eens waarom anderen niet kunnen wat jij kan. Dat is vervolgens het speelveld waar ze hun hele leven op spelen, en waar ze succes hebben.

  Maar denk niet dat zij dit plannen, of dat ze zelf achter de schermen zitten. Deze mensen – de Fords, bankiers e.a. – gaan ook gewoon dood na een jaar of 70 a 80. Net als die ouwe Bush. Dus wat zouden ze nou over hun graf regeren? Zinloos… Ze zijn gewoon tijdelijk ‘puppet’ van de daadwerkelijke krachten.

  Die krachten zijn de materiële krachten, vaak verbeeld door symboliek (astrologische symbolen, kabbalistische etc.), en die de mens in de stof vangen. De grote illusie. Maya. Die krachten laten de mens echter continu voor de keuze staan: bind je je of zet je jezelf vrij? Want ze bieden alle gelegenheid om je los van hen te maken. Niemand is verplicht om een hypotheek te sluiten, om troep bij Ikea te kopen, om leningen aan te gaan, om vlees te eten, om TV te kijken of zn privacy te vergeven op Facebook. Toch hebben heel veel mensen het idee dat ze buiten henzelf aan dit soort dingen worden gebonden. En dat is de illusie. Onvrijheid is een illusie, en de macht van duistere krachten is ook een illusie. Het enige dat die krachten macht geeft, is de mens zelf die uit angst gebonden wil worden aan de stof.

  Het is altijd angst die ervoor zorgt dat de mens zich wil binden en onvrij wil maken. Mensen binden zich uit angst aan hypotheken, bezit e.d.. Niet voor niets wordt de binding aan de materie in de astrologie bijvoorbeeld gesymboliseerd door Saturnus, oftewel ‘satan’. De ringen van Saturnus die de mens binden (de ‘ban van de ring’). Door hem moet de mens heen om helemaal bevrijd te worden. Dat betekent het loslaten van het eigen ego, dat ook een illusie is. En dat gaat gepaard met angst. Loslaten geeft angst. Je ziet het nu al bij de jeugd die een fobie schijnt te hebben wanneer hun mobiele telefoon het even niet doet. Alsof een ledemaat – of deel van het ego – wordt geamputeerd. Lach er maar om, andere generaties hebben hetzelfde gevoel bij woningen, salaris, huwelijk of vaste baan. Verlies van bezit en stofbinding gaat gepaard met angst. De ‘satan’s’ gereedschap is die angst.

  Maar die angst is altijd de angst in de mensen zelf. Die is daar niet geplant door een ander. TPTB hebben dus geen schuld. De mens en zijn angsten hebben eigen schuld.

  1. “Zij hebben toevallig een groot talent om met geld en macht te kunnen omgaan. Zoals anderen heel goed kunnen golfen of tennissen.”
   Daar valt wel zo het een en ander op af te dingen! Immers de mensen die nu de macht naar zich toe getrokken hebben , hebben imo geen bal verstand van wat dat feitelijk inhoud. Macht is namelijk geen ‘overheersen’ maar verantwoordelijkheid , en juist dat laatste ontbreekt hen ten ene malen!
   En juist vanwege dat feit kunnen ze als puppets door tptb gebruikt worden als de stromannen die ze in werkelijkheid zijn.

 3. In vervolg op mijn laatste post: Is het niet iets (Guido?) om een overzichtje op je site te maken met plekken / mensen / instanties waar je ‘vrije’ producten kunt krijgen? Waar kun je GMO-vrij voedsel krijgen etc.? Of bestaat zo’n overzicht al? Veel mensen denken dat ze bijvoorbeeld alleen bij Nuon e.a. terecht kunnen voor gas en licht. Er zijn er maar weinig die dat bij Texel Energie oid betrekken. Terwijl dat met een handomdraai is geregeld. (En dan belt een chagrijnige Nuon-trien je na om je te vragen waarom je bent overgestapt.) En tanken (als het moet) bij een ander dan Shell. Zijn er milieuvriendelijke pompstations (die niet de hele Niger-delta vernaggelen)?

  Waar kun je trouwens GMO-vrij voedsel krijgen? Ik hoorde dat de industrie onder 0,5% GMO in voedsel dat niet eens op de verpakking hoeft te zetten. Iemand van een Monsanto-achtig bedrijf in Brussel zei daarover dat GMO is alle voedsel zit, en dat zelfs veganisten, die menen GMO-vrij te eten, bakken van het spul onbewust naar binnen werken.

  1. Als jullie adressenlijsten vinden op internet, stuur ze toe; ik maak er even en artikeltje van!
   Is er niet iets als een gezond-groen-duurzaam-adressenboekje..?

 4. Valt er iets te doen tegen het gedrocht wat Codex Alimentarius heet?
  Vandaag kwam ik het volgende artikel tegen:

  “Macht over het voedsel is macht over de mensheid!

  Voedsel, een op alle fronten dagelijks terugkerend onderwerp. Velen spreken over dit onderwerp, geven informatie over welk soort voedsel je beter kunt vermijden en welke soorten je juist wel kunt eten. Voeding en kinderen, ook een ‘hot’ onderwerp, want waarom gedragen kinderen zich tegenwoordig zo anders dan in vroegere tijden? Medicatie, vaccinaties, voeding, veelal vulling met een kleurtje en andere verkeerde toevoegingen; ook daar kun je hele verhandelingen over geven of beluisteren. Voedsel zorgt letterlijk voor genoeg voeding om over te schrijven. Alleen… Nu betreft het een andere tak van sport… De Codex Alimentarius…”

  http://www.uitdaging.net/gezond/spiegel_voorhouden_in_2013.html

 5. Ik vind dit een goed artikel en herken erveel in. Maar je kan zaken wel opmerking, maar daar veranderen ze niet mee. Met z’n allen de straat op lijkt mij ook niet wat. Kunnen een aantal groepn zoal jullie, Niburu, SOPN e.a. zich niet bundelen in een soort petitiecomit’e? Naar mijn mening is dat een instrument waarmee je de politiek kan laten zien wat er leeft. Een goed voorbeeld is wat er weer gebeurd met de eisen die aan banken gesteld worden en dat dit uitgesteld wordt. Gevolg risico blijft langer bij de burger en de banken hebben dus nog steeds de macht. Zo zijn er denk ik heel veel zaken die via petieties aangekaart kunnen worden.

 6. Ik ben het zeker eens met de strekking van dit hele artikel, maar toch vind ik het jammer dat we ook via dit artikel de dieren vaak en niet juiste plaats in onze samenleving hebben gegeven.
  Wat hier gezegd wordt over dieren, misplaatst deze dieren eigenlijk dus.
  Dus als dit gebruikt om mensen meer inzicht te geven, dan kan ik dat wel begrijpen, maar toch zou ik dan kiezen voor terminologie waarin dan NIET de dieren worden benoemd op een verkeerde manier.
  Heeft u bijvoorbeeld wel ooit echt in een wolvenroedel geleefd?
  Dan weet u wat hier fout aan is.

  In Licht en Liefde, de grootste krachten op Aarde.

  Jana

 7. Een liefdevollere wereld begint IN onszelf,dus vooral veel werk aan de winkel voor ons allen om alle niet Liefde die IN ons zit los te laten. laat je vooral inspireren door degenen die het niet alleen in woord zeggen maar die het ook Leven zoals het prachtige voorbeeld van de man in Homegrown revolution, (te zien op deze site) die zijn kinderen geen gmo voedsel wil geven , niet de strijd aangaat tegen het gmo voedsel , maar die zijn eigen tuin tot een prachtig voedselparadijs omtovert…….dat is een waar statement…..en werkelijke vrijheid………..

  1. Hmmm , moeilijk kiezen . Behoorlijk realistisch beeld van de egocentrische consumptiemens .

  2. Het enige onrealistische is dat z’n troon op de vuilnisbelt staat. Meestal staat die in een dure wijk in een kanjer van een huis met oprijlaan en hoge hekken eromheen. Op de vuilnisbelt zie je dan arme mensen en kinderen ijzer e.d. zoeken 😉 Verder heel realistisch.

  3. Dat ijzer is dan weer om de eeuwigdurende oorlogsmachine aan de gang te houden. En, en, en. Oke, er missen nog wat misselijke puntjes maar goed, heel mooi filmpje al met al.

  4. goeie film wel Anita, zo zie je maar dat een goeie realistische documentaire niet langer dan 3 minuten hoeft te duren..

 8. Toch opmerkelijk dat iemand van de ’tegenpartij’ – even duaal gedacht – je buur kan zijn. En alle buren willen vaak net als ik, gewoon een vredig bestaan. De buur die voor de ’tegenpartij’ werkt – en wellicht mijn vrijheid verder wil beknotten – wil ook een vredig bestaan. Kortom, staan wij er samen, aan welke kant je ook staat, uiteindelijk niet het zelfde voor: jezelf ontwikkelen, groot worden en voldoening in het leven vinden. Wie dat kan erkennen, die zou toch nu al tot samenwerking kunnen komen. Waarom sluiten we geen samenwerking i.p.v. onderling strijd te voeren. Gebruik je gezond verstand en maak die stap: stop met strijden en sla elkaar in de armen. De soldaten vallen in de armen van de burgers; en de burgers omarmen de soldaten. Weg met de tegenstellingen. Weg de eigen doelen. Zoek het samen-punt in alles. Dan is het weren voor de vijand niet meer nodig. (Te simpel ?). Oftewel: Heb je naaste lief gelijk je jezelf lief zou willen hebben. En doe dat zonder een seconde uitstel. (Ik wil.)

 9. Ont-beschaven

  Het Dark Mountain Project, een culturele beweging in een periode van wereldwijd verval. Het verhaal van Paul Kingsnorth en Dougald Hine, twee journalisten die steeds meer een gevoel kregen dat de maatschappij een te rooskleurig beeld heeft van haar toekomst en dat zelfs mensen die eigenlijk beter zouden moeten weten zich in slaap laten sussen. Niet alleen in de milieubeweging.

  “Als schrijvers vroegen we ons af waar de auteurs, de componisten, de kunstenaars blijven die verder kijken dan de zelfvoldane mythe waarin we ons zelf wijsmaken dat het wel goed komt met onze toekomst”, zegt Paul Kingsnorth in een interview met de Guardian. We hebben onszelf losgemaakt van de natuur die de basis en de voorwaarde van ons bestaan is en die we stelselmatig uithollen en vernietigen met een onbeheersbare klimaatverandering als gevolg.

  Die ecocide schreeuwt om een reactie. En die reactie is te belangrijk om over te laten aan politici, economen en cijfervreters. Die reactie moet komen van kunstenaars die in staat zijn om de beschaving, de ‘civilisatie’ die deze ramp gebaard heeft, te beantwoorden met decivilisering. Met ‘ontbeschaafde’ (uncivilised) kunst – en dan vooral ‘ontbeschaafd’ schrijven – waarbij we van buitenaf bescheiden kijken naar onszelf en ons plekje in het ecoweb. Naar die apen die voor zichzelf een mythe hebben gecreëerd van opperste importantie in het systeem, terwijl ze met systeem en al ten onder gaan.

  We hebben beschaafd geprobeerd de wereld te beheersen. Dat is niet gelukt. Misschien kunnen we ‘ont-beschaafd’ nog redden wat er te redden valt.

  Meer informatie over Uncivilisation en the Dark Mountain Project vind je hier: http://dark-mountain.net/about/
  Bron : http://www.duurzaamnieuws.nl/bericht.rxml?id=94102

  1. Inderdaad, Ellen, wat slechts een dun vernislaagje van nepbeschaving blijkt te zijn, heeft dringend nood aan écht beschavingswerk.

   Saul tegen John Smallman :
   “De ontwarring uit rigide en inflexibele machtsstructuren blijft snel voortduren over de gehele planeet, en tekenen ervan zijn overal zichtbaar. Op sommige momenten lijkt het de fundamenten van de beschaving te bedreigen – en natuurlijk doet het dat want de beschaving moet beschaafd worden – wat inderdaad een geheel nieuw concept is!”

 10. And the men who hold high places
  Must be the ones who start
  To mould a new reality
  Closer to the Heart
  Closer to the Heart

  The Blacksmith and the Artist
  Reflect it in their art
  Forge their creativity
  Closer to the Heart
  Yeah, it’s closer to the Heart

  Philosophers and Ploughmen
  Each must know his part
  To sow a new mentality
  Closer to the Heart
  Yeah, it’s closer to the Heart

  You can be the Captain and
  I will draw the Chart
  Sailing into destiny
  Closer to the Heart

  http://www.youtube.com/watch?v=f2jZ419jtjQ

 11. Dat iemand niet direct invloed op zou kunnen uitoefenen???????
  Wanneer we geld beschouwen als universeel ruilmiddel , zouden we kunnen veronderstellen dat het de negatieve kant die daaraan plakt is dat het mensen blijkbaar in staat stelt er macht aan te ontlenen ,wanneer het om veel geld gaat. Maar ook wij , met z’n allen , zijn we heel, heel rijk en hebben we daarmee gezamenlijk dus ook een zekere macht.
  “Vroeger”,zo’n veertig jaar terug werd geld, als tegenprestatie voor geleverde arbeid, liquide uitbetaald en dat was iets wat toen je een nationale gewoonte zou kunnen noemen.Stel je dus voor , in die tijd,min of meer iedereen had dus z’n maandelijks of wekelijks verdiende vermogen in z’n portemonnee, m.a.w. lag er in het hele land verspreid dus een gigantisch cash kapitaal. Nu begreep Dagobert Duck dat ook natuurlijk en lanceerde een lobby om dat geld allemaal in z’n pakhuis te kunnen houden .De lobby slaagde , want “plots” werden alle salarissen via de bank uitbetaald ,hetgeen voor Dagobert inhield dat hij slechts in de gaten diende te houden de juiste namen bij de juist porties geld te administreren, met als gevolg dat het ruilmiddel zelf niet uit het pakhuis gehaald diende te worden. Het zotte daarvan is, gezien de negatieve effecten, dat bijna alle mensen daar dan ook nog eens ijverig aan mee werken door dagelijks te betalen via cheques of pasjes en dergelijke.
  Als geld dan in uiterste consequentie bedoelt is als middel voor de uitruil van diensten, kennis of kunde, welke capaciteit “kopen” we dan
  als we aan de bank vragen,”joh regel jij dat geld even” door met een pasje te betalen (wat je vaak nog kopen moet ook) voor b.v.een krop sla of een tank benzine? Terwijl het betalen zelf zoooo eenvoudig is dat je er echt niemands kunde voor nodig hebt!
  Ik stel dan ook geen bankrun voor, maar wat nu, als iedereen nu weer eens gewoon het benodigde geld van de bank haalde en “gewoon” gaat betalen? in elk geval oefenen we dan wat invloed uit op de “vrije geldstroom.

 12. @Guido

  Goed dat dergelijk artikel geplaatst wordt.
  Als trouwe volger denk ik al eens : waarom herhalen wat we al zo lang weten.
  Maar er komen dagelijks nieuwe ‘zoekers’ bij voor wie dit alles een openbaring is.
  De nieuw-wakkeren hebben een reusachtige behoefte om te wéten en dan is een site als WTK een goede bron van informatie.

 13. Oprichting de ‘Stichting tegen Pedofilie’

  Morgen plaatst Argusoog een artikel van mij waarin ik groot onrecht omtrent pedofilie aankaart. Om actief op te kunnen gaan treden tegen dergelijk onrecht in onze maatschappij wil ik u vragen om een bijdrage te leveren. U kunt contact met mij opnemen als u een financiële bijdrage wilt leveren of als u denkt vanuit deze stichting actie te kunnen ondernemen. Enkele tientjes kan al helpen. Omdat ik vorig jaar een BV ben gestart en geen miljoenen bezit vraag ik om uw steun. De eerste kosten zullen slechts rond de vijfhonderd euro liggen.

  Het doel van de stichting is zoeken naar juridische mogelijkheden om instanties als het FWOS aan te pakken. Andere wegen die we kunnen bewandelen zijn het bezoeken van hun congressen, filmopnames te maken en bijvoorbeeld kritische vragen stellen. Ook kunnen we protesten organiseren. Hiervoor is budget nodig. Bijvoorbeeld voor een reis naar Wales (m.b.t. boven genoemd congres van 25 jan.) zullen dan kosten moeten worden gemaakt. Wilt u bijdragen, neem dan contact met mij op. Ik zal de stichting transparant opzetten (om maar met het FWOS) te spreken, zodat iedereen die bijdraagt inzicht krijgt in de bestedingen en de activiteiten.

  Het voordeel van het doneren aan een stichting is dat je het als ‘goed doel’ fiscaal aftrekbaar kunt definiëren. Hiervoor moet je wel eerst een goed gekeurd ‘goed doel’ zijn. Ik wil dit gaan bestrijden. Hiervoor moet je worden aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Het bizarre is dat het FWOS zo’n goed gekeurd goed doel is! Alleen al reden genoeg om een tegenbeweging op te zetten en ook zeker te proberen om als ANBI aangemerkt te worden!

  Ik zal kartrekker zijn van deze initiatieven en eventueel geïnteresseerden hierin betrekken en mogelijk zaken delegeren.

  Onderdeel van de activiteiten zou kunnen zijn zaken zoals Josie die omschrijft op Argusoog.org onder het kopje ‘Doorstart’. Ik wil dergelijke zaken echter professioneel en tactisch goed doen. Er van uitgaande dat instanties als de AIVD mee kijken en er heel veel krachten in onze maatschappij zijn die niet gebaad zijn bij een tegen reactie. Wat dat betreft zal het een schaakspel op het grote schaakbord zijn.

  Ik hoor graag of u mij hierin actief kunt steunen.

  http://martinvrijland.wordpress.com

 14. Een prachtig artikel!
  Wij worden geboren als vogels in gevangenschap. De kaders van ons denken zijn als de tralies van het kooitje. De Machtigen doen er alles aan zodat wij (in ons denken) gevangen blijven.
  Als mens danken wij ons bestaansrecht omdat wij kunnen denken!
  Het is hoog tijd dat het Spel van de Machtigen doorzien wordt!
  En dat wij evolueren; anders gaan denken.
  Before it’s too late…

  Volledig onbewust ben ik – inmiddels haast 5 jaar geleden – opgestaan tegen de Machtigen.Het Spel wordt zo goed gespeeld, dat het mij drie jaar heeft gekost om het te doorzien!
  Maar nu weet ik het zeker!

  In de zomer van 2008 heb ik namelijk meerdere grote, bekende uitgevers afgewezen en besloten mijn roman zelf, rechtstreeks te verkopen. Via de website! Waarom niet? Internet maakt het toch mogelijk?!
  Uit protest heeft mijn roman zelfs geen ISBN!
  Uit protest; want als ‘onbekende debutant’ moest ik niet verwachten iets te verdienen (letterlijke woorden).

  Maar heeft een ‘goed’ boek nog een uitgever nodig?
  Er verschijnen jaarlijks meer dan tienduizend nieuwe boektitels op de Nederlandse markt via de uitgevers, maar slechts een handjevol worden bekend! En als ze bekend worden, komt dat omdat het boek op TV wordt besproken!
  Bij voorkeur in talkshows; zoals bij DWDD of Pauw en Witteman. En dat zijn onafhankelijke, publieke media ingangen!
  Programma’s bereikbaar voor iedereen! Die de kijkers informeren over nieuwe, opmerkelijke ontwikkelingen in de samenleving.
  En een boek dat zich zonder uitgever, zelfs zonder ISBN, verspreidt is opmerkelijk!
  Een unieke, opmerkelijke ontwikkeling in de boekenbranche!
  Het Begin van een Nieuw Tijdperk!
  Snelle jongens zijn niet meer nodig! Als lezer bestel je het boek rechtstreeks bij de auteur!
  Wat is er mooier, én eerlijker?!
  En zodoende zal een ‘goed’ boek zich bewijzen, én verspreiden door het enthousiasme van de lezers!
  Niet door enthousiaste verkooppraatjes op TV.
  Wel vreemd; op mijn honderden e-mails naar ‘onafhankelijke publieke media ingangen’, heb ik nog nooit één reactie ontvangen?
  Of zijn die programma’s gewoonweg het TellSell kanaal van de Nederlandse Boekenbranche?!

  Stel je eens voor dat m’n boek besproken wordt op TV terwijl miljoenen kijken; hoeveel bestellingen zal ik die avond ontvangen?
  5,000 stuks? .. dat betekent 50,000 euro inkomsten!!!
  Dan is in één klap het literaire hek van de dam!
  En als het boek daarna doorbreekt en een (internationale) bestseller wordt?!
  Als een kaartenhuis zal het Spel van de Machtigen instorten.. want veel auteurs zullen ongetwijfeld geïnspireerd worden door het succes van mijn roman!

  Voor alle duidelijkheid; Met het boek, én van de opbrengsten wil ik bewustwording (Global Awakening) verspreiden! Dat is mijn doel!

  Omdat bewustwording m.i. de sleutel is naar een positief toekomstbeeld. En het is écht hoog tijd dat wij ons bewust worden. In heel veel opzichten.
  Momenteel zijn er nog voorraden op aarde, de globale communicatie is ongekend goed én de globale chaos is nog te overzien; kortom:
  If we want to make a change,
  Let us do it now!
  After all; it’s up to us!

  Het is hoog tijd dat het Spel van de Machtigen doorzien wordt, en als een kaartenhuis instort.

  Gelukkig klopt mijn theorie; dat een ‘goed’ boek zich verspreidt dankzij enthousiaste lezers!
  ‘De Nacht dat de Sterren Dansten’ is het bewijs.

  Bezoek aub de website, lees de vele schitterende recensies (geschreven door volstrekt onbekenden!), en overtuig jezelf…
  http://www.vipassanaweb.nl

  En als je vragen hebt, lees ik ze graag…

  In Liefde en Licht,

  P/C
  Transgender auteur van ‘De Nacht dat de Sterren Dansten’.

  1. @Bud,
   Moet ik deze link serieus nemen?
   Ik word als eerste weer eens verwelkomd dat ik de zoveelste Ipad winnaar ben: minpunt één…
   Dan word ik overspoeld door een blote dame die ik vervolgens moet ontkleden: minpunt twéé…
   Hoe serieus is dit: hoe serieus ben jij???

  2. Tjaah ! Meen jij dit nou?
   Laat die reclame maar in de kou
   Daar kan ik niets aan doen…
   Bestudeer die plaatjes met links eens met goed Fatsoen.?

  3. Wat ik bedoel:
   Heb je deze link(s) nodig om je verhaal te onderstrepen.
   Of zijn er nog andere mogelijkheden?

  4. 1. Die plaatjes maak ik als een snel visueel geheugensteuntje
   zodat ik die url’s/Links weer herinner.

   2. Ik bewaar mijn info via Deze “Photo’s” in een “Map” van mijn geheugen.

   3. Dit deel ik, Zonder enig plicht of verbod naar de delende waarnemer.

  5. Hmmm! Correctie;
   Punt 1 regel 2 moet zijn;
   Zodat ik de onderwerpen\Thema’s die die Url’s/links vertegenwoordigen beter HerInner…

  1. P.S. wanneer je met je muis op de bovenste foto gaat staan kun je de documentaire aanklikken en zien.

  2. Effuh het volgende als inspiratie
   Wie a guru buiten zichzelf zoekt dwaalt.
   Het woord Ku Ma Re(ray)
   KoeMoederStraling (meerdere uitlegging is altijd mogelijk)
   Ree=ook Hert (sjamanistisch symbool)
   Koe=Heilig voor de indiers
   Het Moederkruid is gaan ja (Ganja)
   En kan bij juist gebruik als softEnTheoGeen werken.
   Koe doet o.a. denken aan wit vocht waar een link zit
   aan zuiver denken.
   Etc. enz. e.d. !

  3. Ja, gezien Janee, interessant was dat. Ook dat het toch voor iedereen werkte hemzelf incluis. Het zit al in ons zelf. Moet alleen even wakker gemaakt worden. Liefde en licht, we zijn het zelf.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.