Advertentie

Stralend komen ze straks uit Afghanistan thuis!


Artsen haalden maar liefst 45 tumoren uit de blaas van de Nederlandse soldaat  korporaal Paul van Kester; ze snapten niet hoe dat kon, want “bij ouderen vinden we soms blaaskanker, maar niet bij een jonge vent van 26 jaar”… Na het lezen van dit krantenbericht uit het AD in oktober 2007, besloot ik dit stuk te schrijven over DU, dat staat voor ‘Depleted Uranium’, verarmd uranium. Natuurlijk kunnen we de andere kant opkijken, ons met vrolijker zaken bezig gaan houden, maar dat betekent niet dat dit ‘radio-actieve spook’ dan verdwijnt.. Het recht in de ogen kijken, is wellicht de beste manier.

Waar gaat het allemaal over?

Korporaal Paul van Kester: DU-slachtoffer
Korporaal Paul van Kester: DU-slachtoffer

Verarmd Uranium wordt gebruikt in geweer- en vliegtuigmunitie en mortieren en raketten. Het vormt een heftige dreiging voor het welzijn van mensen en natuur op onze planeet, want er is niets ‘arm’ aan Verarmd Uranium! Sterker nog: het spul is nog net zo radioactief als vóór het gebruik als brandstof uit kerncentrales. Hoe is het mogelijk zul je je afvragen dat je dan het afval, zg ‘verarmd uranium’ gebruikt voor dit soort doeleinden. Nou dan ben je niet de enige!

Daarom hoop ik je wakker te schudden met dit artikel en wil ik je vragen, evt. via-via kennissen te waarschuwen die in Afghanistan en/of Irak gezeten hebben of nog zitten. Deel het met je vrienden en collega’s, maar lees dit verhaal ajb tot het eind en laat je stem horen! Want heb jij dit verhaal wel eens op TV gezien, een verhaal dat een ramp beschrijft die zijn weerga niet kent in onze historie. Zelfs niet vergelijkbaar met het gruwelijke gifgas dat in de 1e Wereldoorlog werd gebruikt, DU is 1000-den malen heftiger!

Slachtoffers van chloorgas in de 1e wereldoorlog
Slachtoffers van chloorgas in de 1e wereldoorlog

DU wordt het dodelijk radio-actieve Trojaanse paard van de huidige  oorlogen genoemd. De giga-bergen afval van dit DU uit kerncentrales inspireerden kennelijk de creatieve sicko-geesten van de wapenindustrie, om de hardheid van dit materiaal te gebruiken voor kogel- en mortierpunten, waardoor deze munitie gehard werd en ‘effectiever’ zijn werk kan doen. Dat daarmee tegelijkertijd een giga-probleem werd geschapen, dat was kennelijk een probleem voor ‘later’. Nou heren, later is inmiddels NU. De 26 jarige, Nederlandse militair Paul van Kester had dus 45 tumoren in zijn blaas na een verblijf in Bosnië NADAT hij werkzaam was geweest bij de opruiming van o.a. DU-munitie…!! En zo zijn er vele, vele voorbeelden.

Doordat deze munitie tot stof wordt geschoten, wordt het stof een bizarre kankerverwekker, doordat het overal het lichaam binnendringt. Longen, spijsvertering, ogen, oren, neus, noem het maar op. Levensbedreigend dus voor de hele omgeving waar met DU-munitie is en WORDT geschoten. Er sterven over de hele wereld mensen aan de meest extreme vormen van kanker, veroorzaakt door Depleted Uranium. Alleen is dat nog niet precies ‘bewezen’. Wie zitten er achter dit -letterlijk- ziekmakende verhaal?

Maar inmiddels, zo blijkt uit dit bericht van 1 maand geleden, begint de zaak officieel te rollen. Veel te laat natuurlijk, maar beter laat dan NOOIT!!

De rechtbank van Florence heeft het Ministerie van Defensie in Italië veroordeeld; een militair die lijdt aan het Hodgkin-lymfoom is een schadevergoeding toegekend van een half miljoen euro. Volgens de rechtbank heeft de legerleiding ‘bekende gevaren van verarmd uranium bewust genegeerd’. In Bosnië (vanaf 1995) en in Kosovo (1999) werden geen voorzorgsmaatregelen genomen, ook niet nadat de NAVO haar lidstaten daartoe in 1996 had opgeroepen. Maar verdorie, dit spul wordt over de hele wereld gebruikt! Ook dus in Afghanistan en Irak! In Italië alleen al zijn de afgelopen jaren 77 militairen gestorven aan een of andere vorm van kanker. (HIER HET AD-stuk)

Een weergave van de realiteit?
Een weergave van de realiteit?

Maar voor schadevergoeding krijgen de kinderen, die in deze gebieden geboren worden met de meest verschrikkelijke geboorteafwijkingen? In die gebieden, waar onze Amerikaanse bondgenoten en vrienden deze munitie gebruiken? Thanks George! Mission Accomplished?? Bewijs genoeg?

Hieronder gewoon maar een paar van de vele, vele leads op het net. Bekijk zelf in wat voor een radioactieve zwijnenstal soldaten hun werk doen. En een tip… Zoek eens bij Google Plaatjes op ‘DU Depleted Uranium’. Hoewel het misselijkmakend is… Ik wil hier niet eens de afschuwelijke plaatjes van deze Google-zoekopdracht plaatsen…

Alles wordt aangetast door dit afval-dat-toch-waardevol-bleek-te-zijn. Sterk DU-staaltje van recycling…?? Onze jongens, de jongens van andere westerse troepen in Afghanistan en Irak, maar vooral natuurlijk de miljoenen mensen dáár zelf, zijn de DUpe. En vooral natuurlijk weer de kinderen, die niets te kiezen hebben, maar het nu gewoon verschrikkelijk voor hun kiezen kríjgen..!!!

Deze cijfers rondom deze radio-activiteitsbesmettingen horen wereldnieuws te zijn!

De schatting van de Japanse professor Yagasaki, nucleair fysicus, is dat ca. 11% van de Irakese bevolking vroeg of laat geconfronteerd zal worden met kankersymptomen, als gevolg van dit smerige spul.. Waar is het allemaal goed voor? Oh ja, het gaat om een ‘Vredesmissie’, waarbij ’terugschieten is toegestaan’.

Op het World Uranium Weapons Conference in Hamburg 10/2003 liet professor Yagasaki, nucleair fysicus, zien dat de hoeveelheid straling die vrijkomt van de in Irak gebruikte DU-munitie, 14.000 tot 36.000 maal zo groot als uit de bom op Hirsohima vrijkwam. De straling van de Nagasaki en Hiroshima bommen had een halfwaardetijd van enkele tientallen jaren, de straling van DU-wapens heeft een halfwaardetijd van 4.5 miljard jaar.

“Humankind has never experienced such horrible damage of war” prof. nucleair fysics Yagasaki Katsumu

Professor Yasaki, toonde aan, dat de hoeveelheid straling van de in Irak gebruikte DU-munitie, 14.000 tot 36.000 maal zo groot is, als er van de bom op Hirsohima vrijkwam.

Ook o.b.v. van schattingen van het Britse ‘Atomic Energy Authority’ kan worden afgeleid dat rond de 10% van de huidige generatie Irakezen zal sterven aan de gevolgen van DU-besmetting. Irak herbergt 27 miljoen mensen. Wie vertelt het die 2,7 miljoen mensen, dat het door de bevrijders kwam?

Het aanklagen van de VS voor het verspreiden van WMD is gewoon de volgende stap!

In Afghanistan zijn de concentraties DU in dichtbevolkte gebieden nog groter dan in Irak. Oh ja, in het kader van ‘woord’ en ‘wederwoord’ vermeld ik maar even dat DU natuurlijk officieel veilig is verklaard. Gelukkig, we kunnen dus weer gaan slapen. Maar het serieus aanklagen van de VS voor het internationaal gerechtshof, voor het gebruik en verspreiden van massa-vernietigingswapens (WMD) lijkt een stap die we serieus moeten overwegen, willen we onszelf als natie nog recht in de ogen kunnen kijken.

Op YouTube zijn veel voorbeelden en informatie te vinden over DU. Kijk een paar minuutjes naar dit verhaal, uit een serie van 4. Beelden zeggen 100x meer dan woorden!

De Irakezen en Afghanen zullen straks heel erg blij zijn met hun nieuwe vrijheid. Jaaaren lang, vele, vele generaties lang, zullen ze stralend van blijdschap, ons dankbaar blijven. Bevrijd. o.a. door het gebruik van radio-actief kernafval… Wat een gotspe!

Marie Curie, nobelprijswinnaar. Stierf aan haar eigen ontdekking in 1934. Leukemie door radio-activiteit.
Marie Curie, nobelprijswinnaar. Stierf in 1934 aan leukemie door haar eigen ontdekking: radio-activiteit.

Het Internationale strafhof te Den Haag, bij monde van Carla del Ponte, liet in 2001 weten onder voorwaarden bereid te zijn het gebruik van DU-munitie te berechten als een oorlogsmisdaad. Hopelijk zijn haar opvolgers zo kien, op basis van de Italiaanse rechtbank-uitspraak, actie te ondernemen en de knuppel in het hoenderhok te gooien.

Maar het grote probleem in onze wetenschappelijke maatschappij is duidelijk: common sense telt niet.. Gezond verstand moet bewezen worden. Je moet, zeker wanneer al officieel verklaard is dat bepaalde zaken veilig zijn, gewoon aantonen, dat dit radio-actieve munitieschroot gevaarlijk is én de oorzaak van de vele kankergevallen!

Maar is een onderzoek naar het totstandkomen van het veiligverklaren van DU-munitie niet meer op zijn plaats? Politieke druk, regelrechte omkoping zijn té vaak de oorzaak van het accepteren van per definitie onacceptabele zaken! Willen we deze wereld leefbaar achterlaten voor onze kinderen, dan moet dit soort ‘maatschappelijke ziektes’ de wereld uit!

Want de radio-acitiviteit die gemeten wordt bij DU-munitie, kon toch ook al in de testfase worden vastgesteld..? Dan kon in die testfase toch ook heel simpel worden geconcludeerd dat de productie van kankerverwekkende munitie, als misdadig kan worden gekwalificeerd?

Radio-activiteit veroorzaakt kanker, punt! Kijk maar eens naar de uitvindster van radio-activiteit, Marie Curie; zij stierf aan leukemie van de radio-actieve stoffen waar ze mee had gewerkt…

Hier enige leads:

Een bijzonder gedegen artikel over verspreiding van DU in Engels, hier.

De uitmuntende collega’s van de website ‘DIt kan niet waar zijn’ met artikelen over DU, hier

Bewijzen nodig? Kijk eens op dit forum met ongelooflijke cijfers en data, hier.

Voel je je geroepen om aktie te ondernemen; dan kun je hieronder terecht met je stem. En stuur ajb dit bericht eens naar je volksvertegenwoordiger in de tweede kamer… Op haar of hem heb je toch gestemd, deze persoon is jouw stem in onze democratie!

Stuur dit stuk gewoon door, naar mensen waarvan je vindt dat ze dit moeten weten. Dat kan heel simpel door bovenaan het stuk de ‘e-mail dit stuk door’-knop te gebruiken..!

Campaign Against Depleted Uranium

International Campaign to Ban Uranium Weapons

Advertentie

21 gedachten over “Stralend komen ze straks uit Afghanistan thuis!

 1. Als de VS eventueel voor het gerecht gesleept zal worden, hoe zal dat dat gaan met Balkenende? Een oorlog, gebaseerd op leugens die goedgekeurd word door onze eigen overheid, die onze jongens daarheen sturen met een leugen over wederopbouw, welke wederopbouw?? Buiten de trauma`s en extra bonussen om krijgen ze nog een leuk presentje mee,,,,,ik ben benieuwd hoeveel jongens/mannen terugkomen en binnen een bepaalde tijd erachter komen dat ze kanker hebben opgelopen tijdens deze leugenachtige oorlog!!! Ted bundy was een massamoordenaar, wat maakt dat Balkenende en kajuiten??????
  Ik hoop dat zijn geweten binnen zeer korte tijd begint te werken!!!

 2. Skunk, dit verhaal over DU is niet onbekend hoor. Maar de krux is dat het gaat om het toegeven dat DU gewoon keihard de oorzaak is.
  Nu wordt er politiek ge-OH’t over wel of niet schadelijk. Maar het gaat potverdorie over commons sense, gezond verstand. Daarom is die uitspraak van de Italiaanse rechter zo belangrijk. Nu op naar de soldaten vakbond, die hebben straks ook wat uit te leggen, want zijn al heel lang op de hoogte!!

 3. The British Royal family privately owns investments in uranium holdings worth over $6 billion through Rio Tinto Mines. The mining company was formed for the British Royal family in the late 1950’s by Roland Walter “Tiny” Rowland, the Queen’s buccaneer. Born in 1917 through illegitimate German parentage, and before changing his name, Roland Walter Fuhrhop was a passionate member of the Nazi youth movement by 1933, and a classmate described him as “…an ardent supporter of Hitler and an arrogant, nasty piece of work to boot.” His meteoric rise and protection by intel agencies and the British Crown are an indication of what an asset he has been for decades to the Queen, as Africa’s most powerful Western businessman. Africa and Australia are two of the main sources of uranium in the world. The Rothschilds control uranium supplies and prices globally, and one serves as the Queen’s business manager.

  http://www.rense.com/general69/deathstar.htm

 4. Hier kan je om janken. Dit is echt verschrikkelijk! Alleen om de olie in handen te krijgen. Onbeschrijflijk…
  Ik stuur hem door naar iedereen die ik in m´n adresboek heb.

 5. Mooi stukkie weer Tess et all!

  Nog ff en dan heb ik tijd voor dit en dergelijke zaken en jou/jullie. Bijvoorbeeld om alle journalisten en hun e-adressen naast die van jullie te leggen.

  Het failliet van de maatschappij as we knew it, bleek al afgelopen najaar, met de crisisberichten van gisteren en vandaag is het duidelijk:

  “Het moet anders; ‘zij’ hebben er een zooitje van gemaakt..”

  Tot e-snel!
  RR

 6. dit is echt te erg voor woorden. en ik zal het zeker doorsturen naar de tweede kamer. het gebeurt nu al te vaak dat de put gedempd wordt als het kalf reeds verdronken is schandalig

 7. Onbegrijpelijk! Ik ben blij dat het eindelijk in het nieuws komt. Weten jullie nog van de vreemde verschijnselen rond de Bijlmerramp met het Israelische vliegtuig? Inmiddels is voor mij vast komen te staan dat daar ook DU in werd vervoerd. Ook gewoon in de doofpot gestopt. Dan te bedenken dat wij ons passief in elkaar hebben laten slaan in de jaren 70 door de M.E. om de zgn. legale stortingen (Radioactief afval) in zee vanuit Centrale Petten te laten stoppen….. Veel afval was afkomstig van isotopen en ander materiaal dat gebruikt wordt om kankercellen te “bestralen”.

  De mensen die dit vrijwillig ondergaan gaan veelal snel hun dood tegemoet. Ook met kanker kun je op vele manieren omgaan en het overleven zonder al dat aggresieve spul van de reguliere ‘geneeskunde’.

 8. Het zijn allemaal leugenaars.

  ik heb jaren gelopen met amalgaam vergiftiging, doordat ik er allergisch voor was, en dat maakte dat het kwik er sneller uitkwam, kwik is net als DU ook een zwaar gif, en in de monden gestopt van duizenden, rusland heeft als enig land nooit amalgaam toegestaan het westen wel, hier kijken ze niet naar ziekmakende materialen.

 9. Dankjewel Kees. Probeer je door de donkere wolken de zon van je Eigen Kracht te blijven zien..? We gaan binnenkort ook kwik en vaccinaties belichten. Alles komt tevoorschijn..!! Het is de tijd ervoor!

 10. @simme
  “Weten jullie nog van de vreemde verschijnselen rond de Bijlmerramp met het Israelische vliegtuig? Inmiddels is voor mij vast komen te staan dat daar ook DU in werd vervoerd.”

  Het was in ieder geval nucleair. Daarom ontkende de brandweerman die de doos met opnamen van gesprekken tussen de gezachvoerder en de verkeersleiding van Schiphol had gevonden later dat hij die niet gevonden had. Alsof zo’n zich in de staart van het vliegtuig bevindend mini brandkastje -speciaal ontworpen om een vliegramp te overleven- zomaar tot niet oplost… Daar stond uiteraard op hoe de gezagvoerder Schiphol liet weten een geheime radioactieve lading aan boord te hebben.
  Daarna werd de grond van de plek waar het toestel neerviel geheel weggehaald en vervangen met nieuwe aarde.
  Waarschijnlijk was de lading bedoeld voor Israel’s geheime nucleaire wapenprogramma.

 11. sssshhhh ik schrik hiervan, mijn ex de vader van mijn prachtige dochter is militair, en ja hij is in bosnie geweest, en hij kwam anders terug dan ik hoe ik hem kende, hij heeft nu vier uitzendiingen gehad(irak en twee keer afghanistan) en steeds meer verandert hij in een, tja hoe kan ik dit nu netjes omschrijven, in een gewetensloze, ego man, met een slecht concentratie vermogen en een kort geheugen verlies. Ik heb me jaren afgevraagt wat is er aan de hand met die man maar het lijkt wel of jullie mij het antwoord hebben gegeven. Maar ja nu vraag ik me af of de gezondheid van mijn dochter wel 100% is, toen hij uit bosnie kwam is zij verwekt en daar werkte hij al bij de munitie verwijderings team en nu werk hij al jaren voor je EOD. Ik weet het hij is mijn ex maar mijn dochter is me heilig, horen deze symtonen er ook bij? slechte concentratie, kort geheugen die niet goed functioneerd, cognitieve afwijkingen. Misschien maak ik me druk om niets, but you never know for sure!

 12. ik weet niet of jullie het hebben gezien maar op de plaats waar de knopen zitten van het jack van vriend Bush staan de letters :’göttlich’ = goddelijk in het Duits.
  kijk maar eens goed van beneden naar boven.
  hoe zo hoogheidswaanzin?
  dit nog los van alle misselijk makende zaken die deze figuur de wereld heeft aangedaan.
  groeten robth

 13. Space-future exppolitiek vanuit Vlaanderen Antwerpen

  Elke oorlogsvoering brengt milieuvervuiling met zich mee,
  duizenden onschuldige burgerslachtoffers tengevolge van
  een bepaald soort heethoofden, al dan niet binnen de
  spacedefensie, met of zonder hulp van Extraterrestrials
  Wie zal het ooit weten. Voor welke Wallstreet beursaandelen
  te laten renderen van het kapitalistische imperialisme
  binnen en buiten de Navo. Ba

 14. Mijn man is in maart dit jaar overleden aan Non-Hodgkin. Hij heeft in 2004 in Irak gezeten in Basra. Vijf jaar na zijn uitzending kregen wij te horen dat hij ziek was en een jaar later het bericht dat hij niet meer te genezen was.
  De vorm van kanker die mijn man kreeg komt normaal gesproken bij oudere mannen voor. Mijn man is op 30 jarige leeftijd overleden.
  Ik ben ervan overtuigd dat het met blootstelling aan verarmd uranium in Irak te maken heeft. Ik ben dan ook naar de vakbond (ACOM) gestapt. Mijn man was inmiddels uit dienst, omdat hij lichamelijke en psychische klachten kreeg. We dachten toen nog dat hij overspannen was. Hij trok het niet langer om zijn werkzaamheden uit te voeren. Achteraf bleek dat het door de kanker kwam.
  De informatievoorziening voor zijn uitzending was nihil, bescherming tegen verarmd uranium ter plekke was er niet en van nazorg was ook geen sprake. Dankzij de vakbond heeft defensie enigszins verantwoordelijkheid genomen door mijn man met terugwerkende kracht in dienst te nemen en een medisch dossier aan te leggen. De overheid ontkent nog steeds dat militairen ziek kunnen worden doordat ze worden uitgezonden naar gevaarlijke gebieden. Maar ik hoop dat er een dag komt dat ook die gasten in Den Haag toe gaan geven dat verarmd uranium dodelijk is. En dat ze niet meer zomaar militairen naar Irak, Afghanistan etc sturen en ook zelf stoppen met gebruik te maken van VU.
  En Irak en Afghanistan zijn verdoemd door al die zooi die daar ligt. Hoe moeten die mensen ooit weer een normaal bestaan opbouwen als ze niet eens gezonde kinderen meer op de wereld kunnen zetten en een groot deel van de bevolking sterft aan kanker. Dan heb je geen reet aan al die goed bedoelde opbouwwerkzaamheden van Nederland.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.