Advertentie

Mobiel bellen ongezond..?


De afgelopen paar jaar is het aantal elektrische apparaten in onze omgeving exponentieel toegenomen en daarmee de straling waaraan wij als mens worden blootgesteld. Mobiele telefoons, tv’s, computers, flatscreens, laptops, draadloze routers, ze zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Draadloos is makkelijk toch?

Mobiel bellen ongezond? Gezondheidsrisico’s van mobiele netwerken

door Lucas Reijnders

x

.
Prof. Lucas Reijnders

Inmiddels begint ook een tegengeluid hoorbaar te worden. Want ook toegenomen zijn diverse gezondheidsklachten. Slapeloosheid, hoofdpijn, stress, concentratieverlies, allergieën of chronische vermoeidheid. Allemaal symptomen dat er iets aan de hand kan zijn. Maar de vraag blijft: wat? Onderzoek laat zien dat de elektromagnetische velden bij het mobiel bellen en internetten bijvoorbeeld de (elektrische) hersenactiviteit kunnen beïnvloeden.

Zo zijn er uit epidemiologisch onderzoek wel degelijk aanwijzingen voor gezwellen in het hoofd (significant vaker aan de kant waar wordt gebeld) bij langdurig gebruik van mobiele telefoons. Intussen zijn sommige steden en zelfs landen terughoudend geworden bij het goedkeuren van aanvragen voor weer een zendmast voor GSM of UMTS. Wat is er aan de hand?

Prof. dr. Lucas Reijnders, hoogleraar biochemie en milieukunde van de Universiteit van Amsterdam, zal in deze lezing de risico’s van mobiele straling verduidelijken. Wat kunnen we zelf doen om wel het gemak te ervaren van draadloze communicatie maar niet de nadelen voor wat betreft de gezondheid?

De lezing over het gevaar van mobiele straling, klik HIER voor de lead naar de opname van zijn presentatie op de TUDelft, op maandag 4 Oktober 2010.

Een interview met Lucas Reinders kun je HIER downloaden.

12 gedachten over “Mobiel bellen ongezond..?

 1. Mobiel bellen is gezond 😉

  Sinds dat ik mijn mobieltje niet meer op laadt en ook nooit meer bij me draagt heb ik last van tintelende rechter hand, rechter been(slaapt vaak) en een tintelende rechter voet!!!

  Binnenkort maar weer opladen en in mijn rechter broekzak stoppen 😛

  1. Wel leuk ter illustratie: ik geloof dat een ex-hoge piet van de World Health Organisation altijd hoofdpijn kreeg als er een mobieltje in de buurt aan bleek te staan. Ze kon van tevoren aangeven wanneer ze in de buurt kwam van een 06, ze werkt nu niet meer bij de WHO 😉

   Ik geloof dat onze ‘Staat’ ook voor zo,n 40 procent hoofdaandeelhouder is van KPN, die weer zo,n 70 procent van de telecom markt in handen heeft…Gelukkig ook hier weer iedereen ‘VIT’ dus…Nu begrijp je waarom je gemeente die zendmasten maar niet wil verplaatsen (klagen over de kleur mag nog wel).

   Lees verder de vele studies en inzichten o.a. het boek ‘Onzichtbare risico’s in het draadloze tijdperk’ en ‘Elektrostress en gezondheid’. In mijn boek ‘Blauwdruk’ wordt al snel duidelijk waarom draadloze technologie storend en gezondheidsbedreigend kan werken: het verstoort de ware cellulaire communicatie en regulatie binnen en tussen cellen (alle biochemie en fysiologie is namelijk met name elektromagnetisch en bio-holografisch en je zou kunnen zeggen dat de balans van energetische informatieoverdracht wordt verstoord met alle gevolgen van dien…)

   Ik sterf liever een natuurlijke-karmische- dood omdat ik over de kabel van mijn vaste telefoon struikel dan de kans op allerlei ziekten, DNA-beschadigingen, neurotoxiciteit en systematische maar onzichtbare immuunsysteem onderdrukkingen te verhogen.

   😉

  2. @ CB:

   Klopt! Uit allerlei studies blijkt dat mobiel bellen zeer gezond is: veel bewegen terwijl je mobiel zoveel mogelijk uit staat is bevorderend voor de gezondheid (wel de batterij er ook uithalen, anders weten de veiligheidsdiensten nog waar je rond dartelt, haha).

 2. Wat ik wel eens wil weten is wat voor stralingsvelden geven bossen kabels bijelkaar? Het zal allicht minder zijn dan dect telefoons ( die ik om die reden uit huis heb gegooid) maar toch als ik kijk naar alle apperatuur die ik heb staan in huis ( met draden eraan) geloof ik niet dat dat helemaal zonder straling kan zijn. Wie o wie weet hier een antwoord op( hoeft niet per se een wetenschappelijk verantwoord antwoord te zijn)

  1. Hihi ! ALLES geeft straling af dus niets gaat vrijaf
   Ook bossen kabels? afhankelijk van de spanningen zijn geen fabels.
   Ik heb zo’n Kirlian foto van mij maar dat vind ik volksverlakkerij.
   Je ziet ze wel eens op die Para-abnormale bijeenkomsten, wat een heilige vondsten.
   Ze maken een soort Kirlian foto van je vinger en een gewone foto van je hoofd zonder geslinger.
   Plakken die van je vinger boven op je kop en je hebt een Aura-Foto van je kop als strop.
   Wie is hier nou Gekke Henkie ? Die gelooft in AuraFotografie?
   http://www.youtube.com/watch?v=E7QOBhJAieM

  1. Hmmm! Welke Website ???
   Moeten we eerst Johan Gerritsen gaan Googlen En dat doorpoedelen?
   Geen Wonder dat niemand weet dat straling “Fout” is
   Omdat zij die het wel weten ook niet weten wat Goed is !!!
   Wat zijn we toch lekker makkelijk voor elkaar.
   Nog Effuh en het hoeft niet meer want alles zakt zo inelkaar.!
   http://www.youtube.com/watch?v=jtG7IsC64JI&feature=related

  2. beste Budhy,

   klik even op de naam,
   bij de betreffende reactie bovenaan
   linkermuis op Johan Gerritsen
   en je komt vanzelf zonder fratsen,
   op de site van de man
   wist je dat dat allemaal kan?

 3. Goedemorgen,

  Sinds 2 jaar heb ik continu tintelingen in mijn vingers van mijn linker hand.
  Op de zaak bel ik met mijn mobiele telefoon ongeveer 2 tot 3 uur per dag.
  Deze heb ik altijd in mijn linkerhand vast.
  Of de tintelingen door mijn mobiele telefoon komen weet ik niet, want ik heb ook de ziekte MS.
  Daarom is mijn vraag, kan MS verslechteren door een mobiele telefoon?

  Groeten,
  Wim

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.