Advertentie

Gebruik allemaal Mark Zuckerberg als FB-profielfoto..


benjamin-adamah_debunker

x

– Column –

BENNY’s DEBUNKER

x

 Gewoon met miljoenen de kop van Mark Zuckerberg

als FB-profielfoto installeren…!

2014 © Benjamin Adamah / deze versie WantToKnow.nl/.be

x

Momenteel slinkt mijn Facebook-vriendenlijst als een piemel tijdens de Nieuwjaarsduik. Niet omdat ik iets heb gepost dat aanstootgevender is dan hetgeen ik altijd al op mijn prikbord zet, maar omdat FB de gebruiker allerlei privacy en auteursrecht schendende meuk wil opdringen. Eerst zou het 1 januari ingaan, maar nu hebben ze het weer een maand opgeschoven. Desalniettemin is er een ware digitale diaspora gaande en de meeste bang of boos gemaakte FB-gebruikers vluchten naar Seen.is.

Het feestje lijkt begonnen voor facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Doordat Goldman Sachs een aandelenpakket Facebook aanschaft, wordt het aandelenpakket van Zuckerberg rond de US$ 50 miljard geschat.
Het feestje was begonnen voor facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Doordat Goldman Sachs een aandelenpakket Facebook aanschafte, werd het aandelenpakket van Zuckerberg rond de US$ 50 miljard geschat. Een paar maanden erna kon hij daadwerkelijk ‘cashen’…

Seen.is zou alle FB-vluchtelingen het beste opvangen, want in Vikingland moet men niets hebben van de NSA, CIA en ander Orwelliaans gewroet in onze privacy. Geloof je het zelf? Waar hebben we het hier over? Dat de server in een land staat dat de privacy meer respecteert dan andere landen garandeert immers helemaal niet dat iemand met foute bedoelingen daar geen hosting kan regelen? Makkelijk zat hoor!

Mensen die met mij FB-bevriend zijn (of waren voor deze bijna bijbelse uittocht) weten dat ik een paar weken terug al mijn grote twijfels postte inzake dit alternatief voor Facebook. De no-censorship-blabla rond Seen.is werd achteloos gecut & paste en het verbaasde mij echt dat zoveel mensen er een blind vertrouwen in hadden.

Op 12 december zette ik daarom dit op mijn tijdlijn:
“… Als ik bij de NSA/CIA zou werken is het creëren van zo’n platform (Seen.is) exact wat ik zou doen. Hark alle mensen bij elkaar door op FB te dreigen en laat ze naar een site op een IJslandse server gaan. Toch niemand die zich afvraagt wie er achter zo’n site zitten want niemand kent die mensen persoonlijk. Geniaal om zo de meer anti-systeem FB-ers in een digitaal ghetto te drijven. Los daarvan is dit platform ontzettend saai. Heb ingelogd om te kijken waar al die commotie nou over gaat en wat functies geprobeerd en daar blijft het voor mij bij.

Verder helemaal mee eens dat FB van gevoelige prive-info moet afblijven en zich gewoon aan auteursrechten moet houden, maar bovenstaande invalshoek is nog te weinig belicht. En dat is heel vreemd. Seen.is wordt in ieder geval door Calvinistische zuurpruimen gerund want nudes zijn verboden. Daar gaan we weer! Waarom weer nudes? Waarom geen wapens, oorlog, mishandeling, liegende politici, graai-CEO’s. Waar slaan dit soort censuurregels op en hoezo is dit een vrij platform, wat het dus op voorhand al niet is?”

Via mijn mailbox werd vandaag ineens veel duidelijk dankzij een mail van, hoe verzin je het….Seen.is zelf. De man achter Seen.is (en Unseen.is), Chris Kitze was directeur van en investeerder in het Amerikaanse bedrijf Intellius. Vandaar dus ook de censuur op bloot, want Amerikanen vinden het prima als je doodgebombardeerde kinderen post, maar van iets zachts en onschuldigs als een blote borst krijgen ze een rolberoerte (en vaak komen borsten per setje van twee). Wat is Intellius? Intellius is exact de reden waarom mensen FB verlaten. Het kan bijna niet cynischer.

Intellius is een Amerikaans persoonsdatabedrijf dat uitgebreide achtergrondchecks verkoopt aan wie maar informatie over je wil in de VS. Het bedrijf betrekt zich naar eigen zeggen enkel op inwoners van de Verenigde Staten, maar je wenkbrauwen gaan meteen fronzen als je ziet wat ze checken:

Learn more about (naam van persoon die je wilt onderzoeken) with a comprehensive Background Report. Report includes when available:

 • Statewide Criminal Check
 • Address History
 • Relatives & Roommates
 • Neighbors
 • Home Value & Details
 • Neighborhood Info
 • Satellite & Map Images
 • Alias Names
 • Much more…

seen isHet complete datapakket kost US$ 49,95 en nu tijdelijk met 10 dollar korting (Zeker omdat de data en masse en gratis binnenstromen op Seen.is en Unseen.is?) Tja, en hoewel over Seen.is nog steeds geen sluitende conclusie is te trekken (ik bedoel, Snowden werkte ook voor de NSA) komt er ineens wel een dikke harige met poep gooiende aap uit de mouw. Kijk als je FB niet meer ziet zitten, ondanks de realiteit dat al je digitale data als sinds jaar en dag internationaal door Echelon worden gecontroleerd en opgeslagen, lang voor FB bestond, a la.

Maar moet je dan uitgerekend naar het puriteinse Seen.is verhuizen, waarvan de interface even saai is als die gratis CD-rom van Henk Binnendijk. Seen.is waarvan de oprichter rijk werd met het jaren achtereen ongevraagd stelen en verhandelen van private gegevens van mogelijk miljoenen burgers?! Waar we dan wel naar toe moeten? Sorry. Geen idee.

De enige manier om op safe te spelen is zelf een social media-site oprichten, maar die skills bezit maar een enkeling, en dan nog. Nee steeds vaker concludeer ik dat we gewoon veel te weinig gebruik maken van humor. Humor is een van de meest onderschatte, onbenutte wapens tegen het systeem. Eén van de meest irritante zaken aan die nieuwe FB-regels was toch dat ze het auteursrecht op je eigen foto’s willen stelen?

Nou, zou het dan geen grandioze practical joke zijn om demonstratief allemaal de tronie van FB-baas Mark Zuckerberg als onze profielfoto te installeren?! Ik bedoel met miljoenen tegelijk. CNN gaan we er zeker mee halen en dat geouwehoer over welk social medium wel en welk niet, daar kan toch niemand enig bevredigend antwoord op geven. Soms zijn dingen simpel als je de regels van het systeem plotsklaps vervangt door een collectieve bokkensprong, ook als is het nog zo’n doortrapte jodenstreek…

x

* * *

x
‘Benny’s Debunker‘ is een column van Benjamin Adamah. De eerste ‘Benny’s Debunkers’ verschenen bij Niburu, inmiddels jaren geleden. De geprinte versies van Debunkers verschijnen in ‘Frontier Life’, het nieuwe ‘Green Life Style’-magazine dat Frontier in januari 2015 lanceert. Online verschijnen Debunkers bij Wanttoknow.nl en Soulvability.nl. Adamah is energie-trainer, cultuurfilosoof en helpt met zijn bedrijf DOOOZz mensen van stralingklachten en slaapproblemen af. Websites: www.dooozz.nl en www.adamah.nl
DOOOZz wanttoknowbanner-800-90px

12 gedachten over “Gebruik allemaal Mark Zuckerberg als FB-profielfoto..

 1. Ik ben ook zo iemand die onlangs een account heeft aangemaakt op seen.is. Het is wat publiek betreft leuker dan facebook (vind ik), maar toch heb ik me steeds afgevraagd of dit wel zuivere koffie is. Een bepaald type mens gaat van facistbook af en verzamelt zich op een ander platform, is dat wel zo veilig? Het lijkt ook wel verdacht veel op het oude facistbook, werken ze misschien toch samen? Ik heb ook die Chris Kritze uitgeplozen, daar een blog op seen.is over geschreven, vervolgens krijgt iedere ‘seener’ een persoonlijke mail van seen. Hij was op z’n zachtst gezegd not amused over het graafwerk naar zijn verleden. Iedereen weer gerustgesteld, je hoort er niets meer over.
  Waar kunnen we dan wel naartoe? Diaspora denk ik. Daar heb ik wil een goed gevoel bij. https://diasporafoundation.org/

  1. Maria, het lijkt mij een sympathiek initiatief. Maar als je op een vreemde site je inloggegevens van Facebook moet invullen, dan heeft die site jouw inlog in bezit. Ik ga er niet van uit dat ze boze intenties hebben. Misschien ben ik te wantrouwend? Ik hoop dat je dat bevestigt, dat zou betekenen dat ‘somethingbreaksout’ te vertrouwen is. 🙂

 2. Je hoeft ook helemaal niets. Elkaar gewoon aankijken en spreken, of even de telefoon pakken? facebook etc. blijft een energie/emotieloos geblaat met niet zelden verkeerde interpretaties. Websites zoals deze zijn heel bruikbaar om de wereld in een ander perspectief te zien.
  En dan ook nog, .is ??
  .is not recognized as an internal or external command
  M.a.w. Niemand legt je geboden op omdat het zogezegd moet om gezien te worden waar iedereen je niet aankijkt omdat het scherm heer en meester is geworden. Het is een hondenfluitje geworden;
  http://youtu.be/8oWaYF1MpGI
  Ik weet niet of iedereen hierop deze 8 frequenties reageert, in ieder geval zijn voor mij de laatste drie heel indringend.
  Laat het dwangmatige moeten, leef eens voor de verandering in plaats van face of seen booking, of apporteer liever je en zit je op, net als de hond die gefloten wordt? Hierrrr….

 3. Ik heb ooit een blauwe maandag een accountje aangemaakt.
  Er stonden minimale zaken in zoals bij de meesten.
  Binnen een week had ik plotseling wel honderd ‘vrienden’.Terwijl ik niet de indruk wek geld te hebben!
  Dat vond ik verdacht omdat ik normaal gesproken helemaal geen vrienden heb.
  Dus strippen die hap.
  ‘T is nog verdomde moeilijk ook om van die shit af te komen en uiteindelijk vond ik ergens achter in de zoeklijst een programma’tje om van die zooi af te komen.
  De vrienden die ik heb zijn van vlees en bloed, kan ik aankijken en hoepelen op tijd ook weer op.
  Gelukkig heb ik nu een minimaal aantal vrienden

 4. Leuk artikel. Nagel op de kop.
  Ben ook ’s bij Seen.is gaan kijken, account aangemaakt en daar blijft het bij.
  Doodsaaaaai!
  Ben als anti-FB-er noodgedwongen toch maar lid geworden, gewoon omdat de gesloten vriendengroep/forum Love-orgonite.ning ermee stopte en de meeste leden naar FB overstapten.
  Hoe je ’t ook draait of keert, dankzij mijn internet gelijkgestemden en vrienden, verkrijg ik zeer vaak erg nuttige en interessante info zonder dat ik urenlang moet gaan struinen. Privé onderwerpen en foto’s zal je van mij niet op dergelijke sites vinden. ’t Is al erg genoeg dat we vele zaken via e-mail moeten regelen.

 5. Ten eerste kan een FB account worden opgezegd. Dan heb je de hierboven genoemde tips en trucs gewoonweg niet nodig. Simpel toch?

  Ten tweede, wat verwachten de sociale kuddediertjes dan?! Een bedrijf verdient geld doormiddel van een product. Nou, drie keer raden wat het product van FB is… De FB gebruikers! Met andere woorden, zeg je account op want hetgeen nu gebeurd aangaande de privacy van gebruikers is nog maar het begin!

 6. Reclaim? Wat dacht je van wettelijk beschermd auteursrechtelijk werk? Haal je dierbare foto’s maar weg van je Facebook account zou ik zeggen… http://www.volkskrant.nl/tech/facebook-maakt-korte-metten-met-beschermde-fotos~a3837298/

  Hoorde net op het nieuws dat Facebook wereldwijd uurtje plat lag!? Vast niets te maken met hun ‘privacy’beleid of dit? http://www.emerce.nl/…/facebook-gesprek-makers-reclaim-app

  Wil je jezelf beschermen? Zie hier praktische tips en screenshots hoe dat te doen:http://www.radartv.nl/consumentenhulp/hulp-bij/detail/article/tips-om-je-facebookfotos-te-beschermen/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.