Advertentie

NATO in propaganda-oorlog tegen Syrische volk.!!


Waarom nieuwe foto’s in scene zetten, als de ‘oude’ nog zo goed zijn. Het volk let toch niet op.. De BBC bij de zoveelste manipulatie gepakt!! Een foto die gebruikt werd in 2003 (!!) word evenzo ‘vrolijk’ ingezet om het volk te beduvelen in het kader van de massaslachting bij Houla in Syrië, enkele weken geleden..!! (klik voor het hele artikel!) Zie het commentaar onderaan dit artikel, van de fotograaf die de foto maakte in 2003 in Irak. Met dank aan de ‘kwaliteitszender’ BBC, die deze doortrapte leugens verspreidde..! Commentaar van de fotograaf, Marco di Lauro: “Ik was volledig verrast dat de BBC op de voorpagina van haar site, een foto gebruikte van mij uit 2003, die ik in Irak had gemaakt. De BBC gebruikte de foto in haar recente artikel over de massaslachting in het dorpje Houla, waarbij de BBC meldt, dat de foto in haar bezit kwam, ‘via een activist die de foto nam en aan de BBC toezond’… Dit is dus gewoon niet het geval..! Ik heb die foto gemaakt in 2003 voor een reportage die getiteld was: ‘Irak, de naweeën van Saddam’..”

Hierboven één van de meest schrikbarende stukken propaganda die wereldburgers voor de kiezen krijgen in het kader van ‘de gewelddadigheden van het Syrische regime tegen haar burgers’...!

Thierry Meisan is een Franse intellectueel die oprichter/voorzitter is van het zg. ‘Voltaire Network’ én de ‘Assen voor Vredes-Conferenties’. Hij schrijft columns, waarvan we de hieronder geplaatste column voor je vertaald hebben. De columns gaan over internationale relaties tussen landen en worden geplaatst in dag- en weekbladen in Arabische landen, Spanje en Rusland. Zijn laatste 2 gepubliceerde boeken: ‘9/11: de grote Leugen’ en ‘Pentagate‘.

x
* * *

De ‘krachten achter de schermen’ blijken dat steeds meer letterlijk te zijn.. Informatie en vooral valse informatie, in de vorm van leugens en bedrog, zijn meer regel dan uitzondering in de huidige nieuwsvoorziening.

c

NATO in propaganda-oorlog tegen Syrische volk.!!
X

Thierry Meyssan © 2012

2012 © vertaling WantToKnow.nl/Guido Jonkers

x

Misschien vandaag al, anders met een paar dagen, zullen de Syrische burgers, die naar hun nationale Tv-station willen kijken, bemerken dat andere ‘Tv-programma’s’ worden uitgezonden, andere dan ‘normaal’. Dit zijn programma’s die door niemand minder zijn gemaakt dan de CIA. Er zullen beelden worden vertoond van massamoorden, beelden die in studio’s zijn opgenomen en waarbij natuurlijk de Syrische overheid de schuld in de schoenen geschoven wordt. Ook zullen er beelden zin van demonstrerende bevolkingsgroepen en ministers en generaals die hun ontslag indienen. President Al-Assad zal op de vlucht slaan, waarbij de ‘rebellen’ in de grote stadscentra zich zullen verzamelen. Een nieuwe ‘overheid’ zal zich installeren in het presidentiële paleis.

Het is een operatie van desinformatie, die direct vanuit Washington zal worden geleid door Ben Rhodes, de VS-officier belast met ‘national security advice for strategic communications’. Het is zijn doel om de Syriërs te demoraliseren, zodat de weg gebaand wordt voor een machtsovername. De NAVO, in haar wiek geschoten door de veto’s van Rusland en China, zal er aldus tóch in slagen om Syrië te ‘veroveren’, zonder dat het land ‘legaal’ wordt aangevallen, zoals dat het geval was met Libië..! Wat voor oordeel je ook hebt over de actuele gebeurtenissen in Syrië, een machtsovername zal elke hoop op democratisering de grond inslaan.

Joseph Goebbels, NAZI-opperhoofd inzake valse informatie-verspreiding.. En ‘natuurlijk’ alles keurig verpakt in een ‘Ministerie van Voorlichting en Propaganda’..

De Arabische Liga heeft officieel al gevraagd om alle satelliet-kanalen van ‘Arabsat’ en ‘Nilesat’uit te schakelen, waar deze gericht zijn op Syrië. Of dit nu publiekelijke programma’s zijn of privé-programma’s, via abonnee-kanalen. (zoals ‘Syria TV’, ‘Al-Ekbariya’, ‘Ad-Dounia’, ‘Cham TV’, etc.) Hiervoor was al een precedent geschapen toen de Arabische liga erin slaagde om de Libische TV te censureren, tijdens de pogingen om Khadaffi neer te halen. Er is in Syrië geen Hertz netwerk, waarbij televisie exclusief via satellieten wordt doorgegeven. Het doorsnijden van verbindingen zal echter geen ‘zwart gat’ achterlaten op de Tv-schermen.

Deze publiekelijke beslissing, is echter slechts het topje van de ijsberg. Volgens onze informatie werden de afgelopen weken diverse vergaderingen gehouden, om deze desinformatie-campagne te organiseren. Twee daarvan hadden een technisch karakter, en deze werden gehouden in Doha (Qatar) en de derde was een politieke vergadering en deze vond plaats in Riyad, de hoofdstad van Saudi Arabia.

In de eerste ontmoeting waren ‘PSYOP’- medewerkers, die zich tussen de medewerkers bevinden van satelliet-kanalen als Al-Arabiya, Al-Jazeera, BBC, CNN, Fox, France 24, Future TV en zelfs MTV. Het is bekend dat sinds 1998, officieren van het Amerikaanse leger, afdeling ‘Psychological Operations Unit’ (PSYOP) binnen CNN hebben gepost’.. Sindsdien zijn deze praktijken door o.a. de NAVO opgepakt zodat ook andere ‘strategische media’ onder invloed komen van de ‘beleidsbepalers’..

De ‘moderne versie’ van Joseph Goebbels? Ben Rhodes is de schijnheilige kracht achter veel, zo niet alles, van de propaganda van de ‘moderne oorlogsvoering;..

De gefabriceerde valse informatie, die vooraf wordt gefabriceerd in Tv-studio’s, is gebaseerd op het script dat een ‘verhaal vertelt’. Dit verhaal is door Ben Rhodes en zijn team in Washington in elkaar geflanst. Daarbij wordt een zogenaamde ‘reciprociteits-validatie’ geïnstalleerd, waarbij verschillende media elkaar quoten, om de leugens als waarheid via Tv-kanalen onder de massa te verspreiden.

De deelnemers aan de vergadering besloten om niet alleen de TV-kanalen van de CIA, gericht op Libië en Libanon (Barada, Future TV, MTV, Orient News, Syria Chaab, Syria Alghad)  te gebruiken, maar ook nog eens 40 religieuze ‘Wahhabi-TV-kanalen’ om op te roepen tot geloofsslachtingen onder de leus: ‘Christenen naar Beyrouth, Alawites in het graf!

De tweede meeting werd gehouden voor ingenieurs en technici om de fictieve plaatjes te fabriceren, waarbij een deel werd gemixt met buitenstudio-opnames, en het andere deel met computer gegenereerde opnames. Tijdens de afgelopen twee weken zijn er studio’s in Saudi Arabië opgezet, waarbij replica’s werden gebouwd van de twee presidentiële paleizen in Syrië en de grote pleinen van Damascus, Aleppo en Homs. Studio’s van dit type bestaan al in Doha (Qatar), maar bleken niet toereikend te zijn.

De derde ontmoeting werd geïnitieerd door generaal James B. Smith, de ambassadeur van de VS, een vertegenwoordiger van het UK, prins Bandar Bin Sultan (die door voormalig U.S-president George Bush werd betiteld als zijn ‘zoon’, zodat de pers in de VS hem ‘Bandar Bush’ is gaan noemen). In deze ontmoeting werden dus de media-acties gecoördineerd met hen die we kennen van het ‘Vrije Syrische Leger’.. Hierin spelen de huurlingen van prins Bandar een beslissende rol.

De hele operatie is al verschillende maanden dus gaande, maar de U.S. National Security Council, de Amerikaanse Veiligheidsraad, besloot om het e.e.a. te versnellen, nadat gebleken was dat de Russische president, Vladimir Putin, het Witte Huis had laten weten dat hij zich met alle middelen zou verzetten, zo nodig met geweld, tegen ongeacht welke illegale NAVO-millitaire interventie in Syrië.

De operatie krijgt nu een dubbele bedoeling: de eerste is om valse informatie te verspreiden en de tweede is om alle mogelijke reacties te censureren. Het inbreken in TV-satellietstations is niet nieuw. Onder druk van Israël en de VS, en met steun van de EU, werden één voor één Tv-kanalen geblokt in Libanon. Palestina, Irak, Libië en Iran. En daarbij worden geen satellietkanalen uit de rest van de wereld gecensureerd.. Dat zou ons ook te denken moeten geven.

Gat in de markt..? Propaganda voor ‘Sheeple’..?

Het uitzenden van ‘vals nieuws’ is natuurlijk zo oud als de weg naar Rome. Maar er zijn natuurlijk, vooral door nieuwe, fenomenale technische ontwikkelingen, enorme stappen gemaakt om van propaganda een ‘ware kunst’ te maken, de laatste decennia.

• In 1994 werd via een popmuziek-station ‘Free Radio of the Thousand Hills” (RTML) het startschot gegeven voor de genocide in Rwanda, onder de leus: ‘Kill the cockroaches!’. (‘Vermoordt de pissebedden’)

• In 2001, NATO gebruikt de media om haar versie van de 9/11-aanslagen te verspreiden en daarmee haar agressie tegen Afghanistan en Irak te rechtvaardigen. Ook toen al was het Ben Rhodes die –aangesteld door de Bush-regering- het rapport van de commissie Kean/Hamilton over de aanslagen aan de media presenteerde als ‘nieuws’.

• In 2002 gebruikte de CIA maar liefst 5 TV-kanalen in Venezuela (Televen, Globovision, ValeTV en CMT) om een vals bericht de wereld in te helpen, waarbij het Venezolaanse volk spook-betogers te zien kreeg, die zogenaamd de verkozen president, Hugo Chávez, zouden te pakken hebben genomen, waarbij ze hem hadden gedwongen om af te treden. Maar feitelijk was hij TEGELIJKERTIJD het slachtoffer van een militaire machtsgreep…!

• In 2011, fungeerde TV-zender ‘France 24’als het ministerie van informative voor de Libische zender CNT’ volgens een getekend contract..! Tijdens de slag om Tripoli produceerde ook NATO valse studiofilms, die vervolgens werden uitgezonden via Al-Jazeera en Al-Arabiya. Hierbij werden –later door velen ontmaskerde- valse beelden getoond van ‘Libische rebellen’ op het centrale plein in Tripoli. In werkelijkheid waren de ‘opstandelingen’ nog mijlenver van de hoofdstad verwijderd! De consequentie van deze valse berichtgeving was dat de inwoners van Tripoli overtuigd werden dat de oorlog was verloren en hun verzet volledig opgaven..!

Tegenwoordig ondersteunen de media een oorlog niet alleen, ze produceren hem nu zelfs!

En vanzelfsprekend is dit volledig tegen de principes van internationale wetgeving.. In de eerste plaats is daar Artikel 19 van de ‘Universal Declaration of Human Rights’, de Universele Verklaring van Mensenrechten, waarbij wordt gerelateerd aan het feit dat:
“het ontvangen en deelnemen aan berichtgeving en ideeën door ongeacht welk medium en ongeacht welk geschil”.
Maar bovenal zijn de nieuwspropaganda-leugens in overtreding met een paar resoluties die zijn aangenomen door de UN-Algemene Vergadering. Dit gebeurde juist ná de Tweede Wereldoorlog, toen bleek dat de Nazi’s vooral door manipulerende propaganda het Duitse volk hadden bedonderd. Het zijn de resoluties 110, 381 en 819 die het verbieden om:

‘Obstakels op te werpen die vrije uitwisseling van informatie en ideeën hindert’ (Dat is natuurlijk het geval met het afsnijden van de officiële Syrische TV-kanalen..!) Daarnaast was er de resolutie die spreekt over: ‘het verbod op alle propaganda die een bedreiging vormt voor, of die uitdaagt tot het verbreken van vrede en alle daden van agressie.’
Het is dus WETTELIJK geregeld, wereldwijd, dat propaganda een misdaad is tegen de vrede, de ergste misdaad feitelijk, omdat deze oorlogsmisdaden en genocide fasciliteert

.
Thierry Meyssan

Bron: Komsomolskaïa Pravda

Voor een aantal propaganda-voorbeelden, kijk je:

HIER De fake-interviews van ene ‘Danny’ over de gruweldaden die het bewind van Assad zou hebben begaan.. Valse berichtgeving dus!!

 * * *

HIER Valse berichtgeving door het algemeen als ‘neutraal’ beschouwde ‘Al Jazeera’..

* * *

HIER Last but not least..
Waarom zou het Syrische regime kinderen koelbloedig vermoorden..???
Is het massa-moordenaarswerk op kinderen gedaan door de ‘opstandelingen’
om jouw en mijn sympathie voor hen op te wekken,
of beter geformuleerd: ‘anti-pathie’ tégen de Syrische leider Assad…??!!

x
* * *
X

DIT Hieronder het commentaar van de fotograaf,
die in 2003 de foto van de dode lichamen maakt in Irak.
(zie bovenaan het artikel!)

Deze foto werd onlangs door de BBC als officiële foto uitgegeven
inzake de massaslachting in Houla/Syrië..!

Opnieuw de vraag: wie zijn de WARE MOORDENAARS…?
Wellicht dat je HIER wijzer wordt..?

X

34 gedachten over “NATO in propaganda-oorlog tegen Syrische volk.!!

 1. Syrie is de poort van Eurasia voor de NWO.

  De eerste stap om IRAN,China en Rusland op de knieen te krijgen.

  Turkije speelt hier een dubbel-rol in (bezoek BeaBilderberg?).

  De tactiek om bij Syrie te beginnen is al een tijdje bekend en heeft zelfs enige jaren geleden al op You tube gestaan.

  Onder EURASIA grand chessboard off Bzygniev Brzezinsky.
  (jawel die, samen met Kissinger dit zijn super Khorzaren/lees n-oost turkije-Kaspische zee).

  Brzezinsky was met Iran al in de jaren tachtig bezig onder Carter.(1986).

 2. Wat ik me afvraag; waar blijven onze buitenaardse familieleden die ons komen helpen met wakker worden en onze Moeder Aarde helpen (weer) GEZOND te maken en ook onze gedachtengang over hoe we vredig en in liefde, harmonie en dankbaarheid met elkaar dienen om te gaan.
  Ik zie onze familieleden liefst vandaag nog dan morgen… Namasté.

  1. @Gelukje,volgens mij moeten we het toch echt zelf doen op deze aarde. Als “anderen” ons moeten redden, dan hebben we wederom zelf niets geleerd, dan kunnen we het als mensheid gerust nog een keer verkloten, het wordt dan toch wel weer voor ons gefixed. We moeten zelf gaan geloven in onze macht. We zijn grootser en machtiger dan we denken.

 3. Ik heb nog steeds mijn leugenabonnoment op het AD niet opgezegd , zodoende lees ik zo nu en dan nog wat propaganda . Het is te ziek voor woorden hoe er weer met hetzelfde bijltje wordt gehakt . SLACHTPARTIJ ONDER VROUWEN EN KINDEREN DOOR SYRISCH LEGER , bladieblabla . Denk je nu echt dat het leger vrouwen en kinderen de pan in hakt om een opstand te bedwingen , nee dan pak je de krijgsheren aan . Zelfde propaganda als voor de Irak oorlog , je zou toch denken dat ze een regiseur van Disney met meer fantasie zouden inhuren . De druk lijkt opgevoerd te worden , de agenda moet uitgevoerd worden . Vuile vieze gore shitleugens waarmee weer een massaslachting wordt goedgekeurd , en de NWO weer een stapke dichterbij komt .
  Dank je Guido dat jij er wél bovenop zit . Kunnen ze niet zeggen ; Wir haben es nicht gewust ( ofzo)

 4. Zie deze artikelen van journalist Daan de Wit (oud Redacteur Buitenland NOS) over ‘De Westerse invloed bij de Arabische Lente’:
  http://deepjournal.com/p/43/a/nl/2891.html
  http://deepjournal.com/p/43/a/nl/2893.html

  En dit artikel op zijn site ‘Report: Rebels Responsible for Houla Massacre’:
  http://deepjournal.com/p/43/a/en/3096.html

  Overigens vermelden Nieuwsuur en NOS al de gehele tijd dat het niet zeker is wie er achter de aanslagen zitten, dat beide partijen (opstandelingen en de regering) elkaar beiden beschuldigen, dat beiden kinderen misbruiken en dat de berichten en verklaringen van getuigen en omstanders altijd tegenstrijdig zijn…

  Zie ook dit eerste televisie-interview ter wereld met een ex-MI-6 spion… Over Libië en de betrokkenheid van buitenlandse inlichtingendiensten en commando’s:
  http://www.eenvandaag.nl/buitenland/38500/wat_doen_buitenlandse_inlichtingendiensten_in_libi_

  ‘Human Rights Investigations‘ onderzoekt of de clusterbommen die in april in de Libische stad Misrata burgers doodden, door de NAVO werden gedropt… Terwijl de bombardementen werden toegeschreven aan het Kaddafi-regime:
  http://www.presstv.ir/detail/182310.html
  http://humanrightsinvestigations.org/2011/05/25/the-cluster-bombing-of-misrata-the-case-against-the-usa/

  De BBC zond beelden van feestende Indiërs uit als ‘beelden van feestende Libiërs op het Groene Plein in Libië’. Het is niet de eerste keer dat de BBC dat soort ‘fouten’ maakt…
  Zie: http://www.niburu.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1109:beelden-feestende-menigte-groene-plein-tripoli-afkomstig-uit-india&catid=28:propaganda&Itemid=41

  Zie ook: http://www.wacholland.org/nl/nieuws/navo-en-turkije-steunen-en-bewapenen-rebellen-syri

  Meer over Libie: http://www.argusoog.org/het-ware-gezicht-van-de-vrienden-van-libie/

 5. Ik weet niet meer wie te geloven. Dat propagand een machtig wapen is , is reeds bekend sinds de greep naar macht in oude tijden.
  Ons werd ook altijd verteld dat de U.S.A terroristen naar o.a Syria vloog voor ondervragingen.
  De techniek was natuurlijk barbaars en op die manier wasten ze zich schoon
  van elke minderleuke daad.
  Heeft men dit ooit tegengesproken?
  Ik denk het niet, want we hadden met terroristen te maken.
  Om Wanr to Know geloofwaardig te laten overkomen vind ik het helaas moeilijk te verwerken de propaganda oorlog te willen accepteren.
  Het is een `mess`, dat weten we.—-

 6. Deze oorlog moet blijkbaar doorgang vinden , de kranten , tv en radio voeren de druk op . Failliet NL biedt 4 miljoen aan voor de oppositie etc .
  It git oan !!

  1. Zowel Avaaz als Amnesty staan in dienst van de NWO propaganda machine op het cruciale moment . Voorheen deden ze zich voor als mensheidlievend . Nu de sloopkogel door de laatste autonome landen moet gaan laten ze hun ware aard zien , nl wolven in schaapsvachten .
   Te betwijfelen valt echter of Rusland en China wel zo rechtgeaard zijn , wellicht hebben ze er hun economische belangen of zijn ze onderdeel van ‘controled opposition ‘ oftewel voor de buitenwereld spelen ze de beschermer om de wereld in WW3 te leiden .
   Het hele spel stinkt als de reet van Bush en zijn maatjes . Heil Obama de verlosser .

 7. Dat de Syrische Overheid en Assad heilig zouden zijn geloof ik natuurlijk ook niet… Het zijn 2 kwaden die strijden om de macht… En het volk dat dan weer de Dupe is!

  1. Paul, ik geloof dat dat het doel is…dat mensen gaan twijfelen. In het kader van nobody is perfect…wie wil vinden, die vindt.
   Zullen we niet eerst even onze dictators in eigen land gaan ‘aanpakken’ voordat we met landen bezig zijn waar we geen enkele eigen mening over kunnen en ergo mogen hebben omdat we er niet leven en alle informatie hierover ‘gestuurd’ is.
   Wat ik wel kan zeggen is, dat ik tegen oorlogen ben en voor rechtvaardigheid, stoppen met haat zaaien en fronten opbouwen en stoppen met de hele oorlogsmachinerie.
   En recht is niet krom en krom is niet recht. Ook willen ze ons dit wijsmaken. Laten we beginnen om instanties hier op de vingers te kloppen, bel ze op, schrijf mailtjes, stel vragen, ook krijg je geen antwoorden…maar zet ze toch even aan het denken.
   Democratie is niet meer dan mensen het gevoel geven dat ze vrij zijn maar toch net niet vrij genoeg om iets te kunnen veranderen of echt vrij te kunnen leven.

   Wat zich ondertussen achter de gordijnen afspeelt, dat is het eigenlijke doel….
   De mens moet het zelf doen, voordat het de machines over nemen.

  2. @Monika

   Ik geloof zowiezo niet dat de Syrische overheid of Assad heilig zouden zijn en het zou dom zijn om dat hierdoor wel ineens te gaan geloven.

   Met het wakker maken van burgers, media en overheid ben ik al een aantal jaar succesvol bezig.
   http://www.argusoog.org/author/paul-engels/

 8. Beste Paul,
  Je zal het goed bedoelen, maar de waarheid is, dat het Syrische volk al jaren wordt onderdrukt door dictators. Assad is een boef en een mensenmoordenaar. Bewijs? Ik ken een Syrische man en vrouw, wiens broer en zwager onder het bewind van Assad jaren geleden is verdwenen en er is nimmer meer iets van de man vernomen. Men vreest dat hij in de gevangenis is vermoord. De mensen zelf zijn gevlucht naar Nederland omdat de man van een anti Assad partij lid was en meer vrijheid in het land wilde. Was hij niet gevlucht, dan zou dat zijn dood betekent hebben. De toekomst zal uitwijzen wie Assad in werkelijkheid is. Afwachten maar.

  1. @Bert

   Zoals je had kunnen lezen, schreef ik ook dat ik de Syrische overheid en Assad ook niet heilig acht.

 9. Assad moet zich gewoon uitleveren want hij voldoet niet! Hij mag blij zijn dat er nog een land is dat hem accepteerd ! De bastaard ! Onschuldige mensen bereiken dat nooit ! Dus de schuldige en en de andere schuldige beschermen elkaar denk eens na …… !!!!!! Wat een KUT wereld als we moordenaars gaan beschermen !!!!! Waar zijn we mee bezig vraag ik me af ????? Een moordenaar asiel geven en een onschuldig mens dood maken mensen wordt wakker dit is zo fout !!!!! Snap het eens een keer stelletje
  domme honden ( nee geen honden want die zijn intelligent)We zijn allemaal stomme slaven !!!! En wie die niet begrijpt is nog dommer !
  Slaap zacht !!!!!

 10. Verdeel en heers. Hoe meer kakelende gedachten hoe beter. Ik ben die hard, ik zie het spelletje. Over and over again. Domme lul als je er niets van begrijpt. De grootste losers laten zich weer sturen door één of andere mafketel. Ik heb zo’n hekel aan haat en oorlog…

  http://www.youtube.com/watch?v=-7Y0ekr-3So

  Je ziel is echt niet veilig meer als je meegaat met de suckers om je heen.
  Think for yourself, it’s the same old story.

  We gaan rare tijden tegemoet. Wie kan de waanzin nog aan? Tot nu toe bijna 7 miljard mensen, zo erg kan het dus ook weer niet zijn toch?

 11. Ik heb ze alle hoeken van de kamer laten zien tijdens deze propaganda oorlog.
  De inzet werd steeds maar weer verhoogd door de NAVO = Rothschild = bankiers.
  Thermonucleaire oorlog is waar we nu zijn aangekomen met de inzet.
  Hadden ze niet verwacht.
  Ik win.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.