Advertentie

Het verhaal achter Wikileaks, de documentaire!


Deze exclusieve, ruw-gesneden versie van de documentaire over Wikileaks vertelt het verhaal over de mensen achter deze site, die in de volle attentie-focus van de wereld staat. Vanaf zomer 2010 heeft de Zweedse (!) televisie dit in-het-geheim-opererende netwerk gevolgd, waarbij haar enigmatische hoofdredacteur Julian Assange een hoofdrol vervult.

De reporters Jesper Huor en Bosse Lindquist reisden naar de sleutellanden’ van waaruit Wikileaks opereert (of moeten we inmiddels zeggen: ‘opereerde’) en interviewde de leidende top van deze organisatie, waaronder natuurlijk Assange, hun pr-dame Kristinn Hrafnsson, evenals de man die inmiddels zijn ‘eigen Wikileaks’ is begonnen via Openleaks.org, Daniel Domscheit-Berg. Een interessant verhaal, dat een bijzondere inkijk biedt in het ‘verschijnsel’ Wikileaks.

x

14 gedachten over “Het verhaal achter Wikileaks, de documentaire!

 1. Waarom publiceren de oude media (mainstream media) wel over “wikileaks” en niet over alle misstanden die allang door de nieuwe media (de onafhankelijke kritische media) gepubliceerd zijn??

  Waarom horen of lezen we in de oude media (tv, krant, radio)niets over bijvoorbeeld:

  http://www.sdnl.nl
  http://www.klokkenluideronline.nl
  http://www.hetechtenieuws.org/bewijzen-gif.php

  Zie het verschil tussen de oude en de nieuwe media:
  http://www.oudemedia-nieuwemedia.nl

  1. Idd, die vraag komt ook steeds in mij op these days!

   &thx Guido, weer wat geleerd..
   m’n eerdere reactie kun je idd skippe;)

  1. Iris, just a remark.. Als je op ‘Henk’ reageert, doe je dat door rechtsonder op zijn vakje te klikken.. (‘reageer’); dan komt jouw reactie daaronder, nu sta je erboven.. Als het alsnog doet, haal ik beide (deze) reacties eraf.

 2. Wij zijn erg blij met deze gang van zaken. Al sinds lange tijd zaten wij te wachten op een opening, op een bekendmaking van alle onderliggende handelingen. Wij kunnen al sinds lang niet meer kijken of luisteren naar wat de televisie en radio ons proberen wijs te maken.
  Zo weinig mensen zijn bewust van wat er werkelijk gaande is, hoe komt dat?. Wij zijn zo vastgeroest in bepaalde ideeen, en kunnen nauwelijks los komen van onze vooroordelen. Fijn dat nu alles begint te bewegen, eindelijk.! Jammer dat veel mensen bang zijn van die onthullingen, ze willen ’t niet weten. Jammer.!

  1. Mee eens! Heel erg jammer inderdaad! Ik krijg zo’n teleurstellend en ik mag het misschien niet krijgen/voelen (en ik laat het ook niet gebeuren maar om in woorden uit te drukken is dit het beste te snappen wat ik bedoel), maar je zou al die mensen toch eens een ik weet niet wat willen aandoen hehe. Gewoon keihard die mensen schudden zo van: Word eens wakker, kijk toch eens uit je doppen, voel eens met je hart, en laat die mind van je toch eens rusten!!! Potverdrie zeg! Maar je snapt ‘m nietwaar? 🙂

   Dit gevoel zou bij ons allen niet meer nodig moeten zijn. Het is aan de “rest” van de mensheid nu hetzelfde te ervaren waar wij doorheen gaan, dan kunnen we pas wat veranderen. Let is be QUICK please!

 3. Jullie beeld van ‘de media’ is nogal romantisch. Bij de nieuwe media (op internet) gaat het vooral om zaken boven water te krijgen waar de oude (lees gevestigde) media niks mee doet. De gevestigde orde maakt n.l. deel uit van een old boys-network. Journalisten, politici en bedrijfs- en organisatievoorlichters houden elkaar in stand en aan het werk.

  Waarom publiceren de oude media (mainstream media) wel over “wikileaks” en niet over alle misstanden die allang door de nieuwe media (de onafhankelijke kritische media) gepubliceerd zijn??

  Ze moeten wel anders gaat de hoofdredacteur zeuren. In Nederland brengt iedereen hetzelfde nieuws met hetzelfde commentaar. De Nederlandse journalist is een ambtenaar die op tijd naar huis wil. Een enkeling doet nog aan onderzoeksjournalistiek…

  1. De ‘nieuwe’ media op het Net (waaronder de site Wikileaks en Open-leaks) zijn hoogst onbetrouwbaar te noemen. Er bestaat geen verificatie, geen hoor en wederhoor en iedere 16-jarige puber met een beetje fantasie (en een V-for Vendettamasker op) kan zich in principe voordoen als ‘klokkenluider’ noemen op dit soort site’s. Dus iedereen kan op het Net ‘onthullingen’ doen en journalistje spelen. Maar of de informatie betrouwbaar mag worden genoemd. Natuurlijk niet! Maar het Net is verworden tot een vervuild medium zonder echte spelregels. Tja, dan krijg je dit soort onzin.

  2. Joyce, we leven nu in het tijdperk van “ETHICS” en Wikileaks is een van de instanties die paal en perk willen stellen aan misleiding van de massa door de zgn. elite. Bravo !!
   Hopelijk leidt dit tot grote voorzichtigheid, terughoudendheid tav oorlogen, uitbuiting en misbruik van de mensheid.

   Ten aanzien van F001, mijn advies aan jou is gewoon negeren, en vooral doorgaan met het vertrouwen scheken aan de reguliere media, die slechts voor hun brood werken, en de rest gewoon laten gewoon verrekken. blijf maar lekker dromen…!!

  3. F001, ik maak me grote zorgen over je observatievermogen, danwel de afwezigheid daarvan.

   Als je werkelijk de film gezien hebt, overigens gisteravond nog op de TV uitgezonden door ZEMBLA, dan kun je de inhoud daarvan niet afdoen met “ONZIN”.

   Dan zet je jezelf alleen maar te kijk.
   Wellicht ben je zelf zo’n “oude” media boer, of boerin.
   Misschien ben je bang dat we aan je brood komen ??

  4. @ F001 Das dan toch alleen een probleem voor goedgelovige zielen zonder een greintje aan intuitie of waarheids gevoel. Ben benieuwd in welk kadertje jij jezelf plaatst.

  5. @ Marcel

   Vermoed een heel klein kadertje, waar Hij zelf enkel in past en geen plaats is voor een ander, wij passen er natuurlijk vrijwel er niet bij anders had Hij allang een rooie neus troffee mogen ontvangen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.