Advertentie

Wikileaks, de virtuele klopjacht en een virtuele bom!


Wikileaks zit in een lastig parket, want het bedrijf moet uitwijken naar een andere webhost; de virtuele klopjacht is in volle gang. Maar wat voor ‘wapens’  heeft Wikileaks nog in handen? Is dat misschien hetzelfde wapen waarom de klopjacht gaande is? Zojuist lezen we het verhaal over het wapen van Wikileaks: de virtuele bom! We citeren dit artikel van de Telegraaf:

* * *

Wikileaks dreigt met internetbom

Johan van den Dongen en Bart Olmer © Telegraaf december 2010

x

“WikiLeaks dreigt met een wereldwijde internetbom. Zodra de internationaal gezochte WikiLeaks-oprichter Julian Assange wordt gearresteerd, ‘ontploft’ op internet een gegevensbestandje en komen in één keer alle 251.287 geheime, ruwe documenten van de Amerikaanse diplomatieke diensten vrij. De klokkenluidersclub heeft hiermee een letterlijk levensgevaarlijke troefkaart in handen tegen de mondiale klopjacht op Assange. Levensgevaarlijk, omdat er volgens inlichtingenexperts levens op het spel staan zodra de informatie vrijkomt.

Het Wiki-logo: stroomt Wikileaks zand vanuit deze 'zandloper' in de motor van de autoritaire wereldleiding?

Explosief
De documentenlawine is namelijk niet geredigeerd en bevat namen van spionnen, informanten, terroristen en dissidenten en een zee aan explosieve diplomatieke dossiers. De eerste zeshonderd documenten die deze week druppelsgewijs zijn vrijgegeven – nog maar een duizendste van het totale aantal – zijn geredigeerd in samenwerking met onder meer Engelse krantenredacties.

Sleutel
Interpol is gewaarschuwd voor de internetbom, een ‘bestandje’ van 1,4 gigabyte onder de naam insurance.aes256. Dit bestand bevat 251.287 vertrouwelijke diplomatieke berichten. Iedere internetgebruiker kan het bestand downloaden, maar nog niet lezen.

Het bestand is namelijk nog versleuteld met het sterkst denkbare versleutelingsprogramma AES (Advanced Encryption Standard), een nóg krachtiger encryptieprogramma dan de Amerikaanse autoriteiten gebruiken voor haar ’top-secret’-informatie. De sleutel wordt wereldkundig wanneer Assange wordt aangehouden of zijn organisatie wordt ontmanteld.

Mysterieus
Enkele dagen geleden heeft WikiLeaks een dringende oproep gedaan aan supporters om dit versleutelde bestand alvast te downloaden. Toen WikiLeaks deze week zwaar onder vuur kwam te liggen, maakte de organisatie op twitter een linkje bekend naar het mysterieuze databestand, met daarbij de oproep in het Engels: ’Dit is een goed moment om de geschiedenis te bewaren’. Daarbij stond een verwijzing naar de downloadwebsite piratebay.org.

Zoals de naam insurance.aes256 al aangeeft, is het bestand een verzekeringspolis tegen de jacht op Assange. Zodra de sleutel bekend wordt, ontstaat een onstuitbare informatiestroom. Momenteel proberen geheime diensten de website van WikiLeaks te ondermijnen. Assange werkt de klok rond om zijn website te beschermen tegen elektronische aanvallen en naar verluidt zit de Engelse politie zou de Zweed op de hielen voor een vermeende verkrachtingszaak.

Nederlandse inlichtingenbronnen bevestigen dat de organisatie grote moeite heeft om de website in de lucht te houden: „De website is de afgelopen drie dagen maar liefst vier keer van hosting-locatie gewisseld, de laatste twaalf uur zelfs twee keer.”

Ir. Arend Lammertink, computerprogrammeur en ict-adviseur, acht het zeer reëel dat WikiLeaks een internetbom heeft. Hij denkt dat Assange de sleutel voor het openen van de ruwe documentendata heeft verstrekt aan een aantal vertrouwelingen. “De sleutel zou simpelweg via sms-berichten of twitter wereldkundig kunnen worden gemaakt. En waarschijnlijk is het een eenvoudig te onthouden wachtwoord, zodat de documentenstroom zich ongetwijfeld als een olievlek over de wereld zal uitbreiden.”

Hoofdredacteur Julian Assange van Wikileaks met het resultaat van al zijn inspanningen: krantenkoppen met nieuws dat simpelweg verborgen diende te blijven..

Lammertink, voormalig kandidaat-Kamerlid voor de Piraten Partij, gelooft niet dat WikiLeaks bluft: “De kans bestaat dat ’insurance.aes256’ pure bluf is en niets meer bevat dan rommel, maar waarschijnlijk is dat niet, geziens Assange reputatie.”

Julian Assange heeft recent gesproken over het mysterieuze bestand. Op vragen wat het nu precies was, antwoordde hij: “Ik denk dat het beter is dat we nog geen commentaar hierop geven. Maar, je kan je voorstellen dat het nodig is om ervoor te zorgen dat belangrijke onderdelen van de geschiedenis niet verdwijnen.”

Lammertink denkt dat WikiLeaks pas op het allerlaatste moment de sleutel wereldwijd verklapt. “Als hun hele team wordt gearresteerd door geheime diensten en behandeld als terroristen, en hun website kan niet meer functioneren, dan komt er een punt dat ze geen andere keuze meer hebben.”

Woensdag verwijderde het hostingbedrijf Amazon WikiLeaks van het internet. WikiLeaks week daarna uit naar een andere webhost, vermoedelijk een Europese. Door die actie van Amazon was een deel van de website van WikiLeaks woensdag geruime tijd niet bereikbaar geweest. Inmiddels is het nieuwe adres van Wikileaks.org gewijzigd naar Wikileaks.ch

Voormalige WikiLeaks-activisten zijn inmiddels bezig een nieuwe klokkenluiderswebsite op te zetten, uit onvrede over Assanges ’strategie en zijn autoritaire leiding’.

15 gedachten over “Wikileaks, de virtuele klopjacht en een virtuele bom!

 1. ach een lastig parket? Dat is nog maar de vraag , want geld ook hier niet de oeroude regel, kijk wie er baat bij heeft, financieel dan wel qua propaganda? En gaan er geen lampjes branden als er in de msm gemeld wordt dat Assang’s verblijfplaats bekend is bij politie maar dat deze hem nog nioet hebben opgepakt ,in weerwil van het uitgevaardigde arrestatie bevel? Durf te wedden dat mocht er zo’n bevel tegen wie van ons lezers dan ook worden uitgevaardigd, we van ons bed waren gelicht. Vreemd dat dat hem dus niet overkomt. Maar goed al met al ben ik aardig in verwarring gebracht. En niet in het minst door aanverwante artikelen als hier.
  http://www.niburunews.com/index.php?option=com_content&view=article&id=272:wie-profiteert-van-wikileaks&catid=11:propaganda&Itemid=30

  Ik voor mij hou een mening over wiki nog even voor me.

 2. Tja, lastig die gecontroleerde lekken?

  http://www.klokkenluideronline.nl/

  Ben er nog niet over uit, maar misschien ook goed om hier even naar te kijken. Moet met dit soort dingen altijd denken aan die passage in de bijbel (ken er verder niet zo veel, eigenlijk): “They will know them by their deeds”!

  Kortom, even afwachten, denk aan des-informatie, bewuste ‘lekken’, false flag events, etc…

  Afleidingsmanoeuvres, bewust tweestrijd zaaien, onduidelijkheid scheppen? Ik weet het ook niet, maar wel goed om te kijken waar dit werkelijk toe leidt de komende tijd?

  1. Weet je wat we dan doen. Dan houden we voorgoed, voor eens en voor altijd onze monden..?? Wat een kulverhaal Hyper, sorry hoor!
   Als ik ga wandelen, kan ik me bezeren, mijn been breken zelfs. Het gatsedikkie. Dus maar niet meer wandelen..? Kom op. Toch?
   Het enige wapen tegen de power-that-be is uiteindelijk burgerlijke ongehoorzaamheid. IN GEMEENSCHAPPELIJK FORMAAT! Samen iets niet doen, samen iets wél doen.. Enz.

  2. of we ontwikkelen onze telepatische gaven en hebben geen digitale communicatie meer nodig. Zorgen voor de juiste fijne afstemming op elkaar en laten geen enkele controle meer toe.

  3. problem reaction solution bedoelde ik Guido
   als wikileaks een false flag operation is, en dat ziet er heel wel naar uit, dan is de vraag wat het doel van deze operatie is,
   mogelijk het kaltstellen van echte klokkenluiders die tot nu toe nooit full exposure hebben gekregen in de mainstream

  4. Ik ben bang dat ‘xtremy’ wel eens gelijk kan hebben;

   Quote 3 uur 13 minuten geleden door xtremy:

   “Zoals ik in een ander topic ook al zei… Deze “leaks” worden gezien als die digitale 9-11 voor de diplomatie. Als je je nog kan herinneren wat er allemaal voor wetten en regels zijn verzonnen na 9-11 maak dan je borst maar nat voor de nu aankomende maatregelen. Privacy? Dat is tegenwoordig een strafbaar woord. Als je alleen al denkt aan privacy wordt je opgepakt en niet eens berecht. Reken maar op een giga pakket aan wetten en regels die het leven op internet voor ons verder onmogelijk maakt. Nieuws komt in de toekomst van slechts 1 site. En de rest van alle andere sites komt een perma-ban op. Die ene site is dus een STAATS-site. Door de regering goedgekeurd nieuws.”

   http://www.nujij.nl/geen-giften-wikileaks-meer-via-paypal.10577239.lynkx

  5. Mijn vraag is heel simpel -ik begrijp jouw verhaal dus wel van die false flag- wat we zouden moeten doen. Stilzitten en niet bewegen..? Gewoon naar die documenten kijken. Als er echt niets belangrijks tussen zit, 250.000 stuks (!!!), dan is er idd een spelletje gespeeld, door het heel hoog op te spelen. Maar dan nog wil dat niet zeggen dat Assange niet deugt..!
   Ik geloof dat ‘ze’ nog een hele kluif eraan krijgen om het e.e.a. te blokkeren.
   Belangrijk is in ieder geval om positief te blijven. Geloof ik.

  6. Guido misschien eens tijd om ze hier eens allemaal te publiceren die 250.000 stuks…

   Maar zit toch wel een raar staartje aan dat wikileaks verhaal dat de eigenaar internationaal gevolgd wordt ineens door handtastelijke ondernemingen, om eigenlijk het geheel op een geheel ander zijspoor te plaatsen.

   M.a.w. het stinkt van alle kanten, dat een Cyber constructie zo openbaar te grabbel kan liggen, wie gaat nu 250.000 pagina’s 1 voor 1 door lopen te spitten op strafbare feiten !?

   Een beetje Conspiracy & Hoax onderzoeker zal snel genezen ervan zijn dat het gewoon te zot voor woorden is omdit geheel als een real Flag te mogen aanschouwen.

   Dan maar liever buiten wat beentjes breken bij een spontaan wandelingtje, dan er angst voor moeten te hebben.

   Vond alleen het P2P internet bomemtje wel fasinerend, als iedere internet gebruiker zonder te weten het 250.000 Pagina’s tellend stuk als MircoSoft Autoupdate het op zijn PC binnen krijgt op Super Tuesday.

 3. Als de gelekte info nou ook nog nieuwe onthullingen met zich meebrachten… Maar zaken als Poetin is Badman etc dat mag toch niemand verbazen dat dit soort uitspraken over elkaar gedaan worden op politiek niveau. Net als vroeger in de klas.

  Je verwacht informatie als hoe de Amerikaanse of andere overheden bepaalde informatie achterhouden die de mensheid echt helpt of wakkerschud. Niet het algemeen bekende met het niveau van Show Nieuws.

  Dus mijn opvatting is tot nu toe dat we hier te maken hebben met een False Flag operatie gericht tegen hetgeen dat ze met wikileaks doen. Namelijk, het aan banden leggen van alle vrijheid die het internet nu biedt. Er zal geen beter excuus zijn dan dit fenomeen om het internet 2.0 erdoor te drukken. Elke site kan dan pas online als de eigenaar ervan gescreend is. Als er info op staat die niet goed wordt geacht voor “het algemeen nut” (lekker Orwelliaans) zal een site geblocked worden… We zullen het zien.

  Arrivederci!

 4. Wie zegt dat in Wikileaks de waarheid wordt verteld, net als op alle nieuws media kan ik het als gewone burger niet controleren op echtheid.
  Meneer Assange heeft een hele vage achtergrond als ik het moet geloven, en heeft vaak een andere achternaam gehad is dus al niet traceerbaar.
  Politiek wordt als raamwerk en als een moderne poppenkast gebruikt om de gewone burgers af te leiden een soort soap.
  De economie en het echte organiseren wordt gedaan door de grote multinationals zonder geweten en mededogen.

 5. Wikileaks… Het ander scenario.

  De sympathiek ogende heer C. Powell had ooit de lastige taak om de VN te overtuigen van de aanwezigheid van wapens voor massavernietiging en de noodzaak van een dringende invasie van het boevengebied.

  Wat bleek: niet waar en politiek gemompel volgde…

  Nu de link met de wikileaks-perikelen:

  Zou de internationale politiek en dito officiële en officieuze media nog eens zo’n drogreden accepteren?

  Waarschijnlijk niet; maar hoe krijgen de US dan wel de te verwachte oorlog met Iran er doorheen en de erbij behorende internationale (politieke) goedkeuring?

  Mmmm….

  Ah! Tuurlijk! We laten dit keer een (omstreden gemaakt) burger gewoon informatie lekken…

  Eerst zetten we de gehele internationale reguliere media in en zij zullen om te beginnen wat onnozel politiek geroddel publiceren en dan blazen we vervolgens de boel nog wat op door ‘onze’ man te arresteren.

  Outrage volgt! What about Persvrijheid – enzo…

  En dan reageert onze man Assange middels pressie- of protestmiddellen en geeft opdracht de eigenlijk bedoelde essentiële informatie, gelijk wapens van massavernietiging of iets in die geest, te laten lekken.

  De wereld zal in shock zijn en roept heel hard om hulp: Amerika!!! Doe iets!!!

  En Assange? Terug te traceren?

  Niet veel van de man te vinden; toevallig een zeer vaag verleden. En hij is nog toevalliger bestempelt als een ‘verkrachter’ waar de publieke opinie al snel een mening over heeft…

  Geen zorgen; dit gaat lukken – en anders ontkennen we gewoon alles en laten een officieel rapport schrijven die menigeen zand in de ogen strooit.

  Nu mijn profetie op basis van ’toevalligheden’ – komt ie:

  De USA brengt indirect via deze zorgvuldig geplande lekkage ‘info’ naar buiten op een website die geruime tijd reeds WERELDWIJD voorpaginanieuws is. Die ‘info’ kent een stappenplan van geroddel tot verontrustende angstinformatie… shock-effect…

  Iedereen is verbluft en de massa herhaalt de mening die we zorgvuldig via de duizenden nieuwskanalen inprogrammeert krijgen en steunt een ferme aanval op Iran, waar Israël een hoofdrol in zal krijgen. Er volgt een nucleaire tegenreactie (zie je nu wel!? We zeiden het; Die Boeven toch!) en het is even stil.

  USA (well, een zeer zeer klein deel van de bevolking weliswaar maar die dan wel weer met zeer veel macht) gaat naar binnen en staat op het punt een oud plan te voltooien.

  Let maar op!

  Iemand een aanvulling /slash/ ander scenario?

  1. Klinkt heel plausibel en niet eens vergezocht. Alles staat al klaar ,en het leid ook nog een beetje af van binnenlandse problemen, klassieke win win?

  2. ‘Zou de internationale politiek en dito officiële en officieuze media nog eens zo’n drogreden accepteren?’

   Aangezien ze hetzelfde bed (op)delen, waarschijnlijk wel…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.