Advertentie

Noah’s ark gevonden op Turkse berg!


Langzaamaan komt er informatie bovendrijven, die ons een blik geeft op de ongelooflijke creatie, die onze Aarde én ons eigen zonnestelsel is. Het onderstaande artikel gaat over de ontdekking van de Ark van Noah, maar dit is maar het topje van de ijsberg. Want die ontdekking staat niet los van een ander feit. Namelijk de voorspélling van die ontdekking..!

Wanneer je de overstap maakt, van het artikel en het filmpje over de Ark, naar het interview van de mensen van Project Camelot met Bob Dean, onderaan dit artikel, dan zal je wereld naar ons idee, niet meer dezelfde zijn, dan vóórdat je met dit artikel begon..

Informatie komt boven, vrij, los en het is aan ons om deze te integreren in ons eigen wereldbeeld en het beeld dat we hebben van ons eigen ontstaan. Dit beeld te wijzigen en er ons voordeel mee te doen. Het bewijs voor het ingrijpen in de menselijke evolutie door buitenaardsen, komt hiermee weer een grote stap dichterbij. (met dank aan Dennis!)
X

* * * * * * *

Overblijfselen van Noah’s ark gevonden op Turkse berg.
X

Een groep Chinese en Turkse evangelische onderzoekers zeggen dat zijn de houten overblijfselen van Noah’s Ark hebben gevonden  op de berg Mount Ararat in Oost Turkije. Hun proeven met koolstofdatering wijzen op een ouderdom van om en nabij de 4800 jaar. Dat is dezelfde tijd waarin de Bijbel het verhaal van Noah situeert.

Een romantische illustratie van de Ark van Noah, ná de landing.

Volgens het bijbelse verhaal zou Noah de Ark hebben gevuld met een dierenpaar, van elke diersoort. Yeung Wing-Cheung, van het ‘Noaah’s Ark Ministries International research team’,
claimt: “Het is nog niet 100% zeker dat het Noah’s Ark is, maar wij denken dat het voor 99,9% het geval is.

Zoals je op de foto kunt zien, bij de link naar ‘The Sun’, is de Ark in een goede conditie. Nadere bijzonderheden ontbreken nog, en worden geheim gehouden.

Volgens de Chinese onderzoeker zou deze gevoonden structuur verschillende compartimenten bevatten, sommige ervan met houten balken, waarin dieren zouden zijn behuisd, aldus Yeung Wing-Cheung.

De groep evangelische onderzoekers sluit uit dat het om een menselijke nederzetting gaat, omdat deze nog nooit boven de 3000 meter zijn aangetroffen.

Lokale Turkse ambtenaren zullen aan hun centrale regering in Ankara vragen om een UNESCO-werelderfgoed-status aan te vragen voor deze site, zodat er in een beschermde omgeving verder gegaan kan worden met de opgravingen.

Het bijbelse verhaal van Noah, gaat erover dat God (de Goden?) ervoor kozen om de Aarde onder water te zetten, nádat hij had gezien hoe corrupt en verworden deze was. Hij gaf toen Noah de opdracht om deze Ark te bouwen en deze te vullen met een dierenpaar, van elke diersoort.

Nadat de grote wateren waren gezakt, aldus de bijbel, zou de Ark zijn vastgelopen op een berghelling. Velen zijn ervan overtuigd dat Mount Ararat, het hoogste punt in de regio, wel degelijk de plek kan zijn, waar de Ark aan de grond is gelopen.

Kijk naar deze YouTube over deze expeditie met foto’s van de Ark.

Bron: TheSun.co.uk

X
X


Bob Bean voorspelde de vondst van de ‘Goddamned boat’…

X

“Ik ben niet paranoïde, ik let gewoon erg goed op!” Project Camelot van Kerry Cassidy en Bill Ryan interviewden de gepensioneerde legerofficier en tekenden deze uitspraak van hem op. Bob Dean heeft zich de techniek van remote viewing eigen gemaakt, waardoor je in staat bent ‘op afstand’ situaties te bekijken. Het schijnt zelfs mogelijk te zijn, in tijd te reizen met deze techniek.

In de YouTube hieronder zie je het hele interview, dat hij hen had toegestaan, nádat hij eerder had gezegd, dat hij nooit meer een interview zou geven. ‘Maar hij had belangrijk nieuws’..

Toen de mensen van Project Camelot hem vroegen wat hij dan precies wilde delen in dit nieuwe interview, vertelde Bob dat hij belangrijk nieuws had. Van zijn eigen bronnen. Vooral over Planeet Niburu, de controversiële ‘Planeet X’. En inderdaad bevat dit interview uiterst belangrijke informatie voor al diegenen die ‘Planet X’ bestuderen.

Bob heeft toegang tot, wat hij noemt: ‘Het Old-boys Network’. Bob vertelt erover in dit interview en heeft het daarin ook over andere intrigerende verhalen, inclusief het door de NRO’s (het National Reconnaissance Office) als uiterst geheim verklaarde verhaal van die ‘goddamn’ boat’ op Mount Ararat.Het NRO is een officiële, maar uiterst controversiële overheidsinstantie, die in de luwte werkt van de CIA en voor deze organisatie satelliet-opnames maakt van ’top secret’-locaties.

In het interview geeft Bob Dean bovendien een bevestiging van het verhaal van Henry Deacon’s rapport, over de aanwezigheid van Annunaki op Mars. (Kijk voor het verhaal van Henry Deacon HIER op WantToKnow)
Zijn menselijkheid, zijn waardigheid, zijn integriteit en zijn humor stralen opnieuw door, in dit interview. Veel kijkplezier! Stoelriemen vast…

65 gedachten over “Noah’s ark gevonden op Turkse berg!

 1. Ik ben bang dat hier ook weer de wens de vader der gedachten is. Er is hier slechts sprake van een vermoeden en geen bewezen feit. De Ark is reeds meerdere malen ‘gevonden’ maar sluitend bewijs nog steeds niet….

  1. Dan had je het weleens eerder mogen melden.. Kwist niet dat je zo belezen was ‘kritisch’? 🙄

  2. Je hebt helemaal gelijk en Guido is een zuur.
   Ik geniet in ieder geval van je reacties.
   Dat Guido, laat ik zeggen, de indruk wekt daar niet altijd goed mee om te kunnen gaan, dat is echt helemaal zijn probleem. Geloof je echt dat die alles wat hem zo in de schoot geworpen wordt zomaar gelijk oppakt,
   Woehahahahahah….

   Guizuur:
   http://www.projectcamelot.org en http://projectcamelotportal.com/

 2. @Guido, je weet helemaal niets van mij tenzij deze site een dekmantel is en jij je hierachter verschuilt…………… om welke reden dan ook. Dank @reptielo voor je steun

 3. @Guido, overigens wijst jouw reactie meer op jezelf en de vraag die nu reist is: hoe belezen ben je eigenlijk zelf? Shame on you dat je niet wist dat dit al heel oud nieuws is en hier al jaren over gespeculeert wordt. Wat betreft belezen heb ik de rijkdom opgegroeid te zijn in een omgeving waar ik bijbelkennis heb opgedaan en dat is tevens een enorm voordeel als het b.v. gaat om kunst en cultuur. Die kennis, vanaf jongs af aan opgedaan, geeft inderdaad een voorsprong:-) Daarnaast weet ik… en dat is misschien de kant die jou niet aanstaat.

  1. en ‘kritisch’ valt wel mee..
   take it easy man!
   zoek op in het woordenboek: ‘cynisch’..

  2. Deed ik het woordenboek open om ‘cynisch’ op te zoeken, je weet maar ooit hè,een mens is nooit te oud om te leren, en waar viel de blazijde open: ‘eikel’.
   Wow, toeval bestaat niet. Ongelofelijk. Had Jung dan toch gelijk met zijn synchroniciteits theorie?

  3. ik ook direct een woordenboek d´r bij, valt op de grond open, en wat denk je ¨ slangebeet¨ niet te geloven!
   Dit is geen toeval meer.

  4. Doe voor de gein het boekje ook eens open en zie tot mijn verbazing “Duvel uit het doosje” staan, toeval??! welnee het ‘Mot’ zo zijn…

  1. En op wat voor kriteria baseer je dat? Je kunt van alles wel roepen hier.. (moet ik eens doen!) 🙄

 4. @janee, fijn je hier weer even te zien en @reptielo, Carl Gustav Jung heeft ons veel gebracht waaronder de synchronisiteit theorie, welke ik al heel vaak letterlijk heb ervaren (net als het collectieve onbewuste waar ik overigens iets over terug las bij het artikel van mevrouw van Buren, alhoewel dit meer een verhaal was van mevrouw van Buren haar persoonlijke drama)

  1. @Janee, prachtig nummer maar waarom spreek jij vaak via muziek?

  2. @Kritisch,
   Heb heel wat woorden getypt hou er ook van schrijven.
   Vaak ervaar ik wel dat woorden mensen uiteen drijft.
   Muziek spreekt rechtstreeks tot het hart .

 5. Hoeveel boten hebben ze wel niet gevonden in de afgelopen tijd op die beruchte Ararat berg in Turkije ?
  Ik kan me herinneren dat in heel wat documentaires, Discovery en NationalGeographical Channel heel wat van die boten al gevonden zijn? lijkt wel op een kerkhof daar van oude schepen.
  Elke keer is dan de blik gericht is dit nou de ark geweest? in iedergeval er is 1 die ooit in nederland is gebouwd en ergens nog rondvaart en niet onder het ijs zit om te bewonderen…

 6. Ik zie “onderzoekers” met baggerpoten over een “historisch monument” lopen. Dat wordt straks lekker objectief datums analyseren in het laboratorium. Vooral de DNA analysezal indrukwekkend zijn.

  Ik dacht het niet.

  Groet,

  Dzyan

 7. Tja die ark…prachtig allegorisch verhaal uit de bijbel. Wie dit verhaal letterlijk wil nemen dient eerst nog wat praktische zaken te ontraadselen. Wie ooit in afrika is geweest en daar de springbokjes heeft zien rondspringen zou zich moeten afvragen hoe sem, cham en jafet er in geslaagd zijn twee van deze bokjes in harmonie de ark in te leiden, laat staan hoe ze dit met de cheetah’s gelukt zou zijn…
  Voor zover mij bekend beschikte men destijds nog niet over een verdovingspistool..

  Hmm, een verhaal letterlijk nemen deed Stitchin ook over de soemerische mythen. http://www.skepsis.nl/nibiru.html

  Niburu oftwel planet X zou hier al in 2003 gekomen zijn…Toen was hij ook al gezien in 2001. http://www.zetatalk.com/teams/tteam342.htm

  Veel info over niburu is kennelijk afkomstig van de reading van Nancy Lieder…Heeft Bob Dean stiekem even gespiekt bij de uitkomst van haar reading en hier een mooi sausje overheen gegooid?

  Voor mij is deze man niet meer dan een charlatan. Een goddelijk plan waarbij we op het moment dat we aquarius binnen stappen eerst beloond worden met een passage van niburu? Nou, nou geweldig…wat een architecten. Een goddelijk plan gaat toch over LIEFDE? Onvoorwaardelijke LIEFDE?

  ‘Enjoy the ride’, geeft Bob aan, nou ik pas even als je het niet erg vind. Een vulkaan is ECHT dodelijk voor die gene die twijfelt. Ga aan de rand staan bij een aanstaande uitbarsting en je weet het.

  Is dit nu de geweldige nieuwe tijd?

  Als ‘enslaved species’ van de annunaki heb ik hier kennelijk niets aan in te brengen?

  Gelukkig of niet hebben we ‘Peak’ Gold http://europe.theoildrum.com/node/5989 al gehad. De aarde is dus snel niet meer relevant voor de annunaki…Wellicht hebben zij ook al al het goud gestolen uit fort knox? http://mondovista.com/fakegoldx.html

  Dat we niet alleen zijn in dit heelAL trek ik niet zo in twijfel maar dat het goddelijke plan zich kennelijk moet ontvouwen in een serie van sexy en heftige komende gebeurtennissen lijkt mij zeer overtrokken en weer zo’n dingetje van het EGO. Onze EGO vindt het alleen acceptabel dat zijn ´Einde´ wordt bereikt met veel TAM TAM, een rustig vaarwel kan het niet aan.

  Zoek de stilte op in jezelf en het goddelijk plan zal zich daar in alle rust voor je ontvouwen.

 8. Wie het verhaal van de Annunaki van de planeet Niburu kent, zal dan de conlclusie kunnen trekken dat het niet om werkelijke dieren gaat, maar om DNA (als we het zo mogen noemen)of iets van die strekking

  1. Ja dat verhaal ken ik ook en ook al die anderen mooi verzonnen verhalen, maar zijn het wel die werkelijke verhalen die allemaal vertelt worden in het spijkerschrift die slechts maar weinigen kunnen lezen of ontcijferen?
   Laten we eens alles op tafel leggen en dan de bron naar de werkelijke zaken in perspectief op tafel leggen voor een goed argument en belichting of zitten we al zo veruimd aan de real-time science fiction van Starwars 7, Startrek, Babylon5 of de nieuwste serie van ‘V’.
   Er is wel iets geweest alleen niet zo in de box als ze ons willen doen laten geloven, tijd om eens out of the box gaan kijken naar de werkelijkheid.

 9. Oud nieuws. Hebben ze hem nou alweer gevonden? Wat is er de vorige keer gebeurd? Zoveel oude documentiares hierover zijn al jaren herhaald. Met sattelietfoto’s, houtannalyzes ,oude volksverhalen, legerdocumenten en nog heel veel meer. Daar is uiteindelijk niets fundamenteels uit voor gekomen.Historisch gezien kan het hout wel in de tijd van de Bijbel zijn gemaakt. Maar zo zijn er zoveel dingen gemaakt die wel eens in de Bijbel geschreven zouden kunnen zijn. Lees ook over de lijwade van Turijn. Maar het bewijst niets over het bestaan van God. Het schijnt dat in die tijd die berg Ararat geheel onder water lag. Wat dus een boot heel verklarend maakt. En als er echt hutten te zien zijn voor dieren. Ook heel mooi en zou verklaard kunnen worden. Ach tja, heel toevallig allemaal. Maar nog steeds geen bewijs van God. In Ethiopie schijnt de Ark des Verbonds te staan in een tombe. Maar die wordt bewaakt en niemand mag er in. Het schijnt door dodelijke straling te komen. Tja, zo komen we er nooit achter.Wat een mysterie allemaal. Wat het wel spannend maakt. Maar het moet wel realistisch blijven. Was het allemaal maar waar. Kwam er maar een bewijs van God. Dan zijn we allemaal van het gesodemieter af. Over de hele wereld.En weten we allemaal dat we de Bijbel en de woorden van Jezus moeten lezen. Ook al denk ik dat het dan alsnog in de mens zit om overal weer een andere draai aan te geven. En er alsnog eerst meningsverschillen, conflicten en oorlogen uit zullen breken. De heilige oorlogen. De mensheid blijft toch in een cirkeltje rond draaien. Maar het blijft een mysterie. Tjeemig te peemig.

  Ohm mani padme hum.
  Ohm mani padme hum.
  Ohm mani padme hum.
  Ohm mani padme hum.

  Ohm shanti.
  Ohm shanti.
  Ohm shanti.
  Ohm shanti.

 10. Allemaal leuk ter lering ende vermaak….
  Een groepje bergbeklimmers en dan ineens beelden van binnenin een huiten constructie.
  HOAX?
  Als WTTK zovaak onthullingen van hoaxes en conspiricy doet. Waarom dan meedoen aan dit soort publiciteitsstunts?
  Als er wat gepubliceerd wordt doe het zelf dan goed, onomstotelijk en keihard.
  Niet dit soort vage filmpjes die feitelijk nergens over gaan..

  1. Je hebt daar natuurlijk bewijs van John..?? Van die HOAX.. tenminste.. Zo klinkt het wel.. Dat je het niet kunt geloven, is natuurlijk wat anders dan een HOAX, die je ‘zomaar’ kwalificeerd..! Wie is hier nu aan het stennis maken..?

  2. Wat ik er uit op heb gemaakt dat het niet over Noah’s boot gaat maar zijn eerste huis boven op die berg, want zijn huis annex stal met stro hebben ze nu ook gevonden.

   Nu Noah zijn ellen lange baard er af heeft geschoren lijkt ie warempel ineens veel op Guido, wel merkwaardig maar toch heel erg intressant te noemen.

   Binnenkort tevens noah’s lik ijsjes van OLA te koop in een vorm van een ark, of moeten we nu op een andere site zijn?

 11. Het gaat hier om de ark van Noach en niet om God.
  Al is Hij er wel.
  Alleen niet ver weg van hier maar in jezelf.
  Daar zit het begin van alle geloof.
  De bijbel is in gelijkenissen geschreven en baevat veel numerologie.
  Het gaat er dan ook om de bijbel niet letterlijk te nemen, alles is symbolisch, puzzel dat maar eens uit.
  Lees wat er echt geschreven staat.

  liefde is de boodschap

  1. Gezien de artikelen hier over Ho’oponopono, denk ik dat je er niet ver naast zit, waarde Robert!

 12. ga ff naar de site van niburu op datum 28 april en luister het laatste intervieuw van Bob Dean van project camelot.

  dan is iedereen op deze site ff stil vriendjes
  ach ach word ff wakker.
  ik kan zien voelen horen weten op een andere manier.
  en ik WEET dan Bob Dean de waarheid spreekt, weet.
  Dit is een helder weten.
  en waarom zou een man van 80 leugens vertellen toch en als je de video bekijk voel ik allen maar liefde.

  ik zou deze man alleen willen ontmoeten en een goed gesprek mee willen hebben.

  1. * Bas, alle natuurvolkeren reppen over “de grote vloed” en over “de reuzen”die de Aarde bevolkten voor de grote vloed. Hte verhaal kennen wij natuurlijk uit d ebijbel maar ook de zuid amerikaanse natuurvolken reppen hier al over

   Lees maar eens het verhaal in Genesis, hoofdstuk 6 en 7.

   En lees maar eens het verhaal in de volgende link

   http://www.jananneloonstra.nl/p-ingez_reuzen.html

   De reuzen, zijn godenzonen (Annunaki), die zich vermengden met de mensen!

  2. Wat ik in het verhaal over die reuzen niet helemaal kan volgen is het verhaal van Goliath, die ook een nakomeling van een Annunaki zou zijn. Als ten tijde van de “grote vloed” alles en iedereen is verzopen, en alleen Noach en zijn familie en daarnaast van iedere diersoort (“specie”) een paartje bewaard is gebleven, hoe kan het dan dat na de “grote vloed” nog “reuzen” zijn aangetroffen. Of mag ik het verhaal van David en Goliath als symboliek beschouwen van de strijd die in onze tijd zo duidelijk zichtbaar wordt, de strijd tussen de aartsengel Michael en de Draak? En die nu in mijn opinie in een beslissende fase is gekomen!

  3. En de strijd tussen David en Goliath is natuurlijk in de eerste plaats de symboliek van de “strijd” in ons zelf,die ook in een beslissende fase terecht is gekomen. En dat heeft ook met overgave te maken!

  4. postdiluvian na de zondvloed, De Ark, een reddingsvoertuig tijdelijk onderkomen onder bescherming van een Enki achtige hybride mensen creator die het goed op had met het voortbestaan van z’n gewaagde dna experiment, die andere, Enl ul was de tegenstander van dat experiment, Satan betekent tegenstander, van je halfbroer moet je het maar hebben.. Volgens die tegenstander mag je niet zomaar koninklijk oeroud Asherah licht gevend dna verspreiden in de kosmos.. Wie het anders ziet of bestudeerd begrepen of doorgekregen heeft die zegt het maar, ik ben benieuwd.. Speelt die afgesloten Earth Matters site nou een gewiekst drama of zijn er echt al forse boetes uitgedeeld omdat de medicinale eigenschappen van een citroen beschreven zijn zonder toestemming van de codex Annunaki?

  5. Ik vind een mooi voorbeeld het Steunfonds huisarts van der Lind, zie link

   http://www.steunhuisartsinproces.nl/

   Er was door de Nederlandse overheid een bodemprocedure ingesteld en er is toen een steunfonds opgericht om de juridische kosten voor van der Linde te betalen. Ik had ook graag gezien dat earth-matters had afgewacht of de overheid het zou aandurven om een boete uit te delen. Vervolgens daartegen in beroep te gaan en steun vragen voor juridische bijstand en eventueel opgelegde boete. Dat zou het geheel veel krachtiger maken. Maar ok, ik begrijp dat earth-matters gedrasgen wordt door met name Arjan Bos en dat hij het risico wellicht te groot vindt om zelf een eventuele boete van bijna 31.000 euro te moeten betalen. Mijn voorste”l: Hans van der Linden heeft zijn proces gewonnen. Er is daar veel geld blijven zitten in het Steunfonds. Ik zou dara graag weer een verantwoording van zien! Kunnen we het restant niet aanwenden om earth-matters te ondersteunen als het tot een procedure komt?

  6. Kijk, weer een petitie daar vegen ze hun achterwerk mee af. Dat heb ik zelf gemerkt toen ik een geslaagde petitie heb georganiseerd voor het behoud van een paar honderd beuken bij ons in het dorp. Bijna gehele gemeenschap had die petitie gesteund, maar het gemeentebestuur heeft dat gewoonweg genegeerd en heeft haar eigen koers gevaren. Ik geloof niet meer in petities als drukmiddel. We zullen gewoonweg burgerlijk ongehoorzaam dienen te worden en onze eigen koers bepalen! Vanuit onze Eigen Kracht, gevuld met Licht en Liefde, dan gaat het werken! Ik heb het gezien met die 2% actie bij AH, gewoonweg niet meer accepteren, al betekent dat het einde van het bedrijf. Gewoonweg de durf hebben om niet meer met “wettelijk crimineel gedrag” mee te gaan. Dat was ook de symboliek van Jezus die in de tempel van Jeruzalem alle tafeltjes omver wierp en de “farizeers en schriftgeleerden” (de overheid) de les las!

  7. Arjan bos, als je dit leest, ik sta 100% er voor in om die boete van 30.500 euro te betalen mocht het zover komen, als jij gewoonweg doorgaat met die website, zoals we gewend waren. Kom op zeg, we laten ons als Groningers niet kennen!

  8. Het is vandaag de 13de en laatste dag van de Tzolkin golf van de Gele Krijger, die ook wel de Rebel wordt genoemd! Deze golf stond in het teken van de Innerlijke Leiding. Dat heeft dus te maken om in je Eigen Kracht te gaan staan, Meester (Rabbi) te worden over je Eigen Leven. Waar kies je voor? Voor Liefde of Angst? Sta op, en wordt ook een Rebel!

   http://www.1320em.nl/webpaginas_dagenergien/kin_208.htm

  9. Nu heb ik de symboliek van David en Goliath volledig in mijzelf geintegreerd, ik voel het tot in iedere vezel van mijn lichaam!

  10. @ Marcel,voor het goede begrip, David stond tegenover een Reus van een Kerel die heel goed bewapend was met een heel groot zwaard. David, een herdersjongen (en je weet wat de symboliek van herder is, neem ik aan), had alleen maar zo’n “proppenschieter” waarmee hij steentjes kon afvuren… maar hij raakte met zo’n steentje precies Goliath op zijn “zwakke” plek. Doet me ineesn denken aan het verhaal van Achilles en de beroemde achilles-pees! Alles valt geloof ik vandaag wel op z’n plaats!

  11. De laatste nieuwsbrief van Steunfonds Hans van der Linde is van 26 september 2012. Ik begreep daarin dat er binnen 3 maanden hoger beroep mogelijk was tegen het afgewezen vonnis van de rechtbank (in het voordel van Hans Van der Linden). Die termijn van 3 maanden loopt dus 2e kerstdag af. Het saldo in het fonds bedroeg op 26 september, na aftrek van alle kosten, rond € 34.000 Mijn voorstel aan het bestuur van het Steunfonds is om het geld te bestemmen voor proceskosten in de komende jaren voor soortgelijke processen, waarbij de vrijheid van meningsuiting in gevaar dreigt te komen.

   Onderstaand heb ik even opgenomen de inhoud van de laatste nieuwsbrief van het Stichting Steun Huisarts in Proces:

   Nieuwsbrief 9 van Stichting Steun Huisarts in Proces
   26 september 2012

   Beste geïnteresseerden,
   U heeft zich via http://www.steunhuisartsinproces.nl aangemeld voor de nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief:

   – Uitspraak: vordering Coutinho en RIVM afgewezen
   – Het vonnis
   – Steunfonds: € 34.426 op de rekening
   – Hoe verder?

   Eindelijk uitspraak: Vordering is afgewezen!

   De rechtbank in Middelburg heeft de eisen van het RIVM en zijn directeur prof. dr. Roel Coutinho afgewezen, naar aanleiding van de uitlatingen in enkele media van Hans van der Linde over griepvaccinaties, in oktober 2011. De rechtbank oordeelde dat Van der Linde met zijn uitlatingen over de belangenverstrengeling van het RIVM en Coutinho bij de jaarlijkse griepvaccinatie ‘de grens van wat geoorloofd is, niet heeft overschreden’.

   Hans van der Linde, reageerde in een persbericht verheugd op het oordeel: ,,Ik heb steeds vertrouwen gehad in de uitkomst van de procedure en ben blij dat die nu achter de rug is. De rechtszaak is zeer belastend geweest voor mijn echtgenote en mij. Wij hebben ons bedreigd gevoeld, omdat sprake was van volstrekt ongelijke financiële mogelijkheden om te procederen. ”

   Bijna 7000 mensen hebben inmiddels een petitie ondertekend waarin demissionair minister Edith Schippers werd opgeroepen de rechtszaak in te trekken. Een groep hoogleraren publiceerde een manifest, met een gelijksoortige oproep. De minister en haar ministerie hebben die oproepen naast zich neergelegd. Uiteindelijk hebben meer dan 1300 mensen 60 000 euro bij elkaar gebracht voor een steunfonds.

   Hans van der Linde: ,,Graag willen mijn echtgenote en ik kenbaar maken dat wij zeer dankbaar zijn voor deze bijdragen. Ook de enorme morele steun die wij van velen hebben gehad, heeft ons goed gedaan.”

   In het persbericht deelde Van der Linde mee dat het nooit zijn bedoeling is geweest de integriteit van individuele wetenschappers in twijfel te trekken. ,,Ik hoop dat de zaak met deze uitspraak is afgedaan en dat de discussie over nut en noodzaak van de griepprik weer kan worden gevoerd waar deze thuishoort: in een open, academisch debat. Ik blijf daar graag een constructieve bijdrage aan leveren.”

   Het volledige persbericht van Hans van der Linde kunt lezen op de website van de stichting.

   Vonnis

   De rechtbank oordeelde dat gezien de context van de uitlatingen Van der Linde niet onrechtmatig heeft gehandeld jegens het RIVM of Coutinho. Zo heeft hij afstand genomen van de suggestie dat Coutinho niet integer zou zijn. Van belang is ook dat de uitlatingen zijn gedaan in een publiek debat. Hierbij zijn de grenzen ruimer dan wanneer het een privé persoon betreft, aldus rechter H. A. Witsiers.

   Het RIVM en Coutinho zijn veroordeeld in de kosten omdat hun eis is afgewezen. Hans van der Linde moet een deel van de kosten van de Staat vergoeden, omdat de rechter zijn tegeneis dat het RIVM als overheidsinstelling in strijd met het Europese recht heeft gehandeld met zijn pogingen om de meningsvrijheid van hem in te perken, niet heeft gevolgd. Per saldo zal Van der Linde nog € 938 aan proceskosten-vergoeding van de Staat ontvangen.

   Volgens een mededeling op de website van het RIVM berust het RIVM in het oordeel van de rechter: ,,Het RIVM is tevreden met het genuanceerde oordeel van de rechter. Het feit dat de rechter heeft geconcludeerd dat er geen sprake is van belangenverstrengeling is voor het RIVM erg belangrijk. Verder geeft de rechter aan dat deze uitspraken binnen het publieke debat gedaan mogen worden. Het RIVM legt zich neer bij de uitspraak van de rechter dat dergelijke uitlatingen binnen het publieke debat toelaatbaar zijn.” Het RIVM concludeert uit het vonnis dat de rechter heeft bepaald dat er geen sprake is van belangenverstrengeling bij advisering over de griepprik. Uit het vonnis valt dit echter niet af te leiden. De rechter bepaalde dat Hans van der Linde er niet in is geslaagd belangenverstrengeling aan te tonen. Dat is niet hetzelfde als een constatering dat er van belangenverstrengeling geen sprake zou zijn.

   Het vonnis is hier te lezen.

   Het steunfonds
   Het banksaldo van het steunfonds is sinds de vorige nieuwsbrief slechts licht gewijzigd. Er is één rekening binnengekomen van de Rabobank voor kosten van € 31. De kosten ten laste van het steunfonds zijn hiermee opgelopen tot: € 26.494. Totaal is er € 60.920 gestort.

   Hoe verder?

   De drie partijen in de rechtszaak hebben drie maanden de tijd om te beslissen of er beroep worden aangetekend tegen het Middelburgse vonnis. Het bestuur van de stichting Steun Huisarts in Proces zal die tijd gebruiken om na te denken over de bestemming van het resterende saldo op de rekening van het steunfonds. Hierover zal spoedig nader bericht volgen.

   Met vriendelijke groet,

   Rien Vermeulen, voorzitter
   Joop Bouma, secretaris en penningmeester

   Mocht u niet langer deze nieuwsbrief willen ontvangen, dan kunt u zich afmelden door hier te klikken: Nieuwsbrief opzeggen

   Geen virus gevonden in dit bericht.
   Gecontroleerd door AVG – http://www.avg.com
   Versie: 2012.0.2221 / Virusdatabase: 2441/5293 – datum van uitgifte: 09/26/12

  12. De symboliek van de herder:

   Jezus zei:
   Het koninkrijk is als een herder die honderd schapen had.
   Een van hen, de grootste, ging ervandoor.
   De herder verliet de negenennegentig
   en zocht naar die éne, tot hij hem vond.
   En nadat hij zich al die moeite had getroost
   zei hij tegen het schaap:
   Jij telt voor mij meer dan die negenennegentig.

  13. Ik kom even terug op 19.13. We hadden het hier vorige week over Animal Farm van George Orwell en de actualiteit van dit boek. Jullie herinneren misschien daarin de rol van de schapen! Zij waren de dieren die meteen nadat de varkens zich gingen onderscheiden van de rest (ze gingen op 2 benen lopen i.p.v. op 4 benen) mee gingen heulen met de “wolven in het bos”.

   http://www.shmoop.com/animal-farm/the-sheep.html

   De “99 schapen” in de gelijkenis van Jezus slaat op “het slavenvolk” dat zich onmiskenbaar mee laat slepen door de Grote Leugen van hen door wie we geregeerd worden of die de religieuze leiding hebben en die proberen de wereld naar hun hand te zetten ( de Napoleon’s en Snowball’s van deze wereld). Die 1-ne schaap kunnen wij vormen als we in staat zijn om in Licht en Liefde te blijven en vanuit onze Eigen kracht hier iets tegenover zetten. Hebben we niet een spreekwoord “Als 1 schaap over de dam is, dan volgt de rest”? In spiritueel opzicht staat de schaap voor het collectieve bewustzijn, voor de Verbinding, voor de Eenheid!

  14. Onze energie moet dan ook niet gericht worden op de “99 schapen”, maar op die “1-ne schaap”….. dat betekent dat we de Lichtkracht dienen te bundelen (de betekenis van het getal 144.000 = de 1-ne schaap), waarna een kritische massa is gevormd en de rest ( de andere 99 schapen) meegaan!

  15. En dan nog een paar heel erg belangrijke bijbelteksten over schapen

   De eerste gaat over “wolven in schaapskleding” ter overdenking:

   Mattheus 7:15

   “Maar wacht u van de valse profeten, dewelke in schaapsklederen tot u komen, maar van binnen zijn zij grijpende wolven”

   En de apostel Johannes noemt Jezus in Johannes 9 het Lam Gods. Ik moet dan ook altijd even denken aan het schilderij van de gebroerders van Eyck, namelijk Het Lam Gods. Dit schilderij is een polyptiek (veelluik), waarvan 2 panelen in 1934 zijn gestolen (door de Nazi’s) en waarvan 1 terug is gevonden en de ander tot op de dag van vandaag ZOEK is

   Wie weet waar zich dit paneel bevindt?

   Het heet “De Rechtvaardige Rechters”en op een of ander wijze triggert dit verdwenen paneel me al een paar jaar heel sterk!

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Het_Lam_Gods_(Gebroeders_Van_Eyck)

  16. Sorry, de suggestie dat de panelen gestolen zijn door de Nazi’s is een vraag van mij. Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee. Misschien ligt het wel in de kelders van het Vaticaan. Zou me niet verbazen, omdat het mijns inziens een groot Geheim in zich meedraagt!

  17. voor de kijker rechtsboven, ik zat zeker zowat al in het schilderij gekropen, dan is het linksboven, afhankelijk van je positie in het waarnemend waargenomen perspectief, eso of exo that is de vraag

  18. @Dick

   Doe mee!
   Schrok me rot toen ik zag dat Earth-Matter ermee opgehouden was.
   Mijn eerste gedachte was “Ik was ermee doorgegaan, wat denken die EU-dictators wel”.
   Het ‘Steunfonds van der Linde’ kan hier een tweede adem vinden en zich opwerpen als verdediger van het meest elementaire recht van de mens : VRIJHEID.
   Zullen we de slogan omkeren en er “Wij zijn de 1%” van maken?
   Hoe groot moet de 1% groeien om boven de 99% EU-gekken uit te steken?
   Zijn wij misschien bekeerde Annunaki-reuzen?

  19. @ anelle
   Zullen we beginnen met het woord ‘stoppen’ te vervangen voor ’tijdelijkopschorten’, ten eerste klinkt dat hoopvoller . Ten tweede what’s in a word? Als aan elk woord een gedachte ten grondslag ligt is ook een woord energie en derhalve niet iets om lichtzinnig mee om te gaan , toch? Dus de werkzaamheden zijn slechts zeer tijdelijk opgeschort , tot een format is gevonden waarin de boodschap als nog verspreid kan worden zonder tegen streven van TPTB.

  20. @ Anelle en Marcel, toch voelt dat gedoe met earth-matters niet goed voor mij. Arjan Bos heeft namelijk de website van een ander bedrijf van hem, Orango, wel in de lucht gehouden en daar staan ook heel veel links naar websites van leveranciers van alternatieve geneesmiddelen. Het lijkt op het oog niet heel consequent, gezien de motivatie om earth-matters (tijdelijk) uit de lucht te halen.

   Ik ben heel nieuwsgierig naar de uitleg van Arjan Bos.

   http://www.orongo.nl/shops.html

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.